Бареков обяви, че е напуснал Би Ти Ви

Бареков обяви, че е напуснал Би Ти Ви

© ДневникВодещият на "Тази сутрин" Николай Бареков обяви официално, че е напуснал Би Ти Ви.


В пост в блога си barekov.btv.bg от днес той съобщава, че е поел висок пост на друго място без да уточнява къде.


Миналата седмица, след като Бареков не се появи в предаването "Тази сутрин" и рубриката си "На БарЕкадата", се появиха слухове, че той е уволнен. От медията първоначално заявиха, че отсъства, защото е болен от свински грип, но "Дневник" научи от източници, свързани с частната национална телевизия, че е в дълъг отпуск и едва ли ще се върне на екран.
В съобщението от днес Бареков обяснява, че през последната година към него са били отправени множество интересни предложения, които му дават по-голяма самостоятелност във взимането на решения, "що се отнася до глобалното развитие на един медиен процес".


"Познавам добре спецификата на журналистическия занаят, но дойде време и искам да овладея и изкуството да създаваш и управляваш голям проект в медиите. Взех своето съдбоносно за мен решениe да приема много висок ръководен пост на друго място", казва още той.


В блога си Бареков се обръща и към своите приятели и колеги.


"Скъпи приятели, и най-дългите и хубави приказки все някога свършват... Това решение е логично и добре премерено, взето с много разум и приятелство и от двете страни. Признавам, това решение беше плод на голяма моя вътрешна борба през последната година и половина. Причината е много проста. Време е да поема по самостоятелен път в отговор на моите вътрешни журналистически терзания и убежденията ми за развитието на медиите в глобален мащаб", пише водещият.


"Седем години заедно всяка божа сутрин в дома на почти всяко българско семейство са страшно много време и човек става неусетно зависим от собственото си ежедневие... Обичам битките и предизвикателствата и живея с тях. Знаят го приятелите ми, знаят го и враговете ми. Скоро време ще научите много интересни неща за новите ми творчески проекти. Нека Бог да ми е на помощ!", обяснява Бареков.


"Надявам се майка ми да е доволна, защото спазвам заръката и - да си тръгна от едно място, когато съм на върха", казва вече бившият водещ на "Тази сутрин".


Едва по обяд от Би Ти Ви официално съобщиха, че "водещият на "Тази сутрин" Николай Бареков вече не е част от екипа" на медията. "Бареков подаде молба за напускане с мотивите, че има други творчески планове в сферата на медиите. Ръководството на bTV му благодари за работата, като водещ на предаването "Тази сутрин" и му пожелава успех!", пише в официалното съобщение на телевизията.


Още в ранните часове на деня блогът на журналиста вече беше свален от сайта на Би Ти Ви. В същото време обаче на самия блог все още продължаваше да стои дизайнът на рубриката "На БарЕкадата", както тя се представяше от Би Ти Ви. Там все още могат да бъдат открити данни за екипа, който работеше с Бареков в телевизията, както и историята и причините за неговото привличане към "Тази сутрин".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK