Премиерът: Искам вече законите да се пишат от прокурорите, а не от адвокатите

Премиерът: Искам вече законите да се пишат от прокурорите, а не от адвокатите

© Красимир ЮскеселиевДосега законите се правеха от адвокатите, искам сега да се правят от прокурорите, заяви премиерът Бойко Борисов след среща с главния прокурор Борис Велчев и екипа му. Освен законодателен комфорт и приемане на всички искания на обвинителите за промени в наказателните закони Борисов им обеща "пълно спокойствие за работа, разтоварване и материално осигуряване".


Премиерът заяви, че сега текстове от Наказателния кодекс, като този за престъплението по служба, "писан за социалистически ръководители през 1968 г.", са оправдание за ниските присъди или за слабата ефективност на съдебната система. "През последните 6-7 месеца стана ясно, че ГЕРБ няма да си прави упражнения на гърба на прокуратурата", заяви Борисов. За разлика от предишната си среща с Велчев, на която му даде кредит на доверие и половин година, за да го оправдае, сега премиерът даде пример с 13-ата заплата на магистратите като знак какво прави, "за да няма напрежение в системата".


"Опитите да се решават проблемите с наказателна репресия от всички правителства в последните 20 години доведе до хипертрофия на Наказателния кодекс", заяви Борис Велчев. Той даде пример с няколко текста, чието изваждане от наказателния закон ще доведе до голямо разтоварване на системата - за шофиране в пияно състояние (в случаите без пострадал), продажба на акцизни стоки без бандерол и незаконната горска сеч. "Статистиката показва, че 27% от всички обвинителни актове са за шофиране в пияно състояние, но едва 0.06 на сто от делата завършват с ефективна присъда за лишаване от свобода", каза Велчев и обясни, че на практика няма смисъл с това да се занимават прокурори, а виновните могат да се наказват от контролните органи. Според него декриминализирането тези деяния ще доведе до по-бързо и ефективно санкциониране на нарушителите и по-голяма събираемост от глоби, а прокуратурата ще се разтовари и ще се съсредоточи в борбата с престъпността.
Министърът на правосъдието Маргарита Попова обясни, че вече е сформирана работната група, която ще пише новия Наказателен кодекс. "Той ще е модерен и изчистен от тези стари текстове и ще подкрепим всички предложения на магистратската общност", каза тя. Прокурорите пък ще се срещнат с парламентарната група на ГЕРБ, за да изложат законодателните си идеи.


Борисов съобщи, че е възложил на зам. главния прокурор Камен Ситнилски и на вътрешния министър Цветан Цветанов да намерят сгради, които да се предоставят на прокуратурата, както и на районния съд в София. До 3-4 дни ще чакам предложения, каза премиерът и допълни, че още сега е уредил въпроса със заплатата на съветника на Велчев - бившия главен прокурор на Холандия Дато Стейнхаус.

Ключови думи към статията:

Още по темата

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ANTI
  *****
  Неутрално

  ''Искам вече законите да се пишат от прокурорите, а не от адвокатите''
  Искам вече...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1154 Весело

  А да възкресят Андрей Януаревич Вишински не искаш ли?

 4. 4 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Велчев е много добър юрист, стига да работи чисто професионално, без политичиски и ситуативни намеси, така че той лично има понециал да внесе разумни промени в НК.

  И все пак моето мнение си остава, че законите на са чак толкова куци, по-скоро не се прилагат надлежно.

 5. 5 Профил на manik83_r
  manik83_r
  Рейтинг: 8 Гневно

  Ха-ха, защо ни е нов НК - за да вземат пак едни хора едни пари!!! От тези популистки изказвания на ББ нищо добро нама да последва за клетата ни държава. Дали изобщо ББ се замисля, че декриминализирането на шофирането в пияно състояние ще доведе до още по-безотговорно поведение на пътя??? И какви са тези простотии - законите да се пишели от прокурорите??? Фактът, че дадено обвинение не може да бъде доказано в съда, няма да се промени от нов закон, писан от прокурори!

 6. 6 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1441 Весело

  По-важно е кой ги приема,
  но това е друга тема!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 7. 7 Профил на lz2
  *****
  Неутрално

  20 години законите ги пишеха адвокати в своя изгода и за това сме на това дередже!

 8. 8 Профил на Дада
  *****
  Неутрално

  Я по-добре от премиерът...а за да не губим време и пари в съдебни дела най-добре всяка патрулка с правата на агент 007...

 9. 9 Профил на tim
  *****
  Неутрално

  Става все по-тъпо и тъпо.
  Най-добре, възложете Красъо да ги напише.

  Има само едно спасение - рестартиране на прокуратура и съд.

 10. 10 Профил на Глас зад кулисите
  *****
  Неутрално

  Правилно! Лаврентий Берия да оглави екипа законотворец.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на м-да-а-а!
  *****
  Неутрално

  Да си вкарал в листите си прокурори, Бойко. А не нотариуси и адвокати..

 13. 13 Профил на Милена
  *****
  Весело

  Имаше текст на песен:
  "Искам, искам и все така заспивам..."

 14. 14 Профил на а1
  *****
  Неутрално

  Не мисля, че е разумно - прокурорите хич не са стока. Най-много да узаконят вземането на подкупи от престъпниците и забавянето и прекратяването на дела, без никакви основателни причини и срокове.

 15. 15 Профил на Advokat
  *****
  Неутрално

  Ами нали твоите депутати ще ги гласуват, бе Бат, Бойко. Що просто не внасяте читави законопроекти. Защото така е по лесно, а? Ние ги гласуваме, ама те ги пишат ли е новата песен.
  Ще прощаваш за правописа.
  Адовокати пишат закони само когато са в правителството или парламента, но последния ги приема. Отделен е въпроса за т. нар. консултанти по писане на закони, но ти си знаеш за какво става въпрос.
  И докъде ще я докараме ако прокурорите пишат и гражданските закони.
  В този ред на мисли, защо просто не приемете закон, че всеки задържан от МВР е виновен, защото е задържан, а МВР никога не греши като задържа и да приключим въпроса.
  И за последно, някога Сократ се подиграл с атинското народно събрание при подобен случай, когато други демагози обяснявали, че даден тежък проблем на града-държава не може да се реши, защото няма закон като предложил да се гласува и закон, че всички магарета в Атина стават жребци.

 16. 16 Профил на Стария Бен
  Стария Бен
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Все си мислех, че законите ги пише Народното Събрание, а прокурорите и адвокатите просто ги прилагат...

 17. 17 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Убаво, ама... Бе тя Танчето Дончева не беше ли едно време прокурор. Щото, нещо ми теква, че баш с нейно писане Ванко излезна предсрочно от Казиченския приют..
  Нищо де.. Тия прокурори нема да са като Дончевата. Тия ще пишат правилно.
  Нещо друго ме притесни. Че те ще си ги пишат, ама ще ги приемат Цецки и Фидоски. И Лъчо Мозъкът... Бррр... втресе ме. Само като си помислих за слога на лъчо и ми стана зле. Представяте ли си го в закон. Баф маа му.
  А пък Велчев викал, че борбата с престъпността ставала безкомпромисна. Щото сме били 2010. Не знам кво и е на годината. На мен и 2008 си ми аресваше. Пък може да има нещо астрологично предвид главния. Знае ли човек. Ще фана да ида при някоя врачка или астроложка. Те най ги разбират тез работи.

  Ecrasez l’infâme
 18. 18 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  ..... и ще завалят едни дела в Страсбург.......

 19. 19 Профил на esea
  esea
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ще е хубаво и последната дума при обжалване на присъди да имат палачите

 20. 20 Профил на Г-н Борисов
  *****
  Неутрално

  ще излезе май само един голям красив балон с въздух...

 21. 21 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 1399 Весело

  Искам, искам, искам, искаааааааааааам
  и все така заспивам.
  За няколко месеца ББ каза простотии, за които на нормалните политици са нужни векове

  колкото повече,толкова повече
 22. 22 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  Не се ли пишат от депутати бе, джанъм? Искал бил, да си беше вкарал прокурори в листите.

  Ту му млякото горещо, ту пък друго нещо...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 23. 23 Профил на BBB
  *****
  Весело

  Фен съм на автора! И на репликата "Прост човек, пък му се ..."

 24. 24 Профил на Решението е..
  *****
  Любопитно

  Да се разреши на адвокати и адвокатски кантори от чужбина да работят /инвестират/ в Р.България с българските закони. Да се видят българските юристи колко струват като нямат монопол.

 25. 25 Профил на KnowHow
  *****
  Неутрално

  Камен Ситнилски добре си уреди синчето в ДП РВД, нали?! Щото е умно и учено предполагам, без ред, без конкурс, без да знае каквото и да било.

 26. 26 Профил на kontrol123
  kontrol123
  Рейтинг: Неутрално

  Ами не е важно кой ги пише, а да са написани в интерес на хората и държавата. Освен това е важно когато се приемат тези закони да се разгласяват достатъчно и да се чува мнението на хората и на повече специалисти, което никога не става, защото лобизма е в полза на големия бизнес и престъпниците!!!
  Иначе е похвално желанието с което се работи, дано има успехи най-накрая ако искат да я има България, изобщо, след 20-50 год.

 27. 27 Профил на ази
  *****
  Неутрално

  До коментар [#16] от "Стария Бен":


  До коментар [#22] от "Тони!":

  Законите се приемат от депутатите.Схващате ли разликата м/у пишат и приемат.Вие много добре знаете,че е така ама нали трябва да сте оригинални!

 28. 28 Профил на KAVARNA
  *****
  Неутрално

  До коментар [#22] от "Тони!":

  ти пак кои си ?откаде си?

 29. 29 Профил на любопитко
  *****
  Неутрално

  Време е да се научат управляващите, че законите се пишат и обсъждат от всички участници в процеса. Може и да научат нещо от обсъжданията, стига да ги правят достатъчно прозрачно и да чуват гласът на реалния живот. Кой твърди, че прокурорите са най-компетентни?

 30. 30 Профил на Касандра
  *****
  Неутрално

  Ще дойде ден, когато Бойко ще се моли законите да не са писани от прокурори! Сега се мисли за вечен. Тя и Троя се мислеше за непревземаема!

 31. 31 Профил на Попов
  *****
  Неутрално

  Прокурорите да се научат първо да събират доказателства !!!

 32. 32 Профил на pero
  *****
  Неутрално

  тоя е ебати комунистическия форум

 33. 33 Профил на PROFI
  *****
  Неутрално

  Принципно има идея, но първо трябва намерим прокурори, щото сега си имаме храненици, които са силно респектирани от бандитите и даже им се възхищават колко са добри.

 34. 34 Профил на пурко
  *****
  Неутрално

  най-добре е законите да се пишат от милицията , а пожарната да ги прилага

 35. 35 Профил на narod
  *****
  Гневно

  Ами нали главният прокурор беше назначен от мафиотите , мутрите и олигарсите , как сега искаш да пише читави закони срещу тези които са го назначили ! Рестартирай съдебната система с подмяната на родните корумпирани магистрати с внесени отвън .Поискай помощ от ЕС , защото времетоти изтича !

 36. 36 Профил на Pozitano 20
  *****
  Неутрално

  Съгласни сме с всички платени мнения!!!
  Долу ГЕРБ, че ни пречат да крадем!
  Така е плюйте, плюте мили драскачи, че ако се приеме разумен НПК, ако се отнемат безбройните защити на вечните "болни" обвиняеми, ако на прокурорите им се развържат ръцете и се спре с възможността поради "леки болки в кутрето на левия крак" да се отлагат дела до безкрай - олеее, малеее!
  На Позитано 20 ще останат само чистачките, а следващият конгрес ще е в Централния, затвор, не съвет!

  Пишете, плюйте с лайномета, че става лошо!

 37. 37 Профил на EU
  *****
  Весело

  До коментар [#35] от "narod":

  Пич, не видя ли че съветник на прокурора е бившият главен прокурор на Холандия.
  Не ви ли стана ясно, че ЕС взе българското правораздаване на ръчно управление!
  До всички платени идиоти на БСП - изборите минахаааа!!
  РАЗБЕРЕТЕ БСП вече не е на власт и ЕС започват операция - ПОЧИСТВАНЕ на НАГЛИТЕ.
  Съдът не съдел - еми променяме правилата и съденето започва.
  Насраха ли се вашите работодатели!
  Шобе ли ги е?
  Кеффф ( както казват борците за "права и свободи"

 38. 38 Профил на Мека китка
  *****
  Весело

  До коментар [#34] от "пурко":

  "най-добре е законите да се пишат от милицията , а пожарната да ги прилага "

  Най-добре е законите да се пишат от хомосексуалисти, а Сер гей да ги прилага!

 39. 39 Профил на Pozitano 20
  *****
  Весело

  До коментар [#32] от "pero":

  Виж коментар [#36] от "Pozitano 20 ":
  Трябва много да се сере в мрежата срещу ГЕРБ, че иначе Позитано 20 затваря!

 40. 40 Профил на Kenef
  *****
  Весело

  Леле колко материал има за мен!
  Днеска от БСП са хванали рядка болест - словестна деария с признаци на осиращо слабоумие!

  ----------------------
  Надпис от стената
  Мнение на БСПар - отпадъчен продукт от биологичната дейност на тялото; фекалии
  Форумец на БСП - лице, което поради идиотизъм и/или за пари цапа форумите с "мение на БСПар"

 41. 41 Профил на до EU
  *****
  Неутрално

  Смешко, този холандец отдавна си вдигна шапката и не ще и да чеу за България и в частност прокуратурата й хахахаха

 42. 42 Профил на Kenef
  *****
  Весело

  До коментар [#41] от "до EU":

  Моля, платените драскачи на БСП да адресират "мненията си" направо към мен.
  Аз най-много обичам "мнение" на БСПар.
  Не е нужно да се обръщате към незаразените от осиращо слабоумие форумци!
  ----------------
  Мнение на БСПар - отпадъчен продукт от биологичната дейност на тялото; фекалии

 43. 43 Профил на pero
  *****
  Неутрално

  До 42:

  Мани майтапа, ама аз верно си мисля че на тия някой им плаща да пишат във тоя форум. Ако им вярва човек на тия, то излиза че в България имя правосъдие, престъпниците се вкарват в затвора и съдийте не са подкупни.

 44. 44 Профил на Добри Божилов
  Добри Божилов
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Законите трябва да се пишат от гражданите и за гражданите, а не от професионални прослойки за самите тях.

  www.dobribozhilov.com
 45. 45 Профил на Пак простотии
  *****
  Неутрално

  Бойко вече не може да се спре да прави глупости.Точно на боклуците който опъват чадърите над най-големите бандити ще дава да правят законите...
  Боже пази България от идеите Бойкови.

 46. 46 Профил на Земеделец
  *****
  Весело

  До коментар [#44] от "Добри Божилов":

  Така е Добри.
  Ето аз разбирам от отглеждане на домашни животни и искам да напиша закона за автобусните превози, а лекарите да напишат закон за етажната собственост, докато адвокатите закон за отглеждането на едър рогат добитък.

  Прав си, браво!

 47. 47 Профил на гражданин
  *****
  Неутрално

  ББ не знае ли, че всички знаещи и можещи юристи са прокурори. Само един юрист без самочувствие, без шанс да се реализира като адвокат става прокурор, и то с подкрепата на Красьо Черния. Горко ни!

 48. 48 Профил на обективен
  *****
  Неутрално

  До коментар [#4] от "...":

  Велчев е 4-та година, гл. прокурор, чак сега нак. кодекс започна да му пречи?! Ми досега сливи ли имаше в устата или на Сопола х.я?

  На всичкото отгоре Велчев е избран от 3-главата коалиция, която имаше мнозинство в миналия парламент- никакъв проблем да прокара промените, но не би.

  Пак Велчев оправда Ру Петков по абсолютно очевидно престъпление, станало пред целия народ -- Борисов тук се прецаква много яко - Велчев нищо няма да свърши - мързелив ли е, подкупен или некадърен ми е абсолютно все едно.


 49. 49 Профил на Гей бракове в България
  *****
  Неутрално

  Много е хубаво че пишат нов Наказателен Кодекс...
  Аз изпратих мойте предложения до Министъра на парвосъдието,
  те са получени....дано съществото им да залегне в новия закон.

 50. 50 Профил на Монте Кристо
  *****
  Неутрално

  Петър Корнажев съсипа законодателството в България, защото позволи на адвокатите да диктуват законите в страната. Сега тези адвокати са "Богоизбраните", а ние останалите сме простосмъртните

 51. 51 Профил на Гражданин
  *****
  Неутрално

  Болшинството от пишещите по тая тема са тъпанари -адвокати и платени "правозащитници" на "болните" ни престъпници които виждайки края на рахатлъка си квичат като свини по коледа.Еми най-накрая клатенето на държавата може и да спре и боклуците да гушнат букета.Не че Боко е много умен или Б.Велчев е брилянтен прокурор или юрист , просто на хората от Европа им писна да ни гледат тъпотиите , безсилието и нежеланието за ред и дисциплина и явно ще принудят властимащите тук да направят нещо рационално и в полза на хората , а не на 5000 адвоката и още толкова бандити.Затова просто млъкнете идиоти.

 52. 52 Профил на адвокат
  *****
  Неутрално

  ами добре значи ще са лоши

 53. 53 Профил на artep
  artep
  Рейтинг: Неутрално

  я закрийте професията адвокат ,кво го мислите толква .Ред трябва да има, ред- стига стая свобода на народа.

 54. 54 Профил на artep
  artep
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#51] от "Гражданин":

  Ами има лек за твоя бунт.Просто прокурорите и следствието да събират доказателства, да се аргументират, да се усмихнат от кеф, че ще заковат някой бандит и след това да арестуват.Че ако видите в какви глупости обвиняват доказани престъпници и телевизионни герои направо ще ви се прииска да избесите прокуратурата.

 55. 55 Профил на 4040
  *****
  Весело

  Мутрата била много проста бе,

 56. 56 Профил на ъъъ
  *****
  Неутрално

  че то Борис Велчев е бивш адвокат.А бат Бойко знае ли, че освен наказателен кодекс, има и граждански закони-тях пак ли прокурорите ще ги пишат.Какво ще прави правната комисия в парламента.А в тая държава има едни други-напр. съдии от ВКС, шефа на ВКС, които като последна инстанция имат най-широк поглед къде куцат нещата.С тях някой няма ли да се посъветва.Твърде еднолично, и за съжаление отново професионално.И Борис Велчев ли е най-добрият юрист в БГ.Ако и Кокинов ще пише закони, направо изчезвам от Бг, че може да узакони убийствата след разговори с прокурори.

 57. 57 Профил на az
  *****
  Неутрално

  Фактите сочат едно - в момента системата НЕ РАБОТИ. Достатъчно е човек да разгледа новините, които от години приличат на сводка от фронта, за да разбере, че днес на територията между Дунав, Черно море, Гърция, Турция и бивша Югославия държава просто няма. Законите са само на хартия (а ако слуàйно се окаже, че ще съдят някой, просто променят конкретния член от НК - справка Ванко 1). Гражданите масово отказват да връщат намерени документи в РПУ-тата(защото ще пишат обяснения цял ден) и или избират да не ги намерят, или в пристъп на доброта търсят собственика по адресна регистрация, за да му ги върнат лично . Идеология на част от местното население в комбинация с повсеместното усещане за безнаказаност се олицетворява с култова фраза "ш'та убия и ш'та излежЪ", което пак е леко песимистично от страна на говорещия - шансовете да се озове в затвор изобщо не са около 100-те процента. Пътен полицай се купува на цени, достигащи до цената на кутия цигари (в ниския ценови клас - дребни пътни нарушения - колан, неизправни светлини и т.н), или за няколко хиляди при умерено неприятни ситуации - катастрофа с 3-4 промила алкохол, 3-ма прегазени, един от тях убит и един ранен, а третия изобщо не го броим,"" 'щот беше пенсионер и така или иначе си беше пътник, отказвам да го плащам...""
  Е, така е в ЖанЖоржия при настоящата система. А кажете сега вие, дали не само трябва, ами са ДЛЪЖНИ да я променят

 58. 58 Профил на прост българин
  *****
  Неутрално

  Те и сега от никого не са контролирани /освен от Красьо черния/ и след 20 години "преход" все още си карат по болшевишкия модел , пък ще им давате и законите да пишат.
  Г-н Борисов, Прокуратурата първо трябва да премине в Изпълнителната власт, а законите се пишат от Законодателната власт. Питайте в Европейската народна партия на която сте се заклели че сте "десни" за да ви приемат. Иначе си признайте че сте тайни комунисти и болшевици.

 59. 59 Профил на Peter
  *****
  Неутрално

  Оригинална идея - да вземат и депутатите да понапишат нещо полезно?

 60. 60 Профил на Demokrat
  *****
  Любопитно

  Мога само да поздравя ГЕРБ за идеята.

  Неуважавани от мен платени БСП драскачи, липсата на морал и способност за мислене не е оправдание са словесните ви полюции във форумите!
  Време е недопустимата, от гледна точка на обществото,"грижа" за престъпниците и адвокатите им да престане!

  Последните години именно НДСВ/БСП/ДСП като организации създадени за забогатяване на своите елити чрез политическта власт, т.е. чрез корупция, направиха всичко възможно да "развият" напълно беззъба "правосъдна" система.
  Лесно е да се плюе по поръчка срещу прокуратурата и съда.
  Но не съда и прокуратурата са виновни, че законите са такива. Лесно е да се забрави, че лицето Ралчев от НДСВ разпалено ращитаваше всяка промяна даваща нови права на престъпниците, а лицето Т.Дончева дори внесе ( а БСП гласуваха) персонална поправка в закон сцел защита на циганин сводник. НО:
  1. Ако в закона е записано, че при "настинка" на адвоката или подсъдимия делото се отлага то НИТО прокурора нито съдиятат могат да направят нещо. Това е грешка на ситемата, законите приети от тройната....
  2.Ако в закон пише, че записи на подкуп или изнудване снети от мобилен телефон не са доказателство - то не прокурорът и съдията на са виновен - отново грешка на закона!
  3. Ако в закона нарочно не е посочена ясна процедура и критерии гарантиращи издигане на знаещи и морални магистрати то неминуемо се появява някои "черничък с ланци" -това не е проблем на магистратите, а на законодателите, т.е. на системата

  Към мислещите форумци ( не платените драскачи) - съдебната система е такава защото НДСВ/БСП/ДСП я направиха по този начин. Защото тия трите НЕ ЖЕЛАЯТ да има истинско правосъдие в България - те желаят да забогатяват незаконно, те защитатават частни интереси, но никога интересите на гражданите на България! Очаквайте съпротива от НДСВ/БСП/ДСП срещу всичко, което може да промени страната ни към нормалност и в услуга на обществото!
  Подкрепайте всички разумни инициативи на новите управляващи и не се подвеждайте по платените идиотщини на БСП и Ко.

 61. 61 Профил на Тимотей
  *****
  Неутрално

  Направо ПАЛАЧИТЕ да дойдат да ги пишат тия закони, ааааа.
  Каква е тая работа?

 62. 62 Профил на тц, тц
  *****
  Неутрално

  И какво ще стане? Прокурорите ще напишат такива закони, че да си осигурят спокойствието, както Велчев е дал пример с пияните шофьори. Тъй като, поради всички знаем какви "обективни" причини, прокурорите "не могат", а по точно не им е угодно, да вкарват пияните водачи в затвора, дай сега да го декриминализираме и да си улесним живота. Ще сложим една висока глоба, хем корупционната машина пак ще си работи, защото всеки ще предпочете половина пари под масата, вместо всичките за глоба, хем ръцете ни ще са чисти, защото как да ги вкараме в затвора - законът не позволява!

 63. 63 Профил на адвокат
  *****
  Неутрално

  Бойко,
  ...ами освен Велчев, си вземи и Мръчков и без това, твоя човек Гоце го окичи с повече ордени, отколкото мозъчни гънки има нещастника... Между другото освен Закон за пожарната, в правото по принцип съюествуват и някакви други актове... ама за какво ти е знаеш... Супермен

 64. 64 Профил на Бунакът
  *****
  Неутрално

  Този човек е тотално скаран с принципите на демокрацията. От едната крайност /адвокатска/ до другата крайност /прокурорска/. Ами направо да вземе да ги пише лично той.

 65. 65 Профил на raylight
  raylight
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  А Прокуратурата под формален контрол кога? Докато могат да отказват да зваеждат дела няма да има правосъдие

  Истината е висша ценност
 66. 66 Профил на до Б.Борисов
  *****
  Неутрално

  г-н Борисов не искаи да пишат а ги накараи да преписват то по не за сега има от къде - ЕС

 67. 67 Профил на Даниел
  *****
  Неутрално

  На нас българите не може да ни се угоди! Прости хорица сме си и това е! Само се оплакваме като зли свекърви. Никой и с нищо не може да ни направи доволни и за това казвам аз:ЗАСЛУЖАВАМЕ СИ МИЗЕРНИЯ ЖИВОТ КОЙТО ВОДИМ,ЗАЩОТО СМЕ ОБСЕБЕНИ ОТ ЗАВИСТ,АЛЧНОСТ,ЛИЧНИ И ДРЕБНИЧКИ ИНТЕРЕСЧЕТА,НЕСПОСОБНИ СМЕ ДА РАЗПОЗНАМ ДОБРОТО КАТО ГО СРЕЩНЕМ ИЛИ ПЪК ВЕДНАГА ЗАПОЧВАМЕ ДА ДЪЛБАЕМ В НЕГО ДОКАТО НЕ ГО РАЗНИЩИМ ОТВСЯКЪДЕ И АКО НЕ НАМЕРИМ НИЩО ЗА КОЕТО ДА СЕ ХВАНЕМ СИ ИЗМИСЛЯМЕ НЯКАКВА ПРИЧИНА ДА НЕ ГО ПРИЕМЕМ.
  Прост народ сме и прости ще си останем.Плаче ми се докато пиша това но това е действителността.

 68. 68 Профил на Нострадамус
  *****
  Гневно

  Подтекстът на Бойковата изцепка е, че адвокатите са боклуци.Знам обаче едно съсловие, което ги надминава. Познайте кое.

 69. 69 Профил на Дани Савов
  Дани Савов
  Рейтинг: 419 Неутрално

  КОМУНИЗЪМ=диктатура на малцинството над мнозинството!ДЕМОКРАЦИЯ=диктатура на мнозинството над малцинството!

  Не е най-добрата система но по-доброа не е измислена. Знаете кой го е казал???

  HIRO
 70. 70 Профил на коко
  *****
  Неутрално

  Сериозно- по-добре да дойдат китайците. Да ама ще паднат зелките на маса политици (там за кражба на обществени средства над 10 000 долара се налага смъртно наказание).
  Това не е добре за държавата, ще бъде обезглавена и как ще се оправим ние обикновените избиратели тогава ????

 71. 71 Профил на Musashi
  *****
  Неутрално

  Ако ще и Господ да напише законите, не се ли спазват няма файда!
  Защо не се поучат от "закона за изтребление на разбойниците", от Декември 1922 г.

 72. 72 Профил на conservator
  *****
  Неутрално

  Само депуататите и гражданите могат да пишат закони. Прокурорите не трябва да имат друго мниние по въпроса !!!!

 73. 73 Профил на Барба Яне
  *****
  Неутрално

  Мисля ,че честото ,каламбурене в законите не се дължи на това ,че законите са лоши.Просто трябва им не прокурор ,който да ги ремонтира ,а зидар ,който да зазида вратичките на това каламбурене.От тях страдат и честни граждани.И най важното, е равнопоставенноста на всички пред закона.На този етап тя липсва,защото така е удобно.

 74. 74 Профил на Барба Яне
  *****
  Весело

  Тук в Б.Г почна усилено да се ,говори за ремонт на законодателната система по Испански модел.Та се сетих за вица за четиримата баски.Полицая ,застига колата.Доближава до шофьора и му казва :Следих Ви 50 км.Благодаря Ви за това че бяхте съвестен шофьор.Тръгва да се качва на ,колата.Шофьорът:То поне да имах книжка.Полицая се връща.Моля ,какво казахте?Спътникът до него отговаря:Нищо той ,когато е пиян винаги така отговаря.Моля??Другия отзад:Е то поне колата да беше наша.Моля?????Четвъртия спящ се събужда:Кво стана бе пичове минахме ли границата ,че бомбата всеки момент ще гръмне.Полицаят се качва на мотора и казва :Добър водач ама придружителите му са ненормалници.Я да огледам и други.И заминава.

 75. 75 Профил на от днес
  *****
  Неутрално

  Ето и първият предложен от Гл.Прокурор закон - употребилите алкохол водачи на МПС да бъдат глобявани на място,а не прокуратура и съд да се чудят как да отърват "своите ". Хем ще се понапълнят и отънелите джобчета на пътните, а прокуратурата ще се съсредоточи върху големите дела - как да оформи пускането на онези с прякорите. Та така,братя, Бог да ни пази от ...правоохранители и ръководители.

 76. 76 Профил на inn
  *****
  Неутрално

  Явно г-н Борисов дори не може и да допусне, че трима добри юристи - прокурор, адвокат и съдия, имат покриване в разбиранията си за съществените неща в тази материя поне на 80-90 %. Останалите 10-20% различия произтичат от това, че всеки претендира да има по-малко работа за сметка на колегите си.

 77. 77 Профил на Ехо-о-о
  *****
  Гневно

  На мутрата -пожарникар Бойко Борисов , на малоумния комплексар с „ меки китки „ ДЯНКОВ , на топсерсема Цветанов и блюдолизците около тях им е по-дебела главата , по - празно пространството между ушите и по-високо самочувствието, отколкото е здравословно !...
  Само кретенизмът и цинизмът им са на ниво !! http://www.tundzha.info/public/65-comment-tundzha-info/2045-da-ne-govoryat-i-da-ne-me-draznyat-tezi-dumi-zvuchat-strashno
  Единствено дебил не може да отчете, че през всички 20 години на прехода не сме имали по-неудачно,по-неориентирао и по-некадърно правителство от настоящето ,!Вероятно има още някои, които смятат , че сегашното управление не е тотално сбъркано , но това се дължи единствено на увреденият им генетичен код ...

 78. 78 Профил на тшнтшн
  *****
  Неутрално

  Всичко е наред господа! Без съд за пияните шофьори, само 200 - 300 души ни тормозят / на ден ден ли?, на кв. метър ли?/. То прокурорите ще си мързелуват до края на света, а ние ще сме най правовата държава, но по чие право?

 79. 79 Профил на Темелеко Ненков
  *****
  Неутрално

  Повечето от нас имат склоността каквото и да се предложи да са против, така че давай Бат Бойко, опитай може и да стане. Българите искаме ред, но когато трябва да го спазваме, това е нарушение на човешките свободи, както казва Бай Ганьо Бош-лаф !

 80. 80 Профил на 22
  *****
  Неутрално

  То, май вече сме в ситуация , в която ни трябва трибунал, а не закони.
  "..когато разбрах какво означава Правото , бях сигурен, че трябва да се забрани със закон"

 81. 81 Профил на мечо
  *****
  Неутрално

  хаха искал. Много бие на очи, че ББ използва за управлението на държавата приоми които се използват за управление на малка-средна фирма - искам това искам онова и некви хора търчат наоколо леко подплашени - малко циркаджийско изглежда, но ще видим дали работи.

 82. 82 Профил на дете от тълпата
  *****
  Весело

  ЦАРЯТ Е ГОЛ!!! А също и съвсем БОС! Ама непрекъснато им пробутват на тия хора голи царе! И кой от кой по-боси!

 83. 83 Профил на Ганю
  *****
  Неутрално

  Премиерът: Искам вече законите да се пишат от прокурорите, а не от адвокатите

  еехаааааа ... еми кат' прокурорите са "второ-качество" юристи (сревнение с адвокатите) и двойкаджии от университета, как да пишат те законите? Още малко и някой "пожарникар-вишист" ще започне да пише Конституцията Ганю

 84. 84 Профил на Неюрист
  *****
  Неутрално

  Тоа, май, не е в час. Не знае ли, че законите обикновено се пишат от неюристи, а само се редактират от юристи.

 85. 85 Профил на Хю Хефнер
  *****
  Неутрално

  Време е порнографията да отпадне от НК - както е във всички цивилизовани страни в Европа. Тя навсякъде е бизнес. Но да се промени начина на предлагането й - забрана да е в некодирани ТВ сигнали (всяко дете рано или късно гледа ТВ и през нощта)А в будките да се продават срещу лична карта и в запечатани пликове списанията.

 86. 86 Профил на тъпичко
  *****
  Неутрално

  Доста тъпичко изказване типично милиционерско-пожарникарсо.Ако НК се пише от прокурори само,това ще доведе до безброй осъдителни присъди в съда в Страсбург,по които обаче ще бъдат осъдени не прокурорите,а ще бъде осъдена държавата и всички ние ще плащаме обезщетенията на неправилно осъдените граждани.Но както сме свикнали отдавна-грешка,поправка,ноа грешка нова поправка.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK