Полицаите свалиха шефа на синдиката си

Иван Павлов<br />

© Reuters

Иван ПавловОт един месец председателят на полицейския синдикат Иван Павлов не изпълнява решенията на управителния съвет (УС) на организацията. Затова членовете на съвета са решили, че той повече няма да представлява синдиката, съобщи Медиапул, като цитира члена на УС Лъчезар Серафимов.


Съгласно устава на синдиката върховен орган е Националната конференция, след която по йерархия стои Федеративният съвет и след това управителният съвет. Председателят изпълнява решенията на тези три органа. От месец насам обаче Иван Павлов не се съобразява с нито една от тези структури над него, обясни Серафимов.


На последното заседание на УС в петък срещу събота е било решено Павлов да не представлява повече организацията пред МВР. Федерацията ще се представлява до избора на нов председател от заместник-председателите Тошко Русев и Лукан Лазарски.
По думите на Серафимов Иван Павлов е направил опит да блокира регистрацията на устава на синдиката в Софийския градски съд. "Беше изпратил писмо, с което искаше да изтегли документацията в съда, което бе в противоречие с решението на Националната конференция, федеративния съвети на управителния съвет", обясни той.


За съжаление Павлов не работи за организацията. Имаше решение отпреди три седмици за управителен съвет в София, а той си позволи в същото време не да дойде да работим като колектив, а тръгна да инициира някакви срещи в Дряново, продължи Серафимов.
Според него около 5% от хората в синдиката биха последвали Павлов, ако той реши да разцепи структурата. Очаква се нов председател да бъде избран на 14 ноември.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK