Пенсионерите били най - облагодетелствани от "Бюджет 2010"

За да онагледи проблемите с бюджета, финансовият министър Симен Дянков донесе две картонени кутии с пица - голяма и малка. Голяма бе празна и имаше надпис &quot;Бюджет 2009&quot;, а в другата, която бе надписана &quot;Бюджет 2010&quot;, имаше малка пица - по-думите на министъра постна<br />

© Надежда Чипева, Капитал

За да онагледи проблемите с бюджета, финансовият министър Симен Дянков донесе две картонени кутии с пица - голяма и малка. Голяма бе празна и имаше надпис "Бюджет 2009", а в другата, която бе надписана "Бюджет 2010", имаше малка пица - по-думите на министъра постна"Българските пенсионери са най-облагодетелствани". Това беше основният коментар на премиера Бойко Борисов за "Бюджет 2010". Той беше обсъден на днешното заседание на правителството, а утре финансовият министър Симеон Дянков ще го внесе за обсъждане в парламента.


Дянков представи и подробности за финансовия план на държавата, а за да онагледи проблемите, донесе и две картонени кутии с пица - голяма и малка. Голяма беше празна и имаше надпис "Бюджет 2009", а в другата, която бе надписана "Бюджет 2010", имаше малка пица и по-думите на министъра постна.


Оказа се, че големи промени не са правени в разчетите и макрорамката се запазва същата. Възможно е до последния момент да се правят малки изменения преди внасянето му в парламента. Симеон Дянков твърдо изключи 2 неща - буфер от 10%, какъвто бе заложен в тазгодишния бюджет и дефицит. Самото балансиране на бюджета по думите на министъра е силна антикризисна мярка, защото това понижава рисковата премия за държавата, лихвите по бизнескредитите падат и кредитирането се съживява.
От обясненията на министъра стана ясно, че държавата планира балансиран национален бюджет (приходи/разходи, финансирани с национални средства) и дефицит от 465 млн. лв. (0.7% от очаквания БВП) по консолидираната фискална програма (тя включва и разчетите по отношенията с ЕС - вноска и изразходване на средствата от структурните фондове). През следващата година буферът от 10% задържани разходи няма да фигурира в бюджета и министерствата ще разполагат на 100% с отпуснатите им лимити.


Финансовият министър обеща, че ако след реформирането на здравната система, все пак са нужни повечесредства, то те ще бъдат осигурени. "Трябват две реформи в здравеопазването. Първата е свързана с типа и броя здравни заведения, над която се работи. След това е другата тема, която е методологическа и ние ще помагаме много. Това етемата за здравните пътеки и реално по нея ще работим 6 или 7 месеца. Реално ние нямаме добър ценоразпис кое какво ни струва. Тези неща, като станат ясни срещу всяка услуга касата ще пише колко струва. Ако това ни струва около 600 млн. лв. повече, отколкото сега има за здраве. Тези пари като финансов министър и господин Борисов като премиер сме казали, че ще ги намерим", каза Дянков.


Министърът прогнозира и, че за октомври бюджетът ще приключи с нулево салдо, или дори с минимален излишък. Ако очакванията му се оправдаят, това ще е първият месец след идването на власт на новото правителство, който приключва без дефицит, след като в първите 3 месеца усилията бяха за свиване на дефицитите, които кабинетът "Станишев" остави, с поетите разходни ангажименти.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (91)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Orda
  Orda
  Рейтинг: 60 Неутрално

  Браво бат Бойко, всеки пенсионер ще е с бентли, дерзай.

  Orda
 2. 2 Профил на pensioner
  *****
  Неутрално

  Абе,моля ви се,недейте така.Чувствам се неудобно.Благодаря все пак.По този повод се отказвам от зимните помощи и в интерес нацията отивам да прекарам зимата на Балеарските острови.Живот и здраве ще се върна напролет за новото увеличение на пенсията,но пак ви казвам-нямаше нужда....

 3. 3 Профил на Китаец
  *****
  Неутрално

  Ако не излезат през зимата на улицата пак с тенджери и тигани,песен ще измислят пенсионерите за бюджет 2010.

 4. 4 Профил на анти
  *****
  Весело

  Монката Дянков влязъл с две кутии от пици пред журналистите. В едната имало пица, а в другата нямало. И казал хубавецът му с хубавец- Хайде сега да поиграем на "тука има- тука нема"... )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 5. 5 Профил на ЛАМБО
  *****
  Неутрално

  Много лукаво слагат в един плик заедно пенсиите и социалните помощи

  Така не можеш да разбереш колко е за пенсионерите, и колко е за вечните "социално-слаби"

  Маймунииии ....

 6. 6 Профил на Orda
  Orda
  Рейтинг: 60 Неутрално

  Ама тоя мормон(Дянков) съвсем е дръпнал шалтера.

  Orda
 7. 7 Профил на Франсоа
  *****
  Неутрално

  Тоя наистина е луд за връзване. Ще ни умори това човече. Сега пък пици...

 8. 8 Профил на Alterin
  *****
  Неутрално

  Един пенсионер, който е работил нормално през живота си взима около 250 лв. Не малко хора взимат и повече. Колко хора, които в момента работят всеки ден, взимат същата заплата? Кой да излиза по-напред с тиганите, пенсионерите или работещите, които и деца гледат?

 9. 9 Профил на jer
  *****
  Неутрално
 10. 10 Профил на Vasilev
  *****
  Неутрално

  На моя колежка племенника и работи в Световната банка. Та, убеждавала го тя да се връща в Бг, че тук така и така ей вземат на работа такиа като него... И оня се усмихнал, че тоя Дянков бил известен тъпанар в банката и има да си патим

 11. 11 Профил на анти до Василев
  *****
  Неутрално

  Че те всичките соросотутки и стажантчета в МВФ и СБ са си боклучета

 12. 12 Профил на Един Градинар
  Един Градинар
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Добре, Дянков, действай, само махнете тия глупави направления и монопола на касата, създайте конкурентни каси, че иначе всяко нещо, което няма алтернатива, колко е ефективно "ние това много добре го знаеме"...

  Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
 13. 13 Профил на Един Градинар
  Един Градинар
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Добре, Дянков, действай, само махнете тия глупави направления и монопола на касата, създайте конкурентни каси, че иначе всяко нещо, което няма алтернатива, колко е ефективно "ние това много добре го знаеме"...

  Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
 14. 14 Профил на Льолю
  *****
  Неутрално

  Вълчев "оправи" просветата. Тоя ще "оправи" здравеопазването. Нас обаче, активната част от обществото явно ще ни оправи само еднопосочен билет за чужбина и то поне за 10-12 години. А като станем пенсионери може и да се върнем, защото сегашното състояние на България ще е същото.

 15. 15 Профил на Материален
  *****
  Неутрално
 16. 16 Профил на Doni
  *****
  Весело

  Откога на бюджет с дефицит му се вика балансиран .......

 17. 17 Профил на spoko
  spoko
  Рейтинг: 583 Весело

  А бе да ви кажа,бих го взел на работа в моята пицария!Добре ще изглежда момчето в разноса!Само да не пипа,че нещо много му шарят очичките!

 18. 18 Профил на бончо
  *****
  Неутрално

  Въпреки критиките има успех човека.След 3 месеца да успее де запуши пробойните след станишковото правителство.Аз не се надявах.

 19. 19 Профил на Някой си
  *****
  Неутрално

  Чака ви глад и мизерия.

  Които изцяло си заслужихте през последните години.

  Така, че никакво оплакване - даже това което ви чака е малко в сравнение с това което заслужава нация като българската. Явно само от глад и бой разбирате - което значи че може и да прогресирате някога.

 20. 20 Профил на лий
  *****
  Неутрално

  Финансовия министър забрави да разреже пицата,за да видим с една толкова малка пица колко хора ще нахрани ? Жалко ,че е българин ! Неможа ли да разбере ,че българина по природа е умен и няма нужда да го баламосват . Освободили го по некадърност и счита ,че за 10-19 години сме оглупяли повече от него !Господин министъра да си вземе семейството и котката и да се връща от където е дошъл ! Ако искат да си го вземат ! Ако не - на БОРСАТА !

 21. 21 Профил на Психотерапевт
  *****
  Весело

  Аха, кръжокът по олигофрения се е заел с развитие на образно-представното си мислене, бравос!

 22. 22 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Супер трик. Първо кутията е голяма и празна, а после я превръща в по-малка и пицата си е вътре. Как става ли? Може и да магия. За първи път имаме финансов маг, а не просто ординарен финансов фокусник.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 23. 23 Профил на Мухлю
  *****
  Неутрално

  Хаха, поне шегата трябва да се оцени.

 24. 24 Профил на ААААААААААААА
  *****
  Любопитно

  Като няма хляб яжте ПИЦА = а после за ГЪБИ и ЗЕЛЕ!

 25. 25 Профил на Обичам монито!
  *****
  Весело

  Хер Фрик - малката пица!

 26. 26 Профил на Питащ се
  *****
  Неутрално

  Държавната пенсионна система е механизъм, чрез който държавите чиновници взимат решения вместо гражданите относно личен и дори интимен проблем - спестяванията за старини. Хората от НОИ казват на гражданите нещо като "Ние ще осигурим старините ви, а вие само си плащайте данъците", с което те се ангажират с решението на този личен проблем, а отделният гражданин сякаш е освободен от още едно бреме - отговорността за материалното си състояние на стари години.
  Резултатът от държавната пенсионна система може да се опише така: някой взима платените от мене данъци; дава ги като пенсия на друг, който се оплаква, че му е обещана по-голяма пенсия; този някой друг не се чувства отговорен за личното си положение, защото е отговорно "обществото" - нали затова се казва "обществено осигуряване"; мене не ме вълнува какво ще имам един ден, когато съм пенсионер, защото съм "осигурен"; един ден ще има кого да обвиня, когато пенсията не стига дори за малко храна; отговорни са НОИ, системата, някой друг, само не самият аз.
  Облекчението от лична отговорност е опасна илюзия, която създава системата на "общественото осигуряване". Най-общо казано, колкото повече хора разчитат на друг да взима решенията вместо тях, толкова по-голям е общия морален риск в системата. Това води до намаляване на предвидимостта и съответно до по-ниски шансове за всеки един участник в нея.
  Какво налага някой друг да управлява собствения ти живот? ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!Ние непълноценни хора ли сме?

 27. 27 Профил на ???
  *****
  Любопитно

  Браво бе,цяла пица за месеца?Та то е повече от два процента? С какво удоволствие и облекчение потриват ръце в СБ.

 28. 28 Профил на Elle
  *****
  Неутрално

  Този е откачен - ОЧЕВИДНО Е. Това правителство ще ни съсипе - пълно е с ненормалници и тъпанари, водени от малоумен но решителен клоун.

 29. 29 Профил на за революция
  *****
  Неутрално

  За кого работи Дянков? Пица ще има но колко ще остави за нас?

 30. 30 Профил на BBC
  *****
  Неутрално

  Дянков малко преиграва, но поздравления за опитите му за реформи. За жалост е саботиран на всяка крачка и едва ли ще изкара мандата си.

 31. 31 Профил на Тъп
  *****
  Неутрално

  До коментар [#28] от "Elle":

  Клоуна до сега беше забавен, ама май почва да става опасен.

 32. 32 Профил на Странно
  *****
  Неутрално

  "Пенсионерите били най - облагодетелствани от бюджета" за догодина... Ай стига бе, докога дори министри непряко ще насърчават емигриране на младите българи?!!

 33. 33 Профил на SIDDHARTHA
  *****
  Неутрално

  До коментар [#26] от "Питащ се":

  Невероятен коментар! Напълно съм съгласен с Вас!

  Пенсионната система е създадена за да бъде пирамида! Ти отделяй! Трупай! Па може и да се пенсионираш! Па ний щи осигурим хикимини дет ща напраят да умиргаш ама ти и за тех ще си платиш!
  Ма отде ще вземеш пари хич не ни интересува!
  АМАН ОТ ПИРАМИДИ!

 34. 34 Профил на SIDDHARTHA
  *****
  Неутрално

  До коментар [#32] от "Странно":

  Докато не се изнесем всички и не ги оставим само с РОМ-и и ДОГАН, няма да се усетят!

  Обикновено българския политик се усеща само когато му заявят че онова отзад не е рибе!

  Но трябва устно да му се каже! Иначе не би реагирал!

 35. 35 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  на пенсионерите що не им раздават вауцери и без това само за храна дават парите защо трябва да взимат пари на работещите които трябва да издьржат пенсионери които не са им завещали нищо от това което се използва в момента
  аз разбирам да имаше предпрятия от социализма произвеждащи стоки предлагани на световния пазар и бьлгария да има висок БВП с които да има пари и за пенсиите ама то няма
  прабаба ми която поцина на 101 година си ручаше кисело мляко и хляб щото баба ми гледаше две дьщери на бьлгария и нямаше пари за пици на мафията

 36. 36 Профил на Dear Blue
  *****
  Неутрално

  дянков анонсира пицатница за пари

 37. 37 Профил на АБФК
  *****
  Неутрално

  Не се безпокойте, говедото ще намери пари!
  Осигуровкие падат с 2%, но облагаемият минимум се вдига от 260 на 420лв! Дянков си смята на калкулаторчето, и казва: Пари за пенсии ще има!
  Но забравя друго - затруднените фирми ще започнат съкращения и безработните ще се поувеличат!

 38. 38 Профил на Псих
  *****
  Любопитно

  Тоя се взе много на сериозно и съвсем изперка.

 39. 39 Профил на един ловчалия
  *****
  Гневно

  Ама нали Боиковиге експерти предварително знаели за дупките от Станишев. Защо тогава драпаха за властта, ами защото тя си е сладък кокъл. А оня интересчия, моя градски, защо доиде от Америка. Да ни дооправи. Що не каже защо се е оженил за много по стара жена от него, защото баща и бъкан с пари. Да бяха върнали мандата и да гледат Станишев как ще се оправя.Само едно плямпаане вече 3 месеца. И кутии с пици."Изчезнал"доклад-е що не проверихте ,че е върнат отдавна . Ами оная мутра със "Станишев" ляга ,със "Станишев" става. Четох-по 20 пъти на ден.

 40. 40 Профил на Геоf
  *****
  Неутрално

  До коментар [#21] от "Психотерапевт":А за чувственото възприятие на българина ще се грижи бюджета на правителството на Бойко "Бенито" Борисов.

 41. 41 Профил на Гео
  *****
  Неутрално

  До коментар [#21] от "Психотерапевт":А за чувственото възприятие на българина ще се грижи бюджета на правителството на Бойко "Бенито" Борисов.

 42. 42 Профил на Гео
  *****
  Неутрално

  До коментар [#28] от "Elle": Госпожице, основният проблем на човечеството е в наличието на мъдреци, изпълнени с колебания, и на целеустремени самоуверени глупаци.

 43. 43 Профил на Ала бала
  *****
  Неутрално

  И аз мога да оправя бюджет запушвайки несъществуващи пробойни.
  Много ми е интересно - Бойко, Флик и ред още министри ореваха страната, че няма пари, че сме на дефицит, че сметките на червено и ред такива неща. По тая логика, ако няма пари би трябвало да няма с какво да се плащат заплати на администрация, учители, лекари, армия, полиция, да няма пари за социални помощи и за безработни, за пенсии. А какво виждаме - плаща се, барабар и с режийните, та нейде дават и ДМС.
  Некой май послъгва в цялата тая ситуация.

 44. 44 Профил на Хак ви е
  *****
  Весело

  Абе ще ревете за предните, ама хак му е на малоумния бг избирател дето иска да си легне бедняк и на сутринта да се събуди със заплата от по 2000 евро.

 45. 45 Профил на Дянко Симеонов
  *****
  Неутрално

  За всеки пенсионер през 2010 - по една малка постна пица.

 46. 46 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  гео тов което го пишеш е като
  мьдреците правят корабите да превозват хора колебливо
  глупаците правят пистолети да стрелят по хора целеустремено

 47. 47 Профил на Може би това е отговорът
  *****
  Неутрално

  До коментар [#39] от "един ловчалия":
  Съпругата му Керълайн Фройнд е американска гражданка. Запознават се на вечеря във Вашингтон, поканени от общ приятел. На 18 септември т.г. ще празнуват 10 години от сватбата си. Тъстът му Питър Фройнд е евреин, роден в Тимишоара – Румъния, и е сред най-известните физици в САЩ. Тъщата на г-н Дянков е била професор по психология в Чикагския университет. Съпругата му е заемала ключова позиция във Федералния резерв по времето на Алън Грийнспан. Днес тя работи в Световната банка. Специалист е по валутите при криза.

 48. 48 Профил на rodoskia drebosyk
  *****
  Неутрално

  В белите държави (и в ценните медии) под важните статии има коментари, които си заслужават.
  В "Дневник" за съжаление всичко коментари са упражнения по слаб стил на хейтъри, червени барети и откровени малоумници.

 49. 49 Профил на Може би това е отговорът
  *****
  Неутрално

  До коментар [#39] от "един ловчалия": Не е лесно да пробиеш и да направиш бърза кариера в Щатите, дори да притежаваш необходимите качества. Стъпалата са много, конкуренцията е жестока. Един изгоден брак, свързването със среди, които имат необходимите контакти и влияние са инструментите на успеха на Дянков.

 50. 50 Профил на Културен вълк
  *****
  Неутрално

  Дори да е така, пенсонерите са изключително нещастни и недоволни от новото правителство, което за тях им открадна пенсиите.

 51. 51 Профил на На баба ти хурката
  *****
  Гневно

  Не мога да го гледам вече!

 52. 52 Профил на Грубо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#48] от "rodoskia drebosyk":

  .... упражнения по слаб стил на хейтъри ...

  Въх ... уби ма!! Разбрах те! Моля, спрете да пишете, защото "умничкия тъпак" под № 48 ви го е натъртил ... той ги разбира нещата ... тъй, тъй ... тц, тц ...

 53. 53 Профил на 熊
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#19] от "Някой си":

  Ти за чужденец доста добре се справяш с българския.
  В читалище "Каза, пръдна и се насра" ли си го учил?

  Запетайките са ти леко чужди, но пък виж на английски (или какъвто там ти е родният език) със сигурност нямаш никакви проблеми.

  Baka wa shinanakya naoranai
 54. 54 Профил на PENSIONER
  *****
  Неутрално

  Ето как се настройват работещите срещу пенсионерите

  Никъде обаче не се говори за "трайно-безработните, социално-слаби" чиято издръжка вече струва повече, от тази на пенсионерите

  Никъде ...

 55. 55 Профил на 熊
  Рейтинг: 531 Неутрално

  http://www.capital.bg/show.php?storyid=804197

  Малко графики не биха навредили и на "Дневник"..

  Baka wa shinanakya naoranai
 56. 56 Профил на Вуте
  *****
  Весело

  Голем майтапчия ще излезе тоя Моню...

 57. 57 Профил на минувач
  *****
  Неутрално

  Пенсиите от 2010 г. без таван Публикувана: Петък, 23-ти Октомври 2009, автор: Лиляна Филипова - 24 часа; ======================================= Пенсиите, отпуснати след 1 януари 2010 г., няма да бъдат ограничени от таван, реши вчера надзорът на НОИ. Последните разчети показали, че едва около 1000 души ще бъдат над сегашната летва от 700 лв., което щяло да струва близо 5 млн. лв. допълнително. Общо 90 000 души щели да се оттеглят в заслужен отдих догодина. Сегашните пенсии и тези, които ще бъдат отпуснати до края на декември, остават с летва 700 лв. Това засяга 41 900 възрастни от общо 2.200 000 пенсионери. и т.н. ===== Бел.авт: ===== Без съмненение, че министър Тотю Младенов,заместничката му Митрева и Ушев са ПОДКУПЕНИ от новото лоби 1000 нови пенсиониращи се през 2010 год.,.Няма друго обяснение защото тримата яростно лобират за тия 1000 души БОГОПОМАЗАНИ да бъдели без таван. E как например Владимир Владимиров - шеф на надзора на "ИНВЕСТБАНК" който му предстои да се пенсионира и току що сменен от Младенова, такива като него ще се съгласят да взимат тавата-700лева, което им е било досега джобните за деня. Няма КСО за тях, няма закон!ТЕ СА НАД ЗАКОНА.

 58. 58 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 897 Весело

  Монката е като Исус с 1 пица ще ви нахрани, на другата пресконференция и виното ще донесе с една чаша да ви напие, библията не сте ли чели!?! На к'ви се правите !? л0л

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 59. 59 Профил на Някой
  *****
  Неутрално

  Не е съвсем по въпроса, но е свързано с пенсионерите. Бойко действа по правилата - разделяй е владей. Скоро го чух да казва да се избира пенсии или АЕЦ Белене. После обяви, че увеличението, което е дал на пенсионерите е от парите на тютюнопроизводителите. Какви ли още комбинации ще направи, за да настройва различните социални и професионални групи едни срещу други.

 60. 60 Профил на верно
  *****
  Неутрално

  До коментар [#8] от "Alterin":

  абсолютно си прав, пенсионерите са нагли навлеци, които само искат и които ние, работещите издържаме от години. Не само издържаме, като от нашите пари те вземат пенсии, ами и здравните им вноски и лечение покриваме. Масово пенсионерите имат по-високи доходи от работещите с деца, нешичко заработват на пазарчето, данъци не плащат и само реват, колко са нещастни. Да не говорим за реститутките, за децата на тези пенсионери, които им пращат пари от чужбина, ама от останалите работещи в странат искат вноските. Отделно само и единствено пенсионерите имат увеличения на пенсиите си редовно, за разлика от заплатите, отделно им дават коледни и помощи и то помощи на неработилите, с най-ниските пенсии.Кога тази държава ще даде на децата, стига е давала само на старците !
  Отгоре на това сегашните пенсионери са мръсниците, които ни натресоха и продължават да ни натрисат комунизма и социализма.Прав е този, който каза " Пенсионерите са алчни старци изпълзели на припек "

 61. 61 Профил на УЛАФ
  УЛАФ
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Българските пенсионери са най-облагодетелствани". Това беше основният коментар на премиера Бойко Борисов за "Бюджет 2010".

  Давай, давай, фелдмаршал Дебилойко. Двайсет години такива като тебе, сложени да управляват, все за пенсионерите мислят. Затова днес учениците ни са най-неграмотните в ЕС, затова 1 млн. млади хора духнаха навън. Като се оправя гангрена, се реже гнилото месо, за да оцелее здравото.А не обратното.

 62. 62 Профил на до алтерин и верно
  *****
  Неутрално

  като прпочетат писанията ви майките и бащите ви да виразцелуват,да отидат при тотю и дянковчето и да митингуват да им намалят пенсиите наполовина...слушайте бе бунаци - това са нашите пари дето са ни ги одържали 30-40 години,докато сме хранили и отглеждали жалки отце и майкоубийци..е ние сме родители няма да ви проклинаме,няма щото сте ни деца,само се молим милостиво като умираме без лекарства,дайте ни бързо някакъв хап или със сапа по главата та да се не мъчим деца..

 63. 63 Профил на ясно
  *****
  Неутрално

  До коментар [#62] от "до алтерин и верно":

  готово, ще ви дадем, стига сме ви хрантутили.

 64. 64 Профил на баста
  *****
  Неутрално

  До коментар [#62] от "до алтерин и верно":

  преди да поискаш от нашите пари пенсия, се научи правилно да пишеш, зер при социализма, дето ни го построихте, май , че комунетата ви ограмотиха. Стига сте ревали за нашите пари, да сте си изработили пенсии , а като са ви ги взели комунетата - сега си ги искайте от Позитано 20, не от работещите т.е. от нас.

 65. 65 Профил на до баста
  *****
  Неутрално

  баста ама си тъпак ,когато се пенсионирвахме с по около 200 лв ти си сукал от майка си,после вие ни ги направихте 50 лв фильо и сие костов,и вече след около 17 г.вземаме това което се бяхме пенсионирали,а в туй време вашата инфлация е за наша а не зза ваша сметка,т.е.вие ни изядохте пенсиите,щото да се намалят 4 пъти са ги давали на вас,т.е.пак ние ви хранихме деца,от вас нищо не искаме щото сте некадърни нещо да ни дадете,отгледали сме тъпаци.

 66. 66 Профил на математик
  *****
  Неутрално

  имам съседи, двама пенсионери- той с 450 лева пенсия, тя с 360 лева или общо 810 лева или по 405 лева на всеки. Аз работя за 500 лева чисто, съпругата ми - за 450 лева чисто- общо 950 лева. Имаме две деца - в първи и в пети клас. Общо ни се падат по приблизително 240 лева на човек. Две деца, които ходят на училище, сменят си дрехите ежегодишно, че и по-често, просто защото растат, трябват им книги и учебници и т.н.
  Хайде изчислете кои живеят по-добре и с повече пари ? Кои са облагодетелстваните и кои нахалните, които срам нямат само да искат? Отделно ми удържат, на мен и съпругата осигуровки, с които плащат пенсиите на гореспоменатите съседи.
  Срама нямате, бе, пенсионери ! Не се наядохте, не се наискахте !

 67. 67 Профил на баста
  *****
  Неутрално

  До коментар [#65] от "до баста":

  тъпчо, научи се правилно и грамотно да пишеш, тогава кажи или напиши нещо. Не сме ти виновни, че си строил комунизма, ама вече няма , няма го. А дали сме кадърни или не, то си личи, ако не са нашите осигуровки, нито в болниците ще ви лекуват, нито пенсии ще имате. Ама само от нас искате, не се напънете и вие нещо да дадете. Нахалници !

 68. 68 Профил на верно
  *****
  Неутрално

  До коментар [#65] от "до баста":

  не се казва "пенсионирвахме" , а "пенсионирахме ". парите ви не сме ги изяли ние, а комунистите, на които вие слугувахте в онези години и сега не им търсите сметка, а си мечтаете за Тодор Живков. Потърсете си парите от партията БКП, не от работещите в момента в страната., от партията си искайте пенсиите, не от работещите.
  Крайно време е всеки да си има индивидуална партида на здравната и на пенсионната осигуровка.

 69. 69 Профил на  до математика
  *****
  Неутрално

  ние ви изгледохме с по около половината от това което получавате ама нямаме вина че си строите капитализъм,там е така сърдете се на вас си а ти като пратиш майка си и баща си на гробищата повикай ме на жито,та да има кой да ги дпомене с добро жаблък отце и майкоубиец,а що не питаш кмшиите си какво са работили та вземат големите пенсии,аз съм 40 г.лекар и пенсията ми е 270 лв говедо эматематическо,жалък отцеубиец ей сега вече на вашите вождове към капитализъма ще им дават и по 800 и над 1000 лв пенсиии,я иди им се обади,ама тук пишеш срещу баща си и майка си нищожество,което с труд са отгледали,убий ги и се отърви от тях да се храниш децата некадърник,нали си капиталист къде са ти капиталите жалко математиче...С ТВОЯТА ПАРТИДА ЩЕ ПОВИШ ЕДИН ДЕН В КОФИТЕ ЗА БОКЛУК, А ДРУГИЯ- вие сега слугувате на на комунягите,а не ние,щото иначе нямаше да сте родени а ние да сме изгнили по лагерите тъпако...

 70. 70 Профил на стига плю
  *****
  Неутрално

  До коментар [#69] от " до математика":

  интересен език за лекар, дето призовава само към убийство.
  Май не си никакъм лекар ти, а жалък пияница, кой знае какъв бачкерски труд работил и сега се оплакваш, че имаш ниска пенсия. Ами толкова си заслужил, толкова си си изработил ! Кой ти е виновен , че си прекарал живота си по кръчмите в удоволствия, а сега ние сме ти виновни и трябва да ти издържаме.
  Пенсията е това, което си си изработил и затова е нужна индивидуална партида. Като си изработил пенсия от 1000 лева, толкова ще вземеш, ако имаш 2000 лева - толкова ще вземеш, значи си работил повече и си внасял повече. Ти, като не си работил достатъчно и не си внасял достатъчно - е, ще имаш 200 лева, какво се оплакваш ?

 71. 71 Профил на сигурен ли си?
  *****
  Неутрално

  До коментар [#69] от " до математика":

  при капитализма не е така, при капитализма и заплатите и пенсиите са много, ама много по-високи и то в пъти, от това, което комунистите дават тук. Жалките комунисти, станали сега капиталисти. Ама не истински капиталисти, а обирджии.
  При капитализма се живее по-добре, иди и виж и после плюй.

 72. 72 Профил на извод
  *****
  Неутрално

  в тази държава винаги се е мислило само за пенсионерите и никога за децата и работещите. Затова навремето Блага Димитрова каза " превърнахме се от страната на розите в страната на дъртозите ". Така е, това е най-пенсионерската държава, затова е обречена на гибел, няма развитие, няма млади хора. А старците ежедневно искат някой да ги издържа.

 73. 73 Профил на Wow
  *****
  Весело

  До коментар [#48] от "rodoskia drebosyk":

  Ха ха ха ха, колко си прав

 74. 74 Профил на Apolitichen
  *****
  Неутрално

  "от това, което комунистите дават тук." Май някои бетер комунисти - чакат да им дават тук? Та за кой капитализъм става дума? Тоя дето е в Зимбваве, Тайланд, Кения? А, Еритрерия, дето е поела по пътя на Британската империя с героизиране на пиратството.
  Там, където е организирано обществото и се спазват договорите, се живее добре. Особено в някои кралства, дори и Саудитското.
  Държавата не мисли, а създава условия ... мислещите да се реализират.
  Освен това сте изпаднали в заблуждение, че се отделят по-малко средства за децата в сравнение с пенсионерите и социално слабите. От бюджета на държавата са осигурени над 3000 лв. годишно на дете. Друг е въпросът, че са недостатъчни и че не се използват ефективно.
  И проблемът не е в старците (каквото са могли, направили са го), а в "младите" дето сакат да заприлачат на старци преди 40-та година и все да им дават и да се грижат за тях.
  Като няма къдърни българи да работят ефективно, без да крадат и тарикатстват, и пенсиите, и средствата на децата ще са малки.

 75. 75 Профил на не е вярно
  *****
  Неутрално

  До коментар [#74] от "Apolitichen":

  може и да има заделени по 3000 лева на дете в бюджета, ама те не са за децата на здравите и правите бели българи, а за децата на мангалите, на първичните, на бъдещите крадци, убийци и изнасилвачи.
  Царят и юпитата му отнеха правото на българските деца да имат детски добавки, в момента такива получават само циганките, които раждат на 11 год. възраст, а после пак българчетата отглеждат копелетата им, които впоследствие стават престъпници.България не се грижи за децата си, а за малцинствата. Кога ще се възстановят детските добавки за българчетата ?

 76. 76 Профил на огорчено
  *****
  Разстроено

  Баща ми, лека му пръст, не се наслади на демокрацията, получаваше пенсия от 450 лева. Цял живот беше работил, пенсионира се като професор, ръководител катедра. Беше преподавал на хиляди студенти, имаше десетки публикации. Средната заплата тогава беше 170 лева, таксиджии и бармани взимаха по 120 без другото. Справедлива ли беше тази пенсия?

 77. 77 Профил на 75 годишен
  *****
  Весело

  Днес отново ми се появи сутрешната ерекция !!!

 78. 78 Профил на .
  *****
  Неутрално

  Голям майтап! Друг път с него ще се занимавам.
  След някой и друг месец всичко ще стане ясно!

 79. 79 Профил на Pe6o
  *****
  Гневно

  Тоя е пълен хухавел. За какви ни мисли. Нека да отвори бюджета на страницата за Министерски съвет и да коментира какво означава увеличение на бюджет за заплати със 158 %- и ако към това добавим обявените от ББ съкращения това означава, че заплатите в Министерски съвет се увеличават поне 2 пъти и това на фона на съкращенията във всички останали сектори без този на НСО (все пак някой трябва да ги пази от народната любов)

 80. 80 Профил на НЕ НИ ЗОМБИРАЙТЕ!
  *****
  Гневно

  Я дайте тринайста заплата и пенсия на хората за Коледа от откраднатите им пари през последните години, та да се усети че нещо се променя в страната ни. Пък останалите лакардии пак си ги раздувайте.

 81. 81 Профил на Слави
  Слави
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дянков явно си разбира от работата. Ама с тая политика за облагодетелстване най-вече на пенсионерите, няма да изкарат много време.

 82. 82 Профил на да бе да
  *****
  Неутрално

  пенсионерите най дълго са крадени ,значи че им е взето несъизмеримо повече от това ,което им се подхвърля с натякване!Тези които продължават да насъскват младите срещу старите, защо не се пробват да направят нещо истинско,тогава ще им кажа евалла!!! !!!-да извадят колко е дало на държавата огруханото старо поколение ,къде са и кой пойменно е крадеца,а да натякваш на слабия за подхвърлен краищник(пенсиите са недостойни отвсякъде) за мен поне епроява на хора с манталитет на....... унисекс гъонсурати!!11111

 83. 83 Профил на Доки док
  *****
  Весело

  Вместо да им текат лигите на медиите да беше ги нахранил и ще има спокойствие няколко седмици

 84. 84 Профил на Милионерът
  *****
  Неутрално

  ЕЙ ХОРА! Вие не знаехте че в България живеят 2 200 000 пенсионери - БЕБИ БУМЪРИ!
  БЕЙБИ БУМЪРИ ! - Знаете ли какво значи това!?

 85. 85 Профил на wisi
  *****
  Неутрално

  Добре си мислят 4е пенсионерите са много добре,да някои,но поже4ето са трагедия никои няма да ги оправи или промени само големи и празни надежди.УВИ, мили балгарски трудови и измь4ени в своята последна и трудна среда за последене надежди за по добро,няма да е скоро в красивата ви странакоято би ограбва яко.БАДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ.ДЬЛАК ЖИВОТ,АКО ИЗДАРЖИТЕ.

 86. 86 Профил на 13
  *****
  Неутрално

  С ОСТАТЪКА ОТ БЮДЖЕТНИЯ ИЗЛИШЪК ДА СЕ ИЗГРАДЯТ ГАЗ-КАМЕРИ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ!
  СТИГА СА ЯЛИ НА ДЪРЖАВНАТА ТРАПЕЗА! И БЕЗ ТОВА, ТОВА КОЕТО ПОСТРОИХА С МЛАДЕЖКИЯ СИ ТРУД ЗА ДЪРЖАВАТА - БЕШЕ ПРИВАТИЗИРАНО, РЕСТИТУИРАНО И....
  В ГАЗ-КАМЕРИТЕ!!!! ДА НЕ ПРЕЧАТ!!!

 87. 87 Профил на работещ и не искащ да издържа пенсионери
  *****
  Неутрално

  До коментар [#85] от "wisi":

  брех, масово реване за тези пенсионери-колко са отрудени,колко са нещастни, колко са бедни, колко са измъчени, как загиват от глад и студ. Колко броя пенсионери все пак умряха от глад и студ от началото на демокрацията ?
  Интересно, къде са им децата на тези пенсионери и защо тези деца не поемат грижата за тях, а трябва държавата все да ги гуши с добавки. Та нима пенсионерите създават продукт и блага ? Нищо подобно, само консумират. Защо тогава работещите трябва да ги издържаме.? Ама били давали парите се навремето. Да, ама тези пари БКП-то и БСП-то ги изпапаха, сега да реват пред Станишевата порта, не на моята заплата.
  Аман от искащи търтеи и паразити ! А тези, дето ге защитават, първо да се научат да пишат добре на български език и правилно, после да плюят по адрес на мразещите пенсионерите.

 88. 88 Профил на иван нейков
  *****
  Неутрално

  махнете тавана на пенсиите, кога ще си получат хората изработените пари ? Защо ще се маха тавана само на новоотпуснатите пенсии ? Откъде - накъде ще се съобразяваме с търтеите, неработили цял живот, които сега незаслужено вземат по 100 лева месечно. Заради тях има таван на пенсиите, че да не им се разваляло настроението, когато хората , които са работили вземат високите пенсии. Бахти логиката на Иван Нейков !Бахти ти извращението! Върнете парите на хората и махнете тавана на пенсиите !

 89. 89 Профил на мама
  *****
  Неутрално

  Тдва ,което е искал гдсподин Бдрисов исие ,вече дава резултат,ето -озлдбените хора са един срещу друг.Нямате ли малко ум ,да разберете , как потриват ръце и ни гледат сеира .Те това искат ,да се нахвърлим един срещу друг!Пенсионерите са нашите родители,моля ви не ги хулете !Всеки има право да живее добре ,а децата най вече!Пари има ,но не ги дават ,първо ще се нагушкат и каквото остане за нас .Моля ви ,бъдете по-добри!

 90. 90 Профил на Един пенсионер
  *****
  Неутрално

  На Бойкоборисовците на им вярвам даже и ако се изкашлят,но за всеки случай утре отивам да си купя нов по голям портфейл,че няма да имам къде да си слагам голямата пенсия.

 91. 91 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Гневно

  ДА, ЗАЩОТО НЯМАТ СИНДИКАТ КОЙТО ДА ГИ ОРГАНИЗИРА И ЗА СТАЧКУВАТ!!

  БЪЛГАРИТЕ РАЗБРАХМЕ ЗАБЛУДИТЕ НА глобализмът!!

  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали."
  Фактите са неоспорими!
  Чете какво ни завещават велики БЪЛГАРИ!!
  http://novred.narod.ru/bankrut.htm
  http://web.hit.bg/bgsviat/
  http://po-sveta.hit.bg/osetia.htm

  Европейският съюз е изработил таен план, според който да стане световна сила с правомощия да подписва международни споразумения от името на страните членки и да открива посолства в страните извън него.


  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK