Над 300 работещи на половин ден в Старозагорско ще вземат компенсации

Над 300 работещи на половин ден в Старозагорско ще вземат компенсации

© Асен Тонев319 работници и служители е одобрила днес постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Стара Загора, разглеждайки подадените 351 декларации за класиране.


Общо 12 фирми са били кандидатите за ползване на компенсации от работници и служители, за които е установено непълно работно време в икономическите сектори "Индустрия" и "Услуги".


Заявленията са били оценени обективно от съветите за сътрудничество, съобщи директорът на старозагорското бюро по труда Георги Гьоков. Разпределените средства за изплащане на компенсации за област Стара Загора са в размер на 150 931 лв.


За финансирането и на останалите извън класацията 32 работници и служители от фирмите "Бисери-74" ЕООД - с. Ягода, и "Крес Д" ООД - Казанлък, са необходими общо 15 360 лв. Постоянната комисия по заетост е изготвила предложение до Агенцията по заетостта, за да бъде отпуснат необходимият допълнителен финансов ресурс.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK