Премиерът даде рамо на пернишкия ВУЗ

Имате пълната подкрепа на правителството за откриването на университета, заяви Бойко Борисов пред кмета на Перник Росица Янакиева и областния управител Иво Петров. Посещението на премиера в града беше по повод плановете за създаването на частен политехнически университет. "Още утре почнете да си редите строежите, защото подобно добро дело ще бъде подкрепено", заяви Борисов.


Вузът най-вероятно ще отвори през септември, като според проф. Михаил Константинов, който е ръководител на проекта, това ще е едва петият частен университет в България. "В него е предвидено да учат 1800 студенти, а досега над 200 преподаватели са дали съгласие да сътрудничат, освен това ще има 30 чужди лектори", твърди Константинов.


Инвеститор е "Инвестек", която e еднолична собственост на "Милениа" ЕООД. Всички дялове в "Милениа" държи регистрираната на Вирджинските острови "Юропа инвесторс инк". Обещаната инвестиция е 20 млн. лв.
Университетът е получил акредитация още миналата година. До две седмици трябва да бъде одобрен и от правителството, съобщи министърът на образованието Сергей Игнатов. Преди това проектът беше подкрепен от президента Георги Първанов.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK