Полицаи се заканват да оставят управленията си без техника

Полицаи се заканват да оставят управленията си без техника

© Юлия ЛзароваСлужителите на МВР се готвят да изнесат техниката и консумативите, които са осигурили със собствени средства, от районните полицейски управления, съобщи dariknews.bg.


Тази форма на протест е била обсъдена от представителите на полицейски синдикат в страната, уточнява координаторът на профсъюза за Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Хасково Борислав Мазнев. 


В събота - 12 декември, полицаите ще се събират пред областните дирекции на МВР, за да изразят недоволството си от липсата на всякаква грижа към служителите на министерството от страна на държавата. По думите на Мазнев в акцията ще се включат поне 250 полицаи от Пловдив и Пазарджик.
Исканията на униформените остават същите, както преди една година, когато организираха първия голям протест - по-добри условия на труд, осигуряване на достатъчно средства за униформено облекло и бензин."На срещата с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов на 2 декември чухме много хубави обещания, но всичко остана на думи, реално не се взеха никакви мерки", подчерта Мазнев. "Затова на Националната конференция на синдиката на 19-ти декември ще обсъдим конкретна форма на ефективен протест, като най-вероятно ще се спрем на варианта всички служители в системата да си приберат компютрите, принтерите, телефоните и дори автомобилите, с които са спонсорирали МВР през годините. Мога да гарантирам, че в РПУ-та в Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Хасково почти 80% от техниката е осигурена от полицаите", заявява още синдикалният лидер.


По този  повод на официалния сайт на Синдикалната федерацията на служителите в МВР е публикувана специална декларация, в която се казва: "УС на СФСМВР споделя изцяло справедливите искания за по-добри условия на труд и право на достоен живот на служителите в МВР... Напрежението отново ескалира. Не се е променило почти нищо!"

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mm
  *****
  Неутрално

  Положението е отчайващо наистина, но виновни както винаги няма. Полицията трябва да съкрати поне наполовина, да се намалят разходите за излишни дейности, да се обучи персонала да работи ефективно и който протестира вън. Забрана на синдиката, от такива синдикати само приказки.

 2. 2 Профил на варна
  *****
  Неутрално

  Прави са полицаите.Сега по време на криза тяхната работа се утрои,а заплатите и условията-не.

 3. 3 Профил на Antipolice
  *****
  Неутрално

  Само да не си прибират дрогата, която са си я донесли като дял от участията им в престъпни групи, че тогава ще стане страшно. Толкова много полицаи изведнъж ще станат и нарко дилъри на свободна практика.
  Но иначе са си прави. В това министерство парите винаги привършват в първите месеци на годината и после на самоиздръжка. Къде със затваряне на очите, къде с рекет и т.н. Но пък какво да се прави. Не може всяка седмица партита и приеми и да не се ядат луканки и да не се пият скъпи вина.

 4. 4 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#1] от "mm":

  Как да работи ефективно приятелю! Полицията е направена така, че да не може да работи ефективно! Законите са направени така, че и съдът да не работи ефективно! Прокуратурата никой не и търси сметка и се сещаш колко е ефективна... Всичко е направено така, че да не работи!

 5. 5 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1813 Любопитно

  Оу, и като изнесат техниката, с какво ще ни следят в интернет?

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 6. 6 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 904 Весело

  "Мога да гарантирам, че в РПУ-та в Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и Хасково почти 80% от техниката е осигурена от полицаите"
  Другите 20% са осигурени от спонсори, които послетрябва да са обект на разследване от същата тази полиция! Имитация на полиция!

 7. 7 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Ле-ле, каква вест!
  Полицейска форма на протест!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 8. 8 Профил на м-да-а-а!
  *****
  Неутрално

  Само отбелязвам, че зад предишната серия от протести седеше
  "тъмният балкански субект" АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ!

 9. 9 Профил на фриистайл
  *****
  Неутрално

  Странно, да се обърнат към спонсорски програми за набавяне на техника.

 10. 10 Профил на капитан
  *****
  Неутрално

  Пуснах жалба срещу едно лице-виден журналист,полицаите какви ли доводи не измислиха,за да не се задействат. В Районна прокуратура даже го прекръстиха,измениха му фамилията,да не изпадам повече в подробности-просто системата е тотално загнила.Дано Цветанов има волята и смелостта да започне промени,от това зависи нашето бъдеще.

 11. 11 Профил на АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ
  *****
  Неутрално
 12. 12 Профил на Гражданин
  *****
  Любопитно

  А ние кога ще протестираме срещу пълното безхаберие на полицията и тоталната и неефективност?
  На мен ще ми върнат ли разходите за издръжка на тези квазиоргани на реда?

 13. 13 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Да си приберат и 'интерфейса' за следене на интернет!

  gradinko.bg
 14. 14 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 938 Неутрално

  Отнесли били техниката от себе си .... много ясно, иначе няма да могат да работят и те ще са виновни, ако не си свършат работата....
  Въпросът тук е : Какво ги кара да го правят след като пак не си вършат работата ....

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 15. 15 Профил на фриистайл
  *****
  Неутрално

  Друг вариант е, ако министерството имат пари - да се договорят с фирмите-доставчици да закупят по-стара техника на силно занижени цени.

 16. 16 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Протестът на полицаите ще бъде чут и ще се отпуснат допълнителни средства. Но не за борба с престъпността. Просто като следствие на вътрешната ни политика идват протести и на други групи български граждани. В такава ситуация ,ако правителството не се опре на нахранена полиция, ще трябва да бяга бързо.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 17. 17 Профил на Софиянец
  *****
  Гневно

  Майка им проста мутро-милиционерска! Взимат най-големите заплати сред държавните служители за да пият кафе с мутрите!
  България е страната с най-много полицаи и най-голяма престъпност на глава в Европа! И връзката между тия две неща е пряка!

 18. 18 Профил на 7
  *****
  Неутрално

  Определено е много срамно 20 години вече полицаите да са оставени на хляб и вода.Те може да се каже, че са по-репресирани като служители на системата на МВР в сравнение със самите граждани.Неможе да получаваш 500-600 лева заплата и освен това, да трябва сам да си купуваш техника, с която да се опитваш да работиш.После защо имало много корупция и как ще я борим.От 1998 годин до 2008 година във всеки от бюджетите е имало излишъци.Как пък не се намериха пари за техника и консумативи за 10 години?Просто някой има интерес МВР да не работи!

 19. 19 Профил на Antipolice
  *****
  Неутрално

  До коментар [#18] от "7":

  А ако им се увеличат заплатите, мислиш ли, че ще спрат с кокошкарското си крадене? Според мен - НЕ. Така са си научени. А пък сега да ги учиш на ново не върви. Ще изгубиш сумати време и пари да обясняваш на хора със средно образование и то в добрия случай.

 20. 20 Профил на фриистайл
  *****
  Неутрално

  Май отминаха времената, когато бяха много корумпирани. По сведения на мой братовчед, преди години можеха да си докарат доход до около 5000 лв. на месец по втория начин. Но вече престъпността се промени и надали имат вече такива доходи. Едно момче напусна КАТ защото бяха стреляли по него и се уплаши, каза, че не си заслужава, а едно време в КАТ се влизаше само, ако някой е починал.

 21. 21 Профил на k
  *****
  Неутрално

  Ами нали имаме полицейско правителство, да оправи поне тяхното положение, то се видя че за обикновенния човек място няма.

 22. 22 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 904 Весело

  Заплащането на полицаите съвсем не е ниско, а ако се прибавят и социалните придобивки излиза, че полицаите са най-добре осигурените държавни служители! На фона на това обаче е любопитно да се разбере, че държавата осигурява 100 литра гориво на месец за патрулиращ автомобил! Това за 60 смени за месец предполага около литър и половина на смяна! Всеки може да прецени колко километра на смяна може да се изминат с това гориво в градски условия! При средна скорост от 20 км колко време могат да патрулират полицаите ! Това е една от причините за ефикасност! Лично за мен полицията е форма на заетост и може да бъде причислена към борбата с безработицата, вместо борбата с престъпността! Събират се там заплатки и това е! Малкото, които желаят да си вършат работата са възпрепятствани от обективни фактори предполагам като липса на консумативи,техника и др и субективни като началници, които са на издръжка на други структури...

 23. 23 Профил на фриистай
  *****
  Неутрално

  Аз имам познат във Външно. Там техниката се сменя на 2 години и я оставят на служителите, като допърнителна, към новата. Външно спокойно може да подарява "старата" техника на Вътрешно министерство.

 24. 24 Профил на дедо мраз
  *****
  Неутрално

  Като няма бензин защо не се поразходят пеша да свалят някое кило, че сега са се освинили като селски бабаити?

 25. 25 Профил на Руслан 21
  *****
  Неутрално

  Ако наистина си изнесат собствената техника ще трябва да минат на химически моливи /ако някой помни какво е това/ и стари тетрадки. Не 80%, а поне 90% от техниката е собственост на полицаи. Бях на разпит в КАТ като свидетел /евентуално обвиняем/ заради една приятелка. 15 минути давах показания и ми писна от скорстта на писане на капитана. Помолих да мина от неговата страна за да видя как пише. Прие с подозрително доволство. Боже опази. Не знае как се пише на компютър. Показах му каквото можах, а като не разбра повечето неща го попитах колко големи са децата му. Синът му се оказа седмокласник и след малко дойде. Обясних на детето, то ме разбра, полицаят ми благодари. Каза, че така се учат - от движение и все имало някой като мене по-нервен, та да пообясни как се работи с компютър. Нямат никакви курсове. Компютрите са все стари от тези, които всички имаме по мазета и тавани. ПРАВИ СА ПОЛИЦАИТЕ ТОЗИ ПЪТ.

 26. 26 Профил на А Мухльов и Пикльо ще поканят ли на протеста?
  *****
  Любопитно

  А Мухлюил Мухльов и Гумен Пикльов ще бъдат ли поканени на полицейския протест като почетни гости? За техния огромен принос за съсипването на МВР ще им се изрази ли благодарност от протестиращите полицаи? Или някой пак ги бъзика, ама сега срещу бате Бойко?

 27. 27 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#24] от "дедо мраз":

  Точно така дедо, утре като се обадиш, че ти трябва помощ от полицията изчакай да дойдат пеша! Също така може и "Бърза помощ" да бъдат с триколки, техните шофьори знаеш ли колко са дебели! А пожарникарите може да бягат с кофпомпите и да гасят пожари с кофи като през 15 век, какво са ми замазняли там!
  Повече физкултура трябва!
  Соц. идеите скоро няма да се изтрият от съзнанието на българския народ за жалост!

 28. 28 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Е в случая са прави, откъде накъде ще си носят компютри?!

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 29. 29 Профил на Глоба
  *****
  Неутрално

  Елементарно е да се осигурят допълнително пари за МВР. Само от шофьори-нарушители могат да се съберат няколко десетки милиона лева. НС събрание да гласува такива пари да отиват по сметка на МВР и горе долу ще дозакърпят положението. Но или не ги санкционират изобщо, или парите отиват директно "под фуражката". Да протестират първо пред подкупните си колеги по транспорта. И Цецо да не говори дълги, несвършващи приказки, а да подготви законодателна инициатива в горния смисъл.

 30. 30 Профил на фриистайл
  *****
  Неутрално

  За да имат добра двигателна активност и да не ги бият, има метод за "отпушване" на енергийни точки по корема и задните части, който се основава на звукова комбинация. Трябва да произнасят около една минута: "Гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади, гади................"

 31. 31 Профил на 1
  *****
  Неутрално

  А от къде имат пари за техника? Нали са им ниски заплатите?
  Като им гледам жените и децата как са облечени, не ми се вярва да ги издържат тъщите и свекървите.

 32. 32 Профил на Старшина Дрянков
  *****
  Весело

  на тия ченгета колко са само тетрадките и химикалките не може да им купиме от бюджета ! я ги съкратете наполовина !

 33. 33 Профил на luarkas
  luarkas
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Изобщо не ме интересуват тези прости и корумпирани държавни служители. Като не им изнася, да напускат.

 34. 34 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  И като си вземат компютрите - к'во прайме с "инфото" в тях, ааа? Въобще - ебахти лайняната дъжава. Ц. Цветанов к'во мисли по въпроса?.....

 35. 35 Профил на диригент
  *****
  Неутрално

  Някой дирижира да настане хаос.
  Виждат, че Европа повярва на Борисов, виждат, че върви по правилен път да пресече корупцията, сега отвсякъде ВИЯТ....
  Не беше ли същото и при Румен Петков?Но не искаха да му правят "сечено".
  А сега може.

 36. 36 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До № 35: Още от първите стъпки на герб във властта твърдя,че ще доведат до пълен хаос и блокаж в държавата ни. Просто няма начин да не го направят- начело на държавата поставихме абсолютно бос човек , комплексиран нарцис, слаб характер, страхлив и прост. Това нямаше да е страшно, ако същият не държеше да взима еднолично всяко решение в тази държава и се беше заобиколил със специалисти. Но той си избра основно межитурки от общините, послушковци и подмазвачи, безгласни и безлични. Защото никой не можеше да е по-.... от него. Прав си само за едно- възможно е някой да дирижира този причинител на хаос- той е абсолютно предвидим в действията си

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 37. 37 Профил на luarkas
  luarkas
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Определено ХАОС има! Ще задълбочат кризата още повече!

 38. 38 Профил на бУНАК1
  *****
  Неутрално

  От както биха децата пред парламента не заслужават подкрепата на хората,защото се съюзиха с бандитите.

 39. 39 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  Ми то всичко е фалшиво в БГ.
  Не само в МВР, а във всяка държавна и общинска структура, а и в бизнеса, ако случайно влезе човек, който иска спазване на законите, го смачкват или гонят.

 40. 40 Профил на qwe
  *****
  Неутрално

  До коментар [#19] от "Antipolice":
  Братко много си прав, но ако отидеш да кандидатстваш и имаш 2 висши, ти отговарят, че си се объркал. Там е комунисто-фамилна фирма, БНТ ряпа да яде в това отношение, в МВР баща се пенсионира син му взема работата. Абе пародия са тези, като ти трябват го няма.

 41. 41 Профил на Corruption in Mvr yes
  *****
  Неутрално

  Когато отиваха на изпит и знаеха, че след 3 месеца ще бъдат назначени в системата и кадурните момчета и момичета ги рязаха на конкурсите (колко духа са сломили мръсниците) тогава не реваха а сега се сетили. Ако Цветанчо не им прочисти редиците на 90 % с кадърни образовани кадри на другите избори няма да го има, като смехотията Мики Маус. Смешна държава е това България, дано повече млади негодуваме и да свършим нещо добро за България, аз с МВР се боря до сега без успех, и честно казано ми писва от тоя цирк МВР.

 42. 42 Профил на Schutzengel
  *****
  Неутрално

  Ще изнасяте, ама ако ви позволят онеди дето ви създадоха. Вие си ги знаете кои са - ние също. Така че айде моля ве без фортиции. Иначе да заплашвате - можете. Така заплашихте и нещастника от моя квартален магазин за контрабандните му цигари, конфискувахте и после ги продадохте на черно. И без да ви следим интернета и ние назнайваме няколко нещица. Така че - "леко, баце , леко".

 43. 43 Профил на социален работник
  *****
  Неутрално

  Г-да полицаи, ако ще Ви успокои малко , ще Ви кажа, че и в социалното подпомагане е така. С тази разлика, че там заплатите на висшистите са в най-добрия случай на половината от Вашите. Съдба! Дано за себе си да я промените!

 44. 44 Профил на Бил Гейтс
  *****
  Весело

  И ко стана, ба...Никито са пъна 8 години да ми уйсигури държавната плява, а тез мекерета пазели реда с нередовен софтуер-
  И кат ша е така - да им рекам - и целийот хардуер - джепане и чифтетата - да си земате, прабаба ви! Ама го заповнете - Бат Гойко кат докара баш-лъковете и прашките - да нъ се нариждате за келепира да ходите на Осамата чай да му запарвате-

 45. 45 Профил на webadmin
  webadmin
  Рейтинг: Гневно

  Е, писна ми от мрънкането на тези. Преди година, 80% от състава на МВР не покри елементарни тестове по физическа подготовка. От пряк досег със служители на МВР само си мисля какви биха били резултатите от евентуален тест по правопис или обща култура. Все нещо им пречи на нашите милиционери. Ми като не ви изнася - напускайте бре !!! Нещо с топ ли ви държат в МВР ?! Ей ви трудовия пазар, и добри заплати има там, и добра техника. Ааа, ама много се работило ? И нямало безплатни дрехи ? И нямало гарантирана отпуска ? И пенсия на 45 нямало .... ТОГАВА ЩЕ СЕДИТЕ С НАВЕДЕНИ ГЛАВИ И ЩЕ МЪЛЧИТЕ паразити такива !

 46. 46 Профил на Милиционер
  *****
  Неутрално

  50% съкращения оправят работата. Прекалено много са, с наднормено тегло и все искат. Защо да не опитат друга работа, та да м хареса, те професия и сега нямат

 47. 47 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  До коментар [#45] от "Анонимен":

  Чукундур, от тебе нищо не искаме, от такива нещастници като теб сме в такова положение!

 48. 48 Профил на бъдещ безработен
  *****
  Весело

  До коментар [#46] от "Милиционер":

  Може, 50% е добре но, условието е да намалее с 50% и престъпността и поне с 20% глупаците като теб!

 49. 49 Профил на Станислав
  *****
  Неутрално

  Аз съм среден ръководен кадър в структура на МВР,която има полицейски правомощия. Описаните по-горе проблеми си е реалната истина. Всички, които изразяват негативни мнения да отворят и прочетат Закона за МВР, и да видят че от около 60 хил. служители на МВР едва около 15 хиляди, които можете да видите по улиците или да работят по разкриване на престъпления. Всичко останало е обслужващ персонал - тил, паспортни служби, свръзки, компютърна подръжка, технически персонал, пожарникари, финансисти и др. - те не са полицаи.

 50. 50 Профил на бай илия
  *****
  Неутрално

  До коментар [#49] от "Станислав":
  ами изрежете от тях поне 25000хил. и пари ще има

 51. 51 Профил на BB
  *****
  Неутрално

  !!!!!!!!!! (12.12.2009 г. | 15:48ч.)
  Хайде стига вече! Като не им харесва да напускат и освобождават работни места.Знам,че сега техни близки и познати тука ще се вбесят за това ,което пиша,ама това си е самата истина мили хора колкото и да не ви се признава. Защото на 1000 полицаи -един ,двама да са на заплатка без странични облаги и доходи.Публична тайна е/защото се вижда/,че особенно в големите градове те са свързани с крадци,проститутки ,наркодилъри и тем подобни.Отиват на митингите си със скъсани обувки ,а я ги забележете карат джипове,мерцедеси ,BMW-та, ами само телефоните като си искарат да говорят ...някои струват колкото 5 раб. заплати.А да не говорим ,че на някои от тях съпругите им нямат един ден раб. стаж , няма беден полицай или ако има някъде из малките градчета ,то те са една жалка единица.Така че който иска тука да ме упреква ,но това си е истината,и пак казвам ...щом не им харесва -да напускат,а не с цялото си безочие да издевателстват над държавата,тя им е дала достатъчно привелегий от които те доста добре се облажват ,като си пълнят джобчетата.

 52. 52 Профил на грипен
  *****
  Неутрално

  Спокойно могат да се съкратят 40% от най голямата полиция на глава от населението в ЕС, а на останалите след чистката държавата да осигури по добри условия за работа.

 53. 53 Профил на а
  *****
  Неутрално

  Писна ми да ви чета коментарите

 54. 54 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  в цял свят има свободен прием на хора които искат да работят в полицията за благото на обществото и според резултатите показани в процеса на работата си растат в иераирхията на полицията вьв всицките и служби
  защо в полицеиската академия полуцяват стипендии през цялото следване а в обикновенните университети намалиха стипендиите за отлицници
  когато материално техницеската база на полицията и пожарната стане бьлгарско производство произведено или сглобено в бьлгария от бьлгарските работници тогава полицаите да имат претенции
  ако в европа спрат производството на техника и оборудване за полицията и гражданите от европеиски работници и го внесат наготово от китаи или сащ както стана в бьлгария и само полицията остане да вьдворява ред ще стане цяла европа като бьлгария

 55. 55 Профил на da ... i nagalcite
  *****
  Неутрално

  До коментар [#47] от "?":

  Скапан червен милиционер, млакни бе говедо цял свят ни се смее заради вас неграмотни сте, комплекси избивате с униформата иначе сте нищо. Скапана дуржава

 56. 56 Профил на The truth
  *****
  Неутрално

  До коментар [#51] от "BB":

  Искам да ти стисна ръката за това, кажи им го, в пазарна икономика сме като не им изнася да се махат. Когато аз кандидатствах там вземаха само червени неандерталчета, радвам се, че не бях приет видях колко жалка структура са, народа ги мрази.

 57. 57 Профил на Ф.Ед.Дзержински
  *****
  Неутрално

  Има светлина в тунела!
  Развихрилата се финансова криза може да доведе качествен материал в МВР.Нужно е само: 1. добро огласяване на свободните длъжности:2.Добър селективен тест.3.Полагане клетва пред полиграф: 4.Обучение от инструктори извън ЕС- напр.Австралия,Океания,Нов Зеландия. Така ще се избегне т.нар. детска болест-шушушуробаджанащинта.От там е лесно.

 58. 58 Профил на жан
  *****
  Неутрално

  работата отива към калашниците

 59. 59 Профил на Глупак
  *****
  Неутрално

  Не разбирам защо протестират.Вярно е,че трошат собствените си коли и техника,но и селските даскали ходят на ра бота със собствените си коли и мъкнат своите си лаптопи,вкъщи работят със собствена техника.Когато искаш да си запазиш работата и заплатата е така.

 60. 60 Профил на Заптие мръсно
  *****
  Неутрално

  Та и аз да ви кажа:
  Много приказки, нищо казано! Опитвам се да изчисля, каква е пропорционалната зависимост между количество /брой форумни мнения/ и интелекта, който демонстрират?! Възможно ли е толкова хора хора да се надговарят, а по същество нищо да не кажат?! Защо търсите проблема в полицейския служител?! Не си ли давате сметка, че проблема е инспириран назад във времето, поради пошли интереси и генерира днешните последствия?! За всеки средно грамотен е ясно, че комерсиалните финансови апетити, процесите за разпределение и преразпределение на благата и концентрирането им в конкретни субекти, обосновават такава политика /причиинно-следствената връзка е очевадна/. Не знам дали сте чували за плана Ранд'т /сетете се кой го ратифицира за България/ и ще си обясните какво продължава да се случва. Мислите ли, че обикновенния полицейски служител стои в дъното на народните несгоди?! Той ли е виновен, че средствата и производствени и социални, са концентрирани в няколко частни сметки или трезорни касети?! Той ли е Сатаната, който дирижира политическите, икономическите и дериватните им социални процеси?! Той ли създава регламенти?! Айде стига злоба и простотии! Качествата, които отличават зрелия /интелигентния/ човек от академичния и социален илитерат във всичките им форми са: способен си да слушаш, за да чуеш, да гледаш, за да видиш, анализираш и говориш, за да кажеш! Мое кредо е, че е по-добре да премълча и ме помислят за глупак, отколкото да кажа нещо и да разсея съмненията!

 61. 61 Профил на Въпросъ
  *****
  Весело

  До коментар [#30] от "фриистайл":

  А ако ги хване мощен дрисък, каква двигателна активност и звукови комбинации да приложат?

 62. 62 Профил на The truth
  *****
  Неутрално

  До коментар [#57] от "Ф.Ед.Дзержински":
  Колега с 2 висши образования съм, покрих перфектно тестовете им,извинявам се - по време на моето кандидатстване в МВР бях тъкмо завършил бакалавър, бил съм и степендиант в университета, спортист съм в свободното си време, справих се отлично със тестовете по физкултура, аз съм заклет анти комунист, за малък град става на въпрос не бях приет, наеха хора за което книжовния Български език е мит, когато кандидатствах си личеше, част от парашутистите е да така и стана наеха ги тях, тогава след като така се подиграха с мен, намразих тази система и скапаната държава. Вече мина време не мисля за това, но определено не пожелавам на никои от вас които с труд и упоритост сте стигнали до кадето сте да видите колко е корумпирана тази система и да бъдете унизени по този начин както аз бях. Малко се увлякох, колега мисълта ми беше, назначенията не се извършват от чужденци върху които да се окаже натиск е нежъзможно и критериите да се завишат и наи важното бъдещите служители да са с минимум бакалавърска степен няшите служби няма да се оправят. Ако някои може нека ме обори отворен съм за дискусия ако има полицаи не съгласни с мнението ми нека да го обсъдим в този форум да стане достояние за всички нас.

 63. 63 Профил на Змей Горянин
  *****
  Неутрално

  Около 2000 г. постъпих на работа в БАН като млад специалист. И 3-мата в моята стая работехме на личните си компютри, понеже дръгелите на БАН за почти нищо не ставаха

  Като гледам, България не е мръднала много напред оттогава. Кражби, укриване на данъци, бандитизъм, кръвопролития, купени съдии и прокурори... Няма как при наличие на толкова паразити държавата да е богата ((

 64. 64 Профил на Вервай ми
  *****
  Весело

  Ами да станат политици.

 65. 65 Профил на ББ
  *****
  Разстроено

  Да се махат. Стига ревали. Същата работа може да се върши от 50% по-малко хора.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK