УНИЦЕФ и Уникредит си партнират в проект за приемна грижа "Приеми ме!"

Главният изпълнителен директор на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян и представителят на УНИЦЕФ за България Таня Радочай подписаха споразумението за сътрудничество

© Уникредит Булбанк

Главният изпълнителен директор на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян и представителят на УНИЦЕФ за България Таня Радочай подписаха споразумението за сътрудничествоУникредит Булбанк и УНИЦЕФ подписаха споразумение за дългосрочно партньорство по проект за приемна грижа "Приеми ме!". Проектът стартира през 2007 г. в област Стара Загора, а от ноември 2009 г. започна работа в нови осем области – Търговище, Перник, София (град и област), Габрово, Смолян, Велико Търново, Шумен, посочиха от двете институции.


В рамките на подписаното споразумение за партньорство Уникредит Булбанк обяви, че вместо да изпраща традиционните коледни рекламни сувенири като фирмени календари и бележници, ще дари сумата от 50 хил. лв. на УНИЦЕФ в подкрепа на проекта "Приеми ме!".


"Изследвания показват, че всеки три месеца, прекарани в институция, забавят развитието на едно дете с един месец. Уникредит Булбанк вижда в проекта на УНИЦЕФ за развитието на приемна грижа в семейства възможност за устойчиво и дългосрочно решение на проблема с изоставените деца", каза главният изпълнителен директор на банката Левон Хампарцумян. "Надяваме се и други компании да подкрепят тази много добра и полезна инициатива, така че в крайна сметка да извадим децата от домовете и в обществото да има по-малко социопати, каквито се произвеждат в тези институции", допълни той. "Вярваме, че всяко дете трябва да посреща празниците в свое семейство, да има свой дом, да ходи на училище и да играе с децата от квартала. Знаем, че всички тези малки неща от ежедневието правят голямата разлика между това да живееш в институция и в семейство и означават много за едно дете и за неговото развитие", каза още Хампарцумян.
"За УНИЦЕФ България развитието на приемната грижа е един от най-новаторските и важни проекти и затова за нас е важно, че в реализирането на този проект се включва такъв силен партньор като Уникредит Булбанк, най-голямата банка в страната", коментира от своя страна представителят на УНИЦЕФ за България Таня Радочай. "Проектът "Приеми ме" е част от нашата ангажираност в процеса на деинституционализация и подкрепа на националната и местни политики за закрила на детето. Ние вярваме, че усилията трябва да са насочени към работа по превенция на изоставяне на деца, развиване на услуги в подкрепа на семействата", добави тя. "Всички тези политики трябва да бъдат обезпечени с нужните ресурси и да са съпътствани от ясен мониторинг на резултатите и ефективността", посочи още Радочай.


В изказването си тя отбеляза, че жестът на "Уникредит" носи духа на предстоящите коледни празници. "На Коледа празнуваме раждането на едно дете, което е родено при много тежки обстоятелства, но е било обичано, отраснало е в добро семейство и са му помогнали да стане това, което само то е можело да стане", напомни Радочай. "Единствено в семейна среда едно дете може да разбере колко е уникално, да се научи да получава и да дарява любов", изтъкна тя.


По данни от юни 2009 г. над 7000 деца в България живеят в 138 дома. Само 218 деца се отглеждат в приемни семейства, посочиха от УНИЦЕФ. От организацията обявиха, че в началото на следващата година ще стартират и национална комуникационна кампания по проекта "Приеми ме!".

Коментари (1)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Flasha
  *****
  Неутрално

  ДО ЛЕВУН Х.

  ПРЕДИШНИЯТ МИН.НА ФИНАНСИТЕ МНОГОКРАТНО ОБЯВЯВАШЕ ЧЕ БАНКОВАТА СИСТЕМА Е СТАБИЛНА И СИГУРНА ?!/МЕЖДУ ДРУГОТО ЗА ТАЗИ СТАБИЛНОСТ МАЙ ПЛАТИХМЕ ВСИЧКИ НИЕ/ ТАЗИ СИСТЕМА Е СЪСТАВЕНА ОТ 32-РАЗЛИЧНИ ЧАСТНИ БАНКИ ВСЯКА СЪС СВОЯТА ОТДЕЛНА ПОЛИТИКА И ПОЗИЦИЯ НА "ПАЗАРА" ОТДЕЛЕН Е И ВЪПРОСА ЧЕ ВЪРХУ ТЯХ ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ СЕ НАЛАГА ПОЛЕЗНАТА ЗА БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА /А ИМЕННО НИСКИ ЛИХВИ/,НАПРОТИВ ДАДЕНА ИМ Е ПЪЛНА СВОБОДА НА "ДЕЙСТВИЕ" А ИМЕННО САМИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ ЛИХВЕНИТЕ СИ ПРОЦЕНТИ ПО ДЕПОЗИТИ И ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИ. ЗЛООПОТРБЯВАЙКИ С ТОВА СИ ПОЛОЖЕНИЕ ТЕ ДАЖЕ СЕ ОПИТВАТ ДА ВНУШАТ КАКВО ЛИ НЕ ЗА ТЕХНИТЕ ДЕЙСТВИЯ.ЛИХВЕНИТЕ ПРОЦЕНТИ В "БЪЛГАСКИТЕ" БАНКИ ВАРИРАТ МЕЖДУ 10% И 20% ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ В САЩ ИНСТИТУЦИИ /БАНКИ И ДР./ ДАВАЩИ ПОВЕЧЕ ОТ 5% ЛИХВИ ПОДЛЕЖАТ НА ФЕДЕРАЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ С ОГЛЕД НА ТОВА ДА НЕ СА ПИРАМИДАЛНИ СТРУКТУРИ,В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЛИХВАТА Е-0,12% А В ЯПОНИЯ 0,05% / А В БЪЛГАРИЯ ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА Е ВСЯКАШ Е НЕЩО НОРМАЛНО.ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ ПАРИТЕ ТРЯБВА ДА СА В ИКОНОМИКАТА И ДА СЕ РАБОТИ С ТЯХ . ДА СТОЯТ В БАНКИТЕ КАТО "ДЕПОЗИТИ ЗА ЛИХВИ ПО 10%" Е МЕКО КАЗАНО СТРАННО ЗА МЕНЕ . ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЯМА ДА РАБОТИ ИЛИ ДА ИНВЕСТИРА В НЕЩО ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ МОЖЕ ДА ВЗИМА ПАРИ БЕЗ ДА РАБОТИ .ИСТИНАТА НАЙ-ВЕРОЯТНО Е ЧЕ БАНКИТЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГАТ С ПАРИ И СЕ МЪЧАТ ДА ПРИВЛЕКАТ ТАКИВА С ПРИВЛЕКАТЕЛНИ ЛИХВИ ПО ДЕПОЗИТИТЕ .ДРУГ МНОГО СЪМНИТЕЛЕН И ОБЕЗПОКОИТЕЛЕН ФАКТ Е ЧЕ ФАЛИРАХА МНОГО ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ В РАЗЛИЧНИ ДЪРЖАВИ ПРИ ТОВА С ДЪЛГА ИСТОРИЯ А В БЪЛГАРИЯ ТОВА НЕ СЕ СЛУЧИ ?!?!?!?! ВАЖЕН МОМЕНТ Е НАЛАГАНЕТО НА СЛЕДНИЯТ ВАРИАНТ ЗА БЪЛГАРИЯ КАТО ЗАКОНОПРОЕТ И ЗАКОН А ИМЕННО :

  - НИКОЯ БАНКА В БЪЛГАРИЯ ДА НЕ МОЖЕ ДА ДАВА ПО-ВИСОК ЛИХВЕН % /КАТО ДИВИДЕНТ/ ОТ БНБ /ИЛИ АКО ДАВА ТАКЪВ ТО ТОЙ ДА Е С 1 % ПОВЕЧЕ OT НЕЯ/ ТАКА ЩЕ МОЖЕ НАЙ-ПОСЛЕ ДА СЕ НАЛОЖИ ДЪРЖАВЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ БАНКИТЕ. СИГУРНО ЩЕ ИМА И НЕДОВОЛНИ НО СПОКОЙНО МОГАТ ДА НАПУСНАТ ПАЗАРА И ТАКА ДА ОСВОБОДЯТ МЯСТО ЗА СЕРИОЗНИ БАНКИ .ПАК ПОВТАРЯМ ЧЕ В ЩАТИТЕ НАД 5% ДАВАН ДИВИДЕНТ ОТ КРЕДИТНА ИНСТИТУЦИЯ СЕ ТРЕТИРА КАТО ПИРАМИДА .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK