Мартин Димитров: Няма да подкрепя решение, което води към полицейска държава

СДС вижда съществени слабости в проектозакона за електронните съобщения, а и това, което се предлага от правителството било много по-сложно от предложенията на тройната коалиция в миналия парламент. Така отговори лидерът на СДС Мартин Димитров пред БНР на въпроса дали Синята коалиция и в частност СДС ще подкрепят прекия и разширен достъп на МВР до телефонните разпечатки и комуникациите в интернет, предвиден с промените в закона.


В предишния парламент СДС остро се противопостави на аналогични промени, които бяха предложени от тогавашния вътрешен министър Михаил Миков. Новият проект на МВР поставя в конфузно положение и БСП, които поддържаха предишните предложения, а в четвъртък при гласуването на предложенията на новото ръководство на МВР в комисията по вътрешна сигурност се въздържаха.


Виждаме някои съществени слабости в новите предложения, нямаме намерение да ги премълчим, коментира още Мартин Димитров. На базата на много сериозен анализ ще поискаме изчистване на тези проблеми, допълни лидерът на СДС.   Той не отговори пряко на въпроса дали сините ще подкрепят или отхвърлят промените в сегашния им вид, но заяви: "Няма да подкрепя нито едно решение, което води България към полицейска държава."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK