Делото срещу Асен Друмев тръгна по съкратената процедура

Бившият изпълнителен директор на Държавен фонд &quot;Земеделие&quot; Асен Друмев <br />

© Георги Кожухаров

Бившият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" Асен ДрумевСофийският градски съд даде ход на делото срещу бившия изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" Асен Друмев. Процесът ще бъде разгледан по реда на съкратеното съдебно следствие, след като страните се съгласиха да се приемат показанията на свидетелите и вещите лица от досъдебното производство.


Друмев е обвинен в престъпление по служба. Според прокуратурата със сключването на три неизгодни сделки Друмев е нанесъл щети на ДФ "Земеделие" в размер на близо 500 000 лева, които до момента не са възстановени.


Това е първо заседание по делото, след като на 30 юни процесът беше прекратен поради неточности в обвинителния акт. Защитата на Друмев днес поиска повторно връщане на делото за доразследване, тъй като в обвинителния акт според тях все още присъстват неясноти. Съдът обаче счете искането за неоснователно и даде ход на делото, което продължава с разпит на свидетели.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK