Бизнес център - Русе ще работи в подкрепа на креативните индустрии на европейско ниво

Бизнес центърът за подпомагане на малки и средни предприятия в Русе стана единственият български представител в новосфомирана секторна група в рамките на най-голямата информационно-консултантска мрежа в Европа за подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network. Тази група е наречена "Креативни индустрии".


Русенският бизнес център е и единствена контактна точка за Северен централен район в европейската мрежа, информираха от там.


Дейността на секторната група ще бъде насочена към индустрии като филмопроизводството, радиото, телевизията, музиката, изкуствата, занаятите, компютърните игри, издателската дейност, дигиталните медии, модата, сценичните изкуства, рекламата, фотографията, дизайна.
Секторните групи към Enterprise Europe Network се фокусират върху развитие и насърчаване на бизнес сътрудничеството и иновациите в съответния бранш. Изборът на членовете на групата се определя от опита и уменията на съответната организация-кандидат, като оценката се прави от Изпълнителната агенция за конкурентоспособност и иновации в Брюксел – институцията, която управлява програма CIP, по която частично се финансира Enterprise Europe Network.


Създаването на дадена секторна група става по предложение на Изпълнителната агенция към Генерална дирекция "Предприятия и индустрия" на Европейската комисия.


През януари 2010 година Комисията направи обстоен преглед на работата на всички секторни групи на мрежата и постъпилите предложения за сформиране на нови. Официалната нота от Комисията за старта на Секторна група "Креативни индустрии" беше изпратена на 21януари, уточниха от бизнес центъра в Русе.Enterprise Europe Network" включва около 500 организации, като търговски камари, агенции за регионално развитие и университетски технологични центрове, приблизително 4 хиляди опитни професионалисти. В тези организации, разположени на цялата територия на Европейския съюз и дори извън него, се предлага пълен набор от услуги за подпомагане на малките и средни предприятия в непосредствена близост до тях.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK