Лекарствената агенция забрани продажбата на хапчета по пощата

Проектът на &quot;Български пощи&quot; предвиждаше лекарствата на възрастните хора в отдалечените райони да се разнасят от пощаджиите<br />

© Юлия Лазарова

Проектът на "Български пощи" предвиждаше лекарствата на възрастните хора в отдалечените райони да се разнасят от пощаджиитеOтпускането на лекарствени продукти в пощенските клонове в областите Благоевград и Смолян по "пилотен проект" на дружество "Български пощи" ЕАД е незаконно. Това показа проверка на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ), която бе назначена по заповед на министъра на здравеопазването д-р Божидар Нанев.


Експертите на ИАЛ са установили, че дружеството не притежава разрешение за търговия с медицински изделия или лекарствени продукти и не може да гарантира спазването на специалните изисквания за съхранение и транспорт, както и квалифицираното медицинско обслужване на населението.


При тези обстоятелства заключението на Изпълнителната агенция по лекарствата е, че са налице достатъчно основания за издаване на разпореждане на ИАЛ за преустановяване предоставянето на медицински изделия или лекарства чрез пощенските клонове на страната, както и за образуване на административнонаказателно производство за налагане на глоба на "БЪЛГАРСКИ ПОЩИ" ЕАД.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK