Голямо Бучино протестира, че автомагистрала "Люлин" е недостъпна за селото

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (27)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Стефан Забунов
  Стефан Забунов
  Рейтинг: 8 Весело

  Предполагам, че при това положение, днес задръстването или ще стане петорно, или почти няма да има такова.

 2. 2 Профил на BTodorov
  BTodorov
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Е как така ще изминават 27км. повече, след като по старият, съществуващ в момента път от Голямо Бучино до центъра на София са 22км?
  Плюс това магистралите са скоростни пътища и не е редно и практично на тях да има отбивки за всяко село по пътя. Айде моля ви се, колко по бързо ще минете 20км. (при скорост 130км/ч - 9 минути, при 90км/ч - 13 минути)
  Трябва ли за 4 минути разлика да се прави пътен възел за няколко милиона лева?

  Glory is fleeting, but obscurity is forever.
 3. 3 Профил на damianst
  damianst
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А нали протестираха против самата магистрала, заради шума и вибрациите - кравите ще дават по-малко мляко, кокошките не искат да снасят. Но сега му намериха лесното - отбивка, каффене, мотелче, пазарче, кака и ето ти оборот.

 4. 4 Профил на Бай Киро
  *****
  Неутрално

  Най-добре е и сфетофар да им направят на магистралата. И какво всеки ден ли ще ходят до София.

 5. 5 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 727 Весело

  Всеки има право да протестира
  За/ Против магистрала например.

  Паралелно.
  и 50 човека да са, пак ще са повече от тези, който протестираха миналата година срещу Закона за електронните съобщения.
  И като гледам таз годишния митинг срещу следенето в Интернет...
  Аба трагедия, нека поне тези се налудуват днес, ако направят някоя поразия още по-добре.

 6. 6 Профил на Тони
  *****
  Неутрално

  Не виждам нищо лошо в идеята им да блокират пътя София-Перник. Живи и здрави да са и така от днес до края на света..

 7. 7 Профил на selianin
  *****
  Неутрално

  ако има връзка с магистралата, цените на парцелите там сигурно ще станат петорни

 8. 8 Профил на m17
  *****
  Неутрално

  Прави са хората да искат отбивка, напълно идиотско е да няма лесен начин за качване. Колкото и да струва ( всъщност малък пътен възел е тесен подлез + 4 бр. заходи по 100 метра не би трабвало да са толкова скъпи ). Но колкото и да струва, магистрала се строи за следващите 50-100 годни. В Германия си има отбивка за всяка махала и паланка, дори отбивките да са през 10 метра на четерилентова магистрала.

 9. 9 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До 2 и 3. Шопскию мозък не е голям, състои се от две клетки, лява и дясна.
  До 8. Много ясно че трябва да има отбивка за всяка паланка.

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 10. 10 Профил на Тони
  *****
  Неутрално

  Да бе, отбивка навсякъде имало, глупости. Това е магистрала, а не търговска улица, дайте и за всяка къща да им направим отбивка? Има си нормален път, който да обслужва селата наоколо. И аз искам магистрала от нас до работата ми, ама няма.
  А като сложат ТОЛ такси на магистралите си преставям как ще трябва да спирам на бариера през 500 метра да плащам наново, щото някой е поискал да заприлича магистралата на таралеж от отбивки и детелинки.

 11. 11 Профил на aaa
  *****
  Неутрално

  От какво е ясно че трябва да има отбивка за всяка паланка???
  Сравнението с Германия е направо трагикомично -хората са на 100 години пред нас -няма база за сравнение. Не е необходима отбивка за магистралата!

 12. 12 Профил на Боян Цветков
  Боян Цветков
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Не знам защо мислите, че не трябва да има отбивка за Мало Бучино, а и хората дето твърдят че могат да карат по селския път с 90 км в час нека го направят и да ми кажат колко им е излезнал ремонтът на колата след това. За сравнение по магистралата, която направиха от разклона при Драгичево и Перник до Дупница всичките отбивки са за села. Не виждам какъв е проблемът и тук да е така.

  "You look into the sky and see His arms of love reaching out for you His arms of love and grace and you know you need Him" Kutless - Your Touch
 13. 13 Профил на 16180339887
  16180339887
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Много ме кефи името на строителя.
  Мапа Дженгиз

 14. 14 Профил на GegoGego
  GegoGego
  Рейтинг: 5 Гневно

  Абе вие нормални ли сте? Какво лошо има в отбивките? Няма да забавят движението или нещо такова!?! Нормално е хората също да могат да използват магистралата... Май по-скоро проблема ви е че става въпрос за 'Пернишко село', крайоно неприятни хора, селяни ааа?
  При т'ва всеки има право да се бори за собствените си интереси.

 15. 15 Профил на Swan_
  Swan_
  Рейтинг: 794 Неутрално

  И аз не виждам проблем да няма отбивка! По-скоро проблемът се състои в товар че нямат нормален път до София и до следващата отбивка. Да им направят ремонт на пътя просто - нека за това протестират. Аз не мисля, че в Германия или където и да било има отбивки за всяко село. По скоро има отбивки, от които тръгват нормални пътища, които свързват околните населени места с магистралата.

  https://swansphotography.com/
 16. 16 Профил на Пепо
  *****
  Весело

  Визов режим за Мало Бучино и други подобни сбърканяци!

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18 Профил на Ковачки
  *****
  Неутрално

  Тези протести се подстрекават от хората на Христо Ковачки. Той изкупи много имот в близост до селото с цел да го превърне в нещо като привлекателно място за престой от Гърция към Сърбия, без да се влиза в София. Освен това гласеше близките открити рудници да ги превърне в складови площи и др. подобни. Сега след като не му се отваря парашута, не само че няма да печели това, а и ще е длъжен да рециклира тези територии съгласно екологичните закони. Между другото тук е мястото да се попита защо той не е рециклирал тези територии, след като според закона е длъжен да го направи ВЕДНАГА след спирането на добива. Тези участъци стоят без всякаква промяна от 10-15 години.

 19. 19 Профил на До Ice___Cool
  *****
  Неутрално

  Добавка към #2 Ice___Cool Разстоянието от Голямо Бучино до Перник Изток е 2.5 км., а от там до мястото където Перник се включва в магистралата има по-малко от 2 км. Значи удължаването е не по-вече от 4.5 км.

 20. 20 Профил на До До Ice___Cool
  *****
  Неутрално

  Ако се мине през имотите на Христо Ковачки (неизползвани открити рудници) разстоянието до отбивката за магистралата е 2 км.

 21. 21 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  За по- несъобразителните по-нагоре:
  няма проблем в отбивките, но те струват пари - няколко мисиона на отбивка за земя, мостово съоръжение и т.н.

 22. 22 Профил на ххх
  *****
  Неутрално

  Я отворковците да отидат на екскурзия до Германия на разноски на общината и да видят на какви разстояния са отбивките от аутобаните там - 10-15 километра минимум, има места без отбивка по 30-40 км! Бензиностанциите им са средно през 45-50 км!
  При това Германия е по-гъсто заселена от България, да не говорим че магистрали там се строят вече 80 години!
  Сетили се че нямат отбивка.......

 23. 23 Профил на ИЦО
  *****
  Разстроено

  СЕЛЯНИНА СИ Е СЕЛЯНИН ПРОСТ И ЗАВИСЛИВ, ВМЕСТО ДА СЕ РАДВА ЧЕ ЩЕ ИМА МАГИСТРАЛА ТОЙ ЗЛОБЕЕ

 24. 24 Профил на ГСТ
  *****
  Неутрално

  Разбира се,че хората имат право да искат отбивка за селото им.За тези които не са съгласни, нека да проследят направените до сега магистрали и ще се убедят,че до всяко село до което минават магистралите , има отбивка.Дори има надлези там където няма селище , но магистралата пресича зимлището на някое населено място, за да могат селскостопанските машини да имат достъп до нивите.
  Очевидно проекта е лош и не е съгласуван със заинтересуваните, както е редно по закон.
  Още едно лошо наследство от предишните управляващи.

 25. 25 Профил на Борис
  *****
  Неутрално

  До #12 и #16: става въпрос за Голямо Бучино, което е по-близо до Перник, а не за Мало Бучино, което е по-близо до Суходол/София.

  Всеки има право на протест, особено когато някой идва и практически унищожава селото ти каквото го познаваш от десетилетия. Не виждам смисъл в аргумента, че понеже селяните са протестирали против магистралата (всъщност протестите бяха в Мало Бучино, ако не греша), не можеш да искаш отбивка. Магистралата беше натрапена на тези села и ако не друго, те имат право поне да я ползват удобно, а не само на вредите от нея -- шум и замърсяване на въздуха/природата.

 26. 26 Профил на Няма проблем!
  *****
  Неутрално

  Не мисля, че ще им е проблем да се качват на магистралата дори да няма отклонение. На толкова места по съществуващите "магистрали" има черни пътища или "бензиностанции" които излизат директно на платното, без никакво допълнително платно за включване.

 27. 27 Профил на Шекспир
  *****
  Весело

  Голямо бучене от Голямо Бучино.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK