Кадиев предлага индивидуално отчитане на боклука

Кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев представи визията си за столицата под мотото &quot;Смелост за промяна&quot; в софийската бирария &quot;При кмета&quot;. Обеща, ако бъде избран, всяка седмица да отделя по два часа за среща с гражданите в това заведение.<br />

© Асен Тонев

Кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев представи визията си за столицата под мотото "Смелост за промяна" в софийската бирария "При кмета". Обеща, ако бъде избран, всяка седмица да отделя по два часа за среща с гражданите в това заведение.Кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев излезе с авангардна идея за такса смет. Във визията си за София той предлага индивидуално отчитане на боклука, а не както в момента - таксата смет за гражданите да се определя въз основа на квадратурата на жилището.


За по-справедлива такса и индивидуално отчитане на сметта Кадиев предлага боклукът да се изхвърля в специални торби с бандерол, купени от общината. Таксата смет ще е цената на плика, каза днес пред журналисти кандидат-кметът. "Тези пликове ще се изхвърлят в кофа, която ще е във вашия вход и само вие и вашите съседи ще имате достъп до нея. Аз очаквам контрол от вас и съседите ви там да не се изхвърля боклук в други торби освен в тези с бандерол", обясни идеята си той. Прекрасно разбирам, че това е огромна задача, а за някои е дори неизпълнима, но прилагането на този модел зависи от софиянци, добави Кадиев. Посочи, че смисълът на идеята му е, който прави повече боклук, да плаща повече.


За приоритет в работата си Кадиев определи транспорта, инфраструктурата и екологията. В програмата си за управлението на София е заложил и на други авангардни идеи. Наред с използването на метан във всички автобуси на градския транспорт кандидатът на БСП обещава да поощрява поставянето на слънчеви панели по всички нови сгради и да използва модерни енергоспестяващи лампи за уличното осветление. Кадиев обещава да изгради велосипедни алеи с обща дължина 100 километра, да създаде система за краткосрочен наем на велосипеди за придвижване в центъра и сложи началото на изграждането на кръгова околософийска велосипедна алея.
Провокиран от нелоялен таксиметров шофьор, Кадиев се зарече, ако бъде избран за кмет, да въведе максимален таван на таксиметровите услуги в столицата. Оплака се, че днес за 745 метра му взели 5.19 лева, и обеща в първия ден след избирането му да поиска среща с браншовите организации на таксиметровите превозвачи, за да постигнат максимална цена за София. Посочи като пример задължението на чейнджбюрата да поддържат курс на валутата в размер на плюс до минус 10% от курса на Българската народна банка.


Кадиев обещава да започне строежа на канализацията в Панчарево, Суходол, Драгалевци, Симеоново, Бояна, Княжево, Манастирски ливади, Кремиковци и Нови Искър.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (34)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ХА ХА ХА
  *****
  Неутрално

  И ТОЯ НЕ Е НАРЕД. САМО БАНДЕРОЛИТЕ МУ ЛИПСВАТ НА БОКЛУКА.

 2. 2 Профил на Наивник на средна възраст
  *****
  Неутрално

  Това е за страните с бели хора. А кой ще проверява бандерола?
  Първото което ще направи ганьо е да цуне чуждия бандерол.

 3. 3 Профил на Лошо
  *****
  Весело

  Кадиев,
  спри да плискаш пачи мисли !!!
  Хората сега ще стават пазачи на кофи за смет ли ?!
  Абсолютно неизпълнимо !!!

  "Кадиев обещава да започне строежа на канализацията в Панчарево, Суходол, Драгалевци, Симеоново, Бояна, Княжево, Манастирски ливади, Кремиковци и Нови Искър"

  Хм, "Никой не може да изпълни това , което аз мога да Ви обещая " - край на цитата.


  Върни се в кръчмата ( апропо много добра ) и продължавай да пиеш без опити за мисловен процес !

 4. 4 Профил на Мда
  *****
  Неутрално

  Ние не можеме да накараме българина да събира боклука разделно та камоли в специални торби с бандерол закупени от общината.

 5. 5 Профил на Mojito
  *****
  Неутрално

  Комунистите винаги са били кретени. Таксата за смет трябва да е една за всички, а това което този глупак предлага е някакъв абсурд и ще е още едно бреме за хората, чийто живот и без това е безкрайно затруднен от тъпата държава.

 6. 6 Профил на IMRO
  *****
  Неутрално

  Това са абсолютни глупости - познавайки манталитета на българите, всички ще започнат да изхвърлят без бандерол.

 7. 7 Профил на Кико
  *****
  Неутрално

  Смешник!
  Купи си плавници с бандерол- ще ти трябват да плуваш с ментора ти - Станишев, с който имате общо хоби,подводен риболов.

 8. 8 Профил на манго
  *****
  Неутрално

  Ами аз от къде ще се прехранвам?

 9. 9 Профил на готената
  *****
  Неутрално

  Това го видях в Япония. Торбичките се купуват от бакалиите и цената име данъка. Правилата са много строги. В някой префектури има над 30 вида торбички. Глобите са просто съсъпва0и и дисциплината е голяма

 10. 10 Профил на коколино
  *****
  Неутрално

  Ей малоумници.Номера с торбичките съществува.Така че не е лоша идея.Че няма да стане няма.
  Освен това Кадиев е един от малкото умни хора в публичното пространство.
  Като не ви харесва ,викнете си Бойко.Той така ще продължи да ни "оправя" града,че трудно ще стоим и прави от болки в задниците.

 11. 11 Профил на Българин
  *****
  Неутрално

  Малоумието ни няма граници!!
  В Ю Корея едно момченце ми звънна на вратата точно на втория ден от пристигането ми и ми връчи пакетче черни торбички.
  От постинга по-горе разбрах-същото е и в Япония!
  Нищо по-справедливо от това-данъка смет да е в цената на тарбите.Съгласни ли сте самотните стари хора да плащат и за вашия боклук само защото са останали сами в апартамента си?
  Тези, които ме познават, знаят че БСП е невъзможен избор за мен, но идеята на Кадиев /т.е. тя не е и негова/ е справедливият начин за плащане!

 12. 12 Профил на Мен
  *****
  Гневно

  И какво сега, боклукът във входа та да мирише на всички, ха ха ха.

 13. 13 Профил на веселяк
  *****
  Весело

  вече знам няма да гласувам за кадията.
  бсп са неспасяеми идеалисти добра идеа и накрая няма да има пари боклук ще има още повече.

 14. 14 Профил на до веселяк
  *****
  Неутрално

  "бсп са неспасяеми идеалисти "

  голям шегаджия си

 15. 15 Профил на nekomunist
  *****
  Неутрално

  Никога не съм бил червен, ама този изгежда читав. Градски избори - градска политика!

 16. 16 Профил на Колкото си плащате
  *****
  Неутрално

  парното толкова ще си купувате и торбички.

 17. 17 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  По подобен начин е и в Бразилия. Сметта се събира в найлонови торби във входа и в определен час, когато минават буклукчиите, се вади пред входа. Никъде няма кофи за боклук. Това се прави и защото там са тропици и ще плъзнат зарази. С времето народа така е свикнал, че на никой не му минава и през ум, че може да е по друг начин. Верно е, че там не са изроди като нас, но с времето и тук може да стане така.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 18. 18 Профил на Солено
  *****
  Неутрално

  До коментар [#1] от "ХА ХА ХА ":

  Не се смей тъпо. По белия свят е така. Купуваш си от общината съответните бандероли, кеф ти за смет, кеф ти за изхвърляне на стари мебели, техника, клони и дървета, трева от градините. Определят се датите, в някои държави - седмично, за събиране на конкретния вид отпадък и ...просто чистота. Така печелят и общините и фирмите, и гражданите и природата. Ако желаеш да живееш сред отпадъците си, ти си точно в държавата, която позволява това. Другаде се глобява. Солено!

 19. 19 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1442 Весело

  Правилото е: Комунист в опозиция! И никога във власта!
  Идеи и критика от тях - да завидиш. Но работа да ти свършат - не ги търси!
  И това всичките дето го пеят, че така било по белия свят - от личен опит ще споделя: Това върви в предградия и малки градчета. В мегаполиси не става - там също е куче влачи параход.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 20. 20 Профил на Да.
  *****
  Неутрално

  До коментар [#19] от "skara":

  Прав си. Точно така е в малкото 8-милионно градче Чикаго.

 21. 21 Профил на Браво
  *****
  Неутрално

  Ученото си е учено. Той добре е чел от буквара "Сливи за смет", и понеже "Са комунисти" не искат да дават, а искат да вземат, затова предлага такъв вариант.
  А иначе и има и други модерни начини да се заплаща пропорционално на изхвърляното количество смет, но това става в богатите страни. При нас комунистите ни опоскаха дотолкова, че е проблем да се накарат хората да не изхвърлят боклук през прозореца, а камо ли да плащат за това, че са го сложили на правилното място.

 22. 22 Профил на Sedesar
  *****
  Неутрално

  Срам, не срам за пръв път от 20г. ще гласувам за БСП.
  СДС не издигна кандидат, ГЕРБ не спряха 3 месеца да се вайкат и да клеветат не само предното правителство, но ББ каза че 20години нищо не е направено, и той сега ще трябва да оправя работите и в държавата
  Кадиев винаги ми е правил впечатление с логично и здраво мислене. Не е популист, дава причини за нещата които предлага. Образован, грамотен човек. Верно че е ляв , но ще го преживея, избира се най-малкото зло.

 23. 23 Профил на Пипи
  *****
  Неутрално

  Човек на мутрата или социалист?
  Труден избор .....

 24. 24 Профил на ххх193
  *****
  Неутрално

  Стига с боклуци и кучета.Какво става с топлофикация,отпадъчната топлина от ТЕЦ Изток,отпадъчната електроенергия отВиК София,когенерацията на ТЕЦ София,Земляне и Люлин ина -вече с тарифната политика на ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ.

 25. 25 Профил на нина
  *****
  Неутрално

  Не съм от БСП, обаче Кадиев много умее да убеждава.
  Жалко, че не е във Варна. Веднага ще гласувам за него.

  Кмете, Йорданов, за следващите избори да знаеш, който предложи индивидуално поколичествено заплащане на такса смет за него ще гласувам

 26. 26 Профил на разгневен
  *****
  Гневно

  Това е поредното потвърждение че Георги Кадиев пръска идеи които да накарат хората да гласуват...цялата политика на БСП е такава.."ние обещаваме преди изборите, вие гласвайте,пък дали ще го изпълним е друг въпрос". Не знам защо ние, гражданите, все още толерираме такова отношение..те ни се подиграват,ние ръкопляскаме... :@
  Гласувам за жената, която не си позволява да плюе по другите кандидати,а предлага реални решения..Госпожа Фандъкова

 27. 27 Профил на Разочарование
  *****
  Неутрално

  Разгневеният, а и всички останали, гласувайте си за когото си искате, но в моето село, което е част от Столична община вече двадесет години кмет е жена. Освен интриги и сплетни, няма нищо друго на лице. В момента трети месец настоящата кметица, която е представител на ГЕРБ ни управлява от Америка по скайпа!!!

 28. 28 Профил на Еднополови бракове в България
  *****
  Весело

  Идеята е много добра, само че няма начин да си дам гласа за БСП,това е = да се гръмна

 29. 29 Профил на ka
  ka
  Рейтинг: Неутрално

  всяка идея е толкова добра, колкото добро е изпълнението и. предложението на Кадиев за сметта е неизпълнимо. всички, които живеем в блокове знаем, че е така.
  *
  Кадиев може да изглежда свестен, но 1). е комунист, 2). е човек на Р. Овч. = няма никакъв шанс да гласувам за него. няма да гласувам и за Фандъкова, защото единственото което асоциирам с нея е лудницата по записването за детските градини. ще огледам другите кандидати, но вероятно на тези избори ще съм "пас"

 30. 30 Профил на Werewolf
  Werewolf
  Рейтинг: Неутрално

  Това предложение е напълно неосъществимо в България. Кой ще ме спре да и извърля боклука в обикновена торбичка? Кой ще ме спре да го нанпрява в кошчето на спирката? Или даже, за да си хвърля опаковката от вафла, ще трябва да си купувам миниторбичка за смет от общината???
  Няма начин това да сработи в София. Може да се направи някъде, където живеят еднофамилни къщи и са с отделни контейнери за всяко домакинство, но в София - няма начин. А така дори ще се стимулират хората да си хвърлят боклука през прозореца...

 31. 31 Профил на 140
  *****
  Неутрално
 32. 32 Профил на Ненормален
  *****
  Неутрално

  Хубави идеи взети от Западна Европа, но неизпълними за съжаление.

 33. 33 Профил на Антоан Георгиев
  *****
  Неутрално

  Хубави идеи за боклука, подкрепям ги. С балканското мислене, че ще лъжем, кога да му се не види ще тръгнем напред? Тогава да се налагат сурови глоби за злоупотребилите. Достатъчно е един път седмично да се правят внезапни проверки, а и работни места ще се отворят и повече постъпления ще има в бюджета на общината..

 34. 34 Профил на Читател
  *****
  Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK