Санитарният кордон срещу протести ще важи и за Министерския съвет и президентството

Санитарният кордон срещу протести ще важи и за Министерския съвет и президентството

© Анелия НиколоваМитинги и манифестации няма да могат да се организират в обозначената зона около сградите на Народното събрание, на президентството и на Министерския съвет, както и в непосредствена близост до военни обекти. Това решиха депутатите при окончателното гласуване на промените в закона за събранията, митингите и манифестациите. Досега ограничението важеше само за сградата на парламента и за военните обекти.


Въпросът да се въведат специфични правила за протестите за сградите около президенството и Министарския съвет, е бил повдигнат едва вчера на заседанието на вътрешната комисия. Депутати от различни парламентарни сили предложили ограниченията да се разширят, разказаха участници в закритото заседание на комисията. По думите им идеята не срещнала съпротива. Днес пък в пленарна зала текстът мина отново безпроблемно.


Според политици от управляващата партия тепърва ще се изяснява обхватът на зоната, в която не трябва да се допускат протести, като по думите им тя не трябва да е особено голяма. Идеята е да се осигури коридор, през който да работещите в институциите да могат да влизат и излизат.
Предложението е разумно, въпросът обаче е какво точно се разбира под "обозначена зона", коментира депутат от ГЕРБ, член на вътрешната комисия. По думите му трябва ясно да се запише на колко точно метра от съответната сграда ще може да има протесниращи, защото сега това е неясно и се определя предимно от охраната на съответния митинг. Той припомни протестите пред Народното събрание в началото на миналата година, когато се стигна до сблъсъци между демонстранти и полиция. Тогава по думите му ръководството на парламента и охраната са прекалили с мерките и ограниченията, давани от текста за обозначената зона. Според депутати ограничението не трябва да надхвърла три метра от сградата, пред която се провежда протестът.


Екатерина Михайлова от "Синята коалиция" предложи ограниченията за митингуване да важат и за зоната около сградите на Върховния касационен съд, където се помещава главният прокурор, и Върховния административен съд.


Депутатът от БСП Михаил Миков възрази, че ако се налагат подобни забрани, то те трябва да важат и за административните, окръжните, районните и апелативните съдилища в страната, както и за сградата на Висшия съдебен съвет като "правителство" на съдебната власт. Той настоя, че ако се въвежда такова ограничение, добре трябва да бъде изброено всичко в закона. След кратката дискусия Михайлова оттегли предложението си, но настоя при следваща промяна в закона този въпрос да бъде уреден.


Митинги и манифестации няма да могат да се правят по всяко време на денонощието, решиха още депутатите, като отхвърлиха приетото на първо четене предложение на Яне Янев да отпадне забраната за протести между 22.00 и 6.00 часа.


Увеличава се от 48 на 72 часа срокът преди събитието на открито, в който организаторите уведомяват кмета на общината.Синдикатите искат вето на ограниченията
Никоя политическа сила не предприела толкова антидемократична мярка, която ограничава правата на гражданите и обезсмисля 20-те години преход и реформи, е позицията на КНСБ. От синидката настоява президентът Георги Първанов да наложи вето на измененията. КНСБ възразява, че депутатите не са гласували приетото на първо четене отпадане на забраната за провеждане на митинги в обозначената зона около Народното събрание по предложение на РЗС.

Ключови думи към статията:

Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на реалист
  *****
  Неутрално

  Дневник, объркали сте заглавието!

  *********************************************************
  "Забраняват се митингите около властта."
  *********************************************************

  Това е истинското заглавие!

 2. 2 Профил на avtor
  *****
  Неутрално
 3. 3 Профил на no name
  no name
  Рейтинг: 0 Весело

  Как ще се прибираме от дискотеките - след 6.00 часа !

  Аз не съм комунист, аз не съм нихилис, аз не съм шовинист, аз не съм терорист, аз не съм антихрист, аз не съм екстремист. Аз съм просто човек!
 4. 4 Профил на Даниел
  Даниел
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Митингите - под строй и на определените за целта места - поляната пред кемтството на владо тричково сутрин от 10 до 12 и след обяд от 16 до 18.
  Извън това - не може.

  Като беше преди така си стана и сега.

  I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be.
 5. 5 Профил на no name
  no name
  Рейтинг: 0 Разстроено

  До коментар [#4] от "Даниел":

  А на 9-ти септември как 6те става????

  Аз не съм комунист, аз не съм нихилис, аз не съм шовинист, аз не съм терорист, аз не съм антихрист, аз не съм екстремист. Аз съм просто човек!
 6. 6 Профил на Б.Илиев
  *****
  Неутрално

  Позорен закон. Къде отидоха "гражданските права"...?

 7. 7 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Сега трябва да прекръстим Фори Светулката на Фори Дневната светлина...

 8. 8 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Много НЕ демократично е това.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 9. 9 Профил на .
  *****
  Гневно

  Истината е, че тази забрана отпада, но се появява нова - без протести пред НС и МС! Това, което тройната коалиция не успя да направи го "постигнаха" те!

 10. 10 Профил на .
  *****
  Гневно

  И кой е тръгнал да прави митинги посред нощ?? Просто с това "позволение" замазват новата забрана!

 11. 11 Профил на indica
  indica
  Рейтинг: 8 Неутрално

  колко митинги са правени в 2 през ноща примерно?
  то и Стрийт парада до 22.00 приключваше

 12. 12 Профил на TODOR VODENOV NS OTBRANA
  *****
  Неутрално

  новото мнозинство показва че се занимава с правата на гражданите да протестират вместо да насочи усилията си към решаване на проблемите на същите тези граждани . Нашата практика показва че протестите на гражданите пред"СГРАДИТЕ НА ВЛАСТА" носят успех на пртестиращите .Аз мисля че ние можем да намерим по ефетивни начини да протестираме хем ефективно хем законно но не трябваше да ни принуждават.

 13. 13 Профил на 1
  *****
  Неутрално

  Насират се от страх пред народната любов м... им мафиотска на всички.

 14. 14 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  А честито. Текстът долу е от миналата година. Тогава кабинетът Станишев имаше същите мераци, а Дневник публикува тази правилна позиция. Днес дневник е неутрано информиращ и кратък...
  Нищо. Ще приемем че това по-долу още важи:

  "Последното върховно проявление на цинизма към правото беше предложения от Министерския съвет законопроект за изменение на Закона за събранията, митингите и манифестациите, в който се предвижда забрана на протестите пред сградите на Народното събрание и Министерския съвет. Бърман подчертава, че при цинично отношение към правото един примитивен прагматизъм идва да оправдае индивидуалните решения. В случая обаче за съжаление има и нещо повече от това. С този акт се ограничават свободата на словото и свободата на събранията, които са сред основните права и свободи на човека съгласно Европейската конвенция и конституцията на страната ни."

  Ecrasez l’infâme
 15. 15 Профил на Не се косете
  *****
  Весело

  Споко, братя, ББ утре ще ги нахока, може и да понабие 2-3 от тях и вдруги ден те единодушно ще го променят! Ама и те, как пък не са се сетили да запишат, че такива антиправителствени изяви могат да се организират само след съответно безплатно извозване на участниците до Южния парк?

 16. 16 Профил на Lili Kostova
  *****
  Разстроено

  Хм.

  Много тихомълком мина този закон...

 17. 17 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Моля, всички кенефи, и други инструменти за сране подвизаващи се във форума да поемат фекалиите ми със възторг:

  Три мнозинства, за близо петнадесет години не намериха смелост да посегнат на гражданското право на протест по толкова безобразен и милиционерски начин. Правеха се опити, внасяха се законопроекти, но всичко спираше пред възмущението на хората. Малоумните милиционери го направиха. Подкованата посреддственост реши, че всичко в държавата е на ред и .. Изпрати хората на Бонсови поляни. И в Казичане може. Далеч от нежните им уши и души.
  Боклуци....

  Ecrasez l’infâme
 18. 18 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#12] от "TODOR VODENOV NS OTBRANA ":
  Тоше, тия са и ваш продукт брат. Синдикален. Вие ги довлякохте до властта..
  Нъл тъй?

  Ecrasez l’infâme
 19. 19 Профил на печенега
  *****
  Разстроено

  И какво излиза сега... че ГЕРБ са същоте комуняги както и предишните... то като им видиш биографията на много от техните "кадри" ти става ясно, но поне си мислех, че в новата си кожа ГЕРБ ще трябва поне да поддържат имидж на демократична партия!
  Преди дни се опитаха да пробутат закон за следене от МВР на всички ни по най-безпардонен начин, а сега направиха така, че да не можем да протестираме там, където има ефект!?!?!?
  Аз се чъдя, на ГЕРБ като им свърши мандата, всичките им дрисливи депотати на по 25-26 години дали ще останат да живеят в България, или след това което ще надробят за 5 години, дори самите гербери няма да искат да останат. Продължавайте в същия дух нещастници!

 20. 20 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  Бе Дневник, хубаво оправихте заглавието, ама защо я набутахте в кучи г*з тая новина?

 21. 21 Профил на no name
  no name
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#14] от "Graf":

  Сега ли разбрахте че станахме полицейска държава! Отдавна имаше индикации за това- но за това се иска нюх- а не екзалтирана тълпа от обожатели на човека от народа ББ !Ще си спомняме с умиление за ония милиционери за които имаше поне вицове !

  Аз не съм комунист, аз не съм нихилис, аз не съм шовинист, аз не съм терорист, аз не съм антихрист, аз не съм екстремист. Аз съм просто човек!
 22. 22 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#20] от "аз":
  И аз туй се питам... Що ли тази новина бе навряна в кенефения отвор.
  Де е смрадливия Кенеф, та да му с..а у устенцата пожълтели...?

  Ecrasez l’infâme
 23. 23 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1021 Разстроено

  Нотариусите си прокараха удобен за тях закон- имат си лоби в парламента. Пробваха-стана
  Милиционерите си прокараха още по-удобен закон- защото им дадохме властта в България. И т.н. демократи подкрепиха това погазване на демократични права.
  И тия пробваха-стана.
  Абе каква демокрация очаквате при хунта? Да сте мислили, преди да гласувате!
  Общество от селяни не може да има граждански права. Губи ги,защото всеки си хитрува по селски, оцелява.. За да ги получи,трябва да се появи гражданско общество.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 24. 24 Профил на отдалечен
  *****
  Неутрално

  Ще си останем с писането в определени часове и места

 25. 25 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Дневник, изкарайте новината на светло. Утре ще подкарат и "свободното" слово. Вас ще ви подкарат. Спомнете си, за Бога, какво казваше пастор Niemöller:

  В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите.
  Аз не се противопоставих, защото не съм комунист.
  После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих,
  защото не съм евреин.
  След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих,
  защото не съм профсъюзен деец.
  Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо,
  защото не съм католик.
  Накрая дойдоха за мен, и тогава вече не бяха останали хора,
  за да ме защитят.

  Ecrasez l’infâme
 26. 26 Профил на Китанчев
  *****
  Неутрално

  Г-н Graf-ът е напълно прав, присъединявам се към него, а с негово разрешение (предполагам, че няма да има нищо против) бих допълнил въпроса му с подвъпросче: "как са гласували останалите ПГ"? Щото то за герберите е ясно! Ама "кой да ти каже, Тодор Колев го нямаше даже".

 27. 27 Профил на iso
  *****
  Неутрално

  Бе направо да забранят на хората да минават в центъра на София, ако не отиват да занесат някой подкуп. Малките подкупи могат да се оставят в специална кутия на входа на отцепената зона, та да няма навалица

 28. 28 Профил на Владимир Илич Сифилисоф
  *****
  Любопитно

  Правилно, митингите - на околовръстното !!! Следваща стъпка - пълна забрана и нов чл.1 на Конституцията, регламентиращ ръководната роля на партията и нов култ към личността.

 29. 29 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  тъй, тъй - народната любов да се изразява от безопасни разстояния.

  милиционерската власт продължава да гласува милиционерски закони.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 30. 30 Профил на Red Bull
  *****
  Неутрално

  Май и тия ще ги замеряме със снежни топки

 31. 31 Профил на Светлозар
  *****
  Неутрално

  Странно е как хора, които се докопаха до властта благодарение на демокрацията сега се чудят как да я ограничат. Извинения и обяснения много, разбира се. Всеки докопал се до властта си мечтае да постигне властта на Тато.

 32. 32 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  забраняват се масовите сбирки, освен ако не са манифестации в прослава на Вожда и Партията.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 33. 33 Профил на Мин
  *****
  Неутрално

  Да си построят гадовете и Китайска стена. Но сами! Защото за мен техния санитарен кордон няма никакво значение. Ако не си построят сами гадовете Китайска стена - нека не мислят, че санитарията ще ги опази.

 34. 34 Профил на фик
  *****
  Гневно
 35. 35 Профил на .
  *****
  Неутрално

  Леле, а по времето на тройната коалиция като се заговори за забрана на протестите пред НС, от Дневник пищяха здраво за нарушаването на Демокрацията...
  Сега сухо и делово "Санитарния кордон ще важи и за..."
  Кой ви финансира, Дневник?

 36. 36 Профил на slavy
  slavy
  Рейтинг: 1234 Весело

  Протестите - отвъд околовръстното, от 6.00 до 7.30 сутринта и само в месеците започващи с "ф"!

  Direct action gets satisfaction!
 37. 37 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  разочарованието ми от дневник е голямо уж са сериозна медия но май и те се наведоха зднешком пред бойко

 38. 38 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#36] от "slavy":

  ... но само във високосна година, и при новолуние.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 39. 39 Профил на elena
  *****
  Неутрално

  Абе направо забранете всякакви протести, докато сте на власт, сложете си по една лента с пречупен кръст и почнете манифестации по площадите под строй и съответната музика - а именно чалгата . "Атака" ще ви помогне в организацията - Сидеров ги знае тези работи, не случайно крещя като патрона си по стъгди и седенки толкова години.
  Направо не мога да повярвам, че това ни се случва през 2010 година!

 40. 40 Профил на dhk13
  dhk13
  Рейтинг: 1128 Весело

  Щще си позволя да цитирам Петко Славейков:
  ЛЮБИМИЙ ПАДИШАХ

  "Чок яша!" И чест и слава!
  Своя мъдър падишах
  тъй народа прославлява,
  и чело прекланя в прах.

  Но любимий от народа
  падишах (за всяка сгода)
  пази стража - тъй се пада!
  Той е мъдър, мъдро влада! -

  Той за всичко трябва да е всякога готов.
  Де да знай - народната любов
  може да го нощем някак изненада!
  Не вярвам, някой да го каже по-ясно!

  "Никога не съм се отнасял сериозно към себе си, винаги съм се отнасял сериозно към мненията си!" Честъртън
 41. 41 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Гневно

  тигреееееееееее,ЗНАЕМ къде живееш !!!!!!!!!!!!!!ще ПРОТЕСТИРАМЕ пред къщата ти!!!!!!!!!!!!!!!!!!Може и като гърците ,по-мащабно да го направим.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 42. 42 Профил на Шаманов
  Шаманов
  Рейтинг: Гневно

  70 000 полицаи за защита на "месията" от народната любов.
  Комплексираният дебил се готви за война срещу инакомислещите.
  Настоящото правителство е най-слабото и вредно за България. Ако то продължи да управлява (всъщност трябва да ни СЛУЖИ), българина ще се превърне в придатък на една продадена територия.

 43. 43 Профил на ЛАМБО
  *****
  Гневно

  СМЪРТ на АТАКА и СИДЕР !!!

  Няма по анти-българска и анти-народна партия от Атака
  Докато Сидеровци протестираха с палатков лагер до МС нямаше такива ограничения !

  Сега именно от Атака подкрепят ограниченията !
  Спомнете си "Приказка за стълбата"

  Пак от Атака са предложили, които не направят събрания по блоковете, да бъдат глобени с двоен данък-сгради !
  Но циганетата около циганина Сидер мълчат за огромните цигански квартали, където никой на плаща данък-сгради и такса-смет !!!

  Пак Атака бе единствената, която подкрепи ГЕРБ за следенето в Интернет !!!

  Мълчи си цигането Волен, птичка волна, за готвената пенсионна възраст от 67 години, както и за това че ББ направи временните помощи на мургавите паразити до-животни !!!

  СМЪРТ за АТАКА и СИДЕР !!!

 44. 44 Профил на Хоа, защо спите?
  *****
  Неутрално

  До коментар [#25] от "Graf":

  Браво, графе!!! Ето това е истината, но докато телетата я загреят, ще стане както е станало в Германия след 1933 г.

 45. 45 Профил на Дай им да забраняват
  *****
  Неутрално

  Това Правителство и НС само искат нещо да забранят, че "много се е разпищолил народът"... Човек трябва по цял ден да виси в Интернет, за да протестира ... Егати, правителството. Скоро ще забранят и да го псуват... злобни мърльовци като Румбето!

 46. 46 Профил на 006,9
  *****
  Неутрално

  Ако трябва да бъдем точни, буквалният превод на "министерски съвет" е "слугински съвет" или "съвет на слугите". Качиха ни се на главите тези слуги. Какво да правим? Дали да не гласуваме пак за Станишев?

 47. 47 Профил на Янчо
  *****
  Гневно

  „Нали дойдоха нови - какво свършиха?” АБСОЛЮТНО НИЩО – САМО ВДИГАТ ШУМОТЕВИЦА , а „… този факт изглежда не би трябвало да се свързва само с политическата промяна миналото лято, а с по-широката липса на достатъчен брой и достатъчно подготвени човешки кадри". Защото след като „ … тъй харесваната от премиера министърка на външните работи се провали шумно на изпита си в Брюксел, не би трябвало да очакваме повече от чиновниците на средно и по-ниско равнище. Може би е вярно, че около високите дървета растат само храсти…” Това е ПРОВАЛ ЗА БОЙКО БОРИСОВ , за малоумните ТЪПУНГЕРИ ОКОЛО НЕГО и за ЦЯЛАТА КРЕТЕНСКА "ГЕРБЕРСКА" ПАСМИНА и ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ !... А и няма как да е по друг начин - Мерната единицата за малоумие , простотия , тъпотия и кретенизъм е "ГЕРБЕР " Десет гербера са равни на един "ДЯНКОВ" , а сто " гербера " са равни на един "БОЙКО "

 48. 48 Профил на rumbata
  rumbata
  Рейтинг: 4 Неутрално

  ...най накрая, след 20г, танковете дойдоха!

 49. 49 Профил на Бате Венци
  *****
  Неутрално

  Единодушието по темата е впечятляващо!

  Чудя се само, къде са онези другарчета от форума, които като прочетат някой реплика срещу Бойко Борисов и шайката му, започват да клеймят комунистите?!
  Сякаш те са някакви други.Аз поне не виждам разлика.

  Ха, сега да видим на кого ще викат комунисти!

 50. 50 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  Къде са форумните герберчета да обяснят правилната позиция на Вожда? И партията. Къде си бе значка? То бива бива, ама слугите на народа да се крият от същия този народ си е чиста диктатура.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 51. 51 Профил на Дразнител
  *****
  Гневно

  Абе помияри, що се дерете! В цял свят е така! И полицията и жандармата пак ще ви набиват тъпите кратуни, щото малко ви е било преди една година! Но този път и на Волен хората ще са там и ще ви довършат окончателно, презряна мръсна и черна сган!
  Само Волен и АТАКААААААААААААА!!!!!!

 52. 52 Профил на iso
  *****
  Неутрално

  САНИТАРЕН КОРДОН- нещо като заграден помиен ров за лайната ли?

 53. 53 Профил на Бате Венци
  *****
  Неутрално

  Гледам тези дни по телевизиите Светослав Малинов, рокендроладжията от Миндя,Антони Гълъбов, и други видни апологети на демокрацията как, мънкаха по темата "Желева", сакън да не засегнат Вожда Борисов.

  Не мога да им се начудя как така сведоха глави пред мутроидно-милиционерското правителство,което ражда от безумни, по-безумни антидемократични законопроекти?

  И как ли се чувстват в една редица с Волен Сидоревите лумпени, като радетели на новата власт?

 54. 54 Профил на babuin
  *****
  Неутрално

  а секс - кога да правим?

 55. 55 Профил на ddanlo
  ddanlo
  Рейтинг: Неутрално

  Иде ред на Закон за печата, забрана на частните телевизии и на
  кабеларките. Нов член 1 на Конституцията и Постановление за
  това във всяко учреждение да има по един портрет на Ръководителя. Изработката на рамките и на портретите - на
  конкурс с участието на "наши фирми"

 56. 56 Профил на rumbata
  rumbata
  Рейтинг: 4 Неутрално

  че за какво ви е да протестирате пред парламента? нали комунистите са свалени!? кой протестирал - протестирал. другите - духат супата...

 57. 57 Профил на rumbata
  rumbata
  Рейтинг: 4 Неутрално
 58. 58 Профил на a.tanas
  a.tanas
  Рейтинг: 221 Неутрално

  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Great_Dictator - Нищо ново под слънцето последните ... 70 години май ... че и повече. Да си го обичаме, да му се кланяме, да строим живота нов! Хайде по един негов портрет във всяко учереждение. И без това "... аз дадох тези пари...", "... аз наредих това...", "... аз изпратих Желева в Брюксел..."

 59. 59 Профил на 07
  *****
  Неутрално

  Лъсна мутренската муцуна на Пунта Мара...Той е по лош от явните комунисти, защото се прикрива!?

 60. 60 Профил на +))))))
  *****
  Неутрално

  Чл.Първи от българската Конституция... се завръща с идванета на власт на "татовия" телохранител и племенника на комуниста Петър Младенов(пешо - дамаджаната:"танковете да идват"!

 61. 61 Профил на ПРОСТ НАРОД,КОЙТО
  *****
  Любопитно

  ...харесва и избира простаци, а мрази умните и различните. Няма прост народ, който да е живял добре!

 62. 62 Профил на Шаманов
  Шаманов
  Рейтинг: Гневно

  Добре дошли в свободна България!
  Добре дошли в резервата на "Монсанто!
  Добре дошли в армейския полигон на НАТО!
  Добре дошли в буферната зона между ЕС и "световния тероризъм"!
  Добре дошли в страната, в която Народа избира с радост палачите си!
  Добре дошли!

 63. 63 Профил на Дама Пика
  Дама Пика
  Рейтинг: 434 Гневно

  Какъв цвят ще са колчетата на 'кордона' и ще има ли опъната мрежа по която да тече електричество. Така по-добре да е 'защитена' властта от недоволството, на онези които са я сложили в тия сгради.

 64. 64 Профил на Дама Пика
  Дама Пика
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#62] от "Шаманов":

  забравил си " Добре дошли в РАЯ !!! "

 65. 65 Профил на Ние герберите
  *****
  Весело

  - На кого във форума езикът е най-циничен?
  Дружен отговор: - На нас герберите!

  - На кого правописът е най-неук?
  Дружен отговор: - На нас герберите!

  - На кого мисленето е най-нелогично?
  Колеблив отговор: - Т'ва не го разбрахме, ама, трябва да сме пак ние герберите!

  - На кого модераторите най-често скриват коментарите?
  Дружен отговор: - На нас герберите!

  - Кои пишат във форума, само защото от партийната централа са получили мъгляви обещания?
  Дружен отговор: - Ние герберите.

  - Кои пишат най-смехотворните нелепици във форума?
  Дружен отговор: - Ние герберите!

  Мале-е-е, голяма работа били това герберите, бе.. тц-тц-тц...

 66. 66 Профил на Шаманов
  Шаманов
  Рейтинг: Гневно

  През 1877-1878г. е имало доста безродници, които са подпомагали турската страна материално и финансово, само и само да не се промени статуквото. Защитниците на ГЕРБ, са същата антибългарска пасмина. Малка част от тях го правят заради лични интереси, а по-голямата от инерционна простотия , скудоумие и СТРАХ.

 67. 67 Профил на b
  *****
  Неутрално

  Вече са разрешени митинги в прослава на охраната на Бай Тошо

 68. 68 Профил на Дразнител
  *****
  Неутрално

  Помиярите се увеличават!!
  Бой по вас и стриганье!
  Атака! АТАКА! АТАКААААААА!
  Волен - Президент!!!
  Иде нашето време!
  Ще изловим всички псевдодемократи турци и педали и в Белене!!
  Волен и АТАКА! АТАКА и Волен!
  ААААТААААКАААААААААААААААААААА!!!!!!

 69. 69 Профил на 911
  *****
  Весело

  ИНАЧЕ МУТРАТА Е НАЙ СМЕЛИЯ

 70. 70 Профил на KОКО
  *****
  Неутрално

  Народе, народе... Все по-малко ще са свободите ви... в реалността и във виртуалността..

 71. 71 Профил на Шаманов
  Шаманов
  Рейтинг: Гневно

  Не съм фен на Бай Тошо, но "копието" му е тъпо, нагло, злопаметно, комплексирано, тщеславно и готово на ВСИЧКО, само и само да стои на "върха" .
  Този измекяр няма изобщо да се замисли дали трябва "танковете да дойдат".

 72. 72 Профил на Баничар
  *****
  Неутрално

  Политическият хамелеон, измамник и български лъженационалист Сидеров да го духа! Да го духат и измекярите и подгъзниците му от Батака!

  Батакааааа! Да си напълним джобовете!

 73. 73 Профил на Баничар
  *****
  Неутрално

  Няма опасност танковете да дойдат, защото до София няма танкове.

  Taнковете в България
  http://www.airgroup2000.com/forum/viewtopic.php?t=32910&start=420

 74. 74 Профил на sdgfhtyiu
  *****
  Гневно

  Герб също като тройната коалиция контролират и цензурират национални телевизии като БНТ и НТВ след като не отразиха протестите в Стара Загора .Герб говориха за импийчмънт на президента за търсене на отговорност от Доган Станишев и крадливата измет около тях от босове кръгове и висши политици и съдии.Всичко се замълча .Стиснаха ръце и се разбраха пак.Сега човек се сеща за една анимация преди изборите как две уродливи човечета - Станишев и Първанов си казват : касите ни са пълни догоре и Бойко е наш .Ех ББ колко народ излъга.

 75. 75 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1353 Весело

  Изумителна активност и единодушие в коментарите по темата... Може би все пак сме повече граждани, отколкото си мислим, или отколкото се опитват да ни внушат. И може би все пак има бъдеще за свободна и истински демократична България...

  "The Internet is an insecure place."
 76. 76 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  нещо ги няма герберите тая вечер

 77. 77 Профил на The Incumbent
  The Incumbent
  Рейтинг: 221 Разстроено

  Алооо, Дневник, какво става?!?

  http://www.dnevnik.bg/dnevnikplus/2009/05/06/714590_cinizmut_kum_pravoto/

  Преди беше цинизъм, а сега е и ваша редакционна политика ли?
  Моля да си оправите заглавието и позицията...
  Или ББ и на вашите редактори праща смс...Тъжно, Дневник, тъжно, жалко е...

  True genius resides in the capacity for evaluation of uncertain, hazardous, and conflicting information. - W. Churchill
 78. 78 Профил на ANTI
  *****
  Неутрално

  Мутрата пожарникар не е забравил партийната закалка си от Симеоново и днес ние обираме отровните му плодове от комунистическо-милиционеррското му минало .

 79. 79 Профил на АНТИКОМУНИСТ
  *****
  Неутрално

  Който още му вярва на Боко-мутрата да вземе да отскочи до Славейков и да си купи книжката на Григор Лилов ,,Проекта Б. Борисов" ....Чудесно четиво за новоизлюпени ,,десни".

 80. 80 Профил на Шаманов
  Шаманов
  Рейтинг: Гневно

  При наличието на нормална опозиция, необвързана с "власта", тя би трябвало да инициира масови протести срещу "действията" на правителството.
  Има ли опозиция?
  Има ли профсъюзи?
  Къде е Гоце?
  Гоце, имаш ефирно време! Харесва ли ти затъването на България?

 81. 81 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Гневно

  На шести май 2009 година "Дневник" публикува едно мнение, което си заслужава да се прочете и днес. То беше със заглавие: Цинизмът към правото.
  Ще си позволя да взема от него отделни цитати, защото си мисля, че все още Дневник седи зад публикациите си от преди една година и че Дилян Пеевски не е станал шеф на редакцията и медията. Ако нещо съм се излъгал, моля Любослава Русева и сие да ме поправят.

  "Вярвало се е, че човешкото право произхожда от разума и съзнанието. Затова и всеки закон е трябвало да бъде съобразен с естественото право. В противен случай той е преставал да бъде право и е можело да бъде игнориран."

  Ще игнорирам забраната на милиционерите. И през 1989 съм я игнорирал, та знам как се прави.

  "През феодализма правото на васала да не се подчини на феодала си и правото на селянина да се позове на обичая, за да се противопостави на произволното упражняване на властта, е спомогнало за развитие на правно съзнание и вяра в правото."

  Васален съм(подчинен) на държавата си, но знам и мога да се съпротивлявам. Правил съм го и пак ще го направя.

  "Западната правна традиция според Бърман е преминала през шест революции, целящи създаването на нов правен ред, който в крайна сметка се е оказвал нейно естествено развитие. Социалните, икономическите и политическите трансформации в края на миналия век и сблъсъкът с незападните философии обаче доведоха западната правна традиция до безпрецедентна криза, заплашваща самото й съществуване."

  Днес ГЕРБ и АТАКА се претвориха в Единна Русия... Мутрата в ченгето Путин, Болен в поредния китайски диктатор, а с тяхна помощ - българския площад пред Народното събрание - в нещо защитено като Червения площад и Тян ан Мън.

  Не крия. Бесен съм. Защото:
  "България, разбира се, като източноевропейска държава никога не е принадлежала към западната правна традиция. Може би затова цинизмът към правото у нас вече надхвърли степента на презрение и сега въпросът е дали правото у нас въобще заслужава да се нарече право или по-скоро е инструмент за брутално налагане волята на управляващите."

  Къде са кенефските привърженици на квадратната мутра и производните и? Къде са лайнарите безподобни, които заливаха със смраднята си този форум ежечасно и ежеминутно?
  Няма ги. Потънали са в собствените си фекалии и мълчат. А можеше едно просто "извинявайте" да кажат малоумните комуноиди...

  http://www.dnevnik.bg/dnevnikplus/2009/05/06/714590_cinizmut_kum_pravoto/

  Ecrasez l’infâme
 82. 82 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Срам ме е че моята партия е гласувала за правителството чийто МВР копой е вкарал това ... нещо.
  Срам и резил.

  The biggest risk in life is not taking one.
 83. 83 Профил на spiro
  *****
  Неутрално

  Тия от Дневник, защо не уточняват от кого е бил повдигнат "въпросът за специфичните правила...."?! Искаме да знаем на кого дължим нея "чест" да ни ограничават да протестираме!

 84. 84 Профил на ГЕРБ МОЖЕ
  *****
  Гневно

  "Никоя политическа сила не предприела толкова антидемократична мярка, която ограничава правата на гражданите и обезсмисля 20-те години преход и реформи"

  НИЕ МОЖЕМ!

  Който не скача е СЛОН! Кремиковски!

  ЕЕЕЕЕ

  няма да ходите при КОНЯ!

 85. 85 Профил на ЦИРК с котараци
  *****
  Гневно

  Здравейте ЦИРКаджии!

  ЗАЩО ривете кога лапахте КИФТАЦИТЕ къде бляхте!

  Вий ГО избрахте!

  Вий МУ се радвате вече 6 месеца!

  Попарата е ВАША сърбайте!

  Долу простотията!

 86. 86 Профил на BIG AL
  *****
  Гневно

  Като един от малкото протестриращи пред Народното събрание - миналата зима, категорично се присъединявам към възмущението на всички , които са против тези ограничения .....
  " Свободата , Санчо, / в това число и ПРАВОТО на протест / е едно от най- висшите блага, с които небесата са дарили хората " !!!!

 87. 87 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Баси падението. "Екатерина Михайлова от "Синята коалиция" предложи ограниченията за митингуване да важат и за зоната около сградите на Върховния касационен съд, където се помещава главният прокурор, и Върховния административен съд."
  А бившият вътрешен министър, автор на първата редакция на ограниченията, я контрирал и финтирал като предложил "зоните" за забрана да се сложат и на други места, та белким стане още по-последователно ограничението.
  Буклуци неземни. И леви, и десни и милиционерски...

  Ecrasez l’infâme
 88. 88 Профил на SOFIAlist
  *****
  Неутрално

  Ха-ха... Да няма сведения, че червените готвят автобуси и комбайни с лумпени от провинцията на "спонтанни работническо-селски протести"?! Затова ли ревЪт синдикатите?! Които по време на Тройното безвремие си траеха като мишоци, и изпълзяха едва след оттеглянето й... Да-а-а Тренчев трябва да се държи далеч от сградата на Бившия партиен дом, сега НС, че, току-виж пак лумнал некой пожар... Пък Бойко веке си има други задължения... Не му приляга да гаси съседни сгради...

  Но, ако верно червено-турскосините се канят да докарват Радка Налбантова и сие в София, предпочитам Центърът да по-празен откъм пейзани... Да се събират на Бузлуджа! Па, ако се натоварят на Чинията и отлетат нанекъде... най-добре ще е!

 89. 89 Профил на kiro
  *****
  Неутрално

  Къде сте бе "демократи" от Синята коалиция?!?!?! Нямаше ви, на протеста срещу подслушването и следенето на нета, нямя ви и сега! Хайде, Атака, РЗС, БСП и ДПС, са ясни. Ама вие се пишехте баш парче демократи?! НИ ДУМА, НИ ВОПЪЛ НИ СТОН!!!!!

 90. 90 Профил на Объркан
  *****
  Гневно

  На ул. Варна може ли да се протестира?

  Дай Боже да се сетят да го забранят навреме! Амин!

 91. 91 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  До коментар [#88] от "SOFIAlist":

  Ей, боклук милиционерски.... кенеф банкянски, правото на протест около властимащите беше едно от малкото завоевания дето бяха останали на гражданите от 90-та, като част от правата им по конституция. Такива като теб, дето тогава са пяли интеранационала, щото си спомнят Радка и са се надявали на "танковете да дойдат" днес отново са на власт. Де..ба и живковската сган малоумна, дето я възродиха лумпените от пазарджишкото училище за дебили с пагони...

  Ecrasez l’infâme
 92. 92 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Който още му вярва на Боко-мутрата да вземе да отскочи до Славейков и да си купи книжката на Григор Лилов ,,Проекта Б. Борисов" ....Чудесно четиво за новоизлюпени ,,десни".

  съжалявам че спамя но книгата е хубаво да се знае че я има

 93. 93 Профил на SOFIAlist
  *****
  Неутрално

  До коментар [#91] от "Graf":

  Графе, по-полека, къде ти отидоха благородните маниери?!

  Немам общо ни с Интернационала, ни с "живковската сган". И танковете не ожидавах с нетерпением...

  Ама и не ща разни "спонтанни" протести да се опитват да свалят избраното със смазващо мнозинство правителство...

  А ако то ги натвори такива, че да предизвика наистина МАСОВО народно недоволство, хич не си мисли, че силите на реда ще могат да удържат СПРАВЕДЛИВИЯ народен гняв... И можеш също така да бъдеш сигурен, че и аз ще съм там, сред НАРОДА!

  Но разни бабички, събирани за по 5 лева от селата из страната да ми имитират "граждански протести", избегвай!...

 94. 94 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#93] от "SOFIAlist":

  Ама и не ща разни "спонтанни" протести да се опитват да свалят избраното със смазващо мнозинство правителство...

  :
  аз си мислех че това е правителство на малцинството пък то със смазващо мнозинство

 95. 95 Профил на SOFIAlist
  *****
  Неутрално

  До коментар [#94] от "антикомунист":

  Не се прави, че не разбираш!

  Айде тогава, по-ясно:
  "...излъченото от спечелилата със смазващо мнозинство от гласоподавалите последните парламентарни избори партия ПРАВИТЕЛСТВО"

  Е' ли достатъчно разбираема за теб горната формулировка ?

 96. 96 Профил на antikomunist
  antikomunist
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#95] от "SOFIAlist":

  смазващо мнзинство щеше да е ако ГЕРБ има 130-140 депутати кагато от 4 200 000 гласували си получил 1 600 000 не може да се говори за смазващо мнозинство

 97. 97 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#93] от "SOFIAlist":

  Днес съм си оставил обноските в кенефа.
  Както рекох на едно мяст, бесен съм. И кат стана бесен ми става беден речника-
  Хич няма да деля протестиращите на бабички от село, или студенти от селски град... Се ми е през тази кой протестира, стига да има това право-
  Смазващото "мозинство" на милиционеромутрагентската общност стига за 116 депутатина да ти кажа... Най смазваща е простотията сред тях. Блестят Мозъци, Тетки и Фидоски...
  Все пак, да попитам. Ти ли си критерият и мозъкът дето ще определи дали протестите са "спонтанни", или ще пуснем за целта Лъчо? А другарю милиционер?
  Щели да свалят най-смазващото правителство в смазаната от простотия държава, моля ти се?
  Бе ай сиктир бе... Това и Дим Дуков не може да го измисли като фигура ...Този педерастлък е достижим само за суворовско-пазарджишкия вилает.

  Ecrasez l’infâme
 98. 98 Профил на МЕГИ
  *****
  Разстроено

  Ако Б.Борисов е десен, то ние, драги ми българи, сме марсианци най-вероятно...

 99. 99 Профил на ПРЕДЛОЖЕНИЕ
  *****
  Неутрално

  НАЙ-ДОБРЕ ЩЕ БЪДЕ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ В БАНКИ,ПРЕД ПАЛАТА НА МУТРАТА!

 100. 100 Профил на SOFIAlist
  *****
  Неутрално

  До коментар [#97] от "Graf":

  А, ясно! Това "Граф" идва от "графоман"!

  Графоманчо, има и други, по-ентелегентни начини за протест - има разни посолства, мисии; интернет, петиции, ЕU и т.н. Това ще посъбуди креативните сили у протестиращите за по-оригинален израз на недоволството им... надявам се...

  Пък е площадът пред Двореца май няма да влезе в тоя "Санитарен кордон"...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK