Двамата, свързани с аферата Красьо, подадоха оставки от ВСС

Стойко Стоев<br />

© Юлия Лазарова

Стойко СтоевЧленовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) Стойко Стоев и Иван Димов, които са разследвани за връзки с лобиста от Плевен Красимир Георгиев, подадоха оставки.


Стоев заяви, че подава оставка, защото иска да изчисти името си. Не съм нарушил закона и морално-етичните правила, каза той.
Димов посочи, че не иска да създава проблеми и затова се оттегля от ВСС и също каза, че не е нарушил никакви правила.


Стоев заплаши медиите, че ако името му бъде свързано с думите "корупционен скандал", ще заведе дела срещу тях. Той обаче не можа да отговори как да бъде квалифицирано разследването за търговия с влияние по скандала с Георгиев, което по закон е корупционно престъпление. Лобистът преди време беше описан от друг член на съвета - Иван Колев, като "Красьо от Плевен, черничък с ланци", който предлагал на магистрати назначения срещу 200 хил. евро.
"Взех решение да подам оставка още миналата седмица, но не го направих, защото щеше да бъде емоционален акт и исках да чуя кой какво ще каже", каза Стоев. Той допълни, че след скандала е търсил Красьо, но не е могъл да го намери. "Както едни събират марки, така други събират телефони на магистрати и политици", коментира Стоев богатия списък от телефонни номера на представители на партии и на съдебната власт в апарата на лобиста. Стоев заяви, че тъй като по негова преценка не е нарушил етичните правила, възнамерява да се върне във Военноапелативния съд.


Според главния прокурор Борис Велчев подаването на оставките на Стоев и Димов са били "единственото възможно поведение". "Понякога
не е достатъчно да не правиш нищо лошо. Много е важно да не изглежда, че правиш нещо лошо", коментира Велчев. По думите му, не е необходимо другият член на съвета - Пламен Стоилов, да подава оставка, тъй като единственият разговор, който той е засечен да води с Красимир Георгиев, е входящ и е продължил пет секунди.

Коментарите на Стойко Стоев, министъра на правосъдието Маргарита Попова и главния прокурор Борис Велчев - във видеорепортажа.

Ключови думи към статията:

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на .dru
  .dru
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Третият говорил с Красьо само 5 секунди :
  "Чакам те в кафенето!"

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 2. 2 Профил на Весела
  *****
  Неутрално

  Какъв е проблемът Стоев и Димов да се разстрелят?

 3. 3 Профил на конституционни промени
  *****
  Неутрално
 4. 4 Профил на Гоце
  *****
  Весело

  Или: Взе ли парите?
  Взех ги!

 5. 5 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 466 Неутрално

  А сега прокуратурата да им заведе в СГС дела и то с мярки за неотклонение

  The biggest risk in life is not taking one.
 6. 6 Профил на Skydiver
  *****
  Неутрално

  "Стоев заяви, че тъй като по негова преценка не е нарушил етичните правила, възнамерява да се върне във Военноапелативния съд."

  Ако оставащият ВСС има и капка морал в себе си сега трябва да го уволни и оттам.

 7. 7 Профил на dalavertata
  *****
  Разстроено

  рибата и българската съдебна система се вмирисва откъм главата, ама мирише та смърди!!!!

 8. 8 Профил на боже боже боже
  *****
  Гневно

  "тъй като по негова преценка не е нарушил етичните правила, възнамерява да се върне във Военноапелативния съд"

  какъв наглец!

 9. 9 Профил на Rrrr
  *****
  Гневно

  Отставката не е достътъчна. Та тези са от МАФИЯТА. Затвор!

 10. 10 Профил на Gen.Gurko
  *****
  Неутрално

  Това са хората от най-висш ранг в правосъдната система. Система която сама се контролира, сама си гласува бюджета според необходимостите по тяхна преценка, без оглед има ли криза, какви пари има за останалите и т.н. Сами си дават оценки, а оценките за тяхната "работа" от страна на обществото нямат значение. Държава в държавата, отгоре само Бог, както казваше покойния Татарчев. На това трябва да се сложи край с изборност и вотове, т.е. генерална конст.промяна е необходима, за да се отървем от тях. За 20 години не само се самозабравиха, но и ги командват черни бизнесмени с ланци.
  А като ги гледаш - лъскави, улегнали, загладени, авторитетни-символ на неподкупност и принципност. Тфу!

 11. 11 Профил на Debater
  *****
  Неутрално

  На всички които са недоволни ще кажа само едно - за пръв път от много време насам един скандал предизвика оставки. Защото ако си спомняте какво трябваше да се случи за да се махне Румен Петков от вътрешното министерство ще открите сериозна разлика между двете събития.

 12. 12 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4659 Неутрално

  Тези личности (първоначално написах хора, но се отказах) са за затвора! Къде гледат от ГЕРБ? Ако наистина искат да променят статуквото те би трябвало да вкарат тези гадове в затвора. Всяко действие или бездействие към оправдаване на корумпираните и крадците от тройната коалиция е удар във надеждите на народа, а от тук удар в доверието, което той ве оказал на герберите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 13. 13 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4659 Неутрално

  До #11. Оставките са защото те самите знаят, че са престъпили закона. Така те си мислят, че ще замажат очите на суверена българския народ.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 14. 14 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4659 Неутрално

  Пак до #11. Помисли си как вече подкупените съдии са решавали дела свъртзани със свободата на хората. Примерно...побоя, който полицаите нанесоха на невинни протестиращи преди около година.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 15. 15 Профил на da
  *****
  Неутрално

  това което не става с пари , става с много пари

 16. 16 Профил на Питащ
  *****
  Неутрално

  Странно защо никой не си задава въпроса, че за избора на административен ръководител или магистрат трябват гласовете на повече от половината от ВСС т.е. 13 гласа.
  Как тогава 3 -ма са повлияли на тези избори и защо само двама подават оставки.

 17. 17 Профил на някой си
  *****
  Неутрално

  само тия двамата ли са за оставка?!

 18. 18 Профил на Спокоен
  *****
  Неутрално

  Красьо сутиньора контролира високоплатените проститутки от ВСС - груповия секс с 8 до 13 проститутки за 200 000 евро, по нископлатените проститутки като кюстендилския съдия 24 000 лева. Правосъдната и правораздавателната система е също толкова незаконна както проституцията в България. А най-лошото е че наглеца Стойко Стоев, ако някой му каже че е правосъдна проститутка, той ще заведе дело в съд на който е кадрувал да бъде назначена някоя друга проститутка, която си е платила 200 000 евро и същата трябва да си ги върне, чрез правосъдната система от някой, който им се опълчи. Такива проститутки се оправят само от Калашников

 19. 19 Профил на Спокоен
  *****
  Неутрално

  Първата физиономия на снимката е на рафиниран мръстник, а втората физиономия е на опънат от ДПС ЕНИЧАР и очаквате адекватни решения от ВСС. Сборище с малки изключения от бандити е ВСС, което потвърждава правилото че промяна НЯМА ДА ИМА. Такава няма да има и затова ЕС задължително трябва да наложи на Бълхария предпазна клауза в областта на правосъдие и вътрешния ред, защото това в България е кинтосъдие и безредие

 20. 20 Профил на ало джорналягите
  *****
  Неутрално

  многу кабеле гледате бе.
  тоа циганин от плевен ако е лобист, ониа у вашингтон требе одма да се избесат на вратовръските си.
  ако некой кара кайен, ама той е баничарка това не е лобист ами комунист.
  ебаси девалвацията на понятията.

  разследвани за връзки с лобиста от Плевен Красимир Георгиев

 21. 21 Профил на Skydiver
  *****
  Неутрално

  В медиапул си го казаха - има два кръга - около Иван Колев (същия който изпорти Красьо и компания) и около Красьо.
  В момента по-силния кръг си разчиства сметките с по-слабия. Въпроса сега е дали по-силния ще бъде също разкрит или ще си остане функциониращ. И дали по-слабия ще бъде само разбит за да освободи пътя или ще има и истински наказания и уволнения.

 22. 22 Профил на rex
  *****
  Неутрално

  По-слабият ще бъде разбит, за да освободи пътя и парите да текат само по правилния коридор!

 23. 23 Профил на сартр
  *****
  Неутрално

  Винаги съм се възхищавал/и как да не се възхищаваш/ на дейците от правосъдната система! До един изпечени апаратни бойци, калени в безброй битки , доноси, интриги и рушвети! Пълзящи по кариерната стълбица като хлебарки! Сраснали се органично с всякаква измет и преди всичко с враговете на народа!

 24. 24 Профил на от чужбина
  *****
  Гневно

  Проблемът на съдебната система и на цялата държава не се нарича "Красъо". Нарича се Българска Комунистическа Партия. Тя бе поставена на власт от сталинските окупационни воиски през 1944 г. и от тогава до днес нейните ръководители и обикновени членове, поради ниския си интелект и рускогъзолиство успяха да съсипят селското стопанство и промишлеността на България, избиха и прокудиха интелигентните българи, успяха да убедят населението , че в живота се просперира единствено ако нарушаваш законите, а не чрез труд, всичката тази "държавническа политика" доведе до икономическия крах, който ги принуди да се маскират на капиталисти, за да задържат властта. Това те направиха като създадоха борческите групировки които да се грижат( чрез насилие и рекет) никой НЕПРОИЗХОЖДАЩ ОТ БКП да не може да завърти частен бизнес. За да просперират тези комунистически престъпни организации червените създадоха и помийната яма известна също като "СЪДЕБНА СИСТЕМА". Погрижиха се чрез конституцита от 1991 год. съдиите и прокурорите да са "несменяеми" и "с наказателен имунитет", което на практика означава вечни и неконтролеруеми на постовете си Такова доживотно властопритежаване не са имали дори кралете в тъмното и мракобесно средновековие. В Америка магистратите се явяват на избори всеки 4 години и ако мандатът им е бил пълен с корупционни скандали ,"Красьовци" и т.н. остават без работа и на тяхно място идват млади и чисти юристи. Никъде по цивилизования свят няма такава " несменяемост". Видяхме до какво тя доведе в Бг. До назначаване без реален конкурс единствено на съдии и прокурори които са синове и дъщери на комунистически величия, за да пазят и държат на свобода назначените от партията "мутри" и разни "президентски спонсори" крадящи не просто евро пари, а европари които са за всеки един от нас, за по добър живот. Как може да се излезе от този кошмар. Много лесно: 1 :Закон забраняващ на всички членове на БКП и на бай тошовската репресивна милиция, както и на техните агенти и информатори, да заемат каквато и да е държавна служба ( в това число съдийска и прокурорска). 2 Промяна на конституцията, която да позволи народа да уволнява самозабравилите се съдии, прокурори и полицейски началници на избори. Всичко дрого е замазване на очите, с цел да не се разбонтува раята (данъкоплатеца) и да не започне да ги разстрелва по къщите им , пред камините им, построени видяхме с какви пари.

 25. 25 Профил на петрова
  *****
  Неутрално

  Егати и държавата след като бат Даню - бившия апелативен на Бургас беше говорител на ВСС.Този рабфаковец е полуграмотен.

 26. 26 Профил на tuk
  tuk
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Може би ВСС в този си състав е толкова порочен, че трябва да бъде разпуснат и системата за кадруване да бъде променена.
  Винаги демократичния начин на взимане на решения е когато кандидатурите се издигат от долу нагоре, а не се спускат с парашут отгоре.
  Това е мнние на дилетант, но според мен това е частен случай в резултат на пълната анархия в страната от който се възползва една малка група от хора.
  И за съжаление аз не виждам кой може да спре тези процеси!

  I'm not crazy. My reality is just different than yours.
 27. 28 Профил на неинформиран
  *****
  Неутрално

  Вероятно НЯКЪДЕ е писано КОЙ е този Красьо. Наричан Красьо Черния. С какво се занимава? Каква професия? Или на кого е син?
  Прилича ми на циганин по прякора.
  Но откъде има такова влияние?
  ( между другото днес повиках "бригада" ( от обява)да почисти и изнесе всичко от мазата. 3-ма поискаха 100 лева, аз имах само 55. В момента един прозорец, 10-ина неонови лампи и плотове на разглобен градероб от 1930 г. стоят неизвозени пред входа( в знак на протест?)
  Това беше съдържанието на мазата и работа 30 мин.
  Та може и Красьо да е отишъл далече във връзки и претенции.)

 28. 29 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До тук - добре. Остава и да ги видим в затвора в близкото бъдеще...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 29. 30 Профил на ime
  *****
  Неутрално

  До коментар [#12] от "Храбър":

  тези не са ли4ности, официално би трябвало да бъдат нари4ани лица. някой биха казали, 4е мутри е по-добре, но според мен най-то4но е гъзове!

 30. 31 Профил на до &quot;ime&quot; - №30
  *****
  Весело

  Не са и гъзове, приятелю! Гъзът е част от тялото, която постоянно се приема неправилно като нещо мръсно и нередно. Ако ти ги наричаш така в този аспект - ДОБРЕ, но искам да те подсетя, че през т.нар. "гъз" не може да се приема храна, а само се изхвърля вече преработена такава. В този смисъл ПРОСТИТУТКИТЕ от съдебната власт не могат да бъдат наричани с името "гъз", защото те само лапат. Това е лично мие мнение, с което не искам да ангажирам никого.
  А иначе - такива боклуци заслужават РАЗСТРЕЛ !!!

 31. 32 Профил на Koko
  *****
  Неутрално

  Понякога ме е яд ,че е демокрация та не ги бутнат в мазето и по милиционерски не ги разпитат да си кажат всичко. На тоя па военният може да му оставят пистолет на масата и да си излезнат.Той си знае нали е човек на честта.

 32. 33 Профил на Коко
  *****
  Неутрално

  Даже тоя Стоев нямало да ,се гръмне ,ами щял да се върне на старото си място във Военно-апелативния съд.

 33. 34 Профил на walker
  *****
  Неутрално

  Не е интересен '' Красю'',а тези на които носи парите.

 34. 35 Профил на Цайса
  *****
  Разстроено

  За сега спряха до тук,но интересно къде са отивали парите и кой ги е разпределял.А за Красьо казаха, че е племенник на ген.Василев,ако е вярно има недоизказани неща ,върху които е редно да помислим.

 35. 36 Профил на bg
  *****
  Неутрално

  И други трябва да си ходят от там

 36. 37 Профил на ай пи от чепърлянци
  *****
  Неутрално

  До коментар [#24] от "от чужбина":

  Искам да сложа 100 плюса на коментара. Как?

  P.S.
  Стоев заяви, че тъй като по негова преценка не е нарушил етичните правила, възнамерява да се върне във Военноапелативния съд.

  Да не се е родил във Военноапелативния съд другаря?

 37. 38 Профил на Vazmuten
  *****
  Гневно

  Браво на " от чужбина" , накратко това истината за нашата тъжна България. Защо нищо не се каза когато преди време министър Петканов подаде оставка ? Някой може ли да обясни, защо?

 38. 39 Профил на combat
  *****
  Неутрално

  Някакъв 27 годишен тарикат с ланци и чалгаджийка командва съдебната система. Айде бе!!!!!!!!!
  Този е някакво муле, бушонче, кукла на кончета. Големите зад него както казват колегите по-горе могат да бъдат достигнати единствено от Калашников. Симбиозата е страшна в тази система наравно с МВР.
  Сценарият го виждам така - тия двамата ебалници ще си траят и само ще мрънкат колко са чисти и неопетнени. Думичка няма да кажат за другите мафиотски кланове в съвета и системата. Ще ги разследват, ще има помпозни изказвания на главпрокурора как ей сега ги тиква на топло за 150 години минимум. Може дори да ги осъдят на първа инстанция. Дори и на втората. Накрая самьй гуманньий суд в мире - ВКС, ще намери някой процедурен кусур /умишлено направен от долните съдебни инстанции/ и ще върне делото. И така 10 години. Ако се забрави случая - ок, ако не им лепват някаква минимална присъда в краен случай и ги освобождават след 2-3 годинки. А тия са изкрали толкова много, че за тия милиони си заслужава да полежиш малко. Както и да останеш жив.Това ще е цената на мълчанието им. Така се действа у нас. Защото проблемът не е само в съдебната система -11 души са парламентарна квота. Спомена се, че тия били кадри на НДСВ.Къде е сега НДСВ? В нищото. Сега кадруват други другари в парламента. Политическа игра е това с мирис на огромни пари и влияние. По-точно - държавата мафия, само че с нови лица.
  Ако се окаже, че греша и тези и още много други такива мръсници бъдат вкарани на топло по бързата процедура, значи има шанс да се превърнем в нормална държава. Ако не - виж по-предното изречение. Как се чисти тогава такава държава? Въпросът е риторичен.

 39. 40 Профил на zaza
  *****
  Любопитно

  Не само уволнение,а съд и затвор! Трябва да се спазват законите в БГ и всички да са равни пред него...

 40. 41 Профил на ГХД
  *****
  Любопитно

  Циганин ли е Красьо Кой и какъв е Азер Меликов Не се ли събира много педерастения + еврейщина + манафин Чудил съм се как Русия и СССР са управлявани от евреи и манафи а сега се чудя защо така е в България

 41. 42 Профил на Петров
  *****
  Неутрално

  До коментар [#25] от "петрова":
  Сигурно имате предвид бившия апелативен прокурор в Бургас - Йордан Иванов. Този човек го забравиха. Той не е регионален, той е национален "състезател". Проверяващите ще имат много работа с него.

 42. 43 Профил на Барба Яне
  *****
  Гневно

  Да им се отнеме правото за цял живот да упражняват професията правист

 43. 44 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 810 Неутрално

  подали оставка ! И то двама !
  Направо не вярвам на очите си като го чета.

  Колкото и да е радостно, че нещо характерно за нормална държава се случва най-после и у нас, ме глождят съмнения. Имам чувството, че оставките са част от сделка - отиваме си без разправии, но после ни оставяте на мира и случая се забравя.
  Ако е така, не знам дали да се радвам.

 44. 45 Профил на с 24 от чужбина!
  *****
  Неутрално

  Да! Проблемът на България от 20 години се нарича БКП/БСП:
  1. Убитите бизнесмени от снайперисти- преки или наследници на БКП/БСП.
  2. Сегашни видни бизнесмени.
  3. ПРИЧИНИТЕ да сме бедни като по време на НЕП в Русия( след 1917)- защото ЕС вижда КАКВО става в България и не иска да дава пари за ОБОГАТЯВАНЕ на соцкомунисти и наследници, прибрали всички пари през 1990.
  3.Бедни сме, защото ЕС не дава фондовете : вижда и лъжовното ни правосъдие- отново стари соцкадри.
  4. Бедни сме, защото ЕС вижда, че се изпълнява политика на "троянски кон".

  Така ще бъде, докато се ТОЛЕРИРА една прослойка забогатяли непосредствено след 1990 с "народни пари". А кой имаше достъп до пенсионни фондове и парични потоци след ноември 1989...
  Пак те.И използуваха "бозата".

 45. 46 Профил на bg
  *****
  Неутрално

  Оставка на всички трябва да се поиска за да се оправият нещата наистина.

 46. 47 Профил на CARMINA BULGARANA
  *****
  Неутрално

  ЩЕ ОТЪРВАТ КОЖАТА - ЕТО КАКВИ ХОРА НИ СЪДЯТ - ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН РЕЗИЛ!

 47. 48 Профил на в
  *****
  Весело

  Дай ми 200к еуро и аз напускам Ако трябва ще се и пенсионирам.

 48. 49 Профил на в
  *****
  Весело
 49. 50 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Ако това не е корупционен скалдал!!!Смешник.

 50. 51 Профил на Добавено и от нас
  *****
  Неутрално

  До коментар [#24] от "от чужбина":

  Да не забравяме и заветите на "вожда" и "учителя" на народа др. Г. Димитров. Той мъдро съветваше да бдим, за да не може интелигенцията в България да вземе властта.
  Посредственост, посредственост и пак посредственост. Та цели 65 години.

 51. 52 Профил на YRA
  *****
  Неутрално

  Оставките се приемат УРА Следва затвор за вас и башите приятели

 52. 53 Профил на :-(
  *****
  Гневно

  Затвор не само за тях но и за всичките им друшки там май трябва.

 53. 54 Профил на Само част от далаверите му.....
  *****
  Неутрално

  ЧАСТ ОТ ДАЛАВЕРИТЕ НА БИВШИЯ АПЕЛАТИВЕН ПРОКУРОР В БУРГАС ЙОРДАН ИВАНОВ

  През 2003 г. бившият апелативен прокурор Йордан Иванов беше и член на Висшия съдебен съвет. За моралния и професионалния му облик може да се съди по неговите закононарушения и далавери, част от които ще изброим в материала. В края на неговия мандат бяха отпуснати средства за неотложен ремонт на бившата съдебна сграда в Бургас. Ремонтът не бе започнал, но Йордан Иванов през декември 2003 г. настоя пред Емил Христов (окръжен прокурор по същото време) да се изплати стойността на ремонта предсрочно. Исканията на Йордан Иванов е ремонтът да се отчете по документи като приключил, с обещанието, че през следващата календарна година ремонтните работи ще започнат под негово ръководство. За целта са изготвени договори и фактури с преводни документи, които Емил Христов трябва да подпише. Фирмите за изпълнението на ремонта са избрани лично от самия Йордан Иванов, без да се спази Наредбата за обществените поръчки. Емил Христов отказва, което му коства поста Окръжен прокурор през пролетта на 2004 г.
  По подобен начин се процедира и с Бургаската районна прокуратура (БРП). Премествайки се в новата сграда на Съдебната палата в Бургас (бившия Партиен дом) в средата на 2005 г., Йордан Иванов се опита да принуди тогавашния административен ръководител на Районната прокуратура Георги Кузманов да подпише разходни документи за превод на средства от Висшия съдебен съвет за закупено, но недоставено оборудване за прокуратурата и за извършен ремонт. Но последният отказва, заради което започнаха безброй проверки в службата и по отношение качеството на работата му и бе принуден да промени местоработата си в Софийска градска прокуратура (СГП) в началото на 2007 г.
  Наследниците на Емил Христов (Ангел Ангелов) и Георги Кузманов (Андрей Червеняков) бяха лично избрани от Йордан Иванов послушници, които с лека ръка подписаха разходно-оправдателните документи и сумите са преведени на ямболските фирми като изпълнители, посочени от самия Йордан Иванов. Сред колегите му и сред бургаската общественост са широко известни връзките му с Ямбол.
  По време на ремонта на бившата съдебна палата Йордан Иванов изнуди строителната фирма „БУЮКСТРОЙ СД” да му прехвърли нотариално, без заплащане разбира се, етаж от жилищен блок на ул. „Републиканска” (където и днес живее). Забележете, довършителните дейности на въпросния имот са платени със средствата, отпуснати за ремонтите на Окръжната и Районната прокуратура в Бургас.
  Още един нагледен пример за противозаконните действия и морала на Йордан Иванов е и отношението му към фирма „МКГ АД”, която монтира паркет в служебните сгради и в жилището на Йордан Иванов, но впоследствие апелативния прокурор е отказал плащане, като сумите са преведени на ямболски фирми, фиктивен изпълнител. Действителните изпълнители са нагло заплашвани да не реагират, в противен случай ще бъде образувано дело срещу тях. Не е тайна, че такъв е обичайният похват на бившия апелативен прокурор спрямо фирми-изпълнители на дейности или услуги в Бургаската апелативна прокуратура (БАП).
  Наглостта и алчността на Йордан Иванов не спират до тук. Той не се задоволява само с изнудвания на бизнесмени, предимно от Бургас и Ямбол, а отива по-далеч. Чрез съпругата си Юлия Петрова Иванова, съдружник в „Ювал” ООД, заедно с Валентин Загоров и адвоката Станимир Стоичков, извършва измама на датски фирми на стойност 100 милиона евро!/Има налични документи за това деяние – одитният доклад, притежавам документацията по проект „Челопоечене Уиндс” ЕООД, във връзка с извършените деяния/. По този повод чрез Посолството на Кралство Дания са информирани 14 държавни институции. При проверка се установи, че освен съпругата на Йордан Иванов, която е съдружник в гореспоменатата фирма, съдружник в същата е съпругът Станимир Стоичков на прокурор Стефанова в Окръжна прокуратура Бургас, която изключително бързо се издигна на тази длъжност. Оттук става ясно, че съдружниците съвсем не са случайни...
  Вестник „168 ЧАСА”, в брой от 20-26 март 2009 г., стр. 18 публикува материал, в който е загатнато как става бързото забогатяване на Йордан Иванов: само чрез измами, изнудвания, подчиняване на чужд бизнес и други подобни похвати. Бургазлии отдавна знаят тази истина, а и мнозина от тях са потърпевши от негови далавери.
  Всъщност къде е разковничето за „възхода” на бившия бургаски апелативен прокурор Йордан Иванов? Не е тайна, че той е в близки приятелски отношения с Ана Караиванова – шеф на Инспектората на Висшия съдебен съвет. Ето защо неговите престъпления и незаконни действия остават ненаказани и до днес. Нима това ще продължава и сега, когато обществото у нас е обнадеждено от стремежа на новите управляващи да се борят срещу корупцията и престъпността.
  Искам да допълня, че притежавам Писмото изпратено от Посланика на кралство Дания до 14 държавни институции през 2008 г. (включително и на Г-н Сергей Станишев) и резюме на обстоятелствата, Приложение – Основни факти на проектите, което включва Проект „Български Ветроенергийни Паркове” ООД и Проект „Челопечене Уиндс” ЕООД, като в последния е описано подробно за нарушенията с Имена, срещи, дати, години и писмо от датските инвеститори.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK