Какво разказа Боби Цанков в телевизионни интервюта

Какво разказа Боби Цанков в телевизионни интервюта


- Аз, Клюна, Демби, Косьо, предполагам и Ковачки, имахме една група телефони с четири осмици отпред, на които само последните цифри се различаваха. За да се знае, че по тези телефони може да се говори чисто. Имали информация от службите дали тази група се слуша.Венета Райкова: Цанков щеше да направи разкрития за убийствата на Жоро Илиев, Клюна и Самоковеца
Снощи се чухме по телефона в 8.00 часа и се уговорихме другата седмица Боби да гостува в "Горещо". Малко по-късно обсъдихме темите, които ще коментира Цанков, той щеше да направи разкрития за убийствата на Жоро Илиев, на Антон Милтенов-Клюна, на Константин Димитров-Самоковеца. Това заяви водещата на "Горещо" по "Нова телевизия" Венета Райкова пред агенция КРОСС. Райкова заяви още, че този предобед е говорила с радиоводещия и му е препоръчала книга за бременната му приятелка.

- Какъв играеше в тази схема? - Техен близък приятел, пред когото те не се притесняваха да обсъждат, коментират. Аз стоях, слушах и гледах.
- Как влизаш в тези среди и участваш в този мафиотски живот? - В България няма мафия. Има едни хора, които изскачат отнякъде, набират скорост, след това някой ги гръмва и приключват. Защото, когато има мафия, има ред, а в България е анархия. През годините аз се запознах с тези хора по много неведоми пътища. Ако някой ми го беше казал това, нямаше да му повярвам.


- С Клюна се запознахме покрай радиото - 2003 г. началото. Запознаха ни общи приятели, той предложи да инвестира пари в радио и аз да го направя (Радио "Вива"). Почнахме да работим, той си отдели една стая за кабинет. В този кабинет се запознах с Димитър Вучев-Демби, с Христо Вартанян-Исуса, с Георги Нацев, който впоследствие беше взривен, с Косьо Самоковеца, с Христо Ковачки, който тогава беше в топли отношения със Самоковеца. Лека-полека навлязох в тези среди.


- С времето виждах Клюна с какво се занимава. Не съм виждал никога наркотиците на масата сложени, но чувах какво си говори. Идваха хора, отчитаха торби с пари, те ги носиха в радиото. Седмично едни 100-200 хил. лв. се разнасяха по стаите.


- 2002 г. края на мен ми се обади от скрит номер човек - един от зам.-шефовете на една от най-нашумелите агенции в момента, не ме питай за името му. Каза ми: "Не се познаваме, но имаме общи познати, искам нещо да ти кажа нещо за радиото." По време на срещата го информирали, че тече секретна разработка, че Манол Велев пере пари. Цанков попитал как става схемата, тъй като той в радиото не е ставал свидетел на подобно нещо и не знае как през радио се перат пари. "Ти обявяваш по радиото награди, едни хора ги печелят, а кой ти казва кои са победителите?", попитал човекът. Манол, той е продуцент, така е във всяко предаване, отговорил радиоводещият. Тия хора пращат с пощенски записи една сума, за да спечелят два пъти по-голяма сума, обяснил човекът от службите и го предупредил да излезе от схемата. Започнах да си водя записки и излезе, че два милиона са раздадени за един месец. Попитах Велев и той каза: "Ами малко невинно пране на пари." Аз си пуснах предизвестие, започнах полека да излизам от схемата. А после всички казаха, че са дали на мен тези пари.


- Един ден по специалния телефон ми звънна Косьо Самоковеца - няколко дни преди да бъде убит. Самоковеца поръчал на Цанков да вземе нещо от един от свой бодигард и "да го даде на друг човек". Получил паспорт и плик с пари. Оказало се, че трябва да предаде пратката на Мето Илиенски. След няколко дни из София тръгна слухът, че Илиенски е убит. Косьо подсигури паспорта и парите на Илиенски, за да изчезне.


- Митьо Очите: Познавам го не толкова добре, но достатъчно, за да преценя какъв човек е. Разполагаше с огромни пари. Той беше обаче по детски наивен.


- Иван-Тодоров-Доктора: Запознах се с него покрай Косьо. Един ден отидох на среща с Косьо в "Маркрит" на "Патриарха", където си правеше срещи по цял ден. Там бил Доктора, на когото дал "специалния телефон". Няколко дни по-късно Доктора му се обадил и го поканил на среща. Поискал да "разгласи малко информация" срещу Бойко Борисов, докато Борисов е бил главен секретар на МВР. Искал да компрометират Борисов срещу "солидна сума пари". Цанков обаче отказал.


Денят, след като взривили мерцедеса на Доктора, му се обадили "по специалния телефон", непознат глас го поканил на разговор с "интересен човек", който има да му каже нещо важно. По онова време имаше много атентати и аз се замислям дали някой не иска да ме предупреди, защото аз съм получавал две предупреждения така: "Ела да се видим да ти кажем нещо." Цанков приел разговора. В два часа на същия ден пред дома на Цанков спрял мерцедес с дипломатически номера, а вътре бил синът на Слободан Милошевич Марко Милошевич. Имал си разговори с един човек преди време, така от медицинските среди, той се спъна малко вчера, казал Милошевич.
Милошевич заявил, че имали проблеми в Бургас, "някои хора пречели" на вноса и износа и отново предложил пари за разгласяване на информация. Цанков отново отказал.


- Боят в "Ескейп": Бях в "Ескейп" и този бой е толкова напудрен и надут. Отидох с Клюна. Почнахме да чакаме Косьо. Дойде и Данчо Гиздов, той се занимаваше със сводничество по ония години. Точно тогава беше и под домашен арест и трябваше да си е вкъщи, но ходеше напудрен и напарфюмиран в дискотеката.
Дойде Косьо с Цеци и компания. След малко дойде Маргина, а по-късно и Димата Руснака. Не сме били в едно сепаре, никой не се е закачал с никого.
По едно време Клюна извади едно найлоново пакетче от джоба с нещо бяло вътре и отиде до тоалетната. Данчо Гиздов тръгна с него. Върнаха се след 10-15 минути. На връщане Данчо закачи случайно едно момче. Почна някаква разправия. В това време компанията на Маргина и Руснака нямаха отношение. Момчето хвърлило чаша, която закачила човек от компанията на Руснака и Маргина. Руснака реагирал бурно, Маргина се опитал да тушира напрежението. Гиздов пък извадил газов пистолет и стрелял във въздуха. Тогава Косьо отворил противопожарен изход и се изнесли с Цеци Красимирова, Клюна, Цанков...


- Кой простреля Клюна на терасата - според разследващите е Златко Баретата, но Клюна на мен ми сподели, че не е той. Един ден бяхме на гости на наш приятел и Клюна предложи да играем на шише. Шишето посочи Клюна и аз попитах за стрелбата по балкона. Той каза, че много добре знае кой е и даже е в приятелски отношения с него - Райко Кръвта от Перник. Той си бил признал.


- След заплаха за живота му: Една сутринта в 7 часа тъмносин мерцедес със синя лампа е спрял пред дома му. Познавам, че това е колата на Никола Филчев. Той е в чужбина, качвай се, днес ще те возим с тази кола, казват две момчета с костюми и слушалки. Пускат лампата и тръгват към радиото. Така започнаха и моите контакти с НСО.


- Получава охрана и коли на НСО чрез Манол Велев.


- За книгата си: Това е първата книга, от която прокуратурата и службите взаимстват информация по знакови дела, които и в момента вървят. Това е за хубаво, доказва, че написаното, съвпада с информацията на службите. Защото други автори дори молиха да ги призоват, но никой не ги търсеше.


Из предаването "Горещо" по "Нова телевизия", излъчено в края на ноември


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (10)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АНДРО
  *****
  Любопитно

  Когато казваш истината и я пишеш, мутрите ги боли и съвсем спокойно го премахват, ИСТИНАТА ВИНАГИ БОЛИ, кой е поръчитеря на това зверство.

 2. 2 Профил на golio
  *****
  Неутрално

  Момчето цял живот живя на принципа "ела мечко изяш ме" сега каквото било, било ; Мир на праха му.

 3. 3 Профил на golio
  *****
  Неутрално

  Момчето цял живот живя на принципа "ела мечко изяш ме" сега каквото било, било ; Мир на праха му.

 4. 4 Профил на о. Павел
  *****
  Неутрално

  Има Господ на този свят. Забавя, но не забравя.

  ..............

  Богоявление, 6 януари -
  http://archiman.livejournal.com/

 5. 5 Профил на Християнка
  *****
  Разстроено

  До коментар [#4] от "о. Павел ":

  Боже, колко злоба, злорадство и лицемерие има у "православните" отчета.

 6. 6 Профил на кур-рей-чиu
  *****
  Неутрално

  абе този хюм отдавна трябваше да го съкратят,въпреки ,че по някакъв начин ми беше симпатичен,дупето взе да се взема на сериозно и това му еба мамата,явно да му давали мангизи,а то е лакомо дуре,мир на праха му

 7. 7 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 545 Неутрално

  стига глупости!
  имали огромни пари!
  от какво?
  от въздух?
  те не завършили и 3-ти клас, но имали пари!
  крадени пари или пари от наркотици не са твои пари!

 8. 8 Профил на Разследване
  *****
  Неутрално

  Поръчителят на убийството на Боби Цанков:

  1. е бил достатъчно уверен, че ще заличи евентуални записи от предавания /уличаващи или насочващи доказателства, оставени от БЦ/ държани като гаранция затова, че няма да бъде убит.
  2. че ще успее да отклони разследването на убийството в друга посока.
  3. че физическите извършители ще успеят да се измъкнат невредими от центъра на София /на метри от Министерски Съвет, Президенство - високо охранявани обекти/, което пък от своя страна трябва да гарантира, че:
  - районът няма да бъде отцепен
  - дежурните служители на органите на реда няма да бъдат на мястото си или разполага с точните им местонахождения
  - записите от камерите ще бъдат заличени / няма да бъдат взети предвид /убийството става на едно от най-оживените централни места в Столицата, повишено присъствие на камери, и то с висока чувствителност/

  Това, което знаем за Боби Цанков:

  1. слушалка на службите /получава в залог индулгенция - отказ от наказателно производство за извършените измами, донася пикантни подробности от подземния свят/
  2. споменава Милошевич-син и срещата си с него по времето, когато Бойко Борисов оглавява МВР --> сръбската връзка --> наркотрафик /спомни си Сретен Йосич/Куйович и показанията/
  3. приближен на Клюна --> наркотрафик --> известен с пословичната си преследваност от Бойко Борисов, станала нарицателна /поставен под домашен арест, ликвидиран след непревомерно напускане на дома си по време на ареста и последвало изтичане на информация за заведението, в което се намира/
  4. споделя в предаването Горещо, че Манол Велев е част от службите /отстрелван, кома, вероятно връзка с наркотрафик на високо ниво, жена: Весела Лечева, бивша БГ съзтезателка по ... стрелба, председател на Държавна Комисия за Младежта и Спорта, бивш политик от БСП/
  5. Жена: настояща служителка в криминална полиция /тайно сключен брак, по разбираеми причини/
  6. в последното си интервю от 01.01.10 за в-к Уикенд споменава, че:
  - Мето Илиенски е настоящ служител на американската агенция за борба с наркотиците - ДЕА и понастоящем живее в София, след пластична операция в Гърция.
  - Мето Илиенски е поръчител на убийството на Георги Илиев
  7. раздухва слуха, че Стефан Бонев - Сако е изпял бандата на "Наглите", благодарение на което са заловени (вероятност - 100% блъф). цел - натапяне на Сако в криминалните среди, под натиск от страна на МВР.

  От Агенция Стандарт:

  Сако преследвал с автомобила си джипа на Цанков от Семинарията покрай басейна "Спартак" до пазара "Иван Вазов". Тогава радиоводещият отишъл директно при директора на ГДБОП Станимир Флоров и главния секретар на МВР Калин Георгиев и разказал за инцидента.

  Сако след убийството заявява:
  Не знам защо всичко това се струпва на главата ми. Ясно ми е, че подозренията ще паднат върху мен, защото скандалът ми с Боби Цанков е най-пресен. Но нямам нищо с това. Цанков имаше достатъчно други врагове.


  Цанков пред БЛИЦ ден преди убийството

  - Чувстваш ли се застрашен?
  - Не, мен ме пазят, няма какво да ми се случи. Срещам се с много хора и имам информация. А информацията е стока!
  - За теб кой е най-големият наркобос в момента?
  - Разбира се, че Демби. Той е много силен и има влияние, въпреки че други хора не вярват на това.
  - А Сако?
  - Сако е като мишка в момента, не би посмял да излезе.
  - Имаш доста скандални разкрития в книгата си, не се ли страхуваш все пак?
  - Не и тепърва ще пусна още неща. В тази държава има много неразкрити истории, които съм готов да извадя на бял свят.
  - Как те пазят?
  - Аз се движа и с охрана от НСО, с мен постоянно има някого.


  От всичко изброено дотук си вадим заключение, че:

  1. Боби Цанков е свързан с хора от службите по един или друг начин.
  2. убийството и поръчителите са свързани с наркотрафик.
  3. поръчителството на убийството вероятно идва от същите тези среди /служби, наркотрафик/.
  4. поръчителят заема достатъчно висок пост на държавно ниво и се чуства недосегаем.
  5. поръчителите може да са няколко и са координирали действията си.

 9. 9 Профил на kriminalistat
  *****
  Неутрално

  А какво ще кажете за тази гледна точка.
  Може и поръчителите и изпълнителите да са от службите!
  Всички нарко пътеки и най голямата престъпност водят до парламента! От години е така.

  1. Емо Макарона - свидетел срещу корумпиран прокурор и съдия искали му много пари за предизборна кампания - времето на Костов - Убиха го. После се пусна версия че дължал пари на някакви албанци- пален майтап - човек с къща в центъра на Ел Ей . Мога да изброя още много знакови свидетели убити по време на делата и . т . н
  От Времето на Христа нищо не се е променило. Решиш ли да кажеш истината и те убиват. Парите са в тях, медиите са тяхни, власта е в ръцете им, трябва им само послушен народ който да плаща данъци и да не си задава неудобни въпроси.
  Нямам думи в каква държава живеем - но едно ще Ви кажа - всичко се връща и който сее вятър -жъне бури.
  ИДИОТИ - ПРЕСТАНЕТЕ ДА ИЗБИВАТЕ!!!
  УБИХТЕ БОБИ - МОЖЕ ДА УБИЕТЕ КОГОТО СИ ПОИСКАТЕ - НО ИСТИНАТА НЕ МОЖЕТЕ НИТО ДА Я СКРИЕТЕ НИТО ДА Я УБИЕТЕ И МОЛЕТЕ СЕ ДА СТЕ СЕ ПОКАЯЛИ ПРЕДИ СЪДНИЯТ ДЕН!!!!

 10. 10 Профил на х
  *****
  Неутрално

  Според мен работата е на лична основа, както беше при Георги Стоев.
  След убийството на Стоев поръчителят (публична тайна е кой е) го дадоха по телевизията... по лицето му явно личеше, че има общо с убийството.
  Скоро ще се появи по телевизията и поръчителя на това убийство...
  България е бандитска държава, но отстрелват малките бандити, а не големите. Когато убият някой "голям" той вече е малък и е паднал от борда на големите бандити.
  Боби Цанков беше "плескало" като Стоев и завърши като него. Големите бандити са недосегаеми в България. Те държат всичко, дори държавата.
  Правилно каза Кошлуков - бедата у нас не е, че в държавата има мафия, а че мафията си има държава.
  Блаженни верующите, че нещо се е променило ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK