Желева: Приемам за заслужено оневиняването на моята личност

Желева: Приемам за заслужено оневиняването на моята личност

© Цветелина АнгеловаМоля да приемете оставката ми от всички позиции, заемани от мен, за да можете да предприемете необходимото за оттеглянето на кандидатурата ми за български еврокомисар."


Това се казва в официално писмо на Румяна Желева, разпространено от Министерството на външните работи.


В текста се казва още, че "смятам за опровергани публично отправените ми по време на изслушването в Европейския парламент тежки обвинения, в това число и в лъжа".
Желева допълва, че всички нейни декларации като данъкоплатец, евродепутат и кандидат за еврокомисар от България са публични и който е имал интерес и съмнения, е могъл да узнае всички подробности, както и да сезира компетентните български органи.


В писмото до премиера Бойко Борисов външният министър твърди, че през последните 3 месеца срещу нея се провежда кампания, "съпътстваща от самото начало официалното представяне на моята кандидатура за еврокомисар от България и целяща пълното ми дискредитиране".


Желева допълва, че приема за "заслужено оневиняването на моята личност" от правните отдели на Европарламента и Европейската комисия, както и от  българското министерство на правосъдието. "Желанието ми беше единствено да се опровергаят внушенията в пресата и директните обвинения в нарушения на законите на Република България и Кода за поведение на ЕК."


Външният министър обвинява директно в пристрастност председателстващата изслушването в Брюксел на 12 януари Ева Жоли.


"На 19 януари Комисията по развитие трябва да се събере отново и да гласува оценката за моето представяне по време на изслушването. (...) Предвид преднамереността на голямата част от членовете на тази комисия по време на самото изслушване, директните обвинения, отправени ми в залата, както и месеци преди това в пресата от представители на групата на Зелените, на Либералите и на Социалистите в ЕП и небезпристрастното водене на заседанието от страна  на председателката г-жа Жоли, си позволявам да изразя своите съмнения относно предстоящия вот."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (84)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ::
  *****
  Неутрално

  не,не са опровергани.
  сега сигурно ще я сложат за посланик,но айде,хаирлия да е..

 2. 2 Профил на Стария Бен
  Стария Бен
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Най-доброто решение на проблема.

 3. 3 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Бушон 1 гръмна.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 4. 4 Профил на ::
  *****
  Неутрално

  не,не са опровергани.
  сега сигурно ще я сложат за посланик,но айде,хаирлия да е..

 5. 5 Профил на леко учуден
  *****
  Неутрално

  сега се надяваме стефан тафров да заеме една от позициите.

 6. 6 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Аз ги пращам, те ги връщат. - ББ

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 7. 7 Профил на НИНА
  *****
  Неутрално

  СЕГА КОМУНИСТИТЕ,АНТОНИЯ-ФАРМАТА И ВСИЧКИ ОЛИГОФРЕНИ ЩЕ СА ДОВОЛНИ.

 8. 8 Профил на Oven
  *****
  Весело

  Да бе мирно стояло,
  не би чудо видяло!
  Българска поговорка!

 9. 9 Профил на Цицерон
  *****
  Неутрално

  Сик транзит глориа мунди!

 10. 10 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  като си учил за хлебар не става да работиш като зъболекар

 11. 11 Профил на Шампанско по случая
  *****
  Неутрално
 12. 12 Профил на EU
  *****
  Неутрално

  Така се прави в Европа.
  След оневиняването от ЕП -оставка!

 13. 13 Профил на с добри чувства
  *****
  Неутрално

  Г-жа Желева ,дано ББ ти даде едно топла и уютна длъжност на посланик в някоя си държава- да си починеш и да си родиш едно бебе!!!

 14. 14 Профил на с добри чувства
  *****
  Неутрално

  Г-жа Желева ,дано ББ ти даде едно топла и уютна длъжност на посланик в някоя си държава- да си починеш и да си родиш едно бебе!!!

 15. 15 Профил на с добри чувства
  *****
  Весело

  Г-жа Желева ,дано ББ ти даде едно топла и уютна длъжност на посланик в някоя си държава- да си починеш и да си родиш едно бебе!!!

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 17. 17 Профил на Цецко, приятелят на Боко
  *****
  Неутрално

  До коментар [#7] от "НИНА":

  Бегай на стената на плаща, шо прайш тук? Пази тиквата, че Боко кратуната има нужда от тикви.

 18. 18 Профил на Dansaver
  Dansaver
  Рейтинг: 190 Неутрално

  Май имаше полза от кандидатурата - сега освободи и поста външен министър , иначе можеше да ни изложи на доста повече места и доста повече пъти.
  А относно имиджа на България - зависи от втората номинация как ще излезем от цялата ситуация - в стойка партер или с вирната глава!

  Always look on the bright side of life. Carpe diem quam minimum credula postero
 19. 19 Профил на 3,14
  3,14
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Независимо от атаките и задкулисните игри, които доведоха до тук, тази дама няма нито качествата, нито потенциала и знанията да работи на такива нива, така че - аз съм доволна. Жалко само за срама ми, и на всички българи, който ще берем още дълго заради тази дълга и мъчителна агония.

 20. 20 Профил на sage
  sage
  Рейтинг: Неутрално

  А можеше още 3 години и кусур да се прави на външен министър, да ходи тук-там, да изрича с дълбокомислен вид по някоя нищонезначеща фраза - и никой(или почти никой) нямаше да заподозре колко е куха. Ама посредственият като си въобрази, че е титан на мисълта(и дипломацията)...
  За да оцениш правилно възможностите си се иска нещо повече от това да си тимаджийска невеста.

 21. 21 Профил на cos
  *****
  Неутрално

  Цялата работа - липса на самопреценка и невъзможност за оценка на хора и ситуации. Дано този път изберат човек с доказан опит и успехи в ресора. Такива има достатъчно.

 22. 22 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До №5: Не се надявай. Резервната скамейка на герб е дълга.Пълна ес некадърници, но Боко е упорит и тъп. Или обратното е по-вярно А и тим ще искат компенсация за протежето си.
  Ситуацията е изключително сложна за Боко. С насинени бузи трябва да търси титуляри за две оголени позиции. Такава ситуация е над възможностите на пожарникар.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 23. 23 Профил на деде
  *****
  Неутрално

  Писмо на д-р Румяна Желева до министър-председателя Бойко Борисов
  19 Януари 2010

  „Уважаеми господин Министър-председател,

  Моля да приемете оставката ми от всички позиции, заемани от мен, за да можете да предприемете необходимото за оттеглянето на кандидатурата ми за български еврокомисар.

  След като правните отдели на Европейската комисия и Европейския парламент излязоха със становища, потвърждаващи както липсата на конфликт на интереси и така и верността на декларирарните от мен данни за финансов интерес, мога да заявя, че смятам за опровергани публично отправените ми по време на изслушването в Европейския парламент тежки обвинения, в това число и в лъжа.

  От 2007 година насам всички мои декларации, подадени в качеството ми на евродепутат, кандидат за еврокомисар от България, както и данъкоплатец, са публични. Всички детайли от моята професионална кариера са известни. В този смисъл всеки, който е имал интерес, е могъл да узнае всички подробности за мен, както и да сезира компететнтните органи на Р България, в случай на съмнение за нарушение.

  Предвид провеждащата се вече три месеца кампания срещу мен, съпътстваща от самото начало официалното представяне на моята кандидатура за еврокомисар от България и целяща пълното ми дискредитиране, желанието ми беше единствено да се опровергаят внушенията в пресата и директните обвинения в нарушения на законите на Р България и Кода за поведение на ЕК. На правните отдели на ЕК и ЕП, както и на българското министерство на правосъдието, съм предоставила всички документи, свързани с мои участия във фирми и организации без изключение и предприетите от мен действия за прекратяване на участието ми в тях, така че приемам заслужено оневиняването на моята личност.

  С горчивина трябва да отбележа, че дискусията по повод отправените ми обвинения в лъжа и наличие на конфликт на интереси доминираше изслушването на 12 януари в Комисията по развитие. Изслушването в ЕП е един - според мен – дълбоко демократичен способ да се провери подготовката на кандидадтите. На 19 януари Комисията по развитие трябва да се събере отново и да гласува оценката за моето представяне по време на излушването. Предвид преднамереността на голямата част от членовете на тази комисия по време на самото излушване, директните обвинения, отправени ми в залата, както и месеци преди това в пресата от представители на групата на Зелените, на Либералите и на Социалистите в ЕП и небезпристрастното водене на заседанието от страна на председателката г-жа Жоли, си позволявам да изразя своите съмнения относно предстоящия вот.

  Твърденията за моята некомпетентност бяха разпространявани месеци преди изслушването на 12 януари, а след самото изслушване почиваха на внушения, налагани чрез непозволени средства като „неофициално становище”, „предварителна оценка” и т.н.

  Не се надявам на безпристрастно отношение и обективна оценка и в този смисъл предоставям възможност на министър-председателя г-н Боросов да предложи на г-н Барозу друг кандидат от България.

  Благодаря на всички от България, които в два поредни избора за членове на Европейския парламент дадоха гласа си за мен и които ме подкрепяха в тези трудни месеци и дни. Изразявам своята най-дълбока признателност към политическото семейство на ЕНП, към парламентарната група на християндемократите в ЕП и лично към нейния председател Ж. Даул за непоколебимата им подкрепа за мен и за борбата им за справедливост в конкретния случай.

  18.01.2010 г.


  Румяна Желева”

 24. 24 Профил на о. Павел
  *****
  Неутрално

  Не, не и 100 пъти не!!! Да обявим всенародна подписка с № 1 в нея - ББ, за връщането на Руми! Да затворим границите, да излезем от ЕС, да обявим война даже!! Руми или смърт!!! Ние ще победим... някога....

  ............

  Границите на Османската империя -
  http://archiman.livejournal.com/

 25. 25 Профил на Ванко
  *****
  Разстроено

  Всичко се връща просто не прави чест на Пърдянова това можеше още в България да се реши спора, а не в столицата на Европа да се излагаме като махленски цигани запореден път, но явно е в природата на българина никога няма да се научим да си подаваме ръка.

 26. 26 Профил на баба Гуна
  *****
  Неутрално

  Хайде моето момиче.Не се сърди на хората.И нека след тази болка,бог да ти даде радост,да изпълни най- съкровеното ти желание.Бъди жива и здрава и се радвай на живота.Лошотията не ходи по гората.По хората ходи.

 27. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2142 Неутрално

  Ебаси тъпото писмо. Причини за оттеглянето не е написала? А това е важно. Та даже и не знае процедурите по собственото си оттегляне. И това беше най-добрия министър. Тия дебили достигат със страшна скорост предишните.

  Добре, че от ЕНП поне са самооттеглили тая кобила..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 28. 29 Профил на 3,14
  3,14
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Писмото е безумно, както всичките й действия до момента, писани от младши експерти.

 29. 30 Профил на komunist
  *****
  Неутрално

  малко късничко,но все-пак добре

 30. 31 Профил на Янчев
  *****
  Гневно

  ЩАСТЛИВ СЪМ ОТ ПРОВАЛА НА ЖЕЛЕВА !!!! ! Това е ПРОВАЛ ЗА БОЙКО БОРИСОВ , за малоумните ТЪПУНГЕРИ ОКОЛО НЕГО за ЦЯЛАТА КРЕТЕНСКА "ГЕРБЕРСКА" ПАСМИНА и ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ !...

 31. 32 Профил на Angelico
  Angelico
  Рейтинг: Весело

  Абе Вие всичките малоумни ли сте?? Това е поредния страхотен ход на Борисов. И Сако да стане външен министър сега, никой няма да каже нищо, след фиаското на двете змии Пъранова и Жоли. Браво.

  Пристигнал в dnevnik.bg чрез http://rec.1.bg
 32. 33 Профил на Aз
  *****
  Неутрално

  Добре де всичко разбирам, а Антония ......?

 33. 34 Профил на Така е в Европа
  *****
  Неутрално

  Корумпираното и бездействуващо български правораздаване дава възможност на разни военномутренски формирования /ТИМ/ да си въобразяват ,че могат да се ебават и на европейска сцена....
  Ядеееец...

 34. 35 Профил на Тошо
  *****
  Неутрално

  Абе млада жено защо чак като хвана магарето за инструмента едва тогава разбра че е мъжко Цяла България с изключение на глухите и слепите се опитваше да те вразуми и да знаеш че много повече ще те боли сега ако веднага не се беше отказала

 35. 36 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  апочна добре новият политически сезон. Подаде си оставката което беше и правилното решение, да видим кои ще са новите външен министър и еврокомисар.;

  колкото повече,толкова повече
 36. 37 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Ганювица напуска ЕП превантивно, само защото е узнала че със сигурност няма да "пуснат" БГ мафията в ръководството на ЕС. Господа и другари нека не се заблуждаваме че е имало нещо достойно в тази постъпка. Много по-лошо за нея и менторите и щеше да е официялният шут на Желева обратно в БГ. Щеше да е достойно ако се беше случило миналата седмица. Точка.

 37. 38 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1320 Неутрално

  Започна добре новият политически сезон. Подаде си оставката което беше и правилното решение, да видим кои ще са новите външен министър и еврокомисар.

  колкото повече,толкова повече
 38. 39 Профил на Така е в Европа
  *****
  Неутрално

  Корумпираното и бездействуващо български правораздаване дава възможност на разни военномутренски формирования /ТИМ/ да си въобразяват ,че могат да се ебават и на европейска сцена....
  Ядеееец...

 39. 40 Профил на баба Гицка
  *****
  Неутрално

  До № 20:
  ГГЗ, драги, чисто и просто ГГЗ (народна поговорка).

 40. 41 Профил на мъж на годината
  *****
  Неутрално

  Някой, освен Желева (защото тя не се е самопредложила) трябва да поеме отговорност и да понесе последствията. Борисов неколкократно от 2001 г. насетне е обявяван за мъж на годината. Нека докаже, че е такъв.

 41. 42 Профил на Val
  *****
  Неутрално

  Уважавам я защото е скромна

 42. 43 Профил на Инна
  *****
  Неутрално

  Желева е жертва на нейната некадърна администрация - отново грешки в писмото, отново неясни изречения и алабалистика. Кога най-накрая ще се научат да пишат тези хора, просто съм изумена. Особено от името на нашия премиер в писмото - "г-н Боросов", от елементарни и непростими грешки като: "декларирарните", "компететнтните", "кандидадтите", "излушването", недопостими съкращения и т.н. и т.н. Ако това е администрация и "европейска комуникация" наистина е по-добре да сте извън тази игра, г-жо Желева. Накрая без кавичка, ако обичате! (виж.писмото)

 43. 44 Профил на walter
  *****
  Неутрално

  е оти ручахме жабета? а сега мутрата боко ще се извини ли? няяма тои завалииката е добре нали нищо не разбира. щом за него спортна зала е инфрастрктурен обект. много лесно се живее когато си самовлюбен тьп ипрост.

 44. 45 Профил на mateva
  *****
  Неутрално

  А мен ме мъчи наглостта й! "Приемам за заслужено оневиняването на моята личност" !!! Тук има 3 грешни думи(понятия)- заслужено, оневиняване и личност. Ще ми речете: "че какво може да каже, като я наакаха в Европа"?! Мълчание! Поне да беше замълчала!

 45. 46 Профил на Blag
  Blag
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всичко е суета, Руми, не обръщай внимание. И световната слава минава. А и ти накъде беше тръгнала ? За Европа ли? Като оня наш сънародник с дисагите. Ех Руми, Руми ! Много мъка има на тоя свят, Руми.

 46. 47 Профил на Wizard
  *****
  Весело

  Желеваааа, Желе, Иеле - ти не си личност, ти си селска пръчка! Оди си дома, поживо по здраво и не говори моля те в публично пространство отново (за каквото и да е!), особено за ЛИЧНОСТИ, МОРАЛ, ВЪТРЕШНИ КАЧЕСТВА и такива подобни категории, моля те. Не са ти понятни и са в контраст със селската ти душица, амбиция, наглост и арогантност. Оди си и млъквай!

  http://vbox7.com/play:95de39d8

  Линка е поздрав за РЖ всички истински българи!

 47. 48 Профил на Plugchieva
  *****
  Неутрално

  BITCH! Никакво достойнство! Признай ма! Излъга. А и сега след седмица нали ще излязат всичките и фирми наяве.

 48. 49 Профил на Хазар
  *****
  Любопитно

  http://yphalachev.blogspot.com/2010/01/blog-post_19.html
  В опита си да оневини кандидата за еврокомисар Румяна Желева правосъдното министерство роди правен абсурд. От позицията на ведомството излиза, че депутатите и в нашия, и в европейския парламент могат да бъдат едновременно и управители на фирми, без опасност да попаднат под ударите на закона.
  Министерството на правосъдието обезсмисли и всички регулации на поведение, правилници и етични кодекси на различните професии.Това е юридическия фундаментализъм и екстремизъм. Значи, живеем в страна, където се говорят правни неща, които са наистина толкова правно абсурдни, че те нарушават здравия разум.

 49. 50 Профил на Реалист
  *****
  Неутрално

  До коментар [#31] от "Янчев":

  Това е провал и за България, Янчев!
  На болестта на майка ти ли се радваш?!
  Злощастен гад.

 50. 51 Профил на Йети
  *****
  Неутрално

  По-важният въпрос, според мен, е колко бързо българското общество ще съумее да възстанови статуквото на „политическата уравновесеност“, върху която ГЕРБ=ББ нанесе побойнически удар. Върху това и БСП, и Костов,и СДС, и НДСВ и ДПС, та ако щете дори и онзи мушморок от „Лидер“ могат и трябва да се съсредоточат. Не казвам да се обединят, само защото прилепите-костовисти ще ми налетят.
  По-добре сняг да навява през счупения прозорец, отколкото камъни да падат от небето, така казваме ние йетитата.

 51. 52 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1341 Гневно

  Сал
  на Б. Б. големия провал!

  www.berbenkov.hit.bg
 52. 53 Профил на бат розо
  *****
  Неутрално

  Чудя ви се на вас форумците,уж много четете всичко виждате,а най важното все ви се изплъзва.Ми върнете се малко назад вижте барозо с кой беше в тежка битка за председателското място на европарламента,има ли тоя последният ги верховстат ако правилно го изричам основание да си му връща на батрозо.Крайно веме е да се чукнете малко у главите и да не търсите под румяна туй дето няма да го намерите.Ако търсиш черна котка в тъмна стая,а котката не е там,ТОВА ДЕТО ГО ВИЖДАШ ШЕ ДА СА САМО ПРИВИДЕНИЯ.

 53. 54 Профил на Призрак
  *****
  Неутрално

  До коментар #7. А Герб-ерите доволни ли са от представянето на ЖЕЛЕВА??? Мен ме беше срам от нейното представяне и след на мъчителното развитие на случая. Трябваше да се каже ясно дали са верни изнасяните неудобни за нея факти, а не да се шикалкави по тарикатски.

 54. 55 Профил на ПЪРВАНОВА ТЪПА КРАВА
  *****
  Весело

  До коментар [#38] от "Морски":

  Морски, давайте с плюнките от сега и без друго няма да ви харесат!

 55. 56 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1021 Весело

  До 54: Напразно търсиш герберите. Очакваната новина мина през кокошето стадо като комбаин Класс-доминатор и ги подкъси с една глава. Не че имаше полза. Ама сега си търсят нови никове,че ги е срам от старите. Значката вече е намерил. Чисто по милиционерски се е кръстил"аз не съм този,който съм".

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 56. 57 Профил на петроФ
  *****
  Неутрално

  "Приемам напълно оневиняването...

  Г-жо Желева, още не сте уцелили ваксата. /!/ Изхвърлянето Ви е заслужено.

 57. 58 Профил на Анонимен
  *****
  Неутрално

  Вижте, моля, последния й пасаж: "На 19 януари...."
  Очевидно РЖ нищо не е разбрала от тази бурна седмица, нищо ново не е научила и нищо старо не не забравила.
  - Хиляди грамотни българи разбраха, че по време на евродепутатстването е нарушила Закона, но това не е всичко (като в оная реклама).
  - МП не обвинява и не оневинява, не може да тълкува законите, но и това не е всичко (защото писмото на МП е правен абсурд).
  - Подкрепата на ЕНП се свежда до натиск за елегантното решение за оттеглянето й и за да не падне сянката и върху партията.
  Сигурно повече никой няма да рови в кирливите бизнесризи на
  РЖ - умрял кон не се рита, казват хората. Обаче "правните" тълкувания на МП, одобрени от ББ не трябва да се забравят.

 58. 59 Профил на Ама EU , у нас всичко е ДС
  *****
  Неутрално

  In 1999, Jeleva, 30 years old at the time, was appointed CEO of ETKO Schneiders, documents from public registers show.

  At that time, 49% of the firm belonged to ETKO Dunavia - a Bulgarian subsidiary of ETKO European Trading Establishment - a company which was registered in Vaduz, Liechtenstein in 1988, one year before the collapse of the communist regime in Bulgaria.

  According to a recent investigation led by Dnevnik, the partner publication of EurActiv in Bulgaria, as well as allegations by a former prosecutor who has written a book on the subject, this firm was one of the former Bulgarian communist secret services' iconic foreign companies.

 59. 60 Профил на Случаен
  *****
  Неутрално

  Оневиняването - заслужено, НОМИНИРАНЕТО- НЕ!!!

 60. 61 Профил на Stew
  *****
  Неутрално

  Е баси наглата пача.... какво оневиняване, та тя е некомпетентна... оставяме настрана декларацията и..

 61. 62 Профил на sage
  sage
  Рейтинг: Весело

  Когато я оневинят за тъпотата и безхаберието, да се обади.
  Дотогава да се крие.

  Между другото - нямаше да е зле и Цецка да предложат за еврокомисар след Румито. И когато я изритат - да предложат Фидоската... И т.н. Прочистване!

  Ама няма да стане. В бойковата "банда кадри"(по д-р Тони Филипов) такива бисери като мадам Йелева - с лопата да ги ринеш. И самия Бойко не изключвам. По.скоро ще ни изхвърлят от ЕС, отколкото да изтърпят още няколко като нея.

 62. 63 Профил на leb2.0
  leb2.0
  Рейтинг: 221 Гневно

  Тая няма спирачка - каква борба, каква справедливост!?

  Не стига че ни направи за смях пред целия свят ами още не ще да се засрами и да се извини както подобава на всеки, който има поне малко чест. Егати наглото същество!

  леб2.0 - залеби ли?
 63. 64 Профил на stir
  stir
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Председателстващата определено не беше на място - това Желеав можеше да каже още по време на изслушването.

 64. 65 Профил на stir
  stir
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Председателстващата определено не беше на място - това Желеав можеше да каже още по време на изслушването.

 65. 66 Профил на BULЧестNO
  BULЧестNO
  Рейтинг: Неутрално

  не е само тя наглата,ами всички около нея,от нейната среда,от техните партии бандитски..всичките са такива! не си мислете така глупаво че някой си решава...всичките са навързани и правят-струват как да замажат...щото са същите ама не е опряло ЛИЧНО до тях! А отдавна трябваше ЛИЧНО да си платят за безобразията над страна и народ!

 66. 67 Профил на BULЧестNO
  BULЧестNO
  Рейтинг: Неутрално

  не е само тя наглата,ами всички около нея,от нейната среда,от техните партии бандитски..всичките са такива! не си мислете така глупаво че някой си решава...всичките са навързани и правят-струват как да замажат...щото са същите ама не е опряло ЛИЧНО до тях! А отдавна трябваше ЛИЧНО да си платят за безобразията над страна и народ!

 67. 69 Профил на Петър
  *****
  Любопитно

  Май заработи съвестта й!

 68. 70 Профил на majaz
  *****
  Неутрално

  Аз пък, като чета коментарите ви, се срамувам, че съм се пръкнала на това късче земя, наречено България!
  Колко пък от вас са слушали цялото "изпитване", че така аргументирано коментират? Като знам колко ползват чужди езици, отговорът ми е ясен.
  Хич не ме интересува личността на Желева, интересуваме това, че за комунистите и техните царски подлоги няма нищо свято на тази земя.

 69. 71 Профил на COKPAT
  *****
  Неутрално

  Г-жо Желева, никой не ви е оневинил.Четете Закона са Администрацията.
  И запомнете, че с кариеризъм и нагло нахалство, придружени от свещена простота, до никъде не бихте могла да стигнете!
  Пожелавам Ви да си вземете поука от тези всички неприятности, които причинихте на България и да се посветите на фирмите си.

 70. 72 Профил на .....
  *****
  Неутрално

  ....Закона ЗА Администрацията....

 71. 73 Профил на pepi
  *****
  Неутрално

  Какво оневиняване???? Конфликтът на интереси бледнее в сравнение с бедното й представяне на изслушването...а некомпетентността й как ще бъде оневинена????

 72. 74 Профил на Боко
  *****
  Неутрално

  Апелирам към всички които имат накърпнено самочувствие.Не оставяйте Желева да се измъкнебезнаказано.Тази жена опозори България и цялатаистина за нея трябва да лъсне.Никой не я оневинил,никой не е опровергал лъжите и.Правната комисия на ЕС е прехвърлила случая на Барозу.Да се проверят всички нейни фирми.Да и се извадят кирливите ризи.И при комунизма и сега страдаме от това,че истината никога не се казва докрай.

 73. 75 Профил на no name
  no name
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Най-глупавото нещо - оправданието.
  Най-опасният човек - лицемерът.
  Ако съдиш хората, няма да ти остане време да ги обичаш.

  Аз не съм комунист, аз не съм нихилис, аз не съм шовинист, аз не съм терорист, аз не съм антихрист, аз не съм екстремист. Аз съм просто човек!
 74. 76 Профил на KPETEHKOB
  *****
  Неутрално

  Петърчо- 69, тя съвест няма!

 75. 77 Профил на replay
  *****
  Неутрално

  До коментар [#74] от "Боко":
  Комунизъм не е имало, а сме зле от лошо управление и преди , и сега! И преди всичко, поради разбойничеството на управляващите!
  Не Желева опозори България, а "тройката" ви!

 76. 78 Профил на klub 777
  *****
  Неутрално

  Благодарим на Желева, че с некомпетентността и генетично наследената си простотия разкри пред света и заблудения българин една важна истина - в България продължава де е на власт комунистическата олигархия (олигофрения), която срина страната през 45 -те години официално управление и узурпира икономическата власт след 10 ноември ( чрез изнасяне на парите на народа в Швейцарски, Доминикански и Лихтенщайски банки, чрез фирми създадени от Държавна Сигурност и управлявани от ДС офицери и техните синове, дъщери, любовници и съпруги какъвто е случая с фирмата на Желева, скрила червени пари в Лихтенщайнска банка
  Освен икономическата власт те ( ДС ) узурпираха и правораздаването, за да могат назначените от тях "престъпници", "мутри "и тем подобни дебелогъзи партийни подлоги да могат без страх от наказателно преследване да пребиват и отнемат бизнеса на всеки непроизлизащ от стройните червени редици бизнесмен. Узурпираха правораздаването, чрез назначаването на послушни на партията съдии, прокурори и следователи правейки ги несменяеми и безконтролnи, чрез Kонституцията от 1991 г. Единственият начин това да се промени е избори за Велико народно събрание, смяна на Kонституцията където да се запише , че никой работил за ДС не може да заема държавен пост , а съдебната власт да бъде контролирана от НАРОДА, чрез избори за съдии и прокурори на всеки 4 години, като в САЩ например. Сегашното правителство не прави нищо в тази насока, въпреки гръмките предизборни обещания, което само доказва подчинеността му към ДС. Упорството на пожарникаря слънце да назначава червени партийни секретари и агенти на ДС на най-високите постове на държавата :Цецка Цачева, Божидар Димитров, синът на служител на ДС и физкултурник Цецко Цветанов и мн. др, само доказват обвързаността на това правителство със службите. Не само техните личности, но и действията им са доказателство в тази насока: Като външен министър Желева не смени нито един верен на ДС посланник. Цяла Европа подскочи срещу назначаването на Бойко Коцев-син на убиеца на Георги Марков, за посланник в Брюксел от бившото соц. правителство. Новото НЕ го смени, въпреки , че дойде на власт с обещание да оттърве Бг от ДС престъпниците, пиещи кръвта на народа. Същото е и в полицията. Едни и същи корумпирани, некомпетентни, някои дори откровено малоумни началници на РПУ-та продължават да отчитат изфабрикувана статистика -стъкмистика за "успехите" срещу престъпността. Плачевните реални резултати ги виждаме и най-вече чувстваме всички. И не се подлъгвайте от няколкото показне ареста. Всички знаят , че с тези верни на ДС съдии и прокурори, никой няма да бъде наказан. Извод : не може да очакваме , че след като бургаският отдел на ДС , вземе властта от плевенският отдел на ДС , България ще се оттърве от ДС. За да се оттървем от тези паразити трябва да гласуваме за тези ,чиито листи са изчистени от агенти , офицери, щатни и нещатни служители на ДС ( като листите на Костов например), а не да гласувате за охранителя на комунистическия диктатор. Защото както виждате "те пак са тук " и ни напомнят, че " с кръв са взели властта и само с кръв ще я дадат".

 77. 79 Профил на no name
  no name
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Да си глупав - простено, да си нагъл - нахалство ! Кой ти се е извинил ?!
  На нас дължиш извинение !

  Аз не съм комунист, аз не съм нихилис, аз не съм шовинист, аз не съм терорист, аз не съм антихрист, аз не съм екстремист. Аз съм просто човек!
 78. 80 Профил на Да!
  *****
  Неутрално

  Желева: Приемам за заслужено оневиняването на моята личност.

  Никой не те е оневинявал.

 79. 81 Профил на Archduke
  Archduke
  Рейтинг: 8 Гневно

  И една оставка не може да напише грамотно!

  Оставям настрана сгрешения правопис.
  Но...."за оттеглянето на кандидатурата ми за български еврокомисар". Няма такова животно - български, френски и т.н. еврокомисар.

  А лицето Ж. Даул (Joseph Daul) е французин и определено името му не се произнася така.

  "Здравият разум е сбор от предразсъдъци, придобити преди осемнайсетгодишна възраст."
 80. 82 Профил на axa
  *****
  Неутрално

  Руми, душичке, колкото по-малко приказваш, толкова по-добре ще бъде за всички!

 81. 83 Профил на Шашнат
  *****
  Гневно

  Господи, наглостта на тая жена наистина е безкрайна! Както и глупостта й, естествено!

 82. 84 Профил на гуде
  *****
  Неутрално

  Те го плюят, то мисли че дъжд вали !!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK