Спаска Митрова е освободена от затвора

Спаска Митрова е освободена от затвора

© Associated PressБългарката Спаска Митрова е била освободена тази сутрин от затвора в Скопие, съобщи БТА, като се позовават на министъра без портфейл Божидар Димитров, който е бил информиран от адвоката на Митрова Живко Чавдаров. Той е изпратил имейл с текст: "Спаска излезе."


Митрова се намира в сградата на посолството в Скопие, е съобщил изпълняващият длъжността посланик на България в Македония Ангел Ангелов.


С присъда от 10 юли 2008 г., която е влязла в сила на 3 декември, Спаска Митрова беше осъдена на три месеца затвор за отнемане на малолетно дете. Митрова
получила от съда в Гевгелия нареждане да се яви за изтърпяване на присъдата си в затвора в Идризово на 10 март тази година, но по нейна молба наказанието е отложено за три месеца и съдът е разпоредил Митрова да се яви в затвора на 14 юни.


Митрова обжалва решението, но жалбата е отхвърлена на 8 юни.Тъй като българката не се явила на 14 юли, съдът издал решение за принудителното й задържане и отвеждане в затвора. Митрова е отведена в затвора на 30 юли и трябваше да излезе на 29 октомври.

Ключови думи към статията:

Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на IMRO
  *****
  Весело
 2. 2 Профил на ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ
  ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ
  Рейтинг: Неутрално

  Те трите месеца от присъдата почти изтекоха!

  "ТОЗИ БЪЛГАРИН, КОЙТО НЕ МИЛЕЕ ЗА РОДИНО И НЕ МРАЗИ ТУРЦИТЕ И ТУРЦИЯ, ДА ЗНАЕ, ЧЕ Е МРАЗЕН ОТ МЕН" - ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ
 3. 3 Профил на BAY GANYO
  *****
  Неутрално

  ''Който българин, не мрази турците и Турция, да знае ,че е мразен от турците !!

 4. 4 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6292 Неутрално

  До коментар [#2] от "ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ":
  Да, трябваше да я освободят на 29 октомври. Все пак я пуснаха 20 дни по-рано и нашата дипломация може да каже, че е постигнала нещо - предсрочно освобождаване. Понеже трите месеца почти са изтекли - и Скопие си запазва лицето - демек, не клекнаха веднага. Политики...
  Честито на Спаска.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 5. 5 Профил на ББ
  *****
  Неутрално

  До коментар [#3] от "BAY GANYO":

  Тъпо,тъпо.

 6. 6 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1417 Гневно

  А защо никъде не се споменава, че най-голяма заслуга за освобождението на Спаска имат Атака и СКАТ?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 7. 7 Профил на Омерзена
  *****
  Гневно

  След дъжд качулка ! Тя е излежала на практика по-голямата част от присъдата. Как е възможно не някъде в Африка, а в Европа да съществува място, където за такъв елементарен семеен спор една болна майка да лежи в затвор ? Нецивилизована сърбоюгославска комунистическа репресивна машина !
  И подобна "държава" да иска да членува в Европейския Съюз ? Нечовешка сърбоюгославска комунистическа репресивна машина ! ?!

 8. 8 Профил на Югозомби
  *****
  Весело

  Честито на Скаска Митрова и на македонските българи! Този успех на българските дипломация и обществено мнение е показателен за това как може и трябва да бъдат прекратени свирепата антибългарска политика и пропаганда на македонските власти. Българи не трябва да бъдат осъждани и затваряни за отбрана срещу нападение с димни бомби на официално събиране в зала, както стана на учредителното събрание на "Радко", не бива да бъдат пребивани под безучастните погледи на полицията, както стана на кея на Вардар в Скопие на юбилея на Мара Бунева, не бива да бъдат арестувани по фалшиви компрометиращи обвинения като скалъпения арест на Виктор Канзуров заради неслучила се публична мастурбация, не бива да бъдат тормозени в домовете си заради развяване на български флаг и в домовете им не бива да се нахлува противоконституционно, както бе с Драги Каров заради бюста на Тодор Александров и неговото освещаване. За всички псевдолиберални антинационалисти - става дума за отвратителен антибългарски двоен стандарт от македонска страна. Например Тодор Александров се чества безпроблемно от македонци в родния му Щип, но за същото българи като Виктор Канзуров и Драги Каров биват притеснявани и дори арестувани... Отсега нататък българската държава трябва да реагира безкомпромисно при всяко подобно националистическо посегателство върху запазили самосъзнанието си след десетилетия югославска асимилация македонски българи.

 9. 9 Профил на Makedon
  *****
  Весело

  Се истите десет будалаци коментират за македониа

 10. 10 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6292 Неутрално

  До коментар [#8] от "Югозомби":
  Така е, в Скопие можеш да си развяваш безнаказано всакакви знамена - албанско, сръбско, американско, но РАЗВЕЕШ ЛИ БЪЛГАРСКО ЗНАМЕ - идва удбашката милиция, арестуват те веднага и те спукват от бой. Ако кажеш, че си ескимос, или папуас - няма реакция, НО КАЖЕШ ЛИ, ЧЕ СИ БЪЛГАРИН - жална ти майка...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 11. 11 Профил на Jугозомби
  *****
  Весело

  Makedon, немаj гаjле, ова е само почетокот. Се спремаj за бугарски знамиња на Мечкин камен на 2 август во наредните години. Тие бугарски знамиња се виореа таму во 1903 година во текот на големото македонско-тракиско востание на отоманските Бугари, ќе се виорат и во 21 век.

 12. 12 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6292 Весело

  До коментар [#9] от "Makedon":
  Ти, брате си номер 9 во листата

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 13. 13 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Добре дошла у дома Спаске ! Прегръщам те !

  Свободата Санчо, ....
 14. 14 Профил на Македония
  *****
  Неутрално

  Е вторият руски проект за откъсване на територии от България след подаръка на нашата Северна Добруджа на Румъния в замяна на окупираната от Русия-Молдова!
  Любимият ни вожд Димитров проведе разделянето на българи и македонци-решение на Комунистическия Интернационал в Москва.
  В полза на Велика Сърбия!!!
  А и Сърбия трябва да преосмисли двуликата Руска "братска" задушаваща любов преди да изчезне от картата! Задушаваща прегръдка!

 15. 15 Профил на ЛАМБО
  *****
  Неутрално

  ЦЕЛИ 21 ДЕНА ПО-РАНО !!!

  Голям успех - няма що

  Както и да е. Това беше една голяма мъка лично за мен. Майка, да бъде отделена от детето си точно когато го кърми.
  Нямам думи за ония в Скопие.

 16. 16 Профил на Makedoneza
  *****
  Гневно

  Браво на коментар 14. Мисля че много е казано с малко.

 17. 17 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 627 Неутрално

  И както на всички е ясно -българите се справят въпреки политиците си ,въпреки бедността си ,въпреки произхода си ... и както казваше Ганчо Пръдлето -ЗА ЕДНОТО КРАСНО ИМЕ ЖИВЕЕМ БЕ БРАТЕ ! .... Хвала !

  Свободата Санчо, ....
 18. 18 Профил на email
  email
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Признавам си не мога да ги разбера македонците... тази омраза която изпитват към българите откъде идва? И защо бе дявол го взел. Аз не познавам българи мразещи македонците. Как може да мразиш себеподобните си и за какво?!

 19. 19 Профил на Югозомби
  *****
  Неутрално

  email, не смесвай македонската официална политика с обикновените македонци. Политиката - почти непроменена още от епохата на Югославия - е първоизточник на проблема, обикновените хора са нейна жертва.

 20. 20 Профил на ЛАМБО
  *****
  Неутрално

  За мене българската държава не се държа твърдо в случая

  http://lambo.blog.bg/politika/2009/08/20/skazanie-za-stranata-putlandiia.383323

 21. 21 Профил на NS
  *****
  Неутрално

  То, че е освободена, хубаво. Но детето върнато ли е? Това е още по-важно.

 22. 22 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#18] от "email":
  Мисля че е защото ги откъснаха от корена им и ги направиха еничери ! /гледал ли си "Време Разделно ? /

  Свободата Санчо, ....
 23. 23 Профил на NS
  *****
  Неутрално

  @ 18 Какъв въпрос! Не си ли чувал/-а за "гнасниот бугарски фашистки окупатор"?

 24. 24 Профил на Пламена
  *****
  Неутрално

  Ето аз например съм една българка, която не уважава македонците като цяло! Човек, който се отрича от народа си и го мрази, за мен не е достоен!!!

 25. 25 Профил на Страх
  *****
  Неутрално

  email, в душите на обикновените граждани е вселяван в течение на много десетилетия (три поколения !) страх да не бъдат заподозрени в симпатия към българското. Защото не познаваш сърбоюгославската тоталитарна репресивна машина ! Ще ти разсипят живота, здравето и семейството до пето коляно ! Те все още са на власт. Те държат и службите, и МАНУ, и медиите.

 26. 26 Профил на NS
  *****
  Гневно

  @24 Страхотно изказване, няма що!
  Скимнало им не тех македонците да се отказват и се отказали...
  Прочети коментар 25, пък след това внимателно проучи случая със Спаска, който все пак се случва сега, пък след това си представи, какво е било от 44г. до 89/90 г., прибави още периода от балканските войни до 1941 г. и след това пак кажи, че не си ги уважавала!

 27. 27 Профил на Arata
  *****
  Неутрално

  @25 -NS
  Хич не ме интересува какви са били '44 или '13. Изпитвал съм на личен гръб тяхното отношение към мен, само защото съм българин СЕГА. Така че - каквото почукало, такова се обадило.

 28. 28 Профил на NS
  *****
  Гневно

  @27 Ми то от това, че на хората не им пука, сме общо взето във всяко едно отношение на това дередже.

 29. 29 Профил на Югозомби
  *****
  Неутрално

  Arata, не вярвам на личен гръб да си изпитвал отношението на всички македонци, така че... негативизмът ти не бива да е насочен към македонците като цяло. Прекалено широките обобщения, били те позитивни или негативни, не са нито основателни, нито прагматични.

 30. 30 Профил на nedosegaem
  nedosegaem
  Рейтинг: 8 Гневно

  Странно, че никои не коментира изхвърлянията на министъра за българите в чужбина! Не помните ли декларациите му, че „чудо“ ще направи-дори е готов да лежи в затвора Идризово заради Спаска Митрова? Защо никои не го попита този измамник кому беше необходимо да утежнява положението на въпросната жена в интерес на собственото си презентиране в медиите? Да не си мислите, че е освободена заради намесата на агент Кардам (Тервел , Телериг) . На полуграмотните хора се представят „патриоти“ от типа на измисления министър без портфеил, които само нанасят щети на българския народ и на българите зад граница . Прочетете още един път началото на съобщението ( „Българката Спаска Митрова е била освободена тази сутрин от затвора в Скопие, съобщи БТА, като се позовават на министъра без портфейл Божидар Димитров, който е бил информиран от адвоката на Митрова Живко Чавдаров. Той е изпратил имейл с текст: "Спаска излезе" ) и ще се убедите, че споменаването на името на Мангала от Созопол с нищо не е обогатило информацията . Просто на „публиката“ в съзнанието се набива едно име което няма нищо общо с освобождаванет от затвора на въпросната жена. Отново „димки“, отново пропаганда, отново набиване в меките мозъци на „патриотите“ името Божидар Димитров (на мястото на един друг, осъден от историята Димитров , но Георги ) . И никаква ответна реакция... Само бълнувания за „освобождаване на българите от поробителите“ и създаване на „Велика България“... Питам-защо не обърнете злобата си срещу поробителите вътре в Република България ? Когато решим проблемите с мафията във всички области на обществените отношения и когато нивото на живота у нас бъде на необходимата висота ( по-високо от нивото в държавите, където живеят „подтискани българи“ ), тогава тези, които се чувствуват (или все още не са се почувствали) българи сами ще пожелаят да изберат къде и как да живеят, и към коя нация да принадлежат . А измисленото министерство за българите в чужбина и неговият министър не само, че не им помагат, а напротив- нанасят непоправими вреди както на отделните индивиди, така също и на държавата България.

 31. 31 Профил на BULGARIAN MAKE
  *****
  Неутрално

  До коментар [#3] от "BAY GANYO": ТОВА ЗВУЧИ ГОРДО ББ !?

 32. 32 Профил на Югозомби
  *****
  Неутрално

  №30, спести ни расистките ти изстъпления ("мангала от Созопол". Какъвто и да е Божидар Димитров, той не бива да бъде наричан по подобен начин, както и циганите не бива да бъдат третирани като символ на нещо долно и обидно, а същината на новината не е свързана изключително с министъра без портфейл и затова личните ти обсесии относно личността на Димитров нямат място в този контекст.

 33. 33 Профил на учудена
  *****
  Гневно

  Доста македонци, влизат в български сайтове, четат нашите новини, гласуват в коментарите, с отрицателните вотове. Като мразят българите, да си четат македонски и сръбски новини. Щом като не се припознават българи, аз също се разграничавам от тях и не искам Македония да се свързва с името на България. Предатели си имаме и тук достатъчно.

 34. 34 Профил на Радостина
  Радостина
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#33] от "учудена": Не се гневи
  Нека влизат ! Та това е и техен форум ,не е ли .. Сърдити са ,гневни са ... но са тук ! .. Онзи ден прочетох притчата за блудния син ! .. погледни я и ти поздрав !

  Свободата Санчо, ....
 35. 35 Профил на до зовящите се македонци
  *****
  Неутрално

  Македончовци, нали дядовците и бабите ви са били истински българи и на тях изобщо не им е минавало през ума да се смятат за други. Те дори са се смятали за по-истински и достойни българи от останалите. Срам и позор за вас. Само идиоти могат да се отричат от корените си. Ако днес интересите на Великите Сили са насочени към това да ви направят турци или цигани, то вярайте ми че вашите внуци ще се тупат по гърдите и ще твърдят, че са горди турци или цигани. Вие се отричате от корените си. А дърво без корен ще го гътнат и ще загине. Така че това я чака Македония. Ако не се осъзнаете и не се обвържете по братски с България, скоро ще заговорите не на български както сега, а на албански или пък турски, ако влезете случайно с Турция в ЕС. Тогава голямата и воняща турса уста много лесно ще ви лапне защото сте без корен.

 36. 37 Профил на изроди ли сте вие българи от македония
  *****
  Неутрално

  Македончо с тези зурли ми е ясно на къде клониш

 37. 38 Профил на Jугозомби
  *****
  Весело

  Makedon, срдечен поздрав до тебе каде и да си:

  Fascist Official Video of the FYROMian Government, on State TV [Full version]

  http://www.youtube.com/watch?v=9ITEdiSBl3Y

 38. 39 Профил на учудена
  *****
  Гневно

  До коментар [#36] от "Makedon": Никой няма претенции към държавицата ви. Вие не можете да бъдете нация, премлени сте от сърби и албанци, но не закачайте достойните хора, които се наричат Българи във вашата Македония.

 39. 40 Профил на Makedon
  *****
  Неутрално

  Никои не ги закача секои нека биде што сака и што мисли дека е,
  само не ме закачаи мене што сум Македонец и ништо друго.
  Македонец засекогаш!!!

 40. 41 Профил на учудена
  *****
  Весело  До коментар [#40] от "Makedon": Щом си ме разбрал какво съм написала замисли се какъв македонец си щом четеш и пишеш на Български

 41. 42 Профил на до македон
  *****
  Неутрално

  крадете ни историята, защото нямате друга. крадете ни и българските песни, защото нямате други освен тях. просто сте си идиоти днешните наричащи се македонци, българи. уверих се че наистина сте такива благодарение на такива като теб
  http://www.youtube.com/watch?v=7RRfnpaCZSg&feature=PlayList&p=EAEBA96AFC94837C&playnext=1&playnext_from=PL&index=23

 42. 43 Профил на учудена
  *****
  Неутрално

  До коментар [#40] от "Makedon":

  Няма такъв език Македонски

 43. 44 Профил на Jугозомби
  *****
  Неутрално

  Makedon, не е вистина дека нема притисоци врз Бугарите и бугарофилите во Република Македониjа. Погоре во дискусиjата има наброени некои примери. Исто така треба да ги заборавитe митовите за "етничка Македониjа" и барањата за "ослободување" и "припоjување" на Пиринска Македониjа. Бугарското мнозинство во Пиринска Македониjа, а исто така и наследниците на големата диjаспора на македонските Бугари во Бугариjа, мора да се почитуваат.

 44. 45 Профил на Makedon
  *****
  Неутрално

  Грешка си, вие читате и пишувате македонски,
  па и азбуката е напишана од македонци,
  ние ве описменивме.
  НЕ ЗАБОРАВИ, НИКОГАШ

 45. 46 Профил на ппп
  *****
  Неутрално

  Makedon, заблудена овцо, бегай от българските сайтове! Сери си по македонските или още по-добре , по сръбските.

 46. 47 Профил на Истината
  *****
  Неутрално

  Не виждам нищо радостно в този акт. Скопската репресивна машина "си върши работата" , а на езика на дипломация освобождаването на Спаска малко преди изтичане на цялата й присъда означава за пред света "Ето, ние имаме добросъседски отношения с България. Пуснахме я все пак.", а за пред гражданите на ФИРОМ означава "Опичайте си ума и не си въобразявайте, че България може да ви помогне. Ще ви тикваме в дрънголника, каквото и да правят от София !"


 47. 48 Профил на Jугозомби
  *****
  Неутрално

  Makedon, се гледа дека немаме потреба од превод. Е, навистина ли веруваш дека Бугарите се потполно различен народ?

 48. 49 Профил на Makedon
  *****
  Неутрално

  Секоj има право да се нарекува како сака,
  jас немам ништо против, jас сум против тоа
  мене некоj да ме нарекува србин или бугарин
  jас сум македонец и ништо друго.

 49. 50 Профил на ппп
  *****
  Неутрално

  Makedon ,ти не си нито сърбин , нито българин, ти си марсианец!

 50. 51 Профил на Югозомби
  *****
  Неутрално

  Истината, не забравяй, че срещу Спаска Митрова се водят още дела, така че станалото е само фаза от освобождаването й от съдебен тормоз. Тълкуването ти на ситуацията като македонски триумф е доста спорно - Митрова изобщо беше освободена предсрочно, което нямаше да се случи без българския натиск. А той е важен, защото може да даде кураж на българите и симпатизиращите на България в Република Македония и то в условия, в които повечето от тях предпочитат да не изразяват гласно идеите и убежденията си заради опасения от изолация, притеснения и дори разправа.

 51. 52 Профил на BBC
  *****
  Неутрално

  Веселбата сега започва!

 52. 53 Профил на Македониj
  *****
  Неутрално

  Ех, Македон, Македон, на "белото" ке кажаш, дека е "черно", но со вистината нема никогаш да се ставиш.
  Што значи тоа "и азбуката е напишана од македонци,
  ние ве описменивме"
  Какви се Климент и Наум Охридски по род ? Убаво прочети историчките факти - бугари од Мизиа. А коj ги е проводил во Охрид со порака да описменат населението на целата Бугарска држава, коj ги е финансирал - бугарскиот цар Борис-Михаил Покрстител !

 53. 54 Профил на Makedoneza
  *****
  Весело

  ДО МАКЕДОН!
  Брато да ти кажем ЧЕ туй което наричате МАКЕДОНСКИ ЕЗИК е като половата система на комара - Всеки знае че я има - но никой не я е виждал.
  Апропо това наречие на което говорите е диалект на българският език а това на което му казвате македонска АЗБУКА е правено 23 година по поръчка на КОМ ИНТЕРНА - с автор марковскил
  А за урока който ти дадох ще се почерпя сам от твое име с Македонско Девойче и 100% македонско вино.
  И аз кат тебе душо съм маке ама от беломорските та преди да промият мозъка на баба ми милата си е дошла в българия, айде със здраве и.... Който не си знае историята НАЛИ ЗНАЕШ....

 54. 55 Профил на Кикирики
  *****
  Неутрално

  Като чета коментарите, у мен се създава впечатлението, че живеете в някаква сапунена опера. Я вижте малко действителността.

  Какво направи Спаска ? 1.Най-голямата българска патриотка от Вардарско подава молба за БГ гражданство през 2005, а се ожени за .... сърбин през 2006. Любов, какво да правиш. Но после се оказа че той я тормозел на национална основа. Това не е доказано, но пък заради неговия етнос БГ медиите го изкараха по-черен и от дявола без абсолютно никакви аргументи ! 2. Осъдена е един път условно. Осъдена е втори път условно. Осъдена е ефективно за неспазване на условните присъдите. 3.Подава молба за отлагане на затвора, която е удовлетворена. 4. През отсрочката участва в учредяването на "Радко". 5. Не се явява в затвора, нарушавайки обещанието си, поради кето е отведена принудително там.

  Какво направи България ? 4 години не й даде паспорт, а се сети точно преди да влезе в затвора за това ! С лъжливи обещания вкара Спаска в ДС креатурата "Радко". Използва бракоразводния й случай за да оплюе македонския народ и да го заплаши, че ако не се българизира няма да влезе в ЕС и НАТО. Предизвика глупашки международен скандал (стигна се дотам, от германското посолство да му казват на Б.Димитров, че е нежелан в Македония).

  Резултата от всичко това е погнуса сред македонците от малоумната българска политика и действията на Спаска. Показа, че БГ патриотите не виждат по-далеч от носа си. Същевременно един българин, овчар, лежа 10 месеца невинен в гръцки затвор, но нито политиците , нито коментиращите по-горе направиха каквото и да било за него ! Едни други 100 човека отидоха до Страсбург да се оплачат от отношението на собствената им държава към тях, но тях все едно ги няма, а когато не могат да бъдат заобиколени се заливат с тонове помия върху им. Ето това сте ВИЕ - хора лицемерни, неуважаващи себе си и другите. Не очаквайте приятелско отношение с такава примитивна и просташка култура.

  http://www.narodnavolja.com/articles2009/10/txt12.asp

 55. 56 Профил на Makedon
  *****
  Неутрално
 56. 57 Профил на Югозомби
  *****
  Весело

  Хе-хе-хе, Makedon се сети, че всъщност не трябва да ни разбира.

 57. 58 Профил на браво №30
  *****
  Неутрално

  До коментар [#30] от "Анонимен":

  евала, напълни ми душата с този коментар. че само задръстени тъпунгери-комплексари в тая държава направо ме кара да мисля за изнаяне от тука.

 58. 59 Профил на Югозомби
  *****
  Весело

  Кикирики, спести ни цитатите от вестника на ОМО Илинден ПИРИН "Народна воля". Вестникът поставя под заглавието си фалшифициран цитат от романа "Илинден" на Димитър Талев, представен като автентични думи на Гоце Делчев. Това е показателен пример за цялостния модел на манипулация на информацията, свойствен за "Народна воля" и ОМО Илинден ПИРИН.

 59. 60 Профил на Югозомби
  *****
  Неутрално

  Съветвам омовеца Кикирики да се замисли върху далеч по-простия въпрос колко са на брой майките, които са осъдени от македонски съд на три месеца затвор и около 30,000 евро глоба за недаване право на бащата не просто да вижда детето си, а заедно с това и да преспива в къщата на бившата си съпруга. До този момент друг подобен случай не е известен дори и на македонските медии. Двойният стандарт е явен.

 60. 61 Профил на до сърбина Македонец
  *****
  Неутрално

  този Македонец не е македонец. той е сърбин който се срамува от сръбския си произход. истинския македонец т.е. българин, не лъже, не краде и не си спродава вярата за печена кокошка. а тоя дето се пише като Македонец е продал и майка си вече.такъв тъпак не може да е българин. тъй че да се нарича какъвто си иска. само да не се съживи Александър Македонски, че ще му резне на сърбина главичката дето се опитва да се изкара македонец какъвто вече няма никъде. Е, има македонска кръв в някои българи, но той не се смята за такъв. Със сигурност обаче македонска кръв има в прабългарите. От историята, която Македонец не знае защото чете сръбската измислена македонска такава, някога Александър е оженил двадесет хиляди свои македонски войници за българки от Бактрия (Балхара). Векове по-късно потомците на тези македонци и българки са са заселили предвождани от Аспарух и Кубер в нашите земи. Ето къде сърбина наричащ се македонец трябва да търси македонци, а не при сърбите какъвто е той. Ако си българин, няма спор, че имаш и македонска кръв. Иначе си едно л---о

 61. 62 Профил на Югозомби
  *****
  Весело

  Лъжите на Кикирики за българската политика:

  "Предизвика глупашки международен скандал (стигна се дотам, от германското посолство да му казват на Б.Димитров, че е нежелан в Македония)."

  Типично за манипулативния подход на Кикирики. Всъщност става дума за нещо съвсем различно. Край град Прилеп в Македония бе възстановено германско военно гробище от периода на Първата световна война, в което има погребани и български войници и офицери. В тържествената церемония по освещаването на обновеното гробище участваха македонци, германци и българи. Тъй като договореният дипломатически формат бе на ниво заместник-министри, желанието на Божидар Димитров да присъства бе отклонено като непротоколно и за да се спестян на македонската страна неприятни емоции. Разказ за гробището може да се прочете тук:

  http://belomore.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

  Кикирики, престани да лъжеш по омовски!

 62. 63 Профил на до братята македонци. не сте виновни вие за тъпотата си, а само за отричането от рода си.
  *****
  Неутрално

  Нека обаче не съдим за незнанието македонците. Те не са виновни за нищо. Ние българите също сме виновни за да има сега такива като Македонец - типи и бездарни. Какво са виновни те, че четат история и учебници в които е прекопирана българската история, но на местата където пише българин и България, пише македонец и Македония. И нас така да ни учат от малки и ние щяхме да се смятаме за марсианци. Та нима някой друх насила направи македноските българи у нас македонци. И моята майка е такава македонка. И се гордее, че е такава македонска българка. И в паспорта И някога пишеше, че е по народност македонка. Така властта бе наредила. Да тя е македонка и аз се гордея че съм половин македонец, но съм и половин мизиец. Но също и съм 100% българин, каквито са всички македонци, мизийци, тракийци, ако ще и шопи, дори и помаци. Нека само един от тези дето пишат по форумите покаже документ на който дедите му са се назовавали по националност македонци различни от българи. Тогава ще приема,че са македонци и те самите. Но не може братя,въпреки че така ви лъжат, от родители зайци да се роди маймуна. Помислете върху това и после се зовете македонци, марсианци или патиланци!

 63. 64 Профил на марика
  *****
  Неутрално

  следващата седмица излиза доклада за напредъка на БЮРМ по пътя към ЕС! ето затова освободиха Спаска и а УВОЛНИХА бЛаже Ристевски и екипа му ,които замалко да запалят БЮРМ с глупостите в т.н.МАКЕДОНСКА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ!Но за разлика от България/в случая за щастие/ в Гърция и Албания когато се отстояват националните интереси всички скачат като един!не споделям мнението на Б.Д ,че в БЮРМ живеят наплашени българи,които само чакат деня в който да се "ребългаризират"за мен огромен процент от т.н.етн..македонци никога повече няма да се почуствуват българи/защото и не са/и не е нужно, и все пак добре е ,че има хора като Б.Д.,които знаят какво пише в чуждите архиви за нас и могат спокойно и уверено да спорят с МАНУ"научниците".Къде ще живее Спаска и с кого и как СИ Е НЕЙНА ЛИЧНА РАБОТА!Трябва в България да се излъчат филмите за "бугарската окупация"на Вардарска Македония,за да разберат българите защо много от т.н.етн.македонци ни ненавиждат-ПОТРЕСАВАЩА ПРОПАГАНДА!

 64. 65 Профил на future
  *****
  Неутрално

  И кога идва Спаска на лечени в България?!

 65. 66 Профил на до 18
  *****
  Неутрално

  Знаеш ли, че когато изпращаха децата си на училище, на пазар или да играят, родителите са ги молели НИКЪДЕ ДА НЕ СПОМЕНАВАТ, ЧЕ СА БЪЛГАРИ? ЗНАЕШ ЛИ? Знай го сега. И това в продължение на близо 90-100 години. И онези които все още бяха българи...ги довършваха в същия този затвор в Идризово - Българския затвор. А знаеш ли колко са? Над 200 000 в последните 60 г. А в предишните...?
  Знаеш ли с какво ги зомбират срещу България? Това което ти казват тук е малка част...Интересувай се, и ще разбереш. Ужасяващи са гнусотиите...

 66. 67 Профил на Пирински българин
  *****
  Неутрално

  До сърбоманското мекере „Македон”, което се изжива като адвокат на Скопската репресивна машина:
  Ти като си „Македон”, можеш ли да ми отговориш на 4 елементарни въпроса:
  1. По какво се отличава от останалите български граждани един „македон” ?
  2. Как така в течение на 2000 години никой в света не е чувал и писал за съществуването на самостоятелен македонски етнос или държавност на Балканите, и видиш ли през 1944 година Тито на основание на Коминтерновско (разбирай благословено от Сталин) решение от 1934 г. нарежда в срок от 1 месец съществувалото от хилядолетия славянобългарско население на Вардарска Македония, прекръстено в пределите на Кралска Югославия на „южни сърби” да се превърне в „македонско”, писмото му и да се сърбизира , а Скопския разговорен език, надлежно сърбизиран, да се превърне в нов „книжовен” език ?
  3. На какво нравствено или правно основание Титовските емисари са натоварени да променят през 1945 година вековните книжовен език и писменост на населението от Пиринския край в друга държава - България ?
  4. На какво нравствено и правно основание се приписва със задна дата ново „македонско” национално самосъзнание на поколения от починали предци, което е вече ясно и недвусмислено декларирано в стотици и в хиляди писмени документи, запазени в Балканските, Европейските и Световни
  исторически архиви. Така ли се „създава” история ? С безсрамни лъжи ?

 67. 68 Профил на BBC
  *****
  Неутрално
 68. 69 Профил на СтанДим
  *****
  Неутрално

  Ала-бала, Кикирики пак е тук.
  Моля Кикирикащия да ми покаже снимка със СТО човека протестиращи срещу собствената си държава. Аз имам от събитието... Чакам Кикирикащ.... Ако имаш същата снимка и ако можеш да бройш - брой и не се изплисквай тук. Чакам снимка от протеста със СТО човека...Хайде почвай във Фотошопа....
  Защо ли ме е толкова гнус от такива като теб?

 69. 70 Профил на nedosegaem
  nedosegaem
  Рейтинг: 8 Гневно

  (Същият, които написа коментар №30)
  Кога ще престанете да спорите по въпроса на кого пишката е по-голяма .Тези безмислици ви ги набутаха в главите умишлено, за да ви отвлекат от болните вътрешни проблеми на скапаната държавата. Докато спорите има или няма македонци , престъпниците от партиите управляващи България през последните 20 години , си разделиха и капиталите , и доходните бизнеси, и горите, и морския бряг, подземните и надземните богатства , а дори и жените (вашите жени, вашите сестри ... няма да ияброявам повече...) . Те са собственици и на работната ръка и на интелекта на българина , на неговия сън и „свободно“ време , на неговото тяло и ум , на неговите мечти и желания . А нещастниците все още спорят кога е дошъл хан(кан) Аспарух, какви знаци и емблеми е носил , какви племена е довел и какви е заварил на Балканския полуостров, какво добро и какво зло са сторили различните балкански народи и т.н... Уважаеми , Посерковци , оставете тези проблеми на обективните, честни и компетентни историци . Но не на такива обучени пропагандатори на Държавна сигурност като Божидар Димитров и съдружие . Не на получилите „научни“титли агенти и копелета на комунистическата „Академия на науките“ . Те правеха и правят само една антибългарска пропаганда, като настроиват нашите съседи против нас, вместо да ги интегрират и привличат с деиствия и думи, с култура и интелект, с толерантност и великодушие . Като чета простотиите на вземащите се на сериозно „националисти“ ми става срамно и обидно . Жалки нищожества ! Мизерни безмозъчни същества ! Вас ви впрягат като говеда в оралата на хитреци, представящи се за патриоти и „фюрери“ . Главите ви гъмжат , напълнени с червеите на „национализма“, а в деиствителност на антибългаризма, но вие не се усещате , защото сте зомбирани ... Ако желаете да оспорите самооценката на един човек , които се причислява към различна от вашата народностна група- направете го така, че да не го отблъснете, а да го накарате да ви уважава и да му се иска да буде като вас. Но с тези простотии, които чета по горе вие нанасяте непоправима вреда на националната идея . А националната идея е необходима на българския народ, за да запази разпадаяата се държава ! Тя трябва да обединява и дава бяра на обезверения и оскотял български народ ! Вие и такива като вас „учени“ сте виновни за липсата на диалог с нашите братя от Република Македония . Как можете да си представите ,че с вашето „варварско“ поведение, с вашите неинтелигентни дискусии, с вашите обидни изрази, с „уличния“ си речник, с грандоманските ви фантазии за превъзходство над останалите нации, а в същото време обременени с комплекси от всякакво естество и бедни духовно ще привлечете хора, които в продължение на десетилетия са моделирани, и учени, че българите са „татари“, „варвари“ , „поробители„ , фашисти , фалшификатори на историята ?! И моето мнение не е по-различно от това, че по голямата част от населението на Република Македония има същата народностна принадлежност, каквато има и по- голямата част населението на Република България .Но ако някои не желае да бъде наричан „българин“- то това е негово право . Аз съм уверен, че ако българите покажат, че са носители на по висока култура (а не са простаци и диваци) , че държавата им е правова (а не мафиотска ), че в магистратите работят некорумпирани хора (а не крадци и продажници), че президента на държавата е човек заслужаващ уважение ( а не такъв, когото медиите наричат „агент Гоце“), че министрите не са членове на мафиотски структори и организации ( фондации, масонски и педераски ложи ), че законите създавани в Парламента се правят за всички граждани,(а не само за няколко мафиоти-олигарси) , че политиците са хора заслужаващи доверие и уважение ( а не са обекти за осмиване и герои на вицове) , че учените са компетентни и не се водят от конюктурни съображения...(мога още много да изброявам , но и това е достатъчно)... Тогава и на не българире ще се прииска да бъдат българи. Засега мога да ви покажа само колко стотици хиляди (само през последните 20 години) хора родени в България и не само с родители, но и с деди и прадеди българи , са се отказали от българско гражданство . Питате ли се защо ? Запитаите се !!!
  Помислете и се запитаите- защо македонците не желаят да ги наричат българи...

 70. 71 Профил на ййй
  *****
  Неутрално

  Каква българка е тая??? Тя не знае български, а говори на МАКЕДОНСКИ!!!! Вместо да се занимават с глудпости ,управляващите да се замислят на кой да дават български паспорти!!!!
  Да не стане в един момент българите в България да са 20-30%, а останалото турци, цигани, македонци, казахтанци и всякакви други народности

 71. 72 Профил на Софиянец
  *****
  Неутрално

  Много българи не си дават сметка, че бившата югорепублика е на ниво "перестройка". Та един от техни национални празници е нещо от рода на нашия 9 септември)
  Сега в неделя вижте какво ще празнуват:

  http://komitata.blogspot.com/2006/10/11_11.html

  Само, че вече младото поколение българи нищо не знаят за 9 септември, докато в Македония още живеят с тая карикатура. Между другото там си имат "ястребинчета" - става въпрос за едни момчета от село Ваташа, които са били убити от наши полицаи. Тия момчета са превърнати в национални герои, които се борели срещу българския окупатор.....
  Така че югорепубликата е на ниво "9 септември" и "ястребинчета".....
  Ако отидете там ще видите една значителна материална изостаналост и като имате предвид, че вече повече от 100 години сръбската пропаганда работи там може да си обясните съчтението от тези два фактора до какво води. Само напр. влезте във сайта на тяхната най-популярна телевизия А1 и четете форумите. Ще се хванете за главата от елементарното ниво на мислене.
  И не става въпрос за това ниво само по отношение на България, но и по отношение на ЕС и НАТО.

 72. 73 Профил на Прост
  *****
  Неутрално

  до ЙЙЙ, кой си па ти да решаваш, кой как да се определя?? щом се определя като българка това си е нейно право

 73. 74 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1416 Весело

  Makedon,
  Не само язикот...и байрякот не ви е у ред. Едно во едно со имперскиот японски таков. Немойте да пливате по моретата со него. Американецот ке ви тресне со некоя хитра бомба. А китаецот......направо ке ви го разбримчи.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 74. 75 Профил на Хесапов
  *****
  Неутрално

  Софиянец, абсолютно съгласен съм с теб! Македония и македонците са толкова изостанали в развитието си, може би петнадесет-двадесет години след нас. Там още гърми в главите им интернационала и сръбското братство и единство. Още бълнуват за Югославия и дрънкат глупостите, които са им набивали в главите толкова години. В Македония са единици хората с някаква демократична и гражданска визия.
  Представят си Европейския Съюз, като магазин на армията на спасението, от където могат да се снабдяват с това - онова без пари, а и освен всичко им се полага! Смятат, че разни изроди, като българи и гърци са част от този съюз по недоразумение и никой не е оценил гордата Македония по достойнство, набутал е на трапезата гореспоменатите уроди, вместо да вкара истинските европейци - македонците...
  ...Повече не ми се пише. Ще бъде голяма грешка на нашето правителство и Народно Събрание да подкрепят за каквото и да е тези комплексари и простаци - македонците.

 75. 76 Профил на milena
  *****
  Неутрално

  До коментар [#71] от "ййй":
  Тази жена е завършила английска филология в Югозападния унилверситет и за разлика от мнозина други македонци, които си прибраха задграничните паспорти и забравиха какво пише в тях, плаща със здравето и детето си за това, че се чувства българка и не крие това. Айде малко човещина, макар че в България тя е най-дефицитна!

 76. 77 Профил на Saso Makedonski
  *****
  Неутрално

  Па какви сте вие поединци бугарски националисти па според вас ни во сопствената си дрзава Македониа не моземе да сме Македонци камо ли да дадете права на малцинствата.
  Така е кога ве пустийа во ЕС со привилегии

 77. 78 Профил на ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ МАКЕДОНСКИ
  *****
  Неутрално

  и најпосле спаска си дојде во своето јато ама ве издупи сите во болгарија на крај и народен херој ке стане новопечена болгарка со со 2 годишно искуство сега може да ја ставите за министерка пустата кога ке се одкажеш од својот народ за бугарски парички и да лажеш дека си во затвор за болгарштина ебати човекот.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK