Глутница, а не домашно куче, разкъсала убитото дете

Шестгодишната Кристияна Маринова от разградското село Топчии, която загина тази сутрин, нападната от кучета, е била разкъсана от глутница четириноги.


Ужасната драма се разиграла пред дома на баба й в село Сушево, община Завет. Десетина кучета се нахвърлили върху детето, докато то отивало към близката бакалия. Собственикът на магазина Касим Зюхтю пръв се притекъл на помощ. Той разгонил с голи ръце кучетата, но тялото на детето вече било разкъсано и с прегризано гърло.


49-годишната бивша учителка от Кубрат Елена Банкова е собственичка на кучетата, заяви кметът на община Завет Ахтер Велиев. Тя отглеждала в двора си повече от дузина четириноги, които я следвали из селото свободно и дори тичали след колата й до съседни на Сушево села.
Преди да разкъсат Кристияна, кучетата на Банкова са нападали животни в селото, а преди време родители се оплакали, че детето им било изплашено от тяхната агресивност. Тогава властите предложили на Банкова да преместят кучетата й в общински приют, но тя отказала и подписала предупредителен протокол, с който гарантирала за сигурността на поведението им.


Самата Банкова заяви пред "Дневник" че нападението е дело на улично куче, към което впоследствие са се присъединили нейните любимци. Жената опитала да помогне на раненото дете и го придружила в линейката.


Разследващите вече са образували предварително производство срещу неизвестен извършител. Обвинението по чл.122 от НК за убийство по непредпазливост предвижда лишаване от свобода до 3 години.Прокуратурата разследва дали има длъжностни лица, които с бездействието си са допринесли за разигралата се трагедия. Ако се установят вини ще бъдат повдигнати още обвинения, каза окръжният прокурор Огнян Дамянов.


От областната дирекция на полицията в Разград съобщиха, че вече се знае, че четири кучета са нападнали детето. Три от тях са собственост на Банкова, а четвъртото е скитащо и в моментга се издирва. Четириногите, които са живели в дома на семейството вече са откарани в общинския приют за кучета в Исперих.

Ключови думи към статията:

Коментари (39)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Това ако не е някой местен комплексар като оня който беше възпитал едни злобни песове които разкъсаха една англичанка преди време, те пък на.
  Кучетата по природа са страхливи и незлобливи същества.
  Ако някое е такова то е заради човек който ги е възпитал така.

  The biggest risk in life is not taking one.
 2. 2 Профил на 0815
  *****
  Неутрално

  Каква е тази тъпотия:

  " До този момент по нататъшната съдба на кучетата на семейство Банкови остава неясна...."

 3. 3 Профил на сандо
  *****
  Неутрално

  Пожелавам на всички, които хранят уличните кучета да умрат по същия начин. Писна ми от селяни, които развъждат убийци и носещи всякакви зарази кучета и котки. В центъра на София човек не може да мине спокойно през градинка, защото там има
  кучета убийци хранени от малоумни тъпанари, които заслужават да бъдат изядени!!!.
  Горкото детенце....

 4. 4 Профил на Иванчо
  *****
  Разстроено

  Горкото дете. Невинна душица. Мир на праха му!

 5. 5 Профил на Един българин
  *****
  Неутрално

  Да, изходът е само един - всички безстопанствени кучета трябва да бъдат унищожени, а отглеждането на домашни кучета да подлежи на суров контрол при жестоки санкции за собствениците за неспазване на изискванията, гарантиращи пълна безопасност за хората. Освен това трябва да бъде забранено развъждането и отглеждането на агресивни и бойни кучета, а за нарушение на забраната да се носи наказателна отговорност.

 6. 6 Профил на той
  *****
  Неутрално

  Данък куче му е майката

 7. 7 Профил на Петкова
  *****
  Неутрално

  Поредната жертва на нашата прекалена хуманност. В Библията се казва, че ако собственикът на животно е знаел за неговата агресивност, и все пак не е взел мерки да го обезопаси, смъртта, причинена от животното се вменява върху него, или с други думи - собственичката на кучетата трябва да отговаря за убийството на детето. А кучетата - трябва да бъдат умъртвени. Щом веднъж са нападнали и убили човек, пак ще нападнат.

 8. 8 Профил на неутрален
  *****
  Неутрално

  Напълно съм съгласен с пети номер. Всички бездомни кучета трябва да бъдат унищожени, а за такива които ги оставят без надзор и куче направи поразия, смърт за кучето и затвор за собственика. Аз също имам куче но е затворено и се разхожда само с повод.

 9. 9 Профил на fghf
  *****
  Неутрално

  карбовски имаше много добро предаване по тази тема с една жена, на която кучета и бяха изяли краката (нахапали с последваща ампутация)
  Та карбовски много добре си каза - щом не махат с опашка като ги погледнеш - приспиване. Така е в Щатите. Никакви кучкарници, никаква кастрация.
  Прави се бърза и проста оценка на поведението и ако не са способни да общуват с хора - инжекция и толкоз.

 10. 10 Профил на Бог да прости горкото детенце.
  *****
  Неутрално

  #6 "Данък куче му е майката "
  Данък куче има, ама никой не го плаща. Има и служба, към кметствата, за кастриране и унищожаване на бездомните кучета. Ха, познайте от раз, дали тези служби са заинтересувани да изчезнат подопечните им кучета. Поради тази причина, бездомните кучета още дълго ще си живеят около нас. 11. 11 Профил на anger
  *****
  Неутрално

  тази да я дадат за храна на собствените и кучета. жива.

 12. 12 Профил на мили ора
  *****
  Неутрално

  В недалечно до софия село почти всички кучета бяха отнети. На собственик/къща оставиха по 1 куче.
  Наш съсед имаше 4 кучета, оставиха му 1.
  Ако кмета е взел мерки срещу кучетата, това е нямало да се случи!
  Ако бившата учителка е постявила намордници на явно опасните кучета-както е по закон-това пак е нямало да се случи.
  Защото какво се получава-държиш десет кучета, а можеш да храниш 1. И всички те са гладни и озверели.

 13. 13 Профил на FROM EUROPE
  *****
  Разстроено


  ПОРЕДНАТА ТЪЖНА ИСТОРИЯ.КАКЪВ УЖАС!

 14. 14 Профил на Observer
  Observer
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ха сега къде са природолюбителите кучкари скапаняци дето хранят помиярите???? Щели да ги кастрират!!!!! Помияри досега не са изнасилвали хора!!!!Всички бездомни псета с кучкарник и от там инжекция и да ги няма!!!

  Горкото дете

 15. 15 Профил на неутрален
  *****
  Неутрално

  Ако власта не може да се справи с висички помяри или пък гие е страх от разни природозащитни /ненормални/ организации да вкарат виетнамци те в рамките на няколко месеца ще ги изядат.

 16. 16 Профил на abv
  *****
  Гневно

  Проблемът с бездомните кучета може да се реши бързо, ефикасно и евтино ако се приравнят на вълците и чакалите. Т.е. за убито кметството или друг орган да плаща, примерно 20 лв.(което е в пъти по-малко от разходите на "Екоравновесие" и подобни). Циганите ще ги избият за дни. А и ще дисциплинира собствениците на домашни кучета, които, за да ги "овардят", ще ги разхождат на каишка и на предвидените за това места.
  Айде стига с псевдохуманизма и претенциите на лигави педали и лелки! Пенсионерите едва преживяват, болните мрат без лекарства, ние ще харчим милиони левове да прибираме и храним един злобни помияри, плашещи хората и разнасящи паразити и болести. Загрижените за правата на животните да се състезават с ловците им, предложени по-горе, и да си ги гледат и глезят. Ако щат и да се чукат с тях.

 17. 17 Профил на Българан
  *****
  Разстроено

  Всички кучета в чувал,и на Бриджит Бардо в къщата.

 18. 18 Профил на tmk
  tmk
  Рейтинг: 210 Неутрално

  Тая свиня, която е гледала цяла глутница оскотели псета, сега ще се размине с някоя глоба, щото престъплението по което е обвинена е леко и от наказателно производство ще премине в административно наказание глоба от ... 500 лева. Толкова струва живота на едно дете в Кенефистан. Петстотин лева. Ни повече ни по-малко.

  И в края на деня прокурорът, който е "наказал" свинята с цели 500 лева, ще се прибере в тях, ще си измие ръчичките, ще си нахрани неговите дечица, ще си пусне "Шоуто на Слави" и сладко ще заспи. А утре е "another day in Kenefistan".

 19. 19 Профил на Ив0
  *****
  Гневно

  Преди 20-25г. като дете имах най-различни породи кучета(не едновременно!). Тогава по време на комунистическия режим организираха хайки за изтребване на кучетата, включително и домашните. Сега се сещате защо съм имал много кучета ... Събираха ги, транспортираха ги, връзваха ги на едно дърво извън селището и ги обстрелваха. Дивотия!!! Имах едно, което 3 пъти го стреляха, 3 пъти оцеля, бягаше им и се връщаше у дома. Какви им бяха мотивите на комунягите лумпени да изтребват и домашните псета незнам и не мога да проумея. Не мога да разбера също и тези хора, организации и държавни институции, които днес защитават или бездействат по отношение на бездомните и агресивните(вкл. домашни) кучета. Не е държава тази, която се грижи за кучетата си, а тази която ЗАКРИЛЯ и опазва децата и гражданите си!!! Никой не е в състояние да ме убеди, включително и Бриджит Бардо, че по-важно е да нахраним кучетата, а децата ни да са гладни и незащитени!!! Това е перверзия!!!

 20. 20 Профил на ANTIDOG
  *****
  Неутрално

  БАСИ МАЙКАТА - 21-ВИ ВЕК, АМАН ОТ КУЧЕТА.

  НЯМАТ МЯСТО ПО УЛИЦИТЕ И ГРАДИНКИТЕ!!!

 21. 21 Профил на anonimen
  *****
  Неутрално

  Ебати и глупостите дето ги издрънкахте всички тук от злоба, неразбиране, простотия и криворазбрана "БГ" цивилизация!!!!!!

 22. 22 Профил на balada
  balada
  Рейтинг: 479 Разстроено


  Преди месец бяхме с децата на зоопарка. След традиционното разглеждане на мечките, решихме да свърнем да почетем и вълците. Е отидохме, погледнахме и какво беше учудването ми, когато децата останаха много разочаровани....а и как да не останат, след като на повикванията на зяпачите "Шаро, тук, Шаро тук...." най-едрия екземпляр се приближи и с блага усмивка и ведро размахване на опашка...С видимо недоверие дъщеря ми ме погледна и вика "Тате, ама това вълци ли са?"...."Вълци са разбира се, вълци....Виж какви са им големи зъбите, виж какви са им дебели лапите....". Какво да кажа повече? "Ами те, бездомните кучета около блока са по-големи и по-страшни"….без да му мисли каза дъщеря ми. Е...сега всичко ми стана ясно....Горките вълци съвсем нямаха шанс в сравнение с уличните песове дето спокойно се разхождат из квартала.

  www.svode.com

 23. 23 Профил на Forrest Gump
  Forrest Gump
  Рейтинг: 896 Неутрално

  какви безстопанствени улични кучета коментирате??? кучетата убили детето си имат собственик. четете преди да коментирате!
  делото обаче забележете е заведено срещу "неизвестен извършител"?!

  Истината ни прави свободни.
 24. 24 Профил на rotos
  rotos
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Бездомните кучета не са агресивни! (Е, разбира се има изключения, които само потвърждават правилото) Агресивни са домашните любимци. Колкото пъти срещна комшията с кучето му в асансьора, толкова пъти ръмжи и ме лае.

  Особено агресивни са т.н. бойни породи, които са направо убийци.

  Има едно просто правило - намордникът. Ако има солени глоби за всеки, който изведе куче на разходка без намордник нещата ще се подобрят значително. А кучето едва ли ще се чувства по-некомфортно с намордник - то не съзнава какво носи.

  Историята с детето е много, много тъжна. И защо тая жена е отгледала толкова много кучета??

  Алиса: Кажи ми по кой път да тръгна? Котаракът: Зависи, къде искаш да отидеш.
 25. 25 Профил на ГУМАТА
  *****
  Неутрално

  За сведение на Дневник!
  Чл.122 от НК се прилага спрямо хора! Кучетата не са наказателноотговорни лица. Явното невежество на поредния дознател не е основание да се пишат глупости. "Неизвестен извършител" звучи идиотски, при условие, че се знае, че куче , а не човек е причинило смъртта на детето. Фактът, че кучетата са хранени от някаква жена не може да има причинна връзка с престъпния резултат на улицата. Кой може да изясни на съда защо кучетата са се ожесточили и са нападнали дете. Това е непривична проява на кучето по принцип. Детето циганче ли е? Има случаи, когато кучета нападат цигани, защото им миришат.
  Жената, обаче е предупреждавана да си прибира кучетата. Типично селска идиотия, защото си е питала ушите и не си е прибирала кучетата. В такива случаи се отива с една пушка и се отстрелват агресорите и се свършва. А Банкова да вие после.
  А защо Банкова е гледала толкова кучета, ами защото явно мангалите са се опитвали да я крадат.

 26. 26 Профил на Гъго
  *****
  Неутрално

  Ужас!!1 Каква е тая държава, бре!!! ЕБАТИ!!!

  Трябва май да си взема лично оръжие и сам да се браня... Къде живея, Господи!!!

 27. 27 Профил на rudi-provadia
  *****
  Разстроено

  Не е моментът за садизъм.Просто трябва да се вземат бързи мерки и веднъж за винаги да бъде решен въпроса с бездомните кучета.Единственият изход са приютите-да не се оправдават че няма пари.Горкото дете-мир на праха му.

 28. 28 Профил на ники от РАЗГРАД
  *****
  Разстроено

  е пък как може такова нещо?!?УЖАС тая 3 години са и малко 33 заслужава зад решетките,
  отгледано детенце -УБИТО-и то не от друго ами от нехайството на някаква МЪРЛА!!!
  ако имах дете и му се беше случило същото лично АЗ ЩЯХ ДА Я РАЗКЪСАМ!!
  Мир на праха на клетото дете!

 29. 29 Профил на Ужас !
  *****
  Гневно

  Сега споменаха, че са виждали в двора жената да да лежи в неприлична поза пред мъжки кучета от глутницата и. Същите са имитирали секс върху нея. Явно тая е извратено перверзна и и харесват животни.

 30. 30 Профил на Allwynd
  *****
  Весело

  не всички животни са такива - само гладните и такива болни от бяс, да ги правят каквото си поискат, ако се издаде заповед от кмет или нещо подобно да се ликвидират кучетата - закон е, трябва да се изпълни, няма да ми е приятно животни да умрат, но те просто не са за града, трябва да живеят сред природата, така те няма да убиват нас и ние няма да убиваме тях, там ще се хранят с диви животни и кръговрата ще си е необезпокояван, а който ходи по полетата да се прави на пътешественик и му оглозгат крака, да не се оплаква, ами да си чупи главата, щото е играл много RPG-та и е чел много фентъзи...
  така е най-рационално според мен, но едва ли би се случило, а и особено не ми пука, другите да ги ядат, само близките ми, роднините ми и приятелите ми да не ги убиват, тогава сам ще се разправя с тях, другите нека да умират... АХАХАХАХАХАХАХАХААА...!!!

 31. 31 Профил на mimoza
  *****
  Неутрално

  Мисля, че вчера /18.10.09 г/ гледах нещо по БТВ в "За животните с любов" - не беше ли същата дама с кучетата. Много ми заприлича на нейния дом това, което се виждаше от репартажите на бтв.

 32. 32 Профил на mimoza
  *****
  Неутрално

  Мисля, че вчера /18.10.09 г/ гледах нещо по Бнт в "За животните с любов" - не беше ли същата дама с кучетата. Много ми заприлича на нейния дом това, което се виждаше от репартажите на бтв.също смятам, че затова не виновни кучетата, а ние, хората, които ги отглеждаме и след това ги изоставяме. Абсолтно съм съгласна и с това, че живота и щастието на хората са по-важни от тези на животните. Поне на този етап в нашата държава правата на хората са мноооооооооого подценени.

 33. 33 Профил на Ети
  *****
  Неутрално

  Незнам още колко трагедии трябва да се вземат за да се премахнат всички кучета които не са на каишка т.е. и улични и домашни, което не е на каишка да се прибира.Писна ми където дето ми играе да е пълно с кучешки изпражнения и в пясъчници и в градинки , да не може да кара спокойно колело. Колко смъртни случая трябва да има , колко разкъсани и даже жената която остана без крака както каза Карбовски от полудомашните кучета.... Къде да играят децата ни ? А който е толкова жалостив да си ги прибира и да си ги гледа вкъщи не да застрашават хората и най-вече децата.

 34. 34 Профил на Иван
  *****
  Гневно

  Взети са мерки все едно се изяли чувал с картофи, а не едно ШЕСТГОДИШНО дете!!!! Няма ли кой да се опомни в тази държава?!! Какви две години поради небрежност за тая гад?!! Та тя е била предупредена и ПРЕДНАМЕРЕНО си е оставила зверовете навън - заслувава ли 2 години, толкова ли струва този живот ?!!

  Отгоре на всичко псетата били и в приют? А дали са ги напоили и нахранили? А топли постелки сложили им са? Егати дебилизма. Не знам как роднините на детето търпят още това, а не са взели поне въпроса с живота на пумиярите в свои ръце?!!

 35. 35 Профил на Ети
  *****
  Неутрално

  Незнам още колко трагедии трябва да се вземат за да се премахнат всички кучета които не са на каишка т.е. и улични и домашни, което не е на каишка да се прибира.Писна ми където дето ми играе да е пълно с кучешки изпражнения и в пясъчници и в градинки , да не може да кара спокойно колело. Колко смъртни случая трябва да има , колко разкъсани и даже жената която остана без крака както каза Карбовски от полудомашните кучета.... Къде да играят децата ни ? А който е толкова жалостив да си ги прибира и да си ги гледа вкъщи не да застрашават хората и най-вече децата.

 36. 36 Профил на За спокойствието
  *****
  Гневно

  Поглеждайки от моя балкон в София, мога да изброя глутница от 5 (!) псета, зад блока са 3, пред съседния са 4 (!).

  Защо аз трябва да плащам с липсата на спокойствие и сигурност за мен и моето спокойствие комфорта на оскотелите олигофрени, които хранят тези зверове? Аз искам референдум, в който столичани сами да решат как да се отърват от псетата?

  Трябва ли да добавям, че България от последно място преди години се изкачи на първо в Европа по брой на кучешка тения на глава от населението и че този проблем засяга предимно децата ни, които си играят навън!!!

 37. 37 Профил на email
  email
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#19] от "Ив0":

  Аз мога да ти отговоря ... не е до комунистите, просто от всички биологични видове на земята само човекът изпитва удоволствие да убива.
  Някой беше казал по-горе "бойни породи", природата или еволюцията не е създала бойни породи кучета... създават ги хората за да задоволят глада си да гледат смърт.
  Както казва първият коментиращ и напълно го подкрепам защото е така - кучетата по природа са страхливи и незлобливи същества... това е напълно вярно, до момента в който не се появи някой който да моделира поведението и характера им... а това може и да стане и съвсем несъзнателно от страна на човека. Едно бездомно и скитащо куче е най-безобидното животинче защото то няма дом в смисъл леговище и район на обитание... такова куче навсякъде се чувства като нежелан гостенин и подвива опашка. Но с времето когато по едни или други причини се установят в определен район те стават по-самоуверени, а и ако са подпомагани от човек като например да ги храни периодично... съвсем естествено те вече се установяват твърдо като собственици на района... а ако се формира и глутница нещата стават вече опасни.
  Ние търсим вината и причините в нрава и характера на бездомните кучета, а никой не си дава сметка, че ние обществото оформяме и моделираме нрава и поведението на този биологичен вид който като верен приятел ни съпътства през хилядолетията на човешката еволюция, а сега ние се отричаме от него.
  Крайно време е да се разбере, че колкото и невероятно да звучи за някои нашето битие във всичките си аспекти (социално-икономически, политически и т.н.) косвено рефлектира и върху четириногите ни спътници като естествен еволюционен процес те се променят и нагаждат към промените в условията им на живот и борба за оцеляване.
  Казвам това защото забелязвам, че днес бездомните кучета имат друг нрав и поведение от преди десетина, петнайсет години например... и за това е виновен кой?!... Човекът разбира се! Човекът. За всички беди на този свят е виновен човекът, пряко или непряко той оказва влияния на цялата заобикаляща го среда... флора, фауна, климат... и т.н.

 38. 38 Профил на глутниците
  *****
  Гневно

  Безстопанствените кучета били безобидни?! Човешка намеса ги правела зли?! Уважаеми идиоти, безстопанствените кучета се групират в глутница и там авторитетът е водача на глутницата. Глутницата през деня и на по-многолюдни места си трае, но да не и паднеш по тъмно. Не човека ги прави зли. Те са си хищници и когато са в глутница - нищо лично, просто по-слабият губи.
  И стига сме мрънкали колко била лоша държавата. Който има оръжие да ги почва.

 39. 39 Профил на алисия
  *****
  Гневно

  Всички вие които мразите животните мразите и хората и себе си! Животното има душа като човека. Никой от вас не е Бог за да иска смъртта на тези нещастни животни.Всички те са се появили благодарение на недобросъвестни стопани.Тези които хапят и нападат хора сте ги озлобили вие които ги ритате и биете по улиците!Жалко за пострадалите невинни хора.Трябва да пострадате вие мразещите животни!Когато са нахранени и обградени с обич никога няма да нападнат!А на вас мразещите ще кажа-"ТОЙ всичко вижда и ще си получите заслуженото-дано само си спомните защо сте наказани".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK