Прокуратурата е повдигнала обвинения на Алексей Петров

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на борко
  борко
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Има си хас да не му повдигне! Ами тогава как и защо ще го арестува? Остава обвинението да издържи.

  If you want to kiss the sky, better learn how to kneel.
 2. 2 Профил на Софиянец
  *****
  Неутрално

  Всички мутри в затвора..Дано само не ми затворят фитнеса

 3. 3 Профил на BUFI
  *****
  Разстроено

  Доктори на науките, гръмнете се! ТОЗИ ви е колега!!!

 4. 4 Профил на бг
  *****
  Неутрално

  ВСИЧКИ МУТРИ В ЗАТВОРА!БРАВО НА МВР И ПРОКУРАТУРАТА!

 5. 5 Профил на ха!
  *****
  Неутрално

  Ти си позор!

  Мамка ти, затвор!

 6. 6 Профил на Киосера
  *****
  Неутрално

  Хубаво, че е повдигнато обвинение. Ще видим до къде ще се стигне. Хайде, на хаирлия да му е!

 7. 7 Профил на опасните новини
  *****
  Любопитно

  Паравоенна структура в басейна „Спартак” събира компромати за президента, политици и журналисти
  Петък, 15 Август 2008
  Частно МВР с богат архив се подвизава в плувния комплекс „Спартак” в столичния твартал „Лозенец”. Впечатлението за истинска паравоенна формация се засилва от впечатляващата охрана – жестока и въоръжена, която охранява частния обект, собственост на офицера от ДАНС и личен съветник на шефа на агенцията Петко Сертов – Алексей Петров. В помещенията, където преди време са били масажисти, стаи за възстановяване и складове сега се намира секретна секция. В железни стилажи са подредени папки по азбучен ред.

  Те съдържат биографични данни и компроматни материали за журналисти, политици, включително за българския президент Георги Първанов. Сведения за семействата им, финансово състояние, връзки с хора и фирми, слабости и конфликти – всичко това е вкарано в частната картотека, която според осведомени, по някои показатели биела архива на тайните ни служби дори от времето на Държавна сигурност. Информационният масив е подреден акуратно и по образец на контраразузнаването ни. Данните се осигурявали чрез незаконно подслушване и следене. Това не е случайно, тъй като шеф на нелегалната структура е не някой друг, а бившия полковник и заместник директор на Национална служба „Сигурност” Начев. Преди време той бил посъветван от ръководството на МВР да излезе без много шум в пенсия. Причината била, че са засечени множество негови нерегламентирани контакти с хора от сенчестия бизнес както и с откровено криминални личности. Веднага бил назначен на работа в структурите на бившата барета Арексей Петров. Начев се заел да въведе ред в изградената вече архивна структура и шпионски център на Петров за събиране на компромати за известни българи и тяхното манипулиране – дейност, забранена по закон. Помагали му други бивши висши служители на вътрешното ведомство, които били прикачени към различни фирми на Петров и зачислени на големи заплати. По този начин той се отблагодарявал за услугите, които са му правили, докато са били в тайните служби на държавата. Най-честата от тях било изнасянето и преснимането на секретни документи, касаещи националната сигурност и отнасящи се до различни личности, известни политици и дори чужди дипломати. По този начин частното МВР се сдобило с подробен списък на офицерите по сигурността и представителите на партньорски служби към посолствата на страните от ЕС в София. Списъкът бил обогатен с разработки на българското контраразузнаване в турското направление, както и в направлението НАТО и бивши страни на СССР. В подземния архив на басейна „Спартак” се съхранявали също планове и анализи от операции на нашите служби срещу чужди бизнесмени, които инвестирали в България. Особено важни били събраните сведения за проникването на Майкъл Чорни в различни структури на българската икономика, както и списък на хората, които му снасяли секретна информация.

  Начев и Петров обаче най-много се гордеели с папката за столичния кмет Бойко Борисов. Имаме пълни подробности за „унгарския” му период, когато е бил свързан с трафик на крадени коли и е бил в полезрението на унгарските служби, хвалел се Петров. Хвалели се също, че знаят за съпричастността му към ликвидирането на председателя на "Защита" Цветан Цветанов, както и други неща. Петров заявявал напоследък, че в предизборната кампания може да съсипе Борисов с документите, които притежава. С подобни обещания той спечелил доверието на управляващата коалиция. Пред своя шеф Сертов той гарантирал тотално разобличаване на лидера на ГЕРБ, за който имал дори секскомпромати. Те засягали връзките на Борисов с известни жени, между които и няколко журналистки от големи медии. Не сме ракли, не сме го разбили. Но като му дойде времето, ще го ударим смъртоносно, заканвали се Петров и Начев.

  Същите закани били отправяни и към политици като Иван Костов, Пламен Юруков, Ане Янев, Пламен Моллов, Красимир Каракачанов и др.

  Перла в архивната корона на Алексей Петров били събраните материали за президента Георги Първанов. Те се пазели на специално място и само Начев имал достъп до тях. Били събрани всевъзможни компромати. Част от тях били „доставени” услужливо от офицери от НСО, които отговаряли за персоналната охрана на държавния глава. Папките съдържали подробен отчет за срещите на Първанов с любимите му олигарси, начело с Валентин Златев, Красимир Гергов, Георги Гергов,собствениците на винпром „Пещера” и други. Имало и множество записи, направени от гардовете и щедро заплатени от Петров. Две тайни квартири за срещи имал президента в София. Там той се срещал с някои от любовниците си, докато съпругата му смятала, че играе карти в боянския дом на министърката Емилия Масларова. Имало и други посредници в любовните афери на Първанов, които му осигурявали „коридор” за действие. Особено активни те били при уреждане на срещи с Весела Кюлева, когато тя си идвала от Виена, където се изнесла след скандалното раждане на дете от футболист от „Левски”. Всъщност Алексей Петров имал друга версия за това дете, а именно, че неговият автор е съвсем друг и вероятно това е обитателят на „Дондуков”-2.

  Подробен снимков материал имало и за любовната връзка на Първанов с певицата Мариана Попова, която се опита да прикрие връзката с безпрецедентно и нелепо интервю във вестник „Труд”.

  Начев и Петров обаче се подсигурили с компромати и срещу сегашните си покровители – кръговете около Сергей Станишев и Петко Сертов. Оказва се, че преди време Сертов е работил за фирма на Петров. Там нещата били доста дебели и пикантни, имало сведения за срещи на хора от това обкръжение в чужбина, както и CD с участието им в сексоргии в смесени компании. С особени виртуозни изпълнения се отличавал един от близките съветници на премиера. С тези папки тандема Петров-Начев си осигурявали сигурност след изборите, ако евентуално Станишев се отметне от подкрепата си за тях.

  Една от последните акции на групата за архивиране и шпионаж била привикването на издателите на в. „Уикенд” на „разговор” в басейна „Спартак”. Там те били заплашени директно, че ще бъдат „разкатани”, ако продължат да пишат каквото и да било, свързано с Алексей Петров. В резултат на заплахите изданието още в следващия си брой се извини на Петров за пуснати материали и предоверяване на източник. Същевременно им бил даден "съвет" да се съсредоточат в кампанията срещу президента и любовната му сага с Марианчето Попова. Това се оказало доста лесна задача, тъй като Попова било много лабилна и споделяла наляво и надясно за връзката си с държавния глава.

  Много любопитен бил компроматът за връзките на Първанов с оръжейния бизнесмен Николай Гигов. Петров и Начев държали в сейф доказателства за разпределени комисиони за милиони евро от сделките на военното министерство с френските производители на хеликоптери и корвети. Службите ни засекли банковите преводи и попаднали на сметки на държавния глава в чужбина. Такива имал и премиера Станишев. Преди няколко седмици Гигов осигурил 75 милиона евро само за купуването от България на два френски кораба. Сделката бе подписана от Никола Саркози и Станишев в Париж. За патрон на Гигов обаче се считал Първанов, който няколко пъти го отървавал от разработки на службите, които били засекли участието му в производство на синтетична дрога и оръжие.

  Не бил подминат и бившия вътрешен министър Румен Петков. Той бил считан за близък с Алексей Петров, но последния се подсигурил с достатъчно компромати срещу плевенския политик, особено по отношение на убийството на единия от съсолбтвениците на хотел „Ростов” – Конов, както и за големи далавери в града и бомбени атентати, в които можело да бъде замесено името на Петков като поръчител.

  Докато четете тези редове, хора на Алексей Петров сигурно изнасят огромния по обем архив от подземията на басейна „Спартак”. Причината не е в законни действия на българските служби, а директните предупреждения на англичани и американци. Те от дълго време недоволствали, че МВР и висши политици си затварят очите за безобразията на някои частни шпионски структури, като тази на Алексей Петров. Казваме „някои”, защото Петров не е единственият, който събира информационен масив с компромати . Случаят Петров-Начев обаче бил много „нагъл”, както се изразили от партньорските служби миналата седмица по повод действащите нелегални формирования. Те били засекли дори списък на хора, които да бъдат рекетирани или чрез тях да се постигнат определени влияния в различни бизнес сектори.

  Сведения за посегателствата срещу журналисти, медии, бизнесмени и политици вече били изпратени във Вашингтон и те щели да влязат в годишния доклад на Държавния департамент. В Брюксел също били сигнализирани за шпионските безчинства на паравоенните формирования на бизнесмена и офицера от ДАНС Алексей Петров.

 8. 8 Профил на Ами сега
  *****
  Неутрално

  Дали доцент Алексей Петров ще бъде уволнен от УНСС ? Както бе уволнен Петкан Илиев без да е осъден ?

 9. 9 Профил на Софиянец
  *****
  Неутрално


  До коментар [#7] от "опасните новини":

  Статията е силно преувеличена. От две години ходя на фитнес и плуване в Спартак. Нито веднъж не съм видял охрана. Дори когато самия Алексей Петров идваше да тича на пътека във фитнеса не беше с охрана. Именно заради факта, че фитнесът е супер цивилизован и като обслужване, и като посетители(99% от тях са нормални хора, които изглеждат нормално и се държат нормално) ходя там често. Надявам се всички тези неща около Петров да не окажат влияние на фитнеса, който днес беше затворен.

 10. 10 Профил на Обективен
  *****
  Весело

  До коментар [#8] от "Ами сега":

  Да, ще го уволнят за неявяване на работа

 11. 11 Профил на коколино
  *****
  Весело

  Ха ! Ами ако искате мутрите в затшора редно е и ТЪПАНА да е там!

 12. 12 Профил на VC
  *****
  Неутрално

  Абе .....само Левски !

  хахахаха

 13. 13 Профил на alexander_
  alexander_
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#11] от "коколино":

  Преди това обаче цялото ти любимо "Позитано" 20, червена отрепко!

 14. 14 Профил на 911
  *****
  Любопитно

  До коментар [#2] от "Софиянец":


  До коментар [#4] от "бг":

  СЪГЛАСЕН СЪМ С ВАС.
  АМА ЗА ПРЕМИЕРА МУТРА НЕМА ЛИ
  ПРАВОСЪДИЕ ?

 15. 15 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Ужас!Ходех на плуване и сауна там!

 16. 16 Профил на vs
  *****
  Неутрално

  ebati постановките ... тоя боико царвул пълен...

 17. 17 Профил на Иванчо
  *****
  Неутрално

  Целият народ злобей.
  Вкараха в затвора Алексей.

 18. 18 Профил на А сега К"ВО
  *****
  Неутрално


  А сега К"ВО ??

 19. 19 Профил на Марийка
  *****
  Весело

  До коментар [#17] от "Иванчо":

  Напротив.Аз не злобея.Радвам се.

 20. 20 Профил на СтаниГей Смешнишев
  *****
  Разстроено

  Приятелю защо стана така?

 21. 21 Профил на Ло
  *****
  Неутрално

  Мисля, че това е поредния балон. Има нещо гнило тук. Не бива да се приемат нещата 1:1. Вероятно ГЕРБ и Борисов няма да излязат чисти от този сблъсък, впреки подкрепата (предателството) на медиите. Допускам, че Петров е имал застрашаваща информация за Борисов и сие. Мизата е много висока за Борисов. Премиерът не може да си позволи какъвто и да е риск и е преминал към действие импулсивно, без много разсъдък. Предполагам, че това е началото на разплитане кошницата на ГЕРБ.

 22. 22 Профил на alexander_
  alexander_
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#9] от "Софиянец":

  Те пък са "размитали" специално за тебе и са те чакали, за да ти опънат червен килим, когато ти си ходил на фитнес...

  Че кой си ти като ходиш на фитнес в "Спартак" някой да ти се показва...

  И офисът на Петров не вярвам да е направен някъде около лежанката, на която ти си потиш гъза по време на тренировки...

  "Спаратк" е доста голяма сграда... Ти си тренирал, кой от "Петровите" бандюги е бил длъжен да идва и да ти се показва?

  Ти пък какво се правиш на интересен?

  Егати катилското мнение!

  Той бил тренирал там, па не забелязал нищо!

  Нали престъпленията обикновено се крият бре, умнико!

  Що за мислеше извади пък ти?

  Що не идеш с цвеят и бомбонки да ги дадеш на Петров в ареста?

  Може и друго да му направиш... Ако ти се ще... Сети се...

 23. 23 Профил на alexander_
  alexander_
  Рейтинг: 221 Весело

  Чети "цветя и боНбонки"... грешка...


  Е това е типичното балканско "мазнене"... "Всичко беше нормално, чудесни хора са... Нищо не видях, страхотно е!"

  Що не идеш да ги разцелуваш егати!

 24. 24 Профил на Джони Ди
  Джони Ди
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Донт уори за басейна и фитнеса - току виж след месец го прекръситили "Комплекс Ипон" .... и всичко по старо му

 25. 25 Профил на pegi
  *****
  Гневно

  Всичката тая долна гад се пръкна от червената кутия на Пандора - ДС. Истинските вдъхновители на двадесетгодишните безобразия у нас са мръсниците от комунистическата ДС. За да могат да изплюскат на спокойствие България и да отклонят вниманието от себе си, те стимулираха роенето на всякакви подобни маймуноподобни, които все още тормозят българския народ! Проклети да са навеки, дано!

 26. 26 Профил на On the pictire
  *****
  Любопитно

  нагла,охранена ЧЕРВЕНА ченгесарска МУТРА!

 27. 27 Профил на Вълню
  *****
  Неутрално

  Пеги ти си изкукуригал.Кълнеш като дърта гювендия.

 28. 28 Профил на Генчо
  *****
  Весело

  На това американците му викат Deep Shit

 29. 29 Профил на alexander_
  alexander_
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#25] от "pegi":

  Прав си! Добре казано! Поздравления!

  Ама то цялата паплач оттам дойде! Цялата мръсна сган!

  От бившето комунистическо котило на БКП-БСП-КГБ-ДС, а после - дъртите пачври от "Позитано"20!

  Оттам, не от другаде!

  Мутри, олиграси, улични бандити за черна работа, както и местните феодали и дембели, местните величия- башибозуци, продажните магистрати, до един са ЧЕРВЕНИ, или бивши ЧЕРВЕНИ!

  То е, майка, мутра до мутра, бандит до бандита, комунист да комуниста!

  Тая партия и ДПС са проклятията на България!

  Пък днеска се юрнали да се радват и те, че били арестували Петров!

  Нали Станишев - червената прашка - го назначи!

  Дърти лицемери и лисици!

 30. 30 Профил на Бивш СинГлупак
  Бивш СинГлупак
  Рейтинг: 8 Весело

  Ами ако съда ги пусне пак?
  Черепа може пари да направи ако пусне залог за това!
  Залагам за пускане!

 31. 31 Профил на Мохито
  *****
  Неутрално

  Само в измислена държава като България може да ис съветник в нещо като ФБР и в същото време да си Ал Капоне. Подобен двулик Янус може да се подвизава единствно под широкия чадър на комунистическата олигархия-наречена БСП. Ако Бойко успее да пререже пъпната връв на червената мафия, БСП никога няма да се върне в политиката, защото няма откъде да взима пари. Всичко това стана, защото желевци и костовци не послушаха съветите от чужбина да направят лустрация и да забранят комунизма със закон.

 32. 32 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Бивш СинГлупак

  Няма "бивши". Ако се чувстваш глупав като "син", същия ще си и като червен, жълт, кафяв и т.н.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 33. 33 Профил на ххх
  *****
  Весело

  Разчистване на сметки между Тартора и Трактора... ...ТИМ правилната група....
  http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=8794&Itemid=30

 34. 34 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Всички сте много умни! Оставете Цецо И Боко да да си разчистят сметките ( надявам се и сметките на държавата )

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 35. 35 Профил на cernef
  cernef
  Рейтинг: Неутрално

  ГАРВАН НА ГАРВАН ОКО НЕВАДИ ХААААААААААААААХААААААААА

 36. 36 Профил на Ганьо
  *****
  Неутрално

  Какъв е този цирк?Прибирам се в къщи, пускам новините и пак цирк. Докога цирк Добрич? Стига цигания, и без това след 2 семици пак ще излезе.

 37. 37 Профил на Шопенхаузен
  *****
  Неутрално

  Алексей Петров е самонадеяна престъпна свиня. Важно е да разберем кои политици са му осигурявали чадър срещу запблащане.

 38. 38 Профил на ИСС
  *****
  Неутрално

  Много шум за нищо. След 24 часа А.П. ще бъде освободен.Мястото му в следствието ще бъде заменено от Костов.

 39. 39 Профил на Софиянец
  *****
  Неутрално

  До коментар [#22] от "alexander_":

  Александре, в статията е написано, че в сградата имало засилено охранително присъствие..Такова нещо няма нито във фитнеса, нито в басейна, нито на паркинга. Не съм коментирал повече. В случая катила си ти, защото аз по никакъв начин не защитавам Алексей Петров, нито го познавам, нито искам да го познавам. Вместо да си смучеш простотии из под пръстите прочети какво съм написал, защото то беше пределно ясно - във фитнеса, басейна и паркинга няма охрана, дори когато Алексей Петров е там. Какво има в подземията не ме интересува, просто статията е преувеличена в частта си, че едва ли не Комплекс Спартак е непробиваема крепост. Да съм оправдал някъде Алексей Петров, да съм изказал симпатии към него, да съм го защитил, да съм казал че не е виновен...Дори напротив, сигурен съм, че е мафиот и е отговорен за много престъпни деяния, но от всичко най-мразя журналистически преувелиения с цел нещо да изглежда по-...ефектно, отколкото е.

 40. 40 Профил на rorooof
  rorooof
  Рейтинг: Весело

  А какво стана със ''съвестния гражданин" предал секретния доклад в Министерски съвет?

 41. 41 Профил на Musashi
  *****
  Неутрално

  Кой е Алексей Петров?

  Арестуваният при операцията “Октопод” Алексей Петров бе огласен като секретен сътрудник на службите през март 2008 г. по време на скандалите в МВР, довели до оставката на бившия вътрешен министър Румен Петков. По-късно Петков бе оправдан по обвинението за разгласяване на държавна тайна.

  Петков “освети” Алексей Петров след като бившият шеф на ГДБОП и активист на ГЕРБ Ваньо Танов съобщи пред парламентарната вътрешна комисия, че Петров е организирал среща на вътрешния министър с братя Галеви, по това време разработвани от службите за организирана престъпна дейност.

  Години по-рано името на Алексей Петров бе свързвано със силовите структури. През август 2002 г. той бе ранен - в гърдите и в крака, при престрелка край плувния комплекс “Спартак”. В престрелката участват двама служители на спецотряда за борба с тероризма, които са били заедно с Алексей Петров и открили огън срещу неговите нападатели. През 2002 г. той е съсобственик на столичния спортен и плувен комплекс “Спартак” и съдружник в застрахователна компания “Левски-Спартак”. Две години по-рано също е ранен, според публикации в медиите, при битова свада.

  Алексей Петров е роден на 23 април 1962 г. В продължение на дълги години той е в спецотряда за борба с тероризма, чиито служители са по-известни като баретите. Твърди се, че е участвал в залавянето на терористите от групата “Баадер-Майнхоф” на българското Черноморие. Напуска отряда в началото на 90-те години на миналия век. По-късно е сред учредителите на Съюза на бившите барети.

  До 2000 г. е член на борда на застрахователна компания “Аполо и Болкан”, а също и на ЗК “Спартак” и “Средец М”, а по-късно и ЗД “Левски Спартак”. Бил е треньор на българския национален отбор по карате като именно покрай този спорт се запознава с Бойко Борисов. бил е съдружник с Бойко Борисов и Румен Николов - Пашата до 1998 г. във фирма “Будоинвест” ООД. Алексей Петров развива и академична кариера по проблемите на сигурността, бил е преподавател в УНСС. Името му фигурира в бордове на Лев интеркорпорация, Квон България, Спартак-холдинг, Булпетролиум.

  След осветяването му от Румен Петков, Алексей Петров е назначен за съветник на тогавашния шеф на ДАНС Петко Сертов. Той напусна службата след като Иван Костов съобщи, че е участвал в разработката “Галерия” - за подслушване на политици и журналисти. Именно Алексей Петров бе “съвестният гражданин”, както го нарече премиерът Бойко Борисов, предал изчезналия доклад на ДАНС, озаглавен “Справка относно действията на лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структури на държавната администрация”. Заради изчезването на доклада бе свален имунитета на бившия премиер и лидер на БСП Сергей Станишев и започна разследване срещу него.

 42. 42 Профил на 34534
  *****
  Неутрално

  До коментар [#29] от "alexander_":

  Алексей Петров е бил съдружник и с премиера Бойко Борисов във фирмата "Будоинвест"

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/02/10/855689_zastrahovatelnata_vruzka_na_aleksei_petrov/?ref=rss

 43. 43 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  Чрез Алексей Петров Станишев провеждаше политически, а може би и икономически интереси. Бившият главен прокурор Никола Филчев бе институционалния стожер на групировката на Трактора, казва бившият депутат и дипломат


  Интервю на Стойко Стоянов

  - Г-н Сугарев, преди години вие пръв заговорихте, че Алексей Петров е свързан с престъпния свят, как коментирате арестуването му днес?

  - Коментарът ми може да бъде само положителен. Браво на министър Цветанов, въпреки, че не съм фен нито на него, нито на шефа му. Най-сетне се намери някой, който да каже известната от преди 10 г. истина, че става дума за гангстер. С министъра на МВР ставаме вече двама, които определят Алексей Петров като стожер на една доста сериозна престъпна групировка.

  - Наричате Петров „гангстер”, но само до преди няколко месеца той беше важен агент в ДАНС, съветник на Петко Сертов, сега пък преподава икономика, консултира едрия бизнес. Каква трябва да бъде отговорността на Станишев и БСП?

  - Той беше назначен за съветник в ДАНС, но реално беше сивият кардинал в Агенцията и изпълняваше функцията на пряк наместник на Сергей Станишев там. Чрез ДАНС Петров провеждаше политическите, а може би и икономически интереси на стария премиер.

  Всичко това не може да се обясни в една нормална държава. България не е нормална страна и това е големият проблем. Инак не би могъл да се случи следният абсурдистки прецедент – един вътрешен министър да бъде принуден да си подаде оставката заради нерегламентирана среща с оперативно интересни лица, а човекът организирал срещата, не само нищо не му се случва, ами го повишават и назначават за съветник на шефа на най-голямата тайна служба в България.

  - Говорите за скандалната среща на басейна „Спартак” с дупнишките братя Галеви.

  - Да, точно нея визирам.

  - Но не е ли странно, че днес Румен Петков поиска оставката на партийния си шеф Станишев тъкмо заради Алексей Петров?

  - Заради скандала на „Спартак” Румен Петков беше пожертван в някакъв смисъл и е нормално сега да се бунтува, и да си обръща думите. Това при комунистите е разбираемо и се случва. Явно си разчистват сметки. Вътре в партията Петков е най-яростният противник на Станишев и прави всичко възможно да предизвика оставката му. Така че ареста на Петров е добре дошъл за него.

  - Вие твърдяхте, че Алексей Петров стои зад убийството на военния прокурор Николай Колев?

  - Да, твърдя го и сега, в следствие на мой разговор с Николай Колев, четири дни преди да го убият. Той директно ми каза, че очаква Алексей Петров да му скочи. След няколко дни го разстреляха. Конфликтът там беше свързан с фактора Никола Филчев. За много хора не е тайна, че тогавашният главен прокурор беше основният властови стожер на групировката на Алексей Петров. По-късно разбрах, че на Алексей са му лансирали тезата, че прокурорът Колев има нещо общо с атентата срещу него.

  - Но защо правосъдната система не поиска да чуе разкритията ви, а убийството на Колев и до днес е мистерия?

  - Не само убийството на прокурора Колев е мистерия, мистерия остана и опитът за убийство на вашия главен редактор Огнян Стефанов. Прецедентите станаха доста много. Обяснявам си ги с очевидния страх, който изпитват много хора от политическите и съдебните среди от фигурата на Алексей Петров. Той е известен като злопаметен, много ловък, грижи се да има информация срещу всеки, за да може в определен момент да го компрометира.

  - Припомнете какво стана със съдебните дела, които Алексей Петров водеше срещу вас?

  - Три съдебни дела водеше, но после бяха обединени в едно. Не успя да ги спечели и ми плати съдебните разноски. Те бяха много специфични. Едното е за обвиненията ми за смъртта на Николай Колев. Тогава аз дадох изчерпателни показания в СДВР в присъствието на Бойко Борисов.

  Другото делото беше свързано със сръбския мафиот Сретен Йосич. Знаех лично от Николай Колев, че е имало евентуален опит да бъде подменен Йосич с друг човек при преместването му от затвора в София в транспортния арест със заповед лично от Никола Филчев. След това е трябвало да го изведат от страната. Замисълът не се е осъществил, тъй като шефът на затвора толкова се паникьосал, че е звъннал лично на правосъдния министър Антон Станков.

  Третата история е свързана с опит за изнудване от страна на Алексей Петров и бях предал на разследващите конкретен документ за това. Реално след спечелването на тези дела съм удовлетворен поне морално. Срещу мен и в полза на Алексей Петров работеха много елитни адвокати. Единият от тях беше покойният главен прокурор Иван Татарчев. Срещу мен Петров хвърли много пари и усилия. Знам, че пред свои хора е твърдял по-късно :”Този няма да го убиваме, ще го ликвидираме финансово”.

  - Имате ли представа, в кои сфери се простира престъпният бизнес на Петров?

  - В най-общи линии контролира проституцията, занимава се и с различни форми на изнудване, това е много специфично за него. Те не бяха толкова силна групировка, но никой не смееше да се закача с тях, защото там играеше и Филко Славов, тогавашният шеф на баретите. Всеки си даваше сметка, че ако тръгне срещу тях, зад гърба им стоят реалните барети и ще му се случат много неприятни неща.

  Освен това тогавашният главен прокурор Никола Филчев беше основният им институционален гарант. С името му групировката на Петров пробиваше навсякъде. Участвал е и в посреднически схеми – уж помага на бизнесмен, който ще бъде ударен от НСБОП, а после започва да го изнудва за дялово участие във фирмите му, за пари и т.н.

 44. 44 Профил на Стенли
  *****
  Неутрално

  ЧЕРВЕНИТЕ МАЙМУНКИ ПОДСКАЧАТ ОТ ЯД!ВСИЧКИ СА ВИНОВНИ НО НЕ И ТЪПОТАТА ИМ.

 45. 45 Профил на ясни са ми
  *****
  Неутрално

  до #3 BUFI
  Не така, защото и ББ е доктор на науките

 46. 46 Профил на боко
  *****
  Неутрално

  Напоследък започнаха пак да излизат черни джипове Мерцедес с еднакви номера. Днес 10ина мутри спряха движението на Милин камък, докато от 2-та джипа слизаше някакъв. Връща се хубавото време май!

 47. 47 Профил на Кин
  *****
  Неутрално

  До № 3: За малко и Красьо Черничкият! Ама то още не е късно, доцентчето Аврамов ще го уреди!

 48. 48 Профил на alexander_
  alexander_
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#42] от "34534":

  Да но пък Петров беше издигнат, назначен, крепен, пазен и дундуркан, както и цялата ДАНС от... Червената Прашка Станишев и "Позитано" 20... Царкинята и Доган Беювица!

  Не съм го назначавал аз!

  Той и кукундрелът Сидеров едно време е бил главен редактор на "Демокрация", пък виж какво излезе от него днес... Д асе резили из небесата по самолетите на "Луфтханза" и да прави циркове!

  Това, с кого си учил , с кого си тренирал, разменил думи, и разминал във входа не те прави непременно човек с негативен оттенък, ако другият е сгазил лука... "Всяка коза за свой крак", казва народът...

  То пък чунким цялата олигархия и мутренска паплач не иде от Червената столетница...

  Нали всичко е навързано...

  Нищо ново под слънцето...

  "Всички са за Варна"!

  Тези дърти лицемери! 49. 49 Профил на Д-р Златков
  *****
  Неутрално

  Прощавайте някой да е виждал Дянков? Объркали сме му хапчетата и от вчера се опитваме да го хванем и да му ги сменим, моля Ви ако го видите, кажете му да спре да пие зелените хапчета. Всичко се обърка, къде изчезна това момче.

 50. 50 Профил на Челебият
  *****
  Неутрално

  Янлъш работа!
  Кьор-фишеци!
  Сеир чок - файда йок!
  Хайде, със здраве, до следващия панаир!

 51. 51 Профил на 9988
  *****
  Неутрално

  Битките между партийте в България отстъпиха място на битките между хора с ченгесарско минало.

 52. 52 Профил на 6a6o
  *****
  Весело

  До коментар [#48] от "alexander_":

  Сашко , ти не си много умен , нали.

 53. 53 Профил на alexander_
  alexander_
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#52] от "6a6o":

  ..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 54. 54 Профил на Бивш СинГлупак
  Бивш СинГлупак
  Рейтинг: 8 Весело

  Ами ако съда ги пусне пак?
  Черепа може пари да направи ако пусне залог за това!
  Залагам за пускане!

 55. 55 Профил на Бивш СинГлупак-2
  *****
  Неутрално

  Аз също!

 56. 56 Профил на alexander_
  alexander_
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#54] от "Бивш СинГлупак":

  Аз именно затова чакам и не подскачам от радост и не сипя осанни...

  Виж какво стана с убийците на Борилски!

  Родителите им се оказаха по-силни от тъпата ни дъражва и продажноти ни правосъдие!

  Влачиха, манипулирха, лъгаха, подиграваха се в продължение на 10 години със семейството и с паметта му, а накрая се чупиха я ко ди, никой не ги знае... Дори уж адвокатите им...


  То ъпк да беше само Борилски... Колко арод си измря неотмъстен, не ми се мисли...

  Е затова не бързам да се радвам...

  В българската кочина всяка заповед е...предпоследна...

  Така татко ми е казвал, че се е казвало в казармата...

  Та и нашите арести, съдилища и резултати от работата им - същото...

  Ей сега ще наизскочат цялата сюрия продажни магистрати, ще изигарят големите мангизи, и ей ти тебе дембелът Петров - утре герой!

  Да праска гюбеци като Митьо Очите по чалга шанатаните на Чалгария!

  Оп са!

  Оп са! 57. 57 Профил на Анонимен
  *****
  Неутрално

  Нещата са доста прозаични.

  Криза е. Паричните потоци силно намаляха. Червените прасета започнаха да се самоизяждат в клоаката Б-я.

  А вие си мислите, че спасителят ББ громи престъпниците.

 58. 58 Профил на alexander_
  alexander_
  Рейтинг: 221 Весело

  Чети "яко дим..." прощавай, гоял мързел съм, не проверявам за грешки...

 59. 59 Профил на pitonchef
  pitonchef
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Ха Трактора и Хамстера били съдружници в Левинс и единствени на пазара предложили застраховка срещу отвличане

  www.futbolnizalozi.com
 60. 60 Профил на ЖЕЛЕЗНА ЛОГИКА НА ЦЕЦО
  *****
  Неутрално

  До коментар [#3] от "BUFI":

  Браво, имаш желязна герберджийска логика. Всички жени се ебат, значи са курви.

 61. 61
  *****
  Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 62. 62 Профил на ЖЕЛЕЗНА ЛОГИКА НА ЦЕЦО
  *****
  Неутрално


  До коментар [#51] от "9988":
  Може би не подозираш, колко голяма е вероятността да си прав! Забрави да добавиш само едно, че тези "ченгета" вие ги избирате да бъдат на власт.

 63. 63 Профил на бг
  *****
  Неутрално

  Този Алексей петров е огромен комплексарски изрод!

 64. 64 Профил на ploteus
  ploteus
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нещо много удобно взе да се навързва тая история. Направо удърници ше излезат. За няма и месец всички злодеи хванаха.
  Чак ми се доплака.

 65. 65 Профил на Челебият
  *****
  Неутрално

  Ха-ха-ха! Нарочно избрах този ник и набичих малко турцизми - атакаджийте моментално клъвнаха! И нацвъкаха минусчетата (за което хич не ме е еня). Само дето, тъпчовците, не са схванали, че написаното от поне се покрива с поне 90% от коментарите преди и след мен! Радвам се, че има и интелигентни форумци, които са схванали иронията ми, та - слава Богу - съм на нула! А ако трябва сериозно: кой ще се басира, че от тия, запряните в кауша, поне три четвти скоро ще ги видим отново там, откъдето "геройски" (вж.видеото на МВР) са ги хванали! Майтап бе, Уили!

 66. 66 Профил на Малиии
  *****
  Весело

  Гласове...."Също така стана ясно, че Алексей Петров, който напуска комунистическите служби за сигурност в началото на 90-те, е интегриран като секретен сътрудник в днешните служби за сигурност от 1998 година. Логично е да се запитаме как той е извършвал приписваните му днес престъпления и кой му е осигурявал политическото покровителство и комфорт, за да ги извършва. Излиза, че неговите покровители на политическо ниво са: генерал Атанас Атанасов – шеф на Национална служба „Сигурност”, който е привлякъл Петров за сътрудник; Иван Костов – премиер на правителството, за което е работил Алексей Петров, Симеон Сакскобургготски – следващият министър-председател; Бойко Борисов – главен секретар на МВР по време на целия мандат на царя; Цветан Цветанов – днешният шеф на МВР, а тогава най-довереното лице на ген. Борисов в това ведомство; Сергей Станишев – премиер от управлението на тройната коалиция, и всички министри на вътрешните работи оттогава.

  Освен всичко останало Алексей Петров е бил съдружник на днешния премиер Бойко Борисов, имали са обща фирма, а биографиите им в началото на прехода са идентични. Ако поставим двамата на една плоскост, няма да открием особена разлика в първите им „демократични” години. И двамата тръгват от застрахователния бизнес, който в началото на прехода за мнозина беше символ на рекет, и двамата по-късно влизат в системата за сигурност на държавата.

  Логично е да попитаме днес премиера на Република България дали съзнателно не е прикривал дейността на бившия си съдружник, когато е бил главен секретар на МВР, а евентуалния отговор, че не са знаели какво правят Алексей Петров и неговата организирана група, оставям за наивниците. Всеки родител в столицата, а и извън нея, знае, че децата му са застрашени от дрога, която се продава в училище заради благословията на местния полицай. Трудно е да си представим приписваните на Петров престъпления да са продължавали 10 години без протекция от най-високо политическо ниво. Говоря за престъпления в условно наклонение, защото те се доказват в съда, а най-важният за България въпрос е да има осъдени, а не арестувани.""

 67. 67 Профил на Айде де
  *****
  Неутрално

  До Александър : Не се впечатлявай от глупостите, с които някои писачи ти отправят обиди.Становището ти по темата е точно, бетонно и безкомпромисно.Мога само да добавя едно - за тия политическо - кадесарсаро - бандюгарски изчадия адови просто " бронебойни патрони няма открити". За огромно съжаление...и...засега, все пак.

 68. 68 Профил на Айде де
  *****
  Неутрално

  До МАЛИИИ:
  Разкошен коментар, ей, какви хора все пак ИМА ! Благодаря, удоволствие е да Ви чете човек !

 69. 69 Профил на alexander_
  alexander_
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#67] от "Айде де":


  Виж, то се свиква на обиди - в смисъл - отминаваш ги и не те засягат вече, понеже разбираш по честотата, с която те нападат, че наистина казваш нещо, с което ти не се стараеш да ги засягаш, но...въпреки това го правиш... Не за да си герой, а просто, за да не залъгваме и себе си, и останалаите, да си чешем езиците по форумите и и да лижем подметките на политическите партии, или фигури, каквито и да са те... Какъв е смисълът да се пише и говори, ако не сме прями и директни?

  Нали (май Оруел го беше казал)... "Свободата и усещането за свобода, е точно онова състояние, в което казваш нещата такива, каквито са, независмо от това, че онези, на които ги казваш не искат и не им харесва да ги чуят...

  Но ето - струва си човек заради хора като теб да е прям... Това стига, един стига... Значи сме на прав път...

  Аз винаги също свалям шапка на всеки, който е директен и прям...

  Иначе няма движение, никъде не отиваме, само си чешем езиците...

  Бъди жив и здрав! 70. 70 Профил на ЛЮЛИНСКИ ГЛУПАК
  *****
  Весело

  До коментар [#54] от "Бивш СинГлупак":

  Всичко люлински,глупаци сме съгласни с тебе.Аве,хора вие още ли продължавате,да вярвате на този цирк?Утре си е у дОма,а вие пак ли ще сте учудени?

 71. 71 Профил на сашо вица
  *****
  Гневно

  Уфффф,тоя вулгарен комплексар alexander_,няма ли кой да му даде хапчетата.

 72. 72 Профил на Отчаяна
  *****
  Неутрално

  Крайно време беше. Сега остана да намерят и изчезналите деца от Добрич...

 73. 73 Профил на янките и МИ 6 зад ареста
  *****
  Неутрално

  Една интересна "поредица от случайности"

  В рамките на месец първо британските консерватори оттеглят доверието и подкрепата си за политическия проект РЗС!

  Рекламите на ЛЕВ ИНС са свалят от нова телевизия а Милен Цветков който се води придворен на трактора е изхвърлен като куче.

  След това Борисов заедно с всички шефове на службите в централата на МИ 6 във Великобритания и един ден след това абсолютно показно унищожение на трактора!

  За всички е ясно че Борисов и МВР нямат необходимите доказателства и ресурс за подобна акция а и може би дори за залавянето на наглите без подкрепа на партньорски служби, тяхна информация и доказателства.

  Едно е МВР на Борисов за 6месеца да събере тая информация и доказателства друго е да ти ги "търсят" янки и британци. Вторите са далеч по-стабилни.

  Всъщност българския октопод е ударен повече от чуждите служби отколкото от българските. Тъй като те за много неща могат да си затварят очите но не и за "осветляването" на техни агенти! За това службите не прощават...особено ЦРУ и МИ 6! Което не намаля успеха на ББ и МВР но е честно поне този път

 74. 74 Профил на М. Петров
  *****
  Неутрално

  Нали знаете, че октопода е хищник и има 3 сърца. В момента се спира притока на кръв към едното - БСП. Дано скоро се спрат притоците и към другите две - доган и царя. И всичката тази кръв е изсмукана, и продължава да се смуче безкомпромисно от българските граждани!

 75. 75 Профил на МИ 6 не прощава
  *****
  Неутрално

  Първо бяха американците които му поискаха главата! След това британците и след като в понеделник в централата на МИ 6 всички шефове на служби се събраха и отново беше поискана главата на трактора в сряда беше получена! Чуждите служби НЕ ПРОЩАВАТ!

  В сайта версиа доста добре е обяснено! Добре че са те да се разкрие българския октопод. Или по-точно добре че бяха засегнати от ГЛУПАЦИТЕ около трактора!

  http://www.versia.bg/

  Трактора не можа да разбере едно - когато бастисваш хора на англичаните, когато се гавриш медийно с тях, винаги трябва да очакваш контраудар. Често и смъртоносен. За негов късмет сега очевидно са решили друго – засега.


  пп От вестник стандарт от вторник
  МИ-6 готви акции с нашите антимафиоти
  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-02-09&article=312808

 76. 76 Профил на Шумкарин
  *****
  Неутрално

  Храбрите полицаи на Цецо и Боко облякоха ризниците, сложиха шлемовете, извикаха екип на БНТ, метнаха се на бронираните транспортьори, и арестуваха Трактора - един "супер" престъпник.
  А двете хлапета-убийци на Борилски изчезнаха! Ни вест, ни кост, ни бронирани коли, ни смели полицаи! И никой не знае как си отидоха-с плуване, хвърчене като пойни птички, или на самолет заедно с Волен!
  Цецо, къде са убийците на Борилски?

 77. 77 Профил на Бивш СинГлупак
  Бивш СинГлупак
  Рейтинг: 8 Весело

  Ами ако съда ги пусне пак?
  Черепа може пари да направи ако пусне залог за това!
  Залагам за пускане!

 78. 78 Профил на Малииии
  *****
  Весело

  „Алексей Петров е започнал да сътрудничи на Националната служба за сигурност през 1998 г., когато министър-председател е Иван Костов, а директор на службата Атанас Атанасов.”
  Явно тогава е получил задачите и напътствията........а и през тия следващите години след 2001-2005 кой ли го е напътствал ........а какво ли има скрито в ръкава му не се знае, ако не го самообесят може и да разбереме...........Трябва да се върже и НЕДОСЕГАЕМИЯ вербовчик....

 79. 79 Профил на Малииии
  *****
  Весело

  До коментар [#74] от "М. Петров":

  „Алексей Петров е започнал да сътрудничи на Националната служба за сигурност през 1998 г., когато министър-председател е Иван Костов, а директор на службата Атанас Атанасов.”
  Явно тогава е получил задачите и напътствията........а и през тия следващите години след 2001-2005 кой ли го е напътствал ........а какво ли има скрито в ръкава му не се знае, ако не го самообесят може и да разбереме...........Трябва да се върже и НЕДОСЕГАЕМИЯ вербовчик....

 80. 80 Профил на Бивш СинГлупак
  Бивш СинГлупак
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сори нещо става с компа.

 81. 81 Профил на наивното
  *****
  Неутрално

  Народе ... абе защо бате Гоце трае по въпроса ... къде е този ококорен гъгнив сополан ... сигур трепе некъде муфлони ...

 82. 82 Профил на Обреден дом
  *****
  Весело

  Стига циркове, трупове трябват, останаха още няколко "зеленчуково-инструментлни" прякора и България да започне на чисто!!

 83. 83 Профил на pp
  *****
  Неутрално

  Дали братята Дамбовци не са си хранили котките с отвлечени и изчезнали хора?

 84. 84 Профил на ЕЛЕКторат
  *****
  Неутрално

  До коментар [#4] от "бг":

  А, бе, ти искаш да ни оставиш бе министър-председател, бе!

 85. 85 Профил на b
  *****
  Неутрално

  Трябва освен бойците и командирите, и така наречените "недосегаеми" генерали да се изчистят и почваме на чисто.

 86. 86 Профил на Божо
  *****
  Разстроено

  Затвор доживотно, и следващата акция Октопод 2 да бъде за Олигарсите и босовете на групировки обрали 20 години България във прехода, Трябва да има сигурност и справедлевост тава иска Българският народ, Тарикатите мафиоти до 300 мутри във затвора.

 87. 87 Профил на АНДРО
  *****
  Любопитно

  Доста се е изпотил на снимката, Колко ли майки е разплакал това изчадие на ДС.

 88. 88 Профил на дедо Йоцо
  *****
  Гневно

  гнила държава- години наред държавата се "бори" с престъпността, а зад кадър се прегръща с мутрите

 89. 89 Профил на Божо
  *****
  Разстроено

  Следващият е Черепа , Ковачки, Босовете президенти на футбола, Р. Овч. Масларката, спонсорите на гоце Николов и Стойков, Галевите до 300 мутри бандити за затвора.

 90. 90 Профил на Цецко
  *****
  Неутрално

  До коментар [#86] от "Божо":

  Внимавай, призоваваш към сваляне на Боко и камарила, значи и аз в кюпа, значи ще ще се загазиш!

 91. 91 Профил на Чети, бе Т.панчев, чети
  *****
  Неутрално

  До коментар [#83] от "pp":

  Не, та затова сега ги ринат с багери в околностите София. Друг път се интересувай, какво говори нашият Бог-Боко Кратунката!

 92. 92 Профил на ЧЕРВЕНИ ХЛЕБАРКИ
  *****
  Весело

  "Congratulations, Borisov!"

 93. 93 Профил на msl
  *****
  Неутрално

  ако напишем всички участници в политиката на БГ в една тетрадка, можем да й сложим заглавие "Меню на ресторант ДС, всичко при нас е замесено от едно тесто"
  историята с Борилски доказва пряката връзка на съдийте в БГ със организираната престъпност
  Но.33 ХХХ
  много си прав, от това пък се вижда пряката връзка на големите фирми в БГ със ДС и организираната престъпност (които са едно и също)

 94. 94 Профил на werginija
  werginija
  Рейтинг: 440 Весело

  Александре, операцията е на колената, но още не е ясно дали са засегнати и капачките.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK