ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът, активността и мандатите са от ЦИК при 100% обработени протоколи

Здравната реформа разбуни малките градове

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (39)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Док
  *****
  Неутрално

  Какво значи спешни центрове? Значи ли че там ще има всякакви специалисти, които могат спешно да окажат качествена помощ в рамките на 3 часа на човек пострадал от инсулт или инфаркт. Или ако трябва спешно да се оперира човек получил спукан апендикс. Да не говорим за бедствие. Как е възможно болницата в Трън да съществува повече от 100 години, сега няма пари, а тогава е имало. Да в другите страни били по-малко болниците. Но първо там имат хеликоптери, има разлика в теренните условия.Гледали сме как на покрива на болницата каца хеликоптер.

 2. 2 Профил на Д-р
  *****
  Неутрално

  Докторята са ЕЛИТ в малките селища, и който им крие хранилката, много ще тегли. А иначе сами се прекарват, като се показват по медиите- да ги видим и да се посмеем.

 3. 3 Профил на Gok
  *****
  Неутрално

  Да ма сигурно преди 100 години населението в околността е било по-вече.
  От 1989 населението на БГ е намаляло с над 1 млн. души а болниците са се увеличили от 200 на 400.

 4. 4 Профил на един
  *****
  Неутрално

  нека да пробват реформата ,в тази криза пари няма ,а за пациентите в тези населени места като гледам предимно пенсионери и деца и безработни са хора ,които практически не внасят нито лев в бюджета на НЗОК ,защото се оказа държавата не е плащала вноските си за тях в бюджета ,който е солидарен или ако е платила минимални суми те директно са отивали в резерва ,тоест подръжката на тези здравни заведения е от всички останали и при тази голяма безработица и ниски осигуровки е невъзможно да се поддържат във всяко селце лечебно заведение ,спешните кабинети са поредната порнография ,която се изгражда ,вместо да се финансират подобаващо практиките на личните лекари и да се обзавеждат от държавата с всякаква медицинска техника ,линейки ,между впрочем това е отдавна направено в почти цяла африка ,те сега ще дадат 100 лв на дежурен лекар ,които не били 100 ,ама щяло да се гледа натоварването ,пък шефа на ЦСМП ще определял кой колко ще взема ,пък сигурно ще се и отчете някъде шефа на ЦСМП,още отсега заваляха оферти към джипитата от страна на фелдшерите да им се дават пари срещу покриване ,тоест лекаря ще взема надницата без да идва на работа ,а накараяще делят и т - н глупости .

 5. 5 Профил на матриал
  *****
  Неутрално

  Ама Обама първо мисли.

 6. 6 Профил на Хммм
  *****
  Неутрално

  В резултат на тая политика всички пациенти ще се струпат в големите болници. Познайте какво ще се случи там при един грип например? Хаос, безумна тълпа от хора каращи и биещи се помежду си и с докторите. За легло ще се чака с месеци. Корупцията ще цъфти, защото на всеки му се живее.
  Полицията ще трябва да си отвори филиали към болниците.

 7. 7 Профил на Лудост
  *****
  Неутрално

  Намалят с 60% бюджета на всички болници.Умно измислено -сами да се закрият.Тежко на болните-в сила ще е естествения подбор,а онкоболните да си търсят парцел

 8. 8 Профил на Пенчо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#3] от "Gok":

  Може би е било повече, но кой направи така че там се обезлюдява. С тези реформи цели райони съвсем ще останат без хора, а ние ще ядем таратанци. Как не са се сетили още да заплануват 6-7 милионна България да се събере в София. Тогава тези проблеми ще отпаднат. Но ще внасяме не само ябълки, бадеми, мляко, и какво ли не от комшиите, стига да има с какво да ги купим.

 9. 9 Профил на Пенчо
  *****
  Неутрално

  Все се гледа какво е в Америка, но както знаете много известни хора въобще не живеят в мегаполисите. А като се пенсионират държавниците заминават по ранчата си далеч от мегаполисите. Не знам дали гледате "Енимал планет"? Хората жиевят сред природата, животинките се мотаят между тях (лисици се заселват покрай хората), лебеди хората ги хранят. Тук първо всичко ще бъде избито, циганите ще изядат лебедите, като тези на кралицата в Англия. Скоро имаше в "Стандарт" за живеещ в България фламандец отглеждащ 300 крави по природосъобразен начин. Само на трева. Селяните от Берковско го изгонили, че им газел неораните ниви, та сега е някъде по Странджа. Мога да ви цитирам американски сайт където упорито се препоръчва яденето на телешко само от говеда отглеждани без каквито и да е зърнени култури за добро здраве. Та, питам аз. Кой ще ходи почукарите да гледа така крави? Или ще си мрем постепенно като лапаме месо от животни хранени с ГМХ. Вероятно нашата нация ще загине не от друго, а от глупост и тъпотия.

 10. 10 Профил на orimm
  orimm
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Малко уточнение - управителят на болницата в Нови пазар не се е срещал със здравния министър! Поправете си информацията!

 11. 11 Профил на BB
  *****
  Неутрално


  Страна на престъпници и идиоти ...

 12. 12 Профил на kk
  *****
  Неутрално

  закриват се болниците - намаляват пенсионерите и това спестява пари и решава се пенсионната реформа Затварятсе училищата - спестява се от образование Намаляват хората в района - пести се от инфраструктура и въобще да има пари за тия на държавната хранилка за които никога няма да има криза

 13. 13 Профил на очевидец
  *****
  Неутрално

  Кой е влизал и се е лекувал в такава болница? Който го е правил знае, че там е по-скоро студен приют, където хората полежават с дрехи за да получат епикризата си за ТЕЛК.
  Хирургия, диагностика, химиотерапия, психиатрия - всичко е в големите болници. Нека да стане ясно каква услуга се предлага в малките болници. тя не е лоша или добра, проста в голямата си част не е медицинска. Касата няма пари. От друга страна клиничните пътеки описват една доста технологична медицина. В този модел малките болници не се вписват. Тяхната услуга е по-скоро социална. Нека се лобира за ясно описание на услугата там и тя да започне де се финансира от МЗ/Касата, от общината, от социалното министрество и др. Иначе клиничните пътеки просто губят смисъл - ще излезе, че лечението там и в големите болници е едно и също. Не е. Не трябва и да бъде. сегашното положение прави малките да получават пари от касата както и големите при пологжение, че услугата е различна. Разбира се това е и въпрос на съсловията и на местното самоуправление. С тези закривания нещата няма да се решат, но ще започне да се говори по-реалистично какво се предлага, къде, с какъв резултат. Ще може да се заговори за безобразията в големите болници и т.н.

 14. 14 Профил на Sieminehn
  Sieminehn
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Здравната реформа е чиста проба лудост!
  По света има немалко болници, които се намират в малките селища, субсидират се от държавата, защото иначе дадена местност ще остане без медецинско обслужване.
  Така наречените спешни центрове не са решение на проблема, защото по принцип спешна помощ може да се окаже и от парамедик, но реална медецинска помощ се оказва от лекари.
  Яснио е, че на г-н Нанев му е угодно да прави здравна реформа с цел облагодетелстване на частните клиники, в които той самият има интерес.
  Вярно не е лично на негов роднина е, но далаверата ще е голяма, защото така ще бъдат принудени хората да търсят лечение в частни клиники, защото няма да има държавни и общински.
  Другата цел която новото правителство търси да постигне е продължение на геноцида започнат от правителството на Филип Димитров, продължен от Иван Костов и сега довършван от Бойко Борисов.
  Целта е ясна да се обезлюди провинцията. Това е видно от закриването на редица предприятия, унищожаването на ТКЗС и след това закриване на училища, болници, премахване на селските фелдшери и така нататък.
  Целта е България да остане мизерна, с висока безработица, лошо здравеопазване, нискообразовани хора...
  Бойко Борисов продължава седесарската политика, която унищожи с един замах създаваното от две околения българи държавно стопанство, което остана бе разграбено.
  За отрицателно време страната от износител се превърна във вносител.
  Реално повечето банки са чуждестранни, почти няма предприятия, които да са български.
  Сега като се закрият болниците по малките градове, ще се сбъдне мечтата на рушителите на съвременна България, кръга ще е затворен и повече българи ще измрат.

 15. 15 Профил на Чико
  *****
  Неутрално

  Страхувам се,че правят реформата много несръчно,шетат напред- назад,правят много кратки интервюта,в които няма време да се обясни какво става.Журналистите бързат,питат и те не разбират ,но продължават.Толкова време се бавеше тази реформа,сега защо бързат,сигурно защото парите недостигат.Трябваше най-напред ясно да обяснат какво ще правят,след това последователно да започнат.Да изградят модела на извънболничната помощ,която ще посрещне нуждите на хората,да се успокоят,че няма за всяко изследване да тичат до голямата болница.Задават се толкова некомпетентни въпроси и интервюираните,най-често Нанев и Л.Иванов отговарят объркано и неточно.Напр."Къде ще се лекува 7Огодишния дядо от ...."Точният отговор е,в зависимост от това за което ще се лекува.Ако е получил отлепване на ретината напр.има ли в малката б-ца специалист офталмолог и съответната апаратура.А ако е инфаркт или инсулт,спешните мерки трябва да са гарантирани навсякъде, и от семейния лекар на село, а специализираните мерки и сега ги има само в голями университетски б-ци.Защо ранените ни ррейнджери ги транспортират чак в Германия.Т.е.логиката е такава ,каквото може да се направи в малкото населено място ще се гарантира на населението,но това не значи,че трябва да съществува болница.И сега така стоят нещата,но ще те приемат в б-цата,ще те мотаят няколко дена и ако видят зор ще те прехвърлят в голямата б-ца или ще те изпишат без резултат и ще те посъветват да потърсиш другаде помощ.

 16. 16 Профил на evala
  *****
  Гневно

  Българина е странно животно! Ако бяхте попитали някой от тези протестиращи "граждани" преди да се разчуе за реформата какво му е мнението за болницата, в която се лекува, щяха да избълват един куп оплаквания как за нищо не става. Сега обаче станаха незаменими здравни заведения.
  Досега никой не се нае за да предприеме нещо по въпроса със здравната реформа. Ако някой има по-добра идея - да я сподели. Защото на мен ми писна здравните ми осигуровки да потъват в такива бордеи, а ако ми потрява здравна помощ да си плащам за всичко!!!!

 17. 17 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Това, че някоя болница е зле, не означава, че трябва да бъде убита, а напротив. Лишаването на малките населени места ще доведе единствено до нов прилив от малките към големите градове на хора. Резултата е пустееща България и 4 задръстени града, в които основната тема е спор граждани-селяни и дълбока омраза.
  Не е много трудно да го вденеш, нали?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 18. 18 Профил на Атлантик
  Атлантик
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Уважаеми господа форумци, проблемът с тези малки болници е само много малка част от големия българския проблем...А той е, че липсва национално общностно чувство, поради което липсва и държава. Болничните заведения , субсидирани от държавата, са само един белег за държавно присъствие на дадена територия, така както белег за това са и всякакви други държавни/общински служби и учреждения (полиция, социални структури, пощи, училища). Нямаме шанс да спасим болниците преди да спасим държавата си, в противен случай само ускоряваме колапса на цялата държава...Естествено пак се тръгва по лесния и неправилен начин - механично отстраняване на проблемчетата пред държавата - сега са болниците в малките градове, после ще дойде ред на училища, бюра по труда, полицейски участъци и т.н...Но това са само временни отлагания на държавния колапс. Правилният и много труден и продължителен начин е в реформиране на държавата и на мисленето на хората...Иначе ни чака това - преди закриването на болниците местните озверели от бедност хора се оплакват от калпавото медицинско обслужване там, а при опасността от закриване стават първите защитници на същите болници.

  "Ако имаме милост към себе си и състрадание към другите, можем да минем и без щастие в тоя живот". /Калин Терзийски/
 19. 19 Профил на Атлантик
  Атлантик
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Абсолютното наложително нещо днес в България е да се проведе безмилостна лустрация с дългосрочни осъдителни присъди на "най-заслужилите", промяна на конституцията, НК, НПК и на основите на днешната съдебна власт и конфискация на имуществото на всеки незаконно забогатял "бизнесмен". Нарочно го слагам в кавички, защото за никого не е в тайна, че т.нар. български бизнесмени и инвеститори инвестират най-вече в луксозни стоки за лична употреба, което изтощава и изсмуква силите на икономиката ни доколкото все още я има, а и по-лошо - убива общностното чувство на хората, доколкото все още го има. Така че експроприацията на незаконно придобито имущество не е връщане към комунизма на 50-те, а опит за спасяване на това, което все още по инерция наричаме България.
  Втората важна стъпка е да се открият хора, които да са в състояние да управляват това имущество...Дали ще са държавни бордове, или държавно-частни такива, или някаква друга форма на управление (и собственост) няма кой знае какво значение, важното е хората, които управляват да не ползват нищо от практиките на досега управлявалите - умишлени фалити, кражби, развиване на криминални дейности под прикритието на легалния бизнес, а работещите - да разбират, че са бедни, защото всички сме бедни и че просто трябва да се работи така, както са работили и работят японците, германците, холандците...ако искаме да станем нещо...Ако не искаме...това е най-лесното..тогава - кучета ни яли.

  "Ако имаме милост към себе си и състрадание към другите, можем да минем и без щастие в тоя живот". /Калин Терзийски/
 20. 20 Профил на stupidon
  stupidon
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Аз понеже съм склонен към опростяване ще го напиша така:
  1. Малките болници са пълни с ТЕЛК-аджии, хронично болни и социални аутсайдери. Те не са медицински а социални заведения, за които обаче общините нямат пари...
  2. Местните "специалисти" ходят когато си искат на работа в "болницата" а в останалото време събират направления като "доболнични"... После те вкарват за щяло и нещяло по някоя пътека и така одират касата втори път...
  3. Колкото повече пациенти има една болница- толкова повече дългове трупа- затова на й-много закъсват големите... Но те са гръбнака на здравеопазването, а малките са космите с въшките по тях... Просто сега се оптват да ги подстрижат!
  4. Реформата трябва да се извърши сега, защото след 1 година няма да има необходимата подкрепа и може да се срине цялата система. Затова местните пишман директори и пишман кметове искат да "имали повече време"...

  "Животът е като стълба на кокошарник - къс и осран." - Есхил
 21. 21 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  С една дума телкаджиите и подобни викаш, нема смисъл да съществуват?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 22. 22 Профил на разочарована
  *****
  Гневно

  Всичко зависи от ръководството на болницата - по кокви клинични пътеки ще подпише договор със Здравната каса, освен това самите болници в градовете трябва да са оборудвани и да
  се спазят европейските изисквания, свързани с тази промяна.
  България е европейска държава и е длъжна да се съобразява с
  изискванията на ЕК.
  Тези протести са повече политически от времето на комунистическа България. Ние имаме нужда от болници обзаведени по европейски начин и обслужване на разни комунистически интереси нямат място в Европейска България.

 23. 23 Профил на to 22
  *****
  Неутрално

  ок , но зравеопазването е задължително и се осигурява за безработните, в бг не е така. ЕС не е както Ви се харесва, ще има санкции и то големи .
  БГ не е държава , излишно е да се говори дали е европейска или не.

 24. 24 Профил на глория
  *****
  Неутрално

  реформата е неизбежна,от тези болници не се очаква лечение а само източване на средства каквото всъщност правят и джипетата.

 25. 25 Профил на stupidon
  stupidon
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До Тони...
  Не бе пич, ама те влизат не щот са болни, а защото им трябват епикризи... А епикризите излизат през клинична пътека, която струва меьду 600 и 2000лв... Т.е. за да може един ТЕЛК-аджия да изкара от ТЕЛК-а пенсия за около 1200 лв на година- харчи сигурно 4-5000 на касата... И 70% от тях са болни, колкото да не работят... Разбииш?...

  "Животът е като стълба на кокошарник - къс и осран." - Есхил
 26. 26 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Все ми се струва, че тоя проблем може да бъде решен, без да се затварят болниците. Иначе е си прав тук.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 27. 27 Профил на stupidon
  stupidon
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Ма туй не са болници и сега- нали туй ти обяснявам... Туй са медицински центрове, които обаче дерат пари, сякаш са болници... Нямат дежурни, викат по един специалист от 150км разстояние понякога- той идва за 2 часа в събота, прибира си примерно 20% от 10000лв по негови пътеки за седмицата, т.е. 2000 за 2 часа и бега... И кой има изгода от тоя бизнес? Пациентите? Едва ли... Тия дето им плащаме масрафите през данъците си? Едва ли...

  "Животът е като стълба на кокошарник - къс и осран." - Есхил
 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Добре де. Съгласен съм. Каквото и да са сега. Мисълта ми е, че от здравното министерство трябва да се постараят да има болници. Иначе хората ще се изсипят в големите градове, а от това губим всички.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  До коментар [#27] от "stupidon":

  ЦИТАТ 'Нямат дежурни, викат по един специалист от 150км разстояние понякога- той идва за 2 часа'

  Абе, дами и господа май не виждате проблема:
  ЗАКЪСВАТЕ С ЛЕКАРИ И МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ. ПРОСТО НЯМАТЕ ВЕЧЕ МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ.
  Няма и да имате. Никой не желае да специализира в дейности като хирургия, анестезиология , клинична лаборатория, патоанатомия, педиатрия и т.н. Cлед 8-10 години предстои да се пенсионират половината от работещите сега лекари и този дефицит няма да бъде компенсиран поне още 10 години за ОПЛ и още 10 г за да специализират след това. Няма кой да ви дойде да ви работи. Някой каза виетнамци. Няма да ви дойдат и виетнамски доктори, щото техните заплати във Виетнам са по-високи. Пригответе се да виждате лекари само от хуманитарни мисии...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 30. 30 Профил на jean
  *****
  Неутрално

  Болниците в малките населени места са средища на корупция и опасна лекарска некадърност. Твърдо съм за закриването и преструктурирането им!!!

 31. 31 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Закриване или преструктуриране, че има разлика?
  Ако си жител на малко населено място предпочиташ да имаш или да нямаш болница, и като се закрие тя какво ще направиш?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 32. 32 Профил на ilinka
  ilinka
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Нямаме нужда от болници в които те карат да си купуваш лекарствата,лекарите отиват само за заплати там,затова протестират,от такова добро лечение сега съм ,със 75% неработоспособност.

 33. 33 Профил на Петър
  *****
  Неутрално

  @Dr_Doolittle
  Е нормално, кой е луд да учи 10 години и после да работи за без пари. Като направят стартовата заплата на един лекар 2000лв ще се появят и желаещи за специализация.

 34. 34 Профил на Атлантик
  Атлантик
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До Доктор Дулитъл и неговия адаш Петър
  И 5000 евро да я направят, когато човек няма насита, морал, срам и страх от Бога, все ще е недоволен. Да, лекарите са недооценени и недоплатени сега (официално, затова те намират начини да си донабавят нужните им според тях средства). Но в една България, където МРЗ е 260 лв (в момента, ако не се лъжа) и (официално повече от половината население е под прага на бедността), няма как лекарската заплата да е такава, каквато я искате...И виновни за това не са пациентите, виновно е цялото ни т.нар. държавно ускройство, при което средства се пилеят, ограбват и прахосват съвсем не по предназначение...Затова насочете спраледливия си гняв към виновните, тези които огрбават и вас и пациентите...И помислете за отношението си към болните и пациентите понякога...Не се приравнявайте на обикновени автомонтьори и автотенекеджии.

  "Ако имаме милост към себе си и състрадание към другите, можем да минем и без щастие в тоя живот". /Калин Терзийски/
 35. 35 Профил на provincia
  *****
  Неутрално

  Защо лекарите искат по-добро възнаграждение: учебник по кардиология-300 паунда, курс по ехокардиография за един ден - 60лв, изисква се минимум 3 месеца, такса участие за национален конгрес - 50 до 100 лв, членски внос към БЛС - 10лв месечно, чл. внос ДКБ - 50лв, международен конгрес 500 евро само такса участие и то с намаление... Това е един минимум, така да се каже. Второ - не съм убедена, че общинските болници лекуват ТЕЛК-аджии, там има такива тежко болни, които даже и в университетските болници не са виждали или ги виждат, ако им ги изпратят от провинцията... И въпреки това, уточнените хроници при обостряне нямат място в университетска болница, те там и няма да могат да им помогнат, защото отдавна не са виждали такива болни, за да си губят времето с тях. А тия хора имат нужда от помощ, пък и колкото цинично да звучи - здравно осигурени са. Отдавна вече лекарите от малките и големите болници не са колеги - говорят обидни думи едни за други, няма никаква взаимопомощ в името на болния, отдавна здравеопазнавето си е отишло... защото се прави от икономисти и все не мога да разбера как калкулират стойността на човешкия живот. Защото първия въпрос като отидеш на лекар не е - какъв ви е проблема, а - осигурен ли сте? Да, здравеопазването е социална дейност, която струва много, ама наистина много пари. Защото то не е само в болниците или поликлиниките. То трябва да почва от училище. И за това трябва единна здравна стратегия. Не преливане от пусто в празно. И това не става бързо. Защото говорим за хора, не за стока или пари.

 36. 36 Профил на WHO
  *****
  Неутрално

  До коментар [#34] от "Атлантик":

  Бог да ви е на помощ с тези кухи фрази. За нас морала , за вас заплатите. Обществото и правителството показва всеки божи ден ,че лекарската и сестринската професия не са от значение за държавата. Ами да вече и 10000 евро заплати да давате, вече няма мотивация някой да ви работи и да ви търпи лицемерието как здравето било на първо място в ценностната ви скала. Процесът е изпуснат, нищо не беше направено в България да останат лекари и мед сестри сега каквото сте посяли това ще жънете.

 37. 37 Профил на истинската реформа
  *****
  Неутрално

  Абе здравеопазването 100% се нуждае от реформа, то трябва да стане най-после модерно. И това се отнася за оборудването, иначе от старите поколения имаме и добри специалисти, но мотивирани ли са те? защото на мен ми се струва, че са се комерсиализирали твърде много. в това отношение може би няма нужда от модернизация, а от завръщане към някакви по-стари и по-солидни ценности - ако медиците са респектиращи, те ще получават нужното уважение и от пациенти, и от държавата, струва ми се. що се отнася до малките болници, действително е известно, че много от случаите се карат към големите болници, но като цяло може би трябва да се погледнат наистина сравнителни цифри от други страни, там на какво населено място се полага болница, защото досега всички говорят наизуст, така ли трябва да е, така ли не трябва да е, докато никой не излиза с цифри и конкретики.

 38. 38 Профил на stupidon
  stupidon
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До Д-р Дулитъл...
  Това е пронблема на пациентите, драги... Като няма пари и аз си взимам шапката и ще намеря къде да работя... А тука да ги лекува Станишев или Курнелия Нинувъ!

  "Животът е като стълба на кокошарник - къс и осран." - Есхил
 39. 39 Профил на Veg_Victor
  *****
  Неутрално

  Какво сте заревали за тези скапани "болници". Оставете да ги махат, да ги събарят, да ги няма изобщо. За какво ви са? Да ходите там да мрете ли? Преди да легнете да мрете вземете та осмислете живота си. Не е ли по-добре вместо "болници" да се поддържат детските площадки, да се правят тенис кортове,ледени пързалки, игрища за голф, да се почистват и пазят чисти ручеите, чешмите, планинските реки. Да се откажете от цигарите, да се откажете от ракията, откажете се да се храните с вредни храни, откажете се от тъпите лекарства, с които постоянно се тровите, научете се да познавате кои храни са здравословни и кои са пагубни за хората. Разберете, че най-опасните храни са бялата захар, бялото брашно, оцета, месото и ракията. Те може да се заменят съответно с мед, пълнозърнести брашна, лимони, зеленчуци, плодове, ядки, чай и всичко каквото дава природата. И се усмихвайте по-често, пейте, тацувайте, слушайте хубава музика и се радвайте на този красив свят където сме се родили. Всичко е за добро! До коментар [#14] от "Sieminehn":

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK