Иван Кръстев: Борисов е като джазмен и партизански командир

Иван Кръстев: Борисов е като джазмен и партизански командир

© Анелия НиколоваВ интервю за австрийския всекидневник "Ди Пресе" политологът Иван Кръстев сравнява министър-председателя Бойко Борисов с джаз-музикант - перфектен импровизатор, опитващ се да изненада политическите си противници, който обаче прилага тактиката на партизански командир. "Дойче веле" публикува обобщение на интервюто:


Кръстев сравнява Борисов с джаз-музикант - перфектен импровизатор. По думите на политолога мнозина сред българските елити са на мнение, че трябва да се действа по-стратегически, но пък от друга страна този начин за справяне с кризи съответства до голяма степен на българската политика, която постоянно изпада от криза в криза, които кризи обаче не траят особено дълго. Като джазмен Борисов се опитвал да изненадва политическите си противници, без да се страхува да атакува от всички посоки. Политиката му отговаряла на тактиката на партизански командир. Същевременно в правителството му мнозина разполагали с мениджърски опит, като например финансовия министър Симеон Дянков, който проявявал забележително постоянство в консервативната фискална политика. Въпросът бил само дали правителството ще успее да запази баланса, е мнението на Кръстев.


На въпроса кой би могъл да измести Борисов от поста му, Иван Кръстев отговаря, че тук имало редица фактори. Това би могло да бъде самото му правителство, което наистина се радвало на слаба и разпокъсана опозиция, но все пак си оставало правителство на малцинството. Във връзка с факта, че премиерът и партията му ГЕРБ са дебютанти в политиката, Кръстев обяснява популярността на Борисов с това, че той бил първият премиер след промяната, който има отношение към гражданите, който идва "отдолу", бил анти-елитарен, използвал обикновен език и хуморът му бил близък до народния. Всички останали се опитвали да се правят на американски сенатори. В уж слабата страна на Борисов - непостоянството му, всъщност се криела силата му, тъй като точно такова било и поведението на българските избиратели. Българската съвременна общественост била тотално еклектична.
На въпроса дали най-големият плюс на кандидата за български еврокомисар Кристалина Георгиева след провала на Румяна Желева е, че не идва от българските политически кръгове, Кръстев отговаря отрицателно и изтъква предимствата на Георгиева, произтичащи от 15-годишната й дейност в Световната банка. Политологът казва, че с оставката на Желева, с ремонта на кабинета и с номинирането на Георгиева премиерът Борисов се е справил с кризата. Според Кръстев една от силните страни на Борисов като политик е, че долавя настроенията в обществото. След като схванал, че Желева ще носи белега на неуспял еврокомисар, премиерът ремонтирал правителството си.
Запитан за обещанията на Борисов във връзка с борбата срещу корупцията и престъпността и освобождаването на по-голямата част от "Наглите" от ареста, Кръстев отвръща, че едно от най-големите недоразумения в политиката било да се вярва, че може да има успех особено в борбата срещу корупцията. Арестите биха могли да бъдат възприети от обществеността като борба срещу корупцията, но и като борба на една корупционна мрежа с друга. Общо взето правителството грешало, ако мислело, че може да убеди хората. Борисов се опитвал да излъчва енергичност в борбата срещу престъпността и да внушава, че полицията си върши работата, макар съдебната система да не е в ред.
Според Иван Кръстев голяма част от проблемите на България не са просто български, а пост-комунистически. Кръстев подчертава думите на Бойко Борисов в Берлин, че ЕС е сбъркал, приемайки България прибързано и без достатъчна подготовка. Точно тази била и позицията на българските граждани - че страната им е била не приета, а контрабандно вкарана в Общността, поради което сега си търси точните място и роля.


Интервюто завършва с думите: "Нереалистичните очаквания не водят доникъде. Когато западни елити се обръщат към София с въпроса: кога ще настъпи край на корупцията у вас, те всъщност имат за цел не да променят България, а да покажат на електората в собствените си страни колко решителни са политиците им. Това е другата форма на популизма", казва Иван Кръстев.

Ключови думи към статията:

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на За 1 лев
  За 1 лев
  Рейтинг: Неутрално

  Приказки на килограм!

 2. 2 Профил на vg
  vg
  Рейтинг: 506 Гневно

  Аз го сравнявам с фолк певец пеещ на плейбек.

 3. 3 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Сладки приказчици лишени от смисъл и подправени с "джазмени и партизани"!

 4. 4 Профил на gen
  gen
  Рейтинг: Неутрално

  продажници и тъпанари колкото искаш - глаголия- дай да
  приказваме и за очерняме

 5. 5 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Какъв ти джазмен?!
  Б. Б. за властелин
  е роден!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 6. 6 Профил на САЧМО
  САЧМО
  Рейтинг: Весело

  Е , по-добре джаз-мен, от колкото гей-мен !!!

 7. 7 Профил на Аде бе
  Аде бе
  Рейтинг: Любопитно

  Остана някой да го определи за овчарчето Калитко

 8. 8 Профил на «≈»
  «≈»
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#2] от "vg":

  Ха хааа ... яко

 9. 9 Профил на джазмена
  джазмена
  Рейтинг: Гневно

  Кръстев, нереалистичните ти глупости ще те заведат до някъде !!!

 10. 10 Профил на al
  al
  Рейтинг: Любопитно

  този кръстев е голям нещастник , едно маниполативно прасе както и по голямата 4аст от наро4ените за социолози у нас...

 11. 11 Профил на Петър Бояджиев
  Петър Бояджиев
  Рейтинг: 388 Разстроено

  ЩЕ СЕ ИЗДРАЙФАМ!
  //с извинение //

  the world's greatest lie is fate
 12. 12 Профил на Станимира
  Станимира
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Г-н Кръстев доста едностранчиво се е изказал. За себе си като българка бих казала, че не смятам, че България е била вкарана насила и прибързано в ЕС. Много се радвам даже, тъй като по този начин нашите народни избранници имат натиск и наблюдение от вън. Т.е. като не ни чуват и не вярват на нас, поне да чуят какво им казват хората от вън.

  Не съм съгласна и за това, че въпросите за несправянето ни с корупцията на ЕС са популистки. Това наистина е наш проблем и ние трябва да си го решаваме. Когато ни посочват, че не сме стигнали до никъде, не трябва да обвиняваме другите за това, а да отчетем къде сме реално и да продължим с идеята, че няма да е лесно, нито бързо.

  Няма как, управлението на държава като нашата, а и май по принцип, не може да е свързано само с позитивни новини.

 13. 13 Профил на И АЗ ЩЕ ДРАЙФАМ
  И АЗ ЩЕ ДРАЙФАМ
  Рейтинг: Неутрално
 14. 14 Профил на да
  да
  Рейтинг: Неутрално

  поради което /страната ни/ сега си търси точните място и роля /в ЕС/, това е доста вярно, но е хубаво с малко повче усилия да се търси една по-сериозна такава роля, не толкова маргинална, и на по-напреднала страна

 15. 15 Профил на черна мамба
  черна мамба
  Рейтинг: Неутрално

  Иван Кръстев е от малкото политолози,които харесвам.В изказването виждам действителния образ на Б.Борисов.

 16. 16 Профил на не разбирам
  не разбирам
  Рейтинг: Неутрално

  Хем джасмен, хем партизански командир, хем.........
  Г -н Кръстев ???!!!!! Ти не си като нас-ББ ти дава достатъчно пари ,ми иди на лекар де !Ако не тук ,в чужбина - може да имаш шансове да се излекуваш!

 17. 17 Профил на в джаза
  в джаза
  Рейтинг: Неутрално
 18. 18 Профил на fakiro
  fakiro
  Рейтинг: Неутрално

  Много "оцветена"и едностранчива позиция, на политолога в това интервю, с малък хоризонт на визия и много спорни тези!

 19. 20 Профил на vg
  vg
  Рейтинг: 506 Гневно

  Мениджърски опит на Симеон Дянков ? Егати наглата лъжа .

 20. 21 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Преди време в западна библиотека ми попадна стара статия на Кръстев в западно списание за положението в БГ и прогнозите му за политическото бъдеще на страната. Три години бяха минали от публикуването на статията и прогнозите естествено въобще не се бяха сбъднали. Напротив, случилото се България беше точно противоположно на това, което Кръстев 'прогнозираше'. Беше ужасно смешно и тъжно.

 21. 22 Профил на ferry
  ferry
  Рейтинг: Неутрално

  Тоя Кръстев, да не е прихванал от премиерът ни, да се изказва повърхностно и неподготвен?!

 22. 23 Профил на aman
  aman
  Рейтинг: Любопитно

  ...Кръстев сравнява Борисов с перфектен импровизатор... ама моля ви се нека да не бъркаме непрофесионализъмът със ипровизаторските ка4ества !

 23. 24 Профил на Малей
  Малей
  Рейтинг: Неутрално
 24. 25 Профил на Хан Крум
  Хан Крум
  Рейтинг: Неутрално

  Кръстев е пропуснал да каже за помпиер-премиера, че е нещо като Хемгелберт Хемпърдинк. Той не бил елитарен, само дето през иглени уши е филтриран да бъде верен пазвант на диктатора Живков ( и не да пази хората от него, а да пази него от хората), сетне протециониран при марионетния цар-слуга на ДС и комунистите, сетне произведен в чин оперетен генерал, сетне в чин главен медиен герой, сетне кмет при положение "партер" на главните политически сили, сетне премиер при "партер" от "десните сили", а сега бил импровизатор, само дето в импровизациите си назначава ДС-аци ,мултаци и пак ДС-аци. За разнообразие импровизира с назначаването на милиционери или женички на ДС-аци.
  Ех, Кръстев ,Кръстев, ефтин пич излезе, за едните мангизи си готов да се окаляш, па и да пръскаш наоколо.
  Напълно се окомпрометира с тази политическа импровизирана джаз-булимия.

 25. 26 Профил на Шопенхаузен
  Шопенхаузен
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#19] от "HerrNY":

  Благодаря зя източника. Все предлагам на Дневник да цитират с линк, ама не чуват. Много от логиката и образа описан от Кръстев са се загубили в превода. И съответно, казани за австрийско-германска публика, добиват друг смисъл тук. С две думи много често европейците си изнасят неудобните теми на полето на "новите" страни. Нещо като войната в Авганистан, за да не е тук.

 26. 27 Профил на точно така
  точно така
  Рейтинг: Неутрално

  И изпълнява Батальона се строява на саксофон

 27. 28 Профил на Ганю
  Ганю
  Рейтинг: Весело

  Ха-ха .. ама що тоя не е разбрал, че в тая комбинация му е чара на БиБи-то, инак всяка европейска баба знай; ... и к'ви е е хайдуци раждала българска майка - юнашка ..ха-ха

 28. 29 Профил на пипе
  пипе
  Рейтинг: Неутрално

  Прав е Той, дори когато греши!

 29. 30 Профил на Гого
  Гого
  Рейтинг: Неутрално

  Интересно, само едно одобрение на статията на Иван Кръстев. Явно само омагьосани пишат тук ... Липсата на обективност може да се приеме, но липсата на позиция е характерна и показва колко сме далеч от отговорността ...

 30. 31 Профил на White Trash
  White Trash
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#12] от "Станимира":

  И за какво точно се радваш? Че с приемането на Б-я в ЕС, дивия мафиотския преход официално завърши и новия елит(червените "бизнесмени", ДС ченгета и мутри, и техните деца) бяха легитимирани. Честито! Сега ще те побъркат от експлоатация, а също и твоите деца.
  Свободата(членството в ЕС) трябва да се извоюва, а не да се дари наготово.

  То визите, най-важната промяна за обикновенния човек, паднаха още при Костов.

 31. 32 Профил на .
  .
  Рейтинг: Любопитно

  "Кръстев обяснява популярността на Борисов с това, че той бил първият премиер след промяната, който има отношение към гражданите, който идва "отдолу", бил анти-елитарен, използвал обикновен език и хуморът му бил близък до народния."

  "ИЗПОЛЗВАЛ ОБИКНОВЕН ЕЗИК....БЛИЗЪК ДО НАРОДА"...Че да не би Бойко да има друг начин на говорене?! Говоренето му е на долнопробен каруцар(от народа),а възпитанието му е ЗИРО - липсват му първите 8 годинки и останалите 13...Той си е той и е харесван точно от каруцарите и чалгаджиите!? Заради тази прослойка НИЕ ще страдаме...

 32. 33 Профил на Килгор Траут
  Килгор Траут
  Рейтинг: Неутрално

  До "Хан Крум"
  Точно казано, макар че е тъжно ...

 33. 34 Профил на аааа,ббб...яяяяя!!ъъъъ?!
  аааа,ббб...яяяяя!!ъъъъ?!
  Рейтинг: Неутрално

  Кой си ти,бре,Кръстев и що чиниш и армията знайни и безкрайни разни там котило празно-изпразнено говорещи дърдорковци???
  и какъв ви е приноса за страна и народ,празнодумци???
  че ми го и публикуват умника-какво бил казал!! това е голямото му постижение и откритие и принос-да ми обяснява и коментира празно за еди кой си! Като ако вземем не един и двама от форумците които 100 пъти биха го надговорили и надцакали- и по-истинно биха си казали нещата хората!!
  Умник пореден..дървен философ!! Какво произведе,бре,аланкоолу?? Демокрацията сигур си произвел,демокрацията сигур си пазил и поливал ,а?!
  Няма какво ти и такива разни безобразни като теб да ми казват и обясняват и сипват прах у очи-ами да фащате я кирка,я лопата,я друго..и на длъгия ред!! Да възстановите българското стопанство-да стане за чудо и приказ и номер едно в България!! Да се роди наново стопанство и земеделие от мъртвилото настоящо !!Ама вий ко си мислете бе-че като било "друго" уж време няма нужда от труд обществено полезен и крайно необходим в България??? За РЕАЛНИЯ напредък на България???
  Аман от тия хиляди паразити ПРАЗНОДУМСТВАЩИ и НИЩО неправещи,НИЩО непроизвеждащи!!
  Като толкоз си се цанил да лустросваш и да четкаш някой си-стани там ваксаджия или от сорта!
  Клакьори жалки!! Независимо дали викате "за" или "против"!Нали е само на приказка...българската "демократична" приказка да върви безкрай по старому !!

 34. 35 Профил на Да
  Да
  Рейтинг: Неутрално

  Не случайно авторът рядко се изявява в БГ. При толкова отявлени тъпанари, че и писуващи у Нето. Успех на И. Кръстев!

 35. 36 Профил на Βυλγαροσ
  Βυλγαροσ
  Рейтинг: Неутрално

  Бойко Борисов е единственият премиер след промените от10.11.89 г.,притежаващ воля.Воля да прави нещо, може да е грешно, но решава и го прави.Не му харесва някой, сменя го.Вижда, че нещо не върви, сменя посоката.Затова и той, ако не успее, не знам, кой? Ако почнем да го сравняваме с предходните политически импотентни и безволеви премиери: Луканов, Беров, Ф.Димитров , че и последният Станишев, просто всичко става ясно.Защото и да имаш добри идеи и гениални стратегии, ако няма воля...?

  Заб. Не съм привърженик на Б.Б. и на ГЕРБ

 36. 37 Профил на 1234
  1234
  Рейтинг: Неутрално

  Борисов е многостранно развита социалистическа личност. Отличник на гимназията. Свири /сериозно не е майтап/ на акордеон и кларинет. Изкарвал е пари с изпълнения на Червена роза на пенсионери отишли на бани в Банкя. Рисува професионално. Изхранвал се е с продажби на копия на картини. Има черен пояс....
  Телевизията, която го накара да джазира Червена роза на живо с цигански оркестър, ще избие рибата и ще срути всички рейтинги.

 37. 38 Профил на 1234
  1234
  Рейтинг: Неутрално

  Кръстевци риваха срещу Станишев и ко за корупцията им. Сега протежето им дойде на власт и развиват тезата на Доган, че корупцията е европейско явление.
  Толкова е строг тарторът Борисов, че всички от ГЕРБ ги е страх да крадат. Следователно корупция няма и не може да има. Амин.

 38. 39 Профил на COPY
  COPY
  Рейтинг: Любопитно

  За да предвидиш, че действията на Бойко Борисов, който качва с огромна лекота на конвейра на унижението свои съратници, дори най-близките си, рано или късно не само ще изпразни “резервната скамейка” на отбора му, но и ще превърне собствения му афоризъм за ГЕРБ като единствен противник на ГЕРБ в реалност. Царството на ГЕРБ получава удари от собствения си цар.
  Очакванията за твърдите действия на Борисов бяха : “ ей сега ще им се стъжни на противниците”. А реалността, половин година по-късно, е “стъжни им се на приближените му”. Докато Първанов например, видно е, става все по усмихнат и доволен от общуването си с премиера.
  За Борисов нямаше проблем да унижи министъра си Божидар Димитров и да го накара публично да се покае за изявленията си, които му пречеха в навечерието на посещението му в Турция. По – трудно му беше в случая с Румяна Желева, която го изложи пред целия свят, но все пак призна истината за нея, като неподходяща и неподготвена, макар да се кълнеше точно в обратното само дни преди това.
  За “неродените Иванчовци”, обявени като част от неговия екип, но дори не успели да се изявят в това качество, като Илиян Михов и Кольо Парамов, да не говорим. Хем му бяха ценни, хем щяха да го съветват въпреки всичко, хем пък се оказа без проблем да бъдат отсвирени от центробежните сили. Какви- самият Борисов не казва, оставяйки Парамов да играе играта на БСП с обяснението за решаващата роля на Иван Костов и по този начин да легитимира със задна дата твърденията на Станишев: “гласуваш за Бойко Борисов, получаваш Иван Костов”.
  А някой помни ли, че имаше и депутат от листата на ГЕРБ, който се “оказа”. неудобен за лидера си. Рапърът Тодор Йосифов – Маниака , избран от Бургас, беше “отсвирен” по решение на Бойко Борисов, за да не пречи на добрия му имидж ( след като се оказа, че възпява краденето на коли и реди стихчета от рода на “ Бум мадафака, ще те стрелна със патлака”). Според чл. 72 от конституцията никой народен представител не може да бъде отзован, освен ако има влязла в сила присъда, установяване на неизбираемост, несъвместимост или поради смърт. Но пък всички кандидати на ГЕРБ са били заставени да подпишат оставки с празно място за датата. Което си е предизвестена “депутатска смърт” в мига, в който началника реши.
  В суматохата около големия изборен триумф тази малка “жертва” не впечатли никого, а и опозицията беше в нокдаун, че да се тревожи за някакво си нарушение на конституционните права на депутат от вражеския лагер. Нещо повече, формално нарушение на конституцията нямаше, човекът си е подписал присъдата, пардон – оставката и толкоз. Борисов получи адмирации, че така трябва да се пипа. И той продължава да пипа.
  Вчера пипна авторитета на двама свои напълно лоялни министри. Николай Младенов и приемника му на поста военен министър са вносители на промените в закона за въоръжението сили, които предвиждаха освен всичко намаляване правомощията на президента като главнокомандващ. Абсолютно сигурно е, че те едва ли са си позволили своеволието да се решат на такова предложение без то да е било поне консултирано, ако не и провокирано от самия Борисов ( може би в краткия период, която беше ядосан на Първанов). Борисов обаче се отметна и с усмихнато публично ръкостискане пред камерите скрепи и без това все по-крепнещата дружба с главнокомандващия, но постави в твърде неловко положение министрите си.
  Върхът в това отношение, в рамките на същия ден, постигна като бламира не друг, а дясната си ръка Цветан Цветанов. Като вътрешен министър и вицепремиер Цветанов беше изрекъл нелицеприятни неща за съдебната система, но много по-меки от знаменитите думи на самия Борисов от времето, когато беше главен секретар на МВР “ Ние ги хващаме, те ги пускат”. Борисов не само не го защити пред Висшия съдебен съвет, където след ръкостискането с Първанов продължи серията от внасяне на корекции в отношенията си с другите власти, но и отдаде критиките на своя съратник към прокуратурата и съда на неговата “нервност”.
  Вече се говори обаче, че изнервеност наистина има. Но не в средите на червения противник, а още по-малко сред наслаждаващите се на необясним ( ако се сравни с предизборните приказки) комфорт в редиците на ДПС. Изнервени са доста хора в ГЕРБ. И няма как да не са. Те виждат, как заканите срещу противника остават без сериозни последици, но предупреждението на Борисов, че няма да цепи басма никому в собственото обкръжение, са всекидневна реалност. И няма как да не се запитат: как да се угоди на шефа, че да не те накаже, след като дори и най-най-приближените му не са застраховани от гнева му

 39. 40 Профил на кръстевците
  кръстевците
  Рейтинг: Неутрално

  Има положения, при които никой не е в състояние да каже нещо умно - факт. Те тва е положението

 40. 41 Профил на дрън-дрън ..ама пляс няма!
  дрън-дрън ..ама пляс няма!
  Рейтинг: Неутрално

  Джаста-праста партизанин,хеРРР КръстьоФФФ !!!
  Явочници,ятаци...дал ви Господ,не,ами народ в България...и си се множат непрекъснато....
  дрън-дрън..ярина!!

 41. 42 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1396 Весело

  Ааа, не, това за джазмен-импровизатора го написах аз във форума на "Дневник" преди 10-тина дена.

  http://tickey.me
 42. 43 Профил на ужаско
  ужаско
  Рейтинг: Неутрално

  Абсолютно гениално е основното послание на Иван Кръстев: "драги австрийски избиратели, когато Вашите политици критикуват българската корупция, те искат по евтин и безопасен начин да се правят на твърди борци със злото." Но това, драги ми критикуващи палячовци, е малко над вашето равнище. С цялото уважение, което заслужавате: ужаско

 43. 44 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1396 Весело
 44. 45 Профил на Bruno Dante
  Bruno Dante
  Рейтинг: Неутрално

  вчера като си говорихме за футбола споменах за подобни сравнения ,които според мен са абсолютно съизмерими с афоризмите на господин Кръстев(политолог) за господин Борисов(пожарникар) ,но в случая казани от Джо Фрейзър (боксьор) за един от най великите но неразбран от поколение негови съвременници артист-Телониус Монк(пианист) -виртуозен джаз-импровизатор ,смятан за един от създателите на бибоп´а...та господин Фрейзър е казал горе долу това...."хубавият джаз е като хубавият бокс-колкото е по добър ,толкова е по-нехаресван"....та така е и горе долу случая с господин Борисов

 45. 46 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 948 Весело

  Баш си пасва, според мен, описанието на нашего брата избирателите и Премиеро дето малко от немай-къде биде избран - ми търкулнал се похлупака и си намерил тенджерата. Въпрос на матриал, май ...
  Е, по-иначе ми се щеше, ама кой ме пита мен и такива като мен, та сега съм се втренчила в зиг-зазите на Премиеро и все още му желая успех с ваденето на горещите картофи от огъня на едни мискини..

  Уважавам Иван Кръстев и анализите му, даже когато ме е срам от истината в тях, а за завистливците тук не става дума...

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
 46. 47 Профил на ББ да отиде на гробищата
  ББ да отиде на гробищата
  Рейтинг: Неутрално

  на лобното място на разстреляните на днешния ден 100 политици от "Народния" съд(комунистите)ДС.
  Да видим дали има лице да го направи ,така както стърчеше като кол ,на откриването напаметника на Правешкия диктатор...
  Да го видим колко е десен и български патриот!

 47. 48 Профил на Lambi
  Lambi
  Рейтинг: Весело

  Иван Кръстев - пак го извадиха от нафталина червените мафиоти. Не им ли омръзна една и съща плоча въртят вече 20 години

 48. 49 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: Разстроено

  Каво остава от Бойко Борисов като му вземеш патлака?

  Отговора е, теляк.

 49. 50 Профил на xxx193
  xxx193
  Рейтинг: Неутрално

  Все пак този "ПЪДАР" има вопиюща потребност от"ЦАРЬ".Не по причина - единият да дава,а другия да не дава.Важно е да се помни и знае,че България я е имало като ДЪРЖАВА въпреки "НАРОДНИТЕ" -Съд, разстрели и Република .

 50. 51 Профил на INFO
  INFO
  Рейтинг: Разстроено

  Видният художник Цветан Цеков - Карандаш почина днес на 85-годишна възраст, съобщи неговият син. По думите му Карандаш не се е възстановил от травмите след катастрофата през декември миналата година, когато художникът бе блъснат от трамвай шестица. Тогава той бе обявен за издирване, но по-късно бе открит в Пирогов.

 51. 52 Профил на СК
  СК
  Рейтинг: Неутрално

  Понеже Г-н Кръстев казва доста истини за т.н. "материал" по Б. Борисов искам да допълня, че е напълно прав за прибързаността на приемането ни в ЕС. Но веднага ще кажа и това, че е добре, че ни приеха! Благодарение на ентусиастите от СДС! Българите в по-голямата си част нито са искали, нито са мечтали за ЕС през 1989 г. Просто, когато рухна комунизмът, нямаха избор, тъй като тогава Русия изостави българите (вдигна цените на суровините си). Доказателство за твърдението ми е, че през 20-те години преход няма едно нещо, което да е било цел на всички българи. Едва в последните години вече се чуват по-определени възгласи, като "да съдим Гърция за блокадата по границата". След 1944 г. нашият народ е станал друг, повреден от комунизма. Затова не ни и уважава почти никой! Но след още 20-тина години сигурно ще бъде уважаван в по-голяма степен от чуждите, тъй като сам ще започне да се уважава.

 52. 53 Профил на dimo 58
  dimo 58
  Рейтинг: 116 Неутрално

  Какъвто и да е ББ мисля, че е по добър от тройката Станишев- Сакса- Доган.
  АМИ , ЧЕ ТЕ ТЕЗИ ТРИМАТА ГО БЯХА ОБЪРНАЛИ НЕ НА УПРАВЛЕНИЕ АМИ НА АЛЪШ-ВЕРИШ. НА КОЙ ХОРАТА ДА ЗАЕМАТ ПО-ВЕЧЕ ПОСТОВЕ - РАЗБИРАЙ ПО-ВЕЧЕ АВАНТА И НИКАКВА МИСЪЛ ЗА ДЪРЖАВАТА. ТОВА ИМ БЕШЕ УПРАВЛЕНИЕТО.

  Пътят е целта! Конфуций
 53. 54 Профил на ATIKUS
  ATIKUS
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Арестите биха могли да бъдат възприети от обществеността като борба срещу корупцията, но и като борба на една корупционна мрежа с друга."

  Atikus
 54. 55 Профил на indalum
  indalum
  Рейтинг: 226 Разстроено

  до COPY #39: Покрай copy/paste, можеше все пак да намерите място и повод да споменете, че всъщност цитирате от начало до край коментар на Иво Инджев. Става дума за етичност, нищо повече.

 55. 56 Профил на Eshil
  Eshil
  Рейтинг: Неутрално

  Самият Кръстев е син на висш номенклатурчик от апарата на ЦК на БКП и естествено е той да защищава себеподобните!

  Eshil
 56. 57 Профил на от народния фолклор
  от народния фолклор
  Рейтинг: Весело

  Български Богатир за бой се стяга,а до него нежно с лирична чалга му припява хубава мома Ивана.

 57. 58 Профил на NuNureto
  NuNureto
  Рейтинг: Гневно

  До коментар [#21] от "nureto":
  "Една статия в едно списание". Аз пък четох в едно друго списание - всичко беше познал пет години по-рано.

 58. 59 Профил на samodiva
  samodiva
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  До коментар [#10] от "al":

  ...Вие се опитвате да коментирате някой като г-дин Кръстев пишейки с 4-ки, наистина ли очаквате някой да ви приеме на сериозно.

  До коментар [#25] от "Хан Крум":

  Ако прочетеш оригинала на статията в Die Presse ще промениш мнението си. Колкото и да харесвам еконмедиа и продуктите й, трябва да призная, че това е един доста слабичък превод на оригиналното интервю. За жалост, както и се сучи с Re:TV, жеанието за качествен журнализъм не винаги е достатъчно, в крайна сметка журналисти, полицаи, поитици, всички сме индивиди. В случая индивидъд превел тази статия, го е направил доста симплирано.
  Колкото до анализите на г-дин Кръстев. Ще ме извиняваш, ама един ден в България, която икономически точно тогава върви така що годе добре напред, се появява един бивш цар и ние го вдигаме за Председател, появява се едно дърто ченге, и ние го правим Президент, появява се една мутра и ние и нея я правим МП, еми ходи ми прави анализи бе човек.. Точно за това Кръстев казва, пубиката тук е непредвидима. А това е така, защото няма култура и грам образование. Единственото което й се дрънка, е Българска история, от която, не че нещо, АМА ИЗОБЩО няма какво толкова да се научи, освен да плюеш Гърци, Турци, Румънци, Сърби и Македонци; да си прекланяш главата пред пухлювци, вярвайки си, че те ще те направят бабаит (комунищината му е майката) и да вярваш, че България е най-велика докато вечер сядаш да гледаш Слави по телевизията. Ай със здраве на всички "онЛайн" интелектуалци...


  Добро интервю Г-дин Кръстев

  ЯЙЦ!!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах