Министърът на икономиката освободи шефа на агенцията за малки предприятия

Станимир Бързашки<br />

© Георги Кожухаров

Станимир БързашкиМинистърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков е освободил от длъжност шефа на агенцията за малки и средни предприятия Станимир Бързашки, който се задържа на поста цели две правителства. Постът му поема досегашната ръководителка на инспектората на министерството Мариана Велкова, съобщиха от ведомството.


В мотивите за отстраняването е записано, че смяната е "част от пакета мерки, които министерството предприема за цялостно подобряване на дейностите по усвояване на средствата от европейските фондове". За три години от действието на оперативна програма "Конкурентоспособност на българската икономика" са усвоени едва 0.7% от бюджета, което поставя ведомството на едно от последните места.


Като междинен орган по обслужване на оперативна програма "Конкурентоспособност" агенцията за инвестиции имаше за цел да консултира и обработва проектите на бизнеса. Досега обаче са одобрени едва 780 проекта при депозирани 10 хиляди в министерството на земеделието, припомнят експерти.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK