МВР поиска Големия Маргин и Сако да останат в ареста за 72 часа

МВР поиска Големия Маргин и Сако да останат в ареста за 72 часа

© Георги КожухаровИзбори 2022

МВР ще поиска задържаните часове след убийството на Боби Цанков във вторник Красимир Маринов-Големия Маргин и Стефан Бонев-Сако да останат в ареста за 72 часа. Това съобщи главният секретар на МВР Калин Георгиев след края на състоялото се днес в СДВР съвещание на прокурори и полицаи.


На излизане от съвещанието градският прокурор Николай Кокинов не коментира разминаването в информацията му от вторник, че е задържан и Николай Маринов-Малкия Маргин, и днешните твърдения на вътрешния министър и на самия Кокинов, че той се издирва. Възприели сме тактика да не коментираме висящи досъдебни производства, каза заместникът му Роман Василев, който на свой ред отказа да коментира противоречията.


Двамата простреляни при вчерашното убийство мъже са били преместени от Клиниката по реанимация и интензивно лечение в Клиниката по ортопедия и травматология на Военномедицинска академия съобщиха от болницата. По думите на лекуващите лекари, няма промяна в състоянието им и няма опасност за живота им.


Все още не е известно дали разминаването е гаф или обмислена тактика, свързана с разследването. И двамата прокурори отминаха без коментар въпросите за това каква е връзката между убийството на Цанков и задържаните при полицейските операции във вторник.
По-късно главният секретар на МВР Калин Георгиев информира, че задържаните ще останат в ареста 72 часа, колкото е допустимият срок, който може да бъде наложен от прокуратурата.


Образувано е дело за убийството срещу неизвестен извършител.


Продължава издирването на Николай Маринов-Малкия Маргин и Димитър Вучев-Демби.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK