Лидерът на БСП-София Румен Овчаров подаде оставка, но под условие

Лидерът на БСП-София Румен Овчаров подаде оставка, но под условие

© Георги КожухаровПред Градския съвет на БСП - София, с разтреперен глас лидерът на организацията Румен Овчаров потвърди, че подава оставка. Той повтори думите си от последния партиен форум, че частичните кметски избори в столицата са били последните му като председател на градската структура.   


"Много ми се ще да не го разглеждате като бягство, но трябва да се дават примери", обърна се Овчаров към съпартийците си. Според него столичната организация има нужда от нов председател и соцактивът в София трябва да даде знак за промяна на цялата партия.


В същото време, почти през сълзи, Овчаров предупреди, че има един-единствен вариант да остане председател - "ако отново хора с мръсни ръце се опитат да интригантстват и да пипат там, където нямат морално право". Ако интригантите в партията разчитат този мой ход като бягство или измъкване, трябва да знаят, че не са си направили добре сметката, каза още той. "Не ме е страх, нито ме е срам да го направя, защото не става въпрос за моето лично благополучие", заяви Овчаров. Напомни, че през 2005 г. също е преоценил решението си да напусне лидерския пост в БСП-София, на която е начело от 2000 г.
Социалисти коментираха, че под "интриганти" Овчаров сочи близките до лидера Сергей Станишев - Антон Кутев, Кирил Добрев и Ивелин Николов.


Според Овчаров е реалистично до края на февруари да бъде проведен изборът за негов наследник, въпросът е да бъде намерен подходящият механизъм - вътрешнопартийни избори или градска конференция.


Овчаров призова да не се води война между поколенията в БСП, а да се изграждат мостове. Трябват ни отвореност и прозрачност, а не задкулисни игри и манипулации - нещо, което отхвърлихме и преди една седмица, допълни Овчаров, припомняйки намесата на столичните социалисти за изваждането на близкия до Станишев дългогодишен член на Изпълнителното бюро Кирил Добрев. По настояване на БСП-София съставът на бюрото беше прегласуван и Добрев отпадна от ръководството.


Соченият за негов наследник в столичната структура - Георги Кадиев, изпреварващо заяви, че не е кандидат за поста. Според него БСП - София, трябва да има наистина нов председател, който да е от дълго време в организацията и да е добре познат. В този смисъл не виждам себе си като бъдещ лидер на БСП - София, искам да се концентрирам в работата си като общински съветник и член на Изпълнителното бюро на БСП, каза Кадиев. Той добави, че желае да бъде наложен вътрешнопартийният избор на председател на столичната структура.


Столичният социалист Иван Луканов заяви, че проява на политическа зрялост ще бъде неприемането на оставката на Овчаров. Това е мъжка постъпка, но малко хора ще те разберат и ще те последват, обърна се социалистът към Овчаров.


Бившият кмет на София преди 1989 г. Петър Междуречки поздрави Овчаров за смелата, мъжка постъпка, която според него била плод на "морални подбуди" и щяло да даде "началото на обновлението в партията".Кампанията на Кадиев струвала 285 хил. лв.
Кампанията на БСП на частичните кметски избори на 15 ноември е струвала на партията 285 хил. лева, от които 206 хил. лв. парите са отишли за реклама, обяви зам.-председателят на градската организация Мичо Райковски. Той повтори тезата на Овчаров, че БСП не е в добра кондиция, но въпреки това е започнала "моралното си обновление". Като пример за кризата в партията Райковски дори посочи, че понякога и партийни секретари не ходят да гласуват. Ехото от управлението на тройната коалиция ще тежи още дълго на БСП, предупреди той. Райковски отбеляза, че от години БСП се занимава само със себе си и ако това не бъде променено, ще тръгне по пътя на СДС.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (67)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Руслан 21
  *****
  Неутрално

  .......Антон Кутев, Кирил Добрев и Ивелин Николов.........

  Тези трябва да довършат успешно 100-годишната ку..а. Нека началото на края започне сега.

 2. 2 Профил на antigona
  *****
  Весело

  С разтреперен глас?!?Сълзи в очите!?!Ох,ще ми счупи сърцето,каква мелодрама.

 3. 3 Профил на krasi
  *****
  Неутрално

  А трепереше ли когато подписваше поробващите за България енергийни договори. За това сега треперете дригари.

 4. 4 Профил на NAGLOST
  *****
  Неутрално


  Р.Овч. още ли е на свобода?
  Най достоен и по опитен бандит от Овчаров е Кирил Добрев,
  полагаму се този пост, няма нужда от избори.
  А също е и кореняк софиянец!

 5. 5 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1316 Весело

  Оставка подава,
  но от стола не става!

  www.berbenkov.hit.bg
 6. 6 Профил на НЕУЧУДЕН
  *****
  Неутрално

  В същото време, почти през сълзи, Овчаров предупреди, че има един-единствен вариант да остане председател - "ако отново хора с мръсни ръце се опитат да интригантстват и да пипат там, където нямат морално право". ХАХАА,АЗ ЛИЧНО ПО-МРЪСНИ ОТ НЕГОВИТЕ РЪЦЕ НЕ ЗНАМ.ХАХАХА,СМЯХ ПРЕЗ СЪЛЗИ.

 7. 7 Профил на valio_genov
  valio_genov
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Що бе, що не избрахте губещия непрекъснато избори Некадърлиев - то и гьонсуратлък трябва понякога в политиката. При Кадиев- бол......
  Тъкмо тоя и огледалния му образ - смешника Алелуята в СДС, ще съсипят и двете партии. Белким започнем на ново и на чисто.

 8. 8 Профил на y.yon
  *****
  Неутрално

  Хаиде бе! Немога да повярвам!

 9. 9 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Нещо пандиз за тоя няма ли?

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 10. 10 Профил на хитър петър
  *****
  Весело

  ае стига бе ,да не отива в ГЕРБ?

 11. 11 Профил на PROKUROR
  *****
  Неутрално

  АРЕ У ДРАНГОЛНИКА ИЗМЕКЯРЧЕТО!

 12. 12 Профил на 1-1
  *****
  Неутрално

  Май там, в герб му е мястото. Успех, товарищ, успех красны галстук.

 13. 13 Профил на питащ
  *****
  Неутрално

  Бе тоя от водевилния български политически театър как ще го изпуснат ? Той ства и за режисьорин ,ама Хенералисимуса за да ни залъже се прави , че не ги познава .И ако вкара някой от тия бандюги - артисти исках да кажа в панделата - ще спра да задавам въпроси

 14. 14 Профил на ФИЛОСОФ
  *****
  Весело

  СБОГУВАНЕ с ИЛЮЗИИТЕ, а!? 'Другарю'? Бавнозагряващи реотани, седете си и си гледайте кефа, а не се праветев на идеалисти! Вие сте МАТЕРИАЛИСТИ, при това ЦИНИЧНИ, а най-вече ЛИЦЕМЕРНИ !!!
  Бегайте бързо, че изгонихте всички кадърни и млади по целия свят бе!!!

 15. 15 Профил на Аlexander
  *****
  Весело

  Чак пък през сълзи?

  Червени драми?

  Червен сапунен сериал?

  Червени помии!

  Я стига лиготии!

  Тоя е такава хитра, дърта змия, че сън сигурен как всички отова е прах в очите за глупаци!

  Тоя си има други планове, и пак отнякъде ще бачка яко сртещу България...

  Комунист власт лесно не дава!

  Кого баламосвате бе?

 16. 16 Профил на The Black
  *****
  Неутрално

  Кога най-накрая ще вкарат Иван Костов в панделата?

 17. 17 Профил на Pen4o
  *****
  Неутрално

  А аз да попитам кога ще влезе в затвора г-н Иван Костов?

 18. 18 Профил на Sisi
  *****
  Неутрално

  Абе не знам за Овчаров, ама Костов и Борисов трябва вече да са в затвора. ББ да го вкарат в панделата за мутренското му минало, Костов за кражби на държавно имущество.

 19. 19 Профил на Megi
  *****
  Неутрално

  Не е лошо да опандизат Костов и компания, Борисов и той за затвора плаче.

 20. 20 Профил на esea
  esea
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До Черния пенчо-не се раздвоявай,селянино,повече от едно хонорарче няма да получиш

 21. 21 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 611 Неутрално

  БСП са мъртви,но още не са го разбрали напълно..

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 22. 22 Профил на коко
  *****
  Неутрално
 23. 23 Профил на С уважение
  *****
  Неутрално

  Всъщност добра новина. Един от малкото политици в България, които са готови да си тръгнат от поста си, без да ги изгонят от него. Ако Костов имаше това качество и беше дал път на другите в СДС, България все още щеше да има силна дясна партия.

  Овчаров и Кадиев бяха единствените представители на БСП в предишното правителство, които се опълчиха на ДПС. И си платиха цената с активното съдействие на своите другари.

  До Краси: А Вие, всъщност, чел ли сте "енергийните договори" (и защо не посочите кои по-точно, или въобще не знаете какви договори има?), за да знаете, че са "заробващи"? Или просто повтаряте като папагал това, което някой друг е казал? Ако тези договори са толкова заробващи, смятате ли че Бате Бойко би се поколебал да ги публикува, за да обяснява после собствените си провали с грешките на предишното правителство?

 24. 24 Профил на Judge
  *****
  Неутрално

  Ще вкарваме Костов в панделата тази зима. Вече прокуратурата има доказателства и може да го бутне зад решетките.

 25. 25 Профил на патиланчо
  *****
  Весело

  До коментар [#20] от "Анонимен":

  знаех си,че са един и същи.

 26. 26 Профил на !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  *****
  Неутрално

  До коментар [#24] от "Judge":

  Лъжливо джудже,мълчи си там!!!!!

 27. 27 Профил на Сурков
  *****
  Неутрално

  Товарищ ОВчаров Москва слезам не верить, защо бе другарю ни излъгахте взехте нашата "благодарност", а сега се мъчим с нашите енергийни проекти с новото правителство. Нали трябваше да осигурите вечна признателност и преданост. Верно е ,че няма ваш подпис никъде по газови договори, вярно е че народът забрави как преди 14 години се застъпвахте заедно с Мултигруп за продажбата на газопреносната ни система на Газпром. Вярно е, че засекретихте где що има договори за да не се види користта и предателството. Сега дори не можете да си тръгнете като царя - с достойноство. Много ми прилигате на ситуацията в СДС и там софийската огранизация няма шанс.

 28. 28 Профил на Дръндер
  *****
  Неутрално

  До коментар [#20] от "Анонимен":

  Тия не са се развили до раздвояване-те още се пъпкуват!

 29. 29 Профил на Пак Дръндер
  *****
  Неутрално

  Оставка под условие-това е новост дори за комунистическата лексика!
  Малеееее!
  Все едно някоя ку.ва да каже-ша ти пусна,ама под условие!

 30. 30 Профил на Rick
  *****
  Неутрално

  Мда театура на БКП продължава, а името нема ли да сменявате бе крадци, веднага да му се потурси сметка за предоговарянето на цената на газа и вруската със кражбите от топлофикация и в панделата.

 31. 31 Профил на Shukaku
  *****
  Неутрално

  Абе кои са тия двамата, които гласуват отрицателно за мненията на първите четирима от форума за тази статия? Те май още са в социалистическия мухъл.

 32. 32 Профил на разтреперани гащи
  *****
  Неутрално

  Един през друг се давят в преглътнати сълзи и разтреперани гласчета завалииките, да ревнеш от сътрадателност и умиление. А га си вярваха да са вечни и непоклатими "богове", големи ги дъвчеха и се дуеха, без да им пука колко народ пукаше в нечовешка мизерия заради годзилските им кражби и лакомия. И колко народ драйфаше погнусен и отвратеЕн.
  Треперете сега, скрийте се, изчезнете, червеи вредни.

 33. 33 Профил на МЕГИ
  *****
  Любопитно

  Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред!

 34. 34 Профил на ЗАТВОР ЗА ЗАПАЛКАТА!
  *****
  Гневно

  Всичко това,което става в шибаната, червена,мафиозка партийка е само заблуда за нас....Те се окопават и пак ще размърдат празните си тикви с очички жадно вперени във властта. А запалката си е запалка - мръсен и гнусен селски мафиоз,който отдавна трябваше да търка наровете в затвора...

 35. 35 Профил на Kleptoman
  *****
  Неутрално

  До коментар [#34] от "ЗАТВОР ЗА ЗАПАЛКАТА!":

  ... Костов за компания.
  Шах, шах, шах и две пешки метър.

 36. 36 Профил на от #34
  *****
  Весело

  До коментар [#34] от "ЗАТВОР ЗА ЗАПАЛКАТА!":

  Извинете:Овчаря го збърках със запалката,но и двамата са от едно котило - змииско!

 37. 37 Профил на .
  *****
  Весело

  До коментар [#35] от "Kleptoman":

  Яж му на Костов г*за! Да ти е сладко!

 38. 38 Профил на Goro
  *****
  Неутрално

  Р.Овч. фъф оставка. Няма вече гювеч и от партийни постове.

 39. 39 Профил на Един Градинар
  Един Градинар
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Доживяхме я тая магистрала!

  Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
 40. 40 Профил на ДЕМО
  *****
  Любопитно


  За цели сто години БКП(ДС)БСП, бомбардира мозъците на хората с революционни марксистки пророчества. За цели сто години капитализмът за тях беше хищническа и експлоататорска система, която по природата си не може да премахне антагонистичните си противоречия, класовото неравенство и класовата борба. За цели сто години те набиваха в главите на хората, че единственият изход е революционна борба до установяване на комунизма, когато равноправието щяло да премахне класовата омраза, нуждата от съдилища щяла да отпадне, а парите с всичките им злини щели да изчезнат. Тогава за нас щяло да ни остане да си свирим на китари и да се любим по ливадите. За тая обетована земя те бяха готови да убиват и убиваха... И ето, те сега са мръсни, подли, лакоми, кръвожадни и гладни за власт. Сега мечтите им останаха в оръфана форма само в перверзни манифестчета с руски привкус, като това на господин Станишев, очевидно зареян в берьозките на Подмосковието.
  Като капиталисти обаче, те трябва да знаят, че ще бъдат контрирани със същите марксистки перверзии, от които с тътен се отърваха като от диария.
  Срещу тях се задава революционна борба с всички средства, борба срещу класовото неравенство и хищническата им природа, срещу тяхната пословична лакомия и експлоататорски методи, срещу бандитското им правосъдие. На тях сега им харесва чара на буржоазията, нейния живот, с цялата гама от буржоазни пороци – тая същата буржоазия, заради която само при споменаването й на Ленин му е излизала пяна през ушите.
  Сега те са готови на всичко само за едно-единствено нещо – парите. Но отсега ще трябва да са готови за две неща, с които ще си лягат и ще стават – омраза и съпротива.
  Заедно с това ще им се наложи много бързо да научат и най-важния си урок, ако не искат да бъдат пометени от историята: «Споделяй богатството, или ще ти бъде отнето!»

 41. 41 Профил на МЕГИ
  *****
  Разстроено

  Господа комуноиди, ако искате да се правите на демократи, следва да си набиете в червените канчета идеята, че ДЕМОКРАЦИЯ ОЗНАЧАВА РЕД - ЗА ВСИЧКИ! А не само за някои…Че законите са за ВСИЧКИ,а не само за някои....

 42. 42 Профил на Gen. Augusto Pinochet
  *****
  Неутрално

  Калибър 9 мм. между очите ще свърши най-добре работата.

 43. 43 Профил на la mirage
  *****
  Неутрално

  Съскайте посинели мангали,съскайте
  БСП е партия и ще си остане партия,
  а вие сини лавини,герберисти,файтонджии,
  атакисти и всякаква друга мръсна плява сте
  само явление.Хайде марш на свирка при Бойко.

 44. 44 Профил на AUUUUUU
  *****
  Неутрално

  Със треперещ глас и сълзи на очи и с дебел портфейл отзаде!
  Тоя ни водеше из дебрите на комунизма!
  Пак ми стана кеф!
  Ще има още с насълзени очи!
  При тази блъсканица горе :-о
  А ние постоянно сме си с насълзени очи от техните водевили!

 45. 45 Профил на !
  *****
  Неутрално

  Р.Овч. вече на син фон. Дали вече мислено не е в СДС?!

 46. 46 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Я, другарят Овч. ни напуска. Мъка. Мъкааааа...Ся кво шъ правим без виденовия министър, архитектът на софийската помиярщина и почти несменяем вожд на софийските "социалисти"? Мъкаааа другари. Там, на пленумчето рев не е ли имало? Или само леко насълзяване?
  А пък некакъв "другар" Луканов заявил нещо за политическата зрялост... И призовал със сълзи в очите Овч. да не си ходи. Щото нямало да го разберат. Сигурен съм, че рев има и в некои други зрителни органи на други места из конкурентни столични другарски организации. Дето беха на трапезата от началото на прехода и се ненаядоха. Реват Тошко Добрев и Вили, реве гергьовския младенец и Софийски Стефан. Рев и плоч, и стонове неземни се носят из столичния партиен истеблишмънт..Мъкаааа. Голема мъка.
  Що ли ми е кеф на мен?

  Ecrasez l’infâme
 47. 47 Профил на Eaaa
  *****
  Неутрално

  С подпухнали от плач очи и треперещи гласове,ръце и нозе Софийската партийна организация от клубовете по интереси т.е. интересчиите не иска да се раздели с др. пресвети Р.Овч.!
  За какво ревът?
  Сигур за кифтетатъ дет съ яли заедно из влажните землянки или из луксозните курорти дет ги прати Масларката.

 48. 48 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  Клипче нещо нема ли? Да го видим тоя как "плаче".... Нещо му е замирисало и...... Не е въпроса дали бега, а какво ще го застигне тоя.....

 49. 49 Профил на Гого
  *****
  Неутрално

  Какви са тези глупости "оставка под условие"?

 50. 50 Профил на далаверата
  *****
  Гневно

  Р. Овч , Алексанндров и ония мафиот футболен бос за това кадето ги хванаха във далавера със топлофикация и са краднали милиони във продължение на години Трябва веднага да бъдат осъдени и за много дълго да лежат във затвора, но корумпираният наш съд ги спаси за жалост

 51. 51 Профил на Защо ли?
  *****
  Любопитно

  Защо ли като чуя за сълзи от Овчаров си представям крокодил?

 52. 52 Профил на Стария Бен
  Стария Бен
  Рейтинг: 426 Неутрално

  То не беха сълзи, не беха драми съдбовни... Спокойно, няма да остане без работа като се махне от БСП - всички столични театри навръх с Народния ще се избият за такъв кадър.

 53. 53 Профил на БСП
  *****
  Весело

  Некой се е объркал ако мисли, че бсп са мъртви!?!?!?!?

 54. 54 Профил на Инспектор Гаджет
  Инспектор Гаджет
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Доплаква ми се и на мен..., че го гледам по снимките на свобода, а не по снимки от Централния софийски!

 55. 55 Профил на Бягащият Овчо
  *****
  Неутрално

  "Много ми се ще да не го разглеждате като бягство, но трябва да се дават примери"

  Т.е. това е пример за бягство ли бе въшльо Дано закона да те стигне в бързия ти бяг. Тичай, че брадвата лети вече.

 56. 56 Профил на Търпелив
  *****
  Неутрално

  През сълзи Р.Овч. сподели че в секса с ДПС е бил пасивната страна.Все пак се иска мъжество за да го споделиш.

 57. 57 Профил на diadoto
  *****
  Неутрално

  Чета коментарите Ви и не вярвам на очите си.Радвате ли се или просто така .Вярно е това "момче"още като се "въртеше"около парите на Мултигруп имаше някакво чуство за големи лични печалби.Но нещастието му започна след кончината на Илия Павлов,колкото и загадъчна но не цивилизована постъпка.Тогава Овчаров тръгва по ерархията на партийната стълбица.Енергопроект,цялата партийна олигархия беше там по етажите на "енергото".Приватизаця след приватизация ,продажби на безценица и разрушаване на всичко що е строила "работническата класа",днес натикана в панелките и чудеща се дали утре ще е на работа и ще има ли пари да си плати тока и парното през зимата.Столетницата прави един опит да "овладее"положението но провал след провал.Но не за Овчаров,той расте в ерархията на държавата и политиката.По безкруполен политик от него май си нямаме напоследък в прехода.Расте ,човекът но "партията"му остава с остарели разбирания за хода на демокрацията. Такива като него докато са на власт са добри за всички,но не и за рабонтическата класа ,наречена някога пролетарият.На петият им конгрес /БКП/ вождът на пролетарията в България добре ги е предупреждавал да пазят народа и държавата от зараждащата се "червена буржоазия".На въпрос на журналистка Овчаров контрира с въпрос...Е и какво завиждате ли ни ,че сме най богатата "партия"..? Ако бях там щях да го запитам ..на какво сте богати на корупция,цинизъм и безхаберие ли Румене..?Днес "столетницата" доказва ,че Димитров е бил прав.Дадените "пари",окраденото и взетото насила никога не вещае успех.Не си ли се потил и недоспивал за тях ,считай че Господ Бог ще си го прибере обратно.Така ,че не ми е хич през оная"работа"какво ще прави утре този политически "плазмодий".Лошото е ,че "столетницата"от социалистическа лява партия се превърна в кървава ,яркочервена мракобесница на идеалите на Дякона Левски за ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА.
  Тук трябва да се замислим, за да имаме още 13 века България,за да имат бъдеще идните поколения драги сънародници.Защото и днес виждам "залитания"и на новото правителство силно люшкано от подводните камъни на "социализъма",които се оказа една утопия.

 58. 58 Профил на СДС
  *****
  Неутрално

  президентската кампания на Волен Сидеров започна
  САМО ТАКА ДОЛУ МАФИОТИТЕ ОТ БСП

 59. 59 Профил на socialist
  *****
  Неутрално

  А ЕТО И ЧАСТ ОТ ОБРЪЩЕНИЕТО НА ЯНКО ЯНКОВ КЪМ ЛИДЕРА НА
  АТАКА, ОТНОСНО ЛИГИТОМНОСТТА НА БСП:
  “........................ Впрочем, Господин Сидеров, без ни най-малко да се опитвам да влияя върху Вашата визия относно българското правосъдие и без да Ви натрапвам моето лично гледище (често пъти изразявано чрез изключително остри и дори драстични квалификации на съдиите, при това адресирани лично до самите тях и надлежно депозирани и регистрирани в техните съдийски офиси!), бих искал да Ви предложа да се присъедините както към идеята, така и към съдебната процедура относно обезпечаването на лигитимност на политическите субекти и на отстраняване от политическата сцена на юридически нелегитимните и по същество криминално престъпните субекти, какъвто субект е и БСП.”
  28 Октомври 2009 г. Янко Н. Янков

 60. 60 Профил на брава
  *****
  Весело

  Овчаров е станал голям артист - "с разтреперан глас......сълзи в очите"

 61. 61 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Весело

  УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ-БЪЛГАРИ, ЧЕСТИТА ДА Е НА ВСИЧКИ НОВАТА 2010г!
  НЕКА ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ПРЕДИ ВСИЧКО!
  НЕКА СЕ СБЪДНЕ ВСЯКА ЕДНА МЕЧТА НА ВСЕКИ КОЙТО НОСИ ПАСПОРТ С ИМЕТО НА ТАЗИ МАЛКА, НО ВЕЛИКА СТРАНА - БЪЛГАРИЯ!!
  НЕКА ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО ЗАРАБОТИМ ЗА ПРЕУСТРОЙСТВО НА КОНСТИТУЦИЯТА С ЦЕЛ ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ, ЗАБРАНИЛА ЗАВИНАГИ НАМЕСАТА НА ГРУПИРАНИТЕ НИ ЛИЧНО-КУЛТОВИ ТЕЧЕНИЯ И УВЛЕЧЕНИЯ, ДА ИМЕННО ЗАБРАНA НАМЕСАТА НА ТЕЗИ НИ ТРИ (3) ГРУПИРАНИ ( полит-идеологии, религии и етнос ) УВЛЕЧЕНИЯ, ВЪВ ВЪТРТЕ-ДЪРЖАВНИТЕ НИ И ВЪНШНО-ДЪРЖАВНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОТНОШЕНИЯ!!
  ВРЕМЕ Е НА ОСНОВАТА НА ТАЛАНТИТЕ СРЕД НАС, А НЕ НА ПОЛИТ-ГРУПИРАНИЯТ ПАРТИЙНО-ПОСЛУШЕН, АМАТЙОРСКИ МАЖОРИТЕT ДА СТРОИМ имунизирани ОТНОШЕНИЯ И ДЪРЖАВАТА СИ!
  НЕКА ЗАПАЗВАЙКИ ПО РАЙОНИ ТЕЗИ НАШИ СТАРИ-ГРУПИРАНИ АМАТЙОРСКИ ПОЛИТ УВЛЕЧЕНИЯ, ПОКАЖЕМ С НОВА КОНСТИТУЦИОННА ПРОМЯНА В РОДНА БЪЛГАРИЯ НА СВЕТА, КОЙ Е ИСТИНСКИЯТ ПЪТ КЪМ ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ.

  САМО ТОГАВА ЩЕ БЪДЕ ПРЕМАХНАТА И ОПАСНОСТТА ОТ ВОЙНИ, МЕТЕЖИ И КРИЗИ, ВСЕ ОЩЕ СЕДЯЩИ ИМЕННО НА УМИШЛЕННО ПОТДЪРЖАНИТЕ, ПОЛЯРИЗИРАЩИ ОБЩЕСТВАТА ТРИТЕ ПО-ГИРЕ УПОМЕНАТИ КУЛТОВИ ФАКТОРА.
  ЕДИНСТВЕНИТЕ КОИТО ПЪРВИ РАЗБРАХМЕ И ОСЪЗНАХМЕ ТОЗИ ФАКТ СМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ, И КАТО НАЙ-СТАРА НАРОДНОСТ В СВЕТА НИ ПРЕДСТОИ ТАЗИ ЗАДАЧА СЕГА.
  ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!
  ДА ЖИВЕЕ МИРЪТ И СВОБОДАТА МЕЖДУ НАРОДИТЕ!!

  На БЪЛГАРИТЕ ни е нужно не заслужили,
  а ЗНАЕЩИ и ТАЛАНТЛИВИ ръководители!
  "В. И. Кунчев-Левски"

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 62. 62 Профил на Daniel Wahrheit
  *****
  Неутрално

  Място за тези, които несправедливо са били обвинени, които са пострадали от неправда или просто са били жертва на несправедливост. Място на истината:
  На сайт http://eyesofbulgaria.blogspot.com можете да разкажете за всяка несправедливост в България, която сте преживели или на която сте били свидетели. Това е форумът на правдата и истината!

 63. 63 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 426 Разстроено

  Уважаеми Сънародници-БЪЛГАРИ,
  Моля нека да оставим дребните Култово-меж-партийни свади и пререкания а съответно и клюките разпалвани около тях чрез Марионетните ни Мас-медии, и ПОМОГНЕМ НА ПРЕМИЕРА НИ ДА ЗАПОЧНЕ РАБОТА ПО МНОГО ПО-ВАЖНАТА ЗАДАЧА коятони преедсто за извършим за БЪЛГАРИЯ и за СВАТА.
  А ИМЕННО КАКВО?
  ПРЕД НАС БЪЛГАРИТЕ НИ ПРЕДСТОИ ЗАДАЧАТА ДА ЗАПОЧНЕМ ВЪТРЕ-СОЦИАЛНАТА ПРЕУСТРОЙСТВЕНА РЕФОРМА ( СОЦИАЛНАТА ПЕРЕСТРОЙКА)!!
  ЗАЩО?
  ЗA ДА ОТГОВОРИМ ( НИЕ БЪЛГАРИТЕ, КОИТО ПЪРВИ ОСЪЗНАХМЕ ТОВА ) НА ИЗИСКВАНИЯТА НА ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ.

  ЗА ДА МОЖЕ СЕГАШНАТА ЕВРО-КОНГЛОМЕРАТСКА СБИРЩИНА ОТ ДЪРЖАВИ С РАЗЛИЧНИ ОБЩЕСТВЕНИ УСТРОЙСТВА, ДА НАПРАВИМ ИСТИНСКИ "ЕВРО-ДЕМОКРАТИЧЕН СЪЮЗ".

  Факта е неоспорим.

  Погледнете каквa „КАША” от различно Социално устроени държави е сегащният €вро-Конгломератски коктейл;
  Републики, Царства, Кралства-КОЛОНИАЛИСТИ ( Англия-GB ), ДИНАСТРИИ и какво ли не , всички БРЪЩОЛЕВЕЩИ гръмогластно за „демокрация”, където никъде я няма а и нищо не се прави за това.

  ЧРЕЗ "ГОРБАЧЕВСКАТА", БАНКОВО ЗАРОБВАЩА И ИКОНОМИЧЕСКО-ИНВЕСТИЦИОНН ПЕРЕСТРОЙКА, ДОЙДИОХМЕ ДО КРИЗИТЕ, БЕЗ НИКOЙ ДА СЕ СЕТИ ПЪРВО ЗА ПРОМЯНА НА СОЦИАЛНОТО НИ УСТРОЙСТВО!!
  ДА, НИКOЙ ОСВЕН НАС БЪЛГАРИТЕ.

  Именно за това ни предстои много!
  Дойде време щом искаме Демокрация, да забраниме КОНСТИТУЦИОННО НАМЕСАТА в ДЪРЖАВНАТА СФЕРА НА ОТНОШЕНИЯ, на тези наши (3) лични Политически, Религиозни и Етнически ( най-вече групирани ) увлечения, и чрез нови закони да преустроим Конституцията си първо, създавайки нов вътре-социален по-хуманен ред и чак след това като пример и в СВЕТА, да създадем един ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН, МЕЖДУНАРОДЕН Съюс!
  ПЪРВО ПРОМАНА НА ПОЛИТИКО-СОЦИАЛНАТА ВЪТРЕШНА СТРУКТУРА НА БЪЛГАРИЯ, СЛЕД ТОВА РЕВОЛЮЦИОННА ПРОМЯНА В КОНСТИТУЦИЯТА НИ, ПРАВЕЙКИ Я ОТ ПРO-МАРИОНЕТ-УЛТРА-ДЯСНО ЦЕНТРИСТКА В ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА, И ЧАК ТОГАВА ДА ИЗЛЕЗЕМ С ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА В ЦЯЛА ЕВРОПА И СВЕТА, КЪМ ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ!!

  ТАКА ЧЕ, МОЛЯ НЕЗАДЯЦВАЙТЕ БОЙКО c дребните Култово-меж-партийни свади и пререкания!!
  С 20-ти век, умря и си замина влиянието на Личният Култов, Групиран-Идеологически, Етнически и Религиозен фактор, във вътре Държавното Социално Устройство.
  Още по-вече в Държава с Многонационално общество.


  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 64. 64 Профил на Аман
  *****
  Неутрално

  Крайно време е да си иде тая партия. Вижте другите бивши соц страни: коя е оцеляла след промените? Само нашите с нокти и зъби се опитват да запазят кокала. А че имат съдебната власт и парите на народа, е ясно с просто око. Затова трябва да се отстранят всички кадри там над 35г и да им се забрани да членуват в партии...Иначе престъпниците ще продължават да карат БМВ-та и да паркират по тротоарите, да изнудват и грабят народа ни. Аман!

 65. 66 Профил на Burg
  *****
  Гневно

  Господа,Госпожи и господинчовци....... Нужна е НОВА КОНСТИТУЦИЯ и тотална смяна на държавния апарат Т О А Л НА ! С закон да се забрани комунизма в всичките му форми . 66 години стигат. . А всичките тия малки и големи виновници за сегашното състояние на държавата на палатки за да строят новите пътища на новата държава която те разрушиха Точка.

 66. 67 Профил на Рижия
  *****
  Неутрално

  Ей то едни коментари едни философски блясаци да не можеш да се начетеш. А за мен всичко е толкова простичко: ЗМИЯТА СИ СМЕНЯ КОЖАТА И СИ ПРОДЪЛЖАВА ЖИВОТА.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK