Съдът отхвърли жалбата срещу събарянето на дискотека "Амнезия"

На мястото на дискотека &quot;Амнезия&quot; по устройствен план трябва да има параклис<br />

© Цветелина Ангелова

На мястото на дискотека "Амнезия" по устройствен план трябва да има параклисСофийският административен съд е отхвърлил жалбата на собствениците на дискотека "Амнезия" в Студентски град срещу решението на общината за събарянето й. Това съобщи главният архитект Петър Диков по време на среща с неформалната група "Архитекти за София".


Решението може да се обжалва, но според Диков било логично и последната съдебна инстанция да отсъди в полза на общината. "Това означава, че скоро ще можем да съборим дискотеката, а догодина да направим на мястото й параклис, както е отредено според устройствения план", каза Диков.


Заповедта за събарянето на "Амнезия" беше издадена, след като пред нея в края на миналата година беше убит студентът Стоян Балтов. Последвала проверка на общината показа, че дискотеката по документи е преместваем обект, но на практика е стабилен строеж и трябва да бъде разрушена. Заповедта за събарянето обаче беше обжалвана от собствениците - фирмата "Ексълънт".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK