Данъчни промени до последно след намеса на Борисов

Акцизът на алкохола остава нисък, ставката за хазарта става 15%, поиска премиерът

Данъчни промени до последно след намеса на Борисов

© Асен ТоневПоследно - акцизът на ракията няма да се вдига, а данъкът върху хазарта за държавното тото и "Еврофутбол" ще се увеличи с 50 процента. Това ще гласуват днес депутатите от ГЕРБ и от подкрепящите ги партии "Атака", РЗС и "Синята коалиция", след като премиерът Бойко Борисов отиде спешно в парламента и ги помоли да променят позициите си. Междувременно за по-малко от час самият премиер смени становището си за облагането на хазарта и възприе исканата от "Синята коалиция" по-висока ставка.


Докато на политически срещи се уточняваха последните промени в законите за акцизите и за корпоративното подоходно облагане за 2010 г., които днес парламентът окончателно ще приеме, в пленарната зала с гласовете на ГЕРБ депутатите отхвърлиха една от 57-те мерки на правителството за борба с корупцията и организираната престъпност. Мнозинството не прие от догодина да се декларират всички дадени или взети заеми на обща стойност над 5000 лв. с аргумента, че текстът не е изпипан юридически.


Преди броени дни бюджетната комисия одобри акцизът за спиртните напитки да се увеличи от 1100 лв. за 100 л чист алкохол на 1250 лв. От мярката се очакват 25 млн. лв. допълнителни приходи в бюджета. След заседанието на правителството вчера премиерът Бойко Борисов обаче заяви: "Ще помоля депутатите да се разгледа още веднъж възможността да не се вдига акцизът на ракията. Помолих ги, но има демокрация и не знам какво ще решат. Знам, че това ще означава по-малко приходи, но за мен е важно да защитя интереса на тези дребни хорица, които са копали лозе." Той обясни желанието си за запазване на сегашните ставки с поет ангажимент към производителите на грозде, които разчитат да го пласират в селските казани.
Източници от Агенция "Митници" обаче признават, че нямат капацитет да контролират дейността на селските казани, заради което промяната в акциза на практика няма да им се отрази. Миналата седмица против вдигането на ставката се обявиха от Националната лозаро-винарска камара, както и от асоциацията на производителите, вносители и търговци на спиртни напитки. Според представители на бранша поскъпването на ракията само ще увеличи нелегалното й производство и в крайна сметка ще пострадат винпромите.


Бюджетната комисия реши и данъкът върху хазарта за организаторите на тото игри и залагания върху спортни събития да се вдигне от 10 на 12%. След заседанието на правителството вчера Борисов каза: "В условията на криза 15% данък би "фалирал този бизнес". Затова предложението ми е данъкът да се повиши до 12 на сто." Около час по-късно, след 15-минутна среща в кабинета на председателя на парламента Цецка Цачева с Искра Фидосова от ГЕРБ, Иван Костов от "Синята коалиция" и Волен Сидеров от "Атака", премиерът смени позицията. "Разговарях с партньорите ни, които подкрепят бюджета. Независимо от предложението ни данъкът да се качи от 10 на 12% всички са на мнение, че това е най-правилното място, от което да се съберат повече приходи, и затова се спряхме на 15%", каза Борисов.


Освен това премиерът помоли депутатите да не отменят данъчното облекчение за младите семейства с потребителски заеми, въпреки че те го бяха гласували малко по-рано с промените в закона за доходите на физическите лица.


След срещата Искра Фидосова каза, че до час-два юристи от парламентарните групи ще се разберат за акциза на алкохола и за хазарта. В съкратени срокове щяла да бъде поправена и грешката с потребителските заеми за млади семейства. Подкрепа за молбата на премиера декларираха и от "Синята коалиция", "Атака" и РЗС. Пред "Дневник" Иван Костов обясни промяната в позицията на Борисов за хазарта с думите: "Това е наше предложение срещу ангажимента ни да подкрепим бюджета. Няма никакви загадки."


Яне Янев - който не присъства на срещата в парламента, но отделно е разговарял с премиера, заяви, че подкрепата на РЗС също не е безусловна. В замяна той иска в средата на 2010 г., когато правителството се надява бюджетът да се преразгледа заради  по-висока събераемост, да се вдигне акцизът и на твърдия алкохол, и на бирата. Той отхвърли твърденията на пивоварите, че за разлика от производителите на спиртни напитки техният сектор е изцяло на светло. "Атака" ще подкрепи призива на премиера ракията да не се облага с акциз. Исканията на нашите избиратели са такива и затова не бива да има увеличение, а трябва да се търсят други по-гъвкави начини", заяви Волен Сидеров.
Според премиера запазването на акциза върху ракията ще се компенсира с увеличения данък върху хазарта. 


По-високият данък за хазартната дейност ще залегне в закона за корпоративното подоходно облагане. Въпреки че шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова говореше за 15% данък, а същата цифра залегна и в правителствената програма, миналата седмица депутатите от ГЕРБ в бюджетната комисия подкрепиха ставката да е 12%. В гласуването, от което отсъстваха депутати от БСП, за по-висока ставка настояваха само от "Синята коалиция". Аргументите на хазартния бранш бяха, че 15% е убийствена ставка и ще бъдат изместени от чуждите си конкуренти, предлагащи услуги по интернет.


Вчера в официално съобщение от Българската асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ) директно обвиниха правителството, че се е поддало на натиска на "Синята коалиция", и коментираха, че секторът ще бъде доведен до фалит, а държавата ще загуби приходите, които събира до момента.
Според източници от Министерския съвет операторите частично ще бъдат компенсирани с новия закон за хазарта, който ще регулира интернет залаганията. Те допуснаха възможност през следващата година да се промени начинът на облагане и вместо за целия оборот да се плаща данък само за разликата между приходите и изплатените премии.

Депутатът от бъджетната комисия Делян Добрев с подробности за измененията в Бюджет 2010

Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 466 Неутрално

  15% за хазарта - ОК
  ама без акциз на ракията... не съм съгласен.
  То тогава да махнем и акциза за тока и горивата?
  Па тъй ами, те и те се ползват за социални нужди също.
  С хазарта на ракията Бб го удари на популизъм.

  The biggest risk in life is not taking one.
 2. 2 Профил на I
  *****
  Неутрално

  Премиерът е гола-вода.

 3. 3 Профил на BRAVO
  *****
  Неутрално

  БРАВО ,ТОВА С УВЕЛИ4ЕНИТО НА АКЦИЗА ЗА ХАЗАРТА Е НАИСТИНА ЕДНА МНОГО ДОБРА НОВИНА!!!!! / НАЙ ПОСЛЕ /

 4. 4 Профил на Парламентарен репортер
  *****
  Весело

  Източници, близки до "Дневниг", съобщиха, че в късните часове на деня премиерът Баткаубойко изненадващо е ревизитирал парламента и особено настойчиво е помолил депутатите от десницата да гласуват внесения на момента от него Закон за аерометрите. Законът предвижда имплантиране на устройства за измерване на вдишания в белите дробове въздух и облагането му с плосък данък на годишна база. Депутатите от мнозинството гласуваха закона начаса, парламентаристите от опозицията гледат умно като изтрещяли.

 5. 5 Профил на Уф
  *****
  Неутрално

  От Сер-гей та на Дери-Бойко-бей! Писна ми от тъпанари! Трябва да им дават звание, та да не ги избираме. Като гледам управниците, ме е страх, че имам деца.

 6. 6 Профил на red d
  *****
  Неутрално

  сис и пещера са си платили, божков не е. много просто.

 7. 7 Профил на Valeri
  *****
  Неутрално

  Ама и ние едни депутати избрахме чета и не вярвам. Ама никой не ни е виновен.

 8. 8 Профил на До № 6
  *****
  Неутрално

  А Цветелина плати ли си за СИБанк? Или мекерето Божилов и общото им яйце Андронов не са плод на незаконна любов?

 9. 9 Профил на Еми...
  *****
  Неутрално

  Кого залъгват с тази "демокрация" не мога да разбера... очевидно не е никой от хората, които четат он-лайн издания - чак такива идиоти не сме...
  За "демокрацията" питай Фидосова!

 10. 10 Профил на Дaни
  Дaни
  Рейтинг: 402 Весело

  Не щеме ний богатства,
  не щеме ний пари,
  а искаме сал ракията да е без акциз!

  Това което правим за себе си - загива с нас. Това което правим за другите - остава завинаги.
 11. 11 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Сбъдна се една от пожарникарските мечти- беше осъвременен бюджета. Но не тазгодишния, а Дянковия. Горкият Дянков, пак го нахендриха.
  Ало,Дневник, концентрирайте се на имотите на царя, от там може да изскочи стойностна новина!

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 12. 12 Профил на Калчо
  *****
  Любопитно

  А какво стова с ДДС-то за адвокатите?
  Всички с ДДС само адвокатите без!
  Що така бе господа адвокати?
  Поне малко чувство за мяра нямате ли?

 13. 13 Профил на бдителен
  *****
  Неутрално

  ВОНИ НА ЛОБИЗЪМ, КОРУПЦИЯ И КУФАРИ С ПАРИ ПОД МАСАТА ОТ НЕЛЕГАЛНИТЕ И ИНТЕРНЕТ ОПЕРАТОРИТЕ. НЕКА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ДА СЕ ПРОИЗНЕСАТ С КОЛКО Е ОЩЕТЕНА ДЪРЖАВАТА СЛЕД КАТО ТЕЗИ ОПЕРАТОРИ НЕ ВНАСЯТ И СТОТИНКА ДАНЪК

 14. 14 Профил на ivan
  *****
  Неутрално

  Бойко не разбира ли, че прецаква целия бюджет?При лавинообразно нарастваща безработица и в криза да вдигаш пряк данък с 50 % е немислимо.Сайтовете няма да му внесат и цент от тези 30-40 млн, за които говори.От домашната ракия вдигнат не вдигнат акциза е трудно, дори несъбираем.Какви финансисти и икономисти го съветват ум не ми побира.Това решение е безумно.

 15. 15 Профил на хазартен ракиджия
  *****
  Неутрално

  като гледам новото правителство вместо да се опита да подпомогне българските фирми единствено вдига данъците. ми то това си е чист комунизъм. то не бяха акцизи, не бяха чудесии- все едно се е върнал жан виденов. ний ли в целия свят сме най-умните и най-моралните, че ще спираме ракията и хазарта??? очертава се нещо като сух режим, а всички знаят до какво води това. естествено това са лобитата на вносителите, които искат по някакъв начин да си дигнат продажбите на скъпарските си стокички. относно 15% данък върху хазарта- това е 15% върху оборота, а не върху печалбата, т.е. плащат ги дори да са на загуба. И вие всички повтаряте като папагали хазарта-хазарта-хазарта. Замислете се защо САЩ не си забранят Лас Вегас и Монако не си затвори казината, да остане само пистата на Ф1. Ще започнат ли хората да пият и залагат по-малко??? И ще спечели ли държавата някакви по-големи приходи или просто ще се увеличи сивият сектор???

  Ето ви и една статийка от сайта на Еврофутбол. Не знам доколко е истина, но идеите й са правилни:

  България е на път да сгреши!

  Източник: агенция БГ НЕС

  Намеренията на България да вдигне данъка върху хазарта предизвикват критични коментари в информационните издания на американската хазартна индустрия.

  Новината за възможно вдигане на данъка върху хазарта в България беше коментирана нашироко в американските сайтове за информация, свързана с хазартните игри. "Често се казва, че вдигането на данъците не е извадило нито една държава от криза", писа едно от изданията. "Но правителството на България е на път да подложи на проверка тази изпитана максима в сферата на данъците върху хазарта", добавя то. Без изключение американските информации за намеренията на България са скептични. Според тях увеличаването на данъци не води до по-големи данъчни постъпления. По-високите данъци смаляват данъчната база поради провала на много бизнеси, твърдят те, а резултатът е намаляване на данъчните приходи за държавата.

  Коментаторите сравняват ситуацията в България със състоянието на хазарта в САЩ, където кризата е засегнала тежко гиганти на индустрията като Лас Вегас и Атлантик сити. Техният бизнес е силно намалял, застрашавайки със загуба на работни места и съответно – данъчни загуби за хазната на САЩ. "Но в САЩ се опитват да решат проблема по друг начин", пише едно от изданията и добавя: "Вместо да вдигат данъците, отделните щати разширяват възможностите за хазарт. Казина се строят дори в щати, които винаги досега са били против хазарта. В други щати съществуващите казина се разширяват и включват нови игри, за да оцелеят."

  Други коментари сравняват хазарта в България с бизнеса в щата Орегон. В този щат също планират увеличаване на данъците върху хазарта и печалбите от хазарт, но законодателите се сблъскват с остри протести от страна на малките казина. Техните собственици казват, че кризата е намалила печалбите им до такава степен, че всяко увеличаване на данъците би ги извадило напълно от играта. Като посочват, че кризата вече е ударила хазартната индустрия в България, американските публикации се чудят на плановете за вдигане на данъка от 10 на 12 процента, което, по цитирани от тях данни, можело да причини загуба на 40 хиляди работни места в България. "Уол стрийт джърнъл" също коментира, че под натиска на кризата правителствата в Източна Европа се опитват да напълнят хазните с постъпления от "данъци върху греха", т.е. алкохол, тютюневи изделия, хазарт. Данъците върху алкохола и цигарите, според вестника, са изпитано средство за увеличаване на данъчните постъпления. Данъците върху хазарта и печалбите от него обаче не са надежден източник на приход. Точно обратното - тяхното вдигане може да доведе до рязко увеличаване на интернет залаганията, които често плуват в незаконни води. /ДВ

  Вашингтон / САЩ

 16. 16 Профил на Икономист
  *****
  Неутрално

  Всички обаче сме наясно, че не става дума за производителите на грозде, защото огромната част от масовия твърд алкохол се произвежда от спирт, главно от внос, а акцизът върху домашната ракия колкото и да се увеличи, на практика не се събира.На практика няма да се събира и данък върху хазарта защото on line операторите на плащат абсолютно нищо.Вместо да спре on line хазарта премиерът де факто насочва огромни при това необлагаеми финансови потоци към него.Да се чуди човек какво става защото всичко това е извън всякаква логика.

 17. 17 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Поздравления за 15% за хазарта. Това е добро начало. Но трябва да се предприемат мерки и срещу прекомерната употреба на алкохол и тютюнопушенето. Лицата, които са навредили на себе си и на други лица вследствие на прекомерна консумация на алкохол и тютюнопушене не бива да бъдат еднакво толерирани от здравната система както неконсумиращите или умерено консумиращите алкохол и непушачите.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 18. 18 Профил на Филия
  *****
  Неутрално

  Трябва още по-смело, Бойко! Учи се от този доблестен държавен мъж, областният управител на Варна!

  "Областна управа и ДНСК събориха тухлена тоалетна на плажа във варненския квартал Аспарухово. За постройката няма никакви документи чия е и че е законно построена и затова следвало да бъде съборена, коментира областният управител на варненска област Данчо Симеонов, който дойде лично да следи за изпълнението на заповедта."

  Те това е новина! Само с такива смели действия ще се въведе ред в тази държава!

  http://novini.dir.bg/2009/11/25/news5437893.html

 19. 19 Профил на Играч
  *****
  Неутрално

  Данъка на хазарта е 70-80 % защото с тези 15 % се облагат всички приходи.След изплащане на печалби и други разходи организаторите де факто фалират и спират да плащат данъци въобще.Трябва да се намери начин за събиране на данъци от он лайн хазарта а не обратното.В интерес н истината и аз залагам на Еврофутбол за удоволствие и тръпка като гледам мачове.

 20. 20 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  То е ясно, че тези от ГЕРБ в парламента са спрели да дишат, като е отишъл Бат Бойко при тях, ала и останалите нещо ги тресе явно.
  Едно време имаше виц за ВИС, който си беше 100% истина. "Елате да се застраховате при нас, за да не се налага ние да идваме." На този виц ми напомня Парламента. Нека някой специалист ми обясни как да го пиша с малка или голяма буква.....

 21. 21 Профил на floy
  *****
  Неутрално

  Данъкът върху хазарта трябва да бъде
  не 15% а 80%.В България това си е
  чисто мафиотски бизнес, а ако ме
  питате мен трябва да се забрани
  със закон

 22. 22 Профил на Дама Пика
  Дама Пика
  Рейтинг: 466 Любопитно

  Мисля че хазартът няма да фалира. няма причина да се оплакват .

  така наречените 'молби' на Борисов са със силата на ' съдебно решение от Върховен касационен съд, което е окончателно и не подлежи на обжалване'.

  заемите над 5 хил лева обаче трябва да се декларират . стига вече въртяха и размахваха пари насам натам без да плащат данъци под формата ' приятел ми даде 20 000 - 30 000- 100 000 лв. заем за да си купя ....или да си закърпя недостига на пари в касата на фирмата ". крайно време е да го видят тоя приятел откъде ги е изкарал тия пари и дали си е платил данъците за тяхното ' изкарване' .

  http://vbox7.com/play:4a36d406

 23. 23 Профил на моето си
  *****
  Неутрално

  Аз не виждам никаква логика с промяната на този данък.Да намери начин и той ще го намери г-н Борисов да удари on line хазарта и от там да си попълни доста дупки в бюджета.

 24. 24 Профил на Фактич
  *****
  Неутрално

  На Бойко не му трябват врагове, а съюзници.Да не забравя че Божков е много много по-добър математик от Костов и не е расъл в саксия за разлика от него.

 25. 25 Профил на LOL
  *****
  Неутрално

  Значи едно наистина добро нещо направи бойко от както е на власт и вие да го оплюете... как няма да вдигне данъка на хазарта, не стига че е супер печеливш бизнес, ами и е развъдник за криминални елементи... баси и аз не го харесвам боко ама вие вече пишете за да не заспите ...

 26. 26 Профил на a1
  *****
  Неутрално

  Навсякъде нацвъкаха игрални зали. Всякакви джакпоти и примамки за млади и стари, бедни и богати и пр. Хазарта си е порок и трябва да бъде контролиран, още повече че там се въртят доста пари. Правилен ход на Борисов да се съгласи с предложенията на СК. Заформя се добра коалиция.

 27. 27 Профил на ужас
  *****
  Гневно

  Бойко е гола вода с рибка в джоба! Тоа нищо не разбира - ни от политика,ни от банки,ни от финансови въпроси...Вирнал си е носа на горе и само ченгета назначава...Нещастна България!

 28. 28 Профил на ХМ
  *****
  Неутрално

  Вдигането на данъка за хазарта е добър повод да се назначат още 60 000 ченгета защото ще има висока престъпност.На наш гръб естествено.

 29. 29 Профил на Сони
  *****
  Весело

  Бинго! / - 15%, разбира се/

 30. 30 Профил на пепию
  *****
  Неутрално

  Това е като лош сън
  Боко тиквата - премиер

 31. 31 Профил на vale
  *****
  Неутрално

  доброто сътрудни4ество между сините и герб роди нещо полезно за БГ... САМО ТАКА ,ЗАЕДНО МОЖЕТЕ ДА ПРОМЕНИТЕ БЪЛГАРИЯ КЪМ ПО ДОБРО !!!

 32. 32 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 781 Весело

  От по-горе писанията ,малко са анонимните с перо.
  Бедност ,аудиторията се занимава с по земни неща!
  Прозира глупащина,не отива на,, Дневник"!
  Лош показател,мое мнение.
  Миродавност няма.
  Съдници са същите.Къде ли отиваме?
  Какво ли да избере човек?Прозорец, или огледало?
  Какво да прочетем?
  Къде е стойноста на това което живеем?
  Глупавите статии?
  Не,смисъла се губи.
  Все пак,красивите неща отлитат.......
  И се връщат!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 33. 33 Профил на .
  *****
  Весело

  До коментар [#32] от "Белия Негър":

  Ходил ли си скоро на психиатър! Май ти е време...

 34. 34 Профил на +
  *****
  Весело

  Някак си не мога да го приема с костюм и вратовръзка. Просто не му отиват ли,що ли? Най-му гилат, черно кожено яке с вдигната яка и тъмни очилца.

 35. 35 Профил на Фифи
  *****
  Неутрално

  Да релативираме малко геройството на ББ, а и заплахите от фалит на казинаджийте.

  Данъкът върху хазарта в Германия, примерно, е... колко?...

  80%

 36. 36 Профил на баба Пена
  *****
  Гневно

  "Междувременно за по-малко от час самият премиер смени становището си за облагането на хазарта и възприе исканата от "Синята коалиция" по-висока ставка."

  Боко се мята ту на ляво - ту на дясно,като голяяяяяяма риба "сом" на сухо,оти он от политика не отбира,ама йота.

 37. 37 Профил на Комунизмът наистина ли свърши?
  *****
  Любопитно

  E kak ще е свършил...Вижте кой е Президент...? Кой е премиер...? Кой е най-добрия политик – за ахмед Доган става въпрос(спорд Бойко) и Гоце,който сам се самооцени..Вижте някои от министрите(ДС)!? И тогава дайте верния отговор.Според мен е НЕ!НЕ Е СВЪРШИЛ...

 38. 38 Профил на lp
  *****
  Неутрално

  Закона мо хареса. Преди да отпътувам за Германия, си купих един литър Уиски от "Метро", уж намалено. Значи като чена 9,70 лв за литър, в Германия би било 18,70 лв. Учуди ме, защото искали нив акцизи за алкохоло, като цена в България не е по-скъп от 30%. Цигарите са, не българските също с 30% по-евтини. Заплатите в България са с 5 пъти или 500% по-ниски от тези в Западна Европа!!!

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  ББТ телевизията на боико борисов

 42. 42 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  от както мерцедес пуснаха хибрид С 500 дето харци 3 на сто всеки бьлгарин като си сипе от собствения алкохол в колата има да кара 2-3 хилияди километра до морето и обратно и из софето

 43. 43 Профил на ГУМАТА
  *****
  Неутрално

  Вдигането на таксите, данъците, акцизите е стъпка в погрешна посока. За една година предишното правителствоизхарчи парите до края на тази година, но остави все пак някакви средства и сегашните като се улашиха вдигнаха истерично всичко, което може и не може. Нека да видим какво ще стане ако 20 фирми спрат работа, а след това 200 000 фирми спрат работа. Проблемите са съвсем реални и кризата в предлагането на стоки остава. Все по- трудно се продава вашият продукт и вие хем трябва да платите на работниците, хем трябва да заредите със суровина за продукта , хем трябва да го продадете. В същото време не може да храните работниците и да им дадете заплатите. Като прибавите държавните увеличения става кошмар. Не е реалистично да се вдигат държавните данъци, такси и акцизи. Акцизът за хазартът също е нереален, защото така печалбите за играчите намаляват още повече и те няма да играят електронни игри и ще се включат в интернет. Нашите управници и водещи бизнесмени си мислят, че сме затворена система , но не сме такава. Хазарт, алкохол и всякакви други услуги има в Солун, Белград, Охрид.. Управниците трябва да се огледат малко, че започват да стават жалки и смешни. Предишните бяха престъпници, но тези имат екзистенциален проблем със себе си.

 44. 44 Профил на Тоя е нещастник
  *****
  Любопитно

  ББ най-добре да стане треньор на националите по футбол. По-малко ще го псуват.

 45. 45 Профил на еееее
  *****
  Весело

  А стоичков министър-председател........

 46. 46 Профил на Пияч
  *****
  Неутрално

  Кои му бяха спонсори на изборите, че забравих. Аааа, ама ББ не забравя.

 47. 47 Профил на Mickey
  *****
  Неутрално

  Относно: Постната Пица и Пунта Мара )))

  Постната Пица(дянков)
  Пунта Мара (б.бойко)

  A сега всички форумни ботове, който скандираха "Браво Бойко, бий пияниците, с увеличаването на акцизите", и възхвалявайки икономическия гений на Постната Пица(дянков) ще обърнат лопатата))))

  Постната Пица поне това МНОООООГО ДОБРЕ знае от своето "икономическо образование", че с този плосък данък за комунистическата олигархия, без ЯКО ДРАНЕ на народа бюджет няма да върже! И няма мърдане, щото ТЕ го назначиха!
  И не само че няма да им пипа плоския данък, ами и него НЯМА ДА ДА ГО СЪБЕРЕ!
  И оправданието , че прогесивен данък не можело да се събира Е НЕЛЕЕПО! Само държави които НЕ ИСКАТ не събират данъци!

  Ама и на техния Пунта Мара , имиджа му се срути още първите месеци и май стана мацано))))
  Та сега ще му го вдигат с ракията!
  Ами то само с ТЕАТРАЛНО дърлене между "левите" им и "десните" им, с разни комични пушилки, май няма да им мине номера))))) "

 48. 48 Профил на Стенли
  *****
  Неутрално

  Защо ми се струва, че филма за доброто и лошото ченге сме го гледали вече...

 49. 49 Профил на boni m
  *****
  Неутрално

  Днес има утре нема това не е сериозно Бойко ,ставаш смешен внимавай повече.

 50. 50 Профил на опасен пушач
  *****
  Неутрално

  Е, да... Цигарите ще ги вдигнат, много са вредни, а ракията не е. Нали някой ще се напуши и ще блъсне с колата си десетина пешеходци. А ако не му дадат цигара със салатка, ще пребие жена си и децата си. Така де, ще изпуши 5-6 цигарки с високо съдържание на никотин и гледайте какво става - те мене не ме ли уважаваш, а ? Фрас по кратуната!
  После ще се събере компанията, ще се напуши и ще почне на висок глас да благославя роднините на политиците до девето коляно! Аман от лицемери!

 51. 51 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  Менят се мненията на тия управляващи,
  които засега са само обещаващи -
  не с дни, не с часове, а с минути,
  преди от всички да са чути!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 52. 52 Профил на Васил Пенчев
  Васил Пенчев
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Бойко Препоследното пак се се изгаври с парламентаризма. Той показа дълбокото си вътрешно неуважение към парламентарната процедура и закони, демонстрира неограничената си еднолична власт, правото да ги променя както си пожелае, заради своите прищевки и капризи.

  Васил Пенчев
 53. 53 Профил на Браво!
  *****
  Неутрално

  Рухнаха последните измами и заблуди, че България била демократична. Браво, другарю Борисов! Само така! Връщаш ни във времето на другаря Живков. Нали сте от една и съща партия.

 54. 54 Профил на Тарикат
  *****
  Неутрално

  До коментар [#32] от "Белия Негър":

  С името си "Белият Негър", вие сте не по-малко вреден паразит за характера на обществото ни от Алеко Константинов с фейлитона си "Бай ганю". Е.П.М.!

 55. 55 Профил на Мира
  *****
  Гневно

  Никой ли не се плаши накъде отива "Българската" демокрация? Министър Председател командва Народното събрание??? Това и Тодор Живков не го правеше еднолично - "не молеше" Н.С да променя закони...
  Това ще накара и малко останали мислещи Българи да напускат страната...

 56. 56 Профил на BIG AL ::)))))
  *****
  Весело

  Интересна 'логика' на групата на ГЕРБ..)

  По- важно е да има ракия-по-евтина, отколкото евтини адвокати -които да зашитават ПРАВАТА ти...Водка и сельодка..)

  Когато знаем ,че 3-до 5 ПЪТИ , ГРАЖДАНСКИТЕ ДЕЛА са повече от наказателните, т.е, НЕ САМО престъпници опират до адвокатите, да вдигнеш "цената" им , е последствие, с тоталитарен "привкус"..
  Адвокат ти ТРЯБВА -по трудови и тЪРГОВСКИ СПОРОВЕ. по наследствени и семейни дела., да съдиш и държавата - за вреди и т.н....Изобщо , за нещата от живота..Трябват ти - за да стигнеш с метрото или трамвая- до центъра,или до края на делото,където ПРАВАТА ти са защитени !! Иначе, тръгваш ПЕША -САМ ,по липса на мангизи, от Младост или ЛЮлин, гледаш ТАБЕЛИТЕ и мааш гащи..НО, КЪДЕ отиваш в юридическия пъзел - НЕ знаеш...Ходиш, ходиш и ВМЕСТО в центъра , се ОКАЗВАШ в Ботунец или Орландовци, или Горно Нанадолнище..) С други думи, в една бедна държава ти вдигат ЦЕНАТА и на Правото на защита, а САМ- не можеш..:) Последствията скоро ще се почувстват и глупаците от ГЕРБ- ще го разберат..Когато на едно физическо лице се засегнат ПРАВАТА, поради липса на КВАЛИФИЦИРАНА защита, пак повтарям-по ГРАЖДАНСКИТЕ ДЕЛА , това се помни дълго.:))))
  .НО пък БЪРЗО се СВАЛЯ правителство или тези глупаци в Парламент..))))

 57. 57 Профил на Orda
  Orda
  Рейтинг: 65 Неутрално

  Б.Б. пак се направи на спасител изастана в героична поза.

  Orda
 58. 58 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Б. Б. докога ще го търпим?!
  Да изчезва яко дим!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 59. 59 Профил на CITIZEN
  *****
  Неутрално

  Бойко не случайно преди няколко дни разказа какво прави с тези, които разплакват негови близки (Стенли). Ще е голям купон ако някой от депутатите му бъде следващият шамаросан.

 60. 60 Профил на Георгиев
  *****
  Неутрално

  От случката мога да направя само един извод - в България ИЗОБЩО не е необходимо да има парламент в този му вид, с 240, 120 или 60 депутати.
  След изборите веднъж седмично ще се събират лидерите на партиите и ще гласуват законите така, както ли се провело събрание на акционерно дружество. Бойко ще вдига табелка, на която пише "116 гласа", Сидеров - "30 гласа" и т.н. в 99% от гласуванията резултата ще бъде такъв, какъвто е и сега.
  Ползите:
  1. Отпадат всички над 95% от разходи на Народното събрание.
  2. Всички помещения в Партийния дом се отдават под наем като офиси.
  3. Сегашната сграда на парламента се преустройства в луксозно казино.
  Сигурно има и още, но не ми се мисли толкова задълбочено.

 61. 61 Профил на Ха, ха
  *****
  Весело

  До коментар [#50] от "опасен пушач":
  Накрая, като се напуши, пушачът почва да пее пишачески песни и да се кандилка по улиците.

 62. 62 Профил на Ха, ха
  *****
  Неутрално

  Имахме един идиот директор, бивш пушач. Много мразеше да се пуши в офиса, но нямаше нищо против да се пие в работно време. Това беше отдавна, разбира се.

 63. 63 Профил на skeptik
  *****
  Неутрално

  Май Костов е прибрал една добра сума от онлайн операторите и затова толкова яростно лобира за вдигане на данъка.
  Това със сигурност няма да донесе повече приходи, а само ще вкара по-голямата част от този бизнес в сивата зона с всички последствия от това - криминализиране на бизнеса, предпоставки за пране на пари и др.

 64. 64 Профил на Верен привърженик
  *****
  Неутрално

  Аз съм верен привърженик но малко трудно се ориентирам защото има нови думи вече. Как да пиша пополизъм, популизъм, пуполизъм пупулизам или пуполизам? Помогнете моля ви!

 65. 65 Профил на пепи
  *****
  Неутрално

  До коментар [#60] от "Георгиев":

  То и лидерите защо да се събират всяка седмица
  Веднъж на 4 години да има преборване и който бие той командва
  Какво има да се обсъжда

 66. 66 Профил на Ангел
  *****
  Разстроено

  Браво на Бойко, стабилен е и се харесва на народа, а платените комунета марш във форума на бсп , малоумници драскачи

 67. 67 Профил на Кристиян
  *****
  Неутрално

  По-горе някакъв незнайко се изцепи,за"ДДС на адвокатите".Сакън приятел,недей се изказва повече на тази тема,щом не разбираш,че тези 20% ДДС ще се натоварят на твоя и моя гръб.Нали адвокатите ще ги вземат от нас и ще ги внесат в бюджета на любимата държава.Колкото до изказване № 1 за"Хазарта на ракията" и той горкия не знае какво иска да ни похортува мъдро.Да му простим всички.Мен ако питате,хазартът може да понесе и повече данък,защото там се перат мангизи и не е лошо малко от тях да се върнат в бюджета.

 68. 68 Профил на AZ
  *****
  Гневно

  Да се забранят залаганията по интернет и тогава да направи данъка 15% иначе всичко което ще стане е Еврофутбол ще предлага по ниски коефициенти дори от сегашните, още повече хора ще започнат да игрят в нета .. което ще доведе до фалит Еврофутбол - по малко данъци, освободени работни места и то много, освободени имоти (букмейкърски пунктове) без наем за собствениците .. инфраструктура (ток, интернет линии за наземната мрежа на еврофутбол) и т.н. и това само за еврофутбол... да не забравяме че в нета можеш да играеш рулетка, блек джек , ротативки .. и т.н.

 69. 69 Профил на Ха, ха
  *****
  Неутрално

  Както адвокатите и аз практикувам свободна професия. Простата пазарна истина е следната. Свободните професии са последни по веригата на ДДС. Ако извършиш услуга за 1000 лева и начислиш ДДС, клиентът ще трябва да плати 1200. Но ако пазарните условия ти наложат, ти ще му поискаш пак старите 1000 лева, а от тях ще платиш на държавата 20%. за теб отават 833 лева. Това е простата истина.

 70. 70 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Еврофутбол и останалите престъпници няма да фалират и по- голям данък, стига сте ревали...

 71. 71 Профил на ^,,,:)))))
  *****
  Весело

  До коментар [#69] от "Ха, ха":

  Пазарните условия НЯМА да те принудят да НАМАЛЯВАШ цената, поне за в бъдеще, защото ВСИЧКО останало , обикновено ПОСКЪПВА...Прирявнява се с евро цените..
  По коя логика , адвокатите ще намаляват цените , тогава ??
  А освен това , обикновено си принуден , от обстоятелставата да "опреш до тях, а НЕ по желание..,както си купуваш или НЕ купуваш НЕЩО...)0

 72. 72 Профил на бункер
  *****
  Неутрално

  За придобиване на космическо съзнание се обръщате към много висши извънземни сили, като си помисляте първо: "Код:72!"; после - "Минерва 3"; после - "Уникум"; после - "Искам да имам себе си!". Тръгва много трудно. Това е от цивилизация, която отговаря за навлизането ни в космоса.

 73. 73 Профил на Ти НЕ си УМЕН!
  *****
  Весело

  До коментар [#66] от "Ангел":

  Ти НЕ си УМЕН!!! Знаеш нали!!
  Ако не си знаел, да знаеш за в бъдеще, че си ТЪП.....

 74. 74 Профил на От Ректората
  *****
  Весело

  В СУ “св. Климент Охридски” е открита специалност “ПОПУЛИЗЪМ”. За зав. катедрата е назначен проф. д-р Бойко Борисов. На 16 декември т.г. в аулата на университета проф. Борисиов ще изнесе публична лекция на тема: “Откриването на детски градини, КРЪЧМИ и АЛКОХОЛОПРОДАВНИЦИ и др. обекти в контекста на приноса на България като пълноправен член на ЕС”. Молим всички желаещи да присъстват на лекцията да си носят тоалетна хартия и ЧАШКИ.
  От Ректората

 75. 75 Профил на Това е
  *****
  Неутрално

  Абсолютно всички обаче сме наясно, че не става дума за производителите на грозде, защото огромната част от масовия твърд алкохол се произвежда от спирт, главно от внос, а акцизът върху домашната ракия колкото и да се увеличи, на практика не се събира.

 76. 76 Профил на vasila
  *****
  Неутрално

  теси от евроф.са милионери с куфарите на луканов станаха и милиардери малко им е 15% а и да се сатворат касината които са много и сарибават не6асниците които играт ма6инките са крадци на пари а мутрите са нагу6иха с милиони и имоти браво на боико 15 % е о.к.може и 20 % 6е е по добре мутрите имат много пе4алба а пла6ат ни6о но добре подкупват не6асниците с коли и т.н. това са оберджиите на тапите им игри и ма6инки

 77. 77 Профил на do 76
  *****
  Гневно

  Без коментар - и акъла му е като правописа. За съжаление голяма част от хората разсъждават така и не виждат истинските причини

 78. 78 Профил на Мастър Йода
  *****
  Весело

  Зад гърба на Премиера (вдясно), следващия Премиер ли е?

 79. 79 Профил на мунчо
  *****
  Неутрално

  Последно: Откри ли топлата вода или не?
  Разбра ли защо коментира?

  Ха, ха
  * 69

  Както адвокатите и аз практикувам свободна професия. Простата пазарна истина е следната. Свободните професии са последни по веригата на ДДС. Ако извършиш услуга за 1000 лева и начислиш ДДС, клиентът ще трябва да плати 1200. Но ако пазарните условия ти наложат, ти ще му поискаш пак старите 1000 лева, а от тях ще платиш на държавата 20%. за теб отават 833 лева. Това е простата истина.

 80. 80 Профил на .
  *****
  Неутрално
 81. 81 Профил на rm
  *****
  Неутрално

  С една дума казано - ХАОС.

 82. 82 Профил на ss
  *****
  Неутрално

  моля, ченгетата да пишат във форума на вестник дума и сега, марш от тук

 83. 83 Профил на АСПАРУХ
  *****
  Гневно

  Ще ви дойде акъла за БиБи що за стока е. Гласувайте като овци, сега се мъчете като агнета.
  Ще се сетите, че т.нар "българска дмеокрация", която и без това е само понятие, не само е застрашена, но и вече я няма. Да наистина и Бай Тошо не е ходил да налага мнението си на Парламента. Сещате се но късно, ще търпите още 4 години сега.

 84. 84 Профил на Просвета
  *****
  Неутрално

  Мандата на парламента изтече. Гответе се за избори на пролет.

 85. 85 Профил на Сеирджия
  *****
  Любопитно

  Понеже Дянков не пие и не пуши, ще ни вдигнат цените на алкохола и цигарите, а като му слушам гласеца май ще ни и кастрират.
  Публиката не разбра нещо - реалният данък на хазарта не е 10 или 15 на сто върху печалбата, а върху оборота. Понеже са длъжни 50 на сто да дават като печалба, реалният им данък ще е към 65-70 на сто върху оборота и ще фалират, за радост на Иван Костов, който явно е направил някаква заварка с нелегалните комарджии. Ако искат да си увеличат приходите е по-добре да проверят машинките, защото всичките са с преработени схеми за да дават по-малки печалби. Акцизът върху алкохола също е ялова работа. САЩ имаха пълна забрана и това доведе само до разцвет на бандитите. И селските казани ще отчитат за бог да прости по няколко литра на ден , а ще църцори денонощно. Един закон има смисъл, ако ще се прилага и контролира, а последното липсва нацяло . На Женски пазар през 10 метра цигани предлагат контрабандни цигари. Като вдигнат акциза ще станат през 5 метра, само Булгартабак ще фалира за радост на Дянков и американските му приятели.

 86. 86 Профил на Кибик
  *****
  Весело

  До коментар [#85] от "Сеирджия":

  Той, май, и по жени не ходи.

 87. 87 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Новият данък върху хазарта автоматично прецаква основен приоритет на новото ни управление, с който щяха да борят кризата- спорта.
  Отменянето на повишението на акциза върху алкохола отново поставя въпроса: откъде ще дойдат допълнителните пари за здравеопазване.
  Изобщо бюджет,най-добър във вселената/ по един,който си мисли, че е финансов министър в България на ББ/

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 88. 88 Профил на Дон Кихот
  *****
  Неутрално
 89. 89 Профил на Ха, ха
  *****
  Неутрално

  До коментар [#82] от "ss":
  Ченгетата сега са управляващи, нещо не си разбрал май.

 90. 90 Профил на NO COMMENT
  *****
  Весело

  Нашамареният от Бойко Борисов Стоян Сарийски е участвал в 10 фирми, а през 2007 г. е имал две дружества съвместно с банкерката Цветелина Бориславова, разкрива в. “168 часа”. Стенли обаче продава дяловете си в “Си Ес Ай Еф пропъртиз” и “Си Ес Ай Еф файнешъл сервиз”, който са регистрирани през февуари и март 2007 г. на една и съща дата – 23 юни 2008 г.


  На 3 април 2009 г. доведената дъщеря на премиера Веселина Абаджиева пък купува от Сарийски фирмата “С. С. Кънсълтинг”, а една седмица след това го продава на Юлияна Мерджанова, която сега е управител на “Буллес строй холдинг”, което се свързва със Стенли и е един от основните доставчици на бетон за софийското метро, пише още „168 часа”.
  Удивителното е, че премиерът Бойко Борисов си спомни как набил Стенли, но услужливо забрави да уточни бизнес-връзките на авера на доведената му щерка с банкерката му – приятелка Цветелина Бориславова.

 91. 91 Профил на Alexander
  *****
  Весело

  До коментар [#82] от "ss":
  Цапни му една биричка, пък ако да се разчуе!

  То от много илачи файда няма, знаеш го...

  Или му друсни малко винце, стопля, загрява, какво толкова? Но не бяло... Червено ако имаш... Чувала си за смес със счукан черен пипер, но загрято? Изпива се след горещ душ, или след масаж. Неприятно е, но се потиш няколко пъти, сменяш дрехи през нощта, но на сутринта се будиш като бебе здрава... Не се шегувам... Това са бабешки рецепти, но много помагат...Наместо да се мъчиш с лекарства...

  И мед, хапвай мед... А в чая - джинджифил - естествен антибиотик е ... И пресни лимони, много... И вода, вода, вода - най-важно...


  Е, и един... батко да те топли...

 92. 92 Профил на бункер
  *****
  Неутрално

  До коментар [#91] от "Alexander":

  Ти си цял доктор, бе. Сигурно имаш диплома от бабин университет.

 93. 93 Профил на Alexander
  *****
  Весело

  До коментар [#58] от "berbenkov":
  Видял съм повод да пошибам
  и тука-там съм го наврял,
  но кой не го е правил питам,
  та будиш целия квартал?

 94. 94 Профил на Alexander
  *****
  Весело

  До коментар [#92] от "бункер":

  Много обичам джинджифил. Сега не съм на кеф, ама като се оправя другата седмица, напомни ми да ти дам една рецепта за ориенталски ориз с джинджифил, научих я от моя приятелка - мароканка, направо ще си изядеш пръстите от кеф.

 95. 95 Профил на Alexander
  *****
  Неутрално

  До коментар [#89] от "Ха, ха":
  САЩ да не са луди да си вкарат таралеж в гащите с България, както ЕС направи?

  Мисля, че няма да допуснат тази величайша глупост.

  Боя се, че ще запазят визите. Засега. И ще са прави...

  Кой е луд да си наводни държавата с Черни Красьовци, с Кръвта, с Доктора, с Клюна, с Куката, с Пръча, с Главата, с Амебата и прочее прелестни създания? И с една сюрия самоотвержени труженички -нощни пеперуди от Околвръстносто?

  Аз не бих рискувал ако бях на мястото на САЩ...

  Засега...

  Опропастихме ЕС... А това е един добър урок за САЩ!

  За Бога, САЩ, не махайте визите!

 96. 96 Профил на Доки док
  *****
  Неутрално

  Аз се обърках вече . Сигурен съм и че депутатите също. Както едно време в казармата - Всяка заповед е пред последна.

 97. 97 Профил на Fenix_rises
  *****
  Неутрално

  Ето един виц, който както иска - така да го разбира.

  Класическата версия на приказката за мравката и щуреца:

  През цялото лято мравката се труди усърдно, събира храна за зимата и си стяга къщата.
  Щуреца през цялото лято пее и танцува и си мисли колко е глупава мравката да работи толкова много. Но зимата идва и мравката се прибира на топло, има си храна, подслон, изобщо, всичко при нея е О.К. Щуреца обаче няма къде да се прибере, целия е вледенен, няма и какво да яде.

  Край

  Френската версия:

  През цялото лято мравката се труди усърдно, събира храна за зимата и си стяга къщата.
  Щуреца през цялото лято пее и танцува и си мисли колко е глупава мравката да работи толкова много. Но зимата идва и мравката се прибира на топло, има си храна, подслон, изобщо, всичко при нея е О.К. Щуреца обаче няма къде да се прибере, целия е вледенен, няма и какво да яде, свиква пресконференция и пита защо мравката има право да стои на топло и да има какво да яде, а нещастния щурец мръзне гладен под снега. Телевизията веднага организира предаване на живо, как щуреца е посинял от студ и се чуди къде да се свре на завет. В същото време се пуска видео как мравката се е разположила удобно в топлия си дом, а масата е препълнена с храна. Всички французи са поразени, че в една толкова богата страна оставят бедния щурец да замръзва на улицата, докато другите тънат в изобилие и охолство. Асоциациите, борещи се срещу бедността организират протести пред дома на мравката. Журналистите организират интервюта, питащи как е допуснато мравката да забогатее на гърба на щуреца и искат от правителството да увеличи данъците на мравката, за да плати справедливата цена на богатството си. В отговор на сондажите, правителството приема закон за икономическо равенство и закон срещу дискриминацията. Данъците на мравката са увеличени и плюс това, тя трябва да плати огромна глоба за това, че не е наела щуреца на работа (за да му помогне финансово). Тъй като мравката няма достатъчно пари да си плати глобата и данъците, къщата й е иззета от държавата и тя напуска Франция и се заселва в Швейцария.
  Телевизията прави репортажи как щуреца е надебелял. Той е на път да изяде и последните запаси от храна, натрупани от мравката, а пролетта е още далеч. Жилището на мравката се превръща в социално жилище за щуреца и започва да се разпада, защото последният не прави нищо за да го поддържа. И за това се порицава правителството.
  Съставя се анкетна комисия по проблема, която ще струва 10 милиона.
  Щуреца умира от свръхдоза.
  Вестниците "Либерасион" и "Юманите" коментират провала на правителството да се справи със социалното неравенство.
  Къщата се превръща в свърталище на банда от паяци имигранти.
  Правителството се поздравява с голямото разнообразие на културни общности във Франция.
  Паяците организират трафик на марихуана и тероризират целия квартал.

  Край.

 98. 98 Профил на Ое
  *****
  Неутрално

  Балканите идат!
  Сценарий за развитието на Европейския съюз

  2007 г. - България е приета в ЕС.
  2010 г. - Румъния е приета в ЕС.
  2015г. - Хърватия, Македония, Босна и Херцеговина и Турция са приети в ЕС.
  2017г. - Албания, Косово и Сърбия са приети в ЕС.
  2018г. - За първи път европейска институция назначава румънец на висок пост.
  Той назначава жена си, цялата рода на жена си, членове на семействата на техните съседи и най-добрите си приятели.
  2019г. - Служителите от балканските страни представляват 10% от европейската администрация.
  2022г. - Служителите от балканските страни представляват 60% от европейската администрация. Администрацията повишава заплатите тройно, въвежда гъвкаво работно време, южнославянските езици са на трето място сред "езиците на администрацията". Поради стрес 90% от служителите на европейската администрация излизат в отпуск по болест. Най-много заболявания са констатирани в периодите между 15 юни и 15 септември и 15 декември и 15 януари. Болните служители са забелязани в Алпите, Канарските острови и други места, известни като лечебни срещу стрес. Европейският парламент гласува закон, според който бюджетът на ЕС плаща за лечението на тези болести. По време на отпуските европейската администрация се движи от стажанти на временни трудови договори.
  2025г. - Балканците достигат 90% от администрацията. Македонците отново отказват да приемат еврото.
  2026г. - Високата цена на европейската администрация изисква драстични съкращения. Уволнени са всички белгийски граждани, служители на ЕС. Балканските служители в ЕС достигат 99.3% от общия брой.
  2027г. - Румъния успешно приключва приватизацията. През 2028г. Сърбия поема председателството на ЕС.
  2028г. - През февруари Германия напуска ЕС. Месец по-късно тя е последвана от Франция и Финландия. До края на годината под албанско председателство напускат Великобритания, Белгия, Дания, Швеция, Холандия, Люксембург, Италия, Испания, Португалия, Австрия, Чехия, Литва, Латвия, Естония и Словения. Всички тези държави въвеждат строг визов режим за ЕС.

 99. 99 Профил на Само така Бате
  *****
  Неутрално

  До коментар [#52] от "Васил Пенчев":
  Парламента си е за гавра. Важното е, че Бойко не остави да се изгаврят с народа, въпреки че народа се остави да се изгаврят с него.

 100. 100 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1167 Весело

  До коментар [#90] от "NO COMMENT":

  Премиера просто не разказа цялата история:

  "Ами ... доведената ми дъщеря плачеше... от него...
  Аз го набих, ама после реших все пак да попитам за какво точно реве. Не искал да и купи "ферари", нямал пари... абе бива ли да се реве за такива глупости, викам, пари лесно се изкарват, иди да построиш малко метро. Какво, не си разбирал от строителство на метро? Спокойно Стенли, никой не се е родил научен, ти пусни 30-40% по-висока оферта, другото ще го оправим с анекси, да имаш мегдан за проби и грешки".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK