ФТ: Убийството на Боби Цанков стана в най-неподходящия момент за правителството

ФТ: Убийството на Боби Цанков стана в най-неподходящия момент за правителството

© ДневникБританският в. "Файненшъл таймс" се връща отново на темата за убийството на бившия радиоводещ Боби Цанков на 5 януари в София.


Авторът на статията със заглавие "Български неволи" Тони Барбър акцентира върху това, че убийството едва ли би могло да стане в по-неподходящ момент за правителството на премиера Бойко Борисов.


"Борисов дойде на власт през юли, изправен пред тежката задача да възвърне доверието на европейските партньори към страната си. Някои от тях горчиво съжаляваха за решението си да допуснат България в ЕС през 2007 г., преди тя да се справи с организираната престъпност", посочва Барбър.
"Премиерът все пак свърши добра работа, вдъхвайки увереност на останалата част от Европа, че наистина има сериозни намерения. Правителството му се опита да се пребори с корупцията в обществения сектор - в митническите служби например - и казва, че е постигнало успех в кампанията си за борба с отвличанията, а новият президент на ЕС Херман ван Ромпой, който посети през декември София, заяви, че България отново е на прав път", пише авторът.


"От гледна точка на ЕС обаче България, изглежда, рядко попада в новините по добър повод. Последната седмица от София дойдоха някои любопитни съобщения, които навеждат на мисълта, че българското правителство може да се опита да попречи на молбата на Турция за присъединяване към ЕС", пояснява авторът.


"Защо България би заплашвала своята съседка с толкова необмислена стъпка? Български представител свърза заплахата с отдавнашни финансови претенции на страната към Турция, но те датират от преди повече от 80 години и няма особена причина за тях да се заговори точно сега, освен ако не става дума за вътрешнополитически цели."


"След убийството на Цанков България би трябвало да се съсредоточи на първо място върху това да сложи ред в собствения си дом", допълва Барбър.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Kоз
  Kоз
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Убийството на тоя клоун е удар по Сако. Интересно защо никой не пита за Маджо?

 2. 2 Профил на АНДРО
  *****
  Любопитно

  Много точна статия, имат по добър поглед на нещата отколкото ние Българите

 3. 3 Профил на Boixos Nois
  Boixos Nois
  Рейтинг: 581 Весело

  Поздравявам екипа на Бойко Борисов, за ясно изразената позиция по отношение влизането на Турция в ЕС.
  Ответните удари по кабинета май започнаха веднага. Турските мекерета БСП ще вложат повече усилия в подривната дейност дори от Доган & Co.

  http://www.facebook.com/F.K.BARCELONA
 4. 4 Профил на Любопитен
  *****
  Неутрално

  А ревизията на лукоил ще свърши ли в подходящо време?

 5. 5 Профил на Trakiec
  *****
  Неутрално

  Тези английски чукундурти защо не гледат собствената си пакистано-индийска помия. Втората държава след САЩ, виновна за кризата. Не Гърция, Англия ще има проблеми с външния дълг.

  И тоз олиго ще защитава Турските интереси (както са правили ВИНАГИ тези олиго). Като наемем адвокати да върнат земите плюс 80 годишните лихви (за което държавата няма нужда много да се намесва, защото това са частни претенции и интереси, тогава ще искам Барбър да коментира. Шибек.

 6. 6 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2046 Неутрално

  Интересно тогава, кой ли е подходящия момент, или сезон за убийства , и защо точно след сто и петдесетото убийство, а не след десетото "България би трябвало да се съсредоточи на първо място върху това да сложи ред в собствения си дом", що за извратено мислене е това!?!

 7. 7 Профил на еврореалист
  еврореалист
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Не може и да се очаква друго. След 1989 г. у нас така и не се оформи нормален политически елит. За икономически да не говорим. А мутренския - това е реплика не нещо дежа вю в други държави.
  Следд като у нас властта не е нито чисто политическа, нито чисто мутренска по характер, тогава решението не може да дойде нито с избори, нито със "закон за изтребление на разбойниците". Последните с изтребване не се свършват, както и глупостта на анемичната ни политическа класа.
  Затова засега най-доброто, което можем да постигнем е две крачки напред, максимем една и половина назад.

  "Гладен вълк и насред село влиза."
 8. 8 Профил на Al Bundi
  *****
  Любопитно

  Тони Барбър,
  сцепили са ти халката в Турция,
  колонизаторски педераст....

 9. 9 Профил на fr Pavel
  *****
  Неутрално


  Тъй като Б. Цанков беше замесен в кокаиновата мафия, най-вероятно убийството е извършено от младежи наркомани. Единият е риж и даже е известен на полицията. Проблемът е, че убийството е добре подготвено и убийците веднага след това са напуснали страната.

  .........

  Йерусалим като пъп на света -
  http://archiman.livejournal.com/

 10. 10 Профил на Аlexander
  *****
  Весело

  България никога не попада в никакви западни новини по добър повод - много вярно! Още по-вярно е, че дори да направи нещо читаво, България пак не попада в никакви западни новини...

  Но това е и резултат на "омагьосан кръг", образуван от от безхаберието на България за собственото й име, нежеланието за поемане на отговорност, нежеланието за промяна - от една страна, а от друга - услужливата британска преса в случая, която единственото, което прави е да дебне, за да докопа нещо негативно за България, за да го раздуха нашир и длъж...

  Пак да кажа - не че България не дава поводи и причини, но има нещо садистично в удоволствието, с което британската преса го раздува всеки път... Факт е...

  Не защитавам България и не казвам, че не е за пренареждане и промяна издъно, но човек има чувството понякога, че на Англия и на английската преса й се плаща, за да го прави едва ли не... И така го прави, с такава самотверженост, ще рече човек, че животът й зависи от това...

  Но България сама позволи на всички да стане "футболната топка" на света... И всеки да я подритва, както и накъдето му скимне... Когато нямаш себеуважение, и другите не те уважават...

  Понеже, ако питате повечето българи днес - трябваше да има поне няколко свършили като Чаушескови от уж бившите комунисти в България, а не техните братя и колеги да завземат властта навремето с бели ръкавици, за да имаше някаква видима промяна днес...

  Понеже там и тогава уж всичко свърши, но и...започна всичко... Отначало... Започна онова, на което сме свидетели днес...

  Тоест - нищо не се промени... Но иди да го обясняваш на света... днес... Късно...

  Пък колкото до останалото - Турция и България - защо Британия просто не си гледа работата?

  И нейният, който макар и далеч по-подреден от нашия, също не чак дотам изряден двор...

 11. 11 Профил на Вели
  *****
  Неутрално

  Антантата -та-та-та.....!!!!!

 12. 12 Профил на Orda
  Orda
  Рейтинг: 65 Неутрално

  Тия от ФТ са много залупени, като чели има подходящо време за убийство.

  Orda
 13. 13 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1675 Любопитно

  Прелиствайки вчета ФТ попаднах на новинката за БГ.
  Колкото и да е неприятно влизаме в новинарските потоци предимно с информация от клозетно естество по простата причина че.... предимно такава е дествителността!
  Хубаво е вместо да обвиняваме "другите" в черногледство да се замислим в каква система/държава/об6тество живеем в БГ (тези които са там и тези които се връ6тат1-2-3-4 пъти годи6но) и да си дадем сметка че въпросната кочинка в момента не е спретната от нечие конспирация, а е резултат от действието и бездействието на много знайни и незнайни БЪЛГАРИ! Много правилно казва човека "България би трябвало да се съсредоточи на първо място върху това да сложи ред в собствения си дом"

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 14. 14 Профил на VLD
  *****
  Неутрално

  Позицията на Британия не се е сменила от периода на турското робство и Освобождението ни. Винаги са гледали в една посока и тя е в полза на Турция. България е смяната за придатък на Турция.

 15. 15 Профил на Al Bundi
  *****
  Весело

  Тони Барбър,
  клоун колонизаторски......

  Иди на екскурзия в Китаи...

  http://dnevnik.bg/evropa/razshiriavane/2010/01/06/838594_london_zaplashi_da_blokira_evrokandidaturata_na/

 16. 16 Профил на Някой си
  *****
  Неутрално

  Убийството беше знаково. Извършено наобед, брутално в центъра на София.

  Така убива човек, за когото е важен ефекта от самия акт на убийството, а не някакво възмездие.

  Т.е. Боби Цанков беше убит за да се демнстрира нещо на някого. Ако някой си мисли, че го убиха за това какво е писал или затова че е завлякъл някого с пари или дрога, много се лъже.

  Тук говорим за показен разстрел с цел привличане на вниманието на обществото. Кой го направи и защо го направи - ами помислете. Вариантите не са много.

 17. 17 Профил на Някой си
  *****
  Неутрално

  По същия начин гръмнаха и Стоев. Целта и ефекта бяха същите. Извършителите предполагам не, почерка е различен.

 18. 18 Профил на Аlexander
  *****
  Весело

  До коментар [#14] от "VLD":

  Вярно е...

  Същите и ще изуят гащи за Турция, за да влезе в ЕС... Първи ще са...

  Но пък от друга страна - злорадо си казвам: "Точно пакистанците и турците ще покажат след време на Англия за какво иде реч..."

  Пакистанците вече отдавна го правят... Турците ще им идат на помощ... 19. 19 Профил на гневен
  *****
  Гневно

  Тази английска журналистика да не е на служба при ДПС.

 20. 20 Профил на Ale
  *****
  Гневно


  Този пък къде се обажда от коневръза???

  Айде да си припомнят че Лондон не е център нито на света нито на Вселената. Да си гледат техните проблеми и да не облужват чужди интереси ОТНОВО. Аман от платени драскачи!!!

 21. 21 Профил на Аlexander
  *****
  Весело

  До коментар [#16] от "Някой си":


  До коментар [#17] от "Някой си":

  Отговорът е един:

  "Позитано" 20!

  С цялата КГБ - ДС - МУТРО менажерия, кото седи отзад...

  Целта и ефектът, за които казваш е: да си останата нещата в старото статукво, в старото положение...

  Има още за крадене, за дообиране... А България като стабилен еврочлен им пречи...

  Това е... Убиха една дрънкало от техните, за да сложат поредната спънка пред държавата... Но да изглежда така, че България е ненандеждна, а всъщност те да продължат, както досега...

  Дежа вю, както казваш...

  Гледали сме го вече тоя филм... 22. 22 Профил на Стария Бен
  Стария Бен
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Убийството станало в най-неподходящия момент? Не знаех, че имало подходящи моменти за убийство.

 23. 23 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Не правете един мошенник супергерой. Този човек излъга прекалено много хора и след като гръмнаха покровителя му с него беше свършено. Затова взе да се явява даже от водопровода, за да може да се предпази по някакъв начин. Явно не е много тъп. Логично е като ходиш всеки ден на едно и също място там да те разстрелят, не се иска много мозък.
  А за охранителите, в повечето случаи те служат да разкарат някой обикновен и честен човек, за друго не стават. Ако имаше толкова писания за измамите му, колкоте сега за смърта му мисля че щеше и за него да е по- добре.

 24. 24 Профил на БонМатен
  *****
  Неутрално

  Не съм съгласен, че това е показно убийство. Такова беше убийството на банкера Кюлев насред София, при спрели коли пред светофар - при риск за убийците и максимален шок за околните. Тук убиват едно пишлеме, което не си знае мярката, в затворено за външни погледи място. Съвсем явно е наказание за плямпалото.

 25. 25 Профил на Аlexander
  *****
  Весело

  Най-интерсното е, че БСП мълчи като бит гъз в последните три дни!

  Защо ли? Защо ли? Защо ли?

  Хахахаха!

  И лудият ще се сети защо...

  Тази мръсна, бандитска организация!

  Това гнездо на змии!

  Дори от кумова срама една дума не казват...

  Защо ли? 26. 26 Профил на Jim Stark
  Jim Stark
  Рейтинг: 1441 Гневно

  "Защо България би заплашвала своята съседка с толкова необмислена стъпка?"

  какво муе необмисленото!??!?!?!?!?!??!?!??!?!

  Турция ни дължи не пари, а МНОГО пари и хубаво, че най-после се намери човек който да има смелостта да си ги поиска!!!

  БИВШ ТАРИКАТ... ВЯРНО, ЧЕ ТУЙ НЕ Е ДЪРЖАВА, НО ДОКАТО ИМА БАЛАМИ, ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ...
 27. 27 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1209 Весело

  Както обикновено ние българите слушаме с широко отворени ушички как ни "нареждат" западните вестници! Няма лошо - имат право да си изкажат позицията, но убийството на един измамник не би трябвало да е чак такава новина! В Лондон стават убийства всеки ден, има огромни райони в които полицията се страхува да влезе. И ако някой напише в България статия за това какво?-никой англичанин няма да се позаинтересува!
  А за парите на бежанците по-добре изобщо да не се намесват, че не знаят за какво иде реч!

 28. 28 Профил на 66
  *****
  Неутрално

  Някой да си спомня от Освобождението насам Англия да е демонстрирала добри чувства към България? Не мога да разбера защо всяка помия върху България трябва да се коментира от някои като добър съвет от добрия чичо.

 29. 29 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  В България на практика няма правораздавателна система (няма прокуратура, няма съд - катко изключим отделни достойни и компетентни магистрати), и е публична "тайна", че това е причината за невероятната престъпност!
  В блога си аз вече много месеци описвам НЕВЕРОЯТНИ ПО СВОЯ ИДИОТИЗЪМ И КРИМИНАЛНОСТ СЪДЕБНИ АКТОВЕ НА ВЪРХОВНИЯ КАСАЦИОНЕН СЪД! И НИКОЙ В ДЪРЖАВАТА КОЧИНА НЕ ЕБАВА ДА СЕ ЗАИНТЕРЕСУВА! ПИСАХ НА ГРУЕВ, ОПИТА СЕ ДА ЗАМАЖЕ. ПИСАХ МУ ПАК ЗА НОВ СЛУЧАЙ. МЪЛЧИ ПОЗОРНО! ПИСАХ НА ПОПОВА КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВСС. ВМЕСТО ДА МИ ОТГОВОРИ И ДА МЕ ПОВИКА ДА ОБЯСНЯ, ТЯ ПРАТИЛА ПИСМОТО МИ НА ТЯХ. И ТЕ МИ ПИШАТ А ПОРЕДЕН ПЪТ "ООО, АМА НИЕ НЯМАМЕ ПРАВОМОЩИЯ." ДА, БЕ, ДА. ВИЕ ИМАТЕ ПРАВОМОЩИЯ САМО ЗА БЕЗОБРАЗИЯ - И ЗА КРАСЬО ЧЕРНИЧКИЯ. ЕБАТИ ДЪРЖАВАТА-КОЧИНА!

  Красимир Кабакчиев, дфн
 30. 30 Профил на странностите на БСП
  *****
  Неутрално

  Всички си спомнят, какви ГОЛЕМИ статии за "етническо напрежение" имаше по време на АФЕРАТА Доган/ самоубийство на Емин( мир на душата му!+) и как и Премиер, и Президент размахваха заплашително пръст от вестници и тв, да се мълчи и т.н.... Но нито една укорна дума за Доган!!!!??
  Сега отново се споменават хора от ТЯХНОТО правителство и то президентски съветници, премиер, и други все свързани с върха.... но нито дума..
  А се знае, ОТКЪДЕ идва престъпността.. тя не е от 6 месеца.....
  Не са от 6 месеца и къртиците, и и други персонажи, населявали до скоро страниците на вестниците.. все свързани с хора, които трябва да РАЗДАВАТ РЕД и СПРАВЕДЛИВОСТ!!!!??????
  И ние, обикновените хора търпим затягането на колана, безработица, заради НЕИДВАЩИТЕ ЕВРОФОНДОВЕ поради БОРБАТА между ВЪРХУШКАТА!!!
  А те си живеят в охолоство и добре.
  Видно е.

 31. 31 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  Британските медии пак се бутат къде не им е работа и вкарват излишна истерия в това убийство. Защо па требва да е в най-неподходящия момент за правителството на Бойко Борисов? Ами в Лондон всеки ден стават убийства на улицата, защо английските медии си мислят че нашите требва да са с по-различна тежест че чак и правителството да намесват?

 32. 32 Профил на Красимир Кабакчиев, дфн
  Красимир Кабакчиев, дфн
  Рейтинг: 0 Неутрално

  За да не бъда голословен, ето фактите. Заявление до председателя на ВКС с вх. № 5037/03.06.2009: http://kkabakciev.blogspot.com/2009/06/blog-post.html
  – С ИСКАНЕ НА ОТВОД И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ДА НЕ СЕ ИЗВЪРШВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Заявление до министъра на правосъдието с вх. № 94-КК-200/09.10.2009: http://kkabakciev.blogspot.com/2009/10/blog-post.html Извадка: "в мнозинството си ВСС представлява една групировка, чието предназначение е да прикрива драстичната корупция и широкообхватната некадърност в съдебната система! [...] Изразявам готовност подробно да запозная съответни държавни органи с фактите на престъпления и некадърност в съда, от които съм потърпевш!"

  Красимир Кабакчиев, дфн
 33. 33 Профил на 111
  *****
  Неутрално

  НЕКА ДА СЕ РАДВАМЕ НА ФАКТА ЧЕ СВЕТОВНИТЕ МЕДИИ ОТДЕЛЯТ И НА НАС СЪОТВЕТНОТО ВНИМАНИЕ... МОЛЯ НЕ ЧЕРНОГЛЕДСТВЙТЕ.

 34. 34 Профил на индианеца
  индианеца
  Рейтинг: Весело

  убиха един измамник.
  като не могат да ги осъдят , ги убиват

 35. 35 Профил на до 16
  *****
  Неутрално

  Така е.
  Простия народ се сеща от 19 години и говори, а ни пращат"по грешни следи" или както се казва"мятат ни за зелен хайвер" или :" да търсим луната в кладенеца"...
  Обикновено се случва след няколко години, който е още жив от нас, простолюдието, да чуе от ОФИЦИАЛНО място, онова, което се е предполагало преди години.
  Като за раздаване на пари като начален капитал на "наши момчета".
  По всичко личи, че уплашени от секването на "игри и връзки", държащите "конците" искат да компрометират правителството на Борисов, защото отива в правилната посока за независимост от Русия.
  И искат ЕС да вдигне ръце от нас, да "плеснем с ръце и се прегърнем" , отново да дойде БСП на власт... а в медиите пише, че най-многобройна е руската мафия- 500 000.

 36. 36 Профил на Агент Гоце
  *****
  Неутрално

  Това е поредна статия, която не е писана с любов към България.
  Ах, колко съм ядосан!
  Иде ми да застрелям някой архонт!
  Обаче пак няма да ми мине!
  Ще взема другото да опитам!
  Обаче пък от него другото не минава по-дълго!

 37. 37 Профил на Артшоп
  *****
  Разстроено

  Учете английски, за да четете какво вълнува света.
  Първо. ФТ е световна медия, а не лондонска, а статията е част от периферията му, каквато сме и ние.
  Второ. От коментарите се излъчва не провинция, а направо резерват.
  Трето. Думите и понятията в България почти напълно са загубили смисловото си значение. Щом известен измамник, престъпник и подсъдим, какъвто е Б.Цанков се описва, като журналист, че и разследващ, че и радиоводещ, че и писател.
  По-просто казано: Щом лекето Гоце е президент.
  Последно. Егати общественото мнение, егати четвъртата власт, егати гражданите, егати избирателите, егати демокрацията.

  Егати пейзажа.

 38. 38 Профил на Песимист
  *****
  Неутрално

  Явно са бързали много за убийството.
  Защо - можем да гадаем ние по форумите. Ако имахме гл.прокурор като хората, щяхме да знаем. Но от съветник на Гоце какво да очакваш.

 39. 39 Профил на Filip
  *****
  Неутрално

  Сине какво да каже БСП ? Ако каже нещо ти ще кажеш ето на гузен негонен бяга! Нищо не казва тогава те са порачителите! Ти си идиот, кон с капаци ...иди си купи един вибратор и се самозадоволи няма кой да го направи вместо теб !

 40. 40 Профил на Al Bundi
  *****
  Любопитно

  Скандално: "Тони Барбър е замесен в секс скандал правил е Анадолска тройка"

  Анадолска тройка: Тони Барбър е бил шунката в турски сандвич

 41. 41 Профил на до Варненски
  *****
  Неутрално

  Айде млъкнете бе тъпанари! да не мислиш че ФТ отразява някой утрепан циганин в Максуда? Слава богу имат повече в главата си от кухата ти варненска картуна и различават обществено значими убийства от битови цигански истории. Да не говорим колко население има Лондон етс...

 42. 42 Профил на ЕВАЛА
  ЕВАЛА
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#37] от "Артшоп":

  или както казваше един професор
  като гледаше децата, които пушат пред училище

  дееба тая култура дееба

 43. 43 Профил на данъклоплатец
  *****
  Гневно

  От началото на тази учебна година само в Чикаго са застрелени 20 ученика. Това е факт. Трябва да престанем да се влияем от това кой какво е писал за нас. Журналистите търсят сензации и те работя за пари. Каквото стана и с свинският грип. Раздухвахаго и млъкнаха. Който направи пари направи а който се вързва на журналисти и фармацевти духа супата. Аз въобще не ме интересува БЦ всеки ден умират хора от катастрофи или от лекарски грешки.

 44. 44 Профил на Илиной
  *****
  Любопитно

  До коментар [#43] от "данъклоплатец":

  Кажи за Гоце. Интересува ли те? Щото в Чикаго много питат.

 45. 45 Профил на кака Цеце
  *****
  Весело

  Точка 1-ва в дневния ред на парламента:

  1.Да се изготви план за убийствата !

 46. 46 Профил на МИЛЕВ
  *****
  Весело

  ЗАЩО БСП ДА СЕ ИЗКАЗВА ПО СЛУЧАЯ БЕ , МЪРЛЯЧ?НАЛИ СИ ИМА ПРАВИТЕЛСТВО ИЗБРАНО С МНОГО ДЕМАГОГИЯ И ПРЕГРЪДКИ КАКТО ВЕЧЕ ВИЖДАМЕ МЕЖДУ БОРИСОВ И ДОГАН. НАЛИ ЩЯХТЕ ДА ГИ ВКАРВАТЕ В ЗАТВОРА ТЕЗИ ОТ ДПС. ХАЙДЕ ДЕ -ЧАКАМЕ!

 47. 47 Профил на Много си прост
  *****
  Неутрално

  Оди пикай в шадраваните бе Милев. Като крепехте ташаците на Доган що не пискаше. Нагли "дудуци" сте всичките гейши от позитано, начело с красавицата на азерчо и фармацевта. Забравих двуцевката Гоце.

 48. 48 Профил на NY
  *****
  Неутрално

  До коментар [#43] от "данъклоплатец":

  АМА И ТИ ДОСТА СИ ТЪП...

 49. 49 Профил на robin
  *****
  Неутрално

  Цитат: "Убийството на Боби Цанков стана в най-неподходящия момент за правителството" - Бе кой ги пуска тия фитили на западняците?! А правителството да започне да издава бюлетин за най подходящото време за убийства в държавата! За да се знае...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK