30 души кандидатстват за мястото на чистач в съда в Дупница

30 души кандидатстват за мястото на чистач в съда в Дупница

© Анелия НиколоваТридесет са кандидатите за мястото на чистач в Районния съд в Дупница, съобщи "Фокус".


Днес се провежда вторият етап от конкурса, на който комисията събеседва с кандидатите. Сред тях има и хора с висше образование, сред които и съкратени учители.


Председателят на съда в Дупница Ели Скоклева обясни, че причината за този интерес е липсата на работа, хората са принудени да търсят всякакви варианти за препитание. Тя сподели, че не вижда друга причина за този интерес към мястото на чистач, още повече че тази работа не дава възможност за реализация или растеж в йерархията.


След като приключи препитването на кандидатите, утре ще бъде обявено и кой от тях е спечелил конкурса. При подаването на документите на първия етап се явиха 40 кандидати за това място.

Ключови думи към статията:

Коментари (31)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на УЖАС!
  *****
  Неутрално
 2. 2 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Да се обядят на момчето с ланците.Той има връзки в тази система.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 3. 3 Профил на Мистър Л
  *****
  Неутрално

  Ужас ли ? Те сега започва ужаса- безработицата ще надхвърли 18-20 %. След 20 години криминален преход-всичко си идва на мястото. Такава е обществената сиситема- див дикенсов капитализъм.Това е положението. Май на българите им харесва.....

 4. 4 Профил на дабе, да
  *****
  Неутрално

  До коментар [#3] от "Мистър Л":

  дрън, дрън, причината е , че чистачката в районния съд получава два пъти и нагоре заплата, по-висока от тази на доктор в районна болница, да не говорим за учителска заплата. Отделно премии и то гарантирани, 13-та, 14-та заплата и възможност за връзки и лобиране. Я напишете каква е заплатата по щат и тогава си обяснете интереса.

 5. 5 Профил на Lili Kostova
  *****
  Неутрално

  Да, случаят не е единичен.

  И в съда в Смолян е имало интерес от учители към мястото на чистачка в съда, а това беше преди 2-3 години...

 6. 6 Профил на НАУМОВ
  НАУМОВ
  Рейтинг: 8 Весело

  Колко от кандидатите са с основно, колко със средно и колко с висше образование - би било интересна статистика.Препоръчвам инженер, ако има,става за всичко, скрита лимонка е.

 7. 7 Профил на ХМ
  *****
  Неутрално

  Ами това препитвание ще бъде сигурно като за еврокомисар. Да не се окаже само, че кандидата за чистач владее повече езици от препитващите го накуп.

 8. 8 Профил на Мунчо
  *****
  Весело

  Няма да се учудя, ако даже трябва да плащаш, за да станеш чистач в съда в Дупница. После ще има кака Сийка на леля Пенка, съдия Дзъркела на братовчеда на Кокала, прокурор Тъпия на Красьо Лилавия и прочее мили отношения за благото на наши заслужили момичета и момчета. Все пак трябва да се чисти - то кабинети, то архив, пък и папките с делата прашасали, трябва да се позабърсват отвътре, отвънка...

 9. 9 Профил на CHISTACH
  *****
  Неутрално


  Няма нищо ужасно!
  Всеки 2ри българин е с някаква диплома,докторат и какво ли не
  След като заплатата е добра останалото е грандомание!
  По добре ли е безработен и да плювам правителставото отколкото да вземам заплата и да работя?!
  Така няма да стане скъпи сънародници! По форумите разни мързеливи комунисти се присмиват на емигрантите че мият
  чинии в други държави и сега изпитват ужас за работата на чистач в Б-я.
  ЗАПРЕТВАЙ РЪКАВИ НАРОДЕ МЪРЗЕЛИВ!

 10. 10 Профил на клийнър
  *****
  Неутрално

  и аз кандидатствах за чистач там,ама надали. имам само 2 висше образования и едва ли ще ме вземат. на опащката имаше много по-образовани и начетени люде

 11. 11 Профил на .
  *****
  Неутрално

  че как няма да има такъв интерес ! Тази длъжност - чистачка в съда в Дупница е повече от еврокомисар. Какви възможности дава само . Просто чудесна служба е това, доходоносна и престижна. Съвсем сериозно.

 12. 12 Профил на Памела
  *****
  Любопитно

  А каква е заплатата, та толкова се натискат за работата?

 13. 13 Профил на Към Да бе ДА
  *****
  Неутрално

  Чета си така из форумите и оппааааа "Да бе Да" - пак се намери някои да се изсере на метеното - абе гадни копеленца сме - пак ли заговор видя бе пиле в съдебната система.Ей такива драскачи са ни проблема ж БГ.

  Браво на ЧИСТАЧА - МНОГО ДОБЪР КОМЕНТАР !

 14. 14 Профил на до негадното тъпо копеленце
  *****
  Неутрално

  До коментар [#13] от "Към Да бе ДА":

  а ти негадно копеленце, каква ти е заплатата ? Причината е само една - ВИСОКАТА И ТО БАСНОСЛОВНА ЗАПЛАТА НА ЧИСТАЧКИТЕ В СЪДА. ОФИЦИАЛНО БЕШЕ ИЗНЕСЕНО, ЧЕ БИЛИ ОТ ПОРЯДЪКА НА 1000 ЛЕВА. Е, гадно копеленце- нещо да кажеш ?

 15. 15 Профил на kopelenceto
  *****
  Неутрално

  На баба ти хурката - заплатата е 380 лв.отворен запознат.А моята само можеш да мечтаеш.Тракторист съм - 1500 лева.Хи хи.Как е ааааааааааааааа

 16. 16 Профил на Хесапов
  *****
  Любопитно

  ...а какви са въпросите от интервюто? качил ли ги е няко в инета вече?

 17. 17 Профил на копеленцето
  *****
  Неутрално

  Ако пък е 1000 лева - пукни се от завист!!!!!!!!

 18. 18 Профил на Същий
  *****
  Неутрално

  исках да напиша някой

 19. 19 Профил на SS
  *****
  Неутрално

  ХАИДЕ МОДЕРАТОРИТЕ ДА МИ ОБЯСНЯТ ЗАЩО КАТО ОТВОРЯ СТАТИЯ АНТИВИРУСНАТА МИ ПРОГРАМА СЕ ЗАДЕЙСТВА ЗА ЗЛОВРЕДЕН ОБЕКТ(В СЛУЧАЯ ТРОЯНЕЦ) И ЗАЩО МИ ИЗТРИВАТ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕТО КЪМ ДР. ЧИТАТЕЛИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ОСВЕН АКО НЕ СА Я ПУСНАЛИ САМИТЕ ТЕ !!! ДО ДРУГИТЕ ЧИТАТЕЛИ НАПРАВЕТЕ СИ ПРОВЕРКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 20. 20 Профил на SS ??
  *****
  Неутрално

  Каква ти е антивирусната??

 21. 21 Профил на Свирчо
  *****
  Неутрално

  Не се подигравайте с хората.В нашия съд има призовкари и чистачи с висше олразование.Какво да се прави.Борба за хляб.Струва ми се ,че не бива да дъвчем тази тема.

 22. 22 Профил на КОСТАНЧО
  *****
  Неутрално

  До коментар [#4] от "дабе, да":

  КО СТАНА ,КАК СТАНА МАЛЕЙ БОЛНИ МОЗЪЦИ

 23. 23 Профил на КОСТАНЧО
  *****
  Неутрално

  Прочетете книгата "Как да излекувам живота си".Ще се разболеете от злоба и завист хора.Няма нужда да се нервирате нищо лошо ,че дават пари на хората ,а заплатата си е нормална -другите са малки -но това е положението -не мижете да го промените.

 24. 24 Профил на 123
  *****
  Неутрално

  До коментар [#23] от "КОСТАНЧО":

  ти си за психиатрията, ве, сельо. Твоите критерии за живота са живуркане, като мижитурка на сигурна службичка, без напрягане и ако някой те накара нещо да свършии почва рев, че хората били злобни и мнителни. НИЩОЖЕСТВО !

 25. 25 Профил на щурчо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#21] от "Свирчо":

  никой не се подиграва с хората, особено на тези с висшето образование. Срамното е, че тези хора с висше образование са принудени да работят като чистачи, с по-ниска квалификация и същевременно заплатата на една чистачка в съда е в пъти по-висока от заплатата на хората с квалификация. Това не е ли пародия ?щурчо

  До коментар [#17] от "копеленцето":

 26. 26 Профил на до копеленцето
  *****
  Неутрално

  До коментар [#17] от "копеленцето":

  копеленце, не е въпросът дали ти или друг ще се пукне от завист. Въпросът е, че ти доказа колко си прост. Хротата отиват и кандидатктват за тази работа в съда, не защото има голяма безработица, както ти комунистчето искаш да изкараш, а защото заплатат е в пъти над докторската и учителската. Толкова си прозд, че дори не знаеш как да се изкажеш.

 27. 27 Профил на комбайнер
  *****
  Неутрално

  До коментар [#15] от "kopelenceto":

  1500 лева ти била заплатата, щото някой досега ти е давал толкова, понеже крадяха с гъза си от еврофондовете за директните плащания на площ. Ама сега вече ямата свърши, Брюксел врътна кранчето и тази година може да питаш де серат гладните..Ха,ха,ха,ха,ха,хах,хааааааа
  Обаче, 380 лева заплата за чистачка е много висока, като се има предвид, че за младши експерт в държавната администрация, с висше образование,два чужди езика и специализация дават 375 основна. То затова и държавата ни е кенефска - само кенефо чистачите са на почит и плащане.

 28. 28 Профил на БЪЛГАРИН!
  БЪЛГАРИН!
  Рейтинг: Неутрално

  Срамен труд няма - има само срамни дела!

  Последният преди да напусне България да вземе Знамето!
 29. 29 Профил на КОНСТАНЧО
  *****
  Неутрално

  До коментар [#24] от "123":

  123 Не си сте си изпили хапчетата!Няма нужда от нерви.Селянка е баба ти и после по наследство и при теб се изявява селската изказност -последното ти определение поваче ти подхожда маЙ? Аааа?

 30. 30 Профил на no name
  no name
  Рейтинг: 0 Весело

  Всички искат да са по-близо до дупнишката мадона ! Ех, Сашке,Сашке.....

  Аз не съм комунист, аз не съм нихилис, аз не съм шовинист, аз не съм терорист, аз не съм антихрист, аз не съм екстремист. Аз съм просто човек!
 31. 31 Профил на kopelenceto
  *****
  Неутрално

  Доволен съм от всички шарани добре кълвящи във форума.Много сте умни бравоооооооооо.Има и хубави мнения но повечето са ЗЛОБНИИИИИИИИ .Честито!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK