Всички шефове на окръжни следствени служби - сътрудници на Държавна сигурност

Всички шефове на окръжни следствени служби - сътрудници на Държавна сигурност

© Асен ТоневКомисията по досиетата обяви най-внушителното присъствие на Държавна сигурност в структура на управлението досега - 239 сътрудници на ДС сред следователите и дознателите. Проверката е обхванала общо 4017 лица, а периодът е от 1990 до 2009 г.


"От решението ни е видно, че всички ръководители на окръжните следствени служби са били сътрудници на Държавна сигурност", заяви пред "Дневник" председателят на комисията по досиетата Евтим Костадинов. Той посочи, че в повечето случаи и заместник-началниците на окръжните следствени служби и началниците на отдели са били щатни сътрудници на ДС. "Трябва да се има предвид, че възнагражденията на тези служители са били по-високи, отколкото на останалите следователи", коментира още Костадинов.


Комисията е получила данни за съпричастност към ДС и за още 36 лица, работили като следователи или дознатели след промените, но те не са огласени, тъй като са вече починали.


След обявените щатни служители на ДС са и някои магистрати, които са били и членове на Висшия съдебен съвет или са оглавявали Националната следствена служба като Ангел Александров и неговия заместник Румен Андреев. Последният беше зам.-министър на вътрешните работи в правителството на Сергей Станишев. Като зам.-директор на Националната следствена служба и щатен служител на ДС са обявени Александър Новков и Любомир Сахатчиев.
Преди промените в структурата на Държавна сигурност е включен отдел "Следствен", на когото са били поверявани разследванията на всички по-специални случаи и дела. Отделно от тях в системата на МВР са работили и следователи по народната милиция.


Впоследствие отделът прераства в Главно следствено управление (ГСУ) на МВР, чието ръководство също е се е водило на щат към ДС.


След промените, през 1991 г., Главно следствено управление на МВР беше девоенизирано и трансформирано в Национална следствена служба. Като щатни сътрудници на ДС са обявени ръководителите на ГСУ ген. Костадин Коцалиев и ген. Леонид Кацамунски.

Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cos
  *****
  Неутрално

  Това е ясно за всеки, а сигурно са и повече

 2. 2 Профил на бербенков
  *****
  Неутрално

  Бат Бойко и той
  на ДС копой?!

 3. 3 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  "От решението ни е видно, че всички ръководители на окръжните следствени служби са били сътрудници на Държавна сигурност"
  Я виж ти. Т'ва кат закономерност ли да го имаме или като изненада.
  Тия, от следствието, с какво трябваше да се борят ? С престъпността?
  Нещо ме напуши смях....

  Ecrasez l’infâme
 4. 4 Профил на Choveche
  *****
  Неутрално

  Били са, но защо да продължават да бъдат отново !!

 5. 5 Профил на един от тълпата
  *****
  Неутрално
 6. 6 Профил на печенега
  *****
  Неутрално

  войната за съдебната система се разраства... дано води към положителна промяна...

 7. 7 Профил на Песнопойка
  *****
  Неутрално

  Докато не се прочисти тази клоака, правосъдие няма да имаме!

 8. 8 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Щом целия властови ресурс е в ръцете на ченгета от ДС каква реформа може да имаме тука?
  Ами никаква!

  ЛУСТРАЦИЯ ДО ГРОБ!

  ВСИЧКИ СЪТРУДНИЦИ НА ДС - БЕЗ ПРАВО НА РАБОТА В ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ СТРУКТУРИ!

  БЕЗ ПРАВО НА ПРИЗНАВАНЕ ЗА СТАЖ ВРЕМЕТО ПРЕЗ КОЕТО СА СЪТРУДНИЧИЛИ И ГЛОБА ПО 100,000 ЛВ ЗА ВСЯКА ГОДИНА В СЛУЖБА НА ДС!

  The biggest risk in life is not taking one.
 9. 9 Профил на чичо Сам
  *****
  Неутрално

  Да, печенег, разраства се! Защото чичо Сам и Брюксел бяха пределно ясни: България не може да бъде ничия земя, под контрола на разни стари метастази на ДС. Това е само началото. Няма как диваци и полумаймуни да се противопоставят на цивилизацията - няма такъв филм в историята!

 10. 10 Профил на naivist
  *****
  Неутрално

  Вариантите са точно 2 . Или да се обяви още утре България за комунистическа , или да се закрие като държава . Скъпи сънародници , хайде да бягаме преди да са затворили отново границите !

 11. 11 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  съобщение на прес службата на президента: "не сте сами."

  Истината ни прави свободни.
 12. 12 Профил на ще има разплата
  *****
  Гневно

  Назначените от БСП лица на длъжности" бизнесмени" , "престъпници" и" съдебна власт" сринаха България по- лошо отколкото и атомна бомба би го направила. Беззаконието, целящо да обслужва личните им интереси отблъсна всички сериозни инвеститори. Неоспоримият факт, че трябва да принадлежиш родствено на ДС олигархията за да ти бъде разрешено да успееш в България , прогони интелигентните хора, а останалите в Бг се отчаяха, комплексираха и стигнаха,до извода, че само чрез престъпления може да се осигури нормален материален живот ( което не е вярно, защото само престъпниците, назначени от БСП и получили в това си качество наказателен имунитет от съдебната система, назначена пак от БСП с конституцията от 1991 г. могат да "работят " безнаказано. Престъпниците без"разрешително " биват набързо ликвидирани...БСП не търпи конкуренция) Всички тези мъдри социалистически решения бутнаха България в една адска спирала от която измъкване няма. Инвеститори няма, евро-пари няма, народа опростя и оскотя( и съвсем основателно, защо да учиш за доктор и да взимаш 700 лева, като може да ги изкараш като келнер без да си учил?) Хубавото на този ад е че тези който го създадоха , вече страдат от творението си и тепърва ще плачат заради комунистическата си простотия и заради изказвания от рода " властта с кръв сме я взели . Който сее ветрове ще пожъне бури

 13. 13 Профил на а
  *****
  Неутрално

  Последствията за тези хора?

 14. 14 Профил на rodoskia drebosyk
  *****
  Неутрално

  Поне един нямаше ли за цвят, който да не е от ДС бе?!...

 15. 15 Профил на юрист
  *****
  Гневно

  Назначените от комунистите "бизнесмени" и "престъпници"-НА СЪД. Назначените от комунистите "съдии" , "прокурори" и полицейски началници- НА СЪД. Отнемането на имуществото на горните две работещи заедно прослойки ще възкреси икономиката на БГ и ще върне прогонените чуждестранни инвеститори. ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ САМО СЛЕД ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, КОЕТО ДА ИЗРАБОТИ НОВА КОНСТИТУЦИЯ, В КОЯТО СЪДЕБНАТА ВЛАСТ ДА БЪДЕ СВАЛЕНА ОТ ПИЕДЕСТАЛА НА БЕЗНАКАЗАНОСТТА И САМОЗАБРАВАТА, ЧРЕЗ ВЪВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИ ЗА СЪДИИ, ПРОКУРОРИ И ПОЛИЦЕЙСКИ НАЧАЛНИЦИ (като в Америка).СЪЩО ТАКА ЗАБРАНА ЗА ВСЕКИ ЧЛЕНУВАЛ В БКП ИЛИ РАБОТИЛ ПОД КАКВАТО И ДА Е ФОРМА ЗА ДС, ДА ЗАЕМА КАКВАТО И ДА Е ДЪРЖАВНА ДЛЪЖНОСТ. Това е единственият изход. Който ви каже друго, значи е поставн на власт, за да поддържа престъпното комунистическо статукво. Който ви разправя, че има други начини за преборване на корупцията, значи е част от нея.

 16. 16 Профил на изкоренител
  *****
  Неутрално

  Пичове, нацизма бе изкоренен от земята след като нацистите бяха избесени. Не е ли време да изкореним комунизма ?

 17. 17
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 18. 18 Профил на IGB
  *****
  Неутрално

  Всички в полицията са на конкурентен принцип... Ако има подреждане на хора по постове по принцип, че са били в ДС - тогава кой го е правил това подреждане... Чувал съм, че полицаите на НДК са цесекари, и единственият левскар там бил съкратен /бил някога голяма работа в "Левски"/... Ако се избират хора от ДС, това означава, че приемайки това, останалите полицаи сами се прецакват в кариерата...

 19. 19 Профил на belle
  belle
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Дневник, има ли шанс тази противна реклама да спре да ми се появява в прозореца, всеки път, когато отворя сайта?! Изключително дразнеща е, като спам.

 20. 20 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  НАЛИЦЕ Е ТОТАЛЕН РАЗПАД НА ДЪРЖАВНОСТТА!
  За пореден път представям на вниманието ви продължаващото БЕЗУМИЕ И БЕЗЗАКОНИЕ В САМИЯ ВЪРХОВЕН СЪД! Документ с вх. № ВКС 9334/26.10.2009 г. Заявление до председателя на ВКС:
  http://kkabakciev.blogspot.com/2009/10/blog-post_26.html
  Цитати от документа: "НАЛИЦЕ Е ВЕЧЕ АБСОЛЮТНО КАТЕГОРИЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ В ОГЛАВЯВАНИЯ ОТ ВАС ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД Е НАЛИЦЕ ЗАГОВОР ЗА ОНЕВИНЯВАНЕ НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЕЗОБРАЗНО ПРОТИВОЗАКОННО БЕЗДЕЙСТВИЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ, ОСЪЩЕСТВЯВАНО СЕДЕМНАДЕСЕТ ГОДИНИ! [...]
  Уважаеми господин Председател на Върховния касационен съд,
  Беззаконията, осъществявани от състави от Върховния касационен съд, вече са абсолютно нетърпими! И те са част от причините, поради които тази “държава” е определяна от органите на Европейския съюз като член на общността с изключително драстично корумпирана и некадърна съдебна система! Вижда се, че оглавяваният от Вас така наричащ се Върховен касационен съд в лицето на цели четиринадесет съдии, действа не като безпристрастна съдебна институция, а, погазвайки Конституцията, напълно откровено и нагло работи като АДВОКАТ НА ДЪРЖАВАТА!
  Затова, поради конклудентен отказ на членове на Върховния касационен съд да осъществяват законно правораздаване – точно и еднакво прилагане на законите, намирам, че ВИЕ ЛИЧНО следва да СЕЗИРАТЕ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ за възбуждане на дисциплинарни производства по отстраняване от длъжност на посочените съдии. На второ място, да направите в медийното пространство официални публични изявления за актовете на въпросните съдии и категорично да се разграничите от тях! А в качеството си на професор по наказателно право да заявите пред академичната общност дали на студентите в университета ще преподавате като правилна противоречивата и престъпна практика, осъществявана от състави на ВКС!
  Длъжен сте да понесете отговорността като председател на Върховния касационен съд – и евентуално да си подадете оставката!"

  Красимир Кабакчиев, дфн
 21. 21 Профил на А адвокатите - сътрудници на ДС?
  *****
  Любопитно

  А кога ще обяват и адвокатите, които са били служители и агенти на ДС?

 22. 22 Профил на здраве желаем
  *****
  Неутрално

  хахахаха и после що демокрацията не върви...

 23. 23 Профил на BEGETTO
  *****
  Неутрално

  МИЛА РОДНА КАРТИНКА...ЛОшОТО Е 4Е НИКОЙ НЕ Е ИЗНЕНАДАН ОТ ТАЗИ НОВИНА ...ДОСАДНО И ГНУСНО !!!

 24. 24 Профил на DS
  *****
  Неутрално

  До коментар [#20] от "Красимир Кабакчиев, дфн":

  Ти не зяй много, твоето ДС минало го знаем. Ходи се гръмни!!!

 25. 25 Профил на IGB
  *****
  Неутрално

  До коментар [#24] от "DS":

  Красимир Кабакчиев е невротик, вече в много тежко състояние, и по всяка вероятност не се лекува...

 26. 26 Профил на Културен вълк
  *****
  Неутрално

  До коментар [#9] от "чичо Сам":

  Това ми хареса

 27. 27 Профил на до Христов
  *****
  Неутрално

  Христо,направи Моля те един голям списък-банкери назначени от ДС и кредитни милионери,които източиха България-взимаха по милион в долари и после върнаха по хиляда лева и се обиждаха,когато ги наречеш кредитни милионери.Те съзнателно ограбиха България и спестяванията на пенсионерите.Искам с езика на цифрите да убедя баща ми на 75 год кой му изяде паричките.

 28. 28 Профил на IGB
  *****
  Неутрално

  Едно време в службите се издигаха по особен начин... Повечето неща бяха свързани с трафика на оръжие, стоки и наркотици... Тези групи много се поддържаха и бяха като "свински черва"... Но това вече се разпадна... Така, че не знам какво пречи на полицаите да се издигат по нормалния начин...

 29. 29 Профил на Културен вълк
  *****
  Неутрално

  До коментар [#22] от "здраве желаем":

  Е, че то демокрация въобще няма

 30. 30 Профил на Културен вълк
  *****
  Неутрално

  До коментар [#9] от "чичо Сам":

  Уф дано се сетят да ни пратят окупационни сили и окупационна администрация, че сами не можем да се справим. 20 години от живота ми минаха вече. Ако продължава така - няма да доживея нормална държава. Пък като имаш предвид и, че мнозинството вече са цигани.

 31. 31 Профил на Културен вълк
  *****
  Неутрално

  До коментар [#27] от "до Христов":

  Няма управия! Няма да го разберат! Пък и баща ти е млад в сравнение с други "гласоподаватели". Вуйна ми не можела да ходи, с месеци не била излизала от вкъщи, но за изборите се вдигнали и отишли та гласували. А след 2-3 седмици вуйчо ми почина.

 32. 32 Профил на Китаец
  *****
  Неутрално

  Точно тези червени боклуци и руски дупедавци сега хленчат че не са оценени,но Бате Бойко им е длъжник,време е да им се отчете,иначе никой не може да им попречи да го очистят,и не само него

 33. 33 Профил на 2+2
  *****
  Неутрално

  Лустрацията не е реваншизъм, а единственото жизненоспасяващо лекарство. Забраната за работа трябва да обхваща всички държавни учереждения, образование, обществени медии и - абсолютно задължително - правораздаването.
  Отнемането на имущество също е нещо добро и благо, но то е вече бонус, при истинско правосъдна система цялото общество ще заработи.

  Проблемът е, че правосъдието винаги е следствие на морала в едно общество, а точно той е на много ниско ниво и именно заради робския и циничен манталитет на много от хората руското робство продължава 65 години

 34. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  Всичките тези, които се опитват да станат основата на секретните служби в България са хем сметкаджии, хем корумпирани, хем най-големи глупаци. ДС колкото и да се опитва да поддържа старата си слава е една кочина, в която свинете се мислят за много умни и нямат ни най-малка представа за последствията за страната ни. Без да отчитам последствията за самите тях.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 36 Профил на ГУМАТА
  *****
  Неутрално

  Има ли как разследващите престъпления и то по обвинения преследвани от държавата да не са СЪТРУДНИЦИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ? Държавата осъществяваше контрол и върху престъпността. Директорите на следствени служби получаваха всякаква информация и съдействие във връзка със службата си. Те имаха огромна подкрепа- няма как да не са сътрудници за сигурността на държавата. Трябва да се разграничава доносничеството от опазването на реда в държавата. Доносноците и вербуващите ги са друго нещо. Без да се огласи пълния списък на доносниците макар и след 20 години шантажът ще продължава. Има мрсници, които заемат отговорни места само защото са държавни шпиони, макар, че нищо не могат да свършат. Има ги в ЧЕЗ, НЕК, Топлофикация, АЕЦ и т.н. Магистратите са имали друга функция- те са покривали престъпленията на другите от ДС и затова трябва да отговарят . Редно е да напуснат постовете , които заемат.

 36. 37 Профил на Patpiot
  *****
  Гневно

  Абе вие тези хубаво ще ги лустрирате , ами децата им и внуците им които вече са наредени на копанката кой ще лустрира ! Те са оплетени до девето коляно като свински черва . Само вънщни сили могат да ни оправят . И тъй като няма желаещи България - Сомалия на Европейския Съюз .

 37. 38 Профил на Никита
  *****
  Неутрално

  Американеца, руснака и българина се черпили и спорили кой има по голяма гора в държавата си.Американеца казал, че като се качи на кадилака си и вдигне 100 мили/час един месец не излиза от гора, руснака се извинил, че няма толкова бърза кола но казал, че като седне във влака и потегли по БАМ три месеца само в гора се движат с 80км/час, българина гледал, слушал и накрая се извинил, че няма ни кадилак, ни БАМ за да измери като тях колко е дълга българската гора, но констатирал, че от 45 години от нея излизат партизани и народни борци и още не са излезли всичките, на което другите двама еднозначно признали българската гора за най-голяма в света.
  Защо ми се струва, че вече броят на ДС сътрудниците и агенти достига числото на нацията ни.
  Който е бил със нас в зговор или съюз го няма вече или не е това което е бил, Византия я няма, Гърция не е това което е била, изчезна и Османската империя, Германия две войни загуби заради нас, СССР се разпадна, Варшавския договор също. Тъжно ми е за НАТО и ЕС, а гледам, че и Америка вече не е същата.

 38. 39 Профил на ulian123
  ulian123
  Рейтинг: 237 Весело
 39. 40 Профил на ?
  *****
  Любопитно

  Искам да попитам г-н Костов : Какво стана с Закона за ЛУСТРАЦИЯТА ? Затова гласувах за вас и СК , но явно съм сгрешил !

 40. 41 Профил на чужденец
  *****
  Неутрално

  До коментар [#30] от "Културен вълк":

  прав си

 41. 42 Профил на Българин
  *****
  Разстроено

  Всички шефове на окръжни следствени служби - сътрудници на Държавна сигурност
  А как иначе?
  Кой ще пази "наща" власт?

 42. 43 Профил на чужденец
  *****
  Неутрално

  До коментар [#40] от "?":

  лустрация няма да помогне, трябва да лустрираш цялата държава, кой ще остане? само цигани?

 43. 44 Профил на magaluf
  magaluf
  Рейтинг: Любопитно

  и какво сигурно очакват тези мижитурки да се разкят и засрамят сигурно

 44. 45 Профил на До Китаец
  *****
  Неутрално

  Абе бате ти Бойко какъв е? Цял живот се е натискал да работи в ДС и понеже не го искали се записал да учи за пожарникар в школата на МВР.А знаеш ли защо не са го искали.Защото и тогава е бил един дърдорко, който не става за специални служби.

 45. 46 Профил на критик
  *****
  Весело

  До коментар [#37] от "Patpiot":

  давай, лустрирай всички до 7 коляно по пряка линия и до 3 набратовчеци! и да се готвят цигани на власт!!!

 46. 47 Профил на критик
  *****
  Весело

  До коментар [#45] от "До Китаец":

  прав си

 47. 48 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1376 Гневно

  65 години стигат!

  Истината ни прави свободни.
 48. 49 Профил на Canada Dry
  *****
  Неутрално

  Да ПИКАЯ на тази държава! - би казал Швейк.
  Аз също!

 49. 50 Профил на клюкарка
  *****
  Неутрално

  До коментар [#45] от "До Китаец":

  не само дърдорко, имаше в семейството вуйчо който посегна на чужда булка и беше наказан от народа

 50. 51 Профил на IGB
  *****
  Неутрално

  До коментар [#45] от "До Китаец":

  ББ има много характерна физиономия и много отличителни белези... Така, че по тогавашните стандарти не е ставал за ДС шпионин...

 51. 52 Профил на Един Градинар
  Един Градинар
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  ЧУДОВИЩНО!
  От това по-чудовищна е само неспособността на българското общество да осъзнае в каква лъжа живее и да си поиска обратно държавата!

  ЛУСТРАЦИЯ!
  ЛУСТРАЦИЯ!
  ЛУСТРАЦИЯ ДО ДУПКА!

  Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
 52. 53 Профил на xyz
  *****
  Неутрално

  "От решението ни е видно, че всички ръководители на окръжните следствени служби са били сътрудници на Държавна сигурност".
  --------------------
  Едва ли има по-убедителен аргумент, че 20 години България се управлява от мафиотските структури на ДС.

 53. 54 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  то ако не бяха сьтрудници на ДС дьржавата отдавна да е разтурена

 54. 55 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 753 Разстроено

  Костов можеше да го направи, сега вече няма да има лустрация.
  Няма да има необходимото мнозинство.

 55. 56 Профил на BIG AL
  *****
  Неутрално

  "Темата за ДС- вече НЕ била актуална- ни пробутват често некои другарЕ , по сайтовете...Обраха България и сега искат да са вече "не актуални ".)
  Ако на някой още не му е ясно , ЗАЩО няма доста другари в пандиза , защо имаме мулти милионери ДС- другари, защо НЯМАМЕ ПРАВОСЪДИЕ и корумпирана 'СЪДЕБНА" власт, ЗАЩО за ГОЦЕТАТА -няма световна криза , защо сме шампиони по "Бентлита", защо имаме ДС-хотели и комплекси на другари СПОНСОРИ, защо , дори масларова ни мисли за канарчета, защо , защо...защо..ТЪПЧЕМ на едно място и сме все още НАЙ-бедни в ЕС...и още много "защо:......:)

  ДА МУ СТАНЕ ЯСНО..!!!!...Защото ЧЕРВЕНА ДС- МАФИЯ е навсякъде и е държава в ДЪРЖАВАТА...Няма на този свят нещо по- алчно и корумпирано от ДС-комунистите..))
  Нити една държава НЕ е просперирала с ТЕЗИ ТИПОВЕ- начело..
  И културното ни НАСЛЕДСТВО , дори и него- ОГРАБИХА.....Копелетата и синовете им ...Това е положението...

 56. 57 Профил на 53
  *****
  Неутрално

  Много извинявайте, ама хайде да си проверяваме иноформацията. Например директорът на ОСлС Пловдив Йордан Костадинов Давчев не е бил сътрудник на ДС.- А ето това е официалният сайт на Комисията, където може да се направи справка.
  http://www.comdos.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=984&Itemid=47

 57. 58 Профил на Никита
  *****
  Неутрално

  Тези вярно са на „ Всеки километър“, и още едно нещо е вярно за тях/комунягите/ „ След нас и потоп “

 58. 59 Профил на IGB
  *****
  Неутрално

  Трябва да се прави ново ДС... Да дойдат от ЕС и САЩ, но от централите им, а не от някакви фирми... Да заложат параметрите... И да тръгне всичко...

 59. 60 Профил на МЕГИ
  *****
  Гневно

  От атеисти-комунисти(ДС), всичко може да се очаква. Те не знаят какво е съвест, какво е грях, какво е морал, какво е срам. Те друго не могат, освен да тъпчат и да плюят и в най-святото даже. Те затова и съществуват: да осквернят всичко, до което се докопат...И ГО ОСКВЕРНИХА! ДС се превърна на държава в държавата. Опирайки се на произвеждащото страх насилие, посредством издигнатото в норма доносничество, изнудването и вербуването на хора, ДС успя да пусне пипалата си в цялото общество, да контролира всички ключови места в политическия, икономическия, социалния и културния живот.ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯ! БОЙКО,КЪДЕ СИ?

 60. 61 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално

  Е, драги недругарки и недругари, има ли още някой да ме обвинява в дс-параноя, страхове от дс-конспирации, да ме праща да си пия хапчетата?

  Само че (двайсетгодишна давност) големите престъпления в първите дни на "прехода" и задигането на 25 милиарда долара от комунистите и тайните служби, както и задигането на цялата общонародна (на книга) собственост никога не бяха маркирани от следствените служби. Нали?

  След дъжд качулка, г- Христов. Поздрави на МВР.

 61. 63 Профил на Шопа
  *****
  Неутрално

  Странно е, че никой не вижда истинското решение за МВР, ДАНС и РУМНО ! Достатъчно е да се видят “специалистите“, които говорят пред ТВ, радиата и вестниците. Всички са дядки на 60 години и повече, с мутри, на които пише КГБ и ДС, да не говорим за сенилността, от която вече страдат. Те отдавна трябваше да бъдат пенсионирани, а на тяхно място да се назначат квалифицирани 25 – 40 годишни служители, задължително завършили специалните школи в САЩ, Германия, Франция и т.н, а не “школото в Симеоново“. Никакви “синчета, дъщерички, племенници–чки, шурейчета, баджанаци и др“., защото са “наши хора“ в службите. Така доста бързо ще се решат проблемите на вътрешната сигурност.

 62. 64 Профил на Шопа
  *****
  Неутрално

  Следващата стъпка е да поканят в “университето в Симеоново“ преподаватели и инструктори от ФБР, ЦРУ, МИ-5 и 6, МОСАД, за да учат новото поколение БГ полицаи, разузнавачи и контраразузнавачи.

 63. 65 Профил на dpop
  dpop
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#12] от "ще има разплата":

  Е, все пак има и някой които не са се отчаяли и комплексирали а вместо това здравата работят за разкриването на заговора на ДС и отстраняването им от властта !!

  Колкото повече сме - толкова по-бързо ще дойдат резултатите !!

  Колкото повече работят за тях - толкова по-дълго ще тънем в мизерия и репресия !!!

 64. 66 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  ДАЙТЕ ЛИНК СЪС СПИСЪКА НА СЪТРУДНИЦИТЕ НА ДС.

 65. 67 Профил на marina_96
  *****
  Неутрално

  А само те ли са??? Колко още знайни и незнайни доносници има...??? Само като погледнете във форума , тези дето си пишат псевдоними и големи статии....Във всяка една сфера, във всяка администрация....Какъв ти линк на списък на доносниците, човече, та системата е била всеки втори и трети донася и ако ти изнася....Познавам един почетен гражданин, награден с най- големия орден и звание и същия този колко хора е унищожил, включае и моето семейство....и продължават....но най- лошото, че са карали роднините да донасят, онези, които са заемали държавни служби....Та затова излизат с номера - такава ти е съдбата....и не трябва да вярвате на такива, защото те са ви градили вашата съдба с доноси, клюки и манипулации...инсинуации.....

 66. 68 Профил на Карина
  Карина
  Рейтинг: 581 Неутрално

  разследването е най-слабата част на съдебната система и сега е съвсем видно защо, ясно и защо беше този рев, когато им орязаха правомощията и прехвърлиха част от разследването към МВР, жалко, че после не продължиха реформата в тази посока за формиране на ефективно работещ разследващ апарат, в това отношение Петканов -партийният секретар на ЮФ на СУ, свърши добра работа и забатачи нещата, а в същото време обществото се настройваше срещу съда, че няма осъдени, без годни доказателства събрани от разследващите и заковаване на обвинението трудно се случва това, не се съдът няма трески за дялане, ама там са три инстанции

 67. 71 Профил на X
  *****
  Любопитно
 68. 72 Профил на Карина
  Карина
  Рейтинг: 581 Неутрално

  ах, да,
  кога го хванаха по бели гащи, Гамизов все, че ни се разсърди )))

  язък изгубихме кандидат- новият си спасител ))

 69. 73 Профил на bg
  *****
  Неутрално
 70. 74 Профил на bg
  *****
  Неутрално
 71. 75 Профил на bg
  *****
  Неутрално
 72. 76 Профил на и като последни
  *****
  Неутрално

  глупаци обвинявахме и се самообвинявахме, че едва ли не ние българите сме по природа престъпници и бандюги. Все по-ясно става, че страната ни е бандитска, понеже тези, които трябва да се борят с престъпниците, са престъпници. затова няма съд, няма прокуратура, няма ред, няма борба с престъпността.

  Едно умно нещо каза пожарникарят, ама беше напълно прав - досиетата в интернет! Ако го направи - ще гласувам за него до края на дните си.
  Мамка им, ченгета скапани, съсипаха родителите ни, разбиха и нашия живот, сега и децата ни ще съсипят. Ако не им се противопоставим най-сетне.

 73. 77 Профил на до 72
  *****
  Неутрално

  извинявайте, пак съм аз, но със сълзи се смях на интервюто на един от любимите ми балони, когото някои умници са гласили дори за "държавен глава". За гамизов и интервюто му в афера беге говоря.
  мерси, 72 че постна тази смешка, та да ми оправи настроението...

 74. 78 Профил на Гочо
  *****
  Неутрално

  Абе обявете кои не са били доносници,ако намерите такива...

 75. 79 Профил на диди лудото нап ст загора
  *****
  Неутрално

  съжалявам не ме слуша главата

 76. 80 Профил на Хан Крум
  *****
  Неутрално

  До коментар [#72] от "Карина"

  Предлагам подходящ агентурен псевдоним за активния "специалист по лоши практики" Гамизов - "Мангизов"

 77. 81 Профил на нищо странно, нищо сложно
  *****
  Неутрално

  по-скоро би било новина, ако не бяха сътрудници, та нали това са работили години наред, да следят и да издевателстват над хората по комунистически. Какво от това, че са ги открили - НЕЗАБАВНО ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ ВСИЧКИ РЪКОВОДИТЕЛИ НА ОКРЪМНИТЕ СЛЕДСТВЕНИ СЛУЖБИ И ДА СЕ ЛУСТРИРАТ - да им се забрани до пенсия да работят в службите. Да вървят да копаят на нивите, мама им мръсна.
  Какво само ще ми ги констатирате , че били сътрудници - УВОЛНЕТЕ ГИ ДО ГРОБ !

 78. 82 Профил на 07 КОСТОВИСТ!
  *****
  Любопитно

  Интерес будят имената на Ангел Василев Александров, бивш директор на Националната следствена служба, който е щатен служител и е работил за СГУ-отдел следствен в Национална следствена служба. Със заповед 5180/ 25.11.1983 г. е преназначен от НМ за старши следовател в отдел 01-Главно следствено управление-МВР и му е присвоено звание капитан по ЗВВС-по линия на ДС; със заповед № 2132/ 01.07.1987 г. е преназначен за главен следовател в отдел 02-Главно следствено управление-МВР.Александров е известен и като следователя на Ахмед Доган.

  Коста Щерев Богацевски, който беше зам. началник на отдел в Националната следствена служба, също е бил щатен служител. Работил е за СГУ-МВР и ГСУ. Със заповед № 1654/ 10.04.1990 г. е преназначен от НМ за зам. н-к на Главно следствено управление-МВР и му е присвоено звание майор от ДС. Богацевски беше и Главен секретар на МВР по време на правителството на Любен беров, когато министър на вътрешните работи беше виктор Михайлов.

  Костадин Георгиев Коцалиев също е бил щатен служител на ДС, като е работил в I отдел. Със заповед № 2490/ 25.04.1969 г. е назначен за следовател IV ст.; със заповед № 198/ 13.01.1970 г. е преназначен за ст. инспектор; със заповед № 6956/ 16.12.1970 г. е изпратен на 5 месечна школа в СССР; със заповед № 2260/ 08.09.1972 г. е преназначен за зам. н-к отдел; със заповед № 64/ 05.01.1973 г. е преназначен за н-к на отделение; със указ № 1165/ 13.05.1982 г. (заповед № 2180/ 19.05.1982 г.) е назначен за н-к на ГСУ.

 79. 83 Профил на ???
  *****
  Неутрално

  Ами откаде да се намерят ЦРУ сътрудници?

 80. 84 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#71] от "X":

  Благодаря

 81. 85 Профил на Доси
  *****
  Неутрално

  Значи 20 години БКП не е напускала властта, а ние си мислим че сме правили промени. Да ги уволняват всичките и да почват на чисто. Иначе ще трябва да ги чакаме да измрат, а покрай тях и ние...

 82. 86 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Тази вечер нито една от "водещите" национални телевизии не намери за подходящо да информира зрителите си за този факт.
  Защото и те се управляват от явни или тайни ченгета на ДС.
  Така е, защото преди 20 години ги оставихме да ни залъгват, вместо да ги закачим по дърветата. Или да ги изправим до стената.

 83. 87 Профил на Hoover
  *****
  Весело

  До коментар [#83] от "???":

  Има, има... но са все още на двойно подчинение.

 84. 88 Профил на s_bozhilov
  s_bozhilov
  Рейтинг: 638 Неутрално

  А кога ще изнесат списъците със сътрудници на ДС сред съдиите и прокурорите?
  Не че не знаем,как стоят нещата там!...
  Но поне картината ще бъде завършена.

  СЪДЕБНАТА СИСТЕМА (цялата!) Е ПОСЛЕДНИЯ БАСТИОН НА КОМУНИСТИТЕ!Най-добре планиран,най-солидно изграден и нй-добре защитен с жива сила...

  Да си останем БЪЛГАРИ, каквото и да ни струва това!
 85. 89 Профил на ВЪПРОС?
  *****
  Любопитно

  А ГЛАВНИЯ НИ ПРОКУРОР СЪС СИНИТЕ ОЧИЧКИ - ПРОВЕРЕН ЛИ Е?

 86. 90 Профил на лордо
  *****
  Разстроено

  До коментар [#64] от "Шопа":

  Хубава идея, НО напълно неприложима.
  Чуждите спецове само като погледнат физиомутрите на "нашите" нови бъдещи кандидати И ЩЕ СЕ РАЗБЯГАТ. Спецовете от чужбина правят анализи и по френологични характеристики.
  А ще се разбягат защото ще стане като в оня виц за учещия английски език шоп в Англия, на гости на лорд. В България се получава писмо:
  "ЕлатЕ си земете шопо оти е проЗ и не уразумева!"

 87. 91 Профил на антикомунист
  *****
  Неутрално

  Искаме ЛУСТРАЦИЯ !!!!!!!!!!!

 88. 92 Профил на Мартин Борилски
  *****
  Неутрално

  Борислав Георгиев Желязков - бащата на Георги Желязков, обвинен в убийството на Мартин Борилски е бил щатен служител на ДС !!!! Правете си изводи защо сина му още не е осъден въпреки доказателствата пратени от Франция.

  Борислав Георгиев Желязков
  роден 08.05.1952 г.в гр. Тервел
  Щатен служител към ОУ на МВР-Варна. Със заповед № К-1376/ 30.04.1987 г. е назначен за ст. следовател по ДС; със заповед № 624/ 26.02.1988 г. е изпратен на 2 месечен курс в КГБ-СССР; със заповед № 398/ 22.06.1990 г. е преназначен за гл. следовател.

 89. 93 Профил на Реплика
  *****
  Неутрално

  Проблемът, че са били сътрудници на ДС не е изненадващ. По-неприятното е, че ДС е била на директно подчинение на КГБ. Ето тук е заровено "кучето".

 90. 94 Профил на Горна Баня
  *****
  Любопитно

  Дежа вю

  http://www.dnevnik.bg/pazari/2009/10/28/806396_armenci_kupiha_vodata_gorna_bania_za_25_mln_evro/

  Част от "Бутилираща компания Горна баня" е купена от арменската фирма... МУЛТИГРУП!
  Собственикът е борец, шампион по канадска борба...

  Кой е Гагик Царукян
  Гагик Царукян е сочен за един от най-богатите хора в Армения, според местната преса. Кариерата му на предприемач започва преди 20 години, а през 1995 г. основава арменската "Мултигруп", в която днес има над 30 предприятия от различи сектори на икономиката...

  Царукян е известен спортист. През 1996 г. става световен шампион по канадска борба, а две години и по-късно е и шампион на Европа. Занимавал се е още с бокс и борба.

  Въпрос, в кои страни от бившия соц-лагер няма фирма с такова име?

 91. 95 Профил на Pro patria
  *****
  Гневно

  До 94

  В Словения, в Словакия, в Германия и навсякъде, където не е работила схемата хайдути-партизани-мутри от ромски произход!

 92. 96 Профил на az
  *****
  Неутрално
 93. 97 Профил на ПИТАМЕ
  *****
  Гневно

  Какви да са след като президентът и пишман олигарсите също са бивши (имали такива ?) сътрудници на ДС

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK