Илиян Михов: Няма нужда да се прибързва с влизането ни в еврозоната

Илиян Михов<br />

© Юлия Лазарова

Илиян МиховСлед 20-30 години България би могла да бъде място, където се развиват високи технологии, където има научни изследвания, които водят до иновации и по-висока производителност. Това прогнозира в предаването "Седмицата" на радио "Дарик" кандидатът за вицепремиер в кабинета "Борисов" Илиян Михов. Той обясни, че едва ли до месец-два би могъл да поеме функциите, които премиерът иска да му възложи като вицепремиер, заради необходимостта да приключи ангажиментите си в бизнес училището в Сингапур.


Според проф. Илиян Михов, ако тази година страната ни излезе от кризата, максимум до четири години България може да влезе в еврозоната. "Еврото трябва да се въведе, като минем през нормалните стъпки. Няма нужда сега да прибързваме, защото е по-добре да минем през цялата процедура, която е установена от Европейския съюз, от Централната банка", обясни Михов.


Според бъдещият вицепремиер бюджетният дефицит е нещо, което човек трябва много внимателно да обсъжда. "Аз не казвам, че бюджетният аванс трябва да бъде на нула, но същевременно е много трудно, когато бюджетният дефицит отиде към три-четири-пет процента да се подпомага държавата и тогава изведнъж да тръгнем да го обръщаме", обясни икономистът. Гърция е много добър пример за това, много трудно се връща "котката обратно в торбата". Затова човек трябва да внимава точно какъв ще бъде бюджетният дефицит - дали ще бъде нула или както г-н Борисов каза вчера един процент, или може би ще бъде до три процента е нещо, което ще се обсъжда.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (140)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ХМ
  *****
  Неутрално

  "След 20-30 години България би могла да бъде място, където се развиват високи технологии, където има научни изследвания..."

  Ако продължава така, след 20-30 години в България няма да има живи българи, а само цигани и турци.

 2. 2 Профил на ха!
  *****
  Неутрално

  Вярно е.

  Норвегия, Дания, Турция си поддържат икономики и без еврото. Естония също направи едно малко чудо без да е член на еврозоната.

  Далеч по-приоритетно е ударно подобряване на бизнес средата, работеща съдебна система, е-правителство, справяне със сивия сектор (12 млрд.), премахване на безобразията в туризма и земеделието.

 3. 3 Профил на icko2
  icko2
  Рейтинг: 445 Весело

  Сори, брат! Вярвам повече на Костов

 4. 4 Профил на либерал
  *****
  Неутрално

  Януари 2014 г. е може би най-добрия момент.

 5. 5 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Това има логика.И е добре да се прави като него.Първо да мислиш,после да действаш.По този начин,ще се червим по-малко.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 6. 6 Профил на Delamarsh
  *****
  Неутрално

  Лигльо. По-добре Дянков.

 7. 7 Профил на маркуч градински
  *****
  Неутрално

  или както г-н Борисов каза вчера един процент,

 8. 8 Профил на Бачкатор
  *****
  Неутрално

  Еврото трябва да се въведе възможно най-скоро и то при курс 1,9558.На мен лично ми писна да слушам,че лева трябва да се обезценя за да може икономиката ни да просперира.

 9. 9 Профил на 222
  *****
  Неутрално

  Гербаджии, къде ги намирате все такива, с уста като порти... През цялото време мислят на глас... Кого ще се спрете на една идея и да заработите....

 10. 10 Профил на гледам на боб
  *****
  Весело

  "След 20-30 години България би могла да бъде място, където се развиват високи технологии"

  А след 300 г. наистина прогнозирам, че България най накрая ще излезе........от кризата. Ако не съм прав ще ви черпя всички.

 11. 11 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Ако Михов е специалист по Голямата Депресия, значи неговите виждания трябва да са малко далеч от тези на Дянков и сегашната финансовата политика, която има за цел номер 1 балансиран бюджет. Излизането от депресията тогава е станало с масирани държавни инвестиции в икомониката. Точно обратно на това което сега прави Дянков, свиване на разходите до минимум, при положение че разполага с 8 млрд резерв, от който дори се оплака, че носи ниска доходност.

 12. 12 Профил на ха!
  *****
  Неутрално

  До коментар [#11] от "Малката Пица":

  Фискалния резерв не може да падне под 6.3 млрд. лв.

 13. 13 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Илиян Михов е подходящ за фин. министър, докато Дянков е бил в СБ микроикономист, правейки класацията "Doing business".
  Още пък по-мако се е занимавал с държавни финанси. Доста лош избор на Борисов. Също така е много импулсивен и непремерен , а на фин. министър му се гледа всяка казана дума.

 14. 14 Профил на отчаян 40 годишен
  *****
  Разстроено

  Съгласен съм с ХМ,даже след 20-30 г. виждам така нещата: 1 цигани - 1 500 000 добитъка 2. Турци и други 1 500 000. 3. българи - 1 200 000 души уплашено малцинство. По едно изследване населението тогава на българия ще бъде около 5 милиона,останалите 800 000 добитъка ще дойдат от талибани араби африканци и други подобни.

 15. 15 Профил на макро
  *****
  Любопитно

  До коментар [#13] от "Малката Пица":

  Нямаш си представа класацията "Doing business", колко много помага за развитието на макроикономиката.

  Една от мечтите ми е България да догони Груция (да, онази която миналата година бе във война) във въпросната класация (България е 44-та, Македония 32-ра, Груция 11-та).

 16. 16 Профил на макро
  *****
  Любопитно

  До коментар [#15] от "макро":

  *Исках да кажа Грузия.

 17. 17 Профил на 123;
  *****
  Неутрално

  " Той обясни, че едва ли до месец-два би могъл да поеме функциите, които премиерът иска да му възложи като вицепремиер, заради необходимостта да приключи ангажиментите си в бизнес училището в Сингапур."
  бива ли тъй, ве момче. Още не си дошъл и почна с номерата. Та нали ББ каза, че той ще реши кога да те извика. Ти какво, искаш да имаш свое мнение ? Ти ще правиш това, което ти нареди ББ, къде се намираш ? И с еврозоната, къде отиваш ти , бе ? Още догодина каза ББ ще влизаме там, а ти ?
  Май няма да те бъде, не се знае кога и дали въобще ще дойдеш, щом имаш такова поведение. Тук се слушка драги, то не ти е Световна банка и Сингапур. Къде се намираш !

 18. 18 Профил на Darvin
  *****
  Неутрално

  До коментар [#1] от "ХМ":
  стига с тия турци бе.Кога най-сетне ще се спре с това снобство да се определят милиони хора само по националсност, цвят на кожа, заплатата която взимат и т.н. Не свеждай(или определяй) който и да е човек само някаква минимална част от всичкото което е той. Колко по различен мислиш че си ти от турците при положение, че си 99% еднакъв генетично с маймуните?!?!

 19. 19 Профил на Трапезунд
  Трапезунд
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да не бързаме с еврото, но и да не пипаме борда. Защото когато ни приемат в "семейството на богатите" цените в лева ще имат почти същото цифрово изражение само че в евро. Така стана почти в цяла Европа. На големите акули им е все малко.

 20. 20 Профил на Митко
  *****
  Неутрално

  Не съм специалист по макроикономика,но мисля,че при борд може да се харчи толкова,колкото си изкарал.Всеки лев в обръщение трябва да е обезпечен от валутния резерв.Това,за наше щастие не дава възможност на политиците да печатат пари.Влизането в еврозоната освобождава резерва,като контролът вече е самата зона.Затова,колкото по-бързо сме там,толкова по-добре за нас.Не можем да се срявняваме с Дания,Норвегия и други,защото те имат,а ние нямаме управляващи,способни на разумна фискална политика.

 21. 21 Профил на Съгласен
  *****
  Неутрално

  До коментар [#11] от "Малката Пица":

  Именно. Михов е ясен сигнал, че Дянков не се справя. Предполагам, че някои от големите компании са успели да обяснят на Борисов, че връзването на бюджета не е лошо, но при криза държавата трябва да харчи. Иначе мултипликационният ефект ще е унищожителен.

  Идеята "намалете с 10% и ще ви платим", обаче, е малоумна. Така се ощетяват само фирмите, които са си свършили работата коректно. Рушветчиите работят при по-големи маржове за сметка на качеството на продукта, особено в строителството и консултациите.

 22. 22 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#1] от "ХМ":
  "Ако продължава така, след 20-30 години в България няма да има живи българи, а само цигани и турци. "

  Ами що не вземеш едно въже и още сега да се обесиш. Да не се мъчиш в тази държава.
  Това е една от чертите ни която ни пречи да имаме икономически просперитет. Тръгвайки с черногледата нагласа, че едно нещо няма да стане, самата тази нагласа вече дърпа надолу шансовете за успех. Това действа както на вътрешната мотивация на хората да работят в някаква насока, така и излъчва навън несигурност и негативизъм, които още допълнително влияе негативно.

 23. 23 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#21] от "Съгласен":

  Цяла Европа има дефицит поради свиващата се икономика, само Дянков , Борисов и компания решиха, че БГ ще трябва да има нулев дефицит.
  Да, има валутен борд и не може да се харчи както в Англия или Германия(2.5к за нова кола), но част от натрупания в добри години резерв, около 1 млрд, можеше да се похарчи и да и имаме 1-2% дефицит, но и разплатени сметки с фирмите подизпълнители на бюджета, по-малко освободени от работа и по-малко фалирали фирми. Нямаше да е решаващо за икономиката, но щеще да минимизира някой ефекти от кризата.

  Причината за да не се направи е наполовина политическа и наполовина от неграмотност, визирам основно Дянков, който е лош избор за фин. министър.

 24. 24 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Весело

  Дянков напира -
  Михов възпира -
  Ега ти панаира!!

  www.berbenkov.hit.bg
 25. 25 Профил на walter
  *****
  Неутрално

  гледахте ли снощи 5 за 4 при с.диков. проф. д. иванов -ерудит капацитет вьв фин. икономическите теми с житеиски опит. слагаш го на везните, от другата страна целият мин.сьвет воглаве с пожарникаря ще излетят. ето такьв трябва да бьде мин. председател експерт а не неук инеграмотен партиец. в момента бьлгария е кораб в бурен океан и на капитанският мостик вместо опитен капитан далечно плаване стои командир на взвод кавалерист с гола сабя и управлява. ясно е че наи бл.суша е дьното.

 26. 26 Профил на Бишоп
  *****
  Весело

  До коментар [#13] от "Малката Пица":

  Ти както обикновено се правиш на нещо разбиращ, а си дребен лъжец и манипулатор. Лигльо комплексиран от вероятно прецакалия те Дянков. Така е. Прецака лайната, начело с Черепа и Магистралните магистрати. Всъщност ти си малката пица, мисъл, пишка или каквото унизително име си избереш. Некадърник.

 27. 27 Профил на ХМ
  *****
  Неутрално

  До 22 Малката пица

  Това не е черногледство или моя измислица.
  Това е статистика. На 1 родено българче отговарят 5 родени циганета и 3 турчета.
  Вземи калкулатор и смятай какво ще е след 20-30 години!

  Младите напускат България, а тия тъпи пенсионери нещо не щат да раждат, нали?

 28. 28 Профил на Жул
  *****
  Неутрално

  Идеята на Илиян Михов с няколко думи се съдържа в сентенцията: По лесно е да се изcереш на метеното, отколкото да почистиш ocраното.
  Омръзнаха ми месии да пристигат от цял свят и да творят глупости за наша сметка.

  Един ден Илиян Михов ще преподава на студентите си в Бангладеш как не трябва да се прави икономическа реформа на базата на личния си опит в България, и студентите с чалми ще възпяват в youtube преподавателя си.

 29. 29 Профил на @
  *****
  Неутрално

  Абе аз не мога да разбера манталитета на всички, защитаващи тезата "държавата да стимулира икономиката". Как не разбрахте бе - ДЪРЖАВАТА НЕ ПРОИЗВЕЖДА НИЩО. Тя само преразпределя това, което успее да прибере като комисионна срещу това, че активни икономически субекти работят на нейна територия. Тя няма откъде да ДАДЕ, ако няма желаещи да правят бизнес на нейна територия и да и плащат комисионна (данъци). НЯМА. За да има, трябва да се подобри средата за правене на бизнес (каквото се опитва да прави Дянков), а не да се скапва още повече, като се подхранват раздутата и неефективна администрация и комунистическите фирми, абонирани за хранилката - "стимулиране на икономиката" чрез наливане на пари във "вечните печелиши" на търгове, концесии и държавни поръчки.

  Докато не се въведат равни и прозрачни условия за правене на бизнес, ТУКА ЧИТАВИ ХОРА НЯМА ДА СИ ДОНЕСАТ ПАРИТЕ!!! Защото знаят, че ще ги загубят. И оттам БВП ще спада от година на година (нишо общо с "кризата", просто хората си загубиха илюзиите, че тука е Европа), източван юнашки от "наши хора", стимулирани "антикризисно", докато най-накрая се закрие държавата.

 30. 30 Профил на ткникодим
  ткникодим
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Михов е прав за еврото и икономиката, но греши в едно: след 4 години ББ няма да е на власт, а той трябва да остане в историята с нещо велико в собствените си очи. Засега това е Станишев. Въвеждането на еврото би променило нещата.

 31. 31 Профил на Бишоп
  *****
  Весело

  До коментар [#30] от "ткникодим":

  Искаш да кажеш, че за втори мандат, освен Станишев в затвора, ще е добре да е вкарал и еврото. Съгласен съм.

 32. 32 Профил на ха!
  *****
  Неутрално
 33. 33 Профил на Увеселен
  *****
  Весело

  Пицата пак го превзе шизофренията. Сам си пише, сам си отговаря. Съгласява се, допълва..., аман от луди.

  А Михов, всъщност казва -Не ме занимавайте с глупости. Ако дойда ще видим. До тогава винаги ще има утре. И където е възможно - ще превали.

 34. 34 Профил на kiro
  *****
  Неутрално

  Уупс! Баровеца изкривява нещо правата линия на вожда?!

 35. 35 Профил на тото
  *****
  Весело

  "След 20-30 години България би могла да бъде място, където се развиват високи технологии, където има научни изследвания..." - Като гледам какво ни е образованието не ми се верва!!!

 36. 36 Профил на Хм...
  *****
  Весело

  До коментар [#26] от "Бишоп":

  ...Лигльо комплексиран от вероятно прецакалия те Дянков. Така е. Прецака лайната, начело с Черепа и Магистралните магистрати....

  Мили ми предано вЕрващ, ама не чу ли новината от вчера? Че Боко пуска фъндък на хазарта? Чак Костов се разпеняви.

  Време е да престанете да вЕрвате, че Боко размаза Черепа и че "опрости" акциза на алкохолните фирми от жал към бедните селяни с по двайсетина литра ракия, дето досега годишно държавата събираше акциз от тях общо .... 8000 лева годишно.

 37. 37 Профил на Точката до 29
  *****
  Неутрално

  Бе то и банките нищо не произвеждат, ама командват парада.

 38. 38 Профил на Бай ви Ганя
  *****
  Любопитно

  Лигльо. И тоя пее на фалжив пенсионерски глас. 20-30 години. Будала. Шич даже и не се връщай от Цингапур, стой си там и си професурствай. И неподготвен не се изказвай повече, че рейтинга ти вече мина на голем минус

 39. 39 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "След 20-30 години България би могла да бъде място, където се развиват високи технологии, където има научни изследвания..." - До тогава дайте да закрием БАН. Ще разчитаме на Пернишкия университе на Първанов и Свищовския университет на офшорките. А основен учен на републиката ще е Красио Черничкия. Той и сега развива високи технологии в корупционните практики - има да ни догонва не само Запада, но и Китай, ще ни дишат прахта от обувките...

 40. 40 Профил на real money
  *****
  Неутрално

  Г-н Михов е прав, че не трябва да се бърза с еврото. Гърция, Италия и Испания са обсъждали въпроса за излизане от еврото. Въвеждането му няма да реши автоматично проблемите на Бг. Единствено ще даде известна сигурност на хората за парите им, но това може да стане и сега. Никой не пречи да се държат свободните пари във валута или злато. По важно е да ги имате. www.istinski-pari.com

 41. 41 Профил на @
  *****
  Неутрално

  До коментар [#37] от "Точката до 29":

  С много "дребната" разлика, че банките отлично знаят кой ги храни и си го коткат с всички средства - гледат си интереса. Докато държавата рита тия, дето я хранят по всички възможни начини (корупция, бюрокрация, нелоялна конкуренция) и всъщност гледа интереса на "наш'те хора". Разликата идва от това, че банките ще загубят СВОИТЕ пари, ако не го правят, докато държавата - ЧУЖДИ (на данъкоплатците).

 42. 42 Профил на chedomir
  chedomir
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Не е нужно да си велик икономист,за да си наясно,че в момента пред България са възможни два варианта за справяне с кризата.Първият-този на Дянков-почти нулев дефицит,съпроводен с верижен фалит на фирми,предимно малки и средни поради вътешна задлъжнялостт.е.свиване на създадената през последните 10 години с толкоз труд и усилия средна класа и оцеляване на едрите играчи,свързани с изпраните по време на прехода пари.И висока безработица за години напред.С едно изречение ще повторим пътя след кризата от 96/97 година с всичките му "екстри"и допълнителни трудности.Без гаранции кога точно ще ни допуснат в еврозоната.И вторият вариант-гъвкава и активна икономическа политика в рамките на борда,с 1-2%дефицит,за сметка на изчистване на държавния дълг към фирмите,което би раздвижило икономиката и ще предотврати масовите фалити и загуба на голям брой работни места.А това значи по-бърз растеж след кризата,тъй като няма да се започва отначало,а ще продължим оттам,дето бяхме стигнали преди кризата.
  И това трябва да се направи веднага,защото е кой-знае какво ще се случи до Бойковата лятна актуализация.Както казва народът-малко акъл да имаш,ама да го употребиш навреме.Защото иначе -след дъжд-качулка.

 43. 43 Профил на Бай ви Ганя
  *****
  Любопитно

  До коментар [#40] от "real money": Парите като се държат се губят и някой друг печели на наш гръб. Аз тъй знам - Пари - мускали - пари прим, и прима отива за ново производство, пък то не е само В нулево, има и ускорение. Стоят ли парите само трупат "паяжина" - корупция и "мътилка" - застой

 44. 44 Профил на Хм...
  *****
  Неутрално

  до 42

  Нима мислиш, че Дянков не знае какво прави?
  И че "Царят" Боко не знае какво вършат льошите му министри? Че това е политика "ей така", а не целенасочена?

  О, блажени са верующите.

  Дянков върши черната работа. И после ще го изкарат него виновен за всичко. Един вид зицпредседател.

  А междувременно ...... кака се ожени.

 45. 45 Профил на зограф
  *****
  Неутрално

  Аман от тези титли! Кой от къде на майната си дошел - все се кичи за професор - та дори да е бил при ескимосите.

 46. 46 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1060 Весело

  Номер 42, преди да изтърсиш тези глупости, да беше прочел коментарите на @. А и би ли дефинирал "гъвкава и ефективна икономическа политика", щото ми звучи като "да живее международното положение". Човекът ти го е казал - държавата трябва да създава условия, а не да преразпределя пари по свое виждане. И ако Германия се дава за пример за държавна намеса в икономиката, нека преди това видим как се прави бизнес в Германия. Където ако си на 19 и караш Порше, полицаите те свалят от колата и почват да те питат откъде го имаш....

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 47. 47 Профил на такова е положението
  *****
  Неутрално

  При положение, че печалбата е единствена цел на икономиката , както и да завърши кризта, тя пак ще се повтори. И тъй като тази обществена система"най важна е печалбата" вече изтощи ресурсите в световен мащаб и доведе до хиперконцентация на капитала( няма повече на къде), то тя се саморазпада.
  Тези, обаче, които са на върха няма да се дадат лесно- ще влачата агонията толкова дълго, колкото им бъде позволено.
  и тъй като ресурси вече няма- то ще яхната народите още по- яко.

 48. 48 Профил на Клаус
  *****
  Неутрално

  До коментар [#2] от "ха!":

  Норвегия има нефт и газ, Турция има огромен вътрешен пазар. (И пак го бяха ударили на здрава инфлация преди няколко години.) Не са нещо, с което можем да се сравняваме.

  Но Дания е друго нещо, да. Обичаш ли да гледаш крави?

 49. 49 Профил на chedomir
  chedomir
  Рейтинг: 442 Неутрално

  до44
  Ами доколкото мога да мисля,ако стане по Дянковому,клановотоуправлние не ни мърда поне още две петилетки.

 50. 50 Профил на politolog
  *****
  Неутрално

  Преди 30 години другарят Живков имаше същата визия .

 51. 51 Профил на haralampi
  *****
  Неутрално

  Вярно е, че трябва да подобряваме бизнес средата и това е важно, но примането на еврото е положително и ние изпълняваме всички изисквания. Няма защо да се чака.

 52. 52 Профил на fr Pavel
  *****
  Неутрално

  Абе вие луди ли сте да настоявате за въвеждане на еврото, когато този ход автоматично ще удвои цените при същите доходи и фактически двойно ще стопи спестяванията?
  .
  Как си представяте една полуколония като България, член на континентален съюз, на своя глава да започне да развива високи технологии и като Китай да залее с тях Западна Европа? Кой ще ви разреши дъмпинга? Дръжте си туризма и проституцията и не мъркайте.
  .
  Притчата за митаря и фарисея -
  http://archiman.livejournal.com/

 53. 53 Профил на chedomir
  chedomir
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Под гъвкава и ефективна имам предвид,когато управляваш да мислиш с главата си,да виждаш по-далече от носа си,да се съобразяваш с конкретните условия и да действаш в точния момент.И с мисълта ,че от капацитета и морала ти зависи живота на милиони.

 54. 54 Профил на Има и по-лошо!
  *****
  Неутрално

  До fr Pavel 52

  Да му мисли, който има спестявания! Огромната част от хората карат от аванс до заплата с клизма.

 55. 55 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1060 Весело

  53, а това е друго, но нали се сещаш, че за да мислиш с главата си когато управляваш, първо трябва да можеш да мислиш с главата си по принцип

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 56. 56 Профил на Zorge
  *****
  Неутрално

  ...както каза Борисов.... даааааа той от всичко отбира.
  Малкия добре си знае урока.
  И все ни ги натрисат такива- професор, доктор, инженер и.... такава беше жената на Чаушеску

 57. 57 Профил на Синята коалиция
  *****
  Неутрално

  Как да няма нужда да се бърза, като правителството дори обяви бързото влизане за приоритет?!? Поредното противоречие...

 58. 58 Профил на коколино
  *****
  Весело

  Бре!!! Един човек да говори с главата си!!

  Тоя май ще е попадение.

  Дано!!!
  Пожелавам му да отстои на тоя тъпън Бойко.

  Късмет.

 59. 59 Профил на ткникодим
  ткникодим
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До Бишоп, 31

  Да, имах пред вид развенчаването на такъв "велик злодей", в неговите очи, като Станишев. В затвор не вярвам да успее да го вкара - най-много да стигне до някоя глоба, за която Станишев ще има достатъчно спонсори.

  Величието на злодея е нужно за всеки каубой(ко) като контра-поза за неговото собствено възвеличаване. Само че Станишев е доста невзрачен за да се впише в такава роля. Затова е и този напън за еврото. Утрешните учебниците по история чакат.

  Апропо, сега прослушах на запис интервюто с Михов. Заглавието на статията е подвеждащо - той изобщо не говори, че е нужно изчакване. Само казва, че ако нещата вървят добре, до 2-3-4 години ще влезем в еврозоната. Ако кризата се проточи, може да се наложи да чакаме по-дълго. Създава впечатление на уравновесен и балансиран човек, който стъпва твърдо на земята и не виждам как ще се впише в това правителство.

 60. 60 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  За съжаление ,коментар 1 е абсолютно верен. Допълнително утежняване на нещата с високите технологии ще въведе продължаващото влошаване нивото на образованието в страната , както и окончанелното досъсипване на българската наука.
  Та приказките на Михов, освен че показват, че въобще не е в час какви са тенденциите в страната, могат да минат за обичайните четки на посещаващ ни на добра воля за ден-два чужденец. Но той не е президентът на някоя си държава, а човек,комуто е предложено/ и е приел по принцип/ да работи начело/!?!?/на икономическия екип на страната.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 61. 61 Профил на Мутра
  *****
  Неутрално

  Ей форума, да внимавате кво пишете - сички ви знам ай пи нмомерцата!

 62. 62 Профил на мминерева
  *****
  Весело

  А защо не трябва да се отпусне лева с 25 % !?

  Нима нашитте управници си мислят ,че номера на Андрешко ще мине пред ЕС ,нима ЕС ще се съгласи на тези цена на лева 1.95 за еврото .
  Много се съмнявам ,че ще мине номера на Андрешко пред ЕС ,както и номера с г-жа Желева не мина !!!!

 63. 63 Профил на Анонимен
  *****
  Разстроено

  http://yphalachev.blogspot.com/2009/12/blog-post_5630.html
  Най-добрият вариант за въвеждане на еврото е това да изчакаме.Ако приемем единната европейска валута през 2013 г., каквито са намеренията , ще изживеем шока на сериозно поскъпване на цените, особено в сферата на услугите. Цените у нас са твърде ниски спрямо нивата им в страните от еврозоната и ще сгрешим, ако приеме единната европейска валута по-рано отколото сме наистина готови.Изглежда и никои не е успял да ни убеди в ползите,които бихме получили от влизането в еврозоната веднага.Валутният борд е най-топлото местенце за нас в този момент.
  Къде ли пише,че най-добрата страна е тази, която има най-малък бюджетен дефицит?

 64. 64 Профил на Sorry! Прави впечатление...
  *****
  Неутрално

  Това което писах вчера:
  -----
  Прави впечатление, колко лесно всичките тези успели на запад специалисти приемат да се върнат в Б-я, след кат Б.Б. им се обади.
  От това може да се извади заключение, преди 20-25г. Държавата, под формата на фондации, подбира млади хора, кандидатствуващи на запад и изкарали висок TOEFL и SAT, като им предлага платено обучение, общежитие, а сигурно и осигурено работно място, срещу едно определено условие - когато има нужда от тях да се върнат ви да работят за Б-я. Предполагам знаете, обучението на запад е скъпо и в зависимост от Университета и мястото варира от $5 000 до $50 000/семестър т.е. за 5 години от $50 000-250 000. Да ама не, отидете да се запишете Ви искат и банкова гаранция от $30 000. Сигурно, успелите кандидати връщат този "заем" на фондациите в период от 10-15години, но остава условието - при необходимост се връщат и работят за Б-я. По това си приличат С.Д., К.Г. и И.М. и все завършили в Princeton University. Сигурно има и други като тях, на "дългата" скамейка.
  В това няма нищо лошо, ама тези хора не са независими и сигурно ще вземат решения против волята им.
  Ако някой може да даде по-добро обяснение -моля...
  ------
  До ARRI - съгласен съм с теб за Сорос, ама Сорос преди 10 ноември в Б-я? Това ми прилича повече на ДС или текущата управляваща партия. Плюс това от фондации да платят стотици хиляди $ за обучение... Както казват - "няма безплатен обяд".

 65. 65 Профил на Кольо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#1] от "ХМ":

  Ако другата опция е да има само хленчещи госпожички като тебе, по-добре да са цигани и турци.

 66. 66 Профил на Хазар
  *****
  Неутрално

  http://yphalachev.blogspot.com/2010/01/blog-post_7791.html

  За или против влизане в европейския валутен механизъм ERM II? Според последните изказвания на финансовия министър Симеон Дянков по темата молба за приемането на страната ни в т. нар. чакалня за еврозоната ще бъде подадена до края на този месец или през следващия. Едното мнение сред анализаторите е ,че ако страната ни бъде приета в ERM II, и запази се финансовата дисциплина може да се постигне до 3-4% ръст на икономиката.
  Другото мнение е противоположно : вероятно заради Гърция еврото да поевтинее спрямо долара, защото сега Европейската централна банка ще печата пари, за да ги дава на Гърция. Най-добрият вариант за въвеждане на еврото е това да изчакаме.Ако приемем единната европейска валута през 2013 г., каквито са намеренията , ще изживеем шока на сериозно поскъпване на цените, особено в сферата на услугите. Цените у нас са твърде ниски спрямо нивата им в страните от еврозоната и ще сгрешим, ако приеме единната европейска валута по-рано отколото сме наистина готови.
  Осъзнаваме нуждите на България за присъединяването й към Шенген и влизането й в еврозоната. Ще се постараем тези цели да бъдат постигнати към 2013 г. Това каза Хорхе Фуентес, посланикът на Испания у нас. „Трябва да направим разлика между момента на приключване на преговорите и ратификацията от правителствата на всички държави членки. Възможно е през следващите 18 месеца преговорите за Шенген и еврозоната да приключат, но ратифицирането да бъде извършено по-късно“.
  „Лично аз бих посъветвал България да не бърза с присъединяването си към еврозоната - обясни посланик Фуентес. - Това присъединяване дава много предимства – например по време на икономическа криза държавата е защитена. Но в момента на присъединяването цените в страната ще се повишават и това ще се отрази неблагоприятно върху България”.
  Безработицата в еврозоната расте и през ноемвридостигна10%.Безработицата в целия Европейски съюз също се покачва и вече е 9.5%. ,в Латвия достига 22.3% . В Испания безработицата достига 19.4%.
  Изглежда и никои не е успял да ни убеди напълно в ползите,които бихме получили от влизането в еврозоната веднага.Валутният борд е най-топлото местенце за нас в този момент.Къде ли пише,че най-добрата страна е тази, която има най-малък бюджетен дефицит?

 67. 67 Профил на TAU
  TAU
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#29] от "@":

  По реакцията (броя натиснати минуси) към подобно логично и смислено мнение, в което се казва, че трябва да се подобри качеството на средата (бизнес, институционална, жизнена), за да живеем ВСИЧКИ по-добре, може да се съди за броя на партийните манипулатори (все едно какъв е цветът им) в този форум.

  Обаче, както отдавна е известно, партийната правда рядко съвпада с истината.

 68. 68 Профил на Хазар
  *****
  Неутрално

  Според последните изказвания на финансовия министър Симеон Дянков по темата молба за приемането на страната ни в т. нар. чакалня за еврозоната ще бъде подадена до края на този месец или през следващия.Маниакалната цел за бързо влизане в еврозоната започна да ликвидира бизнеса
  Бюджетният дефицит на страната за миналата година ще надхвърли отчетените преди дни от финансовото министерство 499 млн. лв. Причината - евростандартът включва не само извършените плащания, но и констатираните задължения. Вярно,че тук има една фраза:“констатираните задължения“Финансовото министерство не обявява колко дължи.Представители на работодателите оценяват задължения на държавата 1,5-2 млрд. Дали някои ще се заинтересува от „неконстатираните задължения“?Дали дефицитът ще бъде под или над допустимите за еврозоната 3% , не зависи изглежда от математиката,а от политиката.
  Като унищожава отделни части на публичния сектор изпълнителната власт докарва стабилност на бюджета за външните наблюдатели.

 69. 69 Профил на Noname
  *****
  Неутрално

  Виждам сериозен разнобой междъ заложените страт. цели на правителството да влезе бързо във валутния механизъм и мнението на Михов. Положителното при влизането в ЕРМ2 е че ще увеличи доверието на чужди инвеститори към България, а и момента е добър при сегашното ниво на отрицателна инфлация. Не ми харесва че Михов поставя предложения му пост след преподавателските си задължения!!! Също така не мисля че ни трябва още един визионер и макроикномист, напротив трябват хора с управленски опит, които да знаят как се създава нужната организация за постигане на зададените визии....

 70. 70 Профил на Кольо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#11] от "Малката Пица":

  Виж, това че наливането на държавни пари в икономиката работи в някои страни незначи, че ще работи и тук. Тънката разлика между САЩ по време на депресията(учебникарсия пример за излизане от кризата) и БГ, е в това че първата е сравнително самостоятелна икономика. Т.е. като дадеш 1 млрд за строене на пътища например, тези пари се завъртат многократно в икономиката, защото всичко свързано с строенто на пътища се местно производство. Ако дадем 1млрд за строене на пътища в БГ, по-голямата част от парите изтичат навън още при първото завърнате. И машините, и нафтата и битумът са вносни. Местни са само работниците и чакъла. Даже и изпълнителите да са БГ, местния чорбаджия веднага ще си купи вносна лимузина или яхта с печалбата.
  Няма нужда от излишно наливане на пари в икономиката. Няма да има силен ефект, а възтановяването на тези изразходени средства ще се усети на 100%.

 71. 71 Профил на Grigor
  *****
  Любопитно

  Kvo evro, kvi pet leva be, ohlqovi. Nedeite da se to4ite - to maite otdavcna sa go kazali - 21.12.2012, krai. Nqma bord, nqma inflaciq, nqma nuzda i ot bqdzeten izli6uk. Po4vame ot nulata.
  Edin suvet - teglete krediti i 4akaite....

 72. 72 Профил на Noname
  *****
  Неутрално

  До 64! По-голяма глупост не бях чел! 1. Няма такова нещо като 'държавата по форма на фондации' 2. Няма образование което да струва 50 000 на семестър 3. Само заемите се връщат - стипендиите и подобни - не.

 73. 73 Профил на ники
  *****
  Неутрално

  Първото нормално и неграндоманско исказване от шест месеца насан,а относно това защо не бърза господина,според мен чака сегашният финансист съвсем да се дефекализира.

 74. 74 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Номер 64, първо, това което казваш не е вярно - К.Г. НЕ се върна в България за да стане вицепремиер, а отиде в Брюксел, за да стане еврокомисар. И второ, ето ти една доста основателна причина за връщане в България - реална власт. Едно е да си чиновник в СБ, дори и със 100 хилки годишна заплата, съвсем друго е да си министър.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 75. 75 Профил на Лилав
  *****
  Неутрално
 76. 76 Профил на От #64
  *****
  Неутрално

  От #64
  Много сте далече от истината.

 77. 77 Профил на Джедай
  *****
  Неутрално

  Този е първият човек от половин година насам, който говори смислени неща и звучи, ако не убедително, то поне правдоподобно. Щом е така, да не се ангажира с ББ и да си гледа живота. Ако чак толкова иска да прави политическа кариера, да изчака завръщането на Станишев.

 78. 78 Профил на Нов ляв проект
  *****
  Неутрално

  Г-н Георги Първанов и г-н Станислав Трифонов ще правят нов ляв проект!
  Предложения:
  Партията да се казва Ку-Ку Президент.
  Партията ще се казва Българска Ку-ку-мунистическа Партия.

 79. 79 Профил на Джедай
  *****
  Весело

  До коментар [#64] от "Sorry! Прави впечатление...":

  Аз, пък, забелязвам друго- свестните хора с нежелание и сума ти уговорки се съгласяват да работят с ББ. Последните примери- Кристалина Георгиева и Илиян Михов.

 80. 80 Профил на Atanas
  *****
  Неутрално

  Ще те видим и теб гълъбе!!!!!
  Нищо ново не казваш!! Всеки който е учил икономика и е влагал старане в учението ги знае тези неща! Друго трабва другоо.

 81. 81 Профил на банкеръ
  *****
  Неутрално

  До коментар [#41] от "@":

  Туй са пълни глупости! Банките просто няма как да загубят СВОИТЕ пари, по простата причина че дават назаем ЧУЖДИ.

 82. 82 Профил на Балкански европеец
  *****
  Неутрално

  Въвеждането на еврото НЕ ЗАВИСИ САМО ОТ БЪЛГАРИЯ!
  ЕС няма да се прекара втори път с Балканските субекти, така че ВСИЧКИ СМЕТКИ СА БЕЗ КРЪЧМАРЯ.

  Може да направят както беше в Германия за известен период.
  Всички цени и касови апарати да работят с две цени: в левове и евро!
  Всички плащания според купувача-кеф ти евро, кеф ти лева.

 83. 83 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#59] от "ткникодим":

  Голям + от мен за смислените мнения.
  Съвет за пишещите, но нечетещите. Четете зад редовете. Михов не казва всичко, но достатъчно. Въпрос на баланс е размера на дефицита.
  "Гърция е много добър пример за това, много трудно се връща "котката обратно в торбата""
  Погледнете в стат.бг дефицитите от времето на Костов до Дянков и ще видите закономерност. Котката е наполовина в торбата. Не цялата обаче. Т.е. има дефицити, но малки.
  http://www.stat.bg/bg/indicator/122/

  Ecrasez l’infâme
 84. 84 Профил на pametliv
  *****
  Весело

  До # 78 -Ку- Ку - урвата Трифонов , Сер - геят Станишев и трип-переещият Първанов ? Ето това се казва новинааа ! Да отваряш кожно-венерически диспансер , когато Бойко започва да затваря неефективни болници си е живо предизжикателство към правителството му ! Тези политически трупове май са се взели наистина на сериозно ! Моят личен съвет към тези тримцата обаче преди да предприемат каквото и да било е да се отбият за преглед и лечение в най - близкият психодиспансер , защото българите отдавна гледат на тях като на хора със сериозни ментални отклонения !

 85. 85 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  Тъй-тъй, тоя също казал, че Сингапур е по-богат от САЩ, а ние ще надминем Сингапур по иновации и технологии за некакви си 20 г. (също като другаря Г.Димитров настояваше - "България трябва да постигне за 20г., това което други народи са успели за столетия" да ама,... мат'ралааа ... мат'риала лош, изгнил, или пък измре ...

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 86. 86 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#69] от "Noname":

  А бе к'во ли е доверието на инвеститорите към Гърция, се се чудим ... хем с еуро, хем бая "капиталистчески" опит си имат

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 87. 87 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Ние тук се дърлим по въпроса кога да влезем в еврозоната, като излизаме от схващането, че това зависи от нас, т.е. от финансовия министър и ББ. След Гръцкия провал обаче доста ще почакаме! Истинският въпрос е каква икономическа политика ще следва правителството - дали Дянковата - на почти нулев бюджетен дефицит и дране на народа до голо с цел да сме (т.е. дянков да е) отличник по критериите на ИЕРЕМ, като европа ПАК няма да ни приеме скоро, или да си позволим някакъв дефицит, позволен от валутния борд и малко да живмем като икономика и като народ. И да припомня - след Бойковата изцепка с Желева, ЕК дълго няма да му прости и дъъълго няма да му вярва, западняците помнят като слонове, така че никаква милост няма да има за нас от там, камо ли за приемане на еврото.

 88. 88 Профил на народна мъдрост
  *****
  Неутрално

  Додето умните трупат знания и нищят икономическите проблеми,тъпите трупат пачки,нищо че бъкел не разбират от икономика.Тъй си е ,обущарят ходи бос.

 89. 89 Профил на pro
  *****
  Весело

  ха-ха още един икономист от Световна вели4ина в екипа на ББ само немога да разбера защо икономиката ни си остава някаде между африкаНСКА и латинОамерика ???

 90. 90 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#89] от "pro":

  Хе-хе, ами щото през последните 20 г. Бль'гаария немаше вожд, кат' бат' Бокко-Тиквата и "отличници" от Принстън в икономическите екипи, а разни "самоуки" домашни икономисти...

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 91. 91 Профил на Ъ
  *****
  Неутрално
 92. 92 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До № 87: Европейските държавници никога не са вярвали на Боко. Просто бяха вежливи към избора на българите. За Боко те са информирани съвсем обективно, ясно им е какъв е бил, какво е правил и са оценили възможностите му. И информацията им не е от нашите венцеславещи парцали. Имат си разследваща журналистика, имат си разузнаване, имат си политически анализатори. Желева е само едно потвърждение на тази оценка.
  Провалът на Боко в Европа е неминуем. И не толкова от това,че е неинтелигентен селски хитрец и нарцис/това си е повече проблем на българите/, колкото от непоследователната и неефективна политика на правителството му.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 93. 93 Профил на lud simo
  *****
  Весело

  е сега ве4е този ще ви Оправи ,повервайте ме мили сънародници !

 94. 94 Профил на Bai Zdravko
  *****
  Неутрално

  Поредния лабиринт "ЕВРОто вече в България" е на лице да ни сполети веднага след като поотмине кризата.

  Най-накрая някой да каже две смислени думи на кръст за приемането на еврото в България. Естествено е че от един политик, който на скоро е поел власта е много похвално да си мисли че е "открил" еврото в България, или е "вкарал" България в ЕС.

  Трябва да е ясно, че без сериозен анализ, изводите на който да са публично достояние нищо на УРА вече не се прави. За сега никой не казва нищо какви ще са проблемите за Българските предпринимачи и работна ръка. Ще има ли повече безработни ? Какъв ще се превърна кредита към бизнеса и физическите лица ?

  Интересното е че кабинета на ББ по финансовите и икономическите въпроси се запълва все с хора завършили и специализирали извън България, част от които представят интересите на България след интересите на чужди фирми и страни, те нямат намерение да ги оставят дълго.

  Поредния лабиринт ЕВРО в България е на лице да ни сполети веднага след като поотмине кризата.

 95. 95 Профил на другара Тодар Живков
  *****
  Неутрално

  walter № 25
  14:33 23 яну, 2010
  "гледахте ли снощи 5 за 4 при с.диков. проф. д. иванов -ерудит капацитет вьв фин. икономическите теми с житеиски опит."

  ======================

  На тоя "ерудит", ако тва е Ландънскийот професър, съм наложил мораториум да го слушате и четете в близките 5 годин.
  Него го активират винаги, кога требва да са създаде паника и страхова психоза в Царството.
  Преди 1 година, по Коледа, кога светът са тресеше вече във финансова и икономическа криза, а у нас никой още не беше чул за ней, докторът по Экономикс от Ландън го беха пуснале по червената дръжавна талевизия на Уляна да обяснява на червените бабички и прочие изкуфелници, че идело Второто пришествие и свръшекът на света.
  Пенявеше са, че тоя път кризата така щела да ни тресне, че савсем ша ни ликвидира.
  Предсказуваше „научно”, че тоя път кризата немала да толкова блага кат през 29-та година, а щела да трае най-малко 20-30 годин, додаке капитализъма (Америка) загуби ръководната си роля в света. Требваше да са сетим сами, че тва ша е в полза на социализъма демек, на Савецкийо саюз.
  Призоваваше българете резко да ограничат потреблението и да почнат да сбират бели пари за черни дни, защото така щели да бъде отсага нататък.
  Посла го видех, че беше сабрал генералете във Военната академия, да им разправя, че националната сигурност на Царството била застрашена от кризата. Председател на сбирката беше генерал Аню Ангелов.
  Новият министер да си опича акъла, с кой дружи, защото не е глупав човек.

  Паникьорските изстъпления на доктора по экономикс беха раздухани от червената преса и техните талевизии, целата полуграмотна червена экономическа „мисъл” у нас беше впрегната от сутрин до вечер да сее паника сред населението с явните намерения да докара колкото са може по-бръзо кризата у назе и да я задълбочи максимално.

  Че финансова и после икономическа криза имаше по света, тва беше обективен факт.
  Че Царството, като една от най-отворените икономики в света, нема начин да не бъде засегната, беше също ясно, но беха налице много предпоставки ефектът на кризата у нас да бъде най-слаб.
  Дръжавата ни имаше най-стабилните финанси и требваше с целенасочена дръжавна пропаганда у нас и зад граница да са опита да привлече част от бегащите през глава от кризисните икономики стотици и трилионе доларе инвестиционни капитале.
  Немаше и серьозни основания за резко свиване на вътрешното потребление, защото в дръжавата и населението имаше пари.
  Значи, в тези условия, българските предприемачи, насърчени от дръжавата, требваше да положат усилия да разшират международните си пазаре с по-ниските си цени, кат изместат конкуренцията от тех, както и да привлечат част от бегащите капитале.

  Вместо тва, в българските ченгесарски масмедии започна разюздана антибългарска пропаганда, целяща оризеляването на българската икономика.
  Занимаващи са с политическа проституция у нас партии и елементи сочиниха катаклизмени „прогнози” със заблуждаващи данни за българската икономика, които беха изпаратени на наще представИтели в международните институции кат Световната банка, Европейската банка, МВФ, сп. „Экономист”, разни рейтингови агенции и прочие, за да ни ги спуснат кат „оценки” и „прогнози” от странство.
  Започна безпрецедентен медиен натиск да ни натресат скъпи заеми, при положението, че едва ли имаше друга дръжава с толкоз големи валутни резерви кат Царството.
  В тоя хор са включиха по най-недостоен начин и филиалете на чуздите банки у назе, кат Уникредито и прочие и от тех са начетохме на толкоз простотии и лъжи буквално до преди 1 месец, че отсага нататък никой нема да им обръща внимание на писанията, но ша требва да земем и мерки за в бъдеще.

  Покрай тоя хор на червени катаклизмени предсказувателе са чуваха тук там и разумни и успокояващи мнения и съвети на специалисти, но те не достигнаха до населението и до чуздите инвеститоре.
  В едно от ключовите си предколедни интервюта в края на 2008 г. Цара също каза българските предприемачи да са не занимават сос схоластически въпроси са свръшека на света, а да са готват усилено за експанзия след края на кризата, за която след 1 година никой нема и да си спомня.
  И него никой го не чу, защото ченгесарските медии подфъргаха на народа къде „по-интересната” тема за Царските имоти.

  За тва, как са развиха събитията след тая антибългарска „артилерийска” подготовка, ша кажем неколко думи по-късно.

 96. 96 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1564 Разстроено

  До коментар [#95] от "другара Тодар Живков":

  Де да имаше у Царството още неколко като тебе... и из форумите...
  Немаше...
  Жалко...

  Ecrasez l’infâme
 97. 97 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#95] от "другара Тодар Живков":

  Браво! Той, другара Живков винаги е бил наясно със световните проблеми, ама кой ли го чува? Давай още !

  Айде сполайте, бай ви Ганя екс- Балкански
 98. 98 Профил на moeto mnenie
  *****
  Разстроено

  До коментар [#17] от "123;":

  Не си мислете, че е толкова лесно да си напусне мястото. Това не е кой да е университет... Като не знаете, не пишете...

  Вместо да се радваме, че такива хора идват да работят в страната, ние търсим, още преди да са дошли, да ги сасипем...
  Жалко.

 99. 99 Профил на Империалист
  *****
  Неутрално

  България се държи умишлено извън ЕВРОЗОНАТА в угода на мафиотите-олигарси, които при въвеждането на ЕВРОТО у нас ще изгубят контрола над левовите потоци, а от там и върху икономическите механизми в България. Далаверата с обезкръвяването на Българската икономика ще секне, а Европа не иска да се лиши от облагодетелственото си положение спрямо нас.

 100. 100 Профил на да бе да
  *****
  Неутрално

  кви са тея глупости, Кристалина как за една нощ си приключи нещата и много бързо дойде, на къв се праи тоя, като му е кеф да си стои в университета да си стои там. Освен това - не е добре да има вътреправителствени противоречия по отношение на икономическата политика - тази за еврозоната. Като е поет един курс и той е работещ, защото за сега дава добри резултати - този курс се подема. Още, тоя се държи несериозно и безотговорно (така ми изглежда) още от сега, кво става за после, и не на последно място, физиономията му е една мудна, ако се мисли за философ, да си стои философ, БГ има нужда от практици и от хора с бързо мислене и реакции, сори ма тоя не е такъв. Дянков може да е сякъв ама не е няква заспа. Аре нема нужда

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK