МВР отново даде заявка за тотален контрол на телефонните разговори и интернет

Мобилните оператори и интернет доставчиците са задължени чрез интерфейс (постоянен достъп до сървърите и базата данни) да осигуряват на специализирана дирекция "Оперативни технически операции" (ДОТО) при МВР достъп до данните за телефонните разговори и съобщения, както и тези от трафика в интернет. Това предвижда проект за изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения, който МВР огласи.


По този начин вътрешното министерство отново дава заявка за тотален контрол на данните в сървърите и базата данни на мобилните оператори и интернет доставчиците.


Съдебният контрол за използването на тази информация е предвиден, когато определена полицейска или специална служба заяви използването на подобна информация. Променено е и нивото на съдебен контрол - в момента разрешенията се издават от председателите на окръжните съдилища, а в бъдеще се предвижда това да са председателите на районните съдилища.
Мобилните оператори и интернет доставчиците ще предоставят исканите данни директно на съда, а при разрешение от негова страна заявката на съответната специална или полицейска служба ще постъпва със съдебното решение в ДОТО, която практически ще изважда информацията. Постоянният достъп до сървърите и базата даннни на интернет доставчиците, която обаче ДОТО ще има, не е поставен под съдебен контрол.


В момента МВР не разполага с такова устройство, чрез което специализираната дирекция за оперативни технически данни да имам постоянен достъп до данните от сърварите на предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и услуги.


В понеделник МВР организира обществено обсъждане на законопроекта, на което са поканени неправителствени организации. "От една страна сме приятно изненадани, че МВР се отваря към неправителствения сектор, но от друга ние сме притеснени от новия законопроект, който не се различава особено много от предлаганите преди това изменения от предходния министър Михаил Миков", коментира пред "Дневник" Александър Кашъмов, ръководител на правния отдел на фондация "Програма достъп до информация".


Според Кашъмов на съдебния контрол се предава театрално значение, а не действително, което да гарантира правата на хората. Фондацията ще участва в общественото обсъждане, на което по-подробно ще изложи своите съображения по предлаганите промени. По думите на юриста с тях МВР се връща към времето на наредба №40, с която беше направен първия опит за тотален контрол на електронните съобщения, която обаче беше отменена като незаконосъобразна от Върховния административен съд през 2008 г.


В промените е включена възможността МВР да получава по-бързо информация при издирването на хора, в това число и отвлечени. Според промените специалните служби ще могат да получават следната подробна информация за:
- проследяване и идентифициране на източника на връзката;
- идентифициране на направлението на връзката;
- идентифициране на датата, часа и продължителността на връзката;
- идентифициране на типа на връзката;
- идентифициране на крайното електронно съобщително устройство на потребителя или на това, което се представя за негово крайно устройство;
- установяване на идентификатор на ползваните клетки.


След последното отвличане на студента Румен Гунински на 19 октомври от МВР съобщиха, че подготвят пакет от промени, които да подпомогнат службите в работата по това престъпление. Една от тях ще е по-бързото получаване на данни от мобилните оператори.


В подготвените промени МВР е предвидило там, където не е осигурен достъп чрез интерфейс, мобилните оператори да са задължени да предоставят данни в срок до 8 часа от постъпване на разрешението директно на службата, която ги е поискала. В момента в закона няма фиксиран срок, в който МВР тряябва да получи данни.


От МВР отказаха коментар преди общественото обсъждане в понеделник.

Коментари (131)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 2 Профил на Еа
  *****
  Неутрално

  МВР и ДАНС първо да се оправят себе си пък после да мислят за другите.

 2. 3 Профил на гербер
  *****
  Неутрално

  Никва слободия за електората! те са много прости хората. Тотален контрол! С него ще компенсираме тоталната корупция в полицията и всеобщото изтичане на информация от МВР. Пък и нали така е при Путин. И в Китай! И в непал! И в Бангладеж! И в Куба! И в Северна Корея!

 3. 4 Профил на Защо?
  *****
  Неутрално

  Защо такова следене се предвижда за ВСЯКАКВИ/вкл и леки/ престъпления, каквито са напр тегленето на "нелицензирани" продукти?

 4. 5 Профил на Коцето
  *****
  Неутрално

  "В момента МВР не разполага с такова устройство"...

  Некой да земе да им обясни в МВР то че вече не сме 1970 година и вече няма "устройства", трябват им само PC та, от най евтините ще им свършат работа. Направо си представям как след 2 месеца се изсипват 8 млн. лева за "устройство" ...

 5. 6 Профил на observer
  *****
  Гневно

  Тия малумници от МВР вместо да стоят и да си чоплят носовете в мислене как да си докарат страничен доход към и без това не малките си заплати ,да се захващат за работа. Не ги е срам да искат тотален контрол върху електронните комуникации. Отново се връщаме към времената на тоталитаризма и тоталното следене и доносничество. Къде е гаранцията че безконтролното следене и събираната информация няма да се използува за изнудване и шантаж или пък търгувана на конкуренти или чужди служби. Скандалите в ДАНС не го ли доказаха. Напротив само потвърдиха ширещото се мнение, че свестен човек полицай не става. Как да им имаме доверие след всичко това което се случва?

 6. 7 Профил на STT
  *****
  Неутрално

  Това е нарушение на човешките права и свободата на интернет.

 7. 8 Профил на стареца
  *****
  Неутрално

  А В САЩ КАК Е ? В ГЕРМАНИЯ КАК Е ? КОЙ ГО Е СТРАХ ОТ ПОДСЛУШВАНЕ ? ЕСТЕСТВЕНО ПРЕСТЪПНИКА ИЛИ ХОРА С ПРЕСТЪПНИ НАМЕРЕНИЯ ? МЕН ДА МЕ ЧУЯТ НАЙ МНОГО КАК ЧУКАМ ЧУЖДА БУЛКА ? И КАКВО ОТ ТОВА ПРЕД КОГО ЩЕ МЕ ПРОВОКИРАТ ПРЕД ЖЕНА МИ ЛИ ? ТА ТЯ СИ МЕ ЗНАЕ ? НАЙ МНОГО ДА МЕ ИЗДИГНАТ В ОЧИТЕ НА ЗАВИСТНИЦИТЕ И БУЛКИТЕ МЕРАКЛИИКИ !!! ХАЙДЕ ЧАО СТРАХЛИВЦИ !!!!

 8. 9 Профил на чертожник
  чертожник
  Рейтинг: Весело

  В промените е включена възможността МВР да получава по-бързо информация при издирването на хора, в това число и отвлечени....
  Да и те похитителите(нито един разкрит!!!),защото са в пъти по-глупави от Вас,по цял ден висят в скайп и файсбук за да си говорят кой и къде да отвлекат малеееее малееее е**х Ви в милиционерските Овчи глави.....

 9. 10 Профил на Боян Магесник
  Боян Магесник
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До Дневник: "В момента МВР не разполага с такова устройство, чрез което специализираната дирекция за оперативни технически данни да имам постоянен достъп до данните от ДЪРВАРИТЕ на предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и услуги."

  Стига бе хора, знаем че бързате ама пък чак такива елементарни грешки не трябва да се допускат!

  Potestatem obscuri lateris nescis!
 10. 11 Профил на MML
  *****
  Неутрално

  Хайде пак се почна. Целта е проста - събиране на нелагални досиета за хората. И сега напират да правят проверки по форуми за запознанства кой кой е, че после да го изнудват що се е свалял с еди коя си. За в бъдеще това не само, че ще стане практика, а ще стане и законно. Целта е въвеждането на полицейска държава, в която групировките чрез полицията ще формират обществено мнение, нагласи, протестите ще се унищожават в зародиш, а заради изказване срещу идола Бате Бойко ще се ходи в затвора за 2 години. Да са ви честити! Вие си ги избрахте!

 11. 12 Профил на Бенковски
  *****
  Неутрално

  Това ако беше в Русия досега щеше да има 100-150 коментара !

 12. 13 Профил на м-да-а-а!
  *****
  Неутрално

  Кого цели да удари закона и кого ще удари?
  Формално цели да удари отвличащи, поръчкови убийства, наркотрафик. На практика тези хора ще бъдат достаъчно предпазливи и разуми.
  И законът ще може да се използва срещу политически неудобни. Защо си свалил еди кво си? За което се предвижда санкция над 2 г вероятно. И политическият опонент може да бъде притискан, изнудван, заглушаван!

 13. 14 Профил на STT
  *****
  Неутрално

  До коментар [#11] от "MML":

  Цялата разлика е, че в България няма служби. По света това се прави от службите тайно, и никой не го оспорва.

 14. 15 Профил на Коцето
  *****
  Неутрално

  В момента нета е като дивия запад, всеки прави каквото намери за добре и на мене лично честно казано ми писна и искам малко повече контрол там.

  Моето предложение е на всеки достъпващ нета да се дава IP (щом за телефоните е направимо, и за нета е), което да си е само негово и ако има проблем да се види кой го е направил. Няма логика някой който на улицата не е анонимен(има лична карта), в колата си не е анонимен(има номер), да се оплаква че в нета не е анонимен - освен ако не прави нещо престъпно.

  Просто е недопустимо в 21 век върху потребителите на мрежата да има такъв терор - да се крадат номера на кредитни карти, да вилнеят педофили, да се пускат вируси, да се нарушават права ....

 15. 16 Профил на applause
  *****
  Разстроено

  Аве кой ни би по главата да се радваме и да пееме "Комунизмът си отива"...? Е го на пак се връща... При това в пълния си блясък. Само дето начело на държавата не е Тато, а неговия бодигард.

 16. 17 Профил на Боян Магесник
  Боян Магесник
  Рейтинг: 638 Неутрално

  По статията: Този закон не касае обикновените граждани особено. Ако МВР искат да подслушват разговорите и да следят интернет трафика на определено лице, те и сега го правят без проблем. Просто минават през повече бумащина. По този начин ще се намали бюрократичната работа за да могат органите да реагират по-бързо на оперативно ниво което е важно за работата им. ОБАЧЕ, трябва да бъде въведена и ефективна система за контрол за евентуални злоупотреби и несъответствия. Така е по цял свят.

  Potestatem obscuri lateris nescis!
 17. 18 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Време е и МВР малко да се засрами. Досега освен клюки и рекет друга полза от тези разпечатки не сме видели. Така че да се пикясат, защото и аз искам повече граждански контрол на МВР. Има си съдия, да минава искането през него. Така поне остава някаква следа. При условие че разработки с гриф секретно щъкат по вестниците, представям си какво е с обикновенни разпечатки и записи на телефонни разговори.

 18. 19 Профил на извънземен
  *****
  Неутрално

  Предложението е закъсняло. Трябва да се съсредоточат върху четенето на мислите ни. Учените вече са измислили начин: http://news.idg.bg/lyubopitno/47297_skeneri_veche_chetat_mislite_ni

 19. 20 Профил на Бегай далеко
  *****
  Гневно

  Тотален контрол трябва но върху МВР, щото доказаха, че са най- гнилото и продажно министерство в държавата

 20. 21 Профил на Offff
  *****
  Неутрално

  Само не разбрах за какви "дървари" става въпрос..ама няма значение,то буквата С е до Д,та сървърите на дървари станали.Ама то като се бърза да се скалъпи новина така става....нали знаете:
  Бързата кучка-в Дневник ги ражда...ццц

 21. 22 Профил на mafia
  *****
  Неутрално

  нищо няма да се промени само ше ебават ламерите кои кжо е свалил мда

 22. 23 Профил на Reveal
  *****
  Неутрално

  Ами има резон. При тези законови пречки как да се води битка срещу престъпниците. Не може закона да ги защитава и да ги прави недосегаеми. Навярно в богатите държави имат най-напредналите технологии, които заставят престъпноста да абортира дори. Не ми се пише за материалната обезпеченост на МВР и кои са инвеститорите в мизерията във всяка една сфера в най-бедния член на ЕС.

 23. 24 Профил на Emil
  *****
  Неутрално

  До коментар [#23] от "Reveal":

  Ами то така се създава диктатура. Ами дай да дадем право на ченгетата да разстрелват само по подозрение. Защо закона да ги спъва за това? А най-добре е всички граждани да са в затвора - така няма да има никакви престъпници навън, ще се избегне нуждата от съд и събиране на доказателства. Пълно удобство за полицията. Гражданите в България абдикират доброволно от всякакви граждански права. Те от соца така са научени. Заради това в България престъпност = полиция и съд.

 24. 25 Профил на Посветен в нещата
  *****
  Неутрално

  Абе, коментиращите ... що се морите да пишете?
  Видно е - дигиталното робство е тук и сега - а всичкото писане и коментиране на това е парлама, без смисъл и ефект.

 25. 26 Профил на pushi
  *****
  Неутрално

  От "дърварите" .. та на "предприятията".... И МВР е предприятие и подбора на хората в него, като в предприятие ......Ей ПРЕДПРИЯТИЕ ..

 26. 27 Профил на a1
  *****
  Неутрално

  В период на безразборно шетащи наркопласьори, крадци, рекетьори, банди, групи за отвличания, магистрални банди и пр. тежки криминални елементи, на МВР болката и е, че не могат да ловят ученици, точещи филмчета от торентите.

 27. 28 Профил на ХОРА , БДЕТЕ !!
  *****
  Неутрално

  КУМАНЯГИТЕ ДИРИЖИРАТ ПАРИТЕ , И С ТЯХ, ВСИЧКИ НАС !! НО И ТЕ НЕ СА НЕЗАВИСИМИ !!
  Става нещо много по опасно --тиха приватизация на държави !! От Е В Р Е И ! В момента съдят руснак , Борис Миронов , разследващ задкулисните номера на евреите по върховете в Русия !! В съда той пита съдиите , как е възможно 1 евреин да купи 500 предприятия ??

  Книга «Иго иудейское»
  http://www.rossija.info/view/58373/

 28. 29 Профил на гражданин
  *****
  Разстроено

  вече и телефон не може да си вземеш без да си оставиш личните данни ! и какво става след това оператора и никой не носи отговорност за твоите данни! скоро взех телефон от виваком и още на другия ден започнаха да ме притисняват с смс-и от мутренски фирми EOS-Matrix ,че дължа разни суми да си ги платя ! откъде ми знаят номера и данните да ме рекетират питам ! като заявявам ,че нямам никакви дългове и съм редовен данакоплатец ! даваме си данните да може по добре да правят телефонни и кредитни измами престъпниците ли? !!! ТЪПА ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА !

 29. 30 Профил на хах
  *****
  Неутрално

  Цецко си е учил полицейските номерца при тодор живков, Бойко пък се възхищава не само на правешкия престъпник, но и на мадридския крадец - симо кагебето... Как мислите, че ще ни управляват тия двамата хубостници???

 30. 31 Профил на Ръц
  *****
  Неутрално

  Абе всички сте загубени. Поне гледайте американските криминални филми. Е, това се казва тотален контрол. Да пръднеш и вече знаят къде си и какво си ял. Знаят от кой магазин си пазарувал на часа, дали си се оперирал (на всяка операционна маса има камера) и т.н. Поне се засрамете. Откога в Америка има база пръстови отпечатъчи. Далеч преди думата тероризъм да стане актуална. При пътно произшествие веднага влизаш в базата данни.

 31. 32 Профил на Wizard
  *****
  Разстроено

  Тука правителството и МВР ще срещнат по-голяма съпротива, от тази за казаните за ракия, преди влизането в ЕС!
  Интернет е общност, единственото читаво и свежо нещо в тази "страна" и то благодарение, че е международна мрежа, а не е под ръководството на българи! МВР не си врете пишката, там където скърца вратата! Изчистете си стадото от мършата, дори и с риск да се наложи дисциплинарно да уволните 60 % от "кадрите". Не пречете на малкото свободни хора!
  Отвличанията в БГ не са с мейли, а се извършват от ваши кадри, това предполагам е ясно и на малките деца!
  Как може някой да ви има вяра, когато ВИЕ СТЕ БАНДИТИТЕ!
  НЕ ПИПАЙТЕ НЕТА! ЩЕ ИМА МИТИНГИ НА СТУДА, ПО-ГОЛЕМИ ОТ НА УЧИТЕЛИТЕ! Чувате ли, балъци такива!

 32. 33 Профил на Петър
  *****
  Неутрално

  Напълно съм съгласен със стареца.Аз лично никога не бих се притеснявал от полицейско подслушване на телефона ми.Та това е една много сигурна и напълно безплатна охрана за мен и моето семейство.Напразно медиите нагнетяват този проблем.Само хората с гузна съвест се притесняват от полицейския контрол и се крият зад аргумента за 4човешки права".

 33. 34 Профил на тъп шапкар
  *****
  Гневно

  Петъреее като изтеглят от твое име кредит 50 000 евро или ти продадат жилището друга песен ще запееш !

 34. 35 Профил на dfgv
  *****
  Неутрално

  До коментар [#8] от "стареца":

  Като прочета подобен малоумен пост и в мен се събуждат престъпни намерения. Ама не мисля че съм престъпник по-скоро обществен хигиенист.

 35. 36 Профил на 4ina
  *****
  Неутрално

  До коментар [#6] от "observer":

  мммммм малко се оака а говно

 36. 37 Профил на adf
  *****
  Неутрално

  До коментар [#33] от "Петър":

  Пич ти или си пълен дебил с робско самознание или си поредния платен духач.

  Честно, дано да пукнеш. Безполезен си.

 37. 38 Профил на Georgisim
  Georgisim
  Рейтинг: 581 Неутрално

  аде пак!!

  Вече за кой ли път? Не могат да искат да следят без санкция от съда, особено след като всички знаят за кочинката им! Да спечелят доверие и тогава да пробват пак!

  ... всъщност това все пак не нарушава ли конституцията?

  ---------------✂ ---------------------&013 ваучер за еднократен хейт&013
 38. 39 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 753 Разстроено

  До коментар [#38] от "Анонимен":
  Нарушава се, разбира се:
  Чл. 34.
  (1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.
  (2) Изключения от това правило се допускат само с разрешение на съдебната власт, когато това се налага за разкриване или предотвратяване на тежки престъпления.
  Но не вярвам да се спрат пред конституцията, тоя път ще им стигнат гласовете на милиционерите в НС.
  Нарушаването на Конституцията в България не е престъпление, за разлика от нарушаването на Законите.

 39. 40 Профил на сартр
  *****
  Неутрално

  България е отявлена мафиотска държава и нуждата от контрол е вопиюща!Почтените хора не би трябвало да се страхуват от каквото и да е! Разбира се-ако и полицията ни беше нормална............!

 40. 41 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Възмутен съм милиционерска партия полицейска държава.Не им стига съдебно разрешение за контрол на определени лица искат тотален контрол над интернет.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 41. 42 Профил на Добри Божилов
  Добри Божилов
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Още преди изборите беше ясно, че тази милиционерска партия друго няма какво да измисли, освен повече милиционерщина...

  www.dobribozhilov.com
 42. 43 Профил на Waker
  *****
  Неутрално

  До коментар [#40] от "сартр":
  Ако България е отявлена мафиотска държава както казваш... то контрола ще се осъществява от същите мафиоти....сууупер.


 43. 44 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  МВР е сьбрало токсицно колицество информация която трябва да легализира с приемането на този закон за достьп и проследяване
  МВР в лицето на дьржавата не е осигурило телефонните линии на абонатите от неоторизиран достьп всеки с телефонна слушалка и две крокодилцете може да се свьрже от разпределителната кутия в които си иска блок на градовете и да си вьрти до кьдето поиска
  пиратските саитове от кьдето може да се тегли пиратско сьдьржание не са забранени от органите на реда което води използването на нелицензирана информация
  интернет проваидьрите доставят интернет до компютри с нелицензиран софтуер и сьбират пари за това което е финасово престьпление
  фирмите продаващи и инсталиращи софтуер сьщо не изискват операционната система да е легална но сьбират пари които легализират в банкови сметки
  ситуацията в бьлгария е революционна в информационните технологии продава се хардуер и софтуер масово и сега МВР иска да брои жертвите и да се уци на информатика
  така е било и през 1917 година ВОСР когато населението е било мобилизирано за воината след което е запоцнала революцията и русия се е разделила на революционери и царисти болшевики и меншевики или по време на 1СВ и 2СВ когаро хората са воювали на фронта а офицерите илкарите са се уцили на воина и медицина от жертвите
  добре дошли в информационната революция или воина

 44. 45 Профил на gg
  *****
  Неутрално

  Истината е: посягат на най-демократичното средство,рожба на техническия прогрес-ИНТЕРНЕТ !!
  Същата работа като при ТОТАЛИТАРИЗМА-но със "модерно" звучене!!
  А всъщност е поредната простотия!!
  СЛЕДЕНЕТО не е и не може да е НОРМАЛНО за всеки НОРМАЛЕН човек!! Следенето е вредно за всеки един човек почтен...вреди му..тормози го!!!
  Следи се престъпника,него преследвайте и тормозете!! така е било от време оно!!
  Но какво значи ВСИЧКИ ?????????????
  И аджеба,КОИ и по-скоро КАКВИ са тия следящи??
  Признавам само ако са от по-висш човешки тип и ще спират,нас,низшите хора от лоши действия !!
  А всъщност ТИЯ горе са по-низшите май,а??

  Те че не знаят какво правят и накъде водят -това ясно!!
  Що за глупост ???

 45. 46 Профил на gg
  *****
  Неутрално

  Истината е: посягат на най-демократичното средство,рожба на техническия прогрес-ИНТЕРНЕТ !!
  Същата работа като при ТОТАЛИТАРИЗМА-но със "модерно" звучене!!
  А всъщност е поредната простотия!!
  СЛЕДЕНЕТО не е и не може да е НОРМАЛНО за всеки НОРМАЛЕН човек!! Следенето е вредно за всеки един човек почтен...вреди му..тормози го!!!
  Следи се престъпника,него преследвайте и тормозете!! така е било от време оно!!
  Но какво значи ВСИЧКИ ?????????????
  И аджеба,КОИ и по-скоро КАКВИ са тия следящи??
  Признавам само ако са от по-висш човешки тип и ще спират,нас,низшите хора от лоши действия !!
  А всъщност ТИЯ горе са по-низшите май,а??

  Те че не знаят какво правят и накъде водят -това ясно!!
  Що за глупост ???

 46. 47 Профил на ,,,
  *****
  Неутрално

  и какво? зарад някакви шайки бандитски ,които на всичкото отгоре си ги знаете(как беше,"наши стари познайници"!) почти всичките-ще ми действат хорицата останали??
  зарад неспособността,или може би нежеланието да спипате за гушките тия шайки-ще ми следите и тероризирате останалите хора,така ли??
  Когато бандюгата ще намери всякякъв начин да ви преметне и пак да стане неговото ..със същите антирезултати за дърбава и народ,нали??

 47. 48 Профил на СТРАААХ, МОЛЯ!
  *****
  Гневно

  АБЕ ГЕРБ, АБЕ СТИГА! Гласувам за Вас, че правите дългоочаквани неща! Ама ако СЕГА ЗНАМ, че няма да искате И РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ВТОРИ ЧОВЕК - нпр. да кажем ПОЧТЕН НЕЗАВИСЕЩ (ОТ МВР) СЪДИЯ,
  АМИ ПРОСТО НЯМА ДА ЧЕТА И ПИША ТУК БРЕ!?!
  АМИ ОТКЪДЕ ЩЕ ЗНАМ, че НЯКОЙ КАТО ФИЛЧЕВ, БОНЕВ или РУМЕН ПЕТКОВ НЯМА ДА МИ ПРАТИ ПО СВОЕ УСМОТРЕНИЕ МУТРИ!?!?!?
  А ако мислят ДВЕ ГЛАВИ, е друго! После може да ги затворят в 2 различни стаи В АРЕСТА и ДА ГИ ПОДТИКВАТ ДА СЕ ТОПЯТ! И... това плаши! ДЕМЕК, ТРЯБВА ДВАМА, ДВЕ ОТДЕЛНИ ГЛАВИ ДА РАЗРЕШАВАТ! Две несвързани с назначаването и заплаюането си ДВЕ ГЛАВИ!

  Иначе, само на ЕДНА и е през ... какво ще стане с мен!
  А помислете над 'Загадката'! Аз знам ОТГОВОРА!... ЕБАТИ...

 48. 49 Профил на Патриот БГ
  *****
  Неутрално

  Гузен,негонен бяга! Нямам нищо против да се засилят някои мерки на МВР,свързани с проследяване на престъпници,свързани с наркотрафик,печатани на фалшиви пари, рекетьорски групи,групи,свързани с отвличания с цел подкуп,нелегалната проституция с малолетни, грабежите на апартаменти,коли и др.,трафика на хора през границата,контрабандната продажба на цигари без бандерол,източване на ДДС при мним внос или износ,фалшива продажба на апартаменти,без знанието на собственика...Само че,не бива да се следи всеки гражданин какво говори по телефона или пише в Нета,а само когато има сериозни подозрения или улики за престъпна дейност,като някоя от гореизброените например! Освен това в новия законопроект трябва да се предвиди и Граждански контрол/неправителствен/ върху дейността на МВР,свързана с евентуалните проследявания по електронните медии,само съдебен контрол не е достатъчен,защото е възможна симбиоза между МВР и Съда, с цел извличане на облага...

 49. 50 Профил на Не ми пука
  *****
  Неутрално

  Fuck off, Бойко - тва засякохте ли го?

 50. 51 Профил на haho
  *****
  Гневно

  КОНТРОЛЪТ НА НЕТА Е ИДИОТИЗЪМ
  МВР И ТАКА И ТАКА Е ИМПОТЕНТНО
  КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ТИКВИ ОЩЕ СЪНУВАТ ВРЕМЕТО НА ТОТАЛНИЯ КОНТРОЛ
  МУТКО БОРИСОВ Е СЪЩО ТАКАВА ТИКВА КАТО Р.ПЕТКОВ ЧЕ И ПО-ГОЛЯМА

 51. 52 Профил на Jelqzko jelev jelev1@abv.bg
  *****
  Неутрално

  Нацизъм в деиствие.Кафява чума.Тъпанари.Главорези.Мамуни.Е добавете и вие нещо.Аве кретените краи нямат.

 52. 53 Профил на Emil
  *****
  Неутрално

  Първото, което ще стане след приемането на тези поправки, е тоталното изнасяне на форуми в чужбина. Все пак никой не иска да бъде съден, защото примерно е написал, че шефа му е мошеник, пък шефа е приятел с ченгета и на база на абсурдния закон може да осъди работника си на 2 години затвор. Следствие от това е загуба за интернет пазара у нас и хостингите. Второто е, че всеки ще почне да крие всичко и ще настане параноя, анонимизатори, проксита, частни мрежи и т.н. Ще бъдат подслушвани само тези, които не знаят как да се скрият. А те няма как да бъдат престъпници, ако не могат да скрият една TCP сесия.

 53. 54 Профил на Не ми пука
  *****
  Неутрално

  Кой не вика "Fuck off, Бойко" е ченге!

 54. 55 Профил на АБЕ ЕЙЙ
  *****
  Гневно

  До коментар [#8] от "стареца":
  ЕЕЕЕЙЙЙЙ, ЧОВЕЧЕ!
  НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ТВОЕТО Е..НЕ! Виж обаче другите, които имат и по-високи от твойте НИЗКИ СТРАСТИ!
  Егати егоиста си. Развйи се малко и тогава НАЛАГАЙ НА ВСИЧКИ ТВОЯТА 'СВОБОДА'!!!...
  ЕТО ВИЖ:
  http://www.mediapool.bg/show/?storyid=158069&srcpos=4#msgs
  И ако не разбереш защо ти го пращам, може да си у....риш някоя .....!
  Ако пък разбереш, може и да се ИЗВИНИШ НА ВСИЧКИ, на които си загубил времето. С обучението си!...

 55. 56 Профил на Зъл
  *****
  Неутрално

  ДОТИ са в път по-зле и по-корумпирани от ДАНС. Там още по-отдавна има скрито "приватизирани" звена. Познайте от три пъти за какво им трябва тая информоция. Толкова ли не можете да вденете, че на никой не му дреме за разкриването на престъпления.

 56. 57 Профил на haho
  *****
  Неутрално

  Като знам как,програмистите , хакеритв и изобщо компютърджиите обичат РЕД И КОНТРОЛ,ще ми бъде интересно какви номера ще погодят на тъпчовците от мвр
  На свободни и можещи хора няма как да се сложат юзди

 57. 58 Профил на И пак да повторим
  *****
  Гневно

  Могат ли такива **** да следят когото и да е било?

  http://www.mediapool.bg/show/?storyid=158069&srcpos=4

  Безконтролна ли е българската прокуратура? Ако главният прокурор извърши престъпление, има ли реална възможност той да бъде разследван и обвинен от магистрати, които ще действат независимо и обективно? На тези въпроси, по които властите в България от години упорито мълчат, ще отговори Европейският съд в Страсбург следващия четвъртък – на 5 ноември. Тогава Съдът по правата на човека ще произнесе дългоочакваното си решение по делото на прокурора Николай Колев, който бе застрелян пред дома си на 28 декември 2002 година.

 58. 59 Профил на axa
  *****
  Неутрално

  До коментар [#8] от "стареца":
  и всички останали с подобни разсъждения:

  "Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да придобият малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност. "
  Бенджамин Франклин

  "They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. "
  Benjamin Franklin

 59. 60 Профил на Минаващ
  Минаващ
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Помните ли как пребиха с чукове редактора на сайта "Опасните", след като разбраха кой е чрез интернет-подслушване?

  Свидетелите на пребиването казаха, че побойниците показали служебни карти, като се опитали да ги спрат.

  Искате ли повече от същото?

  "На нож препасан и на звяр, на тиха бара, на женски поглед и на цар да нямаш вяра." - Панчатантра
 60. 61 Профил на Четящ
  *****
  Гневно

  До коментар [#60] от "Минаващ":

  БРАВО че им го напомни! Може и да не са 'в час'! Ако има и снимки на човека, с ония следи от тръби дето са го потрошили...Може да ги приложиш, да си ПРЕДСТАВЯТ! За каква 'реакция срещу слово', дори било то и клевета , става дума!?!
  Ами да го арестуват осъдят или опандизят! ЗАЩО БЕЗ СЪД, А!?!

 61. 62 Профил на Emil
  *****
  Неутрално

  Една от основните цели на ДОТИ са и ще бъдат сайтове за запознанства, в които ще се проверява кои обществено значими личности влизат, за да бъдат изнудвани в последствие. Търсят се извънбрачни връзки, еднополови връзки и др. Много важна цел е следенето на форуми за заболявания - особено СПИН или заболявания водещи до трайни увреждания. Информацията може да се използва за изнудване или да се продава на застраховтелите. Другата основна са и ще бъдат бизнес-комуникациите. Конкуренцията ви плаща на който трябва в ДОТИ, последните ви подслушват и дават на конкурента ви информация с кого сте общували по e-mail, Skype, ICQ и т.н. След това изненадващо губите сделки, губите клиенти и т.н... ДОТИ е едно от най-престъпните образования - слуга на престъпния контингент. Умирам да се хиля като ми кажат как те ще бдят на неприкосновеността на личната ми информация. Всички там са за дисциплинарно уволнение, последващ съд и ефективна присъда за злоупотреба в информация.

 62. 63 Профил на one
  *****
  Неутрално

  До стареца №8
  голям ебач се извъди пък и ти
  то тия дето говорят много работа не вършат

  явно до толкова ти стига въображението, че за едно виртуално е***не си мислиш

  еми сбъркал си сайта пич
  пробвай с XXL

 63. 64 Профил на ЛАМБО
  *****
  Неутрално

  Щели да ни следят ?! Че те мен от 3 години си ме следят и ме гонят като империалист от форум във форум :

  http://lambo.blog.bg/politika/2009/10/30/40-godini-internet-moiat-pyt-kym-mrejata.425568

 64. 65 Профил на Еак
  *****
  Неутрално

  За сведение на всички социалисти във форума искам да кажа, че подкрепата за подобни политики с висок потенциал за злоупотреба няма да навреди само на костовистите. И социалистите също може да стадат от такива неща. Дори още по-лошо могат да страдат. Дори бих казал, че предимно те ще страдат, защото напоследък си развалика дисциплината.

 65. 66 Профил на Ме,ое
  *****
  Неутрално

  Въобще не ми пука дали ще ме подслушват или не. Да слухтят. Който му се занимава с тая гадна работа - да си се занимава.

 66. 67 Профил на Дaни
  Дaни
  Рейтинг: 402 Неутрално

  МААААФИИИЯЯЯЯ!

  Това което правим за себе си - загива с нас. Това което правим за другите - остава завинаги.
 67. 68 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Пътят към ада е постлан с добри намерения. Възстановяване на държавността чрез тотално подслушване- не само,че звучи познато! Всеки стотен в българия вече е полицай . Сега искат и неограничен достъп до личната информация.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 68. 69 Профил на Emil
  *****
  Неутрално

  Между другото, всеки който се замисля поне малко, ще намали мобилните си комуникации до минимум, в това число и мобилен интернет достъп. Все пак за какво да си плащаш, за да бъдеш следен? Това носи загуба на мобилните оператори? Да, носи, но те къде са, когато трябва да защитават потребителите си? На среща - с изключен GSM. На бизнес-среща - с изключен GSM. Разговори по телефона - само от общ характер и със семейството и то не по много лични теми. Поверителните разговори - през дистрибутирани интернет пейджъри като Jabber, GTalk и подобни. E-mail само от служебни пощенски сървъри или пощенски услуги в чужбина. Ама губели операторите у нас от непотребление - да защитят потребителите си, т.е. бинзеса си пред МВР. Но и почти всички те са изнудваеми, с тъмно минало, мръсен капитал... как гузен ще те защитава?

 69. 70 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 753 Любопитно

  Живеем в свят, в който явно ще трябва да загубим част от свободите си - ползваме телефони, интернет, регистрираме си колите, пишем по форуми, плащаме ток и други неща с карти.
  И точно поради тази причина, трябва да има контрол върху неправомерното ползване на тази информация. А не увеличаване на ползването и без контрол (в случая от съдебната система). Дори и в ситуацията сега със скандалите, българския съд е по-добре да участва, като разрешител на подслушването, отколкото безконтролно да се ползва за щяло и нещяло. Сега ще намеря статията на Минчо Спасов относно колко са искали ченгетата да подслушват и колко пъти са ползвали данните за пред съда.

 70. 71 Профил на Рак
  *****
  Неутрално

  Какво умувате бре хора, работата е проста - ПРОТЕСТИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА - Бойко и неговата хайка ченгета ТРЯБВА да си ходят. В парламента няма опозиция така че само с протести може да се поправи направената грешка.

  И умната на следващите избори.

 71. 72 Профил на WhatTheFuck
  *****
  Неутрално

  Ще има бум в използването на client-side encryption/decryption и P2P връзки. Също и Add-Ons/Add-Ins за популярните IM клиенти + TOR и други подобни . И "DNS changer" няма да им помогнат.

  Лошо Седларов, лошо...

 72. 73 Профил на Симеон Петров
  *****
  Неутрално

  Коя е била класна на тия мозъци ? Нещо е пропуснала да ги запознае, че всички хора са РАВНИ....Е, не съвсем , оказва се, че си плащаме данъци , за да ни подслушват, плащаме топлинни загуби като търговска стока, за да не се греем и т.н.

 73. 74 Профил на KOMUNISTAN
  *****
  Неутрално

  Комунизмът се върна, а Бойко Борисов е новият Тодор Живков!

 74. 75 Профил на kriminal
  *****
  Неутрално

  Не се учудвам, колко от коментиралите тук се притесняват от една разпечатка на техните разговори. Най вероятно защото има от какво да се притесняват. Какво от кога не сте се обаждали на родителите си. За това,че водите тъпи разговори със тъпанари/тъпанарки вместо със съпруг/съпруги.
  Сега сериозно,който не е виждал "разпечатка" си няма и на идея за какво представлява. Данни,числа,населени места,минути,часове и други. Повярвайте проверяват се само тези които трябва.

 75. 76 Профил на господар на ефир
  *****
  Весело

  Пет без десет

  Едно циганче попитало Министър председателя на България - Смешника Бойко Борисов:
  - Извинете, колко е часът?
  - Пет без десет – отговорил Министър председателя на България - Смешника Бойко Борисов.
  - Айде, като стане пет, ела да ми извъртиш една свирка - казало цигането и хукнало да бяга.
  Вбесен Министър председателя на България - Смешника Бойко Борисов го подгонил. В това време го срещнал Сергей Станишев:
  - Що го гониш това цигане бе?
  - Ми каза ми в пет часа да му духам.
  - Че то има още 5 минути, какво си се разбързал!

 76. 77 Профил на haho
  *****
  Неутрално

  До коментар [#75] от "kriminal":

  Явно не четеш внимателно а се подписваш с такъв ник.Не се притеснявам от подслушване и т.н. а от ЗЛОУПОТРЕБИ С ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ И НАРУШАВАНЕНА ЛИЧНОТО МИ ПРОСТРАНСТВО И ЛИЧНА НЕПРИКОСНОВЕНОСТ.
  мвр не става за нищо.няма намерение да гони престъпността а да служи на разни интереси.
  МВР НЕ Е ОРГАН ЗА БОРБА С ПРЕСТЪПНОСТТА

 77. 78 Профил на АААА
  *****
  Неутрално

  ало СТАРЕЦА голям чукач се извъди, ама криеш и ти нещо - дето те чука Алито миналата година та си трай, че ще научи жена ти и голям смях ще падне Страхливецо!

 78. 79 Профил на Форумджия
  *****
  Неутрално

  От милиционерско правителство не можем друго да очакваме. Хак ни е.

 79. 80 Профил на ВРАЧКА
  *****
  Неутрално

  До коментар [#75] от "kriminal":

  ТИЯ ХОРА СЕ КАНЯТ ДА ОСТАНАТ НА ВЛАСТ ПОНЕ ОЩЕ 30 ГОДИНИ

 80. 81 Профил на ОЧЕВИДЕЦ
  *****
  Весело

  Премиера БОКО ТИКВАТА открива нова децка градина.ТОСЕРСЕМА ЦВЕТАНОВ му казва като гледам тая градина ми идва да се напъна и да родя.БОКО му отговаря не се напъвай много да не се наакаш

 81. 82 Профил на Meдарова
  *****
  Весело

  Ми що да не открием малко работни места за агенти на Д(ан)С. Към 2 000 000 ще свършат работа. Както си беше. Всеки 3-ти доносник.

 82. 83 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Дневник: ”Ди Пресе”: 100 дни Борисов - много шум, малко програма
  30 октомври 2009 / News.dir.bg

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 83. 84 Профил на Хан Соло
  *****
  Гневно

  "МВР отново даде заявка за тотален контрол на телефонните разговори и интернет"
  Те го правят вече бе пийпъл! По нареждане на ЦК на БКП пардон, БСП! Нали заради нета загубиха изборите, подцениха го. Пък и симпатизантите им нещо не сърфират...
  Освен това има нареждане от Биг Брадър - заради нета се провали големият удар с ваксините и разни други неща ...
  Сега ги е страх да не правим революция... нагъчкали форумите с ченгесарски курви!

 84. 85 Профил на обезобразени безобразници
  *****
  Гневно

  абе КАК ще ми говорите че било НОРМАЛНО да ни подслушват,бре,юнаци???
  Що за безобразие??
  Това едно!
  А пък второ на ръка е че като знаем че сме в най-клюкарската и нечиста страна(ама много!)..какво може да се случи!!Някоя беля да ти натворят ..отгоре на цялото безобразие българско!
  НО..НЯМА ДА МИНЕ...АБСУРД е да мине..
  Но....като помислиш и отсъдиш че сме в единствения и невероятен Абсурдистан на планетата-нищо чудно да мине!!
  Само да видим хорицата как ще се съгласят!!
  Щото България не се състои само от бабички и дядовци от селата затънтени дето не знаят ко е Интернет и ни чуват,ни виждат,ни разбират КОЕ...КАК...ЗАЩО...КОЙ !! И живеят още у комунизЪма още,със немалък страх !!(Тях повече не можете да уплашите!)В България има хора ,КОИТО ЧЕТАТ от оригиналните източници в Интернет..имат достъп до почти всички източници!! Хора,които четат и се информират! И МИСЛЯТ ! Откъде..как ? От Интернет!!
  Трудно е,даже невъзможно е ЧЕТЯЩИТЕ ХОРА да натискаш,следиш...работиш! На всичкото отгоре когато нарочените за "следящи" не четат или са много по-малко начетени и информирани от ползващите глобалната мрежа!
  От една страна,мнозинството ЧЕТЯЩИ и от друга, тези от някаква институция,които си търсят за какво да се закачат ..да се закачат с ЧЕТЯЩИЯ и МИСЛЕЩ българин!! С ДРУГИЯ..за да се оправдаят за собственото безхаберие и нежелание! И всякакви други оправдания и мотиви са жалки..и не минават!
  Кого ще следите?? Когато всички "ИСТИНСКИ" бандюги -СЪС или БЕЗ следене-НАЛАПАХА БЪЛГАРИЯ !!
  ТЯХ СЛЕДЕТЕ!!
  КЪДЕ СТЕ...КЪДЕ СА???
  ИМЕНАТА КЪДЕ са...????
  ТУК СА..НО ГИ НЯМА-за вас !! Тях не следите..НИЩО че са Гъливерци по прилапани пари..и ВСИЧКИ ГИ ЗНАЯТ! ТЯХ не виждате!! А обикновените хора ще следите !!
  Приумици жалки на някакви тикви ....
  Ако продължат с такива "мероприятия" няма да изкарат и 1/2 мандат...
  БЕЗОБРАЗИЕ !!

 85. 86 Профил на до господари на ефира
  *****
  Неутрално

  Вица завършва така:Като го срещнал серГЕЙ казал-Има още 5мин. докарай цигането и ще духам и на двамота!

 86. 87 Профил на р
  *****
  Гневно

  Пътят към ада е постлан с добри намерения! Но намеренията и изпълненията на ТЕЗИ не са добри! Следователно-в ада сте вече...добре дошли в България!

 87. 88 Профил на Андрешко
  *****
  Гневно

  БУНТ БУНТ БУНТ БУНТ БУНТ БУНТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  ТРЯБВА МВР ДА СЕ ПОДСЛУШВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ТЕ СА ТЕЗИ,КОИТО ОТВЛИЧАТ И УБИВАТ ХОРА.
  КАКВО ИМ Е ВИНОВЕН ОБИКНОВЕНИЯТ БЪЛГАРИН.МОЖЕ БИ ЗАРАДИ ТОВА,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ ДИША,А!?

  ПОДСЛУШВАЙТЕ САМИ СЕБЕ СИ,БЕ ЧЕНГЕТА ДОЛНИ!!!!!!!!!!!
  ЗАТВОРА ВИ Е МАЛКО ЗА ВАС.

  ДОКОГА БЕ,ХОРА БЪЛГАРИ ЩЕ ТЪРПИМ ТАЯ ТИРАНИЯ,ДОКОГА,КАЖЕТЕ!?!?!?!?!

  ИЗРОДИ,НИЩО ДРУГО НЕ МОГА ДА КАЖА,ИЗРОДИ,ИЗРОДИ!!!!!

 88. 89 Профил на TT
  *****
  Неутрално

  Ей!!! Писна ми вече от тези глупости! Ако трябва ще напиша нотариално заверена декларация ,че искам тотално да ме следят! И по интернет, и по мобилен телефон и по домашен, ако и подслушвателни устройства и видеокамери да сложат в дома ми пак съм съгласен! Нямам какво да крия!

  Не разбрахте ли, че проблема е в тези които го правят, и то в личен интерес и без никакъв контрол!

  Аре малко в стила на бившия министър на МВР- Дали е ДАНС, ТАНЦ, МАНЦ и.т. закралната сричка няма да я кажа! Ама знаете как звучи!

  ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ!? Нито е държавна, нито за сигурност! Как може някакви доклади да се предават от този на онзи, ама някои с гриф "Секретно", други просто така поподнали в някои хора, други просто си падат в интернет, някои не ги върнали...!

  А и МВР е същата история!

  НЕ МЕ Е СТРАХ, ЧЕ ЩЕ МЕ СЛЕДЯТ ! Те и сега го правят. Бъдете сигурни и вас ви следят! Не е теория на конспирацията! В България нещата са много прости.

  Не си спомням и не ми се търси кой го е казъл, но отговорете си на въпроса кой има интерес и нещата си идват на място.

 89. 90 Профил на УЛАФ
  УЛАФ
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "От телекрана се разнесе яростен, оглушителен рев. Мъжът без брадичка отскочи назад. Мъжът с череповидното лице бързо беше скрил ръце зад гърба си, сякаш да покаже на целия свят, че е отказал подаръка.

  — Бъмстед! — изрева гласът. — 2713, Дж. Бъмстед! Пусни хляба!

  Мъжът без брадичка пусна парчето хляб на пода.

  — Остани на мястото си! — нареди гласът. — Обърни се с лице към вратата! Не мърдай!

  Мъжът без брадичка се подчини. Големите му провиснали бузи неудържимо се тресяха. Вратата се отвори с трясък. След младия офицер, който влезе и отстъпи встрани, се появи нисък набит надзирател с огромни ръце и плещи. Зае стойка срещу мъжа без брадичка и по сигнал на офицера нанесе страхотен удар с цялата тежест на тялото си право в устата му. Силата на удара почти отлепи от пода човека без брадичка. Тялото му залитна през килията и се строполи под клозетната чиния. Миг лежа като зашеметен, а от устата и носа му капеше тъмна кръв. Като че ли несъзнателно едва-едва прохленчваше или изпискваше. После се претърколи и неуверено започна да се изправя на ръце и колене. Сред потока от кръв и слюнка от устата му изпаднаха двете половини на изкуствените му зъби.
  .................................
  Взря се в огромното лице. Цели четирийсет години му бяха необходими, за да разбере каква усмивка се крие под черните мустаци. О, жестоко, излишно недоразумение! О, твърдоглаво, своеволно изгнание от любящата гръд! Две ухаещи на джин сълзи се стекоха по носа му. Но беше наред, всичко беше наред, борбата бе свършила. Беше спечелил победа над себе си. Той обичаше Големия брат."

  Джордж Оруел "1984"

  http://www.chitanka.info/lib/text/291/2

 90. 91 Профил на все този онзи
  *****
  Неутрално

  Много тъпи потребители взеха да влизат в сайта на дневник. Визирим всички тези, които одобряват готвените промени от ченгетата. Такива заслужават още 100 години Бойко Борисов, Симеон Дянков, Цветан Цветанов и онзи бухал Лъчезар Иванов.

 91. 92 Профил на ....
  *****
  Неутрално

  Хаде стига бе,ами ако аз не искам Красьо черния да знае с каго говоря.Тея хора савсем превартяха бе.То и на крива ракета звездите и пречат,ама тези що се правят,че не знаят от каде идват проблемите на МВР.Ами ако наистина не знаят да прочетат коментарите към http://www.dnes.bg/crime/2009/09/03/pylen-kontrol-v-mvr-v-stara-zagora-sa-se-podslushvali.77127
  2296 коментара написани основно от милиционери.Пълен ТАШАК

 92. 93 Профил на До Петър 33
  *****
  Неутрално

  Абе тапак,даи да ти сложим и една камера в спалнята да гледаме как чукаш жена си,тогава ще си още по-спокоен,или имаш нещо да криеш от МВР?

 93. 94 Профил на ААААААААА
  *****
  Гневно

  Иран и аятоласите пасти да ядат пред нашите чугуни!

 94. 95 Профил на пенчо
  *****
  Любопитно

  МВР да ходят да правт св... на чичо Красьо от Плиевен. В интернет да не се бъркат, щото така и така само торенти могат да свалят.

 95. 96 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Споко, не могат да разкодират целия трафик в реално време колкото и да им се иска. Просто разгледайте някои програми, в които се използва сериозно криптиране на данните. А и ако трябва да се занимават с това ще им се наложи да назначат още 5000 кадърни сисадмина. Няма откъде да ги извадят. Не и за тия пари.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 96. 97 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 868 Неутрално

  През 2013 интернет блоговете и форумите могат да бъдат най-съществения фактор за изборите на поне 150 хиляди души от сегашната електорална маса и да привлекат още 50 хиляди от негласуващите. И това може да е скромна прогноза в случай, че традиционните средства за масова информация продължават да бълват медийно жълто. А в интернет триковете и техниките на политическите фокусници ще се разбулват все повече, защото аудиторията е най-жадна за истината.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 97. 98 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Да го духате скапани милиционери! Яжте лайна! Личните ми данни са в РПУ. Вземете си ги щом ви трябват. А от другата седмица, не че имам да крия нещо, целият ми трафик става криптиран (сега е по-важната му част) Говеда! Ама така е по-лесно да "борим" престъпността. Да си седим на топло по бюрата и да четем в нета! Милиционерско правителство. Най-пропадналите държави си позволяват нещо подобно - Иран, КНДР и др. А на всички гласували за "Граждани за Европейско Равитие на България" - честито!

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 98. 99 Профил на Wizard second
  *****
  Гневно

  Обобщение до 2:10 -
  Бойко и смешниците: НЕ СИ ВРЕТЕ ПИШКАТА ТАМ КЪДЕТО СКЪРЦА ВРАТАТА!
  Почва да ме е срам от тебе бойко! Да не забравиш, че не си Хитлер! Внимавай с едноличните кардинални наложени решения над обществото! НЕ ПИПАЙТЕ НЕТА! Ще ти падне рейтинга! Боби.....пази се от това що не гасне.......................
  Пицата да не падне върху масата на Дондуков! Само да си знаеш.
  Защото....."Много като тебе вече плакаха" - питай историците!
  Ти нема да си сефте........ пич доброжелател, гласувал за теб

 99. 100 Профил на Aman
  *****
  Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK