ГЕРБ иска оставки в ръководството на здравната каса

Лъчезар Иванов отдавна твърди, че ръководството на здравната каса трябва да се смени<br />

© Анелия Николова

Лъчезар Иванов отдавна твърди, че ръководството на здравната каса трябва да се смениДиректорът и Управителният съвет на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ да си подадат оставките, поискаха депутати от ГЕРБ, начело с председателя на парламентарната здравна комисия д-р Лъчезар Иванов.


Още вчера Иванов обеща на специална пресконференция в петък да изнесе данни за финансови нарушения в касата. Днес депутатът и зам.-председател на парламента обяви, че са установени нарушения. Касата е разпределяла средства по районните каси и болниците по субективни критерии и в нарушение с приетия правилник на институцията, твърди д-р Иванов. По думите му това е довело до облагодетелстване на определени районни здравноосигурителни каси за сметка на други. Според Иванов не е ясно и как са извършвани авансовите плащания.


Затова от ГЕРБ настояват за външен одит на районните каси за периода 2006-2008 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK