Претърсени са 11 адреса на бивши служители в МЗ, НЗОК и агенцията по лекарствата

Служители на здравната каса са сред разследваните <br />

© Асен Тонев

Служители на здравната каса са сред разследванитеПретърсени са 11 адреса на бивши служители в Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и Изпълнителната агенция по лекарствата, съобщиха от прокуратурата.


Някои от служителите са заемали отговорни постове. Иззети са компютърни конфигурации и документи, свързани с предмета на наказателното производство, с разрешението за употреба, ценообразуването, договарянето и отпускането на лекарствени средства на нуждаещи се от тях, включително и онкоболни.


Съвместната акция на ГД "ПОТП" и отдел "Следствен" при Софийската градска прокуратура, ръководена от прокурор при Върховната касационна прокуратура, е по повод на воденото в СГП досъдебно производство за нарушения, допуснати при осъществяване на лекарствената политика в трите институции.


Предстои анализ на иззетите доказателствени материали в рамките на продължаващото разследване.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK