Съдиите се обявиха против механични промени в съдебния съвет

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дaни
  Дaни
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Ами какви промени да има?
  Кинетични, биологични, логични, или конкретно какви?

  Това което правим за себе си - загива с нас. Това което правим за другите - остава завинаги.
 2. 2 Профил на е, за какви
  *****
  Неутрално

  промени да се обявят. Ясно е, че на тях статуквото име е удобно. Промените ще дойдат отвън, инак гарван гарвану ....

 3. 3 Профил на Музар
  *****
  Гневно

  "Това е тест за независимостта на съдебната власт от другите власти..."

  Е, на кой по ред тест искате да се провалите?

  Та вие не зависите дори и от себе си! Да не говорим за каквото и да е съобразяване с професионалните ви задължения!

  Успешен тест ще е да кажете кой стои зад пощенската кутия Красьо. Кажете кой е истинският адресат!

  Айде, ваш ред е!

 4. 4 Профил на Abadobata
  Abadobata
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дайте да пуснем анкета:

  Трябва ли да се сменят всички(!) висши съдии и прокурори (там на по-ръководни постсове), т.е. покрай сухото да изгори и мокрото?

  И да видим народа какво мисли.

 5. 5 Профил на Опаааа
  *****
  Неутрално

  В писмо, адресирано до председателите на Върховния "конституционен" съд Лазар Груев - май не е вярно това в кавичките ???

 6. 6 Профил на leopold
  *****
  Неутрално

  Когато юрганът е нападнат от бълхи , не го чакате да се самоочисти , а го горите и заменяте с нов ! И тъй като в България няма юргани незаразени с бълхи , единственното спасение е нов внос !

 7. 7 Профил на tuk
  tuk
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Системата е сбъркана и порочна!
  След като сме зависими от тях НИЕ трябва да ги избираме иначе винаги те ще се израждат в разни кръгове и кръгчета!

  I'm not crazy. My reality is just different than yours.
 8. 8 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 768 Неутрално

  "Съюзът на съдиите призова
  съдебната система сама да се справи с проблема"

  Става, ако досега имаше поне едно нещо с което съдебната система да се е справила. Ама такова няма, справят се само с вземането на рушвети и подмолното кадруване в разрез със всякакви принципи и морал. След като по върховете на системата има толкова отрепки и откровени престъпници, и за най-глупавия е ясно, че тя не може да се нормализира само със собствени усилия.

 9. 9 Профил на Pensioner
  *****
  Неутрално

  Ако съдебната ни система имаще капацитета сама да се справи с проблемите си до сега да го е направила . Ако някой от изпълнителната , или законодателната власт и е пречил , до сега да го е посочила и вкарала в дранголника , защото в нейните ръце са ножа и хляба . Всеки изгубен ден от страна на изпълнителната власт е предателство спрямо държавата ! За това господин министър председателю , обърнете се за помощ към ЕС . Нека въведе мораториум върху правосъдната ни система и ни помогне със свои некорумпирани кадри , защото наще всички са потънали целите в катрана ! Не губете време ! Спасяваите България от " магистратите" и .В България думите магистрат и Юрист вче звучат по-позорно от думите мутра и олигарх .

 10. 10 Профил на Гражданин
  *****
  Неутрално

  Най разумното решение е ВСС да се саморазпусне. Така или иначе от тук трябва да тръгне една същинска реформа в съдебната система. Компрометирането и е без съмнение. Това е ясно и за Европа и за повечето българи. Прочее същата участ следва да очакват и повечето български уж-демократични институции, които трябва да бъдат подредени според европейски критерии и стандарти. А не по нашенски. Иначе неизбежно ще трябва да се разделим с и тъй илюзорния си европейски статус. Не се колебайте в това.

 11. 11 Профил на Минувач
  *****
  Гневно

  Безсрамници! Имат очи да искат още доверие от народа, при положение че от 20 години са най-голямата язва на псевдо-демокрацията в България!?! Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, социалист=магистрат !!!

 12. 12 Профил на БГ Футбол
  *****
  Неутрално

  Доста ще да е върховен този Върховния конституционен (!) съд. Сигурно решава дела по жалби срещу решения на обикновения конституционен съд

 13. 13 Профил на Canada Dry
  *****
  Неутрално

  Може би, ако комисията по досиетата беше извадила пълния списъка на ченгетата сред правистите сега тези ГАНГСТЕРИ нямаше да чуроликат толкова силно!
  Как, бе, морални ИЗРОДИ не мажахте да се преборите с корупцията между вас цели 20 години, а сега имате наглоста да искате да ви оставят сами да се преборите?
  КАК, бе, УРОДИ?
  КАК?

 14. 14 Профил на Pensioner
  *****
  Неутрално

  До #7 tuk . И от къде ще намриш зряла тиква за избор , след като всички са прогнили и вмирисани ? Какво трябва да стане още за да разберат такива като теб , че в България действа правото на Парите ,а не на рзните му там закони ? Кой избран от нас политик не ни предаде заради пари ? Защо си мислиш , че избраният от теб корумпиран магистрат няма да те продаде за пари ? Ами те ги корумпират още от студентските скамейки като им продават дипломоте ! За това въвждане 1:1 на гермаските , френските , или английските закони и внос на техни магистрати е единственното спасение за страната ни !

 15. 15 Профил на leopold
  *****
  Неутрално

  Когато юрганът е нападнат от бълхи , не го чакате да се самоочисти , а го горите и заменяте с нов ! И тъй като в България няма юргани незаразени с бълхи , единственното спасение е нов внос !

 16. 16 Профил на РЕШЕНИЕТО
  *****
  Гневно

  "Това е тест за независимостта на съдебната власт от другите власти и за зрелостта на магистратурата да се реформира ефективно, без да допусне дисбаланс в разделението на властите" се казва в писмото.
  ТОВА Е АБСУРДНО ТВЪРДЕНИЕ ! КАТО ДОН КИХОТ САМИ ДА СЕ ИЗТЕГЛЯТ ОТ БЛАТОТО ЗА КОСАТА ! А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО НЕЗАВИСИМОСТТА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, БЪЛГАРИЯ Е ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА И ПАРЛАМЕНТЪТ СЪЗДАВА ЗАКОНИТЕ, ВЪЗ ОСНОВА НА КОИТО СИТУИРАТ ОТДЕЛНИТЕ ВЛАСТИ ! ТЪЙ ЧЕ НЯМА ДРУГО ЕФЕКТИВНО РЕШЕНИЕ, ОСВЕН ПЪЛЕН КАДРОВИ КАТАРЗИС НА БАЗАТА НА НОВ ЗАКОН ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА !

 17. 17 Профил на Чаплин
  *****
  Гневно

  Всички - ВЪН и нови хора вътре и то с конкурс ,и проверка за принадл. към ДС , професионалност и лоялност към държавата !!
  Моля ти се щели били сами да се пощят .

 18. 18 Профил на qwerty
  *****
  Неутрално

  Свърши тя тая сами да се оправяте. Видяхте ли докъде се докарахте - Красьо да ви е менаджер
  Вън всичките, пък за нови ще я мислим. Чунким сега мнооого работите.
  И кой е собтвеника на Красьо? Този върос всички го избягват.

 19. 19 Профил на qwerty
  *****
  Весело

  До коментар [#16] от "РЕШЕНИЕТО":
  Барон Мюнхаузен се самоизважда за косата

 20. 20 Профил на Смело другари в борбата
  *****
  Неутрално

  "Съюзът на съдиите призовава съдебната власт сама да потърси отговор на въпроса дали настоящият ВСС има морален и професионален ресурс да продължи да изпълнява правомощията си"
  Българската комунистическа партия не допускаше вмешателство в партийното строителство! Кога ще е Народния съд?

 21. 21 Профил на !
  *****
  Разстроено

  Предлагам Красьо да бъде назначен за несменяем генерален секретар на ВСС и той да председателства заседанията вместо министъра на правосъдието. Така механичите промени ще станат автоматични.

 22. 22 Профил на предложението на Костов
  *****
  Неутрално

  Съдебната система била независима?Как ще е била независима, като е зависила от някой си Красьо?!Като отчетем,че Красьо е само един посредник, за каква независима система можем да говорим.Съдиите и прокурорите са зависими от парите, които им се дават под масата.То е нещо като наркотичната зависимост.Един път като се свикне, няма отърване.
  Затова спасението е тотална МЕХАНИЧНА смяна на тази мошеническа пасмина, която наричаме по някакво си недоразумение магистрати.А това може да стане само с промяна в конституцията, както предлага Костов.В момента има парламентарно мнозинство за това и трябва да има само политическа воля на управляващите.

 23. 23 Профил на лайкучков
  *****
  Весело

  Изгориха юргана, ама бълхата ...остана!

 24. 24 Профил на Pensioner
  *****
  Неутрално

  До 17 със стари курви - нов бардак неее "приятелю" ! Въртите сучете - пак вие да режете хляба ! Пак вие да ни тикате в лайната и да ни обяснявате колко е хубаво и демократично да си потапяме сами главите в тях ! Българските "магистрати " с мотиката на нивата на "честния " частен бизнес създаден от тях . Българският народ иска магистрати чужденци !

 25. 25 Профил на >>>
  *****
  Неутрално

  ама бълхата ...остана! за нов юрган

 26. 26 Профил на проф.д-р Петър Галанов
  *****
  Разстроено

  Справедливостта изисква не само да се смени ВСС, а и да се измени конституцията така, че Народните събрания да могат да контролират дейността на висшите съдебни инстанции!
  Явно като независими те само си пълнят джобовете чрез корупция и продажба на решения на заведени дела срещу богаташи. Определянето на цена 200 000 евро за заемане на висок пост в българската съдебна система показва колко силно прогнила е тя и колко често магистратите вземат големи подкупи!
  Подкрепям тези, които искат да се преведат и използват съдебните закони на ГФР и да се предвидят в наказателния закон най-строги наказания срещу магистрати, за които е доказано вземането на подкупи. Да се наказват с доживотен затвор биз право на помилване и конфискуване на цялото тяхно лично и на семействата им имущество.

 27. 27 Профил на ++
  *****
  Неутрално

  Един Красьо и каква какафония
  Ами ако се поогледат така наречени "вещи лица" - които са пътя на истинската корупция /те се назначават от съдиите с точно определена цел- да донесат пари/ КАКВО ЛИ ЩЕ СТАНЕ!!!!

 28. 28 Профил на Химик
  *****
  Неутрално

  Тук съм изцяло съгласен, никакви механични промени. Трябват им химични промени - целият ВСС - в басейна със сярна киселина

 29. 29 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Очаквам единият от "тримата големи" да отговори на официално подаденото от мен до него заявление (вх. № ВКС 9334/26.10.2009 г.). Цитат от документа: "НАЛИЦЕ Е ВЕЧЕ АБСОЛЮТНО КАТЕГОРИЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ В ОГЛАВЯВАНИЯ ОТ ВАС ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД Е НАЛИЦЕ ЗАГОВОР ЗА ОНЕВИНЯВАНЕ НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЕЗОБРАЗНО ПРОТИВОЗАКОННО БЕЗДЕЙСТВИЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ, ОСЪЩЕСТВЯВАНО СЕДЕМНАДЕСЕТ ГОДИНИ! [...]. Целият текст:
  http://kkabakciev.blogspot.com/2009/10/blog-post_26.html
  И се ангажирам отговорът на ГОЛЕМИЯ да бъде публикуван и коментиран ВЕДНАГА, щом се получи!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 30. 30 Профил на !!
  *****
  Неутрално

  Съдебната система е държава в държавата, ако може да да наречем България.
  България има нужда от нова конституция подходяща за проспериране и благополучие на народа ни в ЕС.

  Сегашната конституция е комунистическата отпреди 1989 година и именно тази конституция държи на власт пребоядисаните комунисти от БКП-БСП-ДПС в и чрез техните хора в уж "независимата" съдебна система.

  Сегашната конституция е всъщност старата комунистическа конституция напарфюмирана, гримирана, напудрена уж като "демократична", но именно чрез тази конституция БКП-БСП-ДПС
  успяха да задържат власта през последните 20 години.

  България има нужна от коренно различна конституция и нова съдебна система като бъдат назначение и някой съдии и прокурори от ЕС да наблюдават така както представителите на ЕС наблюдаваха изборите за парламент в България.

 31. 31 Профил на Гочо
  *****
  Неутрално

  Аз предлагам промени в интериора-нови столове за съдиите,лъскави,електрически...

 32. 32 Профил на Съдиите
  *****
  Неутрално

  фактически казват: "Мафиотските проблеми трябва да се решат от самите мафиоти!"
  Брааво...

 33. 33 Профил на гого
  *****
  Неутрално

  Трите власти в демократичната държава-парламентарна,изпълнителна и съдебна, по конституция, са независими.Това е направено с презумпцията те ВЗАИМНО ДА СЕ КОНТРОЛИРАТ!Когато един цял народ е пропищял от съдебната ни система,другите власти трябва,заради същия този народ,да се намесят!Да ги били оставили сами да се прочистват.Негодници!Нетърпимостта на хората е стигнала дотам,че ако всички бъдат уволнени,а новите бъдат проверени/детектор на лъжата/една дълбока въздишка ще се изтръгне от гърдите на народа!

 34. 34 Профил на Къде беше до сега
  *****
  Неутрално

  Какъв е този Съюз на съдиите?
  Къде беше до сега да промени нещо та сега се втурва да спасява тези които със антиморалното си гласуване на платени назначения сринаха до нула авторитета на ВСИЧКИ СЪДИИ?!!
  Повече от механично чистене, искам и да се стърже вонята след тях!
  А този БЕЗПОЛЕЗЕН СЪЮЗ да се РАЗПУСНЕ и да се забрани създаването на друг подобен!

 35. 35 Профил на Съдиите
  *****
  Разстроено

  Не трябва да ни се пипа рахата. Добре сме си и така. Който колкото му се полага, толкова взима. То какво да правим с тия няколко милиона на година ?!

 36. 36 Профил на решението
  *****
  Гневно

  КОНСТИТУЦИОННА ПРОМЯНА !!!
  Това е решението.

 37. 37 Профил на O6te 1 neiurist
  *****
  Гневно

  Изпълнителната власт , ако я има да обяви бедственно положение и да се обърне с молба за помощ към ЕС ! Европейци , спасете България от прогнилата и корумпирана съдебна система !

 38. 38 Профил на razo4zrovan
  *****
  Гневно

  Нито един българин не трябвя да остане в правосъдната ни система , ако не искаме тя да се поквари отново .Единственното спасение са само чужденци ! Заразата трябва да се премахне от корен , иначе метистазите ще плъпнат отново . Това което чуждите юристи ще правят през деня нашите мошенници ще го саботират и унищожават през нощта . Нашите мошенници да с кандидатират за юристи в бившите съветски републики . Може и да им се отвори парашутът , ако местните им колеги не им прегризат гърлата в борбата за кокала .

 39. 39 Профил на Агент Гуце Хиената
  *****
  Неутрално

  Не се поддавайте на провокации!
  Трябва да защитим националните интереси (да, да и на Стойков и Николов вкл.)
  Съдбната система трябва да остане независима, гербаджиите ламтят за власт!
  Станишев ще се върне скоро!
  Сполука за България!

 40. 40 Профил на Phips
  Phips
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Все едно горе е писал един и същ нерегистриран с раздвоение на личността. Хем Конституцията била тази отпреди 1989 (а е приета 1991 г.) и била комунистическа, хем "парламентът бил водещата власт" - което всъщност е така по Конституцията на Народна република България, но не и по настоящата - където властите са равнопоставени и взаимно контролиращи се.

  Всъщност призивът на Съюзът на съдиите (който от доста отдавна се противопоставя на недъзите на системата - информирайте се преди да се изказвате "вещо" е да не се допусне механичната промяна на "депесари" с "гербери" във ВСС, на едни политически оцветени с други.

  Досегашните законови реформи и пречки в съдебната власт са идвали тъкмо от парламента, нали? А това, че Г. Първанов е избран пряко от народа, прави ли го независим и контролируем?

 41. 41 Профил на neutral
  *****
  Неутрално

  кабакчиев, няма да ти отговори, бе, човек, не разбра ли!!!
  Никой няма да се занимава с твоите щурави идеи и предложения!!!

 42. 42 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 442 Гневно

  Драги сънародници,
  СЪДИИТЕ И ЦЯЛАТА НИ ПРОКУРАТУРА ДА СЕ НАДИГНЕ НЕ САМО ПРОТИВ ВРЕМЕННОТО-КЪРПЕНЕ НА ДУПКИТЕ В ЗАКОНОДАТЕЛНАТА НИ СИСТЕМА, ВЪРШЕНО КАТО ПО ЗАКОН ОТ ВСЯКО НОВОИЗЛЮПИЛО СЕ ПРАВИТЕЛСТВО, А ДА ПОМИСЛЯТ КАК ДА СЕ ПРЕРАБОТИ КОНСТИТУЦИЯТА НИ С ЦЕЛ ПОЛАГАНЕ ОСНОВИТЕ НА ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ НО И ЦЕЛИЯТ СВЯТ.
  НИЕ БЪЛГАРИТЕ МОЖЕ ДА СТОРИМ ТОВА ДАЖЕ ВЕЗ ЕВРО-ПОМОЩ И ИНВЕСТИЦИИ!

  Българите като най-стара нация в Европа сме дарили Славяно-Езичните народи със Писменност, а все още нямаме твърда и демократична Конституция.
  Да,
  Конституция, не подлежаща на никакви постановления, изменения и допълнения към нея поне за период от 150г.
  Нямаме и закон който да гарантира и самата КОНСТИТУЦИЯ от умишлената и системна пренагласа от Бизнес-Марионетните ни и Политико-Престъпни правитeлства.
  Закон закрилящ и Конституцията ни, и вътре-социалните ни честни отношения, живот и работа.
  А не ежедневните и пренагласи чрез допълнения, изменения и разпоредби към законите и, създаващи спънка в Икономиката и спънка на цялостното развитие на Държавата.

  Нека Конституционно забраним намесата на този личен Култов, Аматьорски фактор в Общо-Социалните ПРОФЕСИОНАЛНO-Държавни отношения!
  До кога ще търпим Аматьорщината в Държавата си, плаваща на основата на ГРУПИРАНИТЕ;
  Идеология,
  Религия и
  Етнически произход, поляризиращи Обществото.
  Ще помоля най любезно, Уважаемият читател да не мисли погрешно, че изложените факти и данни тук са пасквилати насочени лично към или срещу някоко. Не.
  Изложеното тук е Апелат за размисъл върху погрешните ни действията и отношения.
  Погрешните ни дествия смесващи Личният-Култов с Държавният фактор на отношения.
  Да това е;
  Апел срещу грешките които пораждат остарялите с времето си Групираните и Поляризирани форми в отношенията ни.
  Призив за буден размисъл върху нашите социално-неправилни, обществено-Държавни форми на действия и ОТНОШЕНИЯ, умишлено ГРУПИРАНИ, ПОЛЯРИЗИРАНИ и МАНИПУЛИРАНИ, разцепващи единността на Обществото

  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали." Фактите са неоспорими!
  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK