Сайт ще дава информация за дейностите на полигона "Змейово"

Сайт ще дава информация за дейностите на полигона "Змейово"

© Асен ТоневМинистерството на отбраната ще създаде специален сайт, на който ще бъде публикувана онлайн информация за дейностите на полигона край село Змейово. Пет камери за директно наблюдение ще следят извършваните изпитания, като първата ще бъде инсталирана в срок до 15 февруари. По заповед на военния министър изпитания на боеприпаси ще бъдат извършвани само в светлата част на деня.


Освен това военното министерство ще назначи на полигона на щат човек за връзки с обществеността, посочен от неправителствените организации и сдружения. Той ще осведомява интересуващите се по всяко време за извършваните дейности. Специално внимание от ведомството ще отделят и за своевременното информиране на населението от близките до военния обект села, като за целта ще бъдат осигурени нужните комуникации.


Ще бъде възобновено и наблюдението на Старозагорския регион от космоса. Институтът за космически изследвания при БАН ще извършва сателитния мониторинг, като реалната картина ще бъде предавана онлайн. Цялата обобщена информация ще бъде достъпна за всички от специализирания интернетсайт.
Това е било решено вчера при посещението на новия министър на отбраната Аню Ангелов на военния полигон, което мина инкогнито за медиите. Той е бил придружен от зам.- министъра Валентин Радев, областния управител на Старозагорска област Йордан Николов, старозагорския кмет проф. Светлин Танчев и депутати.


Ще бъде актуализиран и изготвеният още през 2006 година списък с представители на медиите и екосдруженията, които ще бъдат допускани на полигона "Змейово" по всяко време. На вчерашната среща е взето решение да се извършва и здравен мониторинг на жителите от близките до полигона селища. Като част от предприетите мерки е и постоянното позициониране на мобилната станция за контрол на въздуха на територията на "Змейово". Ще бъде изградена и интернет връзка за пренос на данните до РИОСВ – Стара Загора в реално време.

Ключови думи към статията:

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на социалист
    *****
    Неутрално

    Бандитския преход от социализъм- комунизъм към ЯВЕН НАГЪЛ КОМУНИСТИЧЕСКИ КАПИТАЛИЗЪМ (или КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ КОМУНИЗЪМ)доведе до това унизително състояние на българското население. А това „............с яйца бяха замеряни министър Младенов и министър Караджова......“ е доказателсво ,че гражданското общество се е превърнало в лесно манипулируема тълпа. А трябва да се насочи цялата енергия ,гняв и възмущение към истинските виновници . Когато преди години се поиска от Гражданско сдружение мораториум само за кратко време да се спрат взривяванията на полигона ,с цел да се локализира по лесно и беше помолен президента на репуликата г-н Първанов за съдействие . Какво се получи. Американската марионетка агент Гоце скочи като опарен и по радиото заяви категоричното си мнение и се обяви против този мораториум.Това поведение е характерно само за великите демагози и корумпирани манипулатори от БСП -наследници на терористичната организация БКП.За сведение полигона в Змейово се намира на окло 3-4 км по въздух от Стара Загора -точно в центъра на страната далеч от границите на съседни нам държави за да няма проблеми и отравя само живеещите около района. А това като: „Уникална техника ще прогнозира обгазяванията в Стара Загора“,“Сайт ще дава информация за дейностите на полигона "Змейово",
    '“Прогностичен модел ще пази Стара Загора от обгазяванията“ и ред подобни изявления са поредната демагогия и манипулация и направо си е жива '“гавра“ и провеждане на геноцид насочен срещу собствения си народ. Сякаш това всичко не е в ръцете на държавата .А държавата се управлява пак от поредните марионетки.Нека това общество докаже ,че не е тълпа и поиска забрана на БСП и след това насочи гнева си в правилна посока.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK