Бойко Борисов в реч за демокрацията и свободата: Колегата Цветанов копае и вади трупове

Бойко Борисов в реч за демокрацията и свободата: Колегата Цветанов копае и вади трупове

© ДневникВ портала за споделяне на съдържание YouTube са публикувани видеозаписи с откъси от речта на премиера Бойко Борисов "Демокрацията и свободата в България: Политика на реформи на новото правителство", която беше произнесена снощи в Берлин. Пред повече от 300 гости на консервативната политическа фондация "Конрад Аденауер" Борисов подробно се спря на действията, които българското правителство предприема срещу организираната престъпност.


"... И когато взривиха Пуканич (хърватския издател Иво Пуканич, убит през октомври 2008 г. - бел. ред.) сега, се оказа, че Робърт Матанич, Сретен Йоцич, всичките тия, които ние екстрадирахме от България, са заподозрени за убийството на Пуканич", каза Борисов.


По думите му "няма убийство, по което ние да не сме задържали хора или да не сме намерили свидетелите и да не кажат извършителите". Проблемът обаче бил, че "законът изисква да излезеш и да свидетелстваш, а хората се плашат", защото не били убедени, че престъпниците наистина ще получат наказание. "Като ги е страх хората, и съдиите не могат после да присъдят. Ние сме изправени пред подобна ситуация", обясни премиерът.
"За първи път сега се пропукаха организираните групи и пропяха в арестите, оттелиха се от "Наглите" и отидоха и посочиха трупове. Ние в момента разкриваме поръчкови убийства. Отиват и показват - ей-тука в тая ливада има труп, ей-тука някъде го копахме. И колегата Цветанов копае и вади трупове. И неслучайно са ни пълни арестите", сподели Борисов пред гостите на фондация "Конрад Аденауер".В началото на изявлението си Бойко Борисов обърна внимание на промените от 20 години насам: "Вярно е, че промените в България започнаха 1989 г., вярно е, че станаха 20 много, много трудни години за България. Истински се надявам, че вие разбирате, че ако тези процеси бяха минали нормално, ние в България щяхме да имаме традиционно силни леви и десни партии". Премиерът спомена "много силните позиции, които имаше старата комунистическа партия, която днес е с прекръстено име - социалистическа (не го казвам, за да ги засегна, а по простата причина, че наскоро имаха 40 и не знам кой конгрес). Сиреч - когато си приел пасивите и активите на една партия, не можеш да се обиждаш, когато ти припомнят за най-мракобесните времена в нашата история", каза премиерът.


"Ние се явихме във време, когато много хора имаха вече силен евроскептицизъм, защото не можеха да си обяснят как комунистите станаха социалисти. (...) Това бяха времена, които нас ни представяха като най-голямото възможно зло. За радост нашите избиратели - българският народ - оцени това, което сме направили и в МВР, и след това като градоначалник на София, от това, което събрахме като единомишленици в лицето на Цветанов, Фандъкова, на много други, и победихме на 5 поредни избора досега", посочи Борисов.


По-нататък българският министър-председател подчерта: "Това, което бяхме поели като ангажимент към нашите избиратели - да не направим коалиция с никого, да не поемаме негативите от миналите управления, го удържахме до ден-днешен. Беше много трудно, защото стартирахме с голямо недоверие. Шест-седем месеца откакто съставихме правителство, кредитните агенции вдигнаха рейтингите на държавата заради изключителната финансова дисциплина, която водиме, заради реформите в сферата на сигурността, заради операциите, които направиха колегите от МВР". По думите му "с отвличанията беше огромен проблем, с магистралните грабежи също и затова първо с тях се захванахме. И едва когато почнахме да ровиме убитите и труповете по полетата, хората повярваха, че сме достигнали до едни от най-кървавите групи в страната. Аз ви уверявам, че каквото и да ни струва това, ще продължим докрай в тази посока."
"Сега е в пъти по-трудно да направим това, което не сме направили преди присъденияването към евросъюза, защото българите казват - след като са ни приели - значи сме били наред, какво искат сега още от нас? И е логично", продължава Борисов.


Според Борисов ирония на съдбата е, че бившата комунистическа партия подписала договора за присъединяване. "И най-голямата им хвалба сега на българските социалисти е, че са ни вкарали в ЕС. И аз не мога да си обясня сега защо ние трябва да направим реформи. А е трябвало да ги направят тогава, да видим как са щели да ги направят тогава. Да видят как се прави реформа в независима съдебна система", изтъква премиерът.


"Но г-н Пьотеринг (бившият председател на Европарламента, който в момента е президент на "Конрад Аденауер" и е водещ на срещата с българския премиер - бел. ред.), ако не беше толкова трудно, хората нямаше да ни изберат нас. Щяха пак да си изберат социалистите и да върви всичко мазно, бавно. Просто трябва да се свърши много работа и затова се падна на нас този ангажимент. И аз ви уверявам, че ще направим всичко възможно. Поставили сме си големи цели - да влезем в Шенгенското пространство, да имаме прекрасна гранична полиция. Мисля, че от еврофондовете 100% ще усвоиме парите само по Шенген, защото съзнаваме, че това е обща европейска граница, която трябва да бъде такава, каквато е днеска", обяви още премиерът.
"Ако направим едно съревнование между предишното и сегашното правителство, смея да твърдя, че моите министри имат перфектен немски, много от тях (смях в залата - бел. ред.). Така че и в това отношение сме по-добри от предишните. Днес нашите партньори в дясно ме атакуват за г-жа Плугчиева, че я предложихме за ЕБВР и й дадохме съпътстващи писма и искат да ги оттегля, заради това, че са се провалили... Има едно малко уточнение - спряха ни всички еврофондове. Въпреки всичко аз исках да покажа - и на европейските, и на българските социалисти - че в ГЕРБ ние сме политически проект, който неслучайно (се нарича така - бел. ред.), а и девизът на днешната среща е европейското развитие", каза още Борисов в речта си, която беше прекъсвана от въпроси.


Според Борисов всички трябва да се поучим на толерантност и разбиране от старите европейски демокрации, че "дори и диаметрално противоположни политически партии със своите виждания да могат да се обединяват, когато има общ проект за държавата". "И с избирането на г-жа Бокова за председател на ЮНЕСКО, и сега с г-жа Плугчиева - повярвайте ми, много повече мръсни ризи можехме да извадим за тях, отколкото за г-жа Румяна Желева. Тя е един утвърден специалист, професор в Магдебургския университет, но беше омаскарена по един безобразен начин", каза премиерът.


"Ние дадохме нов политически тон, нов европейски тон, подкрепихме кандидатите на социалистите, включително когато г-жа Бокова кандидатстваше в Париж (за ЮНЕСКО - бел. ред.) пратих и министъра на културата, заместниците му и се ангажирахме и говорихме дори и с правителствени ръководители да подкрепят избора, щото е българка. Никой от нас не излезе да каже, че тя е дъщеря на главния редактор на "Работническо дело". Напротив - подкрепихме я, защото тя като личност, като човек се е изградила и мисля, че ще е един добър шеф на ЮНЕСКО. Не по този начин ни отговориха на нас. За сметка на това сега в Брюксел сме изпратили кандидат за еврокомисар, г-жа Кристалина Георгиева, която 16 години е във Вашингтон, вицепрезидент на Световната банка, и аз съм убеден, че много ог държавите, изпратили еврокомисар, ще се съгласят, че е тя е ниво над тях", обясни още българският министър-председател.


Борисов подчерта, че ГЕРБ имат дълга скамейка от кадри. "В сегашното правителство аз и заместник-председателят на партията, който е вицепремиер и вътрешен министър, сме членове на ГЕРБ, партийци. Всички останали министри са възможно най-добрите експерти в отделните сектори. Те са и тука сред вас, работили са по десет и повече години в немски, австрийски компании, в Световната банка, в лондонските университети. А ние им даваме политическия гръб, политическата воля да си свършат тези реформи", сподели премиерът, като добави, че "идва реформа в железниците и се надавям да направим нещо като немската железница (смях в залата - бел. ред.), идва в здравеопазването - стотици болници вътре с по трима-четирима лекари, и 20 години няма реформи - предстои и в образованието, навсякъде".


"Въпреки всичко, ние демонстрираме и там където можем, максимална приемственост", увери Борисов присъстващите.Какво каза Борисов за енергийните проекти


На въпрос от аудиторията за бъдещета енергийна политика на България, Борисов заяви: "Предишното правителство подписа три договора с Русия - "Бургас-Александруполис", "Южен поток" и АЕЦ "Белене", вследствие на което са похарчили много пари, особено по "Белене". Аз не знам как го подписаха "Бургас-Александруполис" при положение, че дори една елементарна фабрика или завод да правиш, трябва ОВОЗ. Ние 3 години се борихме да получим ОВОЗ за завода за боклук в София, 3 години ни разиграваха и саботираха, за щото в основата на предишното правителство беше да правят криза от боклука на София. Откак ги няма, няма криза."


"Бургас-Александруполис" е подписан, без да има оценка за въздействие върху околната среда. И местното население - Бургас, Поморие, които си изкарват препитанието с туризъм, се питат: как без да има сигурност за екологията, в едно бурно море, каквото е Черно море, ще правите изнесени буйове в средата на залива, където да се претоварват танкери всеки ден. Представете си бургарското пристанище всеки ден да влиза танкер, включително и в подобен на днешния ден - буря, бал 3-4 метра вълна, но всеки ден да влезе танкер, да се върже с огромните гумени маркучи. И руската, и гръцката страна правилно казват - след като сте подписали, трябва да го изпълнявате. Ние категорично сме се произнесли - ОК, само че искаме международна експертиза относно оценка на въздействието на проекта върху околната среда, и в момента я възлагаме", обясни премиерът.


"Когато говорим за "Южен поток", трябва да кажем няколко думи за "Набуко". Преди около месец и половина Йошка Фишер беше в България, той ръководи този проект, ние му дадохме възможност да се запознае с всички наши решения, имаме и финансова готовност, приоритетен е този проект за България, но ако ме питате за моето лично мнение, той или няма да стане, или ще стане след другия. Това ми е усещането, след разговори, включително и с Путин. Така че като приоритетен за ЕС, ние стоим зад него и сме готови за го правим, ако той тръгне. Що се касае до "Южен поток", за него са закачени вече доста държави и той на територията на България не се бие с "Набуко". За България който тръгне по-бързо, него правим", посочи още Борисов.


За АЕЦ "Белене" Борисов каза, че проектът има разрешение от ЕК да бъде строен, но "много безобразия са направени и по него - милиард и 100-200 милиона са похарчени вече, зарити в земята". Целта на мероприятието, добави премиерът, е Станишев да направи третата първа копка на "Белене". "Първата копка беше на Живков, после втората първа копка направи царят и сега Станишев трета първа копка прави (смях и аплодисменти в залата). А от мене ме питате какво да правим пак, не е справелдливо. Нито мога да направя първа копка вече (бурен смях), трябва да извадя поне 1 милиард евро отнякъде. Не знам, би трябвало един ден прокуратурата да се произнесе по това, но в момента, в който изтече срокът на договора на RWE, те по най-бързия начин се изнесоха."


"Сега министър Трайков проявява геройство, като продължава да се бори за проекта, претрансформира го, бори се с руската страна, за радост обаче те оценяват нашия прагматизъм, готови са да намаляват цената, разчитаме и на френски, немски компании отново да се върнат сега, когато го преформатираме, за да стане изгоден, по-евтин, да се възползваме от това, че имаме разрешение от ЕК. А и беше му нарушено самочувствието на българина със затварянето на 1-и, 2-и, 3-и, 4-и реактори на "Козлодуй". За 3-и и 4-и реактори е безспорно, че те са абсолютно редовни, безопасни, да се има предвид, че те вече са се изплатили и сега 1.2 млрд. евро щеше България да изкарва всяка година чиста печалба от тези реактори. А ние, спазвайки договорите, не дразнейки Комисията, приехме да ги затворим. Затова би било добре, ако големи немски компании, но и френски, при новото преформатиране на "Белене" стане един наистина европейски проект с участието на водещи компании", бяха думите на премиера.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"

Коментари (254)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на фарго
  *****
  Неутрално

  Като вземете да ги вкарвате в затворите със големи присъди тогава може и да ви похвалим.

 2. 2 Профил на точно
  *****
  Неутрално
 3. 3 Профил на Некой
  *****
  Неутрално

  Ама как му се смеят само ,но той горкия не се и усеща какви ги плещи

 4. 4 Профил на УЛАФ
  УЛАФ
  Рейтинг: 458 Весело

  С тези "нагли" ще има да се хвали като папагал до края на мандата си. Щото само това ще са му успехите на гения от Банкя.

 5. 5 Профил на m
  *****
  Неутрално

  "Операторът" едвам задържа камерата от смях

  А иначе - въпросът е какво се прави, за да не ги в страх хората да свидетелстват.

 6. 6 Профил на УЛАФ
  УЛАФ
  Рейтинг: 458 Весело

  "Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"

  Не държим, глупостите на гения от Банкя наизуст ги научихме вече.

 7. 7 Профил на Joro
  *****
  Неутрално

  То с мутра трудно се разговаря..... само нечленоразделни звуци... абе .. някак ци му идва отвътре .. напиня го таз простотия ....

 8. 8 Профил на Хрисанти
  *****
  Неутрално

  Толкова ли няма един доблестен в обкръжението на премиера, та да му внуши в тъпата чутура две неща: 1. да не се опитва да импровизира речи - между пожарникар и риторика има толкова общо, колкото между маркуча и Платон. 2. да му посочи учител, който малко, малко да го научи какво да говори, как да говори и как да се държи пред публика, а не да ни срами страната.

 9. 9 Профил на тт
  *****
  Неутрално

  Браво Борисов, браво Тикво. Показал си и на германците простотията си.

 10. 10 Профил на тракторист
  *****
  Неутрално

  Върха беше като се появи пред гръцките трактористи на границата с шапка за 1,50 лв от битака

 11. 11 Профил на trenera
  *****
  Неутрално

  Браво, Бойко!
  Най-после някой да се заеме да свърши нещо сериозно в управлението на България!

 12. 12 Профил на gara
  *****
  Неутрално

  в тази ливада има труп: - това е трупът на МвР, дами и господа, хората ги е страх защото МвР се продъни от корупция и си бачка с бандюгите, изтича информация

  тоя пчва да ме дразни

 13. 13 Профил на gara
  *****
  Неутрално

  разказаха ми за репортажа от границата, ама не мога да го намеря, много искам да го видя

 14. 14 Профил на хорибиле аудито
  *****
  Весело

  смешно наистина, все "Аз, Аз, Аз" и това че МВР е Той и шофьора Му- "колегата Цветанов" с лопатата

 15. 15 Профил на Помним
  *****
  Неутрално

  Когато премиер беше Симеон, Бойко беше главен секретар на МВР. Ходеше да лови престъпници, а журналистите и операторите го следвах За един ден го снимаха в три различни краища на страната. Много работеше. И все пред камерите. Така му се вдигна рейтинга. От онова време и сега разликата не е кой знае каква. Само, че тогавашния премиер не се биеше в гърдите и това му коства много. Явно самохвалството е на почит. Спомням си и по времето на Костов имаше падобни полицейски акции. Министър Бонев също се опитваше да се бори с престъпността, но и тогава Костов не ходеше да се хваля като малко дете. Би трябвало ние да даваме оценки за свършена работа, а в поведението на Борисов не виждам нищо достойно.

 16. 16 Профил на ткникодим
  *****
  Неутрално

  Ударили магарето по самара, та да се сети. Дали му да говори за демокрация и свобода, защото виждат че с него тя загива. А той пак си знае за краставицата.

  Ето един отговор на въпроса:

  "Смятате ли Бойко Борисов за подходящ премиер на България?"

  Близо 1/4 го виждат като "Заплаха за демократичната система"

 17. 17 Профил на Чичето
  *****
  Неутрално


  Към № 10- тракторист: Имаш много здраве, шапката е е от 1, 50, а от 2, 50лв. Иначе мозакът и толкова не чини...

 18. 19 Профил на георгиев
  *****
  Неутрално

  Хрисанти, няма как да му кажат "Не бъди прост." и той да отговори "Вярно, бе! Вече няма да се повтори."
  Мнозинството съграждани държаха да бъдат управлявани от първичен и простоват човек, като се надяваха, че той ще си върши по-съвестно работата. (Не ме питай къде е логиката - не знам!) И го имат.
  За мен проблема не е, че простее, а че времето минава, но не се вижда да върши нещо сериозно. Ако си вършеше работата, аз лично бих се насилил да преглътна простотията му.
  Все пак ми се струва, че засега не е толкова зле, колкото предходните управляващи, но трябва още малко време за да разберем.

 19. 20 Профил на Milva
  *****
  Неутрално

  До коментар [#1] от "фарго":

  Съгласна, но и да хвърлят ключа, та да не стане "ние ги фанахме, те ги пуснаха"

 20. 21 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  От толкоз трупове ще запълни гробищата....

 21. 22 Профил на тракторист
  *****
  Весело

  До коментар [#17] от "Чичето":

  Съгласен

 22. 23 Профил на ...a едрите риби...
  *****
  Неутрално

  Нас не ни интересуват къде са труповете..Интересуват ни генераторите на БГ престъпността ,все още живите Гоцев,Премянов,Банов,Божко,келешите от ТИМ,Гергов,Ц.Цветков,Гергов,Манджурков,Доган,Д.Иванов и останалите от ДС глутницата...За тях суперменът Бойко се държи като нито ял с тях ,нтио пил с тях,нито даже чувал за тях....

 23. 24 Профил на asaaa
  *****
  Неутрално

  Много е лошо когато човек с ниско ниво на интелигентност управлява една държава

 24. 25 Профил на Gogo
  *****
  Неутрално
 25. 26 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  Без никаква поза
  ще мина към проза:

  От тоя човек всичко може да се очаква.
  И нищо добро.
  Светът почва да ни оплаква...

  www.berbenkov.hit.bg
 26. 27 Профил на зззззззззззззззз
  *****
  Неутрално  Върха беше като се появи пред гръцките трактористи на границата с шапка за 1,50 лв от битака

  За това ли на другия ден опашката на тировете стигна до София.
  Това се казва авторитет- нали се похвали в Германия.

 27. 28 Профил на някой си
  *****
  Неутрално

  Не обиждайте на "пожарникар" бе чукундури.

  Това е една от малкото останали професии с достойнство в БГ. Нито лекарите са лекари, нито полицаите - полицаи, нито военните са военни, нито чиновниците - чиновници.

  Пожарникарите са достойни хора. Който мисли обратното - да върви на майната си!

 28. 29 Профил на Емигрант
  *****
  Неутрално

  Отдавна не бях изпитвал такъв срам от държавен ръководител на РБългария.Меркел просто се забавляваше и разпускаше с него,а ние се червяхме.

 29. 30 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  Срам ме е, че съм тук и чета глупотевините ви, уважаеми "коментиращи". Има ли един свестен човек, който да оцени правилно думите и делата на Борисов? Защо непрекъснато търсите някакви грешки, тайни знаци, подхвърлени думи и т.н.? Та кой на този хал, на който е държавата, ще вземе и ще започне да рине сантиметър по сантиметър за да я ИЗЧИСТИ от мръсотията, наслагвана години наред? Има ли някой да се хване на хорото и да каже "Ей, хора, аз заставам зад идеята - да си изчистим държавичката от калпави, неподготвени и крадливи държавници"? Махам се от тази "яма от псувни и простащини"! Довиждане!

 30. 32 Профил на nearvana
  nearvana
  Рейтинг: 233 Неутрално

  не може да се отрече, че ББ все пак прояви достатъчно интелект, за да привлече хора като Симеон Дянков, Илиян Михов и Кристалина Георгиева и да ги издигне на важни постове. Досега мега интелигентните станишев, царчето, костов не го направиха а издигаха приближени от партийните си централи - министри на финансите бяха орешарски, велчев, радев. да не говорим за овчаров, шулева ... резултатите са налице.

  мисля, че разликата в качеството на матриала е очевадна. да делегираш правомощия на хора с умения и знания е много важно и поне в икономическата област се справя добре.

  nearvana
 31. 33 Профил на до някой си
  *****
  Неутрално

  Защо се обиждаш толкова другарю пожарникар.Всеки човек е за себе си.Измежду лекарите има свестни,при учителите също,чиновниците,тоже,ама при пожарникарите най-вече.Колко сте прости си личи и от изказването ти.

 32. 34 Профил на До корен !!!
  *****
  Гневно

  Г-н Борисов, Вие не сте Гл. секретар на МВР ! Събудете се !
  Вие сте Премиер на България и като такъв сте длъжен да неутрализирате сценаристите и поръчителите на организираната престъпност у нас. До корен ! Вие ще заловите разни изпълнители с прякори, а от корените ще покарат нови и нови издънки !

 33. 35 Профил на gara
  *****
  Неутрално

  Бойко Борисов в реч за демокрацията и свободата: Колегата Цветанов копае и вади трупове

  браво за заглавието

  много е ободряващо

 34. 36 Профил на Хе-хееее
  *****
  Весело

  Вижте на филмчето в долния десен ъгъл един беловлас демократ колко внимателно слуша премиера български...

 35. 37 Профил на руснак
  *****
  Неутрално

  Не се коркайте братя. Така я карахме ние с Елцин. Правеше шоу на целия свят, радваха му се и американци и германци и французи и англичани. Но той поне пиеше и глупостите ги вършеше в пиано състояние. Б.Б. не пие, но това не му пречи да върши подобни глупости, а западняците му се радват като на селски идиот. Все пак надявайте се след него да дойде некой ваш Путин.

 36. 38 Профил на Радо
  *****
  Неутрално

  Всъщност , кефи ме повече от всички предишни премиери. А това , че няма обноски на дипломат от кариерата е по-скоро добро,от колкото лошо.

 37. 39 Профил на Едно_Българче
  Едно_Българче
  Рейтинг: 627 Весело

  Добре ,че поне в youtube са го пуснали, защото нито една немска медия не сметна за нужно дори да спомене ,че е на посещение в страната

  Fortuna favet fortibus!
 38. 40 Профил на krasimirav
  krasimirav
  Рейтинг: 8 Весело
 39. 41 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Смеете се,ама не знам някой в Германя, да е слушал реч на сергишев.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 40. 42 Профил на Щъркел
  *****
  Неутрално

  Характерното за Премиера Борисов е, че МИСЛИ и си ВЪОБРАЗЯВА разнообразни методи за прочистване на държавата, докато предшествиниците му и това не правеха.
  ФАКТ е обаче, че вече никой не му се вързва на успехите, колкото и за способен да се смята той.

 41. 43 Профил на Правец
  *****
  Весело

  Определено надминава правешкия си кумир и учител

 42. 44 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#4] от "УЛАФ":

  дори само това да е, не е малко.
  Саймънчо и Сергюнчо за два мандата да не би да свършиха каквато и да е работа в полза на обществото?

  РЕФОРМИ !
 43. 45 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#29] от "Емигрант":

  По-скоро трябва да те е срам ако теб те изберат за премиер, мен би ме било срам Иначе палячото е уникален хахаха много ясно се вижда Б-я и Г-я два различни свята, единият е излишен

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 44. 46 Профил на BULЧестNO
  BULЧестNO
  Рейтинг: Неутрално

  300 та триста избрани гости..почти като 300-та на цар Леонид...И германците слушат...много слушат и се учат!!
  Смеят му се(ни се) чужденците ама кой ли се усеща?? как да се усети,то трябва рецептори за това,усет!!
  Къде ти от бай Ганьо такива екстри??
  Едвам се сдържат хората..а зад кулисите само цъкат с език и въртят глави...не са виждали такива чудеса български..абе виждали са ама винаги все ги изненадва българското!!
  българското дебелокожо говедо...Което вече ни мляко,ни месо дава...но инак е мнооого учено и демократично!20 годишни преходни БГ говеда...не е малка работа това,нъл тъй,чоджум?!
  БГ-дрипльото и шута на Европата...жалка история.
  ТРАГЕДИЯ!

 45. 47 Профил на Кралят Слънце
  *****
  Неутрално

  "Това което сме правили и във МВР и след това като градоначалник на София"

  Говорим за себе си в множествено числио! Чудех се кога ли ще се случи. НИЕ премиерът КАЗАХМЕ!

 46. 48 Профил на Йети
  *****
  Весело

  Не е обидно да се родиш йети, жалко е да използваш лексика на примат, така казваме ние йетитата.

 47. 49 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Най много се опасявах да не говори глупости и злепостави България но така се оказа. Какви бисери,какъв ум каква елементарност чета и се срамувам.Фиаското на Желева се повтаря в нов вариант.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 48. 50 Профил на jk
  *****
  Неутрално

  Обществена тайна е че ББ е прост. Но не вярвах, че е толкова прост и самонадеян в простотията си, че сам да си пише речите.

 49. 51 Профил на Чоко
  *****
  Весело

  Да, обаче казва: "Аз плащам"

 50. 52 Профил на ??
  *****
  Неутрално

  Спомних си посещението на бай Тошо в Западна Германия.Същият срам изпитах и тогава.Няма ли съветници този Б.Б.поне да му пишат речите!?Няма ли истински приятели да го посъветват малко върху нормите за поведение и говорене.!?

 51. 53 Профил на Генчо Милицията
  *****
  Весело

  НОВ ВИЦ ЗА БОЦЕ ТИКВАТА

  В Германия Боце Тиквата изнесъл лекция!!!
  Всъщност лекцията била написана върху 100 каменни скрижала, а Боце Тиквата юнашки ги вдигнал и ги ИЗНЕСЪЛ.
  НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ИЗНАСЯНЕ НА ЛЕКЦИЯ ОТ ТИКВА!!!

 52. 54 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Весело

  някой от труповете дето цецко ги вади са "садени" по времето на бойковото генсекство.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 53. 55 Профил на До 32
  *****
  Неутрално

  Имаш нужда от лекарски преглед.

 54. 56 Профил на Ivan
  *****
  Неутрално

  Срам ме е заради него.

 55. 57 Профил на Простотия до шия....
  *****
  Неутрално
 56. 58 Профил на Ако ...
  *****
  Неутрално

  Ако го слушаш, без да го гледаш е пълно копие на Т.Ж.
  Да Вие честито...

 57. 59 Профил на Омбре
  *****
  Неутрално

  Боко народа го избра за да махнем Доган от власта.В тоя си стремеж бяхме готови да изберем всеки.Освен това обещанието беше че ще бъдат съдени всички злоупотребили с власт.Е както при крадливия и лъжлив цар историята се повтаря.Варианта се оказа по лош дойде на власт едня шепа хора Боко цветанов Фандъкова и Желева която се оказа партия-Герб."Лошо много лошо Седларов"...по култовата реплика на Т Колев

 58. 60 Профил на И аз ...
  *****
  Неутрално

  До коментар [#30] от "Аз":

  Браво!!!
  Хиляди +++++++++++++.......!

 59. 61 Профил на ТАТО
  *****
  Разстроено

  Е ТЕ ТОЯ МЕ НАДМИНА! Те на това у нашенскио шоплук му се вика да направиш ШКОЛА. Вече мога спокойно да си лежа в гроба - МАМАМ СИ ДОСТОЕН ЗАМЕСТНИК, БЕЕЕЕЕЕЕЕ
  Ваш Тато

 60. 62 Профил на аз
  *****
  Неутрално
 61. 63 Профил на mikis
  *****
  Неутрално

  ДОЛНА КОМУНИСТИЧЕСКА СГАН СЕ ШИРИ НАВСЯКЪДЕ! ДО КАТО НЕ ИЗМРАТ ВСИЧКИ ДО ЕДИН НЯМА ДА СЕ СТАБИЛИЗИРА БЪЛГАРИЯ. ТРЯБВА ОЩЕ НЯКОЛКО КАТО БОЙКО БОРИСОВ ЗА ДА ИМА БЪРЗИ РЕЗУЛТАТИ. БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ!

 62. 64 Профил на If then else
  *****
  Неутрално

  В сравнение с червените е цвете, няма място за сравнение. Народа го е избрал такъв. Абе работа да върши.

 63. 65 Профил на Спрете!
  *****
  Неутрално

  Може да е изтъркано, но искам всеки път преди да плюете, да си припомняте кои бяха алтернативните партии на последните парламентарни избори... Ах, сетихте ли се? Само не ми пробутвайте Беровия министър на финансите Теменужко - покровител на 1/1118 от един процент от българските избиратели ....

 64. 66 Профил на Nikolay
  *****
  Неутрално

  Тук в имахме подобен случай - Джеси Вентура губернатор на Висконсин

 65. 67 Профил на 200
  *****
  Неутрално

  Еееех плювалниците пак нацвъкаха форумите. Като сте толкова умни що не кажете/пишете/ кой искате да е сега на власт и да вади горещите кестени на триглавата ламя от огъня? Кой, кой, кой?

 66. 68 Профил на Александър
  *****
  Неутрално

  Ейй много разбирате вие тука... Как бил говорил, как се е бил изказал... Бойко Борисов далеч не е идеален, ама пък работата му да не е лесна. Какво очаквате вие тук? Що не излезе някой от вас и да застане да поеме отговорност за нещо? Или пък да повдигне хората да го изберат за нещо? Ама нали е по-лесно тук от форума да се плещи... На тва му се вика мижитурство!

 67. 69 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  от 2001-а бойко е по висшите етажи на властта (генсек, столичен кмет, премиер), стига е говорил все едно няма пръст в безобразията отпреди юли 2009-а, стига се е правил на репресиран с някакъв си митичен убит дядо.

  единствения начин да изкупи принадлежността си към червеното котило е най-после да спре с втръсналите оправдания, бутафорните мерки и съчинените успехи и да почне да върши работа. но той не показва нито желание, нито способности за това.

  някои почитатели на боботко твърдят, че бил недолюбван, защото бил прост и прям, но това не е вярно, още повече че напоследък взе да ползва все по-сложни заучени фрази. всъщност тая крива ракета е презирана и подигравана заради контраста между безпомощността си и празното си самохвалство, между гръмките си клетви да отстоява дадена позиция до край и паническото отстъпление от нея на следващия ден. заради нарцистичното си цупене, че не бил достатъчно оценяван и хвален.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 68. 70 Профил на ????????????
  *****
  Неутрално

  Древните гърци са казали,че ГРАМОТНОСТТА е предпоставка за демокрация!"ние премиера" -цъ цъ цъ!!!!?????

 69. 71 Профил на craghack
  *****
  Неутрално

  Бат Бойко добре го раздава, но защо не обясни на германците защо и как първата му среща бе с главния прокурор. Защо същият този главен прокурор 6 месеца по-късно не е свършил никаква работа? Защо нищо не се говори за промяна на Конституцията и преминаване на прокуратурата в изпълнителната власт? Защо никъде не се споменава разтурване и цялостно преустройство на ВСС и принципите за работа на съдебната ни система? Все въпроси, за които ББ не издумва и думица...

 70. 72 Профил на @спрете!
  *****
  Неутрално

  Понеже си прост и нахъсан гербер, провери кой е бил министър на финансите в беровото правителство.... Може да извикаш и колегата Цветанов, заедно да покопате, главанак прост.

 71. 73 Профил на 911
  *****
  Неутрално

  ЕБАТИ ПРОСТАКА - ДАЖЕ НЕ СЕ УСЕЩА

 72. 74 Профил на hahaha
  *****
  Весело

  Боко Турбото е във вихъра си, добре че не говори английски или немски, да ги светне дядковците в Аденауер как се копаят и вадят трупове...

 73. 75 Профил на СК
  *****
  Неутрално

  Какво общо има между т.н. "евроскептицизъм у българите" и преименуването на комунистите в социалисти?

 74. 76 Профил на 2+2
  *****
  Неутрално

  ББ говори доста по-добре от всички бг-политици, а реториката му е най-близка до западната. Фактът, че го нападат точно по тая линия, значи че нападките идат от хора, на които западният стил им е доста чужд. Такива са червените и сините комунисти.

 75. 77 Профил на gara
  *****
  Неутрално

  стига сме се веселили,


  нека се помолим за тежко ранения войник в авганистан

 76. 78 Профил на Димка Гочева
  Димка Гочева
  Рейтинг: 466 Весело

  Тур дьо резил - първа част: РЖ пред Европейския парламент.
  Тур дьо резил - втора част: Боко Тиквата пред фондация "Конрад Аденауер".
  За една бедна, малка и изостанала страна като нашата може и да са много два тура на орезиляването пред Европа само за един месец.
  Но-о-о, поне е весело.
  ШоО.

  димка гочева
 77. 79 Профил на hah
  *****
  Весело

  До коментар [#76] от "2+2":

  рИторика

  До коментар [#77] от "gara":

  аФганистан

  натуралната простотия в България си намери партия и вожд

 78. 80 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: Неутрално

  до 200

  Какви кестени вади Бойко Борисов от огъня, прощавай?
  Той е способен сам да вземе решение само по въпросите с труповете и лопатите. Премиерът, сиреч нашият пръв министър, не може да вземе решение по нито един социалнополитически въпрос! Първият не е пръв, освен пръв полицай, а го дърпат разни експерти в разни посоки. Казвам 'разни' експерти, защото премиерска, цялостна визия няма. Можем само да се надяваме, че експертното дърпане в разни ресорни посоки ще доведе до някакво наслагане на посоки и вектори - я няма да е равно на нула накрая.

  Това, което Дянков си позволи да направи с парите на лекарите е абсолютно неприемливо - а, доколкото разбирам, и незаконно. Само за тегли чертата над нисък дефицит накрая, или що?! Вярно е, че реформи в болничната система са крайно необходими - но да се закрият болници в някои райони е все пак геноцид!
  Това, което ме притеснява с много от експертите на Борисов, е, че някои от тях явно не разбират какво отличава бизнеса от държавното управление: както се каза днес в едно интервю - тук става въпрос за социални въпроси с финансово измерение, а не за финансови въпроси със социално измерение!

 79. 81 Профил на 2+2
  *****
  Неутрално

  виждам, че си слабограмотен, нема нужда да се пънеш да го показваш, пробвай със соц. критиката към ББ, дотам ти е капацитета

 80. 82 Профил на българин
  *****
  Неутрално

  Като слушам Бойко, непрекъснато ми се натрапва сравнението му с бай Тошо.Лика прилика са по простотия и елементарност.Ако бай Тошо все пак беше комунистически диктатор, натрапник,то Бойко има претенциите да е демократ избран за срам и позор от народа за премиер.Бойко в едно е прав.Мат,риала е много лош.Този мат,риал си избира Бойковците, които ни карат да изпитваме неудобство от срам заради простотиите си.Този мат,риал никога няма да избере мъдри, умни и разумни държавници като Костов да ги ръководи.Той ще си избере прости,с ниска ителигентност, хора въздухари като Бойко.
  Тежко на България.

 81. 83 Профил на пепи
  *****
  Неутрално

  Мутрата е нагла и в чужбина.

 82. 84 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Няма страшно.

  В Германия са виждали къде-къде по-големи палячовци.

  Тези от "Конрад Аденауер" си го знаят Бойко... нали им е дете... след като излезат от залата и ще се приберат в къщи - някой ще идат на фитнес, други на кръчма или да пеят в хор, трети ще се занимават с домашните задания на децата си.....

  Утре ще се събудят и ще да идат да гледат някой палячо от друга държава... хората са толерантни... някой от тях дори се кефят на такива недодялани личности и ходят да им стискат ръцете с "гут гемахт"... тайнчко си мечтаят да имат и те възможност да се държат непринудено, вместо да си мерат приказките....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 83. 85 Профил на торквемада фешън клуб
  *****
  Неутрално

  Що само плюете? И всъщност, колко души пишат тук? Според мен, не повече от трима, и то платени от БСП/ДПС централите. Какво плюете? Може и да е малко, ама човека все пак вече направи нещо. А вашите "подлоги" за 20 години само смучеха, крадяха, замазваха следите си и се чудеха как още повече да си разделят българските благини. Това че продължава борбата ви мръснишка, означава, че все още има благини за разделяне (което си е чудо на чудесата!). Идете си в Москва и ни оставете да живеем, мръсници гнусни!

 84. 86 Профил на българин
  *****
  Неутрално

  Все пак Бойко може да е полезен с реториката си относно комунистите и БСП.Спрямо тях тя трябва да бъде точно такава, независимо дали Бойко говори искрено или не.Ако Бойко с тези простовати , но точни приказки срещу БСП и социалистите въздейства антикомунистически на мат,реала, който го е избрал и който в основата си голяма част е прокомунистически, все пак ще има полза.
  Тоталитарните наклонности на Бойко не са опасни, защото все пак политическата и геополитическата реалност сега са други.

 85. 87 Профил на Симеон Петров
  *****
  Неутрално

  Каквато и консолидация на някаква партийна основа да се стреми да извърши ГЕРБ и да легитимира своите членове, а защо не и бивши комунисти, усилията ще останат напразни...Историческите простотии не се рафинират с новопоявили се партии. Ние винаги ще останем разделени в тази страна - на опитни зайци и на партийни експериментатори и наследниците им...

 86. 88 Профил на 2+2
  *****
  Неутрално

  Отново се натрапва простият въпрос - защо критиките към ББ откъм комунистите и откъм костовисти са толкова плътно припокриващи се? И отговорът също е прост - еднаквостта на сърцата дава еднаквост на изразните средства.

 87. 89 Профил на naivist
  *****
  Гневно

  Модератора , защо гласуването с плюс и минус пак е прецакано ? така се манипулира гласуването във форума ! Така лъжете себе си , а не читателите , защото те гласуват и виждат , че гласуването им са отразява погрешно по ваша вина !

 88. 90 Профил на Musashi
  *****
  Неутрално

  Това е "Демокрация и свобода", пише го зад нашия смешник! Въпреки че ръси простотии, е Министър Председател на България и му се позволява да говори от такава трибуна. Е, трудно се сдържат слушащите го да не се изсмеят, но на него не му пука. Проблемите в ЕС не са малки, но пък такива нашенски смешници разведряват обстановката и внасят оживление. Лошото е, когато у европейците се затвърди убеждението, че в България този е, дето се казва, "върха на сладоледа"!

 89. 91 Профил на Араламби
  *****
  Неутрално

  "ако не беше толкова трудно, хората нямаше да ни изберат нас"
  цитат от господин Бойко Борисов, министър-председател на България

  Избраха ли хората Бойко - избраха го! Трудно ли е това, с което се е заел? - Ами то е ясно!

  А на гнусния смесен хор от бедесари и костовисти, които са едно змийско котило, ще препоръчам - всеки път си гледайте процентите!!

 90. 92 Профил на Как попаднах тук
  *****
  Неутрално

  На това сборище на изритани властници!!
  А модераторът усърдно ми изтрива коментарите за гласуването.
  Сега пак ще ме изтрие.Поради спам или реклама. Хехе!
  Като чета какви интелигенти се срамували от речта на ББ и се питам кого ще ни препоръчат!
  Май Станишев!
  Да ама него не го канят и не искат да го слушат! Мъкааа!
  А Червената Малката Пица нямало пак да гласува за ББ! Скръб!

 91. 93 Профил на българин
  *****
  Неутрално

  Бойко е олицетворението на провала.Той се провали като секретар в МВР.По негово време започна гангстерската война по улиците на София и другите големи градове.Лош атестат за него е ,че не разкри нито едно убийство, което накара много хора да считат,че убийствата са разчистване на сметки мужду мафиотските кланове на България с участието на Бойко.Вместо задкулисна личност като секретар на МВР, каквато трябваше да бъде, той се превърна в медийна звезда.Типичен пример как медиите могат да превърнат провала на един човек в успех.(Впрочем някой знае ли името на сегашния главен секретар на МВР?)Той се провали и като кмет на София.За два мандата не реши нито един от възловите проблеми на града.Народът е обаче тъп, но упорит.Сега го направи премиер на тази държава с надеждата че ще я управи.Ако Бойко истински искаше нещата да се подобрят щеше да ползва опита и компетентността на кадрите на СДС и ДСБ, които проведоха истинските реформи,благодарение на които сме в ЕС и НАТО.
  Като наблюдавам какви кадри се назначават сега на възлови места , без никакви познания и опит за работата за която са назначени, а се пренебрегват кадри с опит и компетентност от времето на Костов,стигам до прогнозата за поредния крупен провал на управлението.От тези хора не може да се очаква нищо положително.
  Тежко на България

 92. 94 Профил на 911
  *****
  Весело

  До коментар [#92] от "Как попаднах тук":

  Ти не си много умен , нали.

 93. 95 Профил на Глас от Позитано
  *****
  Неутрално

  Абе, хора, не виждате ли, че мозъчния (безмозъчния!) център на столетницата, автор на редица брилянтни ходове, като клиповете с трамвая и брадвата и много други, и ръководен от изтъкнати специалисти, като младия Добрев, Н. Алгафари, Юри Асланов, Гронев и подобни има нова стратегия?! От известно време няма форум, който да не е задръстен от техни писания. Няма радиопредаване, в което те да не се обаждат като пощръклели! - Явно това е малка ударна и добре платена група, която се учи от колегата им Гьобелс. Но ще им помогне ли това? Процентите им продължават да падат....

 94. 96 Профил на разберете Го
  *****
  Неутрално

  Той сам си казва,че непрекъснато е наблюдавал поведението , слушал думите и се е УЧИЛ от тато и семионча,когато им беше вардянин - оказва се,че от тато е взел простотията,а от симеонча-грандоманията. Иначе,си дествува като пожарникар,щото професията дава отпечатък за цял живот,т.е. непрекъснато тича васам-натам,сп.къде има ве що да се прави,т.е.гаси И както при всяко гасене на пожар - огънят е потушен но от къщата я е останало нещо,я не. КАТО ГЛЕДАМ ОБАЧЕ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ МАЙ Е ПО УЛЕГНАЛ,ПО ДОБЪР СЛОВОИЗРАЗ ИМА И ПО ПРЕМЕРЕНИ,МАКАР И ОБЩИ,ПРИКАЗКИ ПРИКАЗВА...ХА ХА ХА

 95. 97 Профил на Буд
  *****
  Неутрално

  Jean Chrétien беше канадският БГ Аватар Бай Тошо, а Бойко Борисов е българският Jean Chrétien. Влиза в нивата с багер и вади трупове ...........направо ме разплака от умиление. ББ е наш огледален образ.

 96. 98 Профил на 2+2
  *****
  Неутрално

  на червената сган и спират кранче за милиарди - така че на ББ форумите ще са му най-малкият проблем с тях. Друго е гадното - сините комунисти от ДСБ с наглостта си, безпринципността си и с неадекватноста си отново отблъскват доста хора с дясно мислене, пречейки за действително крайно-необходимия десен коректив на сегашното управление. Десен коректив ВИНАГИ ще е необходим и винаги ще е глас на малцинството, щото хората са със соц.рефлекси и със соц-манталитет. Костовистите, не официалната им позиция - тя е в повечето случаи адекватна и нормална, а редовият костовистси е чист син комунист по манталитет и тези хора трябва да се държат на здравословна дистанция. Щото каквото пипнат, се сгърчва и се разболява.

 97. 99 Профил на Kaspar
  Kaspar
  Рейтинг: Неутрално

  Мъчно ми е за хората, които възлагат искрени надежди лично на Борисов, и най-вече за тези от тях, които се вързаха на вървежните приказки за 'поемане на отговорност'.
  Не разбирам как могат да вярват, че Борисов ще 'поеме отговорност' - във всички значения, които тази фраза е придобила в политическия живот,- когато сами един интелигентен човек е способен да поеме отговорност. Този, който не разбира в какво се изразява тази 'отговорност', или пък я разбира или усеща прекалено смътно и ограничено, няма никога да се усети и поеме отговорност, освен под адски натиск и когато се окаже сам и изоставен. Докато има достатъчно хора, които да му ръкопляскат, той няма да поеме нищо .
  Че интелигентността не означава непременно 'поемане на отговорност' - ясно. Но че е условие, е факт...

 98. 100 Профил на Помнещ
  *****
  Неутрално

  Всички трупове са от "тройната" и лично от Станишев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK