Вече има заподозрени за убийството на Боби Цанков

Боби Цанков

© Str

Боби ЦанковВече има заподозрени за убийството на Боби Цанков, съобщи градският прокурор Николай Кокинов. Той беше на съвещание с главния прокурор Борис Велчев, със зам.-градския прокурор Роман Василев, с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и с шефа на Столичната дирекция на вътрешните работи Валентин Йорданов.


Работи се по поне три версии за убийството на бившия журналист, но Кокинов отказа да уточни какви са те.


Градският прокурор не пожела да каже и дали ранените с Цанков са били случайно с него. Единият от тях е криминално проявен и е с прякор Куцият. Той е по-тежко раненият. Преди 30 години срещу него е имало повдигнато обвинение за измама.
"Не мога да ви кажа накъде е отивал, но действително на въпросния номер е била адвокатска кантора, на известен адвокат", коментира Кокинов по повод версията, че Цанков е отивал при адвокат. При прокурора не са постъпвали оплаквания, че радиоводещия е получавал заплахи. Кокинов заяви, че Цанков е идвал при него по "професионални поводи".


Кокинов каза още, че в момента се провеждат разпити на 3-4 места в София, а МВР провежда акция по случая. По описание на очедивци нападателите са били двама или трима и е стреляно с 9 мм пистолети. Все още се прави оглед на тялото, заяви Кокинов.


На местопрестъплението са били намерени 15 гилзи. Боби Цанков е бил убит от упор. Срещу него е имало едно дело в Районен съд за измама.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (11)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Кокинов каза още, че в момента се провеждат разпити на 3-4 места в София, а МВР провежда акция по случая."

  да, PR акция. на такива напоследък си отгледахме:

  патакламъ чок, келепир - йок!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 2. 2 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  А сергишев и компания,разпитаха ли ги?Не?

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 3. 3 Профил на svoi
  *****
  Неутрално

  То се знае това са създателите на мафията-червените олигарси.

 4. 4 Профил на Боби Колев
  *****
  Неутрално

  Главният виновник за убийството на Боби Цанков е самият Боби Цанков.

  За него е казано: "да би мирно седяло не би чудо видяло".

  И то съвсем не щото се е ровил при мутрите...това му е най-малкия кахър...

 5. 5 Профил на .
  *****
  Неутрално
 6. 6 Профил на london
  *****
  Неутрално

  господа,

  Ето я новината, заради ,която пиша това трудно, мъчително,убийствено, несъответстващо на очакванията ни писмо:
  „Радио К2” ще бъде спряно от ефира на България. Върховният административен съд ще отнеме лицензиите на радиото.
  С процедурни хватки, без да се произнесе по същество, ВАС ще докаже, че правосъдието в България е мечта за не – просветени-те или не- посветени-те, извинете ме, г-н Пенчев...
  Това действие на съда ще е ярко доказателство, професор Груев, извинете ме също, че вярата ви в правосъдието, изразена вдъхновено в писмото Ви до нас: ” Отстоявайте все така честната и истинска журналистика. Вие доказахте, че правото в нашата страна винаги възтържествува!”, за сега е само мечта на интелектуалец и научен работник.
  Уважаеми госпожи и господа,
  Корупцията по най-високите етажи на съдебната система е всеизвестена. Всички гръмогласно говорим против нея. Но, хайде да си отговорим защо липсват реалните действия?!
  Госпожи и господа , съдебната система мие , с благоговение, краката на знайни и незнайни персони - заради пари. Не оспорвайте. За всеки добре подготвен юрист или политик,образован човек с опит, е достатъчно да прочете множество съдебни решения или определения и да прозре неюридическите мотиви за това произнасяне. Нали?
  Да, господин Главен Прокурор на Република България, уважаеми доцент Велчев, правосъдието у нас е в дефицит на справедливост! Е,и?
  Ето, какво се случи с Радио К 2 от 2007 до 2010 година:
  Първо, настоящата членка на ВСС, г-жа Костадинка Наумова , от камбанарията на зам.председател на СГС и шеф на ФО в СГС ни лиши за две години от собствеността ни върху радиото. По действията на тази персона по нашия и по идентични случаи, има множество публикации от „Труд”, "24 часа", " Монитор" , "168 часа", БНР, БНТ, Крос, Експрес, но никой не им обръща внимание??? Отговорете си , защо? Аз знам отговора.
  В този период СЕМ и КРС прехвърлиха нашите лицензии за радиодейност на фирмата за недвижими имоти - "Гео Адвайзърс", близка до Красимир Гергов. КРС отиде далече. Въдвори на нашата честота пиратско радио, наруши всички закони.

  И, до ден днешен, и членката на ВСС , пъхнала се там под полата на Царя, и д-р Веселин Божков, Председател на КРС, озовал се на този пост по волята на лобита , купуващи си всяка власт, са недосегаеми.
  Божков ми поиска 300 000 евро, за да изпълни разпореждането на ВАП да спазва законите на РБългария???? СГП му повдигна обвинение за длъжностно престъпление.
  Но, внимавайте!,той продължава да заема длъжността си, да определя кой да работи в ефира на България, не му е спрян достъпа до класифицирана информация, вози се в джипове с номера 007, Бонд, Джеимс Бонд,а? .
  Произнасянията на ВАС, с които ще бъдат отнети лицензиите на „Радио К2”, всъщност целят поне 4 неща
  - първо : да се закръгли медийната инперия на Красимир Гергов,

  - второ : обвинението на СГП за длъжностно престъпление срещу д-р Божков да отпадне автоматично след произнасянията на ВАС, -

  - трето: д-р Божков да си остане , удобен и послушен, благодарен председател на КРС,

  - четвърто: телевизиите и радиата да са в ръцете на няколко контролирани лица.

  Уважаеми госпожи и господа,
  опазването на персони като Божков и Наумова ,като национален капитал само потвърждават мнението ,че България не е просто петно ,а е леке на картата на Европа.
  И, че принципът ,,Гарван - гарвану око не вади „ работи успешно у нас. Само, че аз нито съм учила, нито съм работила , за да се гордея , че съм удостоена с честта да съм жител на кална локва. А, вие?

  Тази съдебна манипулация за отнемане на лицензиите на „Радио К2” само ще докаже за пореден пък , че голяма част от магистратите
  и властимащите , отговорните за установяването на демокрацията в България, за правораздаването по справедливост, за развитието на гражданското общество, за плурализма, за правото на осведоменост и свободен избор на всеки гражданин, изобщо не отговарят на изискванията да носят отговорността да се произнасят с държавнически решения, г- Борисов!
  Дали пък, „Радио К2” не плаши някого?

  А, сега си представете, че всичко това се случва с Вас.
  Че, сте направили опит да създадете една неподкупна, работеща по закон правораздавателна система, че сте вложили всичко от себе си България да стане , най-сетне , демократична държава. И, с лъжа, със сила, погазвайки всички закони, някой ви отнема мечтата , отнема ви смисъла на живота, обезмисля възпитанието, което сте дали на децата си...
  Какво ще направите?
  Аз, за сега , ви пиша писмо. И очаквам отговор.
  Всички от вас са с достатъчно власт и правомощия, както и с подготовка, за да анализирате действията на ВАС и Административен съд – София по дела №5541, № 2432 и двете от 2007 г., Седмо отделение по описа на ВАС, дело № 876/09 г., Седмо отделение на ВАС, дело №1219/09 г. на Административен съд –София, град. Документите са достъпни, чрез сайта на ВАС.


  Благодаря ви!

  Беновска, Илиана

 7. 7 Профил на zemyn
  *****
  Неутрално

  ьората гожориат но ни6то не казжат

 8. 8 Профил на Шерлок Холмс
  *****
  Неутрално

  Щаба в Банкя работи та пушек се вдига! Юруш на НАГЛИТЕ-32145 епизод!

 9. 9 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#6] от "london":

  Защо не заведете дело в международен съд?

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 10. 10 Профил на сайта на МВР:
  *****
  Неутрално

  "Столичната полиция изяснява ???инцидент???, станал на бул. “Стамболийски” в района на кръстовището с ул. “Самуил”. На място е ???починал??? мъж, други двама са ранени."

  Въпросителните са от друг сайт...


 11. 11 Профил на следовател
  *****
  Неутрално

  Кой има интерес от убийството.Сетих се!Дано градския прокурор чете сайта на Дневник, та да му подскажем кой е евентуалният убиец.По скоро поръчителят на убийството.
  Мотивът за убийството е отвличане на вниманието на софиянци за това,че София не е почистена от снега.Сега за това никой не говори, а само за това убийство.Хората забравиха за заледените улици, за задръстванията, за неизпълнените обещания на кмета на града ,че градът ще е чист от снега.Хитър ход на кметството!
  Защото , както е казъл поета терорист:
  Разстрел и след разстрела червей
  Какво тук значи някаква си личност?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK