Допълнителни автобуси и трамваи се движат в София за Задушница

Допълнителни автобуси и трамваи се движат в София за Задушница

© Асен ТоневДопълнителни автобуси и трамваи ще се движат днес в София. Причината за пускането им е, че днес е Задушница и се очаква повече хора да пътуват до гробищните паркове на града, съобщиха от общината. Допълнителните линии ще се движат от 8 до 16 часа.


Допълнителните трамваи са с номера 1А, който ще пътува от кв. "Иван Вазов" до кв. "Орландовци",  и 7А - от кв. "Борово" до кв. "Орландовци". Пускат се и 6 нови автобусни линии - 83А, 108А, 18А, 79А, 86А и 90А (маршрутите виж в карето). По-често ще минават рейсовете 63, 64, 86 и 260, както и тролей 9.


Около Централните гробища ще може да се паркира по платната на ул. "202" и ул. "Заводска". За паркиране около парк "Бакърена фабрика" е определено ул. "Адам Мицкевич", а за  "Малашевски гробища" - по платната на ул. "Резбарска" - между ул. "Васил Кънчев" и бул. "Вл. Вазов" и пред централния вход на ул. "Жак Дюкло". От Центъра за градска мобилност ще дежурят с "паяци" около гробищните паркове и ще вдигат неправилно спрелите коли.

Допълнителни автобуси


- 83А - по маршрута на линия 83 до бул. "Ломско шосе", от там по ул. "Бели Дунав" и ул. "Хан Кубрат"
- 108А - по стария маршрут на автобус 108 (в посока ул. "Бели Дунав" - от бул. "Сливница", по ул. "А. Мицкевич") до ул. "Бели Дунав" по ул. "Хан Кубрат", ул. "Христо Силянов", бул. "Ломско шосе", ул. "Бели Дунав" и по ул. "Хан Кубрат"
- 18А - от автостанция "Орландовци" - гробищен парк "Малашевски гробища"
- 79А - от надлез "Надежда" по ул. "К. Стоилов", бул. "Ген. Д. Николаев", бул. "Вл. Вазов", ул. "Тодорини кукли", ул. "Река Велека" и от бул. "Вл. Вазов"
- 86А - от автостанция "Малашевци" по ул. "Резбарска", пл. "Сточна гара", бул. "Сливница" и по бул. "Христо Ботев"
- 90А - от автостанция "Изток" по бул. "Ботевградско шосе", ул. "Александър Екзарх", ул. "Река Велека", ул. "Васил Кънчев" до гробищен парк "Малашевски гробища".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK