Мартин Радославов: Предупреждавах го, че е опасно, но той сякаш приемаше всичко като игра

Мартин Радославов

© Капитал

Мартин РадославовЗнаехме, че това, което предлага е опасно и го предупредихме, защото вече имаме опит със случая на Георги Стоев. Той обаче не се вслуша в предупрежденията ни и сякаш всичко приемаше като игра". Така главният редактор и съиздател на "Уикенд" Мартин Радославов коментира пред "Дневник" убийството на Боби Цанков, който през последните месеци публикуваше на страниците на седмичника свои версии за събития от престъпния свят.


Радославов разказа още: "Боби Цанков дойде в редакцията на "Уикенд" още през септември миналата година. Каза ни, че има срещи с интересни хора и връзки с подземния свят, че си води записки и иска да напише текстове...Тази игра обаче е опасна. Когато започнеш да вадиш информация от подземния свят и с нея да се опитваш да ставаш журналист, нещата стават фатални." Цанков обаче започнал да пише. Последната му статия е в броя с дата 1 януари, излязъл по Нова година.


По-късно в интервю за БНР Мартин Радославов уточни, че в новата книга на Боби Цанков ставало въпрос за акцията "Наглите" и се проследявал "целият път на кокаина и на наркобизнеса в България". Радославов допълни, че ръкописът бил изключително горещ и предположи, че в него може би "се крие ключът към убийството". Като друг възможен ключ той посочи "разправата със Сако".


Радославов съобщи, че Боби Цанков си е поръчал бронирана кола, а от ноември се движел с охрана.

Радославов не уточни дали в предстоящия брой има предвидена нова публикация. Но потвърди, че се е подготвяла за печат втора книга на Цанков. Тя ще излезе другата седмица. Още нямала обаче дори работно заглавие. Сега ще мислим такова, обясни главния редактор на "Уикенд" и уточни, че ще преценяват какво да правят с ръкописа.
"Аз като издател мога да каже, че трети такъв случай няма да има ...Първо защото след случая Стоев и Цанков трети човек едва ли ще има смелост да пише, второ аз не бих допуснал такива неща на страниците на "Уикенд", каза главният редактор на изданието.


Радославов отказа да коментира той знаел ли е кои са източниците на Цанков, обсъждали ли са достоверността на публикациите. Не е ясно дали и в редакцията на вестника са получавани заплахи.


В редакционното каре на "Уикенд" Мартин Радославов е посочен като издател заедно с "Ню медиа груп".


Фирмата е издател и на първата книга на Боби Цанков - "Тайната на мутрите - пряка линия с подземния свят", излязла в края на 2009г.


Вестник "Уикенд" излиза от края на 2003 година. Негови създатели са Мартин Радославов Златков и Недялко Недялков Йорданов. През лятото на миналата година стана ясно, че Недялков продава дяловете си. Но не е ясно на кого. Сделката все още не е отразена в Търговския регистър. От документите в него става ясно само, че през септември 2009 г. Недялко Недялков Йорданов и Милена Трандева излизат от Съвета на директорите на дружеството.
Смята се, че зад промяната в издателите стоят медийните инвестиции на Ирена Кръстева и синът й ДПС депутатът Делян Пеевски, които през последните две години купиха вестници, телевизии, разпространителска фирма. Няма официално потвърждение за дяловете им в "Уикенд". Бившият заместник главен редактор Кристина Патрашкова обаче обясни през септември 2009г. след напускането си на "Уикенд" пред вестник "Труд", че "още през лятото м. г. (2008 - бел.ред.) досегашните издатели и собственици на "Уикенд" - Недялко Недялков и Мартин Радославов, решават поради някакви причини да продадат част от стойността на вестника на групировка и на хора, които са били близки до Ирена Кръстева, Делян Пеевски и др. Знам го като човек, който е бил зам. главен редактор на вестника. Уговорката е била те да не се намесват в редакционната политика на изданието. Твърдя, че тя се спазваше. След последните парламентарни избори, които бяха спечелени от ГЕРБ, веднага се почувства промяната.Промяната се почувства и във всички останали вестници, собственост на Кръстева и Пеевски. Помним как преди изборите се атакуваше ГЕРБ. Помним също, че в предизборната нощ Бойко Борисов иронично благодари на представители на тези вестници за "коректната" кампания, която е водена спрямо него и ГЕРБ. Заговори се за преследване на бизнеса на Ирена Кръстева. Тези неща после заглъхнаха. Вестниците на Кръстева и Пеевски се преобърнаха светкавично. Тогава започна и намесата в "Уикенд"." (цитатът е от интервю в "Труд")


В навечерието на Коледа на 22 декември 2009г. на столичната улица "Пушкин" в кофа за боклук избухна взрив, който потроши паркирания до нея джип "Порше Кайен". Оказа се, че той е собственост на "Нова българска медийна група" на Ирена Кръстева и е бил ползван и от семейството на Делян Пеевски. Самият той отрече да има проблем с негова кола, а вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че няма данни взривът да е насочен срещу депутата.


Според издателите на "Уикенд" тиражът му е над 300 000 броя.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (5)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на шаш
  *****
  Разстроено

  Името на книгата още не е ясно, но рамката около името на автора вече е.

 2. 2 Профил на golio
  *****
  Неутрално

  Едва ли в книгата има нещо което отдавна не е публична тайна, Момчето търсеше признание като писател, но намери друго.

 3. 3 Профил на 111
  *****
  Неутрално

  СЕГА МАЙ ТОЗИ Мартин Радославов СЕ ВРЕ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ...

 4. 4 Профил на london
  *****
  Неутрално  Ето я новината, заради ,която пиша това трудно, мъчително,убийствено, несъответстващо на очакванията ни писмо:
  „Радио К2” ще бъде спряно от ефира на България. Върховният административен съд ще отнеме лицензиите на радиото.
  С процедурни хватки, без да се произнесе по същество, ВАС ще докаже, че правосъдието в България е мечта за не – просветени-те или не- посветени-те, извинете ме, г-н Пенчев...
  Това действие на съда ще е ярко доказателство, професор Груев, извинете ме също, че вярата ви в правосъдието, изразена вдъхновено в писмото Ви до нас: ” Отстоявайте все така честната и истинска журналистика. Вие доказахте, че правото в нашата страна винаги възтържествува!”, за сега е само мечта на интелектуалец и научен работник.
  Уважаеми госпожи и господа,
  Корупцията по най-високите етажи на съдебната система е всеизвестена. Всички гръмогласно говорим против нея. Но, хайде да си отговорим защо липсват реалните действия?!
  Госпожи и господа , съдебната система мие , с благоговение, краката на знайни и незнайни персони - заради пари. Не оспорвайте. За всеки добре подготвен юрист или политик,образован човек с опит, е достатъчно да прочете множество съдебни решения или определения и да прозре неюридическите мотиви за това произнасяне. Нали?
  Да, господин Главен Прокурор на Република България, уважаеми доцент Велчев, правосъдието у нас е в дефицит на справедливост! Е,и?
  Ето, какво се случи с Радио К 2 от 2007 до 2010 година:
  Първо, настоящата членка на ВСС, г-жа Костадинка Наумова , от камбанарията на зам.председател на СГС и шеф на ФО в СГС ни лиши за две години от собствеността ни върху радиото. По действията на тази персона по нашия и по идентични случаи, има множество публикации от „Труд”, "24 часа", " Монитор" , "168 часа", БНР, БНТ, Крос, Експрес, но никой не им обръща внимание??? Отговорете си , защо? Аз знам отговора.
  В този период СЕМ и КРС прехвърлиха нашите лицензии за радиодейност на фирмата за недвижими имоти - "Гео Адвайзърс", близка до Красимир Гергов. КРС отиде далече. Въдвори на нашата честота пиратско радио, наруши всички закони.

  И, до ден днешен, и членката на ВСС , пъхнала се там под полата на Царя, и д-р Веселин Божков, Председател на КРС, озовал се на този пост по волята на лобита , купуващи си всяка власт, са недосегаеми.
  Божков ми поиска 300 000 евро, за да изпълни разпореждането на ВАП да спазва законите на РБългария???? СГП му повдигна обвинение за длъжностно престъпление.
  Но, внимавайте!,той продължава да заема длъжността си, да определя кой да работи в ефира на България, не му е спрян достъпа до класифицирана информация, вози се в джипове с номера 007, Бонд, Джеимс Бонд,а? .
  Произнасянията на ВАС, с които ще бъдат отнети лицензиите на „Радио К2”, всъщност целят поне 4 неща
  - първо : да се закръгли медийната инперия на Красимир Гергов,

  - второ : обвинението на СГП за длъжностно престъпление срещу д-р Божков да отпадне автоматично след произнасянията на ВАС, -

  - трето: д-р Божков да си остане , удобен и послушен, благодарен председател на КРС,

  - четвърто: телевизиите и радиата да са в ръцете на няколко контролирани лица.

  Уважаеми госпожи и господа,
  опазването на персони като Божков и Наумова ,като национален капитал само потвърждават мнението ,че България не е просто петно ,а е леке на картата на Европа.
  И, че принципът ,,Гарван - гарвану око не вади „ работи успешно у нас. Само, че аз нито съм учила, нито съм работила , за да се гордея , че съм удостоена с честта да съм жител на кална локва. А, вие?

  Тази съдебна манипулация за отнемане на лицензиите на „Радио К2” само ще докаже за пореден пък , че голяма част от магистратите
  и властимащите , отговорните за установяването на демокрацията в България, за правораздаването по справедливост, за развитието на гражданското общество, за плурализма, за правото на осведоменост и свободен избор на всеки гражданин, изобщо не отговарят на изискванията да носят отговорността да се произнасят с държавнически решения, г- Борисов!
  Дали пък, „Радио К2” не плаши някого?

  А, сега си представете, че всичко това се случва с Вас.
  Че, сте направили опит да създадете една неподкупна, работеща по закон правораздавателна система, че сте вложили всичко от себе си България да стане , най-сетне , демократична държава. И, с лъжа, със сила, погазвайки всички закони, някой ви отнема мечтата , отнема ви смисъла на живота, обезмисля възпитанието, което сте дали на децата си...
  Какво ще направите?
  Аз, за сега , ви пиша писмо. И очаквам отговор.
  Всички от вас са с достатъчно власт и правомощия, както и с подготовка, за да анализирате действията на ВАС и Административен съд – София по дела №5541, № 2432 и двете от 2007 г., Седмо отделение по описа на ВАС, дело № 876/09 г., Седмо отделение на ВАС, дело №1219/09 г. на Административен съд –София, град. Документите са достъпни, чрез сайта на ВАС.


  Благодаря ви!

  Беновска, Илиана

 5. 5 Профил на london
  *****
  Неутрално  Ето я новината, заради ,която пиша това трудно, мъчително,убийствено, несъответстващо на очакванията ни писмо:
  „Радио К2” ще бъде спряно от ефира на България. Върховният административен съд ще отнеме лицензиите на радиото.
  С процедурни хватки, без да се произнесе по същество, ВАС ще докаже, че правосъдието в България е мечта за не – просветени-те или не- посветени-те, извинете ме, г-н Пенчев...
  Това действие на съда ще е ярко доказателство, професор Груев, извинете ме също, че вярата ви в правосъдието, изразена вдъхновено в писмото Ви до нас: ” Отстоявайте все така честната и истинска журналистика. Вие доказахте, че правото в нашата страна винаги възтържествува!”, за сега е само мечта на интелектуалец и научен работник.
  Уважаеми госпожи и господа,
  Корупцията по най-високите етажи на съдебната система е всеизвестена. Всички гръмогласно говорим против нея. Но, хайде да си отговорим защо липсват реалните действия?!
  Госпожи и господа , съдебната система мие , с благоговение, краката на знайни и незнайни персони - заради пари. Не оспорвайте. За всеки добре подготвен юрист или политик,образован човек с опит, е достатъчно да прочете множество съдебни решения или определения и да прозре неюридическите мотиви за това произнасяне. Нали?
  Да, господин Главен Прокурор на Република България, уважаеми доцент Велчев, правосъдието у нас е в дефицит на справедливост! Е,и?
  Ето, какво се случи с Радио К 2 от 2007 до 2010 година:
  Първо, настоящата членка на ВСС, г-жа Костадинка Наумова , от камбанарията на зам.председател на СГС и шеф на ФО в СГС ни лиши за две години от собствеността ни върху радиото. По действията на тази персона по нашия и по идентични случаи, има множество публикации от „Труд”, "24 часа", " Монитор" , "168 часа", БНР, БНТ, Крос, Експрес, но никой не им обръща внимание??? Отговорете си , защо? Аз знам отговора.
  В този период СЕМ и КРС прехвърлиха нашите лицензии за радиодейност на фирмата за недвижими имоти - "Гео Адвайзърс", близка до Красимир Гергов. КРС отиде далече. Въдвори на нашата честота пиратско радио, наруши всички закони.

  И, до ден днешен, и членката на ВСС , пъхнала се там под полата на Царя, и д-р Веселин Божков, Председател на КРС, озовал се на този пост по волята на лобита , купуващи си всяка власт, са недосегаеми.
  Божков ми поиска 300 000 евро, за да изпълни разпореждането на ВАП да спазва законите на РБългария???? СГП му повдигна обвинение за длъжностно престъпление.
  Но, внимавайте!,той продължава да заема длъжността си, да определя кой да работи в ефира на България, не му е спрян достъпа до класифицирана информация, вози се в джипове с номера 007, Бонд, Джеимс Бонд,а? .
  Произнасянията на ВАС, с които ще бъдат отнети лицензиите на „Радио К2”, всъщност целят поне 4 неща
  - първо : да се закръгли медийната инперия на Красимир Гергов,

  - второ : обвинението на СГП за длъжностно престъпление срещу д-р Божков да отпадне автоматично след произнасянията на ВАС, -

  - трето: д-р Божков да си остане , удобен и послушен, благодарен председател на КРС,

  - четвърто: телевизиите и радиата да са в ръцете на няколко контролирани лица.

  Уважаеми госпожи и господа,
  опазването на персони като Божков и Наумова ,като национален капитал само потвърждават мнението ,че България не е просто петно ,а е леке на картата на Европа.
  И, че принципът ,,Гарван - гарвану око не вади „ работи успешно у нас. Само, че аз нито съм учила, нито съм работила , за да се гордея , че съм удостоена с честта да съм жител на кална локва. А, вие?

  Тази съдебна манипулация за отнемане на лицензиите на „Радио К2” само ще докаже за пореден пък , че голяма част от магистратите
  и властимащите , отговорните за установяването на демокрацията в България, за правораздаването по справедливост, за развитието на гражданското общество, за плурализма, за правото на осведоменост и свободен избор на всеки гражданин, изобщо не отговарят на изискванията да носят отговорността да се произнасят с държавнически решения, г- Борисов!
  Дали пък, „Радио К2” не плаши някого?

  А, сега си представете, че всичко това се случва с Вас.
  Че, сте направили опит да създадете една неподкупна, работеща по закон правораздавателна система, че сте вложили всичко от себе си България да стане , най-сетне , демократична държава. И, с лъжа, със сила, погазвайки всички закони, някой ви отнема мечтата , отнема ви смисъла на живота, обезмисля възпитанието, което сте дали на децата си...
  Какво ще направите?
  Аз, за сега , ви пиша писмо. И очаквам отговор.
  Всички от вас са с достатъчно власт и правомощия, както и с подготовка, за да анализирате действията на ВАС и Административен съд – София по дела №5541, № 2432 и двете от 2007 г., Седмо отделение по описа на ВАС, дело № 876/09 г., Седмо отделение на ВАС, дело №1219/09 г. на Административен съд –София, град. Документите са достъпни, чрез сайта на ВАС.


  Благодаря ви!

  Беновска, Илиана

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK