Премиерът Борисов: ДАНС няма право на друга грешка

Бойко Борисов<br />

© Красимир Юскеселиев

Бойко БорисовМинистър-председателят Бойко Борисов заяви в парламента, че Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) няма право на друга грешка след поредицата скандали, тъй като в резултат на това е изцяло свалено доверието на партньорските служби към България.


"ДАНС получи вот на доверие и има отворен път да работи, но ние няма повече да търпим скандали. ДАНС не ми трябва да ми крепи правителството, както това беше, когато я създадоха, а тя трябва да бъде служба на държавата и хората", заяви премиерът по време на кръглата маса в Народното събрание, посветена на новата концепция на агенцията.


Борисов отправи силна критика към представителите на ДАНС и обясни дилемата, пред която е бил изправен по отношение на необходимостта от съществуване на агенцията или нейното закриване. Той посочи, че при срещите си в Брюксел многократно е питан от представители на съюзнически държави дали България е надежден партньор за опазване на европейските тайни и класифицирана информация.
"Въпросът с изтеклите доклади на ДАНС не е така безобиден, както се опитват да го изкарат някои, че това е станало едва ли не по погрешка или немарливост. Не, с тези доклади, на тези теми, които са отишли и по западната преса, нанасят изключително тежки щети на държавата с огромни последици за бъдещето", каза Борисов и допълни:


"С изтичането на информация се нанася тежко поражение откъм доверие на евроатлантическите партньори. Ние на практика сме станали ненадежни партньори за опазване на информацията пред Европа. Преди дни съм получил писма и уверения от големите централи в света, че ще работят с нас и затова смятам, че оттук нататък ДАНС няма право на друга грешка."


Бойко Борисов призова ръководството на ДАНС за мобилизация, за да се изчисти името на агенцията и името на България пред западните партньори.


Той обърна внимание, че за 2010 г. ДАНС ще получи бюджет в размер на 96 млн. лева, от които 92 процента отивали за заплати на служителите. Неговата препоръка е да се съкрати обслужващия персонал на ДАНС, който в момента, по думите му, е около 50 процента от състава, а следва да бъде редуциран до 15-20 процента.


Премиерът подчерта, че всеки един от скандалите с ДАНС се върти около бивши служители на Държавна сигурност и на Шесто управление на ДС. "Няма нито един скандал, който да се е разминал без тях. Двадесет години след промените е крайно време да се замислите и да се скъса тази пъпна връв с тях", обърна се Борисов към ръководството на ДАНС.


"Излезе ли скандал, все агент на Шесто или на служител на ДС. Ликвидирайте го това. А и тези хора крайно време да се пенсионират, толкова години минаха", нареди министър-председателят. Той препоръча бившите служители на ДС да си направят партия и да се явят на избори, за да знаят останалите политически сили кой е срещу тях.


Кръглата маса започна с изнасянето на доклад от председателя на ДАНС Цветлин Йовчев, в който бяха засегнати въпросите за допускането на неподходящи хора в структурите на агенцията и негативния резултат от работата със съветници при предишното ръководство начело с Петко Сертов, както и проблемите с изтичането на информация и нарушената сигурност на самата система на агенцията.


Главният прокурор Борис Велчев, който присъства на кръглата масата, организирана от парламентарната комисия за контрол на ДАНС, препоръча на ръководителя на агенцията Цветлин Йовчев да събере сериозен правен екип, който да работи така, че когато един материал на ДАНС бъде внесен в прокуратурата в него да се съдържа поне минимум доказателства, по които държавното обвинение да може да предприеме действия.


Велчев също така препоръча ДАНС да не чака да бъде сезирана по теми, свързани с националната сигурност, а сама да се самосезира при подобни случаи.


Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов посочи, че мястото на ДАНС следва да се разглежда в общия контекст на необходими реформи в сектора за сигурност. Той заяви, че скандалите с ДАНС са доказателство, че агенцията е била създадена да обслужва определени политически интереси на бившите управляващи, а не интересите на националната сигурност. Той очаква, че с приемането на промените в Закона за ДАНС и Закона за МВР на второ четене днес в парламента голяма част от проблемите с дублирането на функциите на двете ведомства да намерят своето разрешение.
Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1466 Весело

  Още една смешка:
  ДАНС без грешка!

  www.berbenkov.hit.bg
 2. 2 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1466 Весело

  Още една смешка:
  ДАНС без грешка!

  www.berbenkov.hit.bg
 3. 3 Профил на Spellcheck
  *****
  Неутрално
 4. 4 Профил на Трубадурите
  Трубадурите
  Рейтинг: 473 Неутрално

  ама цирка си продължава ...

  Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets.
 5. 5 Профил на Kirow
  *****
  Неутрално

  България очевидно е богата страна, след като може да си позволява подобни институции (повече 3000 от служители!). Една проста сметка показва, че при поменатия бюджет за заплати и численост 3000 човека средната заплата е около 2500 лв.!
  Разкош, нали? А за малка страна като РБ една такава служба е просто ИЗЛИШНА! Това показа и опита досега!

 6. 6 Профил на Каква я Стършел свършил
  *****
  Неутрално

  Станишев е спасител на националното съгласие и поради това- национален герой!

 7. 7 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1475 Неутрално

  "Той препоръча бившите служители на ДС да си направят партия и да се явят на избори, за да знаят останалите политически сили кой е срещу тях."

  Такива партии отдавна има и са повече от една: кеф ти БСП, кеф ти ДПС, кеф ти РЗС, кеф ти Атака...

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 8. 8 Профил на A
  *****
  Весело
 9. 9 Профил на Герберинче, което не си е изпило аспиринчето
  *****
  Весело

  До коментар [#7] от "Zoon Politikon":

  Кеф ти ГЕРБ.

 10. 10 Профил на Бачо Киро
  *****
  Неутрално

  е добрече е чича ти бойко шо иначе никой нема да спре

 11. 11 Профил на Васо
  *****
  Неутрално

  Светът се смее....... . Голяма веселба става с Ганьо Балкански ! Стана образ от световна величина ! Прослави ни в света !

 12. 12 Профил на 3D
  *****
  Весело

  Мяу, каза един мишок, за да покаже, че не го е страх от котки...

 13. 13 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Българското ФБР се тресе от скандали,което показва колко болна е държавата,то не прави изключение от всички области на живота.Накъдето и да погледниш алчност ,личви интереси и корупция движат нещата.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 14. 14 Профил на dan
  *****
  Неутрално

  "Той обърна внимание, че за 2010 г. ДАНС ще получи бюджет в размер на 96 млн. лева, от които 92 процента отивали за заплати на служителите."
  - За две години с тези пари ще се дострои магстрала Тракия, а за още 5 и магистрала Хемус !! По-добре да върнат ДАНС в МВР!

 15. 15 Профил на TOTO
  *****
  Неутрално

  чЕ ТОЯ РОД СЛУЖБИ СЕ СЪЗДАВАТ ДА КРЕПЯТ ДЪРЖАВНАТА УПРАВА. АКО ББ НЕ ГИ ИЗПОЛЗВА ЗА ТОВА - щЕ ИМА ДА СИ ПАТИ.

 16. 16 Профил на Аlexander
  *****
  Весело

  До коментар [#4] от "lens":

  Циркът никога не е и спирал...

  Движи се в прогресия!

  Аз само се чудя защо не ги махнат? Свършиха ли новите хора в България, които да започнат работа в разузнаването, но... С нови договори, с нови задължения, начисто... Не старите служители на старите режими...И с драконови изисквания към тях обаче...Мръднат от онова, което се нарича "лоялност", автоматично затвор и забрана да работят изобщо работа, свързана с разузнаване и сигурност завинаги...

  То това вече прилича на разграден двор, на цигански катун, на разпасана команда, на улична банда, взети заедно...

  Нови бардаци със стари гювендии...

  Все едно и също!

  И Красьо Черния, който се оказа по-вездесъщ и от самата държава...

  Ако такава вече е останала...

  Почвам да се щипя, за да се уверя, че не сънувам...

  Наистина прилича на долнопробен цирк... 17. 17 Профил на m
  *****
  Неутрално

  тая пъпна връв не знам с кви инструменти ще трябва да се отреже...

 18. 18 Профил на xyz
  *****
  Неутрално

  "Излезе ли скандал, все агент на Шесто или на служител на ДС. Ликвидирайте го това. А и тези хора крайно време да се пенсионират, толкова години минаха".
  ---------------------
  Проблемът не е само в пенсионирането, защото големите пари са в тях, а тези мръсни пари са свързани с товарищ Путин. Впрочем, пак отвън да ни го кажат. Ето какво пише списание „Шпигел”:

  „В страна с толкова разтегливи закони, дискриминиращо правосъдие и подкопан от мафиоти властови апарат перачите на пари се чувстват у дома си. Доминиращ в това отношение е руският капитал с неясен произход“

 19. 19 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1231 Гневно

  Абе кво ни занимават с тоя ДАНС?! Парите за здравеопазване и образование в бюджет 2010 са намалени със стотици милиони, те тръгнали да ми размятват разни доклади! И к'во ако осъдят Станишев! И к'во ако някой изнесъл няква малоумна информация незаконно! Тва ще излекува ли болния дядо от Меричлери или ще вкара циганите в училище! Май само парите за полицията се увеличават! Но така е - болен и прост народ + силна полиция = гарантирано спокойно управление!

 20. 20 Профил на не
  *****
  Неутрално

  Защо офиси и сгради на диржавни и общински служби се охраняват от частни фирми? Значи държавата (в лицето на МВР) не е способна да пази сама себе си! Е как тогава ще гарантитра имота и живота на гражданите? И 100 ДАНСа да направят - все тая...
  И защо се трият неудобните на властта мисли?

 21. 21 Профил на сд
  *****
  Неутрално

  До коментар [#15] от "TOTO":

  Браво ! Кой ли го крепи щом не са му необходими службите на държавата!? Тва държавата да не муе бащинията в Банкя та да си наеме частна фирма??!!

 22. 22 Профил на Сони
  *****
  Любопитно

  В заплатите им сигурно се начисляват и "вредни" - нали се млатят помежду си...

 23. 23 Профил на TOTO
  *****
  Неутрално

  ТИЯ СКАНДАЛИ С ДАНС - ВОДА В ЧИЯ ВОДЕНИЦА НАЛИВАТ?
  АМА ТОВА И Е РАБОТАТА НА ТАЯ СЛУЖБА. И СЕЛИЯ ПЕРСОНАЛ ДА СМЕНИШ - ПАК ТАЯ РАБОТА ЩЕ ВЪРШАТ. ЩЕ БЪДАТ С ТАЗ - КОЯТО Е НА ВЛАСТ. ОТДЕЛНО ЩЕ СИ ЗАЩИТАВАТ И ЛИЧНИТЕ ИНТЕРЕСИ.

 24. 24 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 796 Неутрално

  видяха ни се пак насраните гащи в европата, пак голям срам, ей! Ама все пак нещо мерки туй-онуй по тези работи дето се говорят в доклада ше се вземат ли? Или ще е като при станишев, основната задача е да се замете под килима и да се чака да отшуми, и да се търси виновника дето издал колко сме зле пред западните "партньори". Все едно те не знаят и ей така, случайно спряха фондовете миналата година...

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 25. 25 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 822 Любопитно

  До коментар [#12] от "3D":

  Бау - казало кучето, и си облизало задника.
  А котката останала гладна.

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 26. 26 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1547 Любопитно

  Пъпната връв, гн. Борисов, може да се скъса САМО при наличие на политическа воля, чрез закон за Лустрацията!

  До момента ченгесарите от ДС така бяха просмукали всичко (дори и правителството и управлението на ОДС), че успе6но предотвратиха такъв законодателен акт.
  Само с изриване на родните "авгиеви обори" има надежда за нормално европейско бъде6те на БГ!

  Пусто ни е много хилаво т.нар. "гражданско" об6тество, да 20 години се загубиха, ДС станаха новите капиталисти и узакониха икономическата си власт и откраднатите пари. Купуват си партии, вестници, телевизии. Хората се оставят да ги водят за носа, Западът закономерно не ни вЕрва.

  Дори само това да прокара и изпълни ефективно Пожарникарят 6те влезне в новата история на БГ с положителен знак. Пусто до момента само много се говори. Но да видим, до момента много сеир, малко действия. След 4 години без 3 месеца - дано БГ е друга!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 27. 27 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1547 Гневно

  До коментар [#7] от "Zoon Politikon":

  "Такива партии отдавна има и са повече от една: кеф ти БСП, кеф ти ДПС, кеф ти РЗС, кеф ти Атака... "

  А НДСВ? Т.нар. "цар" кой го докара? Да не говорим за Жорж Ганчев и много други миязми на "Прехода"...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 28. 28 Профил на любопитко
  *****
  Любопитно

  До коментар [#16] от "Аlexander ":

  Анджък, за "лоялност" е цялата дандания. Който не е лоялен към Бащицата и партията Му, къш.
  О, извинете, това беше преди 20 години... Дежа вю!

 29. 29 Профил на ДАНС си е наш
  *****
  Весело

  Ами то ДАНС си е била и ще си Е надстройка на управляващата партия...!! Нищо ново под слънцето, махаме старите неудобните и слагаме нашите послушните, както на всякъде и във всичко в държавата....Той това умее и това прави вече 100 дни!! Със съда и прокуратурата закъсняваме, но сме на прав път.....

 30. 30 Профил на ВИКТОР
  *****
  Неутрално

  Всъщност вече трябва да се запита Борисов,защото се мълчи за аферата на мафиота Доган"Лиани".Няма друг по-голям мафиот в България от Доган,но явно има големи сили които стоят зад него за да го прикриват.Вместо да бъде изпратен в затвора по-най бързата процедура,му се дава възможност да купува весници и медии,а с това да диктува чрез цензура общественото мнение.Докога ще търпим ние българите да ни диктува условията при които трябва да живеем,един доказан мафиот и агент на руските и турски служби?

 31. 31 Профил на ВИКТОР
  *****
  Неутрално

  Борисов,Не давайте повод хората да мислят,че поведението ви спрямо Станишев е лична вендета. Искането ви от правосъдието непременно да осъди Станишев дава повод за това.Не че той не е виновен,но има негови министри от БСП и ДПС,който се знаят за най-корумпираните,дори и в някакъв доклад са посочени,но вие не търсите някакво наказания за тях и Доган,защото мълчат,а не ви критикуват като Станишев.Трябва да бъдат наказани най-вече министрите от ДПС,който са най-виновни за спирането на европейските фондове,за корупцията и незаконното финансиране на фирми от догановите "обръчи от фирми".Трябва да бъдат наказани и министрите на БСП,които са виновни за неравностойните сключени договори с руските фирми,срещу получени от тях комисионни в милиони долари в чузди банки!Станишев е бил само един фигурант,който е прикривал корумпираните,но виновни са най-вече Румен Овчаров,Румен Петков и др.но най-виновен и корумпиран си остава Доган,но той си мълчи,и не ви критикува,и вие си мълчите за неговите престъпления!

 32. 32 Профил на ГЕРБ
  *****
  Весело

  До коментар [#7] от "Zoon Politikon":

  Еми ето вече си имат ръководна партия, че и премиер и вътрешен министър....

 33. 33 Профил на контраст
  *****
  Неутрално

  А Българското КГБ се наслаждава на кеф...

  bishopsis
  * 13

  Българското ФБР се тресе от скандали,което показва колко болна е държавата,то не прави изключение от всички области на живота.Накъдето и да погледниш алчност ,личви интереси и корупция движат нещата.

 34. 34 Профил на ккк
  *****
  Неутрално

  Абе не ви ли се струва че има нещо грешно ъук? Каква е тая организация в която 92% отиват за заплати? Бакалия да имаш, софтуерна компания, строителна, домати да гледаш пак няма 92% да са за заплати! Тия тулупи нямат ли пистолети, не тренират ли? По колко патрона стрелят на месец? Не карат ли коли? Колко е бензина? Нямат ли радио, електроника, камери, компютри? Само договора за подръжка на Уиндоуса по компютрите им (за 2000 компютра на 3500 човека) е поне $50х. Тия за луди ли ни взимат или това са чичовци на заплати които само седят по офиси и пият кафе?

 35. 35 Профил на kkk
  *****
  Неутрално

  Ж подкрепа на тожа което казах по-нагоре ето жи линк за бчдьета на ФБР за 2009: http://www.justice.gov/jmd/2009summary/html/107_fbi.htm
  Има около 60 глажни точки и всичко е описано до последния долар. какви 92% за заплати, ебати смешниците! Не може ли бюджета на ДАНС да се сложи на интернета така както е сложен бюджета на ФБР? Ето го за цял свят да го гледа! Какъв им е проблема на наште шпиони дето и гащите сами не могат да си дигнат. Или и това е секретно?

 36. 36 Профил на И аз допускам грешки
  *****
  Неутрално

  И аз допускам грешки: "немАрливост"

 37. 37 Профил на В това време:
  *****
  Неутрално

  В статия, озаглавена "Природно явление" и под наслов "Българският премиер обича най-много да ругае предшественика си", авторитетният германски ежедневник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" (ФАЦ) помества статия за стоте дни на кабинета "Борисов", предаде радио Дойче веле.

 38. 38 Профил на забелязал
  *****
  Неутрално

  Това,че Костов стои до Бойко и се явява като негов неофициален съветник е добре.До сега Бойко изпълнява съветите на Костов, което е също добре.Ако продължи да изпълнява указанията на Костов и за в Бъдеще, това ще е още по-добе за България.В крайна сметка Костов управлява чрез Бойко без да носи отговорност, което идеалния вариант за него.
  Колко прави са били авторите на клипа :гласуваш за Бойко, избираш Костов.Някой път тъпия български народ, в негов интерес трябва да се залъгва като малко дете.

 39. 39 Профил на lll
  *****
  Неутрално

  Таен доклад на ДАНС в немското списание Шпигел

  http://www.etrud.tk/

 40. 40 Профил на Ранно пиле, рано пее !
  *****
  Неутрално

  Борисов.....Борисов ! Ако беше само ДАНС ! Още ли не усещаш необходимостта от нова държава ???

 41. 41 Профил на !
  *****
  Неутрално

  Сега Борисов говори, както винаги, "нови 20-сет".
  Голямият "грешник" е ДАНС, а не Станишев, който накрая ще излезе "невинна жертва на системата", което навярно си е така!

 42. 42 Профил на !
  *****
  Неутрално

  Сега Борисов говори, както винаги, "нови 20-сет".
  Голямият "грешник" е ДАНС, а не Станишев, който накрая ще излезе "невинна жертва на системата", което навярно си е така!

 43. 43 Профил на !
  *****
  Неутрално

  Без да уточнявам точно за коя "система или системи" става дума.

  Началъство лучше знает,
  потому болъше получает!

 44. 44 Профил на ТИТ
  *****
  Неутрално

  До коментар [#27] от "B52":

  И най-вече КЕФ ТИ СДС, ДСБ, ПРАМАТАРСКИ, СОФИЯНСКИ, БАКЪРДЖИЕВ, МУРАВЕЙ, КЛАСНАТА И СИЕ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ!

 45. 46 Профил на ВЪПРОСИ ДО БОЙКО?
  *****
  Гневно

  След като навсякъде има ченгета от 6-то у-е на ДС,защо спря закона за ЛУСТРАЦИЯ???????А Гоце какво търси на най-високия пост на държавата,като е ченге от 1-во и 6-то у-ие на ДС?

 46. 47 Профил на ЛАМБО
  *****
  Неутрално

  Бойко ... защо спря детските на студентките ?!

  Така ли ще градим европейска държава ?!

  http://lambo.blog.bg/politika/2009/11/05/v-prednata-ryka-kitka-a-v-zadnata-baltiika.429919

 47. 49 Профил на дедко
  дедко
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Абе 46, я ми кажи каксе лустрират свински чИрва? Така са се навързали че още десет поколения ще се точат!

 48. 50 Профил на !!!!!!!!!!!!!!
  *****
  Любопитно

  "Излезе ли скандал, все агент на Шесто или на служител на ДС. Ликвидирайте го това. А и тези хора крайно време да се пенсионират, толкова години минаха", нареди министър-председателят.

 49. 51 Профил на ББ
  *****
  Весело

  Глей сега народе!
  Тука има ...тука нема.....

 50. 53 Профил на !
  *****
  Неутрално

  18-ти,
  хич не му дреме и на българския и на руския Капитал какво пише "Шпигел"!

 51. 54 Профил на ПЕШО ФИЛИБЕТО
  *****
  Неутрално

  " ДАНС няма право на друга грешка." 2--да се изчисти името на агенцията и името на България" --- БОЙКО , ТИ СИ ПЪЛЕН КАПУТ /СПУКАН ПРЕЗЕРВАТИВ /

 52. 55 Профил на ХОРА , БДЕТЕ !!
  *****
  Неутрално

  ТОВА ЯКО МАГАРЕ САМО ИЗПУСКА ПАРАТА , КАКТО ПОДОЗИРАМ ЗА ЦЕЛИЯ ИМ БЪДЕЩ МАНДАТ !! ЕЛЕМЕНТАРНО , НО ДЕМАГОГИЯТА РАБОТИ ВЕЧЕ 20 ГОД С УСПЕХ !! В ЦЕНТРАЛАТА НА ДС НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СА МНОГО УМНИ !! СТИГА ИМ САМО , АКО ЧЕТАТ НАШИТЕ КОМЕНТАРИ !!! НАЛИ , ДРУГАРИ , СКРИТИ ЗАД ЗАВЕСАТА НА ВАШЕТО МЪЛЧАЛИВО БЛАГОПОЛУЧИЕ ??

 53. 56 Профил на Ха, ха
  *****
  Гневно

  Имаше една теория, че всеки издигнал се по стълбицата на властта, достига до своето ниво на некомпетентност. Постоянните занимания на Бойко с ДАНС доказват теорията за пореден път. Това е само един проблем от хилядите, с които трябва да се заеме властта. Той може да се решава делово, покрай останалите, без да се занимава публиката ежедневно с него. За три месеца видяхме само разследвания, ревизии, обвинения и противоречиви обещания. Очевиден е милиционерският подход, при това във варианта "ние ги хващаме, те ги пускат".

 54. 57 Профил на Ха, ха
  *****
  Неутрално

  До коментар [#38] от "забелязал":
  Това "Гласуваш за Бойко, получаваш Костов" си беше същият кух пропаганден лозунг, като безкрайното повтаряне на Бойко "Станишев и Доган" преди изборите.
  Ето, сега Доган напълно изчезна от ежедневните речи на премиера. А Костов не е онзи силен фактор, който инвестира в едно момче бодигард на Тато, осем години му изгражда фалшивия образ в медиите и сега очаква да върне инвестициите си с печалба.
  А и ако Костов толкова успешно съветваше Бойко, нямаше да сме свидетели на такава управленска некомпетентност.

 55. 58 Профил на ?!
  *****
  Неутрално

  Абе Брато/57/, ти луд ли си или на луд се правиш?!
  Белия се опитваше да направи някоя и друга свирка, ама кой Брато ще се цапа с него?!

 56. 59 Профил на Рашо
  *****
  Гневно

  Нещасни комунисти увредени сте до гроб, редовият комуняга ще си остане беден и прост и ще продължава да защитава партията и така ще си умре беден и прост. А Червените олигарси милионери живот си жевеят и не им пука за обикновенните бедни и заблудени комунисти.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK