Годината на Тигъра за МВР*

Вътрешното ведомство и прокуратурата си дадоха 1 година да сложат край на организираната престъпност

Годината на Тигъра за МВР*

© Красимир Юскеселиев
Бойко Борисов, премиер:
"И на полицаите, и на прокурорите казах: Никакъв компромис към никого. И към управляващите. Това е единственият начин министрите, кметовете, областните управители да се плашат и да не предприемат корупционни схеми. Ще спечели уважението ми онзи прокурор или дирекция, която първа започне удари върху новите от властта, които се опитват да правят неща като старите."


"Аз искам от прокурорите да пресират властта, това е най-добрата мярка срещу корупцията и имат пълната ми подкрепа. Ние трябва да станем от най-корумпираната и сочена държава от Брюксел - пример. Имаме голяма възможност."


10 начело на над 70 000 срещу 300 за 1 година.
Така в числа може да бъде обобщена новината от националното съвещание на МВР вчера. Какво означават те:
Десетимата са най-важните фигури в българската правоохранителната система, сред които и Бойко Борисов, който обича лично да участва и следи всички акции срещу организиратата престъпност. Останалите са  Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи, и заместниците му Веселин Вучков и Павлин Димитров, Борис Велчев, главен прокурор, и заместниците му Бойко Найденов, Валери Първанов и Камен Ситнилски, както и Калин Георгиев, главен секретар на МВР, и Цветлин Йовчев, директор на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС).


70 000 е "армията от полицаи, прокурори, следователи и агенти от ДАНС", която според министър-председателя трябва да спечели битката срещу престъпността.


300 или дори по-малко (250) са тези, които тормозят цяла България. Това са "емблематични фигури на престъпния свят, тормозят страната и срещу тях не са били предприети необходимите действия", по обяснението на Цветан Цветанов. Сега тези фигури стават прицел на областните дирекции на МВР и окръжните прокурори, които всеки месец ще се отчитат пред ведомството и главния прокурор за предприетите действия срещу тях.


1 година е срокът, който МВР и прокуратурата си дадоха, за да се справят.


Ако добавим математика в резултатите - става ясно, че срещу всеки престъпник се изправят поне 333 служители на системата и също така почти всеки ден трябва да има поне един залавян, а после и осъждан. Вътрешният министър не даде информация колко са останалите хора в структурите на тези 300 престъпни лидери.


Всъщност това не е нито първият списък в битката срещу престъпността, нито първата толкова сериозна закана към мафията (виж втората снимка). Въпросът е дали това правителство и останалите служби в момента ще успеят да я изпълнят, защото след почти 15 години, в които мафията води в резултата, положението наистина е "или те, или народа", както го формулира Борисов вчера.


А срещата в Академията на МВР, въпреки че е планирана предната седмица, се случи по-малко от 24 часа след като Големия Маргин беше пуснат на свобода срещу подписка заради липсата на достатъчно доказателства, че е организирал група за разпространение на наркотици. Часове по-късно пък вчера бяха освободени и част от заловените  и сочени за дилъри в същата група. Не е ясно дали Маргините или някой като Шашавия или Камбарата попада в листата на 300-те, тъй като той остава тайна.


Поредният списък е резултат от т.нар. инвентаризация на престъпния контингент, която беше възложена през декември 2009 г.


Годината на тигъра


"2010 е годината, в която не може повече да се оправдаваме с нищо. Имаме ясна политическа воля, имаме абсолютното съдействие на органите на МВР и ДАНС, имаме ясната воля да се сложи край на организираната престъпност в страната, имаме възможностите да го направим", декларира Борис Велчев след срещата. Той се е обърнал към всички окръжни прокурори да си припомнят, че са толкова магистрати, колкото и останалите колеги от съдебната власт и да поемат своята отговорност. По думите му следващите месеци ще са решаващи.


"Зная, че тези думи няма да останат без последици и ще ми бъдат припомняни, но съм готов да отговарям за тях", обяви Велчев. Той обеща, че ще бъде създадена такава организация в правоохранителната система, която да притисне местните и националните босове на организираната престъпност, за да може влиянието им да бъде силно ограничено и в крайна сметка да бъдат изправени пред съда. Главният прокурор призна, че в провинцията се работи по-трудно, но заяви, че е призовал окръжните прокурори, когато имат затруднения, да предлагат до него дадени разследвания да се водят от София.


По повод опитите на прокуратурата през последните дни на всяка цена да остави в ареста определени лица, сред които и Големия Маргин, Борис Велчев заяви, че самият той оказвал натиск върху прокуратурата, "защото смятам, че срещу една категория лица трябва да се работи много агресивно". Той обаче отказа да коментира решението на съда, с което Маргина беше освободен от ареста.


Безкомпромисно


"Срещу тези 250-300 лица има 70-хилядна армия от полицаи, прокурори, следователи и агенти от ДАНС, просто това трябва да е последният път, в който го споменаваме. Като прибавим и комисията "Кушлев" и други органи, числото става много по-голямо. Заложено е на карта доброто на 8 милиона българи срещу тези 250-300 души. Не трябва да има никакъв компромис към бандитите", заяви премиерът Борисов.


"Дали сме сгради, дали сме оборудване, дали сме заплати. От тях очакваме резултати", обясни още той. 


Министър Цветанов не скри, че пропуските в миналото да се предприемат адекватни мерки срещу организираната престъпност ще затрудни работата им. Набелязаните мерки срещу лидерите на престъпни групи в цялата страна останаха тайна, но но от изявлението на вътрешния министър стана ясно, че там, където полицията не се справи, ще последват кадрови рокади.


Само няколко часа по-късно стана ясно, че заместник-директорът на областната дирекция на МВР - Плевен, комисар Марио Тодоров е депозирал заявление за освобождаване от длъжност. Според неофициални източници той е един от проверяваните полицейски служители в плевенската дирекция за нерегламентирани контакти с Красьо Черния. От МВР не уточниха мотивите за оставката.


*Основната характеристика на Годината на тигъра е подвижност, променливост и амбиция. Започва период на междуличностни битки, силни човешки амбиции, година на достижения и изпитания. За годините на този звяр са характерни и изострените конфликти, сериозни териториални претенции и идеологически сблъсъци.

Ключови думи към статията:

Коментари (109)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на УЛАФ
  УЛАФ
  Рейтинг: 450 Весело

  Годината на тигъра... пръцццццц

 2. 2 Профил на НА СНИМКАТА
  *****
  Неутрално

  БАНДАТА "ГОЛИ ГЛАВИ"...

 3. 3 Профил на Бай Пърдежко
  *****
  Любопитно

  Само Гоце липсва с пушката и са готови за лов!

 4. 4 Профил на Един българин
  *****
  Неутрално

  Идиоти! Престъпността намалява, когато се усети, че има държава! Това се случи само веднъж през годините на прехода - през 1998-2001 година, по времето на Костов. Между другото, тогава и съотношението заплати:цени бе твърде добро, т.е. икономиката бе добре и то само няколко години след катастрофата при Виденов. Който има акъл, да го използва!

 5. 5 Профил на ЦВЕТАНОВ- НА БОЙКО ПРИЯТЕЛЯ
  *****
  Неутрално

  Еволюцията му в умението да изглежда уверено пред камера, редейки прилежно заучени баналности, е впечатляваща. Но възможността да прескочи средното милиционерско ниво очевидно е нулева,както при БОСА СИ!

 6. 6 Профил на сартр
  *****
  Весело

  Тия ли от снимката ще борят престъпността!?

 7. 7 Профил на МАФИЯТА
  *****
  Любопитно
 8. 8 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1502 Любопитно

  Ако ББ спечели тази битка безсъмнено ще остане в историята на съвременна БГ! Пожелавам му го заради всички българи, по света и у нас.
  Държавността е в разпад, разлагането е стигнало до там, че някои не случайно казват че в БГ мафията има държава.
  300 те са само главата на ламята, имат много помагачи, ятаци и мълчаливи съучастници. Докато няма ОБЩЕСТВЕНА нетърпимост към престъпността във всичките и измерения - от подкупа на КАТ, през цигарите без бандерол, до кмета който издава ОВОС, до тогава "мутрите" ще имат превес.
  И не е достатъчно да се работи, следва да се действа добре и изпипано, така че да не се провалят производствата в съда. И престъпниците да са там, където им е мястото - в кауша!!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 9. 9 Профил на да бе, да
  *****
  Неутрално

  Думи, думи и пак думи.
  Като ми пееш Бойко ле, кой ли те слуша?

  Фактите : N-на брой неразкрити поръчкови убийства, нито едно осъждане за корупция, младежи и мутри, които карат скъпи коли които рядко се виждат в Европа и т.н. ...

  Всичко това ме кара да мисля, че:
  - МВР не иска и не може да събере годни доказателства пред съда. И в това министерство проблема е в мозъка а не в количеството. Би било добре да бъде съкратено значително и да останат да работят кадърните и некорумпираните.
  - Съдът се страхува да упражни наказателното право в цялата си мощ, защото е корумпиран и/или страхуващ се за живота си.

 10. 10 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1392 Любопитно

  Някой знае ли кой е този "Тигъра"? Днес писаха за Шашавия, Душманина, Банана и Камбарата, ама нямаше никакви котки.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 11. 11 Профил на tuk
  tuk
  Рейтинг: 567 Гневно

  Хора които от 20-ет години са заедно с този контигента на една маса и изведнъж се сетиха.
  И аз ще им повярвам?
  Как ли пък не!
  И горчивата истина е, че основните са тези 250-300 кокошкари а престъпниците с бели якички, като бивши величия от министри, кметове и други висши чиновници които унищожиха ПРАВДАТА в България.
  Погледнете само новия министерски съвет как бързо стигна до състоянието на предишните да измисля невероятни глупости, поне по една на ден!

  I'm not crazy. My reality is just different than yours.
 12. 12 Профил на &
  *****
  Разстроено

  Възлагането на каквито и да е надежди на новия Отечествен фронт, наречен ГЕРБ, и набеденият за нов месия негов лидер, означава окончателно изчезване на остатъците от политическа нормалност в България...

 13. 13 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1392 Весело

  Поздравявам НОВИТЕ ТИГРИ,с песента:ОООО,ТИГРЕ,ТИГРЕ....ва е любимата песен на контингента,все пак.

  От ари:ВЕСЕЛ

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 14. 14 Профил на слепците български
  *****
  Неутрално

  МИЖИ НАРОДЕ - БОКО КЕ ТИ БАЕ!

 15. 15 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 801 Весело

  Ще се борите с престъпността ли? Ей сега, на сега ,това вече е края на престъпността! Искаме да видим конкретни действия като тези с "наглите", а не пушилки като тези с Маргина!

 16. 16 Профил на сд
  *****
  Неутрално

  Тия петимата смешници в църква ли се намират ?

 17. 17 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1392 Весело

  До коментар [#13] от "ARRI":

  И мнооогоо,почерпен.Ехххх,тире наш........б.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 18. 18 Профил на mda
  *****
  Весело

  ммм...да повервай те им !!!

 19. 19 Профил на 111
  *****
  Неутрално

  Успех, Бойко!!!
  Започни с Румито Желева. Тя е на дневен ред. И след нея започвай останалите!
  Ние сме с теб!

 20. 20 Профил на Realiti
  *****
  Неутрално

  Като си подмени състава ЦЦ тогава може и да стане нещо дотогава не ви вярвям, знам как се наемаха хора в това ведомство по семеен, партиен и какъв ли не друг признак но не и кадърност.

 21. 21 Профил на Воеводата в сянка
  *****
  Любопитно

  До коментар [#4] от "Един българин":

  По принцип си прав, но ако Костов беше преборил претъпността сега тези каубои нямаше да има за какво да се събират за снимка.

 22. 22 Профил на Шаманов
  Шаманов
  Рейтинг: Неутрално

  Внос на магистрати от Китай.
  След седмица, всички, за които се хабим ще чукат камъни на магистрала "Тракия" под вещото ръководство на бригадира-милиционер.
  А през лятото спокойно ще пътуваме до морето.

 23. 23 Профил на на снимката
  *****
  Неутрално

  тайната вечеря...на мафиотите

 24. 24 Профил на 222
  *****
  Неутрално

  Хайде вече, стига всички с тези просташки негативни коментари!
  Зная, че това е много модерно в БГ, да се отрича всичко и да се плюе, но..кажете кой е направил за последните 20г. такава стъпка и най-вече да има такива амбиции? А...мисля, че Бойко е решен да стигне до край с това!
  Защо не подкрепяте позитивното?
  Да, Румито Желева не е най-доброто решение на ББ, но..това Е!!
  И аз го подкрепям!!!
  А на вас, постоянните мрънкачи, и Господ да дойде тук, пак ще му намерите косури и ще започнете да го гоните, да си се прибира на небето!

 25. 25 Профил на Акълджия
  *****
  Неутрално

  Ясно е, че доказателства срещу престъпниците, МВР трудно събира.Предлагам да започнат да оценяват имотното положение на някои хора, навсякъде местните ги знаят, а какво остава за районните МВР-та и доходите, които декларират, при несъответствие да се вземат съответни санкции.Навсякъде сме заобиколени от супер скъпи автомобили, недостъпни за обикновения българин, което доказва, че 300 е твърде малка цифра.
  Искаме резултати, не думи и показни акции.

 26. 26 Профил на MI6
  *****
  Любопитно

  Dear Sirs,
  Моля всеки от тези 300 да си подаде CV и да кандидатства за агент цатегория 007. В момента дори и нашия супер апаш/агент 007 не може да излезе на 333 полицаи. Имаме и консултантски позиции.

  Please contact us ASAP
  Your MI6

 27. 27 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  Опс ,по нагоре съм изпуснал ,,Г,,

  до :ПРите на б.
  Пичове,б. трябваше да го,, създадете,,не като ,,тигър,,а като ,,бълкански лъв,,.Понеже първо бяха комунистите,после социалистите,след тях червения демократ,след него си имахме цар,след царя си имахме ламя,а сега искаме да си имаме в червената зоологическа градина лъв.Да, искаме лъв,а не тигър.Сори,мое мнение.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 28. 28 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  от холивуд разиграват филма
  "недосегаемите"

 29. 29 Профил на Шаманов
  Шаманов
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#24] от "222":

  Бойко, ти ли си?

 30. 30 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  манго мецката я разиграва
  както боико нашата дьржава

 31. 31 Профил на ЧИБА, ЗНАЧКАТА!
  *****
  Неутрално
 32. 32 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  да не подминат касовите бележки по пазарите дето не се издават

 33. 33 Профил на Дон Силикон
  *****
  Любопитно

  До коментар [#4] от "Един българин":

  "Който има акъл, да го използва!"
  Това се отнася за всички, в това число и теб, нали?
  Костов безспорно одавна е история - направи много и разсипа поне толкова. (10 години по-късно валутният борд още е факт, а Сините се топят и още не могат да се съвземат) Толкова за Костов.
  Днес е 2010-та и надежда не се вижда отникъде...

 34. 34 Профил на armiata na ministar-predsedatelia
  *****
  Неутрално

  Борисов трудно би спечелил такава битка защото той гледа кампанийно на тази работа, както и подценява КОРЕНИТЕ на престъпноста, които са много дълбоки и минават през бившите и мимикрират в настоящите подопечни му държавни структури и се подържат от ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, ЦЕНТРАЛАТА НА БСП/к/ на ул."Позитано" 20 в София, ДПС и хората около ДОГАН и както се споменава в изказванията от СТРУКТУРИТЕ НА ТЕЗИ ПАРТИИ по места в страната. В тази връзка не може да не се спомене и ГРУПИРОВКАТА "ТИМ", която силно желае да легализира дейноста си във връзка с недвижимостите и охраната по черноморието и курортите. Не трябва да се забравят и връзките на някои депутати от Парламента с хора с не дотам регламентиран МОРАЛ. Същото важи и за някои от работещите в споменатата армия от 70 000 души, която е горе долу, колкото АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ В АФГАНИСТАН

 35. 35 Профил на идея
  *****
  Неутрално

  Нека помогнем на МВР и комисията Кушлев, тъй като явно имат нужда от помощ (побутване в правилната посока)

  Някой не може ли да направи сайт, в който всеки може да запише номера на луксозна кола видял по родните ни пътища (по възможност с еднакви, симетрични и лесно запомнящи се числа). Ако шофьора е млад/млада или странно изглеждащ тъмен субект да му сложи по една звездичка.

  След това да поискаме от МВР отчет кои са тези хора, с какво се занимават, могат ли с декларираните пари пред НАП да си позволят колите които карат и жилищата които притежават.

 36. 36 Профил на Kaschei Bezsmertni
  Kaschei Bezsmertni
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Нито едно от изброените имена няма и най-бегла представа как се лови престъпник,как се събират доказателства,анализират,оценяват и как да се подготвят за съда ...кой от тях е започнал и завършил разработка,внесъл обвинителен акт срещу някого ,респ-да го защити....вече в друг форум изразих мнение и за цифрите...преди 6 месеца Б.Б даде срок на Главния прокурор,който изтича след 2-3 седмици,ако не се лъжа..сега нови 12,после още 12...после ще поиска втори мандат ,понеже световната конспирация ще му бъде виновна...и така...

 37. 37 Профил на 55
  *****
  Неутрално

  това е пи ар акция на тези от снимката.Това е защото нещата с Р.Ж. не вървят.Бойко,Гойко и компания веднага измислят отвличащо мероприятие-една година срок за борба с бандюгите.Че кой ще ви чака цяла година бе?Тука липсават само Драшков,супер контраразузнавача Великов /мъжката проститутка/ и още двама трима от ДАНС.

 38. 38 Профил на Има ли конституция
  *****
  Неутрално

  в България? Ако някой от тези на снимката смятат,че българия е страна с конституционен ред нямаше да се наредят така като бутилки на рафт.Прокуратурата е в системата на съдебната власт и е чудно как главния прокурор допуска да стои на една маса с ББ и да слуша указанията му.А ББ се държи така сякаш е ръководител на прокуратурата.Това не е държава.Друго не може да се очаква от главния прокурор,който няма нито един ден стаж като обвинител.Пълен парашутист.Тежко му ако е стигнал до там от ББ да взема акъл.

 39. 39 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Тази статия ми звучи като трейлър на филма "300", само че бандитите са '300'. При такова съотношение 70 000 : 300 ще е абсолютен срам да се загуби битката. Да му мисли Багабойко с неговите ПР изцепки, как ще увърта и преиначава думите се ако не се справи с обещанията които дава сега. Добре е тези статии да се запазят за да му се препратят ако започне да разправя като Царя едно време с простовутите си 800 дни.

  Според мен държавата няма волята да се справи с престъпността, тъй като разследващите зависят от престъпниците. Малоумно е да караш прокурорите да се разследват сами за престъпления.

 40. 40 Профил на 55
  *****
  Неутрално

  "И на всички казах-никакъв компромис"-какъв смешник.Този щял да се бори срещу корупцията.Ако искаш борба,най-напред промени закона за разкриване и достъп до документите на ДС.Там има един § 7 който унищожи сътрудниците на службите.Заради този параграф службите трябва да вербуват чистачката на входа,всичко друго е забранено.Е как ще я бориме корупцията бе Боко?

 41. 41 Профил на botsa
  *****
  Неутрално

  тия 300 да не са, като ония 300, че тогава лощо

 42. 42 Профил на да
  *****
  Неутрално

  Ето и пример: В Добрич е известен човек с прозвище "Сополанко". Не знам как изглежда, но МВР сигурно знае. За него се твърди, че държи момичетата на околовръстното, дрогата и други. Е, той от тези 250-300 ли е? И ако всичко, което се говори в града е вярно, защо няма реакция от МВР и прокуратурата?

 43. 43 Профил на dan
  *****
  Неутрално

  Годината на Мишока за МВР*
  * - нали ако Б.Б. иска да подгони престъпниците, трябва освен към БСП, ДПС, НДСВ и Костов да погледне и редиците на ГЕРБ? Също адвокатско-съдийската мафия, нотариусите, банкери, МВР и т.н. и т.н. Най-големите престъпници са със бели якички, които преди да направят далавера за милиони я узаконяват в Парламента и после с пръст не можеш да ги пипнеш!

 44. 44 Профил на XXL
  *****
  Неутрално

  Дневник, как се чувствате под задните части на Бате Бойко? Вкусно ли ви е? То бива пропаганда ама вие тотално се осрахте, бе.

 45. 45 Профил на СЛЕПЦИТЕ БЪЛГАРСКИ
  *****
  Неутрално

  МИЖИ НАРОДЕ - БОЙКО КЕ ТИ БАЕ!

 46. 46 Профил на jacpot
  jacpot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За тези който винаги са опозоция , хора вие на кои ще повярвате - и на дядо господ ако слезне , пак няма да повярвате!, че някаква част от българите са тъпи та вдлъбнати се вижда от пръв поглед, те са от тези които ги вицдаме всеки ден, ако е топло - "Абе много топло е в тая държава", ако е студено и със сняг "Абе много е студено, а и е със сняг, поне улиците да бяха изчистили - скапана държава!". Ако вали дъжд -"Егати и дъджда, пак стана кално плочките ги няма и ще се накалям - скапана държава!" Типичната сбъркана мисъл на не малка част на българина. Най- много обичам кусури да намирам , нали така - Обръщам се към вечно недоволните във този форум. Тези които ако може да не правят нищо в живота и само да критикуват

  jacpot
 47. 47 Профил на ()
  *****
  Неутрално

  ГОДИНАТА НА ПОЖАРНИКАРИТЕ!

 48. 48 Профил на PUSHENETO KATO FORMA NA PROTEST
  *****
  Неутрално

  Костов съвсем не е история, а сериозно но за съжаление единствено постижение на КРИВО РАЗБРАНОТО И ДЕМОКРАТИЗИРАНЕ И ПРИВАТИЗИРАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА, което бе използвано от БСП/к/ за действия като: укрепване, доизпиране и разграбване... Трудно, даже никак не му се разделяше на българина с удобното комунистическо робство. ЗАТОВА КОСТОВ Е ЦИГАНИН. Докато има Р А С И С Т К О отношение към групи от хора, докато има нетърпимост и ненавистно отношение към съседните и близко живеещите и тъмни балкански нрави, подсилени от хора БЕЗ НИКАКЪВ МОРАЛ, няма оправия. ДОКАТО МЪРМОРЕНЕТО И ПУшЕНЕТО НА ПОЛИЦАИТЕ ПРЕД ВЕДОМСТВОТО НА ЦВЕТАНОВ СЕ ТОЛЕРИРАТ И ДАВАТ ЗА ПРИМЕР НА ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ, БЪЛГАРИЯ Е ЗАГУБЕНА ИЗЦЯЛО И ЗАВИНАГИ. НИКАКВИ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИИ И ГОЛИ ОБЕщАНИЯ НЕ МОГАТ ДА ЗАМЕСТЯТ ЕДИН НОВ КОНСТИТУЦИОНЕН РЕД И ЗАКОНОСТ, която времено управляващите не са способни да сътворят, защото нямат, нито интелект нито мандат за това.

 49. 49 Профил на ВЪПРОС
  *****
  Неутрално

  До коментар [#46] от "jacpot":

  А ти вярваш ли на МУТРА?

 50. 50 Профил на .
  *****
  Неутрално

  До коментар [#48] от "PUSHENETO KATO FORMA NA PROTEST":

  ЧЕРВЕН,ТЪП БОКЛУК!

 51. 51 Профил на Омерта
  *****
  Неутрално

  Всички си мислят, че основния закон на мафията се нарича Омерта. Да ама не. В Българията има друг основен закон:
  и той е
  НЕ ХАПИ РЪКАТА, КОЯТО ТЕ ХРАНИ

 52. 52 Профил на Forrest Gump
  Forrest Gump
  Рейтинг: 912 Неутрално

  много е лесно да се излиза с лозунги. както при комунизма навремето. но колко от тези 70 000, особено в съдебната система, работят за мафията, а не за държавата? колко прокурори и съдии познават Красьо? а каква е мотивацията на полицаите и подготовката им? за това едва ли ще чуем нещо от ББ. а кой и как ще разплете феодално-мафиотските отношения между политици, полицията, съдии, прокурори по места в почти всички градове в България? въпроси без отговор за съжаление..

  Истината ни прави свободни.
 53. 53 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 585 Разстроено

  Красиво е това-което се гледа с любов-Бъдете добронамеренни!

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 54. 54 Профил на ДА СЕ ЧЕТЕ
  *****
  Неутрално

  годината за ХАРТИЕНИЯ тигър...

 55. 55 Профил на Аман от Тигри и Драконои
  *****
  Весело

  бате Бойко,
  1. Видеото и звука от охранителните камени да стане - доказателство годно за бърза процедура. Отказ от бърза прожедура=двойно на наказанието

  - така с кокошккарите лесно ще се оправяме сами:
  - съседското идиотче губещо ключовете си, разбива входната вратата на кооперацията три пъти досега за да не дава пари за нов ключ
  - същото идиотче сложило йароглифа си на входа, ансансьора, ел. таблата и ключоете за осветление... като пикаещо куче маркиращо територия

  дори да го имаме заснето не правиме нищо и малкия миндил
  израства с чувство на безнаказанаост. Друг въпрос е какви са
  родителите му...... остава единствено съседска саморазправа....
  ....поради отказа на държавата да намери лесен и обективан начин да цени времето на висчки.....

  ....саморазправата няма да донесе до нищо хубаво, трябва да се почне с бъркането в джобовете ВЕДНАГА

 56. 56 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Ot все сърце им пожелавам успех заради Българския народ.
  За съжаление всички на снимката изглеждат като престъпници. Поне в очите на хората които живеят на запад.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 57. 57 Профил на Аман от Тигри и Драконои
  *****
  Неутрално

  Още нещо весело,
  посягането на огранителна система, аларма...
  ..защо да не се квалифицира като нападение върху униформен полицай?

  И тоя НК,
  е смешен

 58. 58 Профил на ха сега
  *****
  Неутрално

  Тоя Борис Велчев какво прави, какви срокове, прокуратурата упражнява надзор за законност, а годните доказателства се сбират пряко от полицаи и следователи.Какво означава -давам му срок.Вместо ББ да отиде при шефа на върховния съд и го пита какви са проблемите по наказателните дела, се оставя БВелчев да му обяснява, че прокурорите му са голяма работа.Някъде между полиция, следствие и прокуратура се затулват големите дела, прецакват се доказателства, които е трябвало веднага да се съберат я нарочно, я поради некомпетентност, я от страх да не се обвини някой наш човек.Не на БВелчев, а на другаря ЦЦ трябва да се даде срок, защото всичко започва от оперативни данни, които се събират от куките.И когато те потулят , по-нататък не се отива.
  1.това, което комунистите са построили, седесерите дори нямаха потенциал да боядисат, това се отнася и за герберите, които дори нямат експерти-актуален пример Румито, а и всички депутати в народното събрание;
  2.В Б-ия тр. всички да минем през "голямата политика", да се оправим финансово
  3. 1 и 2 са си невероятни неща, но даже да се случат, пак престъпността ще остане, защото обикновеният бг гражданин знае само да плюе, но не и да действа.Когато види на улицата престъпление, се прави на ударен, ляга си кротко вкъщи, а на другия ден забравя, и даже не се сеща, че следващия път той може да бъде пребития, ограбения.Ако пък стане жертва, си казва-кво толкоз, и да се оплача, нищо няма да стане. А в германия ги е страх да карат с превишена скорост даже да знаят, че по този път няма полицаи и камери, защото са научени да спазват правилата, да бдят за спазването на правилата и дори се притесняват, че някои може да ги снима с камера или тел., и да изпрати снимката в полицията.Това в Бг обаче не е доказателство, и преди време се заяви, че ще се направят промени да бъде.Но само празни приказки и никакви действия.Така, че ако не премахне формалната система на доказателствата, която спъва държавната машина да доказва по-лесно извършването на престъпление, в следващата една година не 300, а 3-ма няма да хванат.

 59. 59 Профил на 1
  *****
  Неутрално

  До коментар [#46] от "jacpot":

  Двама сноби си говорили:
  Времето пак се разваля, ще вали
  Да бе, простаци

 60. 60 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  да запоцнат с касожите бележки защото които тьрговец не маркира на касовия апарат финасира тьрсените 250-300 бьлгари

 61. 61 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До Аман от Тигри и Драконои,

  На съседското лайно му трябва едно предупреждение.
  След това една торба на главата и му отрежи един пръст с клещи секачки. Става за 20 секунди. Тогава родителите му от "нищо не межете да ни направите" преминават в категория "нищо не можем да направим" и всичко утихва.
  Повярвай ми, работи 1000%.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 62. 62 Профил на обикновен
  *****
  Неутрално

  Има ли някой, на когото не е известно, че т.нар.организирани престъпници бяха създадени,координирани,управлявани и кадрово осигурявани от ДС и Милицията.
  Не съм чувал и в новите попълнения на престъпниците да има навалица от лекари,инженери,преподаватели,научни работници,артисти. Все са я бивши полицаи,барети,незнам си какви. Но това са , разбира се, черноработниците и кокошкарите. Истинските са горе - политическата олигархия - средния и висш ешелон на властта който при всички партии неотколнно определя,влияе, държи в ръце,обсебва капиталите и общодържавната собственост. Примери за това явление - на всяка крачка . Като свински черва са - с единия крак във висока държавна служба, с другия - далаверите за личния джоб
  Няколко пъти си късаха опашката, ама тя голяма и няма как да се скрие.
  Престъпността ще преборят ако има ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯТА-там е генезисът на престъпността

 63. 63 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  които не маркира на касовия апарат финасира тези 250-300 бьлгари и организираната престьпност и лишава 7 999 700 бьлгари и бьдещи неродени бьлгари и техните маики и бащи и дядовци от социални пенсии бюджетни заплати здравни пьтеки и лекарства

 64. 64 Профил на бабуин
  *****
  Весело

  До коментар [#61] от "kKk":

  къф секач, бе?!? целни го в десятката с 45-и калибър за делото на демокрацията...

 65. 65 Профил на До последния
  *****
  Неутрално

  Ти искаш ли винаги касова бележка

 66. 66 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  и тези дето спират от ляво на улиците и на по малко от 5 метра от всяко крьстовище и затрудняват пропусквателната спосбност на улиците за снабдители на магазини полицеиски пожарни линеики и служебни автомобили

 67. 67 Профил на kKk
  kKk
  Рейтинг: 727 Неутрално

  бабуин, трябва да сме човечни - наказанието трябва да е пропорционално на престъплението. Също трябва да е навреме. Всяко забавяне отслабва възпитателния ефект. Всяко непропорционално наказание може да предизвика негативна реакция от съседите. Ако не искаш да му отрежеш един пръст ... просто го блъсни по стълбите (пак с торба на главата) ще си счупи нещо, ще полежи, ще помисли.

  And was Jerusalem builded here, Among these dark Satanic Mills?
 68. 68 Профил на martoro
  martoro
  Рейтинг: Неутрално

  Лошо е когато полицаи са начело на държавата. Бойко ще излезе през носа на България когато общественето доверие в него намалее.

 69. 69 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  До коментар [#65] от "До последния":
  това е задьлжение на тьрговеца
  от мене зависи дали да я взема в рька до напускането на обекта или да не я взема

 70. 70 Профил на Канада
  *****
  Неутрално

  Отдавна чета форума на Дневник. През последните седмици промяната е драстична. Явно специално сформиран екип на БСП, РЗС и останалите комунистически отрепки го завзема. Личи си от идентичните им постинги. Колкото повече ББ ги настъпва, толкова по-нагли стават "наглите". Организирана е пропагандна партизанска интернет борба. Да си възвърнем форума и истината! Не се поддавайте на гадните партизански методи на комунягите!

 71. 71 Профил на Хахаха!
  *****
  Неутрално

  Дайте сега да си поговорим сериозно извън кризисния ПР: сериозно или несериозно е било подготвено делото срещу Маргина, че са го пуснали? на закрито или открито заседание е гледана мярката? какви доказателства е представила прокуратурата? хайде да си говорим с факти, вместо с популистки глупости...

 72. 72 Профил на Ston
  *****
  Гневно

  Те визират 250-300 от най активните във форумите а вие си мислите, че за истински бандити говорят..
  За тях, ние сме най голямите разбойници, защото им мътим бистрим постоянно мътилката в която техните приятели и роднини крадът.

 73. 73 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  300?! това да не е спартааааааааааа!?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 74. 74 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  да опаткат 250-300 бандюги за година значи по един окошарен за всеки работен ден.

  като си спомним кпд-то от наглите и апашите - по 5-6 задържани в ареста за по цял месец шум - това гарантирано ще се запомни като поредната знакова изцепка на бойко и цецко, които все повече заживяват в някаква своя си паралелна вселена

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 75. 75 Профил на ХМ
  *****
  Неутрално

  "Годината на Тигъра за МВР*"

  Тигър ама в клетка!!!

 76. 76 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  До коментар [#70] от "Канада":

  Много добре си се ориентирал в кофти ситуацията, в която за пореден път попаднахме.Пич,не си идвай тук,само давай мнения.За останалото си умен и се досещаш.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 77. 77 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Евалата Краси, как си ги хванал на пангара...

  The biggest risk in life is not taking one.
 78. 78 Профил на deja vu
  *****
  Неутрално

  za 365 dni she vi opravim...


  VERVAITE MI

  samo glupacite ne se uchat ot greshkite si....
  bulgari=glupaci???? nadqvam se che ne

 79. 79 Профил на New Line
  *****
  Неутрално

  До коментар [#70] от "Канада":

  Странното е, че тези които гледат отстрани, без да участници, виждат най-реално от тези, поставени в тези условия. Българите в България не виждат подобрение спрямо преди, а само влошаване, българите в чужбина виждат позитивното развитие на България, макар и много бавно според мен.

  Защо мисля бавно??? Аз човек на фактите, за мен се брои осъден и пратен в затвора Станишев, Доган или който и да е тройната ламя и спонсорите им. Има желание да бъдат пратени, но за 6 месеца няма резултати. Знам, че и Германия имаше проблемите след втората световна война да си осъди военнопрестъпниците, при тях траеше 30 години. Който има търпението да чака, Станишев 30 години след кражбите си да бъде осъден.

 80. 80 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  До коментар [#79] от "New Line":

  ДАААААААААААА,то и извънземни няма.Пич,аз те разбрах правилно.А ти си чакай да те разберът.Сергишев ще го осъдят кага цъфнат налъмите.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 81. 81 Профил на ИМПЕРИЯТА
  *****
  Разстроено

  Грузия Online –www.apsny.ge

  Последната битка на империята
  Гела Васадзе
  http://www.apsny.ge/analytics/1263620282.php
  Империя винаги е съществувал, причината за това е съвсем естествено човешко желание да подчини на слабите, да наложат волята си и ценностна система. Това разпространение на своята система от ценности е основен атрибут на всяка империя.
  http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=ru&u=http://www.apsny.ge/analytics/1263620282.php&ei=KoxUS5aUF5L4mgO_vMwn&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CAgQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.apsny.ge/analytics/1263620282.php%26hl%3Dbg%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozilla:bg:official%26hs%3DFfF%26sa%3DG
  Различно е съдбата на Третия райх, подобно на Римската империя, който в името на запазване на единството на империята приема християнството, Русия успя да запишете на империята, за приемане на нова идеология, идеологията на комунизма. Въпреки краткосрочен успех мандат в следвоенния период, сталинисткия империя е достигнала такива размери, които не биха могли дори мечтата на императорите на Русия, много идеология се оказа изключително неефективно. Би било погрешно да се предположи, че империята се срути в себе си. В себе си, нищо свива, а империята е победен в тотална война, независимо от факта, че активните военни операции са проведени изключително в периферията, древните думата "скръб победените" са валидни не по-малко, отколкото в четвърти век пр. Хр. По всички правила на жанра, Русия трябваше да се разпада заедно със Съветския съюз. Все пак, това не се случи, защото победителите добре разбира, че на кървавия конфликт в една шеста от земята при наличието на ядрено оръжие, не допринася за стабилността в света, и по-лесен за изпомпване на средства от едно централно място, а не много.
  http://translate.google.bg/translate?js=y&prev=_t&hl=bg&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.apsny.ge%2Fanalytics%2F1263620282.php&sl=ru&tl=en
  That is what has infuriated the Kremlin in connection with the revolutions in Georgia and Ukraine. An aggressive campaign of support for their candidate, for all contingencies and ambiguities of this definition, clearly shows that the Kremlin is ready to go to any lengths to prevent the spread of the "orange plague". Потеря Украины с исторической неизбежностью означает скорый конец кремлевского режима. The loss of Ukraine to the historical inevitability means the imminent end of the Kremlin regime. Time, the only thing that should now residents of the Kremlin, because the longer they remain ersatz empire, the greater will be astronomical numbers of personal accounts in the banks of the Western "partners". That is why the importance of this election in Ukraine can not be overemphasized, especially for neighboring Russia.

 82. 82 Профил на Мандроунищожител
  *****
  Неутрално

  Впечатляваща е колекцията от икони!
  И страшно гледащи .........

 83. 83 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  Ного убава картинка, па йеле декоро кърти мифки ... се тигри (ама артиени)

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 84. 84 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  И много чутно, по америчко неаме пожарникари - вишисти

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 85. 85 Профил на И сам воинът...
  *****
  Неутрално

  Искат да ни убедят,че години наред 3оо човека са побеждавали най-редовно и без особени затруднения 70 000 изправени срещу тях?!Ега ти нинджите! То и филм такъв няма.

 86. 86 Профил на Е6
  *****
  Неутрално

  Първо се оправете с Маргина.... Добре, че не е такъв човек, че ще ви скъса трътките в Страсбург, дето всеки ден го арестувате и го пускате. Хайде един по един /или по право поне един/ ги съдете. Да не е всиките наведнъж, че Бойко какво ще прави до края на мандата?

 87. 87 Профил на Е6
  *****
  Неутрално

  Първо се оправете с Маргина.... Добре, че не е такъв човек, че ще ви скъса трътките в Страсбург, дето всеки ден го арестувате и го пускате. Хайде един по един /или по право поне един/ ги съдете. Да не е всичките наведнъж, че Бойко какво ще прави до края на мандата?

 88. 88 Профил на 333
  *****
  Гневно

  Колкото и да смърдите във форума червените пръдльовци НЕ ВЪРВИТЕ ПРОСТО СТЕ ТРЕТА ГЛУХА, марш във форума пикливият дума, ПРОСТАЦИ СТЕ И ПРОСТАЦИ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ, тука е място за интелегентни хора.

 89. 89 Профил на черна мамба
  *****
  Неутрално

  ДА се върнем 12 години назад.Тогава пак беше годината на Тигъра.Годината беше 1998.Надежди,надежди.Трудно в България пробиват добрите неща.Някой съвсем съзнателно пречи.Дано тази година разберем кой е той.

 90. 90 Профил на До Канада.
  *****
  Неутрално

  Правилно си забелязъл ,че форума е превзет от неработещи малоумници,които всячески се опитват да убият вярата на хората.Този път няма да им се получи.Те от дума не разбират.Само една силна атака от правилни действия ще сломи извратения им дух.

 91. 91 Профил на Империя на злото
  *****
  Неутрално

  До коментар [#90] от "До Канада.":
  Атаките идват от гранд хотел Варна -шведския, където е базирана червената клика на СерГей СтаниШеф.
  /проследи им трафика колко е нараснал откакто са на пленум във град Варна/

 92. 92 Профил на МутиДПС груп
  *****
  Неутрално

  Партизанска централа -
  Гранд Хотел Варна
  Долфин
  Долфин-Марина
  Рубин
  Лебед
  http://www.grandhotelvarna.com/main/resort.php?cell=1
  Телефони за резервации - 052 361 089
  Централа: +359 52 361 491
  Маркетинг: +359 52 361 089
  Факс: +359 52 36 28 71
  отговорници др. Добрев ,др.Станишев
  спонсори - Нора Ананиева и други

 93. 93 Профил на Наблюдател
  *****
  Неутрално

  Най-дълго продължаващата сапунка в българския ефир но и
  най-скъпо струващата / Камерън ряпа да яде / за обикновенния данъкоплатец -" Борба с организираната престъпност", извади нов епизод " 300 срещу 70 000".
  Разликата от сапунките е, че неможе да не я гледаш ,а и
  задължително плащаш!

 94. 94 Профил на Кръжока рядка брада и премрежен поглед
  *****
  Разстроено

  До коментар [#93] от "Наблюдател":

  Цените на билетите за представлението са ДДС ,Ел.Ток ,данъци и регулации под всякъква форма .Билета излиза 300 лв. средно месечно на Р.Бг гражданин.

 95. 95 Профил на Спартанец
  *****
  Неутрално

  300 Спартанци воглаве с Цар Леонид срещу 70 000 персийски пожаро-милюцонери

  .... 20 години младите дружини как Термопилите бранят...
  Пристъпи ужасни !
  Дванайсетий път пожарникарски орди лазят по урвата дива
  и тела я стелят, и кръв я залива.

 96. 96 Профил на Напомнящ
  *****
  Неутрално

  Без да си изчистят къщичката с ла.ната, постоянно ще се подхлъзгат на тях и няма кого да хванат та ако ще и 1000 полицаи и прокурори да пратят срещу 1 бандит. Боко добре си е научил урока от бившия дикатор т.ж. и царя, обещавай светло бъдеще или 800 дни и царувай 30 години и 2 мандата по 4 години. Боко не фащат декиш тия мурафети. И на тебе вече не ти верват както на недоносчето Йелева в Брюксел.

 97. 97 Профил на Поднаблюдающий
  *****
  Весело

  До коментар [#96] от "Напомнящ":

  Кой убива кокошката дето снася златни яйца!

 98. 98 Профил на Musashi
  *****
  Неутрално

  Много добра идея има в коментар # 22 от "Шаманов"

  Внасят се "магистрати"! Те привикват като свидетели господата от снимката и снемат показанията им, за последните 20 години, които да послужат като неоспорим доказателствен материал, защото не са някакви кокошкари или сульовци и пульовци. Игнорират се 70 - те хиляди труженици на "тихия фронт" с дългосрочен неплатен отпуск, а техните заплати се дават на 5 - 6 човека "ловци на глави", внесени също от "второ направление" и въпроса е решен ! Част от болниците, които искат да закриват, се превръщат в луксозни затвори, а набутаните вътре, да си заплащат ежедневния престой по 30 -40 хил.лв. Така държавата ще им прибере и далавераджийските средства!
  Еееех, мечти!

 99. 99 Профил на mayon
  mayon
  Рейтинг: Неутрално

  300-та човека за които говорят са просто поставени лица на тези, които ги пазят отгоре. Никой да не ми обяснява, че може да се развива и процъфтява организирана престъпност без подкрепата на закона и лица, които пишат закони. Така че, даже и да ги хванете, ще има кой да ги пусне. Ако стане обратното, ще съм безкрайно изненадан. А тия 70 хиляди полицаи вместо да се крият по шубраците, ги пуснете да обикалят проблемните (и не само) квартали, ей така, просто да патрулират, за да знае гражданина Х, че в неговия квартал постоянно обикалят 5 полицая, към които може да се обърне по всяко време. После, най-накрая направете електронната реформа в МВР и разкарай излишния административен персонал, щото пишещите машини отдавна не са на мода.

  http://mayon.blog.com
 100. 100 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#4] от "Един българин": префкетен коментар господине )))

  Forza Lazio!!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK