Цветан Цветанов: Започва операция "Октопод"

Цветан Цветанов: Започва операция "Октопод"

© Анелия НиколоваГ-н министър, съзирате ли някакви грешки на МВР във връзка с изчезването на двамата осъдени  за убийството на Мартин Борилски?


- Не виждам грешки на МВР, защото знаете, че преди  съдебното заседание нямаше предприети мерки или постановления за задържане на въпросните лица. След като излезе определението на съда, ние предприехме действия за локализирането им. Установихме, че по официален път не са  напускали страната.


А ако са напуснали страната нелегално, отговорността не е ли на МВР?
- За съжаление пробойни има. Ако се върнем на случая с "Гейзо", той пък по официален път беше напуснал страната, без физически да е излизал в определения ден и час през ГКПП Калотина...Това е част от борбата, която водим в МВР - срещу корумпираните полицаи. И смятаме, че е по-добре да назоваваме проблемите с истинските имена, отколкото да казваме, че няма проблем. Политиката, която провеждаме в последните шест месеца, показва ясната воля на ръководството на МВР да се справи с корумпираните полицаи.


Това не е ли случай, в който можем с основание да обвиним прокуратурата, тъй като не е наложила ограничителни мерки на двамата?
- Аз бих отговорил така: може би днес нямаше да говорим за делото "Борилски" по този начин и нямаше да получим острите критики от Европа, респективно от Франция, ако съдебната система си беше свършила обективно работата. Самият факт, че във Франция се готви паралелен съдебен процес,  е доста притеснителен.


Не нарушавате ли сега мораториума на премиера, който каза да спрат обвиненията към съдебната власт?


- В момента не давам оценки, а само  конкретен пример. Дори в неделя в разговора с г-жа Куцкова по БНР самата тя нарече решението на съда по повод делото Опицвет позор. Самата тя говори за щуробаджанащината във Висшия съдебния съвет.
Мисля, че премиерът не е налагал реално мораториум. В разговора, който е провел с представителите на Висшия съдебен съвет, е ставало дума за проблемите на съдебната система. Но това, което беше изведено като акцент пред обществото, всъщност не бяха реалните проблем, а интервюто на вътрешния министър. Което според мен показва, че искаме да избягаме от истинските проблеми.
Не съм използвал обидни квалификации в моето интервю. Ако човек го прочете внимателно, ще види, че то е изцяло с конкретни примери за реалното състояние на системата. Говорих и за МВР, и за проблемите, свързани с корупцията, и за бъдещото развитие на правоохранителните органи.


И Малкия Маргин се издирва вече месец, след като според първоначални съобщения е бил засечен около парк-хотел "Москва" в София, но не е задържан след убийството на Боби Цанков?


- На местата, на които търсихме Николай Маринов след убийството на Боби Цанков, той не е задържан и не е пускан. От МВР не е излизало твърдението, че тогава е бил засечен някъде в София. Маринов продължава да се издирва.


Смятате ли, че премиерът Борисов действа спрямо някои министри авторитарно и това създава ли опасност отборът да се демотивира, дори разпадне?


- Аз работя с Борисов от 2001 г., познаваме се много добре. Естествено  той като премиер на страната иска да няма напрежение между институциите. Не смятам обаче, че налага ултиматуми на министрите, а просто  създава  предпоставки за конструктивен разговор, в който всеки да може да направи своите изводи. И да се изчистят, ако ги има някъде, и най-малките недоразумения.


Не приемам неговото изказване като критика или създаване на предпоставки за демотивация у мен или в някой от министерството. Защото всичко, което съм  говорил, не е било под влияние  на емоция или  за да вляза в  конфликт с някоя институция. Дадох примери, с които можем да илюстрираме какво е реалното състояние както на МВР, така  и на съдебната система. Изразил съм болката на служителите на МВР, които работиха денонощно по операция "Наглите".  А когато направиш една добра реализация, която се оценява от обществото, тя да бъде омаловажена или да се говори неглижиращо за труда на хората, които дават всичко от себе си,  смятам, че е некоректно. Премиерът е прав да не иска напрежение между институциите, но  и той - смятам,  в последното си изказване в тази посока оценява работата, която е извършена от МВР.


Въпросът е, че в парламента например се гласува закон, след което президентът налага вето и премиерът се съгласява, както стана със Закона за отбраната? Като работите толкова дълго време с г-н Борисов, това негов стил на управление ли е или е случайно?


- Г-н Борисов е много предвидлив, мотивиран и обоснован за всяко решение. Аз съм съм изключително удволетворен от доверието, което има между нас, защото за годините съвместна работа съм се усещал като човек, който е давал разумни предложения, за които съм се обосновавал, и те са били приемани, въпреки понякога че г-н Борисов е имал първоначално различно мнение. Така че всичко е въпрос на мотиви и възможност да убедиш другата страна защо едно решение ще бъде в полза на държавата и обществото.
Това е демокрация в движение -  когато има някой път има допусната грешка, е по-добре да я признаеш на момента, отколкото да казваш, че няма грешка само за да не кажат хората, че  си променил мнението си.


Има нужда от много непопулярни решения, които предизвикват протести. Има ли воля правителството да ги реализира докрай?


- В здравеопазването трябва да бъде реализирана реформата, защото тя е отлагана с години. Съпоставимо с други европейски държави, ние имаме може би най-много болници на глава от населението, но  качеството на лечението е твърде далече от желаното. Просто мерките, които трябва да се вземат, не могат повече да се отлагат.


При завръщането ви от Лондон тук ви чакаше отворено писмо на полицейската синдикална федерация, която намеква за нови протести?


- Когато се прави реформа, често тя провокира недоволство. В синдикалната декларация за съжаление  виждам не толкова синдикални претенциии. Ако погледнем една от точките, мисля 3-та или 4-та беше, се говори за преназначаванията в ГДБОП. По операция "Наглите" бях разпоредил да не се работи с целия сектор. Защото знаехме каква беше ефективността последните две години и половина и какво имаха в наличност като информация  по конкретните отвличания - нищо.
Затова реших да създадем малък екип, сигурни хора - това бяха директорът, зам.директорът и трима души от отдел "Терор". След това поисках всички от този отдел да минат на полиграфа в Института по психология. И там един от синдикалните дейци, който е много активен, на много от въпросите, свързани със злоупотреби със служебно положение, получи недобри резултати. Предложихме на този служител да си намери другаде работа в системата на МВР. Дори не го уволнихме.


Не е ясно и каква легитимност имат тези, които са написали синдикалната декларация. Тече  процедура за отнемане на регистрацията на старото ръководство и вписване на новото. Аз исках да имаме диалог, да има някаква приемственост и да говорим реално за проблемите на полицаите в България. А това, което видях като атмосфера на заседанията, беше невероятен личен конфликт между старото и новото ръководство на синдиката.
Готов съм за диалог с всеки, който предлага разумни, прагматични идеи, чрез които на база на реалностите в държавата да търсим начин да  решаваме натрупаните проблеми. Но синдикатът трябва да осъзнае, че няма абсолютно никаква отговорност към кадровите решения, които са изцяло в компетенциите на министъра на вътрешните работи.


Искам ГДБОП да стане елитната служба, авангарда на министъра на вътрешните работи, а не онази  посредствена структура, която нямаше и политическа подкрепа, за да се върши ефективна работа. Искам да спра изтичането на информация, което е основен проблем на системата на МВР. А една от мерките за това е създаване на малки екипи с конкретни срокове. Сега установихме, че и в Англия така се прави. По цялата операция "Наглите" работиха не повече от 10 - 11 човека - става дума за подготовката и анализирането на информацията. Иначе в самата реализация се включиха 180 души.


Има твърдения, че "Наглите" са били разкрити със съдействието на американски служби?
- Темата за отвличанията е дискутирана с наши евроатлантически партньори. В общи линии сме ги запознали с това, което правим. Но тежестта в разкриването е изцяло на българската правоохранителна система. Проблемът беше, че го нямаше краят на кълбото, което трябваше да бъде разплетено.


 И намерен ли е вече краят му?
- Разследването продължава и днес можем да говорим за следващ етап на "Наглите" - операция "Октопод", която в момента се планира. Това е е операцията, която може да даде реалната картина за състоянието на държавата. И за това, което се е наслагвало в годините на прехода, през които октоподът е укрепвал и се е впивал във всички етажи на изпълнителната, законодателната и всяка друга власт,  която има компетенциите да осъществява контролни функции. Това е проблемът, който реално стои в държавата. Липсата на политическа воля в последните 20 години ни доведе до оценката, в докладите на Европейската комисия, която се припокрва с оценката на българското общество.


Какво точно ще представлява операция "Октопод" - срещу политици, срещу бивши управляващи...?
- Това ще бъде операцията, която ще разбули точно търговията с влияние, възможността чрез престъпна дейност да се перат пари и да се впиват съмнителни интереси във всички етажи на властта. Приемете я като насочена срещу тежката организирана престъпност, която чрез корупцията е във всички слоеве на обществото.


Звучи много мащабно - пояснете дали това е една отделна операция или в нея се събират части от действията на МВР, които вече сте предприели?
- Да, мащабно е това, което искаме да  направим. Основният приоритет бяха отвличанията - това беше мащабно. Въоръжените грабежи - също. Обирите в Пловдив и задържането на десетимата - петима от Враца, двама от София, трима от Пловдив... Ето ви три операции, които заедно с ежедневните действия, които сме предприели срещу наркоразпространението,  промениха обществената атмосфера. И след 17 декември наистина можем да говорим за липса или намаляване на тежката престъпност, която тормозеше обществото.


Казвате, че е по-добре да се работи с малки екипи с цел опазване на информацията, но как тогава обществото да има доверие към полицията като система и как тя ще се промени?
- Изграждането на доверие  в полицията е изключително важен приоритет. Автокрадецът Кубето беше хванат преди месец точно в момент, когато краде едно БМВ. Тогава сигналът дойде от гражданин, на който му направил впечатление начинът на влизането в автомобила.


Как да се върне доверието в полицията? Всеки ден Виждаме често полицаи, които са се облегнали, почти легнали върху колите, в заведенията - подпрени на баровете, други се държат като мутри, шофират и говорят по телефона...
- Живеем в България. Правим всичко възможно това да се промени. Преди всичко с личния пример на ръководителите на служби и звена... Полицията не трябва да бъде възприемана като репресивен орган, а като естественият партньор на гражданите.


Ако октоподът  означава също обвързване на бизнес кръгове с политически партии с цел взаимно облагодетелстване, защо не се планира да бъде извадена прословутата разработка "Лиана", за която се твърди, че разкрива мрежите за финансиране на ДПС и БСП? Преди изборите се лансираха такива немерения, сега се замълча?
- "Лиана" е добра разработка, която не стигна до реализация поради куп обективни причини. Тя беше актуална при старото управление, когато имаше консумиране на престъпление и възможност да бъдат хванати участниците в процеса на извършването му.  Разработката е изградена предимно на специални разузнавателни средства и няколко справки. Изпратена е на прокуратурата да се прецени какви са възможностите да се направи нещо по нея. Тя предизвика обществен интерес, но - струва ми се - реално няма да даде онзи резултат, който беше създаден в обществото като очакване.
Аз съм реалист. И понеже имаше коментари от г-н Иван Костов, че съм нямал готовност да стигна докрай, той може в удобно за него време да се запознае с разработката като депутат и председател на комисията за контрол на ДАНС.


Споменахте ДАНС. През ноември бившият съветник в агенцията Алексей Петров занесе в  комисията за контрол материали, които според отвореното му писмо се отнасяли за събития от  прехода, включително и за елиминиране на хора, неудобни за нечии икономически интереси. Не ви ли се струва, че темата е табу - в смисъл, че никой не пита дали се проверява и от кого въпросната информация, и въобще защо официалните органи стъпват на пръсти около името на Алексей Петров?
- Всяка информация  се проверява. Сами разбирате, че не мога да коментирам в детайли. Не бих изпаднал и в персонализиране на събития, които са влезли в публичното обсъждане. За мен е важно какви са фактите и какви ще бъдат резултатите от работата на министерството. Тъй че  към настоящия момент не бих искал да коментирам нито лицето Алексей Петров, нито предоставената от него информация. Но ви уверявам, че всичко, което е необходимо, се прави от МВР и от колегите от ДАНС.


Защо промените в Закона за ДАНС не посочиха детайлно функциите на отделните дирекции, включително и на финансовото разузнаване, а оставиха това да се прави от Министерския съвет. Анализатори, а и депутати, например Йордан Бакалов, смятат, че това може да доведе до нестабилност на ДАНС и задаване на политически поръчки, тъй като МС се сменя поне на четири години?
- Ще напомня, че ние трябваше да предприемем краткосрочни и дългосрочни мерки в сектора на сигурността. Краткосрочните мерки бяха промените в законите за МВР и ДАНС, за да отпушим системата, да създадем специализираните екипи по разследванията, които вече дават резултати. А дългосрочните мерки са създаване на цялостна концепция за национална сигурност, която в момента се изработва. Смятам, че до няколко месеца ще бъде финализирана. Визията за системата за сигурност и обществен ред трябва да бъде изградена с консенсус, тогава тя няма да бъде променяна със смяната на правителството


Значи можем да очакваме нови закони за МВР и за ДАНС?
- Да. В България беше възприет досега погрешен подход - да променяме законодателството на база ситуация. Така в публичното пространство остават реформата на Бонев, на Емануил Йорданов, на Румен Петков, на Миков... Дори двама министри от една партия предложиха диаметрално противоположни  реформи. След изграждане на цялостната концепция за сигурността е логично да се направят нови закони.


Кой е най-значимият успех на реформата "Цветанов" в МВР до момента?
- Не искам да се говори за реформата "Цветанов", а  за реформата на българското правителство. Най-важното е,  и благодаря на всички добросъвестни полицаи за това, че правим нещо, което е полезно за обществото. Мотивацията на служителите, ангажирането на целия ресурс на компетентните дирекции,  незабавната работа по горещи следи - всичко това е решаващо за успешното разследване. Ако то беше налице при случая Белнейски, престъплението щеше да бъде разкрито още тогава.


Лесно ли беше убеден премиерът за промените в ДАНС, които отнемат от службата, която е изцяло на негово подчинение, доста от оперативния й ресурс го предават на МВР, конкретно на ГДБОП?
-Недейте да търсите някакъв иснтрументариум или тенденция за засилване или отслабване на някоя позиция в сектора за сигурност. Отговорността се носи от българското правителство.
Всички законодателни промени, свързани с МВР и ДАНС, са изготвени от междуведомствената работна група, назначена от премиера. Нито той, нито аз  сме имали някакви възражения. Противопоставянето и състезателното начало между МВР и ДАНС вече не съществува. С г-н Йовчев се чуваме  по един-два пъти на ден, а когато е необходимо, правим  оперативки и планираме съвместните операции. Там, където ние имаме информация, която е от компетентността на ДАНС,  я предаваме на агенцията и обратно. Ако има получен в ДАНС сигнал за корупция по висшите етажи на властта,  се договаряме те да го поемат, а ние да работим по друга тема, по която вече сме ангажирали  ресурс.


Кой е най-значимият успех на реформата "Цветанов" в МВР до момента?
- Не искам да се говори за реформата "Цветанов", а  за реформата на българското правителство. Най-важното е, и благодаря на всички добросъвестни полицаи за това, че правим нещо, което е полезно за обществото. Мотивацията на служителите, ангажирането на целия ресурс на компетентните дирекции,  незабавната работа по горещи следи - всичко това е решаващо за успешното разследване. Ако то беше налице при случая Белнейски напр., престъплението щеше да бъде разкрито още тогава.


Какво се прави за подобряване  на външния образ на полицията?  Виждаме често полицаи, които са се облегнали, почти легнали върху колите или се закачат със сервитьорките в кафенетата, подпрени на баровете, други се държат като мутри...
- Живеем в България. Правим всичко възможно това да се промени. Преди всичко с личния пример на ръководителите на служби и звена... Полицията не трябва да бъде възприемана като репресивен орган, а като естественият партньор на гражданите.


Бивши служители на МВР учредиха Алианс за сигурна България, който смята да изготвя експертни анализи за институциите, включително и за МВР. Ще се възползвате ли?
- Всяка институция би могла да се възползва от експертността на служителите, в които е инвестирано през последните 20 години. Но имам притеснения за искреността на намеренията. Тези хора бяха част от ръководството на министерството само допреди няколко месеца или година. Раиф Мустафа, който според разследването е бил част от корупционна схема. Или г-н Камен Пенков...   Според подхода, практикуван  от г-н Мустафа, у служителите се създаде впечатлението, че има правило за комисионни. А г-н Красимир Петров го освободих от ръководния пост на "Гранична полиция" заради слабото усвояване на парите по Шенген - едва 33 млн. евро, при положение, че крайният срок беше 31 декември 2009.  Успяхме да удължим срока с 3 месеца. Днес говорим за усвоени за 120 млн. евро по Шенген. За Чавдар Караджов, който беше преназначен по времето на министър Миков в Монтана, в обществото се беше създало трайното впечатление,че е свързан с братя Галеви...
 Иначе всяка инициатива трябва да се цени, но аз като министър си запазвам въпросителни.
А не е изключено и да има политически елемент в инициативата за алианса...


В каква посока?
- Нещо, което може би впоследствие да допринесе за развитието на нов политически проект.


Проект свързан с президента ли?
- Нека спра дотук.


Миналата седмица се появиха спекулации за еманципиране на депутати от ГЕРБ. Усещате ли някакво напрежение?
- Всеки вторник присъствам на заседанието на парламентарната група на ГЕРБ  и водя откровен и конструктивен диалог с колегите. Разбира се, че се поставят въпроси. Но не смятам, че има някакво напрежение, има импровизации и тълкувания на медиите. Не съм съгласен, че депутатите нямат мнение. По законопроекта за ГМО например именно депутатите  инициираха обсъждане на вариант, който да не създава усещане у хората, че  промените застрашават здравето ни. 


Кристалина Георгиева е вече  еврокомисар, а  трябваше да бъде трети вицепремиер. Трябва ли  да има такъв?


- Най-напред желая истински успех на Кристалина Георгиева. Смятам,  че с нейното избиране България ще има едно достойно представителство в Европейската комисия. И най-важното -  че тя  се възприема консенсусно от всичките парламентарно представени партии и в Европейския, и в българския парламент.
Що се отнася до структурни и персонални промени в правителството, смятам че, това е право на министър-председателят и не бих искал да коментирам. Макар че знам много за това, което ме питате. Не е уместно един вицепремиер да коментира неща, които трябва първо да се обявяват от премиера.


От какво се страхувате?
-  Предателството и лъжата са нещата, от които се страхувам.


Не от организираната престъпност?


- Смятам, че държавата е много по-силна и би могла да се справи, ако няма лъжа и  предателство от представители на правоохранителните и правораздавателните органи.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на duck
  *****
  Неутрално
 2. 2 Профил на Da be da
  *****
  Неутрално

  Първо бе крокодил,после наглите,след това октопод и накрая ще завършим с кулминационната операция "Насран гъз"

 3. 3 Профил на Mooo
  *****
  Неутрално

  Успех г-н Цветанов, личи си че сте умен мъж

 4. 5 Профил на Ivan
  *****
  Гневно

  Започва операция "Осиране".

 5. 6 Профил на Старшина
  *****
  Неутрално

  До коментар [#3] от "Mooo":

  И аз му желая успех! Затова натиснах + на твоя поститг. Но чак умен... В интерес на истината има желание да напредва и има определено положително развитие..

 6. 7 Профил на AKCIONER
  *****
  Гневно

  До коментар [#2] от "Da be da":

  Грешиш,първо започнахме с акция ,,Комар,,.И от тогава до сега,няма развитие по-въпроса.Само акции.Маргина си е у дома.По-чист и от сълзичките на 3 годишната ми дъщеря.

 7. 8 Профил на Ж
  *****
  Неутрално

  Цв е тъпанар по необходимост.Той ще възпроизведе нуждата на своя примат.

 8. 9 Профил на РЕНИ ЦАНОВА
  *****
  Неутрално

  "...когато някой път има допусната грешка, е по-добре да я признаеш на момента, отколкото да казваш, че няма грешка само за да не кажат хората, че си променил мнението си...."
  Това са думи на човек, който говори честно - не си спомням друг да е бил толкова открит, определено Цветанов заслужава адмирации !
  Дано не Ви попречат по пътя,който сте поел, министре,защото не им цепите басма !!! УСПЕХ !

 9. 10 Профил на Az
  *****
  Весело

  България=Италия, това си е живата истина, ако има такава истина де )))

 10. 11 Профил на .
  *****
  Весело

  Крокодил,наглите,октопод....а на края гълтане на жабета!

 11. 12 Профил на 65
  *****
  Неутрално

  Kolko serii e i po koi kanal 6te varvi?

 12. 13 Профил на ?
  *****
  Неутрално

  Васко Черепа е интелектуален гитант в сравнение с тоя нискочелест и бузест главанак. Сигурно скоро ще ни стане премиер, а и Европа може да оглави. Щото е главанак. Желева съща.

 13. 14 Профил на Стъпка 1
  *****
  Неутрално

  Иван се никува на латиница.

  Ivan
  * 5

  Започва операция "Осиране".

 14. 15 Профил на сестра Мария
  *****
  Неутрално

  "- Смятам, че държавата е много по-силна и би могла да се справи, ако няма лъжа и предателство от представители на правоохранителните и правораздавателните органи.-"
  Страхувам се за Вас, настъпвате много смело - но за това ми харесвате, Бог да Ви пази от "октоподите" !!!

 15. 16 Профил на уау
  *****
  Весело

  Чакам операция дърт коч!

 16. 17 Профил на От утопизъм към реализъм
  *****
  Любопитно

  " - Смятам, че държавата е много по-силна и би могла да се справи, ако няма лъжа и предателство от представители на правоохранителните и правораздавателните органи ... "

  Прав си Цветанов, по-силна е по принцип, но в има и лъжа и предателство и корупция. За да ги няма трябват две неща:

  1. Граждаско общесто, което да сритва политически задници и да налага някакви стандарти в Парламента.

  2. Нарастване на капитала, за да има по-високи заплати. Т.е. задвижване на икономиката.

 17. 18 Профил на брат Галев
  *****
  Гневно

  До коментар [#15] от "сестра Мария":

  Той и министър Богомил Бонев говореше така.А в същност ,шушу-мушу с бандитите.А за пред народа ги громеше.Разберете го.Политиците,нямат интерес да скачат срещу мутрите.Те играят от един отбор.Всичко е ПИ АР,за пред нас .Още ли се връзвате?

 18. 19 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 778 Неутрално

  La Piovra дано достигне до изкореняване на надзаконието. Недосегаеми хора не бива да има в едно нормално демократично общество. Елементарен анализ на събитията през последните 10-12 години очертава съществуването на вариант на поддемокрация влияещ върху политическите процеси в страната. В тази поддемокрация оформила се вероятно в най-голяма степен и от зависимата съдебна система властва организация хипотетично наричана ОРДЕН (Обединение за Радикална Дестабилизация на Европейския Напредък). Политически лица изразяващи напълно необяснимото твърдение за липса на визия на управлението са вероятно свързани помежду си и гравитират към ОРДЕН. ОРДЕН използва и отглежда престъпноста като политически и икономически инструмент.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 19. 20 Профил на сестра Мария
  *****
  Неутрално

  До коментар [#18] от "брат Галев":

  Вярвайте и се молете този път да е различно ! Трябва да му дадем подкрепата си, с вяра в победата над престъпността ! Пак се моля Бог да го закриля !

 20. 21 Профил на TIM
  *****
  Гневно

  МВР министъра научи ли кои са ТИМ - варненската мафиотска групировка от ченгета на ДС...

 21. 22 Профил на НАГЪЛ И СВОБОДЕН
  *****
  Весело

  Хванахте 25 нагли типа от улицата,а сега 24 от тях са си по домовете.Новата акция тябваше да се казва 24 ОТ 25 У ДОМА,А 1 ЧАКА ДО ДЕН ДА ИЗЛЕЗЕ НА СВОБОДА.И вие сте като предишните и по-предишните,ама хайде.

 22. 23 Профил на UBUNTU
  *****
  Гневно

  Г-н Цветанов:

  Из страната все още щъкат бентлита,ламборджинита и масератита, управлявани от дрогирани с кокаин и източващи ДДС , ккрадци на народа ни! със тях как ще процедирате! Защо са още на свобода!? ДОККОГА?!

 23. 24 Профил на lucky
  *****
  Неутрално

  Успех, г-н Цветанов.
  Бог да ви пази!

 24. 25 Профил на автор
  *****
  Неутрално

  Край няма тоя цирк, братче!

 25. 26 Профил на Гражданин
  *****
  Любопитно

  Този човек ми харесва

 26. 27 Профил на ;-)
  *****
  Неутрално
 27. 28 Профил на ?????????
  *****
  Весело

  Вие си ги хващате,после ги пускате...пак ги хващате...изпускате ги и общонационално ги издирвате...Играете си на "иди ми - доди ми"

 28. 29 Профил на брат Галев
  *****
  Гневно

  До коментар [#20] от "сестра Мария":

  Нито вярвам,нито ще се моля.Кой ли не подкрепих.Започнах с Жан,Костоф,Цар,Сергей и накрая се освестих.Стана ми ясно,че всички са замесени от едно тесто ДС и ЦК на БКП,по заповед на КГБ и с подкрепата на Луканов.А ти сестро си вЕрвай,мен не можеш да ме излъжеш.Нито ти ,нито Цецко.

 29. 30 Профил на сандо
  *****
  Весело

  щуробаджанащината )))
  ма то верно -

 30. 31 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Не съм много наясно, но в България има ли закон нещо като RICO в САЩ. И ако няма защо още няма.

 31. 32 Профил на Бах
  *****
  Неутрално

  Засрами се, Цветанов! Цяла зоологическа градина операции, осъдени - нула. Вие започнахте да работите с много къси времеви приоритети - до 72 часа, колкото е достатъчно да се явиш 20-тина пъти по екрани, преса, пресконференции. После пускане от приятелчетата ти и ... няма го поредното животно - изпарило се в други географски ширини.

 32. 33 Профил на kuh
  kuh
  Рейтинг: 367 Разстроено

  Да порови някой в архивите дали са отменени Крумовите закони.Ако не са:Действаите смело министри!Щото си мисля че,никой не ги е отменял.

 33. 34 Профил на alexander_
  alexander_
  Рейтинг: 213 Весело

  То добре сте я почнали бай Цецооооо!

  Ама като я почвате, поне я завършете докрай!

  С присъди и кауш!

  С дранголник!

  С пандиз!

  Не да ми ги слагате на "договорки" с родното лъжливо циганор-"сУдилище", кето така добре познаваме!

  А утре да ми се чепондрят по чалга дупки из кафанските сборища на родната кочина и да въртят гъз по дансингите и да праскат кючеци!

  Доведете нещата докрай!

  Не ви ли писна от циркове и на вас?

  На България й писна!

  То лесно се дават интервюта... Но присъди само с интервюта не се дават!

  Действайте! Стига сте дрънкали!

 34. 35 Профил на читател
  *****
  Неутрално
 35. 36 Профил на Тарикат Трактор не писка, когато получава „Октопод” за закуска
  *****
  Неутрално

  Тарикат Трактор не писка, когато получава „Октопод” за закуска

  http://www.versia.bg/

  Но най-важният знак беше зачезването на всички шефове на служби и Цветан Цветанов в Лондон. Подготвяната от седмици акция очевидно получи „добро” от най-високо място. Всъщност оперативните центрове може да са навсякъде на Балканите – в Турция, в Гърция, в България. Важното е, че линията на Бойко Борисов да работи ко-оперативно с партньорите си от Европа и САЩ (активизирането на руснаците в София онзи ден и вчера беше умилително по своята наивност...) се възприема и оценява като продуктивна.

  „Външните” изиграха добро театро този път – спор няма...А Бойко Борисов демонстрира оперативно мислене на ниво.)

  Трактора не можа да разбере едно - когато бастисваш хора на англичаните, когато се гавриш медийно с тях, винаги трябва да очакваш контраудар. Често и смъртоносен. За негов късмет сега очевидно са решили друго – засега.

 36. 37 Профил на кординатора
  *****
  Неутрално

  Така и така не можете да ги осъдите.Причини и оправданиа колкото искаш.Предлагам направо китаиска присъда може и не на стадиона.

 37. 38 Профил на трактора и убийството на прокурор Колев
  *****
  Неутрално

  Едвин Сугарев каза тази вечер пред Mediapool, че преди Коледа - на 21 или на 23 декември, се е виждал с Николай Колев и той споделил, че получава заплахи от Никола Филчев и бившата барета Алексей Петров. Думите му дословно бяха: “Очаквам да ми скочи Алексей Петров”, каза Сугарев.

  Той призна, че основната част от материалите, които е внесъл във Висшия съдебен съвет за връзката между Никола Филчев и Алексей Петров, са му били предоставени от Николай Колев. Сугарев поясни, че това е странен прецедент, при който въпросният човек е бил изнудван, рекетиран, пребиван от Алексей Петров и в течение на две години Петров си е присвоил цялото му имущество. Заради случая пострада и прокурорката Ваня Савова.

  Съпругарата на Николай Колев ОСЪДИ Б-я в Страсбург и след това ЗАЯВИ че зад убиството стои триото Филчев-Филко Славов-Алексей Петров!!!

  Евродепутатът от “Атака” Слави Бинев:
  Следващият арестуван може да се окаже една тъмна личност - бившият шеф на баретите Филко Славов

 38. 39 Профил на ники
  *****
  Неутрално

  УСПЕХ ТИ ЖЕЛАЯ И ДА СЕ ПАЗИШ

 39. 40 Профил на SATMAT
  *****
  Любопитно

  ДО КОМЕНТАР 10 АКО МОГА ДА ПОПИТАМ ВИЕ ОТКОГА ЖИВЕЕТЕ В ИТАЛИЯ, ЗА ДА Я СРАВНЯВАТЕ С БЪЛГАРИЯ!??НАЙ МАЛКО ИЗВОДИТЕ ВИ СА НЕВЕРНИ...БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА(ПОНЕ ТАКА ПИ6Е)НА БАЛКАНСКИЯТ ПОЛУОСТРОВ..И КОЛКОТО И ДА ВИ Е ВЕСЕЛО ДРУГ ИЗВОД НЕ ВИЖДАМ,ТААА???КЪДЕ Е ЗНАКА ЗА РАВЕНСТВО МЕЖДУ ЕДНОТО И ДРУГОТО????

 40. 41 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  Види се червената сган е почнала да квичи на умряло. Явно човека наистина е на прав път

  15.02.1989 - 07.02.2018
 41. 42 Профил на metaflute
  metaflute
  Рейтинг: 213 Неутрално

  На тази снимка се вижда много ясно, че Цветанов ще спечели борбата с престъпността!

 42. 43 Профил на Beholder
  *****
  Неутрално

  Цеко - ще им пръднете на оная работа на всичките нагли, октоподи, недосегаеми и баш олигарси. Стига сте се пънали да демонстрирате активност, че вече става смешно. Гарван гарвану око не вади, а досега показахте многократно, че сте от едно котило с тези, които уж гоните. Затова не се пънете толкова да ни уверявате, че това, което изхождате не е лайно, а шоколад

 43. 44 Профил на Пламен
  *****
  Любопитно

  А кога ще има операция ОКТОПОД на олигарси и босове на групировки.......

 44. 45 Профил на Robespier
  *****
  Неутрално

  Дерзайте момчета,вдигайте пушилката!Когато през 1992 година тези неща бяха споделени с прокуратурата едва не станахме обвиняеми.Нещата са такива каквито са законите ни!

 45. 46 Профил на ROUTE 66
  ROUTE 66
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#21] от "TIM":

  И точно на теб ли да кажат кои са, а защо си мислите,че всичко трябва да ви бъде казано? Не се ли сещате ,че прекалено много уши и очи има на всякъде или според вас трябва да се бият тъпаните предварително та разбойниците да имат време да се обръснат, да си вземат по един душ, да си стегнат багажчето и дим да ги няма?

 46. 47 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Поне 10-тина октопода с върнати поне милиард-два на държавата могат да накарат хората да вярват поне на 10% от всичко това.
  Още работа е нужна, за да се усети нещо и най-вече-евро парите...

 47. 48 Профил на комунист
  *****
  Неутрално

  Е братя българи - мислехте си, че като влезем в ЕС няма вече да ручаме мафиотски жабета? Няма такова нещо - я вижте Италия тя е от най първите чада на това семейство, а мяфията там си е най стабилната "нституция". А пък сега си избрахте и кабинет с всичките му там ТУТТИ КАПИ. Е така е чегетата са си мафия отколе.

 48. 49 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 418 Гневно

  И.П.Енчев / [email protected]
  Операция медузи, ОКТОПОДИ, земноводни, птици, влечуги, ЗМИИ, ГУЩЕРИ, инсекти, ТИГРИ , ЛЪВОВЕ, СЛОНОВЕ И ХИЩНИ-ХИЕНИ, ОТРЕПКИ и какво ли още НЕ??
  Не Ви ли е срам бе българсако УЛТРА-ДЯСНО-централистко, временно правителство да бездействувате все още?
  Кога ще започнете истинска работа за ВЪЗХОДА НА БЪЛГАРИЯ А НЕ САМО малки активности в криминалният живот?

  Хей ковбойска АМЕРИКО, ХЕЙ И ТИ ПСЕВДО-€вро-съюз, ДЪРЖАЩ ВСЕ ОЩЕ КОЛОНИАЛИСТ-АНГЛИЯ В ЧЛЕНСТВО И БРЪЩОЛЕВЕЩ ЗА "д€мокрация' която неразбиратe наистина какво значи,
  ЗНАЕТЕ ЛИ НИЕ БЪЛГАРИТЕ КОИ СМЕ И ОТ КЪДЕ СМЕ??
  НИЕ СМЕ НАРОД КОЙТО СМЕ ДАЛИ СЕМЕ НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ПО СВЕТА!
  ИЛИ ПО-ТОЧНО И ПРОСТО КАЗАНО;

  !! НАЙ-СТАРАТА НАРОДНОСТ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА !!
  ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ СВЕТА ОЧАКВА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ДО СЕГА!

  Древни български племена:
  Българи, динлини, оногури, утигури, кутригури, котраги, уногундури, купи-булгар, дучи-булгар, огхондор-булгар, чдар-булгар, кучи-булгар, орхон-булгар

  Древни родственици на българските племена:
  Саки, кимерийци, маджари, есеги, уйгури, хазари, кумани, авари, скити, царски скити, хуни, сармати, печенеги, алани, буртаси, вурогунди, готи, арийци, траки, славяни.

  Съвременни български народностни групи:
  Българи-Нуристано-Aфганци, Мизийци, Тракийци, Шопи, Българи-Македонци, Българи-Родопчани, Българо-Унгарци, Българо-Словени, Сръбски-Българи, Бесарабски Българи, Волжки Българи, Българи-Башкири, Българи-Чуваши, Българи-Чеченци, Българо-Дегестанци, Кабардино-Балкари, Българи-Тумтайци, Българи-Мишари, Кримски Българи, Българи-Казаци, Българи-Хайна, Българи-Нукратлийци, Българи-Тептяри, Българи-Астраханци, Българи-Сибирци, Българи-северо-Осетинци, Българи-Гагаузи, Българи-Помаци, Таврийски Българи, Българи-южно-Осетинци и др.

  ЕТО ТУКА ПРОЧЕТЕТЕ ЗА ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ!
  АЗ ЧЕТА И СЕ ЗАСРАМИХ НЕ МАЛКО!!

  http://www.bulgarlar.com/Pravda/Vostok/Gruz_Bulgar.html
  http://novred.narod.ru/
  http://novred.narod.ru/bankrut.htm
  http://web.hit.bg/bgsviat/
  http://po-sveta.hit.bg/osetia.htm
  http://web.hit.bg/bgsviat/KREML.htm
  http://web.hit.bg/bgsviat/Materiali/anti_eu.html
  http://web.hit.bg/bgsviat/vrazki/vruzki.htm
  http://www.bulgarlar.com/index.html
  http://www.bulgarlar.com/Iskusstvo/Victor/foto/foto.html

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 49. 50 Профил на werginija
  werginija
  Рейтинг: 428 Весело

  "На брега командва капитана, а в морето боцмана", "В турското семейство, жената управлява дома, мъжът обществените изяви"-В коя точно чашка им сервирате кайвето днес, г-н министре?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK