Съдебният съвет пожали трима от приятелите на Красьо

Съдебният съвет пожали трима от приятелите на Красьо

© Надежда ЧипеваВисшият съдебен съвет пожали трима от магистратите, засечени в контакти с лобиста от Плевен Красимир Георгиев, станал известен като Черничкия Красьо с ланците.


Съветът не уволни тези магистрати, а само ги понижи в ранг.


Първият от тях е прокурорът от Стара Загора Петър Василев. Той два пъти се е срещал с Красьо и е говорил с него 11 пъти по телефона. Контактите му са били от 27 май до 16 юни 2009 г. и спират в деня преди гласуването за нов шеф на Окръжната прокуратура в Стара Загора. Той разказал пред съвета, че се запознал с Красьо, който бил в група с магистрати, и го помислил за колега.

Въпреки твърденията на шефа на етичната комисия на ВСС Цони Цонев, че всеки кандидатствал за началнически пост в системата, който е прекратил контактите си с Красьо точно преди избора си, може да се счита категорично, че е използвал контактите си с него за израстване в кариерата, съветът реши, че това не е категорично доказано. Според ВСС е доказано само, че той е нарушил правилото от етичния кодекс да се въздържа от всякакви действия, които биха могли да компрометират честта и професията на магистрата пред обществото. По този начин съветът мотивира факта, че не уволнява Василев, а само го понижава в ранг.Аналогично е положението с бившия шеф на Районния съд в Несебър Пламен Найденов. Той е понижен в ранг за три години. Говорил е 21 пъти с Красьо от 9 до 18 юни 2009 г., двамата са си разменили 9 съобщения. Той разказал, че общ приятел, който живее в чужбина, го е запознал с Красьо. И двамата с лобиста си говорели за общия си познат. Въпросният приятел също е дал показания в тази връзка пред съвета.От уволнение се спаси и Румяна Ченалова от Софийския градски съд. Тя е говорила 30 пъти с Красьо от 18 май до 17 юни 2009 г. Ченалова беше кандидат за шеф на Окръжния съд в Стара Загора, но не беше избрана. Тя е дългогодишен адвокат в града и обяснила, че говорила с Красимир Георгиев, за да търси работа на сина си.

Ключови думи към статията:

Коментари (111)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на йейй
  *****
  Неутрално

  Има си хас да уволнят някой наш човек!

 2. 2 Профил на GAVI
  GAVI
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ама защо ги понижават в ранг - нали ВСС беше отсъдил (по казуза Делян Пеевски), че липсата на морални качества не е пречка да си български магистрат?

 3. 3 Профил на Дaни
  Дaни
  Рейтинг: 174 Гневно

  Хубав край, хубави хора..

  Това което правим за себе си - загива с нас. Това което правим за другите - остава завинаги.
 4. 4 Профил на Апел
  *****
  Неутрално

  Незабавно разпускане на този ВСС и незабавна реформа на съдебната система иначе всички ние ще платим в букалния и преносен смисъл на думата за капсулирането и ината на съдиите

 5. 5 Профил на човек
  *****
  Гневно

  М А Ф И Я -нямам думиииииииииииии.....

 6. 6 Профил на normalen
  *****
  Неутрално

  ВСС за нищо не става. Ясно е като бял ден. Тези хора не заслужават един преличен човек да се ръкува с тях, камо ли да са в ВСС. Срам, срам, по-надолу едва ли има къде да паднат.

 7. 7 Профил на Observer
  Observer
  Рейтинг: 434 Гневно

  Ама те всички невинни овчици ще излезнат!!! ВСС за пореден път доказват, че са шайка бандити! Но все пак всичко се връща, това не бива да се забравя!

 8. 8 Профил на Гарван, гарвану
  *****
  Весело
 9. 9 Профил на Reveal
  *****
  Весело

  Аз се съобразявам със забраната на премиера, но коментара ще си го запазя в случай, че вдигне моратариума.

 10. 10 Профил на а1
  *****
  Неутрално

  Еххх, един път да ви извадим от топлите ви местенца и тая държавица ще тръгне да се оправя, ама как да стане, мамка му.

 11. 11 Профил на 2+2
  *****
  Неутрално

  ???? какво лошо има да се срещаш и да говориш с Красьо? Ако има, то защо той не е в ареста и защо не е разпитван кой седи зад него, щото няма такъв филм, в който сам да си е работодател. Само заради реакцията на ВСС по тоя случай е редно НС да приеме извънреден закон, с който да постанови разтурянето на тоя съвет и лишаването на всички негови членове от длъжност.
  Отговорността е изцяло в полето на ГЕРБ, така че да не се правят на улави. Те нека опитат, пък ако някой наистина успее да им попречи, поне ще знаем кой е. Сега, като не се опитват, контрата си е изцяло у тях.

 12. 12 Профил на BIG AL ::)))))
  *****
  Весело

  МАФИЯТА, сама , срещу себе си - НЯМА да воюва..
  Мингови, груевци и сие ЧЕРВЕНА мафия- трябва се изринее, Борисооов....Ще си отидеш , ЗАЕДНО с нея..)))
  Тези мутри на снимката, които нямат достойнство да си подадат оставките, са ЧЕРВЕНОТО ни , негодно, аморално и нагло НАСЛЕДСТВО от гейчетата и Позитано 20...
  ГОЦЕ- продукт..ЗА брак - с шутове са ..
  Съдебна система ли ???? В България !!???
  КАКВО е това ???

 13. 13 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 782 Гневно

  Заработват за тринайста и двайста заплата за 2010.

  Всички те са СРАМ и ПОЗОР и за държавата, и за правораздаването като такова.

  НЕ си заслужава да се коментира повече. Едно заплюване в муцуните им е достатъчно... Може би мосю Гилотен би направил повече...

 14. 14 Профил на ОЛЕ
  *****
  Неутрално

  Тея от съдебната власт-ВСС, прокуратура, съд само БАЛАМОСВАТ обществото, че нещо щяло да се промени. Преди получиха 6 месеца за да докажат, че работят добре. Сега още 1 година. Хората естествено, че НЕ ИМ ВЯРВАТ. Само Бойко им се хваща на лъжите! Магистратите просто така са си свикнали. Лъжат и обещават, за да ПЕЧЕЛЯТ ВРЕМЕ. Печелят време за сметка на цялото общество!

 15. 15 Профил на Ято гарвани вместо съдии имаме
  *****
  Неутрално

  Докато не бъде разпиляно с пушка това ято гарвани, което се нарича Висш съдебен съвет, България добро няма да види. Ще продължи търговията на сладки присъди и отказ от правосидие срещу парите на бандитите. Никой няма да се откаже да продава индулгинции на престъпниците, защото е мнооого доходно. Я си спомнете за варненската съдийка, дето само в кенефите на апртамента и намериха 100 000 долара. След това пак колегите и ги върнаха за да се "лекувала". Единственото, което може да се стори, е злощастният опит на Мексико и Колумбия - всички магистрати се уволняват и се преназначават само тези без петънце в биографията...

 16. 16 Профил на AC/DC
  AC/DC
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ВСС е..................................................................
  ............................................................................
  Прочитане на целия коментар след отпадане на мораториума..

 17. 17 Профил на АЙЙ
  *****
  Неутрално

  Странно защо всички разговори с Красьо приключват юни 2009г. И тримата по едно и също време. Но съвпадението не е повод на ВСС да се замисли и да направи нещо по въпроса. Сега тези тримата хубавци отново и отново ще отсъждат морално и още по морално за вбъдеще. А после защо нямаме доверие н съдебната система.

 18. 18 Профил на Nemesis
  *****
  Неутрално
 19. 19 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1021 Любопитно

  Трябва всеки да говори с магистрати по такива теми- търсене на работа за сина,общи познати и др подобни. Ще получи като Красьо по 200 000 лв от магистрат, нали? Много по-изгодно от тотото.
  Каквато и смехория да са казали магистратите, ВСС щяха да ги оправдаят, без да я проверяват. Защо ли?

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 20. 20 Профил на Патриот
  *****
  Неутрално

  Аз НЕ ВЯРВАМ в българската съдебна система!!!
  А ти?

 21. 21 Профил на Мургаф
  *****
  Неутрално

  Не ги исрам! А барад4ета де то открадна два кокошки го осъдиха. Марлячи!

 22. 22 Профил на Обективен
  *****
  Весело

  Гарван гарвану око не вади.

  И защо да го прави?

  Кой какво може да им направи на магистратите, докато се държат заедно като една мафия - никой нищо.

 23. 23 Профил на Страничен съдия
  *****
  Неутрално

  Им ба мамата съдийска.Ба мамата,ба мамата......

 24. 24 Профил на Дани бой
  *****
  Неутрално

  А тези си изпросиха Коледна премия...и за кфо...Ама така е докато българите търпят...ако беше друг народ досега да ги е измел от съдебната палата

 25. 25 Профил на avtor
  *****
  Неутрално

  после защо обществото било такова. след като магистратите могат да правят каквото си искат и за наказание дори не ги уволняват, да не говорим за съд, тогава защо някой да се чувства виновен, ако минава на червено, присвоява си служебна собственост или просто нарушава всякакви закони и морални норми

 26. 26 Профил на печенега
  *****
  Весело

  човек за всичко си плаща в този живот, или приживе или след това... само за едно се моля, като вземат дяволите в 9-тия кръг на ада да ви порят дупарите, да имам билет за 1ви ред!

 27. 27 Профил на Фалконе
  *****
  Неутрално

  Да им напълниш устите с пари и да ги палнеш ...на съдиите.

 28. 28 Профил на Може ли аз да командвам
  *****
  Любопитно

  До коментар [#18] от "Nemesis":
  наказателният звод ? ))))))))))))))))))))))))))

 29. 29 Профил на Дейвид Линч
  *****
  Неутрално
 30. 30 Профил на falko
  *****
  Неутрално

  ПРИКАНВАМ ВСИЧКИ, КОИТО СА ПОТЪРПЕВШИ КАТО МЕН ДА СИГНАЛИЗИРАТ С ЖАЛБА В КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА Е-MAIL: info@kzp.bg!

  Ето и моя случай, възникнал на 02.02.2010 г. по време на излъчването на живо по БТВ на кампанията за набиране на средства за пострадалите от земетресението в Хаити.

  Желаех да даря еднократно според възможностите си 1,20 лв (с ДДС) със sms на телефон 1021. Неколкократно изпращах sms на телефон 1021 от своя телефон, поради причината, че получавах обратно известие от Мтел в статус „Неуспешно” и преценявах, че съм изпратила своя sms неуспешно и не съм дарила желаната от мен сума от 1,20 лв с ДДС.

  След поредния sms-доклад за „неуспешно” съобщение се отказах да изпращам sms и реших, че мога да даря своите 1,20лв с ДДС като звънна на телефон 1021. Направих това също нееднократно поради следната причина. След набиране на 1021 се чуваше гласа на Ани Салич, която уведомяваше да изчакам свързване с оператор, а после казваше, че свързването с оператор е невъзможно, тъй като всички доброволци са заети и трябва да опитам отново. Това нейно изказване ме подведе, че няма да мога да даря 1,20 лв , докато не се свържа с оператор.

  Поради тази подвеждаща от Мтел и БТВ информация за изпратените от мен sms-и и извършени телефонни разговори счетох, че не съм успяла да даря желаната от мен сума.

  Днес, 03.02.2010г, когато проверявам текущата си сметка разбирам, че е таксувано всяко изпратено от мен “неуспешно” съобщение и всяко набиране на телефон 1021, в резултат, на което сметката ми е 10,05 лв без ДДС. Преди гореописаните събития сметката ми беше 0,99 лв без ДДС.

  Не мисля, че дори и в името на подобни благородни каузи, Мтел и БТВ постъпиха коректно спрямо мен и желая от тях да бъде потърсена отговорност! Предполагам, че не съм единственият заблуден потребител, от който по такъв грозен начин са взети повече пари, отколкото е възнамерявал и имал финансова възможност да дари.

  Ще търся правата си на потребител докрай!

 31. 31 Профил на Дани бой
  *****
  Неутрално

  А тези си изпросиха Коледна премия...и за кфо...Ама така е докато българите търпят...ако беше друг народ досега да ги е измел от съдебната палата

 32. 32 Профил на 2+2
  *****
  Неутрално

  време е за граждански протест, моля да се дават само изпълними идеи, с едно 10 хиляди на улицата за 2 часа ББ на гъз ше се направи, ам ше направи нещо, за да не му падне рейтинга

 33. 33 Профил на Дима
  *****
  Неутрално

  До коментар [#26] от "печенега":

  аз предпочитам те да платят приживе...

 34. 34 Профил на nabliudatel
  *****
  Неутрално

  Просто всички са в кюпа. Отрепки.

 35. 35 Профил на Noname
  *****
  Неутрално

  Пълен смях, как са си наредили лаптопчетата.

 36. 36 Профил на 2+2
  *****
  Неутрално

  исканията на протеста могат да се обединят в едно - лустрация в съдебната система, забрана за най-висшите съдии досега да заемат каквато и да е ръководна длъжност в съдебната система, съд за червените бандюги

 37. 37 Профил на Петкова
  *****
  Неутрално

  Премиерът наложил мотаториум върху критиките срещу съдебната система, но той не ми е пряк началник. Затова ще си критикуваме на воля. Има свобода на словото, ВСЕ ПАК.

  А критиката е ясна: Висшият съдебен съвет наистина работи, но не в полза на гражданите, на законите и на Конституцията, а в полза на Мафията.

 38. 38 Профил на Question Mark
  *****
  Неутрално

  Тцтцтцтц,

  Безсрамници!

  Толкова е проядена тази система и тази държава! Ясно им е че това е достатъчен повод за дисциплинарно уволнение, и дори съд!! Съдът прикрива Съда!

  Ще има СЪД за вас, от Последната инстанция! Помнете!
  Никое дело безнаказано не остава!

  Но кой да го направи като ВСС решава, няма логика, няма морал.
  Прикриват техните си хора, хора с връзки, всеки знае къде!

  А Бойко обясняваше на овцете как щял да вкара в затвора виновните от БСП, ДПС, НДСВ. И стадото гласува..

  Е, стадо, какво стана.. защо след като Попова беше толкова кадърна не прави нищо, защо е толкова дълъг мандата на съдиите, защо да бъдат избирани по стария соц начин, защо.

  Защото на никой не му пука за стадото овце, и никога не му е пукало.

  Повръща ми се от наглоста и псевдоморала на управляващите, и от овчедушието на народа. Хм... народ... Мърша!

 39. 39 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 968 Гневно

  Негодниците трябва да бъдат прекарани като добичета по главните улици с табелки на вратовете "Рушветчия", а след това натирени някъде по-далеч от сградите на съда.

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 40. 40 Профил на Аз
  *****
  Весело

  Нали станаха хора на ББ, да им се скара сега, но далеч от хорски уши, че ще си наруши сам забраната - за ВСС или добро или нищо

 41. 41 Профил на ПАЛАЧ
  *****
  Неутрално

  Хи, Хи, Хи - абе г-да Върховни Съдии - абе как си я мислите че г-н прокурорът от Стара Загора Петър Василев ей така си е помислил, че "Черничкия" му бил колега и без да провери се е обърналкъм него за кадрово съдействие, Т.Е., МОШЕННИЧЕСКО НАЗНАЧЕНИЕ - ЕГАТИ НЕКАДЪРНИЯ ПРОКУРОР.

  А, бившия шеф на Районния съд в Несебър Пламен Найденов си говорил 21 пъти с Красьо от 9 до 18 юни 2009 г. и двамата са си разменили 9 съобщения за приятел от чужбина - Хайде де.

  ГОСПОДА ВЪРХОВНИ СЪДИИ, ВИЕ ИЛИ СТЕ АБСОЛЮТНИ НАИВНИЦИ ИЛИ СТЕ ЗА СЪДИИ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА. АМИ ОТИВАЙТЕ ТАМ А ПЪК НИЕ ЩЕ СИ ИЗБЕРЕМ ДРУГИ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е.

 42. 42 Профил на 2+2
  *****
  Неутрално

  3-ти март би бил една много подходящя дата за граждански протест срещу червено-мафиотската съдебна система

 43. 43 Профил на Дани бой
  *****
  Неутрално

  До коментар [#32] от "2+2":

  Напълно си прав...ако не друго Борисов поне се вслушва в народа от време на време (заради рейтинга си или заради друго не знам)...гражданският протест може да е точно инструментът, който ни трябва, за да накараме следствието и прокуратурата (а и цялата съдебна система) да започне да си върши работата.

  Комунистите са много слаби и уязвими в момента и смятам, че точно сега е времето да се оттървем от тях. Ако българите наистина искат да имат една работеща съдебна система, която да служи на гражданите, а не да помага на крадците на държавата.

 44. 44 Профил на Spand
  Spand
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Нека им бъдат дадени и по две нулеви заплати, за да започнат годината стимулирани.

 45. 45 Профил на азиатец
  *****
  Неутрално

  Не само, че са имали нерегламентирани контакти, но и лъжесвидетелстват и това всеки го знае. Много дълъг път има да изминаваме като общество до западните ценности.

 46. 46 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1437 Гневно

  Воня на кенеф, това се носи от клоаката нарича6та се "БГ правораздаване".

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 47. 47 Профил на Question Mark
  *****
  Неутрално
 48. 48 Профил на 222
  *****
  Неутрално

  Не тормозете хората по над 100 000€ са броили, в зависимост от поста... Дайте им възможност, поне да си избият инвестицията...

 49. 49 Профил на @47
  *****
  Неутрално

  Дано успее организаторът да се върне от Франкфурт...

 50. 50 Профил на ьЬь
  *****
  Неутрално

  По-добре танковета да дойдат на този съвет!

 51. 51 Профил на тъжен
  *****
  Разстроено

  Ужас и после как да се прибера в България?

 52. 52 Профил на bulgarin v USA
  *****
  Неутрално


  Булгария ще тръгне напред след смяната на съд. система.

 53. 53 Профил на Question Mark
  *****
  Неутрално

  Не мисля, че той трябва да е организатор, но би свършил работа.

  Предпочитам, безпартиен отвсякъде протест!

  За да покажем, че ние сме граждани, а не привържаници на някоя партия, която би извлекла дивиденти.

  Виж гърците как винаги са се организирали да си търсят правата, и винаги са били солидарни единс друг.

  Това тук ни липсва..

 54. 54 Профил на 006,5
  *****
  Гневно

  красьо - шеф на ВСС !
  той поне си върши работата...
  а тия от ВСС - немургавите, безланците да си ходят !

 55. 55 Профил на сссс
  *****
  Неутрално

  ВСС?
  Не ВСК-Висшия Съдебен Кенеф.

 56. 56 Профил на овчици сладки
  *****
  Неутрално

  Убеждението ви, че Борисов се бил заблудил като забрани на своите да критикуват съдебната власт, ме хвърля в онази мъдра печал - "О, свещена простота!" хахахаха

 57. 57 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 968 Гневно

  Доста робство и тиранство! На трети март да се съберем пред Съдебната Палата, за да покажем на обитаващите я, че не желаем повече да покровителстват престъпниците!

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 58. 58 Профил на БСП
  *****
  Неутрално

  Съдебната Система - машина за пари !

 59. 59 Профил на Question Mark
  *****
  Неутрално

  Често съм се чудил, как досега не се случи така, че на някой да му писне и да изпозастреля някой друг виновник..?

 60. 60 Профил на Georgiev
  *****
  Неутрално

  Само Калашников ще ги респектира тези магистрати - да разстреляме 10-20 съдии по улиците за да разберат другите че народа вече действа !

 61. 61 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 670 Неутрално
 62. 62 Профил на петроФ
  *****
  Любопитно

  Странно, чудно, необяснимо, но факт. Какви ли не бандити, ката ден биват сладострастно интервюирани от българските медии, а никой , ама никой не се сети да потърси Красю за интервю.
  Може би пък човека незаслужено да е окалян ...

 63. 63 Профил на БГ
  *****
  Неутрално

  АЗ НЕ ВЯРВАМ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!

 64. 64 Профил на почитател
  *****
  Гневно

  До коментар [#18] от "Nemesis":

  Кой да го даде този залп,приятелю?А иначе си абсолютно прав!!!
 65. 65 Профил на жалка картина
  *****
  Гневно

  Жалки, безпринципни, продажни същества!

  Но какъвто народа, такива и съдиите му!

 66. 66 Профил на ааааааааааа
  *****
  Неутрално

  По коледа сичкото магистрат се беше изсипало у форума да реве за бонусите.... Къде сте сега бе, мишоци ????

 67. 67 Профил на ак-47
  *****
  Неутрално

  До коментар [#60] от "Georgiev":

  Няма вече автомати-продадоха и заводите!!!

 68. 68 Профил на @59
  *****
  Неутрално

  Доскоро ловец се ставаше само с партийна книжка... Не очаквай сами да почнат да си стрелят за такива работи...

 69. 69 Профил на бббб
  *****
  Гневно

  До коментар [#66] от "ааааааааааа":

  Ядат мишоците даденото сиренце и си гласуват нови доставки

 70. 70 Профил на Question Mark
  *****
  Неутрално

  Нека всеки, който желае да дойде на протест на 3 март да натисне бутона плюс!

  Нека прежалим няколко часа от почивката си и да покажем, че няма търпим отрепки в съдебната власт!

 71. 71 Профил на swinq
  *****
  Неутрално

  като не можете да направите нищо, напуснете и освободете местата, за хора които могат!

 72. 72 Профил на $$$$
  *****
  Неутрално

  Съдебната ни система отдавна я няма. Тя се е превърнала в мафиотска система за обслужване на силивите групировки и икономическите групитовки, които се назовават партии. Липсата на морал и чест се е настанила в обществото наи-вече заради липсата на правораздаване.Поне един да имаше дето да излезе и да се разграничи, да даде несъгласие с решението! Или за някой абсурден закон! Няма такова нещо. Те подписват петиця и заплашват със съд в само ако не им дадат премии. Мисля , че без институцията "съд" ще сме по-добре. Сега са само за да озаконяват грабевите на мафията, кати им плащаме ние за това.

 73. 73 Профил на Lami
  *****
  Неутрално

  Много приятели имат тези приятели на Красьо.То затова съдебната система не работи - там всеки е приятел на някой.

 74. 74 Профил на pisna mi
  *****
  Гневно

  има един начин. Събираме се 5000, ако може и повече човека, окупираме министерствата, парламента и съдебната палата и изритваме тарикатите от вътре. Пребиваме ги и им изземваме имуществата за назидание на бъдещите политици и избираме нови. Ако новите са корумпиране по същия начин. В България няма да има промяна, ако няма нови хора.

 75. 75 Профил на $$$$
  *****
  Неутрално

  Друго заглавие "Борисов забрани нападките към съдебната власт" - Веднага да млъквате!
  Смех и ужас!

 76. 76 Профил на Българин
  *****
  Неутрално

  А "журналистите" спят удобно ад бюрата си.

  НА КОГО СЕ Е ОТЧИТАЛ КРАСЬО?

  КАКВА И МЕЖДУ КОГО Е СДЕЛКАТА СКЛЮЧЕНА ЗА ПОТУЛВАНЕ НА СКАНДАЛА?

 77. 77 Профил на bat johnny
  bat johnny
  Рейтинг: 381 Гневно

  Заглавието да се чете:

  Приятелите на Красьо пожалиха трима от приятелите на Красьо

  Дюнери пробирам, ЕГН-та си набирам....
 78. 78 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Гарга на гарга око не вади ,то народа го е казал.Принципа -на на тебе на на мене важи в пълна сила сред тези които са призвани да спазват законите.Въпроса е има ли разлика между тях и престъпния свят.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 79. 79 Профил на belle
  belle
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Тази страна не прогресира заради прогнилата съдебна система- това е поредният пример, че там няма етика и правосъдие. Същите тези "другари" си раздадоха бонуси от 5 000 лв на фона на мизерия, масова безработица, глад, все повече просещи хора. Жалко, че страната е скована в хватката ня няколко продажни политици и съдии

 80. 80 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Кой е тоя Красьо??? Той к'во казва по въпроса, разпитван ли е, съвпадат ли показанията???? Абе ваш'та м.....

 81. 81 Профил на Слуз
  *****
  Гневно
 82. 82 Профил на Zritel
  *****
  Неутрално

  Трябва да се протестира!!! Да им разкажем играта - 3 март е добра дата, но те едва ли ще са там, по-скоро ще си харчат
  коледните премии по екскурзии и любовници!

 83. 83 Профил на Zritel
  *****
  Неутрално

  Наистина ми се гади от тях!

 84. 84 Профил на A4
  *****
  Неутрално

  Най-много разговори има с Касим Дал, направете си сметка на кого се е отчитал!

 85. 85 Профил на PORA
  *****
  Весело

  ВСИЧКИТЕ ОТ ВСС ПРИ БАЙ СТАВРИ-СТРОГ, НО СПРАВЕДЛИВ!

 86. 86 Профил на Rock J
  Rock J
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Не виждам никакъв смисъл от функционирането на т.н. Висш съдебен съвет. Това е клика от самозабравили се високомерни чиновници ,чиито единствена задача е да прикрива и тушира поразиите и безобразната корупция сред съдиите и прокурорите.

  Червеите не се страхуват от орлите.Те се страхуват от кокошките.
 87. 87 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До №76:
  Красьо и красьовците,защото те са много, са създадени от едни, които зарязаха отлично платена работа като лондонски юпита и дойдоха в България да станат лошо платени министри. Такива хора не допускат да са на загуба.Най-вероято обаче и те са само технически изпълнители, а идеологът е техен общ приятел и обкръжението му.

  Имаше журналисти, които започнаха разследване, но нещата заглъхнаха.В България има ли разследваща журналистика? Така ще заглъхне и скандалът Красьо.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 88. 88 Профил на Петър
  *****
  Неутрално

  ВСС и Главен прокурор не действат, а само прикриват престъпленията на тройната коалиция. Как тогава очаквате да има справедливост?

 89. 89 Профил на veche razocharovan ot bg
  *****
  Неутрално
 90. 90 Профил на Oт шопа
  *****
  Неутрално

  "Ние" ги хващаме "те" ги пускат. Хайде да проверим имуществото на съдиите от СГС, Апелативния съд и прокурорите. А след това да им дадем новогодишни премии (14, 15, 16 заплата). Изглежда, че единствено в България адвокатите са по-способни от прокурорите и съдиите. Таланти добре “подплатени“ от престъпниците.

 91. 91 Профил на Kenefff
  *****
  Гневно


  Уважавани от мен форумци*,
  От днес ще се никвам като ВСС.
  Вие вече си знаете защо!


  ---------------------
  * т.е. не БСП и ДПС драскачи!

 92. 92 Профил на Spectator
  *****
  Разстроено

  Българската съдебната система се държи от 200 Комунистически семейства.Този престъпен клан се избират по междуси.
  В Англия всеки съдия се проверява до девето коляно което е публично достъпно и се избира от народа на преки местни избори.
  Наскоро отнеха лиценза за винаги на Британски съдия който имал глупоста да плати с кредитната си карта порно-саит камо ли да се срещта с престъпни босове.

 93. 93 Профил на baba Ivanka
  *****
  Любопитно

  Ко че рече бря деца туй ВСС а баби?
  Май мяза на: Българско- Ес Ес ???

 94. 94 Профил на Данъкоплатец
  *****
  Гневно

  Много ме е яд, че с данъците си обикновенните хорица като нас даваме заплатите на тези "боклуци" без морал, които въпреки изобличаването им пред цялата държава са толкова нагли, че не искат да пуснат "кокала".
  Ако имаха поне малко морал, щеше сами да напуснат съдебната система завинаги, ама за какъв морал може да се говори при положение именно уродското в тях, техните амбиции за власт и пари ги свързва с такива хора като "Красьо"!

  в разгара на такъв скандал и финансовата криза в държавата дадоха на магистртите 14 - та заплата. СРАМ !!!

 95. 95 Профил на WhatTheFuck
  *****
  Неутрално

  Интересен факт - когато трябва да се отговори на въпроса "заслужават ли българските магистрати уважение" - по-сплотени хора които мислят правилно не съм виждал. Явно има светлинка в тунела !!!

  Ако всеки магистрат/адвокат извършил неморална постъпка беше самозастрелван, самообесван или самозаколван, щяхме да живеем в един по-добър свят.
  Онези трите по-горе изброени неща, разбира се, няма да им се разминат рано или късно, така че да се готвят. Няма да ви търпим да мачкате живота ни и този на децата ни, боклуци смотани. За всеки от вас ще се намери място в градинката 2 метра под повърхността... преждевременно... и децата ви ще положим до вас както преди са го правели ама с коне и овце... да ви е по-лесно на оня свят, шибани микроби.

 96. 96 Профил на ХАЙДЕ!
  *****
  Неутрално

  Протест на 3-ти март!
  Протест на 3-ти март!
  Протест на 3-ти март!

  ИМА ЗА КАКВО, НЕ Е КАТО ДА НЯМА!

  Или както обичаше да казва един "командир" на ученическа бригада, разхождайки се по гуменки и анцуг пред строя: "По-добре да се получи така че да има, отколкото да се получи така че да нема."

 97. 97 Профил на Vazmuten
  *****
  Гневно

  Вижте доводите на №12 / 2+2/ Чудесни са но, няма кой да действа ! Какво чакате от този тъпия главен прокурор, който все замислено говори, но не казва нищо и до сега толкова години абсолютно нищо не е направил - нали за това е "избран"!

 98. 98 Профил на Komfucker
  *****
  Неутрално

  До коментар [#87] от "mi6osp":абе гнидо комунистическа ти и тук ли се изсипа бе

 99. 99 Профил на protest
  *****
  Неутрално

  ПРОТЕСТ НА 3-ТИ !!!
  ПРОТЕСТ НЕ САМО НА 3-ТИ !!!
  ПРОТЕСТ ДО ДУПКА !!!

 100. 100 Профил на Vazmuten
  *****
  Гневно

  Вижте доводите на №11 / 2+2/ Чудесни са но, няма кой да действа ! Какво чакате от този тъпия главен прокурор, който все замислено говори, но не казва нищо и до сега толкова години абсолютно нищо не е направил - нали за това е "избран"!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK