Работни места за 163 социално слаби ще се разкрият в Добрич през 2010 г.

Общината и областната управа в Добрич ще наемат безработни за почистване на пътища, ремонти на детски и спортни площадки и поддръжка на сгради.

© Цветелина Ангелова

Общината и областната управа в Добрич ще наемат безработни за почистване на пътища, ремонти на детски и спортни площадки и поддръжка на сгради.Работни места за 163 души ще се разкрият в област Добрич през 2010 г. по програма "От социални помощи към осигуряване на заетост", съобщиха от местното бюро по труда пред БТА. Безработните ще бъдат наети от общинската и областната администрация и от частна фирма за почистване на пътища през зимата, за ремонти на детски и спортни площадки и за изграждане на рампи за хора с увреждания. Те ще се трудят на 6-часов работен ден през първото полугодие на 2010 г., за което ще получават по 240 лв. месечно.


В обредния дом в Добрич и в средното общообразователно училище "Йордан Йовков" в Тервел ще бъдат наети безработни за поддържането на сгради. Агенцията по заетостта е одобрила и проекта на фирмата за производство на битови електроуреди "Скития-1 ГТ" ЕООД в Генерал Тошево за подобряване на работната среда в дружеството.


Общо в цялата страна чрез програмата "От социални помощи към осигуряване на заетост" държавата ще осигури работа на 6700 безработни през 2010 г. Инициативата е част от националния план за действие по заетостта на министерството на труда. По програмата могат да бъдат наемани безработни, които са регистрирани в бюрата по труда и получават социални помощи. Приоритет ще е намирането на работа на младежи до 29-годишна възраст, заявиха неотдавна от Агенцията по заетостта.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK