Минко Герджиков: Трябва да бъдем по-смирени пред снега

Граждани чакат смирено градския транспорт на една от спирките в София. Автобусите, тролеите и трамваите закъсняват с до 100 минути

© Асен Тонев

Граждани чакат смирено градския транспорт на една от спирките в София. Автобусите, тролеите и трамваите закъсняват с до 100 минути"Природните стихии не могат да се предвиждат. Трябва да сме малко по-смирени пред тези природни събития." Тази препоръка отправи заместник-кметът на София Минко Герджиков на пресконференция след поредното заседание на оперативния щаб за справяне със снега. Герджиков в момента изпълнява функциите на кмет, тъй като Йорданка Фандъкова е в отпуск.


Герджиков не пожела да даде оценка на работата на фирмите по чистотата, тъй като тя все още продължава. За усилията на администрацията обаче каза: "Заслужаваме добра оценка. Уверени сме, че днес и утре ще успеем да овладеем ситуацията."


По информация на общината снегът в София започнал да вали към 7 часа сутринта. Снегорините на фирмите обаче излезли твърде късно по улиците - към 8 часа и за това едва към 11 часа всички улици с градски транспорт били обработени против заледяване. Чак тогава започнало и избутването на снега, като към 13.30 часа по данни на общината в града работят 198 снегорина, които са изчистили правителственото трасе, което включва булевардите "Цариградско шосе", "България" и "Брюксел", и районите "Нови Искър", "Люлин", "Кремиковци", "Надежда", "Сердика" и "Витоша".
Основният проблем при работата на фирмите според администрацията бил, че силният снеговалеж съвпаднал с пиковия час за движение. "За това снегорините се движеха трудно", обясни Герджиков. Освен това дружествата не успели да организират добре работата си. "За свършената работа ще им се плати, а зе несвършената - не", каза директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.


За да може да се почистят най-натоварените улици, се наложило полицията да спира движението по тях. Това се случило на бул. "Драган Цанков" при Телевизионната кула. В момента имало проблеми при Владая в посока Перник. "На място е изпратена верижна машина на Гражданска защита, която да помага при евентуални произшествия", каза Валери Младенов от Гражданска защита - София.


Големи проблеми имало още на бул. "Черни връх" при строежа на метрото, където също се очаква движението да бъде спряно, за да се изчисти. Подобна е ситуацията на ул. "Свети Наум", както и по бул. "Яворов". Проблеми имало на моста "Чавдар", в Банкя и в "Бъкстон".


Заради заснежените улици и булеварди от сутринта към 13.30 часа станали над 180 катастрофи, като в някои от тях участвали и коли на градския транспорт. "Закъсненията на колите по някои маршрути достигнаха 100 минути", каза шефът на Центъра за градска мобилност Николай Костов. "Средно колите закъсняват с около 30 минути", добави зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Автобусите на градския транспорт не могат да стигнат до Клисура, тъй като теренът бил стръмен и за това пътуват само до Банкя.


Според администрацията има достатъчно средства за зимното чистене. "За първите два снеговалежа от декември миналата година платихме 1.5 млн. лв. при предвидени 3 млн. лв.", каза зам.-кметът по екологията Мария Бояджийска. Хората от администрацията обаче се объркаха при въпроса колко пари са предвидени за зимното чистене до края на зимата. Зам.-кметът по финансите Герджиков първо обясни, че за първите три месеца на 2010 г. има 3.5 млн. лв. След въпрос от репортерите как ще стигнат средствата, при положение че за два снежни дни са платени 1.5 млн. лв., колегата му Бояджийска уточни, че в план-сметката за чистотата са заложени около 17 млн. лв. за цялата 2010 г. След няколко минути и едно телефонно обаждане Герджиков заяви, че сумата за годината е 12.5 млн. лв. и 60% от тях са заделени до март. В план-сметката, приета на 17 декември, е записано, че за чистене на снега са предвидени 16.9 млн. лв. за цялата година. Преди това Герджиков обясни на репортерите, че не задават коректни въпроси и не разбирали от икономика и финанси.

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Нали шопите си ги избраха за кмет и кметица да им сърбат сега попарата. Дано на 11.01.2010 да завали 50см сняг да видиш кво се казва шоу.

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 2. 2 Профил на Orda
  Orda
  Рейтинг: 63 Неутрално

  Този пък рапон "..стихии.." обикновен снеговалеж и общината пак се провали.

  Orda
 3. 3 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1628 Любопитно

  Герджиков обясни на репортерите, че не задават коректни въпроси и не разбирали от икономика и финанси....

  На кривия зам-кмет жирналистите му пречат...

  "Заслужаваме добра оценка. Уверени сме, че днес и утре ще успеем да овладеем ситуацията."
  Някак си си притивречи с това "Закъсненията на колите по някои маршрути достигнаха 100 минути", каза шефът на Центъра за градска мобилност Николай Костов. "Средно колите закъсняват с около 30 минути"...

  Така де, 5 Януари, как да се очаква сняг?

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 4. 4 Профил на Любопитен
  *****
  Гневно

  Мога ли да попитам отговорните за сутрешната пързалка тъпаци в СГО - за несвършената работа от тях самите ще им се плати ли? Какво ме грее мен, дето се пързалям сутринта с нови зимни гуми, дали ще платят на фирмите по почистването или не? Какво ги грее тези като мен? Мен ме интересува къде е отговорността на столичната община? И тоя муньо Минджу Герджиков да не ми говори за смирение! Ако не бяхме смирени до овчедушие, нямаше да търпим олигофрените в общината.

 5. 5 Профил на Преспалан
  *****
  Любопитно

  "...Трябва да сме малко по-смирени..."?!?!?!?!?!?!

 6. 6 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2274 Неутрално

  Единствената стихия са мърдите в СО в случая. Наистина са стихийно тъпи.

  Инж. Филип, шопите си ги избрахме, ама вие провинциалистите си го избрахте същия за премиер, та същата работа. Да не съм те чул да мрънкаш.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 7. 7 Профил на Лала
  *****
  Неутрално

  Абсолютни тъпаци. Не мога да ги понасям и тях, и наглата им смиреност. Защо не ги изхвърлят на улицата да си потърсят работа разните Минковци, Йорданки, Бойковци, Вески, Любомировци и т.н., ами само ние да теглим?

 8. 8 Профил на Съселянин
  *****
  Гневно

  Абе, Минкооооо, това да не ти е с.Терзийско!? За какво смирение ми говориш като метеоролозите го предвидиха абсолютно точно! Признайте си, че не сте готови, а не "пак изненадани?"

 9. 9 Профил на а иначе може
  *****
  Неутрално

  Хайде бе, а как преди НГ карах по магистрала в Германия при обилен снеговалеж и се движехме се 60-70км/ч, а валеше силно. Машините бяха по пътищата и хвърляха смески. Вчера пак карах по немска магистрала и навсякъде беше сухо, по платното, отстрани в резервната лента беше мокро, но нямаше сняг. Около магистралата беше заснежено. Как успяха германците да се справят със стихията и да нахвърлят сол?
  Герджиков, не ги защитавай тези некадърници, които избрахте да чистят.

 10. 10 Профил на lyusien
  lyusien
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Минко Герджиков е пич заслужава уважение но цялата стратегия на община София както и чистенето на магистралите и пътищата е СБЪРКАНА В България и наи вече в София започват да се чисти снега когато бурята е свършила или в наи добрия случаи в 5 сутринта Навсякъде в нормалния свят - Чикаго Виена Лондон Стокхолм снегопочистващите фирми започват да чистят при първата паднала снежинка Ако бурятя или силния снеговалеж е през деня просто се затварят улиците независимо от това колко ще мъркат или псуват гражданите Наскоро Дневник писа за монтиране на гребла и кошове за ръсене на луга на мощни частни джипове и участието на гражданите в чистенето пред домовете им Какво се ебават тези от община София Не може да се остави град като София затрупан и непочистен Това са милиони загуби


  Чаоо Желая ви успех

 11. 11 Профил на %%%
  *****
  Неутрално


  "Природните стихии не могат да се предвиждат."

  1. 5 - 10 см сняг не е стихия.
  2. В краткосрочен план "стихии" се предвиждат.

  Защо всички политици ни имат за олигофрени?????

 12. 12 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Брей, не можели да се предвидят стихиите! Щото няма сателити, няма интернет, няма достъп до метереологични сайтове! Плащаме данъци, за да са ни чисти улиците, а тоя ни кара да се смиряваме! Егаси наглата кука от ДС!

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 13. 13 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2274 Неутрално

  Защото ги избираме, защото ги "наказваме" с ниска избирателна активност, защото на протестите отиват по 2000 човека и биват обявявани за лумпени. Еми - олигофрени сме.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 14. 14 Профил на Д. Беров
  *****
  Неутрално

  "Природните стихии не могат да се предвиждат. Трябва да сме малко по-смирени пред тези природни събития." г-н Герджиков препоръчвам ви срещу 20 долара на година да си направите абонамент за сайта www.snow-forecast.com, където с учудваща и несмирена точност се предвиждат всички снеговалежи по света за 3 дена напред. Започнете със справки за прогнозите за най-близките до София ски куророти : http://www.snow-forecast.com/resorts/Vitosha/6day/bot , после отворете метео картите за балканския полуостров : http://www.snow-forecast.com/maps/dynamic/se-europe , после пък вземете да си вършите работата и влезте най-накрая в 21-ви век!

 15. 15 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#6] от "Тони!":

  Абе едно си е ББ, друго си е Фандъкова. Пък аз не съм гласувал за тия пазванти, но все пак трябва да се съобразя с волята на народа, който все чака някой да го упрай, като почнеш от царчето и стигнеш до пожарникарчето. Опа ама нали Костов е виновен, аз тъй знам.

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 16. 16 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#1] от "инж. Филип":

  Сельо, в София не живеят шопи, а софиянци. Шопите живеят по селата като теб.

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 17. 17 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#9] от "а иначе може":

  аз пък ще ти кажа че две седмици преди коледа в германия наваля доста сняг, падаше се събота или неделя. Улиците в градовете не бяха почистени 2 дена, на магистралите не беше стъпвала машина, всички караха около 50, в два коловоза оформени от минаващите коли.

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 18. 18 Профил на %%%
  *****
  Неутрално

  Ако метеоролозите на ВВС не могат да предвидат снеговалеж, защо не ги смените? Има НИХМ-БАН, Минчо Празников и още куп други метеорологични служби.

 19. 19 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#10] от "lyusien":

  Интересно е че частни джипове с гребла и т.н. чистят в Чикаго голяма част от снега.
  Аз лично не съм убеден че ще има и един лев загуба ако шопите не отидат един-два дни на работа. Защото реалния продукт не се произвежда в София, а столицата е просто един консуматор, като единствено аутсорсинга е реален продукт.

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 20. 20 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2274 Неутрално

  инженере, Костов винаги е виновен Дори и за този сняг, това си е закон божи. Според местните божества де...
  И аз не съм го избирал, ама ям същия.. който ще ядеш и ти

  Иначе разлика между ББ и Фандъкова нЕма!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 21. 21 Профил на Чоко, боко и робоко
  *****
  Неутрално

  До коментар [#19] от "инж. Филип":

  посерко, почваш да дразниш със селските си комплекси

 22. 22 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1170 Весело

  Софиянци да не реват! Да не реват и селяните които се пишат на софиянци! Срещу природата неможеш да се бориш!

 23. 23 Профил на dzver
  *****
  Неутрално

  Това са глупости, към 11 часа Цариградско, Левски и Евлогий Георгиев бяха с ледена покривка. Сигурно и в момента не са обработени още.

 24. 24 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Цикъл на действие на градската управа:
  1. Вижда , че градът се почиства все по-лошо от сняг/боклук. Впрочем,виждат го всички.
  2. Гласува и събира по-високи данъци.
  3. Дава по-големи суми на почистващите, но намалява изискванията и контрола към тях.
  4. Като страничен ефект, сменя личната си кола/жилище с нова/о по-луксозна /о.
  5. Връща се към т1.
  Все някога трябва да разкъсаме този порочен кръг.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 25. 25 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#19] от "инж. Филип":

  Ох, ще ме уморите с тая селска комплексарщина към София. Сельо, сельоо, хората вече по широкия свят пътуват свободно, нашите провинциалистi още мразят София

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 26. 26 Профил на argylas
  argylas
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  тази подлога е смирен пред всичко. да знаят тези, които не го познават.

 27. 27 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Дали ще доживея в нашата столица да не сипят сол (луга, морска сол+пясък), а да заместят с калиев хлорид.
  До 21. И като те дразня кФо ще ме пратиш на селУ ли, щото аз съм си там, само виииий сте гражданин (софийски). Те няма ли да го връщат вече това софийско гражданство? утопии копеле, утопии.

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 28. 28 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#25] от "Zoon Politikon":

  Цяла България за Шопландия работи и пак недоволни братче. Кво нема да ви мразят отрудените провинциалистчета, като 65г. има обирате труда, как да отидат хората в чужбина, добре че беше ЕС малко да отвори работата за чужбината, че ако зависеше от шопите щеше да има още шопско гражданство.

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 29. 29 Профил на тракиец
  *****
  Неутрално

  А вие каква я свършихте .Мързеливият тарикат и далавераджия.Олицетворени на наглоста ,това сте вие софиянците.Цяла България ви ненавижда.Тръгнали и те да ми се правят на важни.По големи провинциалисти от софиянци не познавам.

 30. 30 Профил на Snjag
  *****
  Неутрално

  От кога 5 см сняг се счита за стихия??? Това е безобразие и подигравка с хората. Вместо да се засрамите и да вземете да свършите работата за която ние ви плащаме заплатите говорите глупости по пресконференции.

 31. 31 Профил на ами аз съм
  *****
  Неутрално

  За тези некадърници от Общината е достатъчно небето да се "смръщи" и вече сме в бедствено положение. Ама пък и добре се научиха от бившия си шеф на безсрамие. За всяко нещо си имат оправдание и те никога не са виновни, дори си дават и добра оценка. На кое от горе? Като че ли освен да крадат, са направили нещо за София.
  Ама хак да им е на всички малоумници дето гласуват за тях. И да знаят, че когато някой е тъп, то е завинаги...

 32. 32 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#28] от "инж. Филип":

  Какво си работил пък ти за мене, бе, сельо, нали заплата ти плащат, да не съм те вързал ангария да ми работиш? Една улица с канавка не може да проектира инженерът, та като падне малко дъжд и пътищата стават на морета, отрудил се бил. От 1944-та БКП-то пълни София със селяни, пак ние сме ви виновни. А че ти няма да се върнеш в родното си село ми е повече от ясно. Освен преаз почивните дни, де. Имаше един лаф, че през уикендите софиянци се завръщат по родните си села, но като гледам, явно важи и за жителите на по малките български градове

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2274 Неутрално

  ааа, инж. Филип, и как така цяла България работела за София, след като София е единствения град, който внася повече данъци, отколкото получава като бюджет? Което, съвсем елементарно означава, че София издържа цяла България. Съвсем нормално. Всички останали производства се сринаха, заради комунистическата идея за централизация на всичко и бесните дебили, на които да дойдат на Софията им стана цел в живота. Така България обезлюдя, няма производство, няма земеделие, няма туризъм (не включваме прането на кинти) няма нищо. България отдавна не храни София, инженере, 21ви век е, събуди се.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34 Профил на tk
  *****
  Гневно

  МИНКО, ТИ ДЪРТА КУКА!

  БЕГАЙ ДОКЛАДВАЙ ТАКИВА ГЛУПОСТИ НА НАчАЛНИЦИТЕ СИ В МВР!

  И за каква стихия говирш? Един обикновен снеговалеж!

  Не те е срам (очевидно)!

 35. 35 Профил на тракиец
  *****
  Неутрално

  И в София пак провинциалистите ви хранят.Защото една много голяма част от вас търсят на хляба мекото и на работата лекото.Такъв ви е тутуша.Мързеливо племе сте.

 36. 36 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#35] от "тракиец":

  Ми ела и ти в София, бе, мрънкач, кой те спира?

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 37. 37 Профил на Анджи
  *****
  Неутрално

  До коментар [#6] от "Тони!":
  Ей,Тони, ако ние от провинцията сме дали гласа си за един медиен герой и сме манипулирани от медиите,какво да кажем за вас,дето на изборите през лятото за трети път го избирате и трети път ви лъже.Това ,че сте тъпи като галоши, го знаем,но е време и вие да го разберете и да замълчите.За разлика от вас, тъпите софиянци, /не искам да обиждам шопите/ ние като видим,че някой не става,не го избираме ,а вие,мухльовци, живеещи в София, си ги избирате докато те не се откажат от вас- и Софиянски и Б.Б..А втория ни го натресохте на нас,но си чучелото му след това.

 38. 38 Профил на Анджи
  *****
  Неутрално

  До коментар [#6] от "Тони!":
  Ей,Тони, ако ние от провинцията сме дали гласа си за един медиен герой и сме манипулирани от медиите,какво да кажем за вас,дето на изборите през лятото за трети път го избирате и трети път ви лъже.Това ,че сте тъпи като галоши, го знаем,но е време и вие да го разберете и да замълчите.За разлика от вас, тъпите софиянци, /не искам да обиждам шопите/ ние като видим,че някой не става,не го избираме ,а вие,мухльовци, живеещи в София, си ги избирате докато те не се откажат от вас- и Софиянски и Б.Б..А втория ни го натресохте на нас,но си избрахте чучелото му след това.

 39. 39 Профил на тракиец
  *****
  Неутрално

  Вий зачекнахте тази тема.Все ровите.Все провинцията ви е виновни.А за мрънкането равни нямате. Истинските софиянци са достойни хора.Никога няма да подхванат подобна тема.За съжаление са много малко.

 40. 40 Профил на !!!
  *****
  Неутрално

  До коментар [#33] от "Тони!": Това ,че централните управления на редица фирми са в София,не означава,че производството им е там.То и Лукойл се води в София, ама Нефтохима не е у Шопето.А ако не беше войствуващата посредственост,дето заля българската политика след преврата,нямаше да бъде ликвидирано българското селско стопанство ,лека промишленост,военната промишленост ....И затова не е виновен Тодор Живков,а такива като тебе,француз акъллиии и псевдодемократи.

 41. 41 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  тоя не познава ли метеролозите да им се обди и да му кажат це след паднало атмосферно налягане и южняк следва буря

 42. 42 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1391 Гневно

  ами бъдете и по-смирени като лапате общинския бюджет бе!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 43. 43 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  До коментар [#28] от "инж. Филип"
  вие изуцихте касапите дето 30 години правеха по 60 000 аборти официално и сега на село нема бьлгари щото не се родиха 2 млн през това време

 44. 44 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  До коментар [#28] от "инж. Филип"
  вие изуцихте касапите дето 30 години правеха по 60 000 аборти официално и сега на село нема бьлгари щото не се родиха 2 млн през това време

 45. 45 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  Стихия е да падне метър-два сняг за едно денонощие, ама 4-5 см.....
  Много наглост има по тоя свят!

 46. 46 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2274 Неутрално

  40, хайде пак им провери управленията на тия къде са и се изказвай...

  Селото беше унищожено точно от комунизма, колкото и да ти е мъчно за тоя строй. Защото произведе малоумници без образование, без трдови навици, и когато дойдоха малко по-реалните времена, в които трябва да се работи посоката стана ясна - бегом към София, че анонимноста на големия град може и да ни спаси.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 47. 47 Профил на стихия
  *****
  Неутрално

  Природно бедствие е едни прости хора да си изберат други прости хора и да си въобразяват че ще вършат работа.

 48. 48 Профил на b
  *****
  Неутрално

  Минко, иди на църква де се смириш, че ичаче в ада ще гориш

 49. 49 Профил на Blag
  Blag
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#10] от "lyusien":

  Каква стратегия, моля ви се, за един малък сняг ? Снегът просто трябва да се почисти, независимо от това колко време е валял, кога е започнал да вали, сух ли е или е мокър и т.н. Тази проста работа затруднява единствено столична община. Защото те предпочитат да чакат времето да се затопли и да им свърши работата. Така хем ще икономисат пари за труд и материали, хем ще работят по малко. Уникален е тепигьозлъкът на столичните чиновници ! Довечера по телевизията ще се изтъпанчи някой високомерен малоумник, за да ни обясни как не са изненадани от снега и как изпълняват перфектно задълженията си. А пък тоя нещастник го избива и на проповед - да се смирим пред небесното явление, може би господ ни наказва за нещо. Наказва ни, разбира се, наказва ни, че избираме некадърници.

 50. 50 Профил на Александър Кръстев
  Александър Кръстев
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Този господин ИД кмет дали може да покаже поне двама, които са видели снегорини днес в посочените часове? Защото аз се съмнявам!

  http://www.pr-o-pr.com/blog
 51. 51 Профил на Черноморски
  *****
  Неутрално

  ..."Заслужаваме добра оценка"(М.Герджиков). Този напълно ми падна в очите! Столична община не си е почистила стълбищата пред сградата, а народа очаква улиците им да са чисти! Такова безочие би трябвало да бъде наказано, но тъй като софиянци не са никакви столичани, най-добре е столицата да бъде преместена в Пловдив! Това би било най-доброто за нацията ни. Инвестицията, колкото и да струва ще се изплати, защото поне половината от държавните кражби ще секнат, а народа ще покаже подем и работоспособност, каквито показа след Освобождението и подвизите му удивиха цяла Европа.

 52. 52 Профил на Десен Котарак МЯууу
  *****
  Разстроено

  Ревете
  срещу управлението на София,
  а то горкото е
  вече 20 години - ДЯСНО!
  Като има избори
  бързате и гласувате
  20 години пак в ДЯСНО!
  Ами това сте си избрали
  това ще търпите (смирено)!
  Иначе:
  - на площада да СКАЧАТЕ
  - на избори мислите, ако можете
  - за ГЪБИ
  Ако не гледате ЦИРК и мълчите!
  НИЕ МОЖЕМ с ВАС!

 53. 53 Профил на Ginyo
  *****
  Гневно

  Миньо, ще бъда смирен и по-смерен дори от попа на Троян, ако ми дадеш бележка и данъчните да са така смирени към мен, когато не си платя данък смет, поне след днешния ад, няма да споменавам майка ти и т.н родата ти от женски пол, защото ще знам че не съм си платил за лукса да е почистено!

 54. 54 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Кликнете върху иконката на тоя нещастник "инж. Филип" да видите какво е написал за себе си - оставали му 6 месеца да завърши за специалист по всичко, ама не завършил завалията. На селяндурите за всичко София им е виновна и използват всеки възможен повод да се заяждат. Аз съм кореняк софиянец, ама се махнах въобще от България, включително и защото ми писна от тия тъпи селяндури. То 3/4 от населениет на София са селяци, отишли там да си вадят хляба, и пак мрънкат. И за всичко софиянците са им криви. Да го духате, злобни отрепки.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 55. 55 Профил на -
  *****
  Неутрално

  "Природните стихии не могат да се предвиждат"

  WTF?! От 5 дена се знае, че днес ще вали сняг. Ебати идиота...

 56. 56 Профил на Българан
  *****
  Неутрално

  До коментар [#10] от "lyusien":

  Ами кой определя стратегията бе ончо..о! Нали "пича" Герджиков и сие!

 57. 57 Профил на аман
  *****
  Неутрално

  Минко си е прост кагебист, а са го набедили, че бил финансиста на общината.... Мале, мале с коя ръка да се прекръстя...

 58. 58 Профил на raylight
  raylight
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Вие бъдете смирени, защото сте слуги, на тези, които са ви избрали

  Истината е висша ценност
 59. 59 Профил на Деян Христакиев
  Деян Христакиев
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Фандъкова я избраха на 15 Септември и вече е отпуск?

 60. 60 Профил на Българан
  *****
  Неутрално

  Фандъкова е добър човек, учител ама не става за кмет. Явно си е с учителския манталитет да ходи на работа и да е във ваканция заедно с учениците си!
  Ако си кмет когато вали сняг ти трябва да си на место а не в отпуска!
  Фандъкова да помисли за подаването на оставката си като кмет поради несправяне със задълженията си и да бъдат назначени нови избори за кмет. Стига толкова с "ученичките" на Бойко трябва ни личност с качества на управляващ за кмет на София!

 61. 61 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До но. 60
  ""Стига толкова с "ученичките" на Бойко трябва ни личност с качества на управляващ за кмет ""

  В България има една личност - Бойко. Той други личности не търпи.

  Хенриета
 62. 62 Профил на Димитър Найденов
  Димитър Найденов
  Рейтинг: Неутрално

  Общинарите да прочетат коментарите тук – включително временния кмет Минко Герджиков да го направи. Не, не го казвам със злоба. Казвам го, защото не е срамно да си признаеш грешка, пък дори и вече банално много грешки да си направил (както българските правителства – централно и местни – правят). Не е и срамно да критикуваш концесионера пред медиите, пък бил той и връзкар както за съжаление често става в нашата страна (не знам дали тези са).

 63. 63 Профил на тракиец
  *****
  Неутрално

  До 555 Тъпа системо,само ти ли си избягал от България.Половината българи са на гурбет.Какво ми пука,бягал ли си,лазил ли си или си вървял заднишком.

 64. 64 Профил на mm
  *****
  Неутрално

  До коментар [#59] от "fredman":

  как е в отпуск ?Снощи "беше" при Слави !

 65. 65 Профил на здрав
  *****
  Неутрално

  Кога стана кмет, кога излезе в отпуск?

 66. 66 Профил на Койчо
  *****
  Гневно

  МИНКО, ОТ БОКЛУЦИ КАТО ТЕБ МИ СЕ ГАДИ!

  ЗАТВАРЯЙ СИ ПЛЮВАЛНИКА, ГНИДО НЕДОНОСЕНА!

 67. 67 Профил на сердик
  *****
  Неутрално

  Какъв сняг и какви проблеми са това,че ги коментираме - далеч по-важното е новината на годината - убийството на човека-харизма,видния данъкоплатец и всеобщ народен любимец - Боби Цанков! С тоя буклук ни залъгват вече втори ден,а вчеращните мъки - майната ни на всичките! Не Ви ли напомня това един вече утвърден стил? Довиждане - до следващите избори,сами се подредихме!

 68. 68 Профил на Елате ги вижте
  *****
  Неутрално

  А къде е голямата уста ББ, защо мълчи...ами Фандъкова? И трима зам. кмета дават противоречиви изявления, явно не знаят защо са там. Веска Георгиева да си ходи.

 69. 69 Профил на futy
  *****
  Гневно

  Минко 'одиииии сииии!!!! Барабар с твоят патрон Диков. По - големи идиоти и крадци от вас двамата нема!!!! Ако искаш да си смирен, стани монах. Не препоръчвай на избирателите и данъкоплатците какво да правят, а си свърши КАЧЕСТВЕНО работата. Откакто си в Общината освен да се кръстиш и говориш глупости, за 5 пари работа не си свършил като хората.

 70. 70 Профил на futy
  *****
  Весело

  Колкото до жабока Боко, когато му изнасяше вдигаше олелия до Бога. Сега е забранил да се говори негативно за неговите протежета. А те са олицетворение на всички негативни образи от близкото минало. Всеки сам да си ги определи...!!!

 71. 71 Профил на Conservative Future
  Conservative Future
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#52] от "Десен Котарак МЯууу":

  Брей, дясна била куката от ДС Минко Герджиков според другаря котарак. И да ревете, и да не ревете, товарищ, за БСП в София няма да гласуваме - 65 години ви гледаме как България цъфти под мъдрото ви управление, не сме толкова улави, за колкото ни мислите

  Формулата за спасение на Европа и на България: християнство, патриотизъм, капитализъм. Другото е от лукавия.
 72. 72 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 720 Неутрално

  До коментар [#63] от "тракиец":

  Ти също да го духаш, нещастник. Това, което си написал, прелива от интелект. ягал ли съм, лазил ли съм или съм вървял заднишком. А в предния си пост говоря за съвсем други неща. Боклук шибан. Пукнете от злоба, всички гнусни селяни, майка ви да еба.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK