Прокурор от Плевен беше освободен дисциплинарно

Заради 40 забавени досъдебни производства и още толкова преписки днес дисциплинарно е бил освободен прокурорът от плевенската районна прокуратура Илмен Замфиров, предаде БТА, позовавайки се на районния прокурор на града Иво Радев.


Неспазването на законовите срокове за работа по делата бе мотивът за предложението пред Висшия съдебен съвет (ВСС) да му наложи най-тежкото дисциплинарно наказание, посочи Радев.


Срещу Замфиров има и висящо дисциплинарно производство за 16 загубени дела, припомни районният прокурор.


Илмен Замфиров е сред кандидатите пред ВСС за поста окръжен прокурор, пише БТА.

Ключови думи към статията:

Коментари (29)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Въпроси всякакви се въртят около мен
  относно името Илмен?!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 2. 2 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Значи той забатачил работата отвсякъде и кандидатсва за повишение. Или това е било условието да бъде повишен?

 3. 3 Профил на Jo
  *****
  Неутрално

  Най-вероятно същият образ ще вземе поста "окръжен прокурор". Някой 'Красьо' щте се погрижи за това.

 4. 4 Профил на shrink
  shrink
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Илмен вика Черен Красьо! Илмен вика ЧК!

  Не дискутирам с мурзилоиди, живеещи в ЕС и САЩ.
 5. 5 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  А дали ВСС си спомня, че назначи наскоро дъщеря му за съдия в районен съд??

 6. 6 Профил на Дгеец
  *****
  Гневно

  А другите, дето бяха и те в 'тефтера', а?!? От Плевен!

 7. 7 Профил на God's Knight
  *****
  Неутрално

  Всяка седмица по минимум едно ченге или съдия трябва да влиза в затвора за да се стабилизира системата и самоизчисти.

 8. 8 Профил на WhatTheFuck
  *****
  Неутрално

  Всяка СЕДМИЦА ??? По ЕДИН ??? Че то по-бързо сме се отървали от резняците...

  На всички да се издаде списък със забавени, затлачени и т.н. дела. Всички данни в интернет. Където отиде да кандидатства да си показва списъчето... Горната идейка може да започне да се реализира чак след като ВСИЧКИ влязат в затвора и докажат че нямат нищо общо с Красьо Черничкия с ланците и други подобни индивиди. Като излязат чисти могат да заповядат.

 9. 9 Профил на Манипулация
  *****
  Неутрално

  Илмен Замфиров е един от малкото честни поркурори в Плевен, не се оставяте да ви манипулират. Марио и Иво откраснаха делата, потърпете и проследете развитието. Това не е краят. Замфиров не познава и не е говорил с Кросьо. Целта е свързаните лица с тази скандална корупционна история да останат на власт и да проддържат топлата връзка с мафията. Това е мафия в действия, драги ми читатели.

 10. 10 Профил на ВСС
  *****
  Неутрално

  Това решение е взето след емоционален натиск върху членовете на ВСС, след заплаха, че и техните имена ще бъдат съобщени и ще загубят доходоносните си места. Като се знае, че и Шони Шонев и Б.Велч., В.Първ., както и лицето, бивш обл.управител, в момента съжителстващ с А.Минг. са търсили Красьо да помага при кадруването на магистрати. Горката България - това е поредната голяма манипулация. Ще разберете скоро. 16 дела са откраднати от служителка на окр.прок. под натиска на Марио Василев - това са истинските престъпници.

 11. 11 Профил на Пурко
  *****
  Неутрално

  В сряда "честния" и "принципен" ВСС ще смачка и втория кандидат за мястото на сегашния окръжен прокурор Марио Василев.Прокурорът Димитър Захариев е човека от списъка на Красьо с жената текстописец на песничките на Магда.Да се готвят Искра Ганева и Ваня Савова другите две кандидатки осмелили се да мътят водата на анимационния герой "Супер Марио".Всички ще бъдат омаскарени , смачкани ,унижени защото анимацията не е само развлечение и всички трябва да знаят , че кръга -"Бели покривки" не си поплюва и мачка всички пък ако ще и от бандата на Красьо да са.Нищо , че и "Супер Марио" играе не на две ами на пет писти за да е още 5 г.началник , включително и при Краско-СМС-чита , хапване , пийване.На него му е простено той е от "военната хунта" воглаве с един зам.главен който държи делото на Краско , вади разпечатки и казва на ВСС -"Тоя е лайно и ще го мачкате , а другия е лайно , но е наше лайно и ще го пафюмираме ако трябва втори път."Нагло и отвратително , но това е кадровата политика в магистратурата в България-състезание между куци коне -печели най-куция , а другите просто ги застрелват с компромати.

 12. 12 Профил на Плевен
  *****
  Неутрално

  Поздравления за Пурко, явно си от Плевен и си наясно какво точно става. Точно това стана на 19-ти ноември, но много време им трябваше, много усилия, как ли спят тези хора ... Плевенчани знаят кой е и какъв е Замфиров, като и на другия полюс "Супер Марио" и "Супер Иво"

 13. 13 Профил на Сънчо
  *****
  Неутрално

  Лека нощ Марио, лека нощ Иво, и ти Шони и ти Първанов, спете спокойно "бели покривки" и Кросьовци!

 14. 14 Профил на bgr junglist
  *****
  Неутрално

  Кои са общували с Красьо Джи не разбрах???

 15. 15 Профил на Плевенчанин
  *****
  Неутрално

  Да, Илмен Замфиров е един от малцинството честни прокурори в този град, имам честта да познавам и останалите и всички те са притискани от години наред, но напоследък при Супер Марио положението е нетърпимо.

  При предишната окръжен прокурор "Кака" не беше много по-леко. Свръх-товар е да се запазиш човек в това гнездо на оси, и когато го направиш - намират начин да те махнат, вече.

  Отвратителна история.

 16. 16 Профил на Плевен
  *****
  Неутрално

  Ах ти Иво, ах ти Радев, пак не си прочел Закона за съдебната власт - чл.313 ал.3 До влизане в сила на заповедта или на решението не могат да се разгласяват факти и обстоятелства във връзка с дисциплинарното производство
  - чл.323 ал.1 Решението на ВСС може да се обжалва от лицето, на което е наложено дисциплинарно наказание в 7 дневен срок
  И така, кога влиза в сила решението и кога може да се разгласява?
  Хайде, Радев прочети закона!
  Рано е за радост!

 17. 17 Профил на Учудена
  *****
  Неутрално

  Интересно какви са начините за защита на прокурорите от неправомерно взимане на делата от кабинетите. Чух как един прокурор казва на друг, че би трабвало да имат секретни каси за делата, по които работят. А, то всеки един от чистачката до административния ръководител - прокурор може да вземе ключ, да отвори вратата и да "нащипе" последните дела, по които се работи. Кой измисля правилата за водене на деловодните работи в прокуратурата? Дали това е ВСС или трябва закон?

 18. 18 Профил на Брестовец
  *****
  Неутрално

  Замфиров е може би единственият прокурор в Плевен, който не е бил свързан с лицето Красимир Георгиев (Красю). Чудно защо?

 19. 19 Профил на CITIZEN
  *****
  Неутрално

  До 18
  А защо си мислите, че Красьо е имал само един телефон?

 20. 20 Профил на juvenile
  *****
  Неутрално

  До CITIZEN
  Но знаем с кой не е говорил и по другите телефони. А ти - не.

 21. 21 Профил на 18
  *****
  Неутрално

  До CITIZEN - това се знае, всеки който познава Замфиров ще го потвърди, начинът на живот, поведението му - Плевен е малък град. 100% е сигурно, че не е свързан с този кръг. Направете анализ на случващото се и ще установите, че ядрото на този кръг остава и кадрува, сплотява се - става още по-зле.

 22. 22 Профил на Неудобен
  *****
  Неутрално

  Нека се направи разследване на цялата плевенска прокуратура, и се обяви кой колко назначени дела има, кой колко е забавил, решил и тн. Защо се гледат забавените дела само на един прокурор, при положение че всички имат такива, а други имат мноого повече? Може би защото конкретно този е "неудобен"? Малкото хора неопетнени от мафиотските игри и бизнесмени Красьовци и тн, стават все по-голяма заплаха, и "заплашените" реагират с крайни мерки. Медиите би трябвало да проверят всеки един източник и страна, а не плоско да публикуват подадената им информация, без капка критично мислене!!

 23. 23 Профил на журналя
  *****
  Неутрално

  ами ако проверяваме всяка засегната страна - гладни оставаме.

 24. 24 Профил на неудобен
  *****
  Неутрално

  @ журналя - първото правило е всяка информация да се провери от поне 3 източника.
  Но именно за това говорим...и медиите играят по свирката на други, защото или им плащат, или отстраняват тези които не го правят.

 25. 25 Профил на Знаещ
  *****
  Неутрално

  Това е прокурорът, по чието искане беше взета най-голямата гаранция 250 000$ в българската правосъдна система, реално платени, за екстрадирането на Христомир Христов - Манеца от Австрия, един от знаковите фигури на прехода.

 26. 26 Профил на адвокат
  *****
  Весело

  Леле как се раздвижиха! Повечето мнения прокурорски или на техни хора. А истината е една и е непроменима. Илмен Замфиров прави в прокуратурата каквото си иска, смачква преписки и засяга непоправимо материални интереси в полза на облагодетелстването на други. Върви и си повтаря, че има имунитет. На нотариусите и на съдебните изпълнители ехидно повтаряше едно време, че били без имунитет. Държи се грубо и нахално в кабинета си с хората.
  И най-лошото е, че не е само той. Масова практика е да се мачкат преписки за спасяване на престъпници от отговорност и поръчково изфабрикуване на обвинения против невинни хора. Ако има как да се направи прочистване по тия критерии, в окръжна и районна прокураотура ще останат по двама-трима души.
  МЕТЛА!!! И да започва от гореспоменатия Супер-Марио и мафиотката Искра Ганева. А от районната с Фердинандов. Като си помисля, докато от окръжните не мога да се сетя нищо за двама-трима и те може би трябва да останат за мая, от районната сигурно повече ще останат. С отстраняването на Замфиров небето на районната се поразведри. Ако се махне и Венци, останалите доста ще стегнат редиците.
  Ама и Иво не е безгрешен...

 27. 27 Профил на Плевен
  *****
  Неутрално

  Боже, адвокате, много си сбъркан! Явно нищо не става от тебе и затова си гневен на всички прокурори. Всеки мери по себе си. Изобщо не си наясно или злобата ти е голяма.

 28. 28 Профил на 39ти солунски
  *****
  Неутрално

  Адвокате, общи приказки говориш. По-конкретно, моля.

 29. 29 Профил на ивка
  *****
  Любопитно

  Иво Радев е мутра от несъществуващ университет. Радев открадна делата от кабинета на Замфиров и после му ги поиска. Делата са откраднати от деловодителка по поръ4ение на Радев и са затиснати. Радев потроши една адвокатка при катастрофа и скри истината. Мястото му е в затвора.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK