Екшън в Москва заради българска фирма

Руските спецчасти (ОМОН) най-често се използват при улични безредици

© Reuters

Руските спецчасти (ОМОН) най-често се използват при улични безредициОколо 9 часа сутринта вчера 23 въоръжени и маскирани служители на руските спецчасти (ОМОН) са нахлули в българския Център на промишлеността в Москва. Те са арестували охраната на центъра, представили са прокурорска заповед за проверка и са настояли да влязат в жилището на Николай Маринов Николов - представител на българската фирма "Милениум- 2001" ООД. Часове по-късно спецполицаи са арестували в апартамента му в Москва и един от съдружниците в тази фирма - българския гражданин Константин Костов. Причината - сигнал за нелегално производство и продажба на пиратски дискове.


От българското министерство на икономиката, под чието разпореждане е сградата на промишления център, съобщиха, че руските барети са представили наказателно постановление за проверка на "Милениум – 2001" с обвинение за разпространение на пиратски софтуер. Фирмата има завод за производство на CD в Зеленоград, на около 30 км от московското летище "Шереметиево".


Според съобщение на българското икономическо министерство от вчера следобед: "Разработката срещу българската компания продължава от четири години по данни на [руското] следствие ивече са затворени всички офиси на фирмата в Москва." Не става ясно колко са били тези офиси и дали всички са затворени при акцията вчера. До редакционното приключване на броя нито от българското министерство на икономиката, нито от МВР дадоха повече информация дали при тях има сигнали, че фирмата произвежда пиратски дискове. На въпрос знаят ли каква е дейността на "Милениум – 2001", чиито представител е под наем в жилищния комплекс на Центъра на промишлеността, от икономическото министерство отговориха, че нямат информация, и уточниха, че центърът няма други взаимоотношения с фирмата, освен че тя е един от наемателите в комплекса.
Екшънът предизвика объркани и противоречиви дипломатически реакции от българска страна. Още сутринта външното министерство съобщи, че е "сериозно разтревожено", протестирало е пред руската страна и е настояло за прекратяване на действията на спецчастите. Посланикът също беше инструктиран да протестира, а от министерството съобщиха, че "в резултат на тази намеса действията са прекратени". На извънредна пресконференция зам. външният министър Марин Райков обяви действията на руските сили за недоброжелателен акт, нарушение на дипломатическия статут на сградата и "в дисонанс с добрите отношения между двете държави".


По-късно премиерът Бойко Борисов обяви, че чисто законово и дипломатически руските спецчасти нямат право да влязат на територията на центъра. "Но ако там има престъпление, което е извършено, няма да се разсърдя на руските колеги. И аз бих постъпил така, ако знам, че там има хора, които заслужават да бъдат арестувани", коментира обаче той. Малко по-късно външно министерство разпространи съобщение, че по лично указание на министър-председателя зам. външният министър Марин Райков е дал указания на българския посланик в Москва да пусне руските части да влязат в сградата.


В същото време стана известно, че срещу директора на центъра Малина Божинова (снаха на депутата от БСП Георги Божинов) има проверка от инспектората на министерството на икономиката заради стари сигнали за злоупотреби.Разследваната фирма
Според търговския регистър "Милениум - 2001" ООД се занимава с всичко, позволено от закона - от производство и търговия със стоки за бита, промишлени изделия и хранителни продукти до строителство и търговия с недвижими имоти, транспортна и спедиторска дейност, хотелиерство и др. Фирмата има клон и в Банско.


Съдружници в нея освен арестувания в Москва Константин Костов са още Антоний Антонов, Митко Грънчаров, Симеон Борисов и Красимир Велчев. Четирима от тях - Костов, Антонов, Грънчаров и Недялков, са сред основателите и на "Солид инвест" АДСИЦ - с широка дейност в областта на недвижимите имоти и строителството. През 2007 г. компанията започва проект за жилищен комплекс в Бояна.

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на madaa
  madaa
  Рейтинг: Неутрално

  нахуй, вокзалная сволоч, Такава!

 2. 2 Профил на м-да ...
  м-да ...
  Рейтинг: Неутрално

  Както винаги става цирк , който дискредитира българската страна.Един говори едно, другия - друго.Сами не знаят, дали тази сграда има дипломатически статут. Но ако има, още по-зле, тъй като се получава, че под дипломатическото прикритие работят бизнесмени, нарушаващи закони на приемащата страна, което означава скандал.

 3. 3 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 811 Весело

  Чакай, чакай коя партия каза е намесена? А вярно ли? Не не може да бъде! Аз не вярвам! Това е популистки хода на ББ! Чрез българския ДАНС контактува с руския такъв за реваншистки чистки! А както казват някои може и Костов да е виновен! Не се знае!

 4. 4 Профил на ало
  ало
  Рейтинг: Неутрално

  madaa
  На кой език говориш така объркано, горкия?

 5. 5 Профил на madaa
  madaa
  Рейтинг: Неутрално
 6. 6 Профил на pensioner
  pensioner
  Рейтинг: Гневно

  Цялата компания - в братското СССР . В Коми имат нужда от дървосекачи ! Нашите "честни " бизнесмени ни стигат.

 7. 7 Профил на ла-ла-ла
  ла-ла-ла
  Рейтинг: Весело

  Защо мълчи Желева? Къде се загуби?Няма време, сигурно,репетира поредния танц и мисли къде да цепне роклята, за да компенсира несполучливите природни дадености необходими при упражняване на новата длъжност.

 8. 8 Профил на izumen
  izumen
  Рейтинг: Любопитно

  Що е български мошенник и има ли той почва в Русия ? На краставичари краставици ще продават родните мошенничета ! Хак им е !

 9. 9 Профил на "Независим" политик
  "Независим" политик
  Рейтинг: Неутрално

  Трябва ни един нов Стамболов. Само той може да ги оправи!
  А до сега слушаме и четем само журналистически творения.
  Имаме ли Министерство на външните работи?
  Имаме ли правителство?
  Защо всички мълчат и не смеят да се обадят?
  Кой ще защити унижена България?

 10. 10 Профил на Альоша
  Альоша
  Рейтинг: Неутрално

  Бе що да е унижена България? В Русия трябва да се спазват руските закони - нали независим политико? Ами ако се беше случило във Вашингтон, кво?

 11. 11 Профил на !
  !
  Рейтинг: Неутрално

  Ало, "дневник" и вие започнахте да баламосвате като Работническо дело.

  Тази "фирма" е с Български дипломатически статут.
  Произвежда Криминална Пиратска Аудио- Визуална Продукция на Бълг.Дипл.Територия в Москва.

  Бълг. Външно М-во излезе с Декларация в защита на тази престъпна дейност.
  Очаква се Оставка на Министърката на Външно и реация от Светът и Европа.

  Българският Премиер Борисов одобри действията на руските "колеги".


 12. 12 Профил на !
  !
  Рейтинг: Неутрално

  Ало, "дневник" и вие започнахте да баламосвате като Работническо дело.

  Тази "фирма" е с Български дипломатически статут.
  Произвежда Криминална Пиратска Аудио- Визуална Продукция на Бълг.Дипл.Територия в Москва.

  Бълг. Външно М-во излезе с Декларация в защита на тази престъпна дейност.
  Очаква се Оставка на Министърката на Външно и реация от Светът и Европа.

  Българският Премиер Борисов одобри действията на руските "колеги".


 13. 13 Профил на ML400CDI
  ML400CDI
  Рейтинг: Неутрално

  Че как да си разчистят територия за своите

 14. 14 Профил на Сини очи, 180 см., дълги крака, Блондин
  Сини очи, 180 см., дълги крака, Блондин
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#3] от "nqma zna4ka koi":

  Тази партия не е замесена със случая, за твое неудоволствие.

 15. 15 Профил на ...
  ...
  Рейтинг: Неутрално

  А бе, гомньовци идете да разпространявате нелегални дискове в щатите и ще видите какво ще ви се случи...ще ви се изтърсят толкова служби и службички да ви обискират, че няма да можете даже да ги изброите...

 16. 16 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Като в книгата "Мисия Лондон"....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 17. 17 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#10] от "Альоша":

  Където и да се случи е едно и също. Щом е с дипломатически статут не могат да влизат без наше разрешение. Еле пък с такъв смешен повод. 4 години разследвали производство на фалшиви дискове край Москва!?!? Та барабар с цялата мрежа за разпространение им стигат 4 месеца. Не са си платили нашичките поредните вноски. Или конкуренцията е дала повече.
  Актът е демонстрация на пълно неуважение към България и не може да е бил извършен без одобрение от путя.
  А ББ дрънка глупости та пушек се вдига. Пълен идиот. Да се надяваме, че няма да подкрепи празнословието си с дела. И утре БОП-а да одруса нещо у нас.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 18. 18 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#15] от "...":

  А на теб за пореден път ще ти кажа, че си кретен.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 19. 19 Профил на EU
  EU
  Рейтинг: Неутрално

  Моше, руснак ли си?

  м-да ...
  * 2

  Както винаги става цирк , който дискредитира българската страна.Един говори едно, другия - друго.Сами не знаят, дали тази сграда има дипломатически статут.

  Но ако има, още по-зле, тъй като се получава, че под дипломатическото прикритие работят бизнесмени, нарушаващи закони на приемащата страна, което означава скандал.

 20. 20 Профил на !!!
  !!!
  Рейтинг: Неутрално

  Добиче, щом като фирмата е с български Дипломатически статут, що ще рушнашкият добитък нахълтал неканен вътре?

  !
  Неутрално
  * 11

  Ало, "дневник" и вие започнахте да баламосвате като Работническо дело.

  Тази "фирма" е с Български дипломатически статут.

 21. 21 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Абе тия май са си обикновени айдуци. Добре са ги арестували, дано да имат наистина основание. В цял свят дипломатическия имунитет се ползва за разни далавери.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 22. 22 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 2152 Весело

  До коментар [#20] от "!!!":
  Тикво, ти откъде го измисли този термин "...фирмата е с български Дипломатически статут,..." Айде поясни какво е това, а?

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 23. 23 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  До коментар [#21] от "dragozow":
  Че се ползва, ползва. Но помниш ли какви циркове разиграва севернокорейски дипломат на граница Сърбия - Унгария в кола, пълна с цигари?
  Та си има правила за чужда територия и за дипломатически отношения. Но пак се връзвате на думите на рушняците. Че те могат да кажат, че този е откраднал плановете на руската базова станция на Марс!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 24. 24 Профил на svoi
  svoi
  Рейтинг: Неутрално

  Как мислите дали посланика не знае за деиноста на фирмата или и той участва в далаверата.

 25. 25 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 2152 Весело

  До коментар [#24] от "svoi":
  Що не. Пари на куп, в брой. Кой откаже. Особено ако са много .

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 26. 26 Профил на !
  !
  Рейтинг: Неутрално

  Скара, за силните /американци и руснаци//правила няма, моето момче!

  За Правосъдието - също!

 27. 27 Профил на !
  !
  Рейтинг: Неутрално

  Т.е.Правила има, но ти не ги пишеш, Скара, за ГЕРБ ги пише Бате ти Бойко, който одобрява действията на руските "колеги".

  Лично аз-също!

 28. 28 Профил на !
  !
  Рейтинг: Неутрално

  Скара, за силните /американци и руснаци//правила няма, моето момче!

  За Правосъдието - също!

 29. 29 Профил на Ба си
  Ба си
  Рейтинг: Неутрално

  Рашките едни дискове не могат да си произведат, или пък вече могат?!

 30. 31 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 811 Неутрално

  До коментар [#14] от "Сини очи, 180 см., дълги крака, Блондин":

  Кое не е замесено?!

  "снаха на депутата от БСП Георги Божинов"

  Какво викаш не разбрах - шуробаджанащина няма? Това, че се раздават помещения на наеми далеч под пазарната цена не е прословутата "престъпна небрежност"?!
  Тепърва ще се изяснява всичко, но лично аз не очаквам някакъв по специален развой на нещата! БСП ,роднина и корупция не са случайни думи!

 31. 32 Профил на Pontus Euxinus
  Pontus Euxinus
  Рейтинг: Неутрално


  До"23 skara" Не се напъвай да се качваш на Марс!Чети внимателно!
  От четири години ги разработват и влизат спец.частите ОМОН.
  Във една чужда държава се спазват законите и се живее по местните правила,независимо на кой край на света си.

 32. 33 Профил на ?
  ?
  Рейтинг: Неутрално

  Мякои от омраза към руснаците пишат какви ли не глупости. Сградата не е на Българското правителство нито на България. Тя е на престъпни комунисти.
  Не е въпроса като си българин да защитаваш престъпници колкото и да обичаш комунистите. Бившите се напъват да издействат дипломатически статут на сградата и на фирмата. Ако успеят може да отчетете че комунизма е победил.

 33. 34 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 2152 Весело

  До коментар [#32] от "Pontus Euxinus":
  Смешник, ако ги разработват 4 години ще ги хванат, дет се вика, на калъп! А те тръгнали да му проверяват жилището. Какво ще намерят там - сигурно 10 хиляди диска на шпиндели заедно със 100 кашона опаковки? Или счетоводните документи на фирмата?
  Що се правите на разбирачи не ми е ясно
  И свирчо: Спазваш правилата докато те хванат. После бягаш в посолството (ако можеш). Но явно това "посолство" и "Виенска конвенция" не важи за рушняшките пияни прокурори!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 34. 35 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  До коментар [#32] от "Pontus Euxinus":
  И влиза ОМОН! Частите дето са направени да залавят особено опасни престъпници и които се прочуха най-вече с побоища над демонстранти и други невъоръжени граждани. Е, от време на време ловят и престъпници - колкото за снимки.

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 35. 36 Профил на а
  а
  Рейтинг: Неутрално

  Малина Божинова снаха на депутата от БСП Георги Божинов
  Иначе, ако мислите, че американците се държат различно, лъжете се.

 36. 37 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 794 Неутрално

  защо започнахте да пишете заглавия в стил 24 часа или поредната риалити боза? "Екшън"

 37. 38 Профил на До номер 17
  До номер 17
  Рейтинг: Неутрално

  защо ми приличаш на подскачащ педалски олигофрен

 38. 39 Профил на informiran
  informiran
  Рейтинг: Разстроено

  До # 30 - Ако си мислиш ,че действителността в " европейска " България е по - различна много се лъжеш .

 39. 40 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  До коментар [#39] от "informiran":
  Поне нямаме такива пътища И пияндета са ни по-читави. По това си личи Европа.
  Извинявай за въпроса - ти българин ли си по дух?

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 40. 41 Профил на ??
  ??
  Рейтинг: Неутрално

  Нали руснаците са престъпни комунисти?

  Друго, Защо защищаваш крадена "собственост" на престъпни комунисти?

  Усещаш ли се що за кретенизми цвъкаш?

  ?
  Неутрално
  * 33

  Мякои от омраза към руснаците пишат какви ли не глупости.

  Сградата не е на Българското правителство нито на България. Тя е на престъпни комунисти.

 41. 42 Профил на Gen. Augusto Pinochet
  Gen. Augusto Pinochet
  Рейтинг: Неутрално

  Тези новини не са интересни. Ченгета арестуват ченгета...

 42. 43 Профил на informiran
  informiran
  Рейтинг: Разстроено

  Духът няма нищо общо с това за което говорим . Днес по обяд видях родна пиянка да се надлайва с куче облайващо го от третия етаж , на недостроена сграда и картинката бе значително по- комична , ако не бе тргична от излъченото в клипа на # 30 . В дупките на родните пътища и улици атомобилите пропадат цели , а не подскачат като в руският клип .Ако знаеш какво ядеш и пиеш в родните ресторанти ,закусвални и кафенета ,сигурно ще си избълваш червата . За дупките по магистралите които не са обознзчени и ни се разрешава да се самоубиваме със 120 км/ч , няма смисъл да напомням . Всеки народ си има утайките . Ние с нашите родни боклуци нямаме право да се присмиваме на рашките и да се наричаме европейци .Коя държава от ЕС може да се похвали с министър на вътрешните работи алкохолик носещ прякор :"пикаещият жъж фонтани" ? Не е важно за какви се мислим ние , важното е какво си мислят европейците за нас , а те ни мислят за турскя кенеф на Европа .

 43. 44 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  До коментар [#43] от "informiran":
  Интересен човек. Техния президент казва, че нацията има проблем с алкохола, нашия тръгнал да ме убеждава, че нашите пияници били като техните. Ми пияния човек по света е горе-долу еднакъв. Важна е бройката - т.е. процента на пияниците;
  Ако не си видял - след дупката ония затънали до покрива неща също са автомобили по пътища, отбелязани на пътна карта. Пък ако си мераклия , ще ти дам и снимки на дупки, в които пропадат по няколко автомобила. Пък ако си още по-отворен - имам снимки от САЩ как вода разрушава път!
  А това за министъра си е твой проблем Защото е от твоята кръвна група. Аз никога не съм гласувал за тях.
  А относно европейците - па кой управлява тази държава толкова години, та не можа да ограмоти населението и да му осигури нормални битови условия? Дори в момента 30% от българите ползват за физиологични нужди дупка без течаща вода - за тях дори "турския" кенеф е недостижим лукс. Те тия работи не стават за 5-10 години
  По-добре не се напъвай да си защитаваш позицията - не струва!

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 44. 45 Профил на за Альоша
  за Альоша
  Рейтинг: Неутрално

  Във Вашингтон няма хипер магазин за пиратски програми и музика, а Масква си има Гарбушка.

 45. 46 Профил на Pontus Euxinus
  Pontus Euxinus
  Рейтинг: Неутрално

  До "34 skara" Моя малка глупачке,
  Сега не ги ли хванаха на калъп? Да не си мислиш,че не се знае кой с какво се занимава.Ти ли си най-умната да обясняваш кой накъде да бяга в Москва най-скъпия град на света?Всичко се държи под контрол и даже и ти не можеш да застанеш на пиацата там където искаш.

 46. 47 Профил на Демократ за Силна България
  Демократ за Силна България
  Рейтинг: Неутрално

  Вината е изцяло на нашата любима Русия, която вегетира поради "еволюцията" на некачествен човешки материал. Любовта между нашия и вашия народ приключи с преместването на Берлинската ограда в североизточна посока.
  Русия е в последния стадий на разпад на една империя, създадена от най-вредните гени на съществото хомо маймуникус, мутирало в унтерменш.
  Нашите дудуци трябва да знаят, че тази държава се отчита като враг не само от САЩ и Западна Европа, но и от целия Европейски съюз. "

 47. 48 Профил на 48
  48
  Рейтинг: Неутрално

  Бой по канчетата на Пиратските Криминалета от М-вото на Голите Задници!

 48. 49 Профил на 49
  49
  Рейтинг: Неутрално

  47-ми "демократе",
  за е...е си ти брате.

  На тебе може, но на мен Русия НЕ ми е враг.
  Ясно и просто, Брато!

  И ти не си ми враг,
  ако да си дивак!

 49. 50 Профил на 48
  48
  Рейтинг: Неутрално

  Генерал Пиночет,
  направи ми минет.

 50. 51 Профил на M
  M
  Рейтинг: Неутрално

  Могат 17- ти Цецо, могат, щом като има престъпление.
  И г-н Борисов го каза!
  А той лично е наредил на Посланика да отвори портата!
  С хляб и сол!

 51. 52 Профил на Andreshko
  Andreshko
  Рейтинг: Неутрално

  Ако руснаци правят пиратски дискове в България,нашите спец-части ще направят ли акция за залавянето им или за да не излагат Русия ще оставят те да си правят далаверата?Как мислите?

 52. 53 Профил на !
  !
  Рейтинг: Неутрално

  Андрешкооо, нашите спецчасти ще участват в Далаверата!

 53. 54 Профил на !
  !
  Рейтинг: Неутрално

  Брато,
  ставаш досаден като птича въшка с това plugin и Click!
  Нали вече интелИгентно ти обясних, че номерът не минава!
  Особено при този Свински грип.
  Дай да се уважаваме!
  Ха, наздраве!

 54. 55 Профил на !
  !
  Рейтинг: Неутрално

  Няма нищо Гошо,
  не си момче лошо!

 55. 56 Профил на НАХУЙНИК
  НАХУЙНИК
  Рейтинг: Неутрално

  БОЙКО , ФУРНАЖИЙСКА ЛОПАТО , МНОГО " АКО " ИЗПОЛЗУВАШ ,БЕ , КЕРАТА !! КАКЪВ МИНИСТЪР СИ БЕ , ПРОСТАК !!

 56. 57 Профил на !
  !
  Рейтинг: Неутрално

  Слушай 56-ти Тъпунгер, не понасям просташки език, дори и срещу майка ти, баща ти, брат ти, сестра ти, леля ти,чичо ти, вуйчо ти, баба ти, дедо ти и цялият ти род до 9-то коляно!
  А тебе ще те дам на Форумеца Манафа!

 57. 58 Профил на Странно
  Странно
  Рейтинг: Неутрално

  4 Години ги наблюдавали и като им свърши мандата щрак!
  Дали е съвпадение?
  И ква ком.бърлога е този дипломатически обект!
  БатБойко що се пъхаш между шамарите дето си разменят татуираните в червено??
  Даже и другарката Божинова излезе на светло!
  Колко топлички местенца е осигурила Партията на чадата на "нашите" дОргари....

 58. 59 Профил на stalin
  stalin
  Рейтинг: Неутрално

  Боби Борисов подкрепи Русия и това е правилно.

 59. 60 Профил на mery
  mery
  Рейтинг: Гневно

  всяка страна защитава свои граждани,освен България,не е редно един премиер да поощрява силите на една агресивна държава,каквато е Русия,защото с малки неща почват и големи,след този акт руснаците ще решат и тук да идват за да защитят и техните граждани,преди месец те приеха закон да исползват силите се за защита на руски граждани във всяка точка на земята.Както никои не попречи на тях в 21 век да нахлуват в съседната държава и анексираха земите на половината держава,"уж защитаваики техните граждани" в една чужда държава.

 60. 61 Профил на Добро утро
  Добро утро
  Рейтинг: Неутрално

  ЦПРБ в Москва няма дипломатически статут тъй като е свален лятото от П.Димитров !

 61. 62 Профил на пирата
  пирата
  Рейтинг: Любопитно

  А къде са "професорите" по Русия ,нещо мълчат ,да не се "прегракнали" , джандармерия къде сте !?

 62. 63 Профил на "БСП" АД
  "БСП" АД
  Рейтинг: Неутрално

  Шеф на Центъра е снахата на висшия БСП-функционер Георги Божинов – Малина Божинова, срещу която по-рано са били изпратени сигнали от български фирми.

  Твърди се, че тя събира безотчетно и под различен предлог нерегламентирани суми от близо 90-те фирми с договори за наем в административното тяло на сградата.

  Друго обвинение е, че в опита си за разправа с някои от фирмите, тя е използвала "услугите" на руски спецчасти, които били повикани в края на февруари 2009 г. да проверят наематели на територията на сградата. За да я спаси от наказателна отговорност, бившият министър Петър Димитров е снел дипломатическата защита на сградата, смятат запознати.

  Марин Райков съобщи, че Малина Божинова се ползва с дипломатически имунитет, но дейността й се проверявала от МИЕТ.

 63. 64 Профил на По късно стават учените
  По късно стават учените
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#62] от "пирата":
  Казвам ти "дъще", сещай се "снахо". Баба ти не ти е чела приказки.
  А за придобиване умения в определена област са необходими 10 000 часове (5 години за висше) не става от в-к Дневник. За международните отношения се предава и от поколение на поколение (разбира се предава се и хубавото и лошото).
  Ето пример с г-н П. Димитров, добро момче, но цял живот мъкне на гърба си недоразвити "приятели"- тарикати и далавераджии. Душата му разпънаха. Съдба - той си ги избира по партийна линия.

 64. 65 Профил на МАСКК
  МАСКК
  Рейтинг: Разстроено

  Коментари всякакви , най-вече на кой как му изнася и от какъв ъгъл гледа. Ама дали има нужда от празни приказки, или по-скоро точно от действия и то драстични със законови мерки и всеки да си получи заслуженото.. Едва ли тези забогатели нашенци са светци?! От 20 години забогатяват с престъпната си дейност под прикритие с подкрепата на висшестоящи и отговорни личности. Просто си вървят ръка за ръка и взаимно си ближат пръстите от медеца в който бъркат. Русия е най-мафиотската държава в света , а те горкичките там с честният си бизнес забогатяват в милиарди. Що не ги проверят какво притежават и в какви размери се разпростира материалната им облага от честният им бизнес. Само дето нито се наядоха ,нито се напиха ,нито им стигна да трупат, трупат капиталец в милиарди..Е това са престъпници мафиоти ,капиталисти с престъпна дейност и то нагли, пък и били спокойни?! Е как няма да са спокойни нали са се подсигурили за до девето колено напред Даде, но няма нищо безконечно-всяко начало си има и своя край! ще е добре да ги разнищат и разбиятот всякъде и да им лъснат кирливите им ризички макар и маркови и всеки да получи заслуженото си. Само дето не вярвам на нито една институция, за съжаление..

 65. 66 Профил на антонина
  антонина
  Рейтинг: Гневно

  Мишоци.................................................................................................
  хем, забогатели..., хем престъпници, хем наглеци, хем без морал.......................................................................................
  Крайно време беше някой да сложи ред в този център.Всички там знаят,че далаверата с пиратски продукти процъфтява и се крият като мишоци,мислейки,че имат някакъв статут! Нашите хора от външно трябва сариозно да се намесят и да ги поразчистя,защото там има всякакви тарикати,които изнесоха от България и продадоха на безценица цели производства

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK