Организаторите на протеста "България не е Биг брадър" ще обсъдят с МВР следенето в интернет

Организаторите на протеста "България не е Биг брадър" ще обсъдят с МВР следенето в интернет

© Георги КожухаровПредставители на обединения щаб на протеста "България не е Биг брадър! 2010 не е 1984" ще се срещнат днес с ръководството на МВР във връзка с приетите на първо четене изменения в закона за електронните съобщения, които дават възможност за достъп до трафични данни (телефонни разпечатки и интернет) чрез интерфейс. Това съобщиха инициаторите на протеста, насрочен за 14 януари пред сградата на Народното събрание.


Зад демонстрацията застават "Електронна граница", Единната народна партия на Мария Капон, партия "Зелените", групата блогъри "България е наша", Асоциацията за свободно слово "Анна Политковская". Основното и единствено искане на организаторите е промяна в законопроекта за електронните съобщения, която да гарантира човешките права на всички в България, ползващи интернет и телекомуникационни услуги като мобилен телефон.


По време на срещата днес, инициирана от обединения щаб на протеста, ще бъдат обсъдени текстовете в закона, които представляват заплаха за основни свободи на българските граждани.
Смятаме за логично в режим на диалог да представим исканията си на ръководството на МВР в качеството му на вносител на закона от името на правителството и ще дадем своите аргументи в защита на конституционните ни права, посочват организаторите на протеста.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK